Recent nieuws

De JO17-1 & 2 in nieuw gestoken
gisteren

Dit seizoen heeft de firma REG & Tech de JO17-1 & 2 in de nieuwe tenues gezet.
REG en Tech is een bedrijf wat zich bezighoud met IT Management, Software Development en Security Systems en word vertegenwoordigd door eigenaar Richard Guttenberg, een Honselersdijkse ondernemer.
Richard en zijn vrouw Anita hebben een fantastisch gezin met 4 jongens. Dat betekent elke dag genieten. Ze houden allemaal van voetbal en vandaar de interesse om de selectie van de JO17 te sponsoren.
We hebben Richard bedank met een bos bloemen en hij zal zo elke week zijn naam over de Hollandse velden zien gaan.

Namens de sponsorcommissie: Jack Poot

Afsluiting seizoen 2017/2018 voor senioren selectie
dinsdag

Afgelopen zaterdag, de 15e van september, heeft de senioren selectie uiteindelijk de afsluiting van het seizoen 2017/2018 gevierd. In eerste instantie was het de bedoeling om dit feest op 16 juni te houden. Door het grote succes van het eerste elftal in de nacompetitie, en dus de verdiende promotie, was deze datum uitgesteld.

Er werd teruggekeken op een zeer succesvol seizoen waarin, zoals gezegd, het eerste elftal zich na een aantal zeer overtuigende zeges in de nacompetitie zich verzekerde van een plek in de 1e klasse. Voor het eerst in de geschiedenis van de Oranjehemden werd dit afgedwongen. Het tweede elftal dwong ook, door een periodetitel te behalen, nacompetitie af. Helaas werd de eerste ontmoeting bij SHO uit Oud-Beijerland verloren middels penalty’s. Echter, het seizoen was voor het 2e meer dan geslaagd, omdat het jaar ervoor nog gepromoveerd werd.

Zoals elk jaar werd de seizoensafsluiting georganiseerd door de Spelersraad. Deze vond dit jaar plaats bij het bedrijf van Peet van Haaster, HEM Schilderwerken in Honselersdijk. Nadat iedereen aanwezig was, werd er allereerst een hapje gegeten. Hierna volgde het officiële gedeelte, waarin de nodige mensen werden bedankt. Marcel Bruggeling nam het woord om het afgelopen jaar voor een ieder nog eens in woorden uit te drukken. Hierna werden de mensen bedankt die zich het hele jaar hebben ingezet voor de Selectie. Daarna was er ook aandacht voor de mensen die helaas afscheid gaan nemen als speler of begeleider van de selectie. Deze werden dan ook in het zonnetje gezet middels een bedankje en een bos bloemen.

Na deze bijdrage werd de microfoon doorgegeven aan Piet Boon en Frank van Zijl. Zoals elk jaar maakten zij de “Meest waardevolle speler” en het “Talent van het jaar” bekend. De bokaal voor het Talent van het jaar werd dit jaar door Dahley le Duc in ontvangst genomen. Zijn ontwikkeling het afgelopen jaar en uitstekende invalbeurten bij het eerste elftal waren de doorslaggevende factor. Omdat Tom van Veen vorig jaar vaak het net wist te laten bollen en de nodige assists gaf, heeft hij de prijs voor Meest waardevolle speler gewonnen. Beiden gefeliciteerd!

Het officiële gedeelte werd afgesloten met het feit dat Marcel Bruggeling en Marcel Duijvestijn na jaren als lid van de Spelersraad afscheid namen. Zij werden bedankt voor hun inzet en kregen een mooi pakket mee.
Na het buffet, de bedankjes en de prijsuitreiking werd de volumeknop aangedraaid door ‘De Maatjes’ en werd het feest verder voortgezet.

Namens de Selectie willen wij iedereen bedanken die ons afgelopen seizoen gesteund heeft. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de supporters, wij hopen dit seizoen weer op jullie te kunnen rekenen!

Met sportieve groet,
De Spelersraad

Marcel Bruggeling, Marcel Duijvestijn, Bryan de Brabander, Nigel Hendriks, Tom van Veen, Robbin Wesstein en Rutger Opperman

Informatieavond over KNVB scheidsrechterscursus verplaatst naar maandag 24 september
maandag

De informatieavond over de KNVB scheidsrechter cursus is verzet naar maandag 24 september om 19:30 uur. Oorspronkelijk stond de avond op woensdag 19 september gepland, echter heten we nu alle geïnteresseerden komende maandag van harte welkom op onze club.

S.V. Honselersdijk spaart Velo en bekert verder
zondag

Drie wedstrijden winst in de beker voor S.V. Honselersdijk! De laatste wedstrijd in de beker reeks werd een eenvoudige overwinning op Velo met 3-7. De dubbele cijfers zaten er zeker in gezien het aantal kansen na de rust.

S.V. Honselersdijk startte goed met aanvallend voetbal tegen Velo. De aanvallende druk resulteerde binnen vijf minuten al in drie hoekschoppen op rij. Het eerste doelpunt lag in de 7e minuut al in het net door een attente Tom (foto 4), die doorliep op een door de keeper losgelaten schot van Nando. De Dijkse supporters gingen er goed voor zitten, echter S.V. Honselersdijk liet het na de 0-1 al snel wat lopen. Daardoor kwam Velo terug in de wedstrijd, kreeg wat kansen en kwam in de 33e minuut op 1-1 uit een corner (foto 10). Waar was de speler bij de paal? Dit was voor S.V. Honselersdijk kennelijk het moment om weer gas te geven; binnen 12 minuten stond het 1-4.
De 1-2 van Angelo kwam uit een afgemeten voorzet van Nando (foto 11), nadat Leon de bal op het middenveld had veroverd. De 1-3 van Tom met een actie door het midden, inclusief het omspelen van de keeper (foto 12) en de 1-4 een kopbal van Youri. Deze werd nog wel half gekeerd door de keeper en hobbelde vervolgens over de doellijn in het net (foto 13).

Na de rust als vanzelfsprekend een aandringend Velo met al in de 46e minuut de 2-4 uit een vrije schop. En ook hier; waar was de speler bij de paal? Vervolgens regende in een zonnig Wateringen het kansen voor S.V. Honselersdijk, dat de score beperkte tot zeven. De 2-5 van Angelo was een fraaie aanval met een afgemeten bal van Youri op Tom en een afgemeten bal van Tom op Angelo (foto 19). Velo deed nog een keer van zich spreken met wederom een bal in de hoek; in de 81e minuut werd het 3-5. De 3-6 kwam van Nick v.d. Kraan, de A-junior maakte zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal op het veld waar vader Peet jaren speelde (foto 20). Het slotakkoord was voor Tom met een prachtige pegel in de bovenhoek (waarvan een vergelijkbare actie is te zien op foto 17).

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Branco Kok (72- Pawel Rubin), Leon de Brabander, Youri Riepe (81- Tim van der Meer), Joey Valstar, Tom van Veen, Nando Kok (81- Nick v.d. Kraan), Angelo Zwirs

De mini's zijn weer begonnen!
vr 14 september

Afgelopen week is ook onze jongste groep voetballers begonnen met trainen. We zijn het seizoen gestart met 14 kinderen en er zijn ook al weer een paar nieuwe aanmeldingen. De Jeugd Onder 7 jaar (JO7) krijgt training van Rob Bulsing samen met zijn assistenten Jefry en Robbie. Met zijn allen hebben ze de grootste lol met het leren spelen met de bal.

