Voetballoze dagen... 11 juni
donderdag 11 juni 2020

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden of foto's van teams van onze vereniging of andere wetenswaardigheden over onze fijne vereniging.

Soms denk ik: deze rubriek komt ten einde, hier en daar en foto. Dan nog een verslagje of interview en dan stoppen we er mee en maken we ons langzaam op naar voetbaldagen! (Maar wat ingezonden word, beoordelen we en plaatsen we zo veel als mogelijk).

Maar ho! Potverdorie. Deze dag kan en mag niet overgeslagen worden. Vandaag nemen we u mee terug naar 11 juni 2016. Wat een dag en wat een feest! Samengevat: spanning, beleving, clubliefde, oranje rookpotten, respect en nog meer gekkigheid. Team-/ verenigingsfeest, samengevat in 11 momenten van deze promotiedag:

1. De spanning en voorbereiding vond plaats: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7006
2. Een spandoeken oproep voor de jeugd: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7010
3. Oproep om de laatste training te bezoeken: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7011
4. Oproep om de boel in goede banen te leiden: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7016
5. Ook van de kant van KMD: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7017 (geen vuurwerk! HA!)
6. De oproep tot Oranje mars: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7020
7. In de snelheid een geplaatst promotiebericht (maar waarom?): https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7021
8. Het verslag (Het Wonder van Wateringen): https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7024
9. Het onthaal: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7022
10. Dankwoord van de voorzitter: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7023
11. Het verslag uit de Courant van Johan van Dien: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7028 met onder andere onze ex-Honselersdijk trainer Martin de Graaf, die hun keeper meestuurde in blessuretijd om wellicht de 1-0 voor KMD te forceren. Zou dat lukken dan hadden "de Westlanders"elkaar afgeslacht en was het toekijkende Haagse Die Haghe de gelukkigde derde.

Gelukkig gebeurde het niet. Die Haghe behaalde nacompetitie, KMD gegradeerde, maar wel met ballen! Of netter opgeschreven: met opgeheven hoofd en respect. Een paar minuten later vormende het team van KMD (de degradant) voor ons team (de promovendi) een Westlandse ere-haag. Die Haghe was inmiddels al terug naar huis (en waarschijnlijk niet op de fiets).

12. Symbolisch en vooral ons verenigingsfeest, samengevat in een heel treffend filmpje:


Veel mensen weten wellicht niet dat "de weg ernaartoe heel lang was". Doet er niet toe. Surf maar eens in ons nieuwsarchief. Maar mensen, wat een dag, vandaag 4 jaar geleden....

Ook een aardige foto in uw archief? Stuur een teamfoto van een s.v. Honselersdijk team of anekdote. Graag voorzien van het seizoen en het betreffende team. De foto het liefst in een voldoende groot formaat en fraaie kwaliteit. Inzendingen kunnen naar webredactie@svhonselersdijk.nl.

Blijf gezond.

Advertentie

Condubouw