Recent nieuws

Ron van Dijk genomineerd in de categorie Sportvrijwilliger van 2019
Vandaag

Afgelopen zaterdag werd Ron van Dijk tijdens een vergadering in de commissiekamer van S.V. Honselersdijk "overvallen" door WOS TV. Enkele betrokkenen die in het complot zaten hadden Ron naar de voetbal gelokt, zodat hij verrast kon worden met zijn nominatie voor Sportvrijwilliger van 2019 in de gemeente Westland.

Vanaf morgenavond zal de uitzending waarin Ron door WOS TV overvallen wordt op ons sportcomplex op tv te zien zijn. De verkiezing van de Rabobank Sportvrijwilliger van 2019 verloopt via een publieke stemming, wat betekent dat jullie hier allemaal een steentje aan bij kunnen dragen! Morgen zullen na de uitzending de stembussen geopend worden, houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie over het stemmen. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat de kracht van S.V. Honselersdijk wederom zichtbaar wordt door massaal op Ron van Dijk te stemmen!

Ben je benieuwd waarom Ron van Dijk met nog 2 anderen genomineerd is in de categorie Sportvrijwilliger van 2019? Voor ons was het vrij simpel om op een rijtje te zetten waarom de nominatie van Ron meer dan verdiend is. Lees hieronder waarom!

Lid van het eerste uur
Afgelopen 1 september was Ron 51 jaar lid van S.V Honselersdijk. Met recht een lid van het eerste uur, als je nagaat dat onze vereniging 6 mei 1964 is opgericht. Ron is daarom ook iemand die heel veel mensen heeft zien komen en gaan binnen de vereniging. Hij kent ook bijna iedereen van naam. Een ‘soort vorm van autisme’ zoals hij het zelf noemt. Zijn huidige taak als verantwoordelijke ‘ledenadministatie’ is hem dan ook op het lijf geschreven. Voetballers van senioren tot mini’s, hij kent ze bij naam.

Op voetbalgebied heeft hij het geschopt tot één wedstrijd bij het eerste. Als je hem ernaar vraagt, voegt hij er al lachend aan toe dat dat wel een oefenwedstrijd was.

Allround vrijwilliger
Ron is een allround vrijwilliger binnen S.V. Honselersdijk. Waar het nodig is, vult hij altijd het gat op. Een aantal van zijn taken noemen wij graag. Het gaat van organiseren van feesten tot aan commissie van ontvangst. Maar ook op technisch gebied ondersteunde hij de vereniging met zijn kennis en ervaring. Hij was jaren actief als lid Technische Commissie (TC). Opeenvolgend van de jeugd tot aan de lage senioren. Maar toen de TC zonder leidsman kwam te zitten, vulde hij als vanzelfsprekend dat gat op. Als hoofd TC maakt Ron ook deel uit van het bestuur van S.V. Honselersdijk. Met zijn positieve instelling en altijd een lach op zijn gezicht, was voor het bestuur van grote waarde. Na zijn bestuursperiode, houdt Ron zich alweer een aantal jaar bezig met de ledenadminstratie. Een taak die op recht als ‘mensen mens’ bij hem past. Als blijk van waardering, benoemde in het najaar van 2017, het bestuur van S.V. Honselersdijk tijdens de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Ron tot ‘lid van verdienste’.

Opgewekt mens
Ron lacht altijd. Heeft een grote interesse en staat positief in het leven. Hij kan omgaan met jong en oud. Hij kent jong en oud binnen de vereniging en is daarmee een natuurlijke verbinder tussen jong en oud. Die eigenschappen, in combinatie met zijn persoonlijke vaardigheden, maakt Ron een onmisbaar persoon voor ons als vereniging. De slogan van S.V. Honselersdijk ‘SVH – onze club’ zet Ron persoonlijk kracht bij. Als rasechte Honselersdijker is Ron een man van de club. Mede door zijn inspanningen laat hij onze vereniging bloeien en groeien tot een vereniging waar iedereen van waarde is, zodat ieder lid kan zeggen: SVH is onze club!

Nieuw lid voor De Club Van Honsel: Holland Tuinbouw Systemen
gisteren

Het nieuwe kalenderjaar is goed begonnen voor de businessclub van S.V. Honselersdijk, aangezien wederom een Westlands bedrijf zich heeft aangesloten bij de businessclub. Holland Tuinbouw Systemen heeft zich met ingang van dit jaar aangemeld bij De Club Van Honsel.

HTS verzorgt onder meer kassen, gevels en scherming voor tuinbouwbedrijven. Van het eerste ontwerp tot en met de installatie ter plekke streven ze daarbij een helder doel na: kwaliteit leveren, op tijd! Het bedrijf selecteert de beste materialen, maakt gebruik van de meest moderne technieken en ontwikkelt eigen systemen die voldoen aan de meest actuele normen.

De businessclub van S.V. Honselersdijk heet HTS van harte welkom als nieuw lid, we hopen samen een mooie, succesvolle toekomst tegemoet te gaan!

JUMBO voetbalplaatjes ruilochtend op zaterdag 1 februari
maandag

Na 2 weken verlenging is de succesvolle JUMBO-actie met onder andere onze voetbalplaatjes voorbij. Heb je je boek met S.V. Honselersdijk spelers nog niet vol, kom dan naar de ruilochtend op zaterdag 1 februari van 9 tot 11 uur in de kantine.

Mocht je nog plaatjes over hebben houden we ons ook zeer aanbevolen zodat iedereen de kans krijgt de ontbrekende plaatjes te vinden. Lever ze dan gerust in op 1 februari, maar……. het zou fijn zijn als de plaatjes gesorteerd zijn op teams! Heb je daar geen gelegenheid voor, dan zijn er een aantal enthousiaste leden die dat graag voor je doen.

Je kunt de plaatjes voor 30 januari inleveren op de Hartwigsenstraat 12 of Groenelaan 90 in Honselersdijk.

Tot zaterdag 1 februari!
Groetjes Patricia en Petra
(Contact via: 06-46205342)

Oefenwinst S.V. Honselersdijk tegen HVC’10
zondag

Voor de ploeg van Andre Lourens was het tijd om het zelfvertrouwen een beetje op te krikken. Na de bekervernedering tegen Naaldwijk had S.V. Honselersdijk wat goed te maken. HVC’10 was dan ook een ideale tegenstander om het een en ander recht te zetten. Tegen de ploeg van oud trainer Piet Boon liet de Dijkse formatie zien dat de ploeg weer vorm krijgt mede door toedoen van de teruggekeerde geblesseerde spelers. Het won door een goede 2e helft met 3-2.