Aanstaande zaterdag (15 sept) hebben ze om 8:30 hun eerste thuis wedstrijdjes (4 tegen 4) op de Strijphorst. Een genot om naar te kijken, maar je moet er wel vroeg voor opstaan.

Scheidsrechters gezocht: woensdag 19 september informatieavond
do 13 september

Afgelopen jaar is er binnen de club veel gesproken over de scheidsrechters en het probleem dat er niet voldoende scheidsrechters zijn. Er is niets vervelender dan op de club te komen om te voetballen, en dan te horen dat er geen scheidsrechter voor jouw wedstrijd is. Dit is altijd een slecht begin van je voetbalwedstrijd.

Dit is het moment voor jou om daar zelf iets aan te doen!

SV Honselersdijk gaat in samenwerking met de KNVB een scheidsrechter cursus houden. Aan deze cursus kan je meedoen en op die manier kan je alle leden van de club helpen. De club gaat jouw cursus betalen, dus dat kan geen belemmering zijn.

Het is ook niet zo dat je elke week een wedstrijd moet fluiten, als je het af en toe wel doen dan is dat ook mogelijk. Je hoeft ook geen ervaring te hebben, of bang te zijn dat je "zware" wedstrijden (met schreeuwende mensen langs de lijn) moet fluiten. Voor deze wedstrijden hebben we ervaren scheidsrechters die deze wedstrijden toegekend krijgen.

Aanstaande woensdag 19 september om 19:00uur is er een informatie avond in de kantine. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Hier zijn ook inschrijf formulieren aanwezig om je in te schrijven voor de cursus.

Met hoe meer mensen we dit probleem oppakken, hoe makkelijker het voor iedereen wordt. Want ook hier geldt: "Vele handen maken licht werk"!

Als je meer informatie wilt of je wilt je aanmelden voor de info avond op 19 september, kan je een email sturen aan zaalbestuur@svhonselersdijk.nl.

Bedankt voor jullie aandacht,
De scheidsrechtercommissie

PubQuiz van vrijdag 5 oktober zit vol
do 13 september

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor de PubQuiz van vrijdag 5 oktober op te geven, 28 teams gaan strijden voor de hoofdprijs.

Nog plek voor 7 teams bij PubQuiz van vrijdag 5 oktober
wo 12 september

Er zijn momenteel nog 7 plekken vrij voor de PubQuiz die op vrijdag 5 oktober voor de tweede keer plaats zal vinden in de kantine van S.V. Honselersdijk. Lees hieronder hoe je een team aan kunt melden. Zorg dat je er snel bij bent, want VOL = VOL!!

Op 5 oktober gaan teams van maximaal 6 personen van 18 jaar en ouder met elkaar de strijd aan om de felbegeerde winst. Onder leiding van de Quiz Brothers wordt deze spannende strijd om 20:30 uur afgetrapt. Tussendoor is er plaats voor een veelbelovende onderbreking: een zanger, waarvan de naam nog geheim gehouden zal worden, zal voor een muzikale onderbreking zorgen.

Deelname aan de Pubquiz kost €30 per ingeschreven team, uiteraard is het mogelijk om met je elftal, leiders- en/of vrijwilligersclub meerdere teams af te vaardigen. Inschrijven kan via beheer@svhonselersdijk.nl of neem contact op met Ab van Dijk (06-52022350). Na inschrijving ontvang je een mail van Ab met een bevestiging en het rekeningnummer waar je het bedrag, onder vermelding van je teamnaam (!!), naar over kunt maken.

S.V. Honselersdijk wint ook het 2e bekerduel
ma 10 september

S.V. Honselersdijk behaalde een knappe 2-1 overwinning aan de Melis Stokelaan in Den Haag tegen BMT. Het staat nu aan kop met nog 1 wedstrijd te gaan tegen de zaterdagformatie van Velo.

In deze stevige pot voetbal deelde de matig leidende scheidsrechter Duindam over beide teams nogal wat gele kaarten en zelfs in blessure tijd nog een rode kaart uit. De rode kaart kwam op naam van een BMT speler na een kopstoot op Pawel Rubin. Maar het belangrijkste was een knappe overwinning op de eveneens in de 1e klasse vertoevende BMT.

BMT begon fel aan de wedstrijd en mocht het eerste wapenfeit laten noteren. In de 3e minuut verscheen BMT voor doelman Dahley le Duc, maar zag zijn doelpoging gestopt. Het schot bleek een voorbode voor een duel met kansen over en weer. Na een minuut of tien was het een uithaal van BMT in het strafschopgebied. Op nauwelijks een paar meter afstand van de wegdraaiende Michel van Giesen werd de bal geraakt op zijn arm. Michel ging dus niet bewust met zijn arm naar de bal, maar scheidsrechter Duindam zag hier toch een strafschop in. Ook kreeg Michel nog geel voor deze actie !! De strafschop werd benut en S.V. Honselersdijk stond al gauw achter met 1-0. BMT probeerde door nog feller op de bal te zitten, de Honselersdijkers de genade klap toe te brengen. De ploeg van Piet Boon liet zich niet intimideren door het fysieke geweld. De ploeg kwam zelfs beter uit de strijd en onder aanvoering van Tom van Veen kreeg de ploeg kansen voor de gelijkmaker. In de 20e minuut kwam dan ook de terechte gelijkmaker. Tom van Veen werd goed aangespeeld door Youri Riepe en Tom knalde hard in, 1-1. In de 28e minuut was het Youri zelf die met een uitstekend schot de ploeg op voorsprong zette, 1-2.

De 2e helft was niet hoogstaand. Begin 2e helft was het S.V. Honselersdijk die aandrong, maar geen echte kans creëerde. BMT bleef nog hoop houden en gooide het laatste kwartier alles op de aanval. Keeper Dahley le Duc voorkwam door een aantal reddingen de gelijkmaker en zodoende won S.V. Honselersdijk ook zijn 2e wedstrijd in het bekertoernooi.
Rest mij nog te vermelden de invalbeurt van Nick van der Kraan en Brian Valstar die beiden hun debuut maakten in het eerste elftal.

A.s zaterdag de 3e wedstrijd voor de beker uit tegen de zaterdagformatie van Velo.

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie (geel,-80 Brian Valstar), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen (geel, -65 Rico Kok), Pawel Rubin, Leon de Brabander, Youri Riepe (geel, 80- Nick van der Kraan), Joey Valstar, Tom van Veen, Angelo Zwirs, Branco Kok

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Nog twee weken om in te schrijven als Schaduwcoach
zo 9 september

Strijd ook mee om de titel Schaduwcoach 2018-2019. Inschrijven is zoals altijd geheel gratis en is mogelijk tot het eerste fluitsignaal van de eerste competitiewedstrijd op 22 september! Ga voor het inschrijven naar de pagina van de Schaduwcoach (menu: Actueel / Schaduwcoach).

Nieuwe trainers voor JO9-1: Luuk Boers, Lance Kooij en Joey van Marrewijk
do 6 september

Sinds enkele weken heeft de JO9-1 een nieuw trio aan trainers. De jonge talenten zijn het nieuwe seizoen gestart onder leiding van de trainers Luuk Boers, Lance Kooij en Joey van Marrewijk (allen 19 jaar). Het jonge trio heeft al enige ervaring met het trainen van jeugdelftallen en staat te popelen om aan de slag te gaan met de jonge voetballers. Naast het geven van training zijn alle 3 de trainers zelf ook nog actief als eerstejaars senior in het tweede en derde elftal.

Afgelopen weekend nam het team van de JO9-1 deel aan een toernooi bij Quintus, waarna het trainerstrio tijd had voor een interview. In onderstaand interview met de trainers vertellen zij graag over wat ze dit seizoen voor ogen hebben met de jeugdspelers van JO9-1. Op de bijgevoegde foto zijn van links naar rechts Joey, Lance en Luuk te zien.

Op welke dagen trainen jullie met de spelers van JO9-1?
"We trainen 2 keer in de week met de hele groep, op dinsdag en donderdag. Daarnaast krijgt een gedeelte van de spelers met een andere groep uit de JO11-afdeling elke vrijdag techniektraining."

Hoe zijn jullie erbij gekomen om gezamenlijk trainer te worden van dit elftal?
"We zijn net voor de zomerstop gebeld door Maikel Middelburg met de vraag of wij het leuk vonden om hoofdtrainer van JO9 te worden. Uiteraard hebben we dit zelf eerst nog even onderling overlegd, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat dit een hele leuke uitdaging voor ons is!"

Hebben jullie al ervaring met het geven van training aan jeugdelftallen?
"Luuk heeft samen met Jorne van der Plas een jaar lang training gegeven bij de F-pupillen, daarnaast heeft hij ook samen met Joey nog een seizoen training gegeven aan de F3 als maatschappelijke stage voor school. Voor Lance is het nu het eerste jaar dat hij training gaat geven."

Bezitten jullie al officiële trainerspapieren?
"We gaan vanaf half september een trainerscursus volgen van de KNVB. Dat houdt in dat we 12 keer op maandagavond een cursusavond hebben waarbij we worden opgeleid tot Juniorentrainers. Uiteraard gaan we er alles aan doen om na de cursus het officiële KNVB-certificaat op zak te hebben."

Wat vinden jullie het leukste aan het trainen/coachen van een elftal?
"Gedurende het seizoen zie je dat de spelers zich echt ontwikkelen, het is leuk om de jongens en meiden uiteindelijk allemaal beter te maken. Daarnaast hebben we nu een hele leuke, enthousiaste groep met jonge talenten. Ook voelt het goed om op deze manier toch wat terug te kunnen doen voor de club waarbij we al onze hele jeugd voetballen."

In welke competitie komt het elftal dit seizoen uit?
"We beginnen in de 3e klasse, echter is dit jaar het concept door de KNVB enigszins gewijzigd. Er is wel sprake van een competitie, maar de uitslagen en de ranglijst worden niet meer door de KNVB gepubliceerd. De resultaten worden alleen door de KNVB meegenomen voor een eventuele herindeling van de competitie op basis van de sterkte van de teams. Dit heeft de KNVB gedaan om het plezier in het spelletje weer op de eerste plaats te krijgen bij de jongste jeugd."

Wat zijn jullie ambities als trainer zijnde?
"Allereerst willen we veel ervaring opdoen in het trainerschap en kijken hoe het bevalt. We gaan er vanuit dat we veel gaan leren op de trainerscursus, dus zo kunnen we hopelijk als trainer zijnde ook groeien. Het belangrijkste is natuurlijk dat we aan het eind van het seizoen kunnen zeggen dat we er een leuk, sportief en gezellig seizoen op hebben zitten! Vanuit daar kijken we dan wel weer verder naar de toekomst."

Hoe zijn de resultaten in de eerste weken van dit seizoen?
"Tot nu toe zijn we nog ongeslagen, dus dat is mooi meegenomen. We hebben 4 wedstrijden gespeeld, waarvan 3 op een toernooi. Het toernooi ging goed, we hebben 2-2 gespeeld tegen KMD en vervolgens 4-2 en 10-2 van respectievelijk Quintus en Verburch gewonnen. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats op het toernooi."

Hoe is de begeleiding vanuit de club naar jullie als beginnende trainers?
"De club helpt ons op een goede manier. We krijgen trainingen aangereikt die we kunnen gebruiken, maar hebben ook de vrijheid om deze waar nodig aan te passen naar ons eigen inzicht. Daarnaast hebben we ook veel vrijheid gekregen om de trainingsdagen af te stemmen met elkaar. Hierdoor is het nu mogelijk dat er steeds 2 trainers aanwezig zijn op het trainingsveld en dat Luuk daarnaast ook nog samen met onder meer Richard Gardien de techniektraining verzorgt."

We zijn als club zijnde uiteraard trots op het nieuwe trainerstrio en wensen hen veel succes toe voor het komend seizoen! We hopen dat jullie samen met de jeugdige talenten een mooi seizoen tegemoet gaan waarin de spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Nieuw bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten: Trudie van Giesen
di 4 september

Sinds het begin van dit seizoen zijn er enkele mutaties geweest in de samenstelling van het bestuur. Onder meer door het vertrek van Hugo van Velden als Bestuurslid Evenementen en het wegvallen van het overgrote deel van de zaalvoetbaltak zijn er twee vacatures voor nieuwe bestuursfuncties ontstaan. Inmiddels is er invulling gegeven aan deze functies, waar we als vereniging zijnde uiteraard weer meer dan tevreden mee kunnen zijn.

Vandaag zullen we het eerste nieuwe bestuurslid introduceren. Trudie van Giesen zal, mits de leden op de JAL uiteraard instemmen, de functie gaan bekleden van Bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten. Met deze nieuwe functie zal de 'evenemententak' opgesplitst worden, voor de senioren activiteiten is namelijk een seniorenactiviteitencommissie in het leven geroepen. Daarover volgt later meer op de website. In onderstaand stuk stelt Trudie zich graag voor aan de mensen die haar nog niet kennen.

Trudie: "Ik zal me even voorstellen voor diegene die mij nog niet kennen: Trudie van Giesen, 58 jaar jong, gehuwd en moeder van drie kinderen. Sinds kort woon ik in `s- Gravenzande. Ik heb daarvoor 34 jaar in Honselersdijk gewoond.
In mijn jeugd speelde voetbal een belangrijke rol in ons gezin. Mijn vader was voetbaltrainer en daardoor werden wij al jong met het voetbalvirus besmet. Ik kom uit een gezin van drie kinderen, mijn broer is helaas jong gestorven.
Onze oudste zoon had problemen met zijn motoriek, liep veel op zijn tenen.
Dat bracht ons op het idee om hem aan te melden bij de voetbal zodat hij spelenderwijs meer zijn motoriek kon verbeteren.
Toen ik hem ging aanmelden waren er niet genoeg leiders en trainers. Ik heb mij toen aangemeld als leider en als trainer. Al onze kinderen hebben gevoetbald, alleen onze middelste zoon speelt nog in de selectie.
Het is voor mij iedere keer nog genieten als ik zie dat spelers die Moek en ik getraind hebben de selectie halen of nog steeds voetballen bij S.V. Honselersdijk.

Heb je buiten de voetbal om nog hobby`s?
"Mijn hobby's zijn gezellige dingen doen met ons gezin. Ik hou erg veel van muziek, U2 en Rolling Stones, maar ook de muziek van nu. Mijn grootste hobby is het organiseren van allerlei activiteiten voor kinderen en ouderen. Koken voor het gezin of voor vrienden doe ik ook graag."

Op welke manieren ben je eerder betrokken geweest bij S.V. Honselersdijk?
"Ik ben begonnen als trainer en leider toen mijn oudste zoon 6 jaar was. Het trainen vond ik erg leuk om te doen. Ik heb eerst met Peet de Bruin en later met Moek van de Meer op de woensdagmiddag de F1 t/m F4 training gegeven. Die tijd vond ik geweldig, want ik heb veel geleerd van Peet en Moek. In weer en wind stonden we op het veld, 18 jaar lang.

We hebben veel leuke momenten meegemaakt met de kinderen, daar wil ik graag wel wat over vertellen. We gingen met de jeugd voor het eerst naar een wedstrijd van het Nederlands elftal in de Arena. We zaten helemaal bovenin, best indrukwekkend voor een kind van 8 jaar natuurlijk. Een jongetje trok mij aan mijn jas hij zei: Goh ze hebben hier maar 1 veld en bij Honselersdijk wel 4. Genieten toch!!
Ik kan het niet laten om nog zoiets moois te vertellen. Aan het eind van de training op de woensdagmiddag deden Moek en ik altijd een partijtje. Jim was niet echt actief met het partijtje en ik vroeg aan Jim: wat is er aan de hand? Ben je moe? Nee ik hou iets over voor de derde helft. Prachtig, van wie zou hij dat hebben!!

Later ben ik hoofdleider van de E geworden en ben begonnen met de open dagen voor nieuwe leden. Daarna ben ik de activiteiten voor de jeugd gaan organiseren: het Sinterklaasfeest, bijwonen van een wedstrijd van een profclub zoals Ajax, Sparta ect., het ouder-kindvoetbal, het griezelfeest, het casinofeest en niet te vergeten de zaal toernooien voor de jeugd, samen met een leuke enthousiaste groep van de activiteiten commissie .
Om de jeugd dichter bij het eerste elftal te betrekken is de pupil van de week en het oplopen bij een derby ontstaan."

Wat houdt de functie van bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten precies in?
"Sinds 2 jaar bestaat er geen hoofdleiders meer maar is het voetbal gedeelte bij de TC terecht gekomen. De hoofdleiders per sectie werden coördinatoren genoemd. Elk met eigen taken. De TC regelt alles op voetbalzaken en de coördinatoren alle zaken rondom de teams zoals leiders, ondersteuning van de leiders ect. Hier ben ik voorzitter van geworden. Het is belangrijk dat de stem van de coördinatoren in het bestuur aanwezig is.
De functie houdt voor mij in dat ik het aanspreekpunt ben voor de coördinatoren vanaf de mini F t/m de A in het bestuur. Dit geldt hetzelfde voor de activiteiten commissie maar dan voor de jeugd vanaf de F t/m de E."

Wat zijn doelstellingen die je wil behalen als bestuurslid van S.V. Honselersdijk?
"Wat ik erg belangrijk vind is plezier in je hobby voor jong en oud.
Daarin wil ik graag een bijdrage leveren op het gebied van:
• Korte lijnen
• Duidelijke afspraken
• Communicatie
• Betrokkenheid naar de club
• Uitdragen dat we als club ergens voor staan"

Wat zijn je verwachtingen wat betreft je functie binnen S.V. Honselersdijk en waar kijk je naar uit?
"Ik verwacht dat er stappen gemaakt worden richting verbeterpunten hierboven en toekomst van de club. Ik ben een positief mens met veel enthousiasme en betrokkenheid, maar vooral een oranje hart."

Loterij voor renovatie kleedkamers groot succes bij S.V. Honselersdijk
zo 2 september

Afgelopen weken was er maar één vraag die overal te horen was op Sportpark de Strijphorst: Welke gelukkige zou er vandoor gaan met de hoofdprijs van de loterij? Gistermiddag werden er tijdens de officiële trekking van de loterij naast de Suzuki Swift nog 9 andere prachtige prijzen toegekend aan de winnaars van de loterij.

Omstreeks 17:00 uur werd de officiële aangelegenheid onder mooie omstandigheden vanaf het balkon afgetrapt met een korte toespraak van penningmeester Pieter van Berkel namens de loterijcommissie. Vervolgens werd door voorzitter Erik Sosef en Wethouder Varekamp het belang van de renovatie van de kleedkamers en de loterij hiervoor nogmaals onderstreept.

Vervolgens was het aan notaris Frans Remmerswaal de beurt om de trekking volgens de officiële reglementen uit te voeren. Na een korte uitleg aan het aanwezige publiek werden de prijzen met de trekking toegekend aan 10 lotnummers van de in totaal 2500 loten. De gelukkige winnaars van de prijzen werden op het hoofdveld door de voorzitter en de loterijcommissie gehuldigd met de gewonnen prijzen.

De hoofdprijs, een felbegeerde witte Suzuki Swift, werd gewonnen door Anneclaire de Jonge met het winnende lotnummer 387. Helaas was Anneclaire niet aanwezig, maar na een kort telefoongesprek kwam ze direct naar de club toe om de sleutels van de auto in ontvangst te nemen van Autobedrijf Suzuki Kees Balvert. In het overzicht van de officiële uitslag is terug te lezen wie de overige prijzen in ontvangst mochten nemen.

Na afloop van de loterij ging het feest op Sportpark de Strijphorst nog enkele uren door met de muziek van DJ Rob van Veen en de nummers van zanger Xander Damen. We willen namens de vereniging iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de loterij, in welke vorm dan ook. Het resultaat mag er zijn: de club beschikt nu mede door de opbrengst van de loterij over gerenoveerde kleedkamers die voldoen aan alle eisen van onze voetballers.

Officiële uitslag van de loterij
zo 2 september

De trekking van de grote loterij heeft plaats gevonden op zaterdag 1 september 2018 om 17.15 uur o.l.v. notaris Frans Remmerswaal en namens de loterijcommissie van S.V. Honselersdijk Ab van Dijk. De opbrengst komt ten goede aan de renovatie van de kleedkamers.

Hierbij de prijswinnaars van de hoofdprijzen.
1: Suzuki Swift: Anneclaire de Jonge
2: Elektrische fiets: Barry Dukker
3: Verzorgde voetbalwedstrijd voor 2 personen + overnachting: Jan Prins
4: Samsung UHD TV: Moek van der Meer
5: Apple iPad 32 GB: Janco Koole
6: Sony PlayStation 4 + Call of Duty WWII: Marieke Abdelbaki
7: BBQ: Sem van der Knaap
8: Seiko herenhorloge: Aad Bom
9: Seiko dameshorloge: Scott vd. Wel
10: Geheel verzorgd diner voor 4 personen bij Bij5: Nigel Hendriks

Inschrijving Schaduwcoach geopend *GRATIS*
zo 2 september

Het afgelopen seizoen was het razend spannend en in de laatste speelronde ging "Don Leo" met de prestigieuze titel "Schaduwcoach 2017-2018" aan de haal. In het aankomende seizoen kan iedereen weer starten met een schone lei en heeft iedereen weer gelijke kansen in de strijd om de titel Schaduwcoach 2018-2019.

Inschrijven is zoals altijd geheel gratis en is mogelijk tot het eerste fluitsignaal van de eerste competitiewedstrijd op 22 september! Ga voor het inschrijven naar de pagina van de Schaduwcoach (menu: Actueel / Schaduwcoach).

Vrijdagavond 5 oktober: Pubquiz bij S.V. Honselersdijk
za 1 september

Vrijdagavond 5 oktober organiseert S.V. Honselersdijk in de kantine de tweede editie van de Pubquiz. Vorig jaar was de Pubquiz een groot succes, ook dit jaar belooft de inschrijving hard te gaan door de grote animo voor de jaarlijks terugkerende quizavond.

Op 5 oktober gaan teams van maximaal 6 personen van 18 jaar en ouder met elkaar de strijd aan om de felbegeerde winst. Onder leiding van de Quiz Brothers wordt deze spannende strijd om 20:30 uur afgetrapt. Tussendoor is er plaats voor een veelbelovende onderbreking: een zanger, waarvan de naam nog geheim gehouden zal worden, zal voor een muzikale onderbreking zorgen.

Deelname aan de Pubquiz kost €30 per ingeschreven team, uiteraard is het mogelijk om met je elftal, leiders- en/of vrijwilligersclub meerdere teams af te vaardigen. Inschrijven kan via beheer@svhonselersdijk.nl of neem contact op met Ab van Dijk (06-52022350). Na inschrijving ontvang je een mail van Ab met een bevestiging en het rekeningnummer waar je het bedrag, onder vermelding van je teamnaam (!!), naar over kunt maken.

Denk jij met jouw team een gooi naar de overwinning te kunnen doen? Schrijf je dan snel in, want er is plaats voor maximaal 30 deelnemende teams! We zien jullie graag op 5 oktober in een sfeervolle kantine!

Nog 1 dag.... Wie rijdt er morgen weg in de Suzuki Swift?
vr 31 augustus

Ben jij morgen de gelukkige winnaar van de loterij die het sportpark verlaat in de gloednieuwe Suzuki Swift? Om 16:45 gaat de loterij van start, zorg dat je op tijd bent! Uiteraard zijn er naast de auto nog meer prijzen te winnen, denk aan een PlayStation, een voetbalreis voor 2 personen, een elektrische fiets en nog veel meer mooie prijzen. Na de loterij zal DJ Rob van Veen het feest starten en feesten we onder prima weersomstandigheden buiten lekker verder...

Heb je nog geen loten voor de loterij? Wees er dan snel bij want de laatste loten gaan hard! Koop je loten door contact op te nemen met Ab van Dijk: beheer@svhonselersdijk.nl of 06-52022350.

Vrijwilliger van de Maand: Dick Hendriks
vr 31 augustus

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd het trainersduo Nick van der Kraan en Brent Gardien uitgeroepen tot Vrijwilligers van de Maand voor de jarenlange inzet die zij op hun jonge leeftijd hebben getoond door diverse jeugdteams te trainen. Deze maand wordt het stokje doorgegeven aan Dick Hendriks. Dick (42) is al jarenlang terug te vinden op onze vereniging en heeft diverse werkzaamheden uitgevoerd voor de club. Zoals gebruikelijk hebben we wat vragen gesteld aan de Vrijwilliger van de Maand, hieronder is in een interview te lezen hoe Dick vertelt over zijn vrijwilligerstaken bij S.V. Honselersdijk.

Welke werkzaamheden verricht je als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk?
"Momenteel ben ik, sinds afgelopen seizoen, leider van het tweede elftal van de senioren. Hiervoor heb ik zo'n 11 jaar keukendiensten gedraaid en sprong ik waar nodig bij tijdens een (buiten)bardienst."

Wat vindt je leuk aan je vrijwilligerstaken die je uitvoert voor de club?
"De keukendienst die ik jarenlang heb gedraaid hield in dat ik eens in de 4 weken een zaterdag in de keuken te vinden was. Dit doe je dan met een vast clubje mensen, wat het heel gezellig maakt. Ik vond het ook nooit een straf om bij te springen achter de (buiten)bar. Je ziet op zulke momenten namelijk iedereen voorbij komen en kan met iedereen een praatje maken.
Het leuke aan het leiderschap bij het tweede elftal is dat we een gezellige groep jongens hebben in de selectie, waarmee ik naar mijn mening een goede aansluiting heb. Dat maakt het allemaal leuk om te doen en uiteraard is het jaarlijkse trainingskamp ook een mooie kers op de taart."

Op welke manier ben je betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk?
"Toen allebei mijn zonen op voetbal gingen, zo'n 15 jaar geleden, kwam ik voor het eerst op de vereniging. Na een paar jaar kreeg ik hoogte van het tekort aan mensen achter de bar en in de keuken. Het leek me goed om wat voor de vereniging terug te doen, zodoende ben ik er een beetje in gerold."

Heb je zelf vroeger gevoetbald?
"Ik heb vanaf mijn 20e zo'n 5 jaar in een vriendenelftal bij Westlandia gespeeld, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Als je op die leeftijd pas begint met voetballen, wordt het natuurlijk nooit wat...
Wel heb ik vroeger jarenlang gebokst, waar ik rond m'n 18e mee ben gestopt. Inmiddels heb ik dit sinds 2 jaar weer opgepakt, wat me tot nu toe goed bevalt. Daarnaast doe ik ook graag aan wielrennen, zo'n 2 keer per week ben ik op de fiets terug te vinden. Een leuk hoogtepunt hierbij is dat we elk jaar de Ronde van Vlaanderen rijden met een grote groep, dat is een slijtageslag van 140 kilometer met als afsluiting een groot feest."

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe bij S.V. Honselersdijk?
"De promotie van afgelopen seizoen naar de eerste klasse was natuurlijk een mooi hoogtepunt om mee te maken met de selectie. Daarnaast haalden we ook nog de nacompetitie met het tweede elftal, wat een geslaagd seizoen betekende. Tot nu toe ken ik alleen maar goede jaren als leider zijnde, aangezien ik 2 seizoenen terug bij de promotie van het tweede elftal de laatste wedstrijden ook al als leider aanwezig was."

Hierbij willen we Dick Hendriks bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en we wensen Dick nog heel veel succes en plezier toe leider van het tweede elftal! Als cadeau heeft Dick een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden.

Volgende maand zetten we opnieuw een van onze dierbare vrijwilligers in het zonnetje!

NIX18: óók binnen onze vereniging
do 30 augustus

Het alcoholgebruik binnen onze vereniging was vorig seizoen een veelbesproken onderwerp.
Er zijn een aantal maatregelen getroffen om het alcoholgebruik binnen de perken te houden.
Al snel bleek dat ook andere verenigingen hiermee worstelden. Daarom hebben vele sportverenigingen met ondersteuning van de gemeente Westland, GGD Haaglanden, Vitis Welzijn, Brijder verslavingszorg, Jeugdgezondheidszorg en Sportief Advies de handen ineen geslagen om hier afspraken met elkaar over te maken.

Deze afspraken zijn vastgelegd in “de Westlandse gedragscode Jeugd en alcohol”.
Ook binnen onze vereniging geldt “NIX18”. Daarom heeft S.V. Honselersdijk zich gecommitteerd aan deze gedragscode, welke uit de volgende 10 afspraken bestaat:

1. Ook in de sport is jeugd en alcohol geen goede match
2. Wij schenken alleen alcohol aan leden en bezoekers vanaf 18 jaar
3. Wij schenken tot 13:00 uur geen alcohol in de kantine
4. Wij brengen geen alcohol mee naar de jeugdkleedkamers en velden
5. Wij spreken volwassenen erop aan als zij alcohol doorgeven aan jeugd onder de 18 jaar
6. Wij brengen geen alcohol van huis mee naar de vereniging
7. Onze barmedewerkers zijn geïnstrueerd in verantwoord schenken en vragen bij twijfel om een legitimatiebewijs
8. Onze leiders en trainers drinken geen alcohol wanneer zij jeugd trainen of begeleiden
9. Wij organiseren geen prijsacties met alcohol en spelen geen drankspelletjes
10. Wij genieten van onze sportprestaties en spreken elkaar aan op onze alcoholafspraken

Afspraken zijn er om waar te maken. Niet om met vingers te wijzen of om scheidsrechtertje te spelen, maar om onze jeugd de best mogelijke toekomst te bieden. Wij gaan er daarom vanuit dat de afspraken duidelijk zijn en dat onze leden en ouders zich inzetten voor de naleving ervan.
Want, een gezonde omgeving creëren voor onze jeugd is teamwork.

Meer informatie? Klik hier!

Wijzigingen in de Technische Commissie
wo 29 augustus

De afgelopen maanden zijn er een aantal posities binnen de Technische Commissie (TC) gewijzigd. Zoals eerder gemeld is Jasper Steringa het komende seizoen geen Technisch Coördinator meer, maar richt hij zich dit seizoen alleen op de JO19-selectie. Wij bedanken Jasper nogmaals voor zijn bijdrage afgelopen seizoen in de TC en wij zijn blij dat Jasper zich dit seizoen tevens meer gaat inzetten voor het combinatie elftal O21. Dit team neemt dit seizoen aan de zogenoemde ''Delftse competitie'' en speelt 6 wedstrijden. Meer informatie hierover volgt nog.

Sinds een aantal maanden was de positie van TC S1, S2, S3 en JO19 vacant. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat Jan van Marrewijk bereid is gevonden om terug te keren in de TC om deze functie op zich te nemen. Jan is een bekend gezicht binnen de vereniging en wij zijn er van overtuigd dat Jan met zijn (bestuurlijke) ervaring van toegevoegde waarde is binnen de TC. Welkom terug Jan!

Daarnaast is er een herverdeling gemaakt van de functies binnen de TC. Dit om de verantwoordelijkheden beter te verdelen. Tevens is Maikel Middelburg bereid gevonden om de jeugdtrainers in de onderbouw (JO7 t/m JO13) te ondersteunen op het gebied van oefenstof en structuur in trainingen conform het technische beleidsplan van SV Honselersdijk.

De huidige TC bestaat uit de volgende personen:
- Guy Tanguy (Voorzitter TC)
- Jan van Marrewijk (TC S1, S2, S3 en JO19)
- Marko Penning (TC JO17, JO15)
- Walter de Koning (TC JO13, JO11)
- Dennis van Schoten (TC JO9, JO7)
- Maikel Middelburg (Technisch Coördinator onderbouw)
- Jeannette Ruinard (Secretaris TC)

De contactgegevens van bovenstaande personen staan op de website op de contactpagina van de club.

Technische Commissie S.V. Honselersdijk

Komende zaterdag 1 september: loterij met als hoofdprijs Suzuki Swift + openingsfeest
di 28 augustus

Zaterdag is het eindelijk zover: bij de trekking van de loterij door Notaris Remmerswaal zal blijken wie de gelukkige winnaars zijn van de schitterende prijzen die met de loterij gewonnen kunnen worden. Uiteraard is hierbij de grote vraag wie er vandoor gaat met de splinternieuwe Suzuki Swift.

Om 16:45 zal de loterij van start gaan met voorzitter Erik Sosef en Wethouder Varekamp van Gemeente Westland. Hierbij zullen ook de gerenoveerde kleedkamers officieel in gebruik genomen worden. Na de loterij zal er een groots openingsfeest losbarsten op de muziek van DJ Rob van Veen.

Wat kunnen we komende zaterdag allemaal verwachten?
- Om 14:30 uur trapt het eerste elftal af voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen: de bekerwedstrijd tegen TAC'90 (zo)
- Na afloop van de wedstrijd kan iedereen zich klaarmaken voor de loterij, welke om 16:45 van start gaat met voorzitter Erik Sosef en Wethouder Varekamp
- De loterij zal uitgevoerd worden door Notaris Remmerswaal, de prijzen zullen 1 voor 1 aan een lotnummer toegekend worden
- Als klap op de vuurpijl komen we allemaal te weten wie de felbegeerde Suzuki Swift binnensleept
- Na afloop van de loterij zal er een feest plaatsvinden met muziek van DJ Rob van Veen tot 21:30 uur
- Afhankelijk van het weer zullen de loterij en de festiviteiten zich buiten of binnen afspelen

Hoe maak ik kans op de fantastische prijzen van de loterij?
Heb je nog geen loten gekocht of wil je nog meer loten kopen om kans te maken op de fantastische prijzen? Neem dan contact op met Ab van Dijk (beheer@svhonselersdijk.nl of 06-52022350). Zorg dat je op tijd bent, de laatste loten gaan namelijk als een speer de deur uit!

Welke prijzen zijn er allemaal te winnen?
Een overzicht van de prijzen die komende zaterdag te winnen zijn bij de loterij:
1. Suzuki Swift
2. Elektrische fiets
3. Verzorgde voetbalwedstrijd voor 2 personen + overnachting
4. Samsung UHD TV
5. Apple iPad 32 GB
6. Sony PlayStation 4 + Call of Duty WWII
7. BBQ
8. Seiko herenhorloge
9. Seiko dameshorloge
10. Geheel verzorgd diner voor 4 personen bij Bij5

Bardienst
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om een bardienst te draaien:
- 3 personen van 16:00 tot 19:00 uur
- 3 personen van 19:00 tot 21:30 uur
Zonder een goede bezetting achter de bar is het natuurlijk niet mogelijk om er een leuk feest van te maken. Ben jij of ken jij iemand die zaterdag een bardienst wil draaien? Neem dan contact op met Kim van Zanten: kantine@svhonselersdijk.nl of 06-54912050.

Barpersoneel gezocht voor komende zaterdag
di 28 augustus

Komende zaterdag, 1 september, vindt de loterij plaats waarbij onder meer een Suzuki Swift gewonnen kan worden. De opbrengst van de loterij gaat in zijn geheel naar de gerenoveerde kleedkamers, welke zaterdag ook officieel in gebruik genomen zullen worden.

Dit alles is een reden voor een mooi feest, maar uiteraard kan dit feest niet plaatsvinden zonder onze gewaardeerde barvrijwilligers. We zoeken voor zaterdag nog 3 vrijwilligers die tussen 16:00 en 19:00 uur een bardienst kunnen draaien en ook nog 3 mensen die tussen 19:00 en 21:30 uur achter de bar willen staan. Ben jij of ken jij iemand die ons graag helpt om het feest mogelijk te maken door een bardienst te draaien? Laat het dan zo snel mogelijk weten aan Kim van Zanten (kantine@svhonselersdijk.nl of 06-54912050). Alvast bedankt voor jullie hulp!

Nieuw trainingsschema voor seizoen 2018/2019
ma 27 augustus

De bal rolt inmiddels alweer enkele weken op Sportpark de Strijphorst. Het begin van het nieuwe seizoen betekent dat er ook een nieuw trainingsschema is. Het nieuwe schema is bij dit nieuwsbericht toegevoegd, zodat iedereen weet welke teams op welke tijdstippen gebruik maken van de velden voor de trainingen.

Heb je vragen over het nieuwe trainingsschema? Neem dan contact op met Hans Post (accommodatie@svhonselersdijk.nl).

MVV’27 winnaar van De Club Van Honsel toernooi.
zo 26 augustus

MVV’27 is winnaar geworden van De Club Van Honsel toernooi. Het eerste team van MVV’27 won op de 2e dag met 2-1 van S.V. Honselersdijk 1 en het tweede team van MVV’27 speelde met 1-1 gelijk tegen S.V. Honselersdijk 2. In de totaalstand eindigde hierdoor MVV’27 op de eerste plaats.

Na 2 maanden droogte kwam daar zaterdag een einde aan en moest er door de hevige regenval de wedstrijd op het hoofdveld uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Het standaard team van S.V. Honselersdijk kwam slecht uit de startblokken. Een verdedigingsfout werd keihard afgestraft. Huib van Barneveldt kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven en in vrije positie haalde hij hard uit en stond het na een paar minuten al 1-0 in het voordeel van MVV’27. Dan loop je alweer achter de feiten aan. Het team van Piet Boon had even tijd nodig om weer orde op zaken te stellen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Wel was Youri Riepe dicht bij een treffer toen hij oog in oog stond met de Maaslandse keeper Bart den Broeder , maar den Broeder wist net redding te brengen. Ook Nando Kok kreeg een mogelijk om uit te halen, maar zijn schot ging net naast. In de 30e minuut ging het wederom fout in de achterhoede. Een te zachte terugspeelbal werd goed opgepikt door Dennis Louter. Zijn voorzet bereikte bij de 2e paal Haysam Aradelaziz en deze wist op eenvoudige wijze de 0-2 te maken.

Begin 2e helft nam de thuisploeg het initiatief en had gelijk al resultaat. Joey Valstar omzeilde een paar tegenstanders en zette Tom van Veen vrij voor keeper en hij scoorde de 1-2. Even later uit een corner kopte Pawel Rubin op de paal. Zo werd de druk wel opgevoerd op het Maaslandse doel, maar echt grote kansen kreeg het niet. In de 30e minuut was het wel een overtreding net buiten het strafschopgebied op Pawel Rubin. De vrije trap van Tom van Veen raakte de lat. Maar verder kwam het niet zodat de stand 2-1 bleef in het voordeel van MVV’27.

Rest van de uitslagen:

vv Verburch 1 – vv Naaldwijk 1 2-1
vv Verburch 2 – vv Naaldwijk 2 0-1

Zo werd dan de totaalstand van selectie teams bij elkaar:

Punten Plaats Doelsaldo
MVV’27 6 1 7-6
S.V. Honselersdijk 5 2 8-8
vv Naaldwijjk 5 3 4-4
vv Verburch 4 4 5-6


MVV’27 is dus winnaar geworden van De Club Van Honsel toernooi en verdedigt volgend jaar de DCVH cup.
De S.V. Honselersdijk werd op basis van doelsaldo en meest scorende club 2e. Naaldwijk en Verburch eindigde respectievelijk op de 3e en 4e plek.

Voorzitter Erik Sosef bedankte de Club van Honsel voor de sponsoring. Hierna werden de prijzen uitgereikt en bedankte hij de deelnemende verenigingen voor hun bijdrage en sportieve inzet in het toernooi. Ook de scheidsrechters werden bedankt voor hun inzet.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Branco Kok, Marcel Bruggeling (A) Michel van Giesen, Ricardo van der Zijden, Pawel Rubin, Rick van Schie, Leon de Brabander, Tim van der Meer, Youri Riepe, Joey Valstar, Nando Kok, Tom van Veen, Angelo Zwirs.

Door: Jan de Brabander

S.V. Honselersdijk start DCVH-toernooi met overwinning
wo 22 augustus

Onder fraaie weersomstandigheden begon afgelopen dinsdag Het Club van Honsel Toernooi voor 1e en 2e teams. Samen met Naaldwijk, Verburch en MVV’27 wordt er weer gestreden om de Cup van Honsel.

Het eerste en tweede team van S.V. Honselersdijk moesten aantreden tegen Verburch. Het eerste team ging voortvarend van start en binnen 5 minuten lag de bal al achter de Verburch goalie. Na een actie van Joey Valstar werd Tim van der Meer in vrije positie aangespeeld en Tim scoorde buiten bereik van de keeper de 1-0. S.V. Honselersdijk zat op rozen na de snelle voorsprong en de vraag was hoe hoog de score zou oplopen. Althans zo leek het in het begin. Maar Verburch herpakte zich snel en er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met weinig echt uitgespeelde kansen. Verburch bleef compact spelen en de thuisploeg kreeg het moeilijk. Het wist niet om te gaan met de spelwijze van Verburch. Verburch kreeg zelfs nog wat ruimte om op afstand te schieten op het doel en het was te danken aan Boy Zuijderwijk dat S.V. Honselersdijk met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust was het Verburch dat meer naar voren ging voetballen en in de 49e minuut op 1-1 kwam. Een paar minuten later haalde Tom van Veen hard uit en scoorde de 2-1. Maar het wilde niet echt vlotten bij het team van Piet Boon. Slordigheden slopen in het spel en dat gaf Verbuch, die een tandje erbij zette, toch wel wat kansen. Met enig geluk kwam S.V. Honselersdijk verder op voorsprong door een eigen doelpunt van Verburch, 3-1. Niet veel later door een uitval werd het 3-2. En weer een eigen doelpunt van Verburch kwam S.V. Honselersdijk goedkoop op een 4-2 voorsprong. Maar de Poelekers toonden weer veerkracht en kwamen via een vrije kopkans op 4-3. Met kunst en vliegwerk werd de voorsprong behouden.

Het 2e team speelde met 0-0 gelijk tegen de reserves van Verburch.

Rest van de uitslagen:

Naaldwijk 1 – MVV’27 1 2-2
Naaldwijk 2 – MVV’27 2 2-2

Zaterdag zijn de volgende wedstrijden:

S.V. Honselersdijk 1 – MVV’27 1
vv Verburch 1 – vv Naaldwijk 1
S.V. Honselersdijk 2 – MVV’27 2
vv Verburch 2 – vv Naaldwijk 2

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Branco Kok, Marcel Bruggeling (A) Michel van Giesen, Ricardo van der Zijden, Pawel Rubin, Rick van Schie, Leon de Brabander, Tim van der Meer, Youri Riepe, Joey Valstar, Nando Kok, Tom van Veen, Angelo Zwirs.

Door: Jan de Brabander

Lijnen van hoofdveld liggen er weer goed bij door nieuwe vrijwilliger: Rob Thoen
di 21 augustus

Vorige week was er op onze website een oproep te lezen voor een vrijwilliger die de lijnen van het hoofdveld zou willen krijten. We zijn blij dat we kunnen melden dat niemand minder dan Rob Thoen vanaf nu de lijnen van het hoofdveld zal verzorgen.

Afgelopen vrijdag heeft Rob samen met Jan Bouwman samen de lijnen uitgezet en het resultaat mag er zijn! De lijnen liggen er strak bij, nu hopen we uiteraard maar dat Mister Kerstrad de lijnen ook na afloop van het Kerstrad nog recht neer weet te leggen...

Vanavond zal het hoofdveld voor het eerst gebruikt worden door het eerste elftal tijdens de wedstrijd tegen Verburch. De wedstrijd voor het Club van Honsel toernooi zal om 19:30 uur afgetrapt worden.

Dinsdagavond en zaterdag: Club van Honsel toernooi op Sportpark de Strijphorst
ma 20 augustus

Op dinsdagavond 21 augustus en zaterdag 25 augustus vindt op Sportpark de Strijphorst het jaarlijkse Club van Honsel toernooi plaats. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de gelijknamige businessclub van S.V. Honselersdijk.

Net als bij de voorgaande edities strijden 4 Westlandse clubs om de winst van het toernooi. Tijdens deze editie zullen de eerste en tweede elftallen van MVV'27, Verburch, VV Naaldwijk en S.V. Honselersdijk het tegen elkaar opnemen.

Dinsdagavond staat de eerste ronde van het toernooi op het programma. Om 19:30 uur zal er afgetrapt worden tussen S.V. Honselersdijk en Verburch op veld 1 (1e elftal) en veld 3 (2e elftal). Tegelijkertijd zullen de wedstrijden tussen de eerste elftallen (veld 2) en tweede elftallen (veld 4) van VV Naaldwijk en MVV'27 aftrappen voor het DCVH toernooi.

Het volledige programma voor de dinsdagavond en de zaterdag is in de bijlage van dit nieuwsbericht te bekijken.

Als club zijnde zijn we trots dat ook dit jaar De Club Van Honsel het toernooi wil organiseren. We wensen alle deelnemende teams succes!

Wijziging: grote kantine op woensdag 22 augustus gesloten!
ma 20 augustus

In verband met maar 2 wedstrijden vroeg in de avond, géén trainingen én de Naaldwijks feestweek waar onze barvrijwilligers graag naartoe willen, hebben we besloten om de grote kantine op woensdagavond 22 augustus dicht te houden.

Uiteraard is het deze avond wel mogelijk om koffie, thee en/of fris in de kleine kantine te nuttigen. Hoe het verkrijgen van drinken uit de kleine kantine in zijn werk gaat lees je hier.

Donderdag 23 augustus zijn jullie uiteraard weer van harte welkom in de grote kantine. Net als dinsdag 21 augustus met het DCVH toernooi.

Bedankt voor jullie begrip!

Sterke start S.V. Honselersdijk nieuwe seizoen
zo 19 augustus

De eerste wedstrijd van het seizoen begon tegen de zami’s van Westlandia. De vereniging organiseert de Transport People nederlaagserie waaraan ook DSO, Den Hoorn en de zaterdagformatie van Velo mee doen. S.V. Honselersdijk moest de spits afbijten in deze nederlaagserie en deed dat niet onverdienstelijk. Tegen mede competitiegenoot Westlandia haalde de formatie van Piet Boon in de voorlaatste minuten van de wedstrijd, nog een verdiend gelijkspel uit het vuur. Was men in de afwerking wat scherper geweest, dan had dit zeker de eerste nederlaag voor Westlandia geworden.

S.V. Honselersdijk startte met vrijwel hetzelfde team waar het vorig seizoen ook mee geëindigd was. Alleen nieuwkomer Rick van Schie maakte vandaag zijn debuut in het eerste team. De beginfase was voor Westlandia ,zij kregen in de 15e minuut een dot van een kans via Tim van der Voort, maar keeper Boy Zuijderwijk was vanmiddag goed op dreef en wist het schot te keren. Halverwege de eerste helft trok S.V. Honselersdijk het spel naar zich toe en kreeg een aantal goede mogelijkheden. In de 38e minuut een goede onderbreking van Tim van der Meer. Tim speelde direct Tom van Veen aan in de diepte en i.p.v. lekker zelf uit te halen speelde hij de bal breed op Tim, maar daar zat een Westlandiaan net tussen. Net voor rust een schot van Joeri Riepe die knap gehouden werd door de keeper.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Westlandia drong gelijk weer aan en in de 48 minuut was het Marcel Bruggeling die een hard schot nog tot corner kon verwerken. Maar uit die corner wist Danny Bijl de score te openen voor Westlandia, 1-0. Halverwege de 2e helft pakte S.V. Honselersdijk de draad weer goed op en dat resulteerde in mooie aanvallen waaruit toch wel wat kansen vielen. In de 68e minuut verscheen Tom van Veen alleen voor de keeper, maar met een gelukje toucheerde de keeper nog de bal en kon de bal alsnog weggewerkt worden door een verdediger. In de 77e minuut een scherpe voorzet van Angelo Zwirs waar Joey Valstar net zijn voet niet achter kon krijgen en de bal voorlangs ging. Net voor tijd kreeg de S.V. Honselersdijk een penalty toegewezen nadat de bal beroerd was door een hand in het strafschopgebied. Tom van Veen maakte geen fout en scoorde de verdiende gelijkmaker, 1-1, wat tevens de eindstand was.

Dinsdag 21 augustus begint Het Club van Honsel toernooi voor het eerste en tweede team. De S.V. Honselersdijk start tegen v.v. Verburch en de wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Branco Kok, Marcel Bruggeling (A) Michel van Giesen, Ricardo van der Zijden, Pawel Rubin, Rick van Schie, Leon de Brabander, Tim van der Meer, Youri Riepe, Joey Valstar, Nando Kok, Tom van Veen, Angelo Zwirs.

Door: Jan de Brabander

Oproep: lijnenkrijter gezocht!
wo 15 augustus

Wie o wie helpt ons uit de brand? Na jaren trouwe dienst heeft onze vast lijnenkrijter besloten te stoppen met dit dankbare werk. Wij zijn dus met spoed op zoek naar een of twee personen die wekelijks op vrijdag, eventueel bij toerbeurt, de lijnen op ons hoofdveld willen krijten (en af en toe veld 5).

Tijdsindicatie: ongeveer drie kwartier tot een uur per week.

Heb je interesse of heb je vragen over dit vrijwilligerswerk? Stel ze dan gerust aan Hans Post via accommodatie@svhonselersdijk.nl of via 06-53522545.

Advertentie

Condubouw