Recent nieuws

Vanavond: RKVV Westlandia (zo) - S.V. Honselersdijk (oefenwedstrijd)
dinsdag

Vanavond speelt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk een oefenwedstrijd bij RKVV Westlandia. Tegen het eerste elftal van de zondagtak van Westlandia zal er om 20:00 uur voor de vriendschappelijke pot afgetrapt worden op Sportpark De Hoge Bomen.

Uiteraard zien we de Honselersdijk-supporters vanavond weer graag langs de lijn verschijnen!

JO19-3 in nieuw tenue door viertal sponsoren
dinsdag

Afgelopen zaterdag vond dan eindelijk het officiële moment plaats waarop de JO19-3 werd gefotografeerd met het nieuwe tenue. Samen met de sponsoren en technische staf zijn zij door Shauna Knokke op de foto gezet.

Een combinatie van sponsoren heeft ervoor gezorgd dat de jonge mannen van de JO19-3 de komende jaren niet alleen fantastisch voetbal laten zien, maar zoals het op deze leeftijd hoort er ook fantastisch uitzien.

Het hele team en begeleiding willen de volgende sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage:
John Tanke Timmerbedrijf
Richard Zwinkels agrarisch loonbedrijf
Van der Linden Cactussen
Van der Mark Ketelonderhoud

Nieuw lid voor DCVH: MACB Consultancy
dinsdag

Sinds enkele weken is De Club Van Honsel weer een lid rijker. MACB Consultancy heeft zich namelijk bij de businessclub van S.V. Honselersdijk aangesloten. In een kort interview stelt Marcel Bruggeling, tevens speler en aanvoerder van het eerste elftal van S.V. Honselersdijk, zijn bedrijf graag aan iedereen voor.

Wat doet MACB Consultancy precies?
"Naast een fulltime baan voer ik voornamelijk controlling werkzaamheden uit voor een aardwarmte project in Maasland. Denk hierbij aan begeleiding geven bij het voeren van de administratie en de inrichting. Daarnaast houdt MACB Consultancy zich bezig met het het ontwikkelen, opstellen en rapporteren van verschillende (financiële) managementrapportages."

Hoe kan men contact opnemen met MACB Consultancy?
"Uiteraard kunnen mensen direct contact opnemen met mij via de mail (macbconsultancy@gmail.com) of via mijn LinkedIn-profiel."

Wat is de aanleiding tot het lidmaatschap bij DCVH geweest?
"Naast dat ik ambitieus ben op privé en zakelijk gebied, ben ik dit ook met voetbal. Dit is een persoonlijke ambitie welke hand in hand gaat met S.V. Honselersdijk, namelijk:

Met onze club op een zo'n hoog mogelijk niveau spelen met zoveel mogelijk eigen jongens!

Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee nog meer successen gaan beleven, zoals de afgelopen 3 jaar waarin ons vlaggenschip tweemaal promoveerden. De weg hiernaartoe en de uiteindelijke promoties zelf hebben voor momenten gezorgd waarvoor een vereniging bedoeld is, mensen verenigen. Ik heb ook de indruk dat het steeds meer is gaan leven onder de mensen. Als ik kijk hoe onze vereniging bruist bijvoorbeeld tijdens de afgelopen derby tegen Westlandia, vult dat mijn oranje hart met trots.
De rol van DCVH is hierin belangrijk en wordt wat mij betreft alleen nog maar belangrijker. Naast dat ik mijn steentje probeer bij te dragen op het veld, wil ik dit ook graag doen als lid van DCVH."

Uiteraard heten we MACB Consultancy van harte welkom bij De Club Van Honsel en hopen we een mooie, succesvolle periode samen tegemoet te gaan!

Nipt verlies S.V. Honselersdijk
zondag

S.V. Honselersdijk verloor tegen Die Haghe, de topper in de 1e klasse B nipt met 1-0. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven daar geen van beide ploegen het recht had op een overwinning. Beide ploegen creëerden weinig kansen en de nadruk lag vooral op het verdedigen. Die Haghe was deze middag de gelukkige en scoorde gelijk na de rust uit het niets de 0-1, waardoor S.V. Honselersdijk moest komen maar tegen een witte muur aan liep.

Scheidsrechter deze middag was Bas Persoon die zijn laatste competitiewedstrijd floot en zich gaat richten op zijn carrière als assistent-scheidsrechter.

Onder zomerse temperaturen werd er afgetrapt en je zag gelijk dat Die Haghe zich flink terug liet zakken. Die Haghe is een collectieve ploeg die speelt vanuit een gesloten verdediging en dan in de counter toe slaat. Ook deze middag lieten ze het initiatief over aan de Dijkenaars. Maar het viel niet mee om de Haagse muur te omzeilen. In de 16e minuut was het Tom van Veen die op keeper Bas Drost het eerste schot van de wedstrijd loste. Drost liet de bal los, maar kon op tijd de bal nog oprapen. Zo was S.V. Honselersdijk veelvuldig op de helft van Die Haghe te vinden, maar tot een uitgespeelde aanval kwam het nog niet. Het eerste gevaar kwam na 20 minuten toen de thuisploeg een vrije trap mocht nemen na een overtreding op Youri Riepe. De vrije trap van Tom van Veen werd bij de verste paal gebracht waar Pawel Rubin een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te werken. Zo mocht S.V. Honselersdijk de opbouw doen en konden ze achterin de bal rustig rond laten gaan. Zodra het kon werd het middenveld of de voorhoede gezocht. In de 25e minuut een mooie aanval waarbij Nando Kok in vrije positie een mooie steek pass gaf op Tom van Veen die alleen op keeper Bas Drost kan aflopen. Echter de bal was net te hard en keeper Drost kon deze nog net wegwerken. Maar Die Haghe is een geslepen ploeg die loerde op de counter. Dus balverlies aan Dijkse kant, kan gelijk dodelijk zijn. In de 34e minuut lukte het bijna om via een counter uit te breken. Het schot van Sebastiaan van de Starre was te zacht en kon door keeper Boy Zuijderwijk onschadelijk gemaakt worden. Even later was er weer een uitval van Die Haghe na een afgeslagen corner, maar Youri Riepe was heel attent en wist op snelheid zijn directe tegenstander opzij te zetten. Zo kon Die Haghe nog weinig laten zien en was de Dijkse verdediging nog niet in verlegenheid gebracht. In de 45e minuut was het toch nog even schrikken. Leon de Brabander kon een voorzet nog net tot corner verwerken. Uit de corner stond Jesse Bakker volkomen vrij om in te koppen, maar zijn de bal ging ver naast.
De 2e helft was nog geen minuut oud en Die Haghe sloeg hard toe. Een corner van links werd hoog voorgebracht en op de lat gekopt. De terugspringende bal werd niet weggewerkt door de Dijkse verdediging en Robin Laming pikte de bal op en schoot deze hard achter Boy Zuijderwijk, 0-1. De tot dan toe sportieve wedstrijd, kreeg nu een ander karakter. De strijd werd feller en de goed leidende scheidsrechter Bas Persoon haalde de eerste gele kaarten uit zijn borstzak na een overtreding en een schwalbe van de Hagenaars. De ploeg van Piet Boon had de gehele 2e helft om wat aan de achterstand te doen, maar Die Haghe wist wel raad hoe ze dit spelletje uit moesten spelen. S.V. Honselersdijk mocht de opbouw doen, maar veel verder dan het strafschopgebied kwam het niet. De niet geheel fitte Tom van Veen werd goed in de gaten gehouden en de meeste aanvallen gingen dan over links waar Angelo Zwirs veel vrijheid kreeg. Maar voorin was te weinig steun om het Die Haghe echt moeilijk te maken. Die Haghe hield het alleen op counters en kon verder weinig aanrichten. Het vertraagde het spel door de wel bekende trucjes en scheidsrechter Bas Persoon liet terecht 7 minuten bijtrekken. In de 97e minuut kreeg S.V. Honselersdijk nog een vrije trap te nemen. Alles ging mee naar voren, maar keeper Bas Drost was in goede doen en plukte de bal weg voor de inkomende spelers. Hierna floot scheidsrechter Bas Persoon voor het einde in deze matige wedstrijd.
a.s zaterdag een verre reis naar het Zeeuwse Kloetinge.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Pawel Rubin, Leon de Brabander (-80 Brian Valstar), Youri Riepe, Joey Valstar (geel), Tom van Veen, Nando Kok, Angelo Zwirs

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor voor S.V. Honselersdijk - Die Haghe: Van Renesse Supplies
vrijdag

Zoals eerder bekend gemaakt worden dit seizoen de wedstrijdballen bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal gesponsord. Dit weekend wordt de wedstrijdbal bij de thuiswedstrijd tegen Die Haghe gesponsord door Van Renesse Supplies.

Van Renesse Supplies is een jong bedrijf in een traditionele markt op het gebied van papierschrijvers.
Middels deze instrumenten worden aangeboden meetwaarden als o.a. temperatuur, druk, spanning, grafisch visueel gemaakt. De klantenkring van het bedrijf is heel divers. Van laboratoria, testen van hogesnelheidstreintrajecten tot en met kwaliteitscontrole bij luchtvaartgerelateerde bedrijven. De verkoop geschiedt wereldwijd via het internationale distributienetwerk.

Van Renesse Supplies B.V. is trots om zaterdag balsponsor te mogen zijn bij de wedstrijd van het eerste elftal van S.V. Honselersdijk tegen Die Haghe.

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk op jacht naar winst tegen Die Haghe
vrijdag

Een onverwacht goede start voor S.V. Honselersdijk in de competitie werd vorige week voortgezet met een verrassende 1-2 overwinning bij titelkandidaat Forum Sport. De overwinning betekent dat de Honselersdijkers samen met buurman Westlandia zijn terug te vinden op de eerste plek in de eerste klasse B. Aanstaande zaterdag ontvangt de ploeg van trainer Piet Boon een andere promovendus: Die Haghe. In de voorbeschouwing hieronder blikken we kort terug naar de overwinning van vorige week, maar staan we vooral uitgebreid stil bij de wedstrijd tegen Die Haghe.

Vorige week
In Voorburg was het duel tussen Forum Sport en S.V. Honselersdijk vorige week zaterdag allesbehalve een spektakelstuk, maar er stond wel veel spanning op de wedstrijd. De oranjehemden openden de wedstrijd goed door een vroege goal van Tom van Veen na een snelle uitbraak. Binnen een kwartier werd de stand echter weer gelijkgetrokken door een vrije trap die uit een redelijk onmogelijke hoek alsnog werd binnengewerkt. In de tweede helft leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen, ware het niet dat Joey Valstar uit een vrije trap van Tom van Veen de 1-2 binnen wist te lopen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, ondanks het stevige aandringen van de Voorburgers. Door de 2e overwinning van het seizoen heeft de oranje formatie na 3 duels 7 punten en staat het aan kop van de ranglijst.

Komende zaterdag
Met Die Haghe als tegenstander treft Honselersdijk zaterdag een ploeg die eveneens nog ongeslagen is. Echter heeft de ploeg van trainer Wim de Jongh wel een duel minder gespeeld, aangezien de wedstrijd tegen SHO voortijdig met een 0-0 stand werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter.

Gezamenlijke opmars
Zowel S.V. Honselersdijk als Die Haghe heeft zich in enkele seizoenen aardig opgewerkt in het Nederlandse amateurvoetbal. Enkele seizoenen terug speelden beide teams nog tegen elkaar voor de promotie van de 3e klasse naar de 2e klasse, waarbij S.V. Honselersdijk de strijd uiteindelijk won en wist te promoveren. Een seizoen later wist Die Haghe alsnog te promoveren, waarna het afgelopen seizoen verrassend als debutant beslag wist te leggen op het kampioenschap in de tweede klasse. S.V. Honselersdijk wist ook te promoveren na enkele zeer overtuigende wedstrijden in de nacompetitie, wat betekent dat beide clubs elkaar dit seizoen ontmoeten in de eerste klasse.

Gelijkwaardige tegenstander
Beide teams hebben in het verleden al een flink aantal pittige duels met elkaar uitgevochten. In alle competities kwamen Die Haghe en S.V. Honselersdijk elkaar al 32 keer tegen. De onderlinge resultaten zijn hierbij exact in evenwicht: beide teams wisten 12 keer de winst naar zich toe te trekken, terwijl de strijd 8 keer resulteerde in een gelijkspel. Op papier doen de clubs dus niets voor elkaar onder, wat een spectaculaire wedstrijd belooft komende zaterdag op Sportpark de Strijphorst.

Arbitraal trio
Komend weekend staat de wedstrijd opnieuw onder leiding van een neutraal arbitraal trio, aangesteld door de KNVB. De scheidsrechter van dienst is Bas Persoon, die eerder deze week liet weten dat de wedstrijd van zaterdag zijn laatste wedstrijd als scheidsrechter voor de KNVB zal zijn. Bas wil zich gaan richten op zijn carrière als assistent-scheidsrechter. Opvallend detail is dat Bas Persoon zijn debuut als scheidsrechter bij de senioren maakte bij de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en Die Haghe.

Balsponsor
De sponsor van de wedstrijdbal is bij de thuiswedstrijd tegen Die Haghe het bedrijf Van Renesse Supplies. Later vandaag zullen we nog uitgebreid stilstaan bij de balsponsor van deze week!

Pupil van de Week
Komende zaterdag zal de aftrap zoals altijd genomen worden door de Pupil van de Week. Ditmaal is de eer aan Quinten van der Parre. We wensen Quinten veel plezier en hopen dat hij zaterdag voor het eerste doelpunt zal zorgen. Ben je benieuwd in welk elftal Quinten speelt en wie zijn favoriete speler bij S.V. Honselersdijk is? Dat lees je in dit item over de Pupil van de Week!

Haaglanden Voetbal
Zoals elke week blikt ook Haaglanden Voetbal vooruit op het aanstaande voetbalweekend. Ditmaal staan ze ook uitgebreid stil bij de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk - Die Haghe in een mooie voorbeschouwing. Bekijk de voorbeschouwing hier!

Er zal zaterdag om 14:30 afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen Die Haghe op Sportpark de Strijphorst. Uiteraard hopen we opnieuw te kunnen rekenen op de trouwe steun van alle Honselersdijkse supporters. Tot zaterdag!

Uitnodiging Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
do 11 oktober

Het bestuur van Sport Vereniging Honselersdijk nodigt u uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 26 oktober 2018 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Agenda
• Opening (20.00 uur)
• Berichten van verhindering
• Ingekomen stukken
• Vaststellen agenda
• Notulen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 27-10-2017
• Jaarverslag secretaris
• Financieel jaarverslag penningmeester
• Terugblik renovatie
• Toekomstvisie kantine
• Beleid lage senioren
• Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
• Voorstel decharge verlening
• Vaststellen begroting 2017 – 2018
• Contributies 2018 – 2019
• Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
• Benoeming commissies
• Huldigingen
• Rondvraag
• Sluiting

Hoe bedank jij de scheidsrechter dit weekend?
wo 10 oktober

De week van 7 tot en met 14 oktober staat in het teken van de scheidsrechter. Tijdens de Week van de Scheidsrechter wordt er extra aandacht besteed aan één van de meest waardevolle krachten binnen het amateurvoetbal. De scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Het jaarlijks terugkerende initiatief van de KNVB om de scheidsrechters in het zonnetje te zetten wordt uiteraard ook bij S.V. Honselersdijk omarmt. Daarom willen we al onze leden vragen om komend weekend de scheidsrechter extra te bedanken voor het fluiten van de wedstrijden. Doe dit op een leuke, originele manier en stuur ons de beelden op van dit moment, dan zorgen wij ervoor dat de beelden met de gehele club gedeeld worden!

Als club zijnde mogen we trots zijn op de wekelijkse inzet van onze scheidsrechters, zonder hen is het niet mogelijk om week in, week uit als voetballiefhebber van het spelletje te genieten. Scheidsrechters bedankt!

Pupil van de Week: Quinten van der Parre
wo 10 oktober

Komende zaterdag speelt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk een thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Traditiegetrouw is er ook bij deze thuiswedstrijd een Pupil van de Week aanwezig in de kleedkamer van de 'grote jongens' van het eerste elftal. Ditmaal is de eer aan Quinten van der Parre, speler van de JO11-5, om de aftrap te verzorgen voor de wedstrijd. We wensen Quinten heel veel plezier toe komende zaterdag!

Naam: Quinten van der Parre
Leeftijd: 8 jaar
Ik speel in team: JO11-5
Later word ik: Profkeeper bij Feyenoord
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriete profvoetballer is: Ed de Goeij
Mijn favoriete trainer is: Ted van der Parre
Mijn sterkste punt is: Penalty's tegenhouden
Op welke positie speel je: Keeper
Mijn mooiste voetbalmoment is: Eerste training bij Ed de Goeij Keepersschool en vorig jaar toernooi gewonnen
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Fabian uit mijn team

Nieuwe bestuursfunctie: Voetbal Algemene Zaken
ma 8 oktober

Zoals een paar weken geleden al op onze website werd vermeld, hebben er enkele wijzigingen in de samenstelling van het bestuur van S.V. Honselersdijk plaats gevonden. Een van de wijzigingen is de nieuwe functie van Bestuurslid Voetbal Algemene Zaken (VAZ), deze functie wordt ingevuld door Erwin van der Mark. Voorheen was Erwin actief in het bestuur als Bestuurslid Zaalvoetbal, echter is deze functie met ingang van dit seizoen omgedoopt tot Bestuurslid VAZ.

Voor veel leden is Erwin al een bekend gezicht op de vereniging, echter stelt hij zich in onderstaand stuk graag nog een keer voor. Hierbij vertelt Erwin ook wat de nieuwe functie Bestuurslid VAZ inhoudt en wat zijn persoonlijke ambities binnen de functie zijn.

Goedendag, ik ben Erwin van der Mark, 46 jaar, getrouwd met Marion en vader van Kelly en Thijs. Ik woon in Honselersdijk, sinds het moment dat mijn zoon bij SV-Honselersdijk voetbalt ben ik ook aanwezig bij deze club. Dat is inmiddels dus alweer ruim 10 jaar. Sinds 2012 ben ik leider van jeugdteams waarbij ik de laatste jaren ook vaste vlagger van het team van mijn zoon ben.

Sinds 2015 ben ik lid van de toernooicommissie. Samen met een team van totaal 5 vrijwilligers probeer ik om voor alle jeugdleden van SV Honselersdijk mooie uittoernooien te regelen, en nog veel leuker fantastische thuistoernooien te organiseren.

Na een verkennend gesprek met de huidige secretaris van SV Honselersdijk ben ik oktober 2017 op de JAL gekozen tot Bestuurslid Zaalvoetbal. Een functie die met ingang van dit seizoen is omgedoopt tot Voetbal Algemene Zaken.
Onder deze nieuwe functie valt sinds dit seizoen ook de G-afdeling, een fantastische groep vrijwilligers en spelers die alweer heel veel jaren met veel plezier bij S.V. Honselersdijk voetballen.

Naast de G en de zaal ben ik verantwoordelijk voor alle zaken die bij een voetbalvereniging komen kijken, maar niet direct aan de voetballende jeugd of senioren elftallen zijn gerelateerd. Je moet dan denken aan de toernooicommissie, scheidsrechter commissie, tuchtcommissie, commissie van ontvangst en dergelijke, ik ben eigenlijk bestuurslid commissies. Voor al deze afdelingen ben ik het aanspreekpunt naar het bestuur.

Ik wil proberen om, daar waar de vereniging tegen problemen of knelpunten aanloopt, in te springen en oplossingen te realiseren. Zo ben ik op dit moment druk om het groeiende scheidsrechter probleem op te lossen. Samen met de scheidsrechter coördinator, Paul Droog, en de scheidsrechter commissie zijn we druk bezig om nieuwe clubscheidsrechters aan te stellen. Als dit straks naar tevredenheid is ingevuld en goed functioneert zal er vast wel weer een ander “probleem” opduiken waar ik bij kan helpen.


Uiteraard wensen we Erwin veel succes als Bestuurslid Voetbal Algemene Zaken en hopen we dat hij erin slaagt om goede oplossingen te kunnen realiseren voor de knelpunten binnen onze vereniging!

Gelukkige overwinning op Forum Sport
zo 7 oktober

Een klein beetje gestolen was de 2-1 overwinning wel in Voorburg, maar het maakte de spelers van S.V. Honselersdijk niet uit. De dijkenaren wonnen door een doelpunt diep in de 2e helft.
S.V. Honselersdijk was niet beter. Forum Sport was dominant, veel aan de bal en moeilijk te bestrijden. Maar toch werd de wedstrijd door S.V. Honselersdijk gewonnen door het slim te spelen. De spelers bleven geloven in een goed resultaat, dat hebben ze gedaan tot de laatste minuut. De spelers toonden veel strijdlust en de goals vielen op de goede momenten.

Forum Sport kende een goede start in de competitie. Het startte met 2 knappe overwinningen zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen. Aan de ploeg van Piet Boon de taak om hier verandering in te brengen. Hoewel het initiatief gelijk al bij Forum Sport lag, was het S.V. Honselersdijk die in de 4e minuut uit een counter al wist te scoren. Na een knappe ingreep van laatste man Marcel Bruggeling lag het open in de Voorburgse verdediging. De diepte pass van Marcel bereikte op links Tom van Veen en met een simpele beweging passeerde hij de laatste man. Ook de uit zijn doel komende keeper Jouvenaar werd eenvoudig omspeelt en hij scoorde in het lege doel de 0-1. Ook hierna was het S.V. Honselersdijk die gevaarlijk werd voor het Voorburgse doel. Een aantal corners werden ter nauwer nood gestopt door keeper Jouvenaar. Maar het fysiek sterke Forum Sport nam naarmate de wedstrijd vorderde de regie over en S.V. Honselersdijk werd ver teruggedrongen. Vooral Pawel Rubin, die de plaats in nam voor de geblesseerde Branco Kok, had het zwaar aan de rechter kant door de mee opkomende verdedigers. Door de druk van Forum Sport werden er wat lichte overtredingen gemaakt door de Dijkse verdediging. De kritisch fluitende scheidsrechter Korbee hield het kort en gaf een aantal vrije trappen op een gevaarlijke afstand van het doel van keeper Boy Zuijderwijk. In de 12e minuut redde keeper Boy Zuijderwijk knap met de voet de inzet. In de 21e minuut stompte Boy Zuijderwijk de bal uit de doelmond. Maar in de 23e minuut na een lichte overtreding van Michel van Giesen was het raak. Nychel L’ami zag dat de muur niet goed stond en knalde de bal in de korte hoek, 1-1. Het was nu oppassen dat de ploeg van Piet Boon niet overlopen wordt. De Voorburgse formatie speelde een kat en muis spelletje en probeerde de Dijkenaars uit hun tent te lokken, maar de ploeg bleef compact spelen. Hoewel Forum Sport veelvuldig balbezit had kwam het niet tot uitgespeelde kansen. Die waren er wel bij S.V. Honselersdijk. De counters leverden tegen het einde van de rust nog een paar grote kansen op. Zo was Leon de Brabander dicht bij een treffer toen hij alleen op keeper Jouvenaar kon oprukken, maar zijn schot werd door Jouvenaar in de zijnet verwerkt. Vlak voor de rust nog een mooie voorzet van Youri Riepe die maar net naast gekopt werd door Tom van Veen.
De 2e helft weer een fel combinerend Forum Sport die snel een bres wilde slaan in de Dijkse verdediging. Er ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Boy Zuijderwijk. Maar de goed georganiseerde verdediging liet Forum Sport niet verder komen dan wat afstandsschoten, die veelal naast en over gingen. S.V. Honselersdijk hield het alleen bij verdedigen en gokken op de counter. In de 65e minuut was het een overtreding op Youri Riepe. De vrije trap van Tom van Veen belandde in een male van spelers voor de voet van Joey Valstar, die nog net het laatste tikkie kon geven en S.V. Honselersdijk op een voorsprong bracht, 1-2. Forum Sport moest risico’s nemen en daar maakte S.V. Honselersdijks goed gebruik van. Zo mocht Nando Kok na een pass van Rick van Schie alleen op keeper Jouvenaar afgaan, maar kon op het laatste moment nog net met handen en voeten door een medespeler afgestopt worden. Forum Sport raakte wat geïrriteerd en binnen 3 minuten deelde de goed leidende scheidsrechter Korbee de eerste 3 gele kaarten uit aan de Voorburgers. In de 80e minuut werd Angelo Zwirs vervangen door Ricardo van der Zijden als steun in de verdediging. Dat was wel even nodig want voor Forum Sport was het alles of niets. In de 85e minuut was er even paniek bij een verre bal waarbij keeper Boy Zuijderwijk en Michel van Giesen elkaar in de weg liepen, maar Pawel Rubin kon nog redding brengen door de bal tot corner te verwerken. Grote opluchting en blijdschap was er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Korbee. S.V. Honselersdijk had zich keurig staande gehouden tegen een fysiek zeer sterke ploeg zonder ook maar één gele kaart op te lopen.
S.V Honselersdijk staat nu na 3 wedstrijden gedeeld boven aan met Westlandia. A.s. zaterdag komt een Die Hage op bezoek die ook knap boven in mee draait en op een 3e plek staat. Dus belooft weer een topwedstrijd worden op sportpark de Strijphorst.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen,Pawel Rubin, Leon de Brabander, Youri Riepe, Joey Valstar, Tom van Veen, Nando Kok, Angelo Zwirs (-80 Ricardo van der Zijden)

Fun 44 trotse winnaar van PubQuiz op S.V. Honselersdijk
zo 7 oktober

Afgelopen vrijdagavond streden 28 teams tegen elkaar om de winst in de jaarlijkse PubQuiz op S.V. Honselersdijk. De tweede editie van de PubQuiz werd ook dit jaar georganiseerd door de QuizBrothers, wederom in een volle kantine.

In 8 rondes vol vragen over algemene kennis, muziek, voetbal, nieuwsitems en zelfs dieren legden de teams het onderling tegen elkaar af. Het verging het ene team wat beter dan het andere, wat uiteindelijk een mooi verdeelde einduitslag opleverde. Na een spannende laatste ronde bleek dat het team van Fun 44 de grote winnaar van de avond was. Zij mochten in de kantine van S.V. Honselersdijk de eerste prijs ophalen bij de tweede editie van de PubQuiz.

Namens de organisatie willen we alle deelnemende teams bedanken voor de fanatieke inzet en de gezelligheid van afgelopen vrijdagavond. We hopen deze inmiddels jaarlijkse traditie voort te kunnen zetten met een volgende editie van de PubQuiz!

De sponsorcommissie,
Paul Groenewegen, Robin van Dijk, Jack Poot en Ab van Dijk

MATCHDAY: Forum Sport - S.V. Honselersdijk
za 6 oktober

Na de Westlandse Derby van vorige week die op Sportpark de Strijphorst in een gelijkspel eindigde, mag S.V. Honselersdijk deze week de strijd in Voorburg aangaan met Forum Sport. Om 14:30 uur zal er op VoetbalPark ’t Loo afgetrapt worden voor een duel tussen beide clubs. In onderstaande voorbeschouwing lopen we alvast warm voor het duel van vanmiddag.

Voordat we vooruitblikken, kijken we even terug naar de wedstrijd van vorige week. In de derby tegen Westlandia werd op het eigen sportpark gelijkgespeeld. In de eerste helft van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen, wat resulteerde in een kleine hoeveelheid kansen. In de tweede helft werd het schaakspel opengebroken door een doelpunt van Westlandia. Aanvaller Vince van der Knaap werd door de verdediging van Honselersdijk geen strobreed in de weg gelegd en zo kon de Westlandiaan geheel vrijstaand in het centrum voor de 0-1 aantekenen. S.V. Honselersdijk ging vervolgens risico nemen, door onder meer achterin 1-op-1 te gaan spelen. Het resulteerde uiteindelijk 6 minuten voor tijd in de 1-1, gemaakt door de ingevallen Pawel Rubin. Ondanks grote kansen in de slotfase vielen er geen doelpunten meer op Sportpark de Strijphorst, zodat de puntendeling in een zeer gemoedelijke sfeer door beide teams gevierd kon worden op Super Samstag in de kantine.

Vandaag gaat nummer 3 S.V. Honselersdijk op bezoek bij koploper Forum Sport. De formatie uit Voorburg heeft als enige na 2 duels nog geen averij opgelopen en staat met 6 punten fier aan de leiding van de eerste klasse B. Forum Sport heeft daarnaast nog geen tegendoelpunt hoeven incasseren. Aan de ploeg van trainer Piet Boon is vandaag de taak om hierin verandering te brengen.

Onderlinge historie
Nadat in 1998 de voetbalverenigingen DEVJO en SV Voorburg zijn gefuseerd tot Forum Sport, hebben Forum Sport en S.V. Honselersdijk in competitieverband 10 keer tegenover elkaar gestaan. De laatste onderlinge competitiewedstrijd dateert van het seizoen 2008/2009, toen er na een thuisoverwinning (2-1) in Voorburg een doelpuntloos gelijkspel volgde. De overall tussenstand tussen beide clubs is nipt in het voordeel van de Voorburgers. Forum Sport wist van de 10 onderlinge duels in totaal 4 wedstrijden te winnen, terwijl S.V. Honselersdijk er 3 keer met de winst vandoor ging. In de overige drie duels werden de punten gedeeld.

Vanmiddag zal om 14:30 uur door scheidsrechter Korbee het startsein voor de wedstrijd worden gegeven op Voetbalpark 't Loo. De ploeg van trainer Piet Boon hoopt ook deze week te kunnen rekenen op de steun van het Honselse publiek. Tot vanmiddag!

Stem op S.V. Honselersdijk met de Rabobank Clubkas Campagne
vr 5 oktober

Dit jaar doet S.V. Honselersdijk opnieuw mee met de Rabobank Clubkas Campagne, waar vorig jaar een bedrag van €1.300 mee werd opgehaald voor de club. Ook dit jaar willen we alle mensen met een oranje Honselersdijk hart vragen om te stemmen op S.V. Honselersdijk, zodat we met z'n allen een bijdrage kunnen leveren aan onze mooie club. Lees hieronder hoe je kunt stemmen op S.V. Honselersdijk.

Wat houdt de Rabobank Clubkas Campagne in?
Met de Rabobank Clubkas Campagne kunnen verenigingen en stichtingen in het Westland een donatie voor de clubkas verdienen. Leden van de Rabobank bepalen door middel van stemmen hoe hoog dit bedrag is. Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe hoger het bedrag. Dit jaar stelt Rabobank Westland een bedrag van maar liefst € 200.000,- beschikbaar. Het is dus zeker het stemmen waard om een mooi bedrag voor de club S.V. Honselersdijk binnen te halen!

Hoe kan ik stemmen?
Ga naar de website van de Rabobank Clubkas Campagne en voer daar je persoonlijke code in die je middels een brief of e-mail hebt ontvangen van de Rabobank. Vervolgens kan je onder het tabblad 'Stemmen' de club S.V. Honselersdijk opzoeken en je stem uitbrengen op onze vereniging. Wil je naast het stemmen nog wat extra's doen? Vraag dan al je vrienden, familie en kennissen om ook op S.V. Honselersdijk te stemmen en deel dit bericht zo vaak mogelijk!

We hopen met z'n allen bij de Rabobank Clubkas Campagne een mooi bedrag te kunnen 'scoren', een bedrag wat we als club zijnde op een leuke manier kunnen investeren in de club.

Vanavond Pubquiz 2018 in de kantine van S.V. Honselersdijk
vr 5 oktober

Vanavond wordt er door 28 teams gestreden tijdens de Pubquiz. Onder de teams zit ook het winnende team van vorig jaar: "Lekker Goor". Dit jaar hebben zij zich omgedoopt tot "Mark van Bommel", de vraag is of zij dit jaar de titel weten te prolongeren, of dat er een ander Honsels team er met de overwinning vandoor gaat.

Op papier is er genoeg concurrentie en er is ook serieus heel veel getraind door alle deelnemers is ons ten ore gekomen, dus belooft het vanavond een spannende maar zeker ook hele gezellige avond te worden.

En dit mede dankzijn de sponsoring van Slagerij Aad Groenewegen (deze week nog in de prijzen gevallen), Greenco (Tommies) en S.V. Honselersdijk die zorgen voor de lekkere snacks tijdens en na de pub-quiz, waarvoor dank.

De kantine gaat openen om 19.45 uur en de Pub-quiz start om 20.30 uur.

Tot vanavond!
Namens de sponsorcommissie,
Paul, Robin, Jack en Ab.

Lid van De Club Van Honsel valt in de prijzen
do 4 oktober

Slagerij Aad Groenewegen is in de prijzen gevallen door de kwaliteit van de producten die de slagerij levert. Door Verstegen is de slagerij onderscheiden omdat zij werken met Pure. Dit houdt in dat de producten allergeenvrij, zonder smaakversterkers, glutenvrij en verlaagd in zout worden geproduceerd en verkocht.

Namens De Club Van Honsel is er een bloemetje bezorgd bij Aad Groenewegen om hem en zijn bedrijf te feliciteren met de ontvangen onderscheiding.

S.V. Honselersdijk treft V. & A.V. Hazerswoudse Boys in bekertoernooi
wo 3 oktober

Het eerste elftal van S.V. Honselersdijk wist in het bekertoernooi overtuigend de eerste knock-out ronde te bereiken. In een poule met TAC'90, VELO (za.) en BMT waren de Dijkenaren niet te kloppen en werd met 9 uit 3 de volle score behaald. Vandaag is er door de KNVB geloot voor de eerste knock-out ronde en daarin is S.V. Honselersdijk gekoppeld aan vierdeklasser V. & A.V. Hazerswoudse Boys.

V. & A.V. Hazerswoudse Boys wist in haar bekerpoule eveneens als eerste te eindigen en deed dit door 7 punten te behalen in een poule met TOGB, vv Hillegersberg en VEP. In tegenstelling tot S.V. Honselersdijk is de club uit Hazerswoude niet goed aan de competitie begonnen. In de 4e klasse A werd in de eerste twee wedstrijden slechts één punt uit een gelijkspel behaald, waardoor de ploeg terug te vinden is op een 10e plaats.

De wedstrijd tussen V. & A.V. Hazerswoudse Boys en S.V. Honselersdijk zal op zaterdag 10 november worden afgewerkt op het sportpark van de V. & A.V. Hazerswoudse Boys.

Scheidsrechteravond op 8 oktober met Jan ter Harmsel
di 2 oktober

Iedereen die zelf voetbalt of een wedstrijd bekijkt, beleeft en beoordeelt bepaalde situaties anders dan de scheidsrechter. Dat is niet vreemd, aangezien iedereen de wedstrijd door een andere bril bekijkt.

Om wat meer begrip te krijgen voor de beslissingen van de arbitrage hebben we bij S.V. Honselersdijk wederom een scheidsrechter uitgenodigd: Jan ter Harmsel.
Op maandagavond 8 oktober 2018 vertelt hij over zijn ervaringen als scheidsrechter op de Nederlandse voetbal velden, en geeft hij uitleg over de nieuwste veranderingen binnen de spelregels.
De avond wordt opgeluisterd met beeldmateriaal van diversen situaties waarover met elkaar gesproken zal worden.
De avond zal om 19:30 van start gaan in de kleine kantine.

De club hoopt met de scheidsrechtersavond bij te kunnen dragen aan een beter sportklimaat op de Honselse voetbalvelden.
We hopen ook om mensen enthousiast te kunnen maken om zelf de scheidsrechter fluit op te pakken, en de jeugdspelers van S.V. Honselersdijk te “fluiten” bij hun wedstrijden.
We nodigen hierbij dan ook iedereen uit voor deze speciale avond: van spelers tot aan leiders, jeugdtrainers en (potentiële) scheidsrechters.

Loop alvast warm voor de scheidsrechtersavond met dit leuke item van Jan ter Harmsel.

Uitnodiging Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
ma 1 oktober

Het bestuur van Sport Vereniging Honselersdijk nodigt u uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 26 oktober 2018 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Agenda
• Opening (20.00 uur)
• Berichten van verhindering
• Ingekomen stukken
• Vaststellen agenda
• Notulen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 27-10-2017
• Jaarverslag secretaris
• Financieel jaarverslag penningmeester
• Terugblik renovatie
• Toekomstvisie kantine
• Beleid lage senioren
• Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
• Voorstel decharge verlening
• Vaststellen begroting 2017 – 2018
• Contributies 2018 – 2019
• Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
• Benoeming commissies
• Huldigingen
• Rondvraag
• Sluiting

Gelijkspel in Westlandse derby
zo 30 september

Op Sportpark de Strijphorst deelde S.V. Honselersdijk en Westlandia eerlijk de punten. Het 1-1 gelijke spel was gezien de hele wedstrijd de juiste uitslag, maar in blessure tijd had de ploeg van Piet Boon nog toe kunnen slaan. Het kreeg in korte tijd nog een aantal uitgelezen mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken.

De wedstrijd stond onder de goed leidende scheidsrechter Vreeswijk en 2 neutrale grensrechters. Scheidsrechter Vreeswijk voelde de wedstrijd goed aan en deelde geen enkele gele kaart uit in deze uiterst sportieve derby. Het mooie weer trok veel bekijks voor deze Westlandse derby op het hoogste klasse niveau.

De opening van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Tom van Veen snelde op rechts langs zijn tegenstander, maar zijn voorzet werd op een haar gemist door Nando Kok. Hierna namen de ploegen een verdedigende stelling in. Beide ploegen namen niet het risico om snel op achterstand te komen en zodoende bleef de wedstrijd voor het publiek nog op een laag pitje staan. De ervaren Westlandianen waren wel meer in balbezit, maar tot echte grote kansen kwam het niet. In de 18e minuut was het een overtreding op Nando Kok en kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen. Joey Valstar zag zijn schot verwerkt tot corner door keeper van Beek. Uit de corner van Tom van Veen werd Joey helemaal vrijgelaten bij de verste paal, maar hij jaagde de bal hoog over. Westlandia bleef zoeken naar een opening, maar verder dan een paar schoten ver van het doel kwam het niet. S.V Honselersdijk had niet de controle over het middenveld en kon niet vrij uit voetballen. De lange bal naar voren spelen leverde ook weinig op daar we voorin niet meer bij machte waren om dreigend te worden. Het hield op met een paar mogelijkheden en af en toe een omschakelmoment.

Begin tweede helft wilde de wedstrijd nog steeds niet loskomen. De thuisploeg kon opbouwend nog weinig laten zien. Het zocht veelal de moeilijke oplossing, waardoor men nauwelijks meer aan het voetballen toe kwam. Westlandia had hetzelfde probleem en kreeg ook nauwelijks kansen. De wedstrijd leek dood te bloeden en op een brilstand te eindigen. Totdat in de 67e minuut een lange bal van achteruit de spits Vince van der Knaap bereikte. Hij mocht alleen op doelman Boy Zuijderwijk af gaan en zodoende de eerste kans verzilveren voor Westlandia, 0-1. Trainer Piet Boon liet wat wissels warm lopen om een kentering in de wedstrijd te krijgen. Extra aanvaller Brian Valstar werd in gebracht ten koste van laatste man Marcel Bruggeling. In de 75e minuut was de ingevallen Brian Valstar met zijn eerste bal contact gelijk gevaarlijk. Los van zijn tegenstander bracht hij de bal voor het doel waar keeper van Beek nog net redding kon brengen. Maar de wedstrijd begon nu los te komen. S.V. Honselersdijk wilde koste wat het kost niet verliezen op de Strijphorst. Westlandia werd teruggedrongen op eigen helft. Het spel van de dijkenaars werd goed breed gehouden en dat betaalde zich uit in goede combinaties. De druk werd groter en groter. In de 82e minuut was het de ingevallen Tim van der Meer die op links Angelo Zwirs de diepte in stuurde en de bal voor gaf, waar goaltjes dief Pawel Rubin de bal voor het intikken had. S.V. Honselersdijk voelde dat er meer te behalen was en ging onverdroten door.

De kansen kwamen er. Zo was Tom van Veen dicht bij een treffer na een voorzet van Brian Valstar, maar de bal ging via de tegenstander in het zijnet. In blessure tijd was het een interceptie van de beste man van de wedstrijd, Michel van Giesen die ver doordrong in de defensie van Westlandia waar uiteindelijk de bal kwam bij Tim van der Meer. Hij weigerde de bal af te drukken. De beste kans kreeg in de 93e minuut Nando Kok na een uitstekende actie van Tom van Veen op links. De bal leek voor het intikken voor Nando, maar hij kwam schijnbaar iets te kort om de bal erin te lopen.

Zo eindigde de derby in een 1-1 gelijkspel waarna het Super Samstag kon losbarsten.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A, -75 Brian Valstar), Michel van Giesen, Branco Kok (-60 Pawel Rubin), Leon de Brabander (-80 Tim van der Meer), Youri Riepe, Joey Valstar, Tom van Veen, Nando Kok, Angelo Zwirs

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Vrijwilliger van de Maand: Henny Ammerlaan
zo 30 september

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd Dick Hendriks met de uitverkiezing in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de club als barmedewerker en elftalleider. Het stokje wordt deze maand door Dick doorgegeven aan Henny Ammerlaan. Henny (54) is al zo'n 18 jaar als vrijwilliger van S.V. Honselersdijk terug te vinden op de club. Gisteren was Henny bijvoorbeeld bijna heel de dag terug te vinden op de club om tijdens Super Saturday de barbezetting en keukendienst in goede banen te leiden. In onderstaand interview vragen we Henny naar haar werkzaamheden als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk en vertelt zij ook over wat het nou zo leuk maakt om vrijwilliger te zijn.

Welke werkzaamheden verricht je momenteel als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk?
"Ik ben nu al 18 jaar lang vrijwilliger achter de bar en in de keuken en sinds 8 jaar geleden ben ik commissielid van de kantine. Met deze commissie maken we de planning rond de barbezetting, regelen we de inkoop en werken we nieuwe barmedewerkers in. Daarnaast draaien we zelf bardiensten mee en vallen we waar nodig in als er gaten in de bezetting ontstaan.
Samen met Ab van Dijk en Kim van Zanten ben ik nu lid van de commissie van de kantine, echter zijn we nog op zoek naar een extra lid om ons te versterken. Dus mocht iemand zichzelf hiervoor aan willen melden, is diegene zeker welkom!"

Op welke manier ben je hierbij gekomen?
"Mijn oudste zoon, Sander, ging zo'n 20 jaar geleden op voetbal. Toen hij in de E-pupillen terecht kwam werd ik benaderd door Jeanet van Holsteijn om bar- en keukendiensten mee te gaan draaien. Daar kon ik uiteraard geen nee op zeggen, zodoende ben ik achter de bar beland."

Wat geeft je voldoening bij het uitvoeren van je taken?
"Je krijgt een goed gevoel wanneer je beseft dat je met z'n allen net iets extra's kunt doen. Dan gaat het niet alleen over de normale bar- en keukendiensten, maar ook over de voorbereiding en uitvoering van de catering bij evenementen als het Kerstrad."

Hebben jullie doorgaans genoeg barpersoneel om de bezetting rond te krijgen?
"Over het algemeen kunnen we de bezetting altijd net aan rond krijgen, het liefst zouden we nog een groep vrijwilligers bij het huidige team willen voegen. Hierbij hoef je niet direct te denken aan het draaien van vaste bardiensten, we zijn namelijk ook op zoek naar oproepkrachten die in kunnen vallen wanneer er een gat in de bezetting ontstaat."

Wat zijn je absolute hoogtepunten bij S.V. Honselersdijk?
"Het is altijd leuk als er successen behaald worden, zoals bijvoorbeeld tijdens het afgelopen seizoen met de promotie van het eerste elftal naar de eerste klasse. Van zulke momenten geniet je met z'n allen. Dat is tegelijkertijd ook weer een mooie uitdaging voor ons om genoeg barmedewerkers te vinden en alle randzaken zo goed mogelijk te laten verlopen.
Dat was ook bij oefenwedstrijd tegen Feyenoord enkele jaren terug een hoogtepunt. Om er bij zo'n drukte voor te kunnen zorgen dat alles soepel verloopt achter de bar en in de keuken is een flinke uitdaging."

Wil je nog iets anders kwijt aan de leden van S.V. Honselersdijk?
"Dat het een hele gezellige club is, met heel veel gezellige mensen. En uiteraard dat we hopen dat er veel mensen zich aanmelden als barvrijwilliger, daarvoor kun je terecht bij Ab, Kim en/of mij!"

Hierbij willen we Henny Ammerlaan bedanken voor haar jarenlange inzet voor de club en we wensen Henny nog heel veel succes en plezier toe toe als commissielid van de kantine! Als cadeau heeft Henny een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden.

Volgende maand zetten we opnieuw een van onze dierbare vrijwilligers in het zonnetje!

De JO11-1 in het nieuwe tenue
zo 30 september

Dit seizoen heeft de firma REG & Tech de JO11-1 in de nieuwe tenues gezet. REG en Tech is een bedrijf wat zich bezighoud met IT Management, Software Development en Security Systems en word vertegenwoordigd door eigenaar Richard Guttenberg, een Honselersdijkse ondernemer. Richard en zijn vrouw Anita hebben een fantastisch gezin met 4 jongens. Dat betekent elke dag genieten. Ze houden allemaal van voetbal en een van de jongens speelt in dit team en vandaar de interesse om de selectie van de JO11 te sponsoren.

We willen Richard bedanken voor zijn bijdrage aan de club en hij zal zo elke week zijn naam over de Hollandse velden zien gaan.

Jack Poot

Sportpark ligt er goed bij door inzet van topvrijwilligers
vr 28 september

Het officiële voetbalseizoen 2018-2019 is weer van start gegaan en morgen speelt o.a. ons 1e elftal voor de competitie thuis tegen onze naaste buren Westlandia. Onze club beschikt al jaren over een superteam van vrijwilligers die week in week uit ervoor zorgen dat de gehele accommodatie er altijd opgeruimd en verzorgd uit ziet. En naast de renovatie van de kleedkamers is er ook in en rondom het gebouw behoorlijk veel werk verzet door het vrijwilligersteam en ziet alles er gewoon super dik uit met dank aan deze groep. Deze groep vrijwilligers, waarvan de gemiddelde leeftijd soms ver boven de 60 jaar uitkomt, verdienen het dan ook vandaag in de 'spotlights' te staan.

Het is net als bij een voetbalteam: er komen vrijwilligers bij, maar er zijn ook wel eens die tijdelijk niet inzetbaar zijn, hoe jammer dat ook is voor de vrijwilliger en de club. Helaas zit van het vrijwilligers team onze vast kantine-opener op donderdagavond Dirk Noordam wegens ziekte thuis. Dit is voor Dirk en zeker ook voor de vaste donderdagavond bezoekers een groot gemis en laten we hopen dat Dirk zijn werkzaamheden binnenkort weer kan hervatten. Het afgelopen seizoen zijn er twee nieuwe vaste vrijwilligers in het vrijwilligersteam bijgekomen: Ed Westdijk, Leo Prins en begin van dit seizoen heeft Rob Thoen het krijtwerk overgenomen na 15 jaar krijten van Jan Bouwman. Ook Jan zit momenteel thuis in de lappenmand, maar met een beetje mazzel is hij eind van dit jaar weer inzetbaar voor zijn vrijwilligersklussen.

Wil je als lid of bezoeker onze topvrijwilligers bedanken? Dat kan maar op één juiste manier: door zuinig en netjes met alle eigendommen op ons sportpark om te gaan. Op die manier gaan we er met heel de club een schitterend seizoen van maken! Op de foto's zijn de bovenstaand genoemde topvrijwilligers te zien.

Directeur bedrijfsvoering,
Ab van Dijk

Voorbeschouwing: "De enige echte Westlandse Derby"
vr 28 september

Nog exact 24 uur totdat er afgetrapt wordt op Sportpark de Strijphorst voor de kraker tussen S.V. Honselersdijk en rkvv Westlandia. Na vele jaren staat er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma tegen onze groenwitte buren uit Naaldwijk. Hiermee keert de enige echte Westlandse Derby terug op het strijdtoneel, morgen zal vanaf 14:30 uur gestreden worden om meer dan alleen de 3 punten. In een uitgebreide voorbeschouwing blikken we vooruit op de dag van morgen...

De promotie van het eerste elftal van S.V. Honselersdijk is in meerdere opzichten een geschenk gebleken voor de gehele club. Niet alleen betekende de promotie een bekroning op een mooi seizoen en een groots feest met als hoogtepunt een optreden van niemand minder dan Gerard Joling, geheel verzorgd door onze trotse hoofdsponsor Prins Group. De promotie betekent ook dat S.V. Honselersdijk voor het eerst in de clubgeschiedenis mag aantreden in de eerste klasse van het amateurvoetbal.

Als debutant in de eerste klasse werd er vorige week door de formatie van trainer Piet Boon knap gewonnen bij sv Portugaal. Na een 0-0 ruststand wist aanvaller Tom van Veen de score in de tweede helft open te breken: 0-1. Het slotakkoord was enkele minuten later voor Angelo Zwirs, die met een mooie volley de 0-2 eindstand op het scorebord wist te schieten. Hiermee brak het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk eindelijk met een jarenlange, negatieve traditie. Doorgaans ging de openingswedstrijd van het seizoen de laatste seizoenen verloren, nu werden de punten in de eerste wedstrijd direct veiliggesteld.

De overwinning van vorige week zorgt ervoor dat heel Honselersdijk met een gezonde dosis vertrouwen naar de enige echte Westlandse Derby toe kan leven. Tegenstander Westlandia wist vorige week net als de oranjehemden een winstpartij te behalen. In de thuiswedstrijd werd Brielle met 1-0 over de knie gelegd. Dit betekent dat de teams morgenmiddag als gedeelde koplopers aan de aftrap zullen verschijnen.

Onderlinge historie
Eerder dit seizoen ontmoetten S.V. Honselersdijk en rkvv Westlandia elkaar al op het veld tijdens het jaarlijkse 'nederlaagserie'-evenement bij Westlandia. De wedstrijd resulteerde toen in een 1-1 gelijkspel, wat eens te meer aangeeft dat beide teams weinig voor elkaar onder doen.

Wanneer we dieper in de geschiedenisboeken gaan graven, komen we een opvallende statistiek tegen. Geen enkele wedstrijd tussen beide teams is ooit geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Het lijkt er dus op dat we morgen hoe dan ook doelpunten kunnen verwachten..

De laatste zege van S.V. Honselersdijk op rkvv Westlandia dateert van 13 april 2013, toen in de uitwedstrijd met 1-2 werd gewonnen. De 7 competitie- en oefenwedstrijden daarna resulteerden in gelijke spelen of winstpartijen voor Westlandia.

Opmars
Beide teams hebben in de afgelopen 10 jaar een flinke opmars gemaakt. In het seizoen 2009/2010 werd er tussen beide teams nog een competitieduel afgewerkt in de 4e klasse van het amateurvoetbal. De wedstrijd resulteerde destijds in een 3-0 zege voor de Naaldwijkers. Opvallend hierbij is dat Leon de Brabander bij die wedstrijd basisspeler was in de formatie van S.V. Honselersdijk, zoals hij ook komende zaterdag weer zijn opwachting zal maken in de basiself van trainer Piet Boon.

Super Samstag
De opmars van zowel rkvv Westlandia als S.V. Honselersdijk zorgt ervoor dat er morgen een hele mooie derby terugkeert in het Westlandse clubvoetbal op competitieniveau. Reden genoeg om na afloop met elkaar na te genieten van (hopelijk) een spektakelstuk op het voetbalveld tijdens "Super Samstag". Voor de enige echte Westlandse Derby wordt de Super Saturday eenmalig in een Duits jasje gestoken, om net als de rest van Nederland en Duitsland in de Oktoberfest-stemming te komen. Na de wedstrijd zal de omgetoverde kantine van S.V. Honselersdijk volstromen om te genieten van de Oktoberfestmuziek van DJ Rob van Veen.

We zien iedereen morgen graag terug op ons Sportpark de Strijphorst voor de enige echte Westlandse Derby. Om 14:30 uur zal afgetrapt worden voor het spektakelstuk, na afloop van de wedstrijd zal de Super Samstag in onze kantine van start gaan.

Pupil van de Week: Luca van der Voort
vr 28 september

Zaterdag hebben we bij de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Westlandia opnieuw een Pupil van de Week in ons midden: Luca van der Voort. Luca zal zaterdag met de scheidsrechter het veld oplopen en de aftrap verzorgen. We wensen Luca heel veel plezier en succes toe voor zaterdag! Onderstaand stelt Luca zich nog even voor aan iedereen.

Naam: luca van der Voort
Leeftijd: 8 jaar
Ik speel in: JO9-1
Later word ik: Timmerman
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is : Giovanni van Bronckhorst
Mijn sterkste punten zijn : Goals maken
Op welke plaats speel je : middenveld
Mijn mooiste voetbalmoment is : de wedstrijd dat Feyenoord kampioen werd
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Nando Kok

A.s. zaterdag 'Super Samstag' op Sportpark De Strijphorst
do 27 september

Zaterdag staat in de 1e klasse de kraker tussen S.V. Honselersdijk en rkvv Westlandia op het programma. Deze Westlandse derby kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, zonder er een echt Honsels feestje van te maken. De nieuwe commissie voor senioren activiteiten heeft de datum van deze derby rood omcirkeld voor de eerste Super Saturday van het seizoen. Gezien de datum van de wedstrijd, kon er maar één juist thema worden meegegeven aan de Super Saturday: een Duits feestje.

Door het gehele land (en uiteraard in Duitsland) worden dit weekend vele 'Oktoberfesten' gevierd en in Honselersdijk doen we dus gezellig mee. De kantine zal worden omgetoverd tot een Duitse ontmoetingsplaats met lange tafels, Duitse vlaggen en andere aankleding die te maken heeft met onze oosterburen. Uiteraard willen we alle bezoekers ook vragen om zo Duits mogelijk gekleed naar het sportpark af te reizen.

De Super Samstag zal rond het einde van de wedstrijd S.V. Honselersdijk - rkvv Westlandia worden afgetrapt in de kantine van Sportpark De Strijphorst. Speciaal voor dit Duitse thema zal DJ Rob van Veen worden ingevlogen vanuit Honselersdijk om er een waar feest van te maken. Verder is er op deze zaterdag de mogelijkheid om halve liters bier te bestellen. Een Duits feestje is namelijk niet compleet zonder een halve liter bier in de hand.

Wij hebben er alvast zin in en dus zien we jullie graag zaterdag op een drukbezocht Sportpark De Strijphorst!

Nieuw vanaf dit seizoen: balsponsor bij thuiswedstrijden van eerste elftal
do 27 september

Vanaf dit seizoen zal er bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van S.V. Honselersdijk per wedstrijd een speciale sponsor zijn van de wedstrijdbal. Een mooie manier voor bedrijven om de club te sponsoren en tegelijkertijd op een leuke wijze de publiciteit te halen. Voor iedere thuiswedstrijd zal er op diverse wijzen aandacht besteed worden aan de balsponsor.

Komende zaterdag wordt tijdens de Westlandse Derby tegen Westlandia de wedstrijdbal gesponsord door Ab van Dijk. Uiteraard hopen we dat de sponsoring door Ab een positieve invloed heeft op het resultaat van de wedstrijd en dat de punten op Super Saturday op Sportpark de Strijphorst blijven.

Wedstrijdbal sponsoren?
Heb je interesse in het sponsoren van een wedstrijdbal bij een thuiswedstrijd van S.V. Honselersdijk? Stuur dan je gegevens, eventuele bedrijfsinformatie en een bedrijfslogo op naar Ab van Dijk (beheer@svhonselersdijk.nl), zodat er publiciteit gemaakt kan worden voor de balsponsoring.
Uiteraard kan je ook voor meer informatie over het sponsoren van een wedstrijdbal terecht bij Ab van Dijk.

Nieuw bij S.V. Honselersdijk: seniorenactiveitencommissie
do 27 september

In een eerder nieuwsbericht werd al gemeld dat de bestuursfunctie Evenementen opgesplitst zal worden in twee losse functies. De juniorenevenementen vallen met ingang van dit seizoen binnen de portefeuille van Trudie van Giesen. Evenementen als de Super Saturdays en het Kerstrad zullen vanaf dit seizoen onder de seniorenactiviteitencommissie vallen.

De seniorenactiviteitencommissie, door de groep zelf ook wel "het Ministerie van Feest" genoemd, bestaat uit Stefan van Marrewijk, Maurik Molenaar, Floris de Bakker, Arjen Bazuin, Roelant Komen en Ricardo van der Zijden. Via laatstgenoemde zullen alle evenementen naar het bestuur toe gecommuniceerd worden. De commissie is in de loop van vorig seizoen al ontstaan, toen de organisatie van Super Saturdays tussen wal en schip dreigde te vallen. Op dat moment zorgde deze groep vrijwilligers voor de oplossing door gezamenlijk een nieuwe organisatie van de Super Saturdays te vormen, iets wat heel goed uitpakte. Na de meer dan geslaagde feesten op de zaterdagmiddag is besloten dat alle evenementen voor de senioren in goede handen zijn bij deze groep.

Komende zaterdag maakt de commissie officieel haar debuut tijdens de Super Saturday na de wedstrijd van het eerste elftal tegen Westlandia. Spektakel gegarandeerd, aangezien er een heus Duits Oktoberfest op de planning staat. Er wordt groots uitgepakt, dus zorg dat je er zaterdag bij bent tijdens de enige echte Westlandse Derby...

Nieuwe voorzitter van De Club Van Honsel voorgesteld tijdens eerste borrel
di 25 september

Afgelopen vrijdag heeft de eerste bijeenkomst van De Club Van Honsel van dit seizoen plaatsgevonden. Tijdens deze borrel werd de nieuwe voorzitter, Jos Scheffers, geïntroduceerd bij de leden van de businessclub van S.V. Honselersdijk.

In Cafe Bij 't Hof werd Jos voorgesteld door Alex Prins, de voormalig voorzitter van De Club Van Honsel. Jos heeft in het verleden meerdere functies uitgevoerd voor S.V. Honselersdijk. Zo was Jos onder meer Bestuurslid Evenementen en mede-organisator van evenementen als Super Saturdays, de vrijwilligersavond en het Kerstrad. Daarnaast heeft hij ook samen met Ab van Dijk in 2004 het Oranjefeest naar Sportpark de Strijphorst gehaald, nadat dit in het centrum van Honselersdijk een aflopende zaak werd.

Uiteraard heten we Jos Scheffers van harte welkom als voorzitter van De Club Van Honsel en wensen we hem veel succes toe.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de avond vervolgens op een gezellige manier voortgezet. In de loop van het seizoen staan er nog diverse mooie uitjes gepland met de businessclub van S.V. Honselersdijk, daarover zullen later nog verslagen volgen.

Inschrijving PubQuiz vol: vrijdag 5 oktober strijden 28 teams om de winst
di 25 september

Volgende week vrijdag, 5 oktober, vindt in de kantine van S.V. Honselersdijk de tweede editie van de PubQuiz plaats. Vorig jaar wist het team 'Lekker Goor' de felbegeerde winst te behalen, welk team mag zich dit jaar kronen tot de winnaar van de PubQuiz?

Er hebben zich 28 teams aangemeld, wat betekent dat het maximale aantal teams bereikt is. In een volle kantine zal gestreden worden om de eer door de volgende 28 teams:

Bestuur SVH, Vlielanders, Gastvrouwen, Mark van Bommel, Ponyclub on Tour, T oude zevende, Heulse hooligans part 2, "Fc NetNiet", Top 3 is het doel !!, Het ministerie van feest, Kweenie, Mannenavond, Fast Kubanen,
Deutschland Uber Alles, Ploert zoekt vrouw, De Zaag, De Tafel, De Droeftoeters, Fun44, Koekenbakkers, Dranquillo, t Hoopie, Bambolero, Quizkillers, De Verbakels, Dnjepr Dnjepropetrovsk S4, “De Barista’s”, Harrie’s Harem.

De tafelindeling gaat weer net als vorig jaar op volgorde van aanmelden per mail, het bestuur heeft tafel 1, terwijl Harrie’s Harem zich als laatste heeft aangemeld en dus plaats neemt aan tafel 28.

We wensen alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen op de PubQuiz en laten we er net als vorig jaar weer een gezellige avond van maken.

Paul Groenewegen, Robin van Dijk, Jack Poot en Ab van Dijk

Advertentie

Brouwer Bustin