Voor spelers en supporters was het een welkome weerzien van de oud trainer Piet Boon en verzorger Sjaak Brunt. Voor de Dijkse spelers dus een extra dimensie om een goed resultaat neer te zetten. Het werd een leuke open wedstrijd waarin de eerste helft de kansen verdeeld werden. Na 8 minuten had Nando Kok al de eerste klap kunnen uitdelen nadat hij door Tom van Veen vrij voor keeper Tom van der Spek werd gezet, maar zijn schot ging hoog over. In de 16e minuut werd er hands gemaakt net buiten het strafschopgebied. Tom van Veen mocht aanleggen en schoot de bal onbereikbaar voor keeper Tom van der Spek in de kruising. Lang kon de thuisploeg niet genieten. In de 20e minuut werd de bal goed voorgebracht en Michael van den Bos was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen. HVC’10 probeerde door te drukken en creëerde wat doelrijpe kansen, maar die gingen voorlangs en ook Leon de Brabander bracht nog redding op de doellijn na een kopbal van Michael van den Bos.

De 2e helft bracht wat meer vuur aan Dijkse kant. Vooral door toedoen van Tom van Veen kreeg de ploeg meer vleugels. In de 52e minuut drong Tom tot ver in de verdediging van HVC’10. Zijn voorzet bij de achterlijn op Kevin Bogaards werd net verijdeld door Leroy Smits. In de 60e minuut was het toch HVC’10 die op voorsprong kwam. In eerste instantie kon keeper Dahley le Duc nog redding brengen, maar de bal werd alsnog door Rico Sterrenberg hard ingeschoten, 1-2. Niet veel later kon S.V. Honselersdijk de stand alweer gelijk trekken. Tom van Veen was de verdediging van HVC’10 te snel af en werd net voor het strafschopgebied vastgehouden. De vrije trap werd in eerste instantie gered door keeper Tom van der Spek, maar de rebound was voor Nigel Hendriks,2-2. De thuisploeg kreeg de smaak te pakken en speelde het balletje snel rond. Het creëerde nu volop mogelijkheden en open kansen voor Angelo Zwirs, Kevin Bogaards en de ingevallen Brian Valstar. In de 79e minuut viel dan ook de winnende treffer aan Dijkse kant. De assist van Tom van Veen diep op Angelo Zwirs was op maat en Angelo wist wel raad met deze geboden kans en liet keeper Tom van der Spek het nakijken, 3-2.
De 3-2 overwinning was een welkome opsteker voor zaterdag tegen RVVH. Verleden jaar wonnen we daar met 2-1 en hopen dat we daar hetzelfde resultaat kunnen boeken.

Opstelling:
Dahley le Duc (-68 Quinten van der Helm), Nigel Hendriks, Marcel Bruggeling (A, -45 Ruben de Groot), Michel van Giesen, Rick van Schie (-75 Branco Kok), Kevin Bogaards, Leon de Brabander, Youri Riepe, Angelo Zwirs, Nando Kok (-60 Brian Valstar), Tom van Veen

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Super Saturday: Thirsty February
vrijdag

In de maand januari doen veel mensen mee aan het welbekende "Dry January", een maand lang geen alcohol nuttigen om het gedrag van de december feestmaand te compenseren. Een knappe prestatie, maar dit leidt natuurlijk uiteindelijk tot maar 1 ding: dorst.

Vandaar dat we de maand februari aftrappen met een zeer dorstige Super Saturday. Tijdens de Thirsty February op zaterdag 1 februari zullen de Golden Oldies van DJ Arie voor ouderwetse gezelligheid zorgen in de kantine van S.V. Honselersdijk.

Succes nog met Dry January en we zien jullie dorstig en wel op zaterdag 1 februari om 17:30 uur!

Sportieve opening van het nieuwe jaar voor DCVH
di 14 januari

De Club Van Honsel heeft het nieuwe jaar op een sportieve wijze met elkaar afgetrapt. Op zaterdag 4 januari vond er een gezamenlijke nieuwjaarsborrel plaats, waarna de leden van de businessclub het tegen elkaar opnamen tijdens een onderling tennistoernooi op TC Honselersdijk.

Bij het officiële gedeelte van de nieuwjaarsborrel nam voorzitter Jos Scheffers het woord om alle aanwezige leden van DCVH een gezond 2020 toe te wensen. Na een korte borrel met een heerlijk buffet werd er begonnen aan het sportieve gedeelte. Uiteindelijk was het Heidi Aarse die er met de winst vandoor ging, waarbij het podium compleet werd gemaakt door runner-up Teun Valstar en Sara Sosef.

Een zeer geslaagde aftrap van het nieuwe kalenderjaar met de businessclub van S.V. Honselersdijk, die ook dit jaar weer interessante uitjes met elkaar zullen gaan beleven.

Snelle exit S.V. Honselersdijk in de Flynth Westland Cup
ma 13 januari

S.V. Honselersdijk is er in de 1e ronde van de Flynth Westland Cup al uitgeknikkerd. Op sportpark De Hoge Bomen verloor het met 2-0 tegen Naaldwijk in een zeer matige partij.

De ploeg van Andre Lourens was een paar dagen geleden teruggekeerd van een geslaagd trainingskamp in Benidorm om daar de basis te leggen voor een goede tweede seizoenshelft. Een groot aantal geblesseerde spelers konden zich daar ook herstellen en de komende wedstrijden weer hun eerste speelminuten maken.

De eerst helft had weinig omhanden. Naaldwijk liet zich terugzakken en liet S.V. Honselersdijk het spel maken. Maar de opbouw van de Dijkenaars was te traag om het de goed georganiseerde verdediging van Naaldwijk moeilijk te maken. De spitsen werden goed aan banden gelegd en creëerden zodoende weinig mogelijkheden. De eerste doelpoging was in de 28e minuut van Naaldwijk, maar eenvoudig gepakt door jeugdkeeper Quintien van der Helm. In de 33e minuut was het Kevin Bogaards die voor het eerst keeper Jeffrey Wubben van Naaldwijk testte, maar ook hij had geen probleem. Vlak voor rust toch een mogelijkheid voor Naaldwijk na een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd knap gered door keeper Quinten van der Helm.

De 2e helft nam S.V. Honselersdijk wat meer initiatief en leek alles onder controle te hebben. Maar in de 59e minuut werd Naaldwijk in het zadel geholpen door scheidsrechter Wim Roozeboom. Bij een uitval van Naaldwijk werd de bal voor het doel gebracht en de hoge bal leek een prooi voor keeper Quinten van der Helm, maar in zijn eigen doelgebied werd hij in het luchtduel aangevallen. Als gevolg daarvan had Quinten de bal niet klemvast. Je zou zeggen een vrije trap van S.V. Honselersdijk wegens aanvallen van de keeper, maar scheidsrechter Roozeboom liet doorspelen tot grote verbazing bij de Dijkse spelers. De bal werd uiteindelijk in het doel gewerkt door Jordy van Calsteren, 1-0. In de 66e minuut kreeg S.V. Honselersdijk de eerste kans. Op rechts werd Tom van Veen vrijgespeeld. De bal terug op Leon de Brabander ging maar rakelings naast. In de 67e minuut struikelt een Naaldwijkse speler over zijn eigen benen in het strafschopgebied van S.V. Honselersdijk. En weer was het Scheidsrechter Roozeboom die een rare beslissing nam, hij zag hier nl een penalty in. De penalty werd terecht knap gestopt door Quinten van der Helm. Niet veel later werd het toch 2-0 voor Naaldwijk na een lucky afstandsschot naar voren van de jarige Laurens Bouritius. De bal waaide pardoes over keeper Quinten van der Helm net onder de lat in het doel. Het laatste gedeelte was voor de Dijkenaars. De ingevallen Nick van der Kraan was dichtbij een treffer, maar zijn schot ging via de binnenkant van de paal het veld weer in. In de stand kwam verder geen verandering en zo lag S.V. Honselersdijk al snel uit de Westland Cup.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Nigel Hendriks, Ruben de Groot (-66 Ruben de Groot), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Leon de Brabander, Youri Riepe (-62 Nick van der Kraan) , Lars Ammerlaan, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Kevin Bogaards (-70 Branco Kok)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Reserveshirts voor de jeugd dankzij de Oranjeclub van 100
vr 10 januari

Tijdens de nieuwjaarsborrel die gisteravond in de kantine van S.V. Honselersdijk plaatsvond, kon voorzitter Erik Sosef in zijn nieuwjaarstoespraak een mooie onthulling doen aan de aanwezige leden en vrijwilligers. De vorig jaar opgerichte Oranjeclub van 100 heeft een eerste investering gedaan met de aanschaf van 4 setjes nieuwe reserveshirts voor de jeugdspelers van S.V. Honselersdijk.

Hierdoor lopen de jeugdspelers er ook goed bij indien de tegenstander, zoals bijvoorbeeld buurman Verburch, ook in het oranje speelt. De witte reserveshirts zijn inmiddels in bestelling, zodat ze bij de hervatting van de competitie in gebruik genomen kunnen worden.

Voor de geïnteresseerden is het nog steeds mogelijk om deel te nemen aan de Oranjeclub van 100. Door lid te worden van deze club steun je met €100 de club middels investeringen die worden vastgesteld door het bestuur van de Oranjeclub van 100. Voor meer informatie over de Oranjeclub of het inschrijven bij deze club kan je een mail sturen naar oranjeclubvan100@svhonselersdijk.nl.

Dag 6 – Een geslaagd trainingskamp!
do 9 januari

Deze dag staat in het teken van de terugreis naar het thuisland. Ondanks het geslaagde trainingskamp is het ook altijd weer fijn om naar huis te gaan en het normale leven weer op te pakken.

Deze terugreisdag had een perfecte planning en begon om 09:00 uur, zoals gebruikelijk, gezamenlijk aan de ontbijttafel. Na het ontbijt kreeg iedereen de gelegenheid om in alle rust de koffers te pakken. Men werd verwacht om 12.00 uur zijn of haar kamer te verlaten alvorens de bus om 12.30 uur de bus vertrok vanuit Benidorm naar het vliegveld van Alicante. Zoals het gehele trainingskamp verliep dit ook vlekkeloos en zaten we allemaal in de bus voor de, 45 minuten durende, busreis.

Terwijl we ons op de AP-7 door het dorre Spaanse landschap begaven, namen verschillende personen de gelegenheid om de microfoon te pakken om een woordje te doen. Als eerste nam onze hoofdtrainer het woord om te benadrukken dat het een geslaagd trainingkamp was. Met een mix van trainingen en plezier is er een goede basis gelegd voor hopelijk een goede 2de seizoenshelft. André bedankte iedereen die dit trainingskamp mogelijk heeft gemaakt en vroeg een applaus voor de aanwezige organisatoren. Na André was het, in dit jaar aftredend, voorzitter Erik Sosef, die het woord nam. Hij heeft op uitnodiging van de selectie vele trainingskampen mogen ervaren met een inkijk in het selectievoetbal bij s.v. Honselersdijk. El Presidente gaf aan hier dankbaar voor te zijn en benadrukte dat hij het een trainingskamp in deze vorm een “must” vindt. Afsluitend nodigde hij de selectie uit voor de nieuwjaarsreceptie van donderdag 9 januari om 20:30 uur. Uiteraard zal de selectie na de donderdagavondtraining hierbij aanwezig zijn, om te proosten op een succesvol 2020. Het vervolg van deze busreis was het Marcus Post die met een stukje stand-up-comedy de tijd plezierig invulde en de lachers op zijn hand kreeg.

Éénmaal aangekomen op het vliegveld was het een emotioneel weerzien van Rik van Schie en Brian Valstar met hun vermiste koffers. Hopend op nog zo’n weerzien in Nederland checkte zij net als de rest van de groep in. Na een soepel verlopen vlucht landde het vliegtuig om 17.00 uur op Rotterdam-The Hague Airport. Een bus stond de groep op te wachten om het laatste stukje van de reis te voltooien naar het vertrouwde Honselersdijk. De bus werd gesponsord door een zelf liever niet genoemde sponsor. Desondanks wel heel erg bedankt voor het sponsoren!

Dit trainingskamp was weer een succes! De selectie is zeer dankbaar en beseft al te goed dat dit mogelijk wordt gemaakt door velen die de club een warm hart toedragen. Namens de selectie wil ik de vereniging en de Club van Honsel bedanken die dit trainingskamp, naast de eigen bijdrage van de spelers, financieel mogelijk maken. Daarnaast waren er weer verschillende sponsoren die shirtjes beschikbaar stelde om de selectie elke dag uniformiteit uit te laten stralen. Dit werd mogelijk gemaakt door KUBO, Blue10, Batenburg Bedrijfshuisvesting, Workspecialist Uitzendbureau, Telako Techniek, Mark de Wijs en Randstad Bromelia’s. Heel erg bedankt hiervoor! Bovendien wil ik iedereen bedanken die hebben bijgedragen aan de organisatie van dit geweldige trainingkamp bestaande uit de spelersraad, stafleden en de vereniging. Tot slot wil ik nog de personen bedanken die schuil gaan achter de pseudoniem “Anton”. Iedere dag vatte zij mooi samen in een verslag om de achterblijvers en geïnteresseerde volgers op de hoogte te houden. Top gedaan mannen!

Trotse aanvoerder,
Marcel Bruggeling

Herinnering: vanavond nieuwjaarsborrel
do 9 januari

Vanavond vindt de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van S.V. Honselersdijk plaats. Alle leden en vrijwilligers van de club zijn van harte uitgenodigd om vanaf 20:30 uur met elkaar te proosten op een gezond en sportief succesvol 2020.

Zoals gebruikelijk zal de nieuwjaarsborrel plaatsvinden in de kantine van ons sportpark. We zien iedereen graag vanavond terug bij de nieuwjaarsborrel om gezamenlijk het glas te heffen!

Dag 5 – De bravoure en de weerbarstigheid
wo 8 januari

De voorlaatste dag was aangebroken in het zonnige Benidorm. Om 8:30 uur zaten de mannen fris en uitgeslapen aan het ontbijt om zich voor te bereiden op de laatste veldtraining. Na het ochtendmaal verzamelde iedereen zich om 10:00 uur in de lobby van het hotel om vervolgens de laatste keer richting het trainingscomplex te wandelen. Voordat de training begon zouden er groepsfoto’s in sponsorkleding worden genomen door Alexander. Bijna aangekomen bij het veld sprintte hij ineens terug in de richting van het hotel. Hij was namelijk zijn, volgens hem, o zo belangrijke flitsapparaat vergeten voor de foto’s in de volle zon. Gelukkig heeft Alexander genoeg loopvermogen in de benen zitten, zodat de groep niet al te lang op hem hoefde te wachten. Klasse Alexander!

Bij het complex Ciudad Deportiva Guillermo Amor zijn buiten het stadion meerdere velden aanwezig. Voor trainer Frank leek op het ‘andere’ veld, waar dit jaar niet getraind is door de selectie, het gras een stuk groener. Deze brutale doch recalcitrante gedachte kwam hem echter duur te staan, daar een Spaanse veldmeester hem keurig vroeg het veld te verlaten samen met de groep. El Presidente greep dit moment aan om met behulp van zijn Spaanse handen en voeten deze veldheer te overtuigen, zodat de groep hier alsnog kon trainen. Wat in deze woordenwisseling gezegd is, blijft voor ons onduidelijk. Toch kregen we uiteindelijk groen licht om het grasveld te gebruiken.

Nadat de foto’s van de selectie waren genomen, was het tijd om de laatste oefenvormen op de mat te leggen. Het betreden van het, vooraf besproeide grasveld, zorgde voor een zucht van verlichting bij de spelers. Onder toeziend oog van, met de El Presidente in gesprek verkerende Nederlandse atleten, werd de warming-up afgewerkt onder leiding van de ervaren speler Marcel Duijvestijn. Dat het er bij Marcel niet altijd meer even atletisch uitziet waren deze atleten het over eens. Behalve Marcel zelf uiteraard, die hiervoor zoals gebruikelijk excuses had of zoals hij dat zelf zegt: “goede redenen”. Voorafgaande de afsluitende partijvorm van jong tegen oud, werd er een positiespel gespeeld. Geholpen door lijnrechter Janco en, schijnbaar kleurenblinde, Marcel Bruggeling, werd de partij uiteindelijk gewonnen door het team bestaande uit de jongste helft van de groep.

Bij het latje trap was het Ruben de Groot die, in tegenstelling tot voorgaande trainingen, in één keer de lat wist te raken met zijn befaamde wreeftrap. Zoals Erik Sosef ook heeft ervaren is het vormen van een koppel met typische linksback Rik van Schie geen pretje. Rik had, met zijn exorbitant hautaine gedrag, zelfs aan 50 pogingen niet genoeg. Helaas voor Ruben en gelukkig voor Rik betekende dit de verantwoordelijkheid dragen van de spullen. Eerdergenoemde Alexander was verantwoordelijk voor de andere helft.

Na de lunch stond het zeer prestigieuze voetgolftoernooi op het strand gepland. Het speelveld bestond uit acht onderdelen die bewaakt werden door scheidsrechter. De spelers vormden groepjes van drie en moesten deze ‘voetgolfroute’ door middel van zo min mogelijk schoten bewandelen. Eén van de holes moest worden aangepast aangezien er een bal enkele meters achterbleef in het riool van Benidorm. Deze bal leek niet meer te redden. Echter was het de hulpbehoevende Jan van Marrewijk die de rekensom kosten van een bal versus zijn shirt snel gemaakt had. Na een korte periode in de donkerste krochten van Benidorm lukte het Jan, bewapend met een schepnet, om de bal op heroïsche wijze te pakken te krijgen. Complimenten Jan! Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door team FC Zonnedael bestaande uit Tom van Veen, Nando Kok en Angelo Zwirs.

Na het toernooi werd het avondeten vrijgegeven, zodat men hier zelf invulling aan kon geven. Waar de een de Spaanse cultuur ervoer in een plaatselijk tapas restaurant, stilde andere hun honger bij een universeel bekend fastfood restaurant, zoals ‘de gouden driepoot’. Om 21:00 uur werd iedereen weer verwacht in een plaatselijke pub om met de supporters de Manchester-derby te bekijken en gezamenlijk deze prachtige week af te sluiten. Tijdens de wedstrijd was DJ Marcus alias de Partywortel alias de ‘Camping DJ’ die achter de ‘wheels of steel’ plaatsnam om de goedgevulde pub te voorzien van bekende hits. Al met al een zeer geslaagde avond. Na de wedstrijd vertrok de groep als geheel richting het hotel, waar zij weer toe waren aan een goede nachtrust. Morgen staat de reisdag, tevens laatste dag, op het programma van dit uitermate geslaagde trainingskamp.

Tot morgen,
Anton

Dag 4 – De gelaarsde Jan
di 7 januari

Om 8:30 uur leek iedereen van de groep aanwezig te zijn in de ontbijtzaal. Aan de tafel van de staf was er echter een lege zetel te zien. Het ontbijtbuffet werd geopend, daar de spelers zich konden aansterken voor de ochtendtraining. De nimmer klagende Nando had toch een enkele aanmerking op het goede eten van het hotel. Bij het buffet was namelijk nergens een vertrouwd boterhammetje met hagelslag of pindakaas te bekennen. Nadat iedereen was uitgegeten, was het Jan die verdwaald het eetvertrek kwam binnenwandelen. Jan was zoals gebruikelijk voor zijn wekker wakker geworden en was ‘even’ de straatjes van Benidorm aan het verkennen, aldus ome Jan zelf. Wellicht was hij op zoek naar de, nog steeds niet terechte, koffers van Rik en Brian. Na vier dagen is het nog steeds niet gelukt om zijn enige taak op dit trainingskamp te voltooien. Het lijkt er dan ook op dat hij steeds maar weer de regel aan zijn spreekwoordelijke laarzen lapt. Het is ook niet niks, zo’n eerste keer mee op trainingskamp.

Na de lunch werden de spelers om 10:00 uur verwacht in de lobby om wederom richting het trainingscomplex Ciudad Deportiva Guillermo Amor te lopen. Vandaag stond een meer intensieve training op het programma om een dergelijke prikkel te geven na de ietwat rustigere inspanning van gisteren. Na de warming-up werd, onder leiding van trainer Frank, opnieuw gewerkt aan de, inmiddels alombekende, v-line van de spelers. Gelukkig is de geblesseerde Tim reeds voorzien van deze ‘V’, echter kon hij nauwelijks zijn enthousiasme verbergen om toch een aantal bewegingen mee te doen. Vervolgens werden de keepers flink aan het werk gezet middels een afwerkvorm. De ene na de andere bal werd uit de kruising dan wel hoeken geplukt door de drie keepers. Deze reddingen creëerde gelegenheidsfotograaf Alexander enigszins overwerk. Ondertussen voorzag de meegereisde supporter Maikol onze hoofdtrainer André van, al dan niet, ongevraagd advies.

De training werd afgesloten met een stukje sport en spel. Zo moesten de spelers in groepjes van vijf de bal door de lucht naar de overkant van het veld manoeuvreren. Hier was te zien dat de techniek van onze selectiespelers zeker niet te wensen over liet. Toch was het Marcus Post alias Partywortel die een verwoede poging deed de melktanden van Quinten vervroegd te laten wisselen. De training werd ook vandaag weer afgesloten met een rondje latje trap, het favoriete onderdeel van onze Nigel. Hij had geluk vandaag, slechts een kamer kon het latje trap verliezen. Doordat de gelaarsde Ome Jan vanochtend te laat was, is ook hij verantwoordelijk voor het trainingsmateriaal. Nigel zag zijn kans om de nederlaag te voorkomen stijgen naar 50%. Rico wilde vandaag ook wel eens aanleggen en koos ervoor om zelf als eerste te gaan. Vrij snel had ook hij de bal op de lat geschoten, waarna het de beurt was aan Nigel. Het niveau was vandaag zeer hoog; bal na bal vloog op de lat. Nigel zag de bui al hangen en had zich al bij een nederlaag neergelegd. Het waren echter gelegenheidsroomies Robbin en Lars die hun mededogen toonden aan roomies Nigel & Rico en bewust bal na bal verprutsten. Na vele pogingen lukte het Nigel ook de lat te schampen. Volledig in extase rende hij in de open armen van Rico. Het lijkt erop dat hij toch echt vertrouwen heeft gekregen in zijn verfijnde traptechniek. Luke dacht hier anders over en had er een mooie oneliner voor: “Je hoeft geen geluk te hebben Nigel, als je maar geen pech hebt”.

Direct na de training konden de mannen aanschuiven voor de lunch om de maagjes weer aan te vullen. Na de lunch werden de voetbalschoenen ingeruild voor de badslippers en vertrok de groep richting het voetvolleybalterrein op het strand. Hier wordt jaarlijks gespeeld om de felbegeerde eer. De spelersgroep werd opgedeeld in vier teams van 5 á 6 personen. Vanwege de felle, lange discussies en arbitrale dwalingen in de voorgaande edities, werd er dit jaar gebruik gemaakt van zowel hoofdscheidsrechters als lijnrechters. Janco wilde dolgraag het lijnrechterschap op zich nemen. Echter, zeer opmerkelijk, stond Janco niet zodanig gepositioneerd, zodat de hij de beslissingen goed kon waarnemen, maar zat hij onderuitgezakt in het midden van het speelveld, naast het net.

In de finale was het team Zand achter het huisje tegen team De Importboys. Bij de stand van 30-29 in het voordeel van team Zand achter het huisje, was het Rik die mocht aanleggen voor een matchpoint. Team De Importboys stelde hem voor de keuze of gaan voor de winst of zijn koffer terug. De volledig uit zijn concentratie gehaalde Rik schoot in de twijfel aangezien hij al een paar dagen wacht op schone kleding. Rik koos voor de kans op een overwinning en zal nog even moeten wachten op zijn reiskist. Ondanks dat dit niet het winnende matchpoint was, kroonde Team Zand achter het huisje zichzelf na drie wedstrijden tot winnaar. Lars, Marcus, Rik, Quinten en Nicks, gefeliciteerd!

Na het toernooi kregen de spelers wat ruimte voor enige ontspanning. Om 19:00 uur was iedereen weer aanwezig bij het diner. De avond werd afgesloten in de lobby, waar her en der een kaartje werd gelegd. Pokerliefhebber Youri was al dagen, zo niet weken, bezig met het voorbereiden van een pokertoernooi. Deze plannen werden grof van tafel geveegd door de rest van de groep, omdat zij liever een wedstrijd wilden zien van de Italiaanse competitie. Youri was maar nauwelijks zijn emoties de baas, maar kon toch zijn verdriet maskeren. De spelers zochten op tijd hun kamer weer op, om zodoende hun rust te pakken voor morgen, de laatste trainingsdag. Om 8:30 uur zal het ontbijt van start gaan.

Tot morgen,
Anton

Dag 3 – De LAT-relatie & de wandelende encyclopedie
ma 6 januari

Na een ouderwets Benidorms avondje zat iedereen wederom op tijd, om 9:30 uur, aan het ontbijt. Edoch werd er door een aantal nog het nodige slaapzand uit de ogen gewreven. Het buffet werd geopend door trainer André, daar de spelers zaten te smachten om de lege magen van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Het verslag van de vorige dag werd na het ochtendeten voorgelezen, in een rustige lobby, door Ruben. Na herhaaldelijk aandringen en enige tegenstand van trainer André, mocht ook hij de karaokemicrofoon gebruiken om zijn stem extra kracht bij te zetten.

Hierna werd de gehele groep om 10:45 uur buiten het hotel verwacht om het, vooraf afgesproken, ochtendprogramma te vullen met een strandwandeling. Op de, op het oog oneindige, met zonovergoten, boulevard marcheerde het Honselse gezelschap de baai op en af. Na een loop van om en nabij 60 minuten, werd er door enkele stafleden gesmeekt om een rust- en waterpauze, om op adem te kunnen komen. Leider Perry maakte het overigens wel erg bont door verschillende pogingen te wagen om bij spelers op hun rug te klimmen. Na het rustmomentje werd er rechtsomkeert gemaakt om de route terug naar het hotel weer in te zetten.

Vervolgens werden de spelers weer om 13:00 uur verwacht in de eetzaal om een welverdiende lunch te nuttigen. Na het middageten gingen de spelers hun hotelkamer in om zich op te maken voor de tweede veldtraining. Om 14:30 uur vertrok de groep naar ‘Het biljartlaken van Benidorm’ om daar een intensieve training af te werken. De geblesseerde spelers, die ook vandaag apart zouden trainen in een bijgelegen sportschool onder leiding van Tim, trainden mee op een eigen deel van het veld, omdat de gym dicht was i.v.m. het groots gevierde Driekoningen. Deze spelers werden bijgestaan door krachtpatser Dick, die op deze manier liet zien nog te beschikken over een bovengemiddeld fit lichaam. Zal dit ook te maken hebben met de prakkies met jus van schoonmoeder Ineke? Aangekomen bij het veld, werd de groep getrakteerd op een oorverdovend applaus van de supporters.

De training bestond vandaag uit een warming-up, een pass-en-trapvorm, waarbij in driehoekjes de bal werd rondgespeeld, en een pittig partijspel. Terug naar de basis. Alexander nam de wedstrijdleiding voor zijn rekening en werd geassisteerd door Dicks en El Presidente. De match werd door de groep tot bijna in perfectie opgepakt. De ene na de andere vloeiende combinatie werd op de mat gelegd, waarna prachtige doelpunten volgden. De supporters waren onder de indruk en klapten dan ook nogmaals hun handen stuk. Zelfs gelegenheidsscheidsrechter Alexander, gehuld in een geleende scheidsrechteroutfit van Bjorn Kuipers, kon zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. De assisterende Dicks dacht dat hij bij een buitenspelgeval alleen ‘Buitenspel’ hoefde te zeggen en dit via de intercom in de oortjes zou komen van de scheidsrechter. Echter was hij vergeten dat deze hulpmiddelen vandaag niet aanwezig waren.

Net als de andere trainingen werd ook vandaag afgesloten met latje-trap. Achter elkaar werd de bal door menigeen binnen 2 á 3 beurten op de lat gelegd. Eén speler viel echter op, helaas wederom in negatieve zin. Nigel kreeg met zijn verfijnde doch houterige traptechniek met geen mogelijkheid de bal enigszins richting de lat. Een machteloze Rico Kok moest lijdzaam toezien hoe zijn roomie bal, na bal, na bal verprutste. Het werd steeds meer duidelijk dat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de helft van de spullen. Ook roomies Angelo en Brian hadden moeite om het horizontale houtwerk te vinden. Zij waren samen met Rico en Brian overgebleven en zijn vandaag en morgen verantwoordelijk voor de trainingspullen.

Na de training in de namiddag en een wandeling terug naar het hotel, was het tijd voor een uurtje rust. Om 19.30 konden spelers en begeleiding zich opmaken voor een welverdiend diner. Hierna werd er verzameld in de lobby om gezamenlijk naar Sherry’s Bar te lopen. Gelukkig was de route bekend, omdat dit de vaste plek is voor de jaarlijkse pubquiz. De hulp van trainer Frank was dan ook niet nodig. De supporters waren reeds aanwezig in de bar toen de selectie arriveerde. Al gauw werden er middels nummers teams gemaakt, zodat elke groep was voorzien van iemand van de supporters, de staf en 2 spelers. Trainer Frank zat vandaag de quiz voor die, na enkele hoofdbrekens en lange nachten met weinig slaap, in elkaar was gezet door Lars. Klasse Lars!

Iedereen werd verplicht zijn mobiele telefoon in te leveren om fraude te voorkomen. Het was niet voor iedereen even makkelijk om afstand te nemen van deze, voor sommige, primaire levensbehoefte. Tijdens de quiz werd de voetbalkennis van de gehele groep, net als voorgaande jaren, aardig op de proef gesteld. De wat ‘makkelijkere’ vragen werden afgewisseld met vragen waarbij alleen de echte voetbalkenner het antwoord op wist. Lijdend voorwerp Maikol werd het op sommige momenten allemaal even te veel. Na bemoedigende woorden van verschillende spelers, waarbij zijn naam meermaals werd gescandeerd, kon hij er weer tegenaan.

Na 9 rondes van 10 vragen waren de voetbalbreinen uitgeput en werden de punten bij elkaar opgeteld. Team Elluf en team 6-pack eindigden samen met een gelijke stand op plek 1. Er was dan ook een extra beslissende ronde nodig om de uiteindelijke winnaars te bepalen; de finaleronde. Deze ronde werd betiteld als de ‘puzzelronde’. Beide teams kregen een scoreverloop en doelpuntenmakers van wedstrijden van het Nederlands elftal op een EK of WK. Hierin moest er geraden worden wie de tegenstander was en het jaartal van de wedstrijd. Het was de wandelende voetbalencyclopedie Dré Penning die in de diepste krochten van zijn hersencapaciteit moest graven om te weten dat Gaston Taument in 1994 tegen Saudi-Arabië het winnende doelpunt had gescoord. Team 6-pack achtte zich dan ook in het walhalla met hem aan hun zijde en wonnen om deze reden de quiz. Zij ontvingen de prestigieuze ‘wisselbeker’ die het komende jaar zal glunderen in de huiskamers van de winnaars.

Na de avondvullende quiz werd nog een kleine nabespreking gedaan van de vragen om vervolgens gezamenlijk terug te keren naar het hotel. Iedereen heeft zijn rust hard nodig en zocht dan ook zijn kamer op. Morgen wordt iedereen om 8:30 uur weer verwacht in de ontbijtzaal om vervolgens voor de derde opeenvolgende dag te trainen.

Tot morgen.
Anton

Komende donderdag: nieuwjaarsborrel
ma 6 januari

Aanstaande donderdag vindt de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van S.V. Honselersdijk plaats. Alle leden en vrijwilligers van de club zijn van harte uitgenodigd om vanaf 20:30 uur met elkaar te proosten op een gezond en sportief succesvol 2020.

Zoals gebruikelijk zal de nieuwjaarsborrel plaatsvinden in de kantine van ons sportpark. We zien iedereen graag donderdagavond 9 januari terug om gezamenlijk het glas te heffen!

Dag 2 – V-line obliques & Oeeeeeee
zo 5 januari

Om 08:00 uur zaten de mannen uitgeslapen en keurig op tijd aan het ontbijt. Nog voordat iedereen zat, was een lid van de staf reeds bezig met het opscheppen van zijn bordje. Toen er echt niks meer bij kon, werd Jan teruggeroepen, zodat traditiegetrouw het verslag van de dag ervoor voorgedragen kon worden. Deze stukjes worden voorgelezen door de nieuwelingen in de selectie. De eerste beurt was voor hoofdtrainer André. Bewapend met zijn, zelf meegebrachte, karaokemicrofoon werd het verhaal ten gehore gebracht. Daarna werd het ontbijtbuffet geopend, zodat de spelers zich konden voorbereiden op de eerste veldtraining.

Om 09:00 uur werd de groep verwacht in de lobby van het hotel om gezamenlijk de wandeltocht in te zetten naar het trainingscomplex Ciudad Deportiva Guillermo Amor. Helaas is thuisblijver, tevens fervent wandelaar, Henk van Renesse dit jaar niet in staat om de groep te begeleiden tijdens deze wandelroutes. Hij stuurde al berichtjes naar verschillende leden van de groep dat hij deze wandelingen mist… Aangekomen op het trainingscomplex zagen dat de mannen dat het trainingsveld er dit jaar ook weer goed bij lag. Onder de blakerende Spaanse zon werd er fel en geconcentreerd getraind. Doordat er nog wat koffers ontbreken, moest her en der wat geschoven worden met het schoeisel. Zo mocht Joey de schoenen van zijn ome Jan lenen en afgaande op zijn trainingsprestaties, zaten deze hem als gegoten.

Na een warming-up ondergingen de mannen een pittige loopvorm, waarbij er een serieus prikkeltje werd gepakt. El presidente liet dit keer verstek gaan. Hij ondervond nog teveel hinder van kramp in zijn kuiten. Na de loopvorm pakte de jarige Frank van Zijl zijn moment of fame om de onder de spelers populaire “V-line obliques” oefeningen te begeleiden. Helaas voor de normaal in “V-line obliques” oefeningen excellerende Dahley en zijn medekeepers moesten zij deze oefeningen aan zich voorbij laten gaan en sloten zij later aan voor een pass-en-trap met aansluitende afwerkoefening. Na wat onwennige schoten op doel werden keepers Dahley, Lance en Quinten steeds serieuzer onder vuur genomen, waarbij menig bal schitterend, onbereikbaar voor de keepers in het doel verdween. De training werd afgesloten met een partijvorm. Hoewel af en toe nog wat onwennig werd het spel beter en beter en werd het partijspel fel uitgevoerd. Het was duidelijk te zien dat niemand voor elkaar wilde onderdoen.

Net als de jaren hiervoor werd ook deze training afgesloten met latje-trap. Rico had zichzelf er al op voorbereid om de trainingsspullen deze week te moeten dragen, daar hij op de kamer ligt met roomie Nigel. Trouwe lezers weten dat dit niet bepaald het beste onderdeel is van, de over een fijne traptechniek beschikkende, Nigel. Een jaar lang heeft hij na iedere training staan oefenen om de lat te raken, menigmaal zonder succes. Hier in Benidorm bleek zijn trainingsinspanning toch effect te hebben gehad. Of was het gewoon stom toeval dat hij na enkele pogingen zowaar de lat wist te raken? Een verbouwereerde en in extase geraakte Rico wist niet wat hem overkwam; hij mocht zowaar ook aanleggen om de lat te raken. Na een aantal rondes bleven er nog enkele kamers over, waarbij de spanning tot grote hoogte steeg. Niemand wil immers de trainingsspullen van-en-naar het trainingsveld dragen. Na verwoede pogingen bleven gelegenheidsroomies Robbin & Lars en roomies Nicks & Joey over. Zij hebben vandaag en morgenmiddag de verantwoordelijkheid over het trainingsmateriaal. Klasse mannen!

Eenmaal aangekomen bij het hotel stonden er plots zeven van de negen verdwenen koffers te wachten op hun rechtmatige eigenaar. Hopelijk komen de andere twee reiskisten ook spoedig aan. Om 13:00 uur was het tijd om weer op kracht te komen tijdens de lunch. De nodige vitamines werden door menigeen genuttigd om zodoende weer volledig opgeladen te zijn voor de rest van de dag. Omdat we als één groep eten, wordt er steevast gewacht om van tafel te gaan, totdat iedereen voldaan en uitgegeten is. Maar wat duurt het lang bij die Kokkies. Het ene na het andere bord werd gevuld, zelfs nadat er al door meerdere teamgenoten aangegeven was dat ze wel genoeg hadden gegeten.

Na de lunch vertrok de groep naar het strand om zich op te maken voor de traditionele Vreemdelingenbokaal. De nieuwelingen Kevin en Joey zaten samen in een team, dat tegenstand bood tegen team Ruben en Dicks. Laatstgenoemde deed vrijwillig mee om de teams in evenwicht te brengen. Klasse Dicks! Een mooi parcours was uitgestippeld. Na een felle strijd ging team Kevin & Joey ervandoor met de fel begeerde Vreemdenlingenbokaal.

Een andere nieuweling, de 16-jarige Quinten, kreeg een aparte behandeling als nieuweling. Voor de gelegenheid kreeg Quinten een naar zijn leeftijd refererende outfit aangemeten en mocht hij een aangepast parcours afleggen. Op het moment dat Quinten van het hotel een blauw bandje om zijn pols krijgt, mag hij deelnemen aan de echte Vreemdelingenbokaal met de grote mannen.

De mannen genoten aan het eind van de middag met volle teugen van de zon in Benidorm, waarna iedereen om 19:00 uur weer verwacht werd voor het diner. Het was Nigel die tussen neus en lippen door liet merken dat hij thuis bij zijn Oma Ineke toch net wat beter te eten krijgt. Hij kan niet wachten op haar volgende prakkie met jus. Om 21.30 werd verzameld in de lobby om gezamenlijk het bruisende nachtleven van Benidorm te starten. Onder leiding van onze eigen rattenvanger van Hamelen dwaalden we door verschillende straten en stegen, waarna we ‘gewoon’ weer uitkwamen bij Vincent’s Karaoke Bar. Hier aangekomen werd leider Nicolaas, alias Oeeeee, tevens nog altijd onafscheidelijk van zijn hoedje, meteen erg gretig. Hij eiste de microfoon op om verschillende keren zijn favoriete “Oeeeeee” door de speakers van de pub te laten galmen. We weten helaas nog steeds niet bij welk nummer deze kreet nu eigenlijk hoort, wie weet dat we er vandaag achter mogen komen. Dit is een vrije avond die de mannen zelf verder invulling mogen geven, vanzelfsprekend rekening houdend met de pittige training van morgen.

Tot morgen,
Anton

Dag 1 – Dicks en trainingsk(r)amp 2020
za 4 januari

Als je aan het begin van een nieuw jaar denkt, denk je aan het trainingskamp van S.V. Honselersdijk. Ook dit jaar zochten de selectiespelers plus begeleiding het zonnige Benidorm op. De weersvoorspelling vooraf, ziet er ook dit jaar weer uitstekend uit. Om 3:30 uur werd er verzameld op De Strijphorst, daar iedereen met ietwat slaap in de ogen, op tijd aankwam. Helaas kon het niet voorkomen worden dat ook dit jaar het alarm weer af ging, omdat leider Nicolaas de code was vergeten. De politie stond op scherp, maar al snel bleek dat het weer om een loos alarm ging.

2de elftalleider Dick Hendriks alias Dicks is dit jaar ook weer van de partij. Bij zijn arriveren op de parkeerplaats verraste, de normaal zo voorspelbare Dicks, vriend en vijand door zich meedenkend op te stellen. Hoofdtrainer Andre mocht zijn koffer even in de auto van Dicks opbergen, zodat hij deze niet heen en weer van kantine naar bus hoefde mee te sjouwen. Een verbouwereerde Andre ging gretig in op het voorstel en liep samen met een aantal getuigen, vol ongeloof, richting de kantine. Het afwijkende gedrag van leider Dicks-deed-en-doet-niks voedt de hoop dat hij dit het gehele trainingskamp volhoudt en zijn gebruikelijke minimale bijdrage uitbreidt. Eenmaal in de bus zat de stemming er al gelijk goed in en werden de taken verdeeld onder de meereizende leiders. Laten we hopen dat het dit jaar wel vlekkeloos mag verlopen omtrent de rolverdeling van de begeleiding.

Eenmaal aangekomen in Alicante, na een goede vlucht, roken we al enig onraad. Blijkbaar heeft een Hoekenees zijn stinkende best gedaan om toch nog wat koffers te verstoppen op Schiphol. Een aantal koffers heeft de oversteek namelijk niet gemaakt naar Spanje. Deze laten tot op heden op zich wachten. Desondanks werd de busreis ingezet richting Benidorm. Dit jaar zit de groep in een ander hotel dan de vorige jaren, namelijk Hotel Avenida. Het ontvangstcomité van het hotel stond ons al met open armen op te wachten, waarna iedereen spoedig kon inchecken en zijn kamer kon opzoeken. Een ieder kreeg een welbekend hotelbandje voor zijn versnaperingen. De 16-jarige Quinten kreeg echter als enige een aangepast ‘kinderbandje’. Aan de andere kant weigerden enkele stafleden het aangeboden seniorenbandje. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Nadat iedereen zich had opgefrist in zijn hotelkamer werd een ieder om 13:00 uur verwacht bij de lunch. Hier werden de maagjes goed gevuld ter voorbereiding op de jaarlijkse strandtraining. Na de lunch werd iedereen om 14:30 uur verwacht buiten het hotel om vervolgens richting de playa te lopen. Hier kreeg de groep een warm onthaal van de meegereisde supporters vanaf een zonnig terras. Al snel werden de hardloopschoenen ondergebonden en ging de befaamde rots-tot-rotsloop van start. Net als eerdere edities, liepen leider Dick en El Presidente weer mee. Bij Erik was er dit jaar nóg sneller sprake van verzuring in de kuiten. Hoewel hij vorig jaar had aangekondigd een aangepast trainingsprogramma te volgen, bleek dit weinig succes te hebben. Ook dit jaar begint weer met (trainings)kramp.

Na dit wederkerende debacle, mochten de spelers zich melden bij trainer Frank om de buikspieren te voorzien van enige inspanning. De Brug werd als lijdend voorwerp gebruikt om de oefeningen te demonsteren. De rest van de groep mocht deze oefeningen op zijn voorbeeld nadoen. Helaas kon de geblesseerde Joey Valstar niet meedoen met de abdominale oefeningen, daar hij kwispelend met zijn been in het gips van de zijkant toekeek. Nigel sprak ook dit jaar weer van wanbeleid, omdat er geen matjes waren meegenomen waarop de buikspieroefeningen uitgevoerd konden worden. Hierna werden er groepjes van 3 gemaakt om in het mulle zand een aantal oefeningen met bal af te werken.

Na een 1,5 uur durende strandtraining werd het, door supporters bezette, terras opgezocht om gezamenlijk een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. De kwekerij waar een van de supporters sinds een paar maanden in dienst is, maakte het eerste rondje mogelijk. De als supporter meegereisde oud selectiespeler Tom Lobert ook wel bekend als Boog, The Beau, The Beaux, Boeoo en Haas, had de strandtraining met enthousiasme aangekeken. Al kwispelend betitelde de Boeoo deze training als minder zwaar dan in zijn actieve selectie periode en voelde de drang om mee te doen. Gelukkig bracht de zo nu en dan verstandige Kev de cool, Beau op verstandigere gedachten. Na een lekker drankje zocht de groep het hotel weer op om zich op te kalefateren voor het diner van 19:00 uur. Hier konden de krachten weer op peil worden gebracht.

Deze vermoeiende eerste reis- en trainingsdag werd afgesloten in de lobby van het hotel. Hier en daar werd geklaverjast of gepokerd. Met name voorzitter Erik Sosef is deze avond wakker geschud. Na een aantal jaar klaverjassen met de selectie in Benidorm achtte hij zichzelf onverslaanbaar. Vanavond moest hij meermaals zijn meerdere erkennen. Naast zijn voetballende aspiraties, zal hij ook zijn klaverjasambities moeten bijstellen. Benieuwd hoe hij zich hier van gaat revancheren.

Morgen staat de eerste pittige veldtraining van 2020 op het programma. Om deze reden zochten de spelers op tijd hun bed op.

Tot morgen.
Anton

Nieuwe sponsor voor G1
vr 27 december

Nadat we enkele weken geleden een nieuwe sponsor voor de G2 mochten begroeten was het nu de beurt aan de G1. Ook zij zijn dit jaar in een nieuw tenue, voorzien van sponsor vermelding, gestoken. De firma Marco Janknegt Transport heeft afgelopen zomer tijdens de jaarlijkse BBQ besloten om de G1 te gaan sponsoren.

Marco Janknegt verzorgt niet alleen de voetbal tenues maar was ook zo vriendelijk om voor trainingspakken te zorgen. Aangezien de spelers van de G1 die grote vrachtwagens weleens van dichtbij wilden zien zijn zij met z’n allen naar Marco Janknegt gegaan.

Hierbij hebben zij aan Marco een ingelijst shirt overhandigd, een lijst die een prachtig plekje krijgt. Wij willen Marco nogmaals hartelijk bedanken voor zijn support aan onze vereniging.

Prettige feestdagen namens S.V. Honselersdijk
di 24 december

S.V. Honselersdijk wenst iedereen prettige feestdagen toe. We kunnen als club zijnde terug kijken op een prachtig, sportief kalenderjaar waarin we wederom mooie hoogtepunten met elkaar hebben kunnen vieren.

We hopen dat iedereen geniet van de feestdagen, we zien jullie in 2020 graag weer gezond en wel terug op ons sportpark!

Kerstrad: een feest dat z'n weerga niet kent...
ma 23 december

Zaterdag 21 december was de laatste zaterdag voor Kerst en dat betekent maar 1 ding: het Kerstgala van Westlandia. Toch bleek het hier verdacht rustig te zijn toen Kerstrad TV-correspondent Matthijs Hendrik ter plekke verslag deed. Hoe dat kwam? Er was op S.V. Honselersdijk een nog groter feest aan de gang dat zijn weerga niet kent: het Kerstrad.

Met onderstaande intro werd afgelopen zaterdag het Kerstrad ingeluid, waarbij Kerstrad TV-correspondent Matthijs Hendrik en Kerstrad-presentator Rob Thoen vanaf Westlandia naar S.V. Honselersdijk zijn gelopen voor het grote feest. Op het podium van de Sosefhal gaven zij hét startsein van het Kerstradfeest. Een feest dat z'n weerga niet kent.

Ongekende gezelligheid tijdens Kerstrad 2019
zo 22 dec 2019

Afgelopen zaterdag steeg de Kerstrad-koorts naar het maximum, de dag waar heel Honselersdijk maandenlang naar uitkeek was eindelijk aangebroken. Om 14:00 uur werden de deuren van Sportpark de Strijphorst geopend voor zowel de leden van S.V. Honselersdijk als de welbekende 'dagjesmensen'.

Nadat alle tafels vol waren gestroomd heette voorzitter Erik Sosef traditiegetrouw iedereen welkom en mochten presentatoren Rob Thoen & Mark Post onder begeleiding van de kerstdames de zaal betreden. De laatstgenoemden gingen meteen op pad met de loten voor de eerste rondes, de loten gingen ook dit jaar weer als warme broodjes over de toonbank. Het eerste pondje paling van de dag werd gewonnen door de voorzitter, maar hij bezweek niet onder de druk van het joelende publiek om zijn prijs door de zaal heen te slingeren. Gelukkig beschikte de winnaar van het tweede pondje paling over een minder sterke ruggengraat en vloog de paling weer ouderwets door de zaal heen, zo hoort dat.

In de superrondes waren diverse mooie prijzen te winnen, zoals een JBL Bar, een voetbalreis, een rondvlucht Westland, een fiets, een TV en een geheel verzorgd diner voor een elftal. De prijzen werden door de gelukkige winnaars met een een grote dosis enthousiasme opgehaald, het was duidelijk dat de sfeer er al vroeg in zat. Opvallend feit hierbij was dat de fiets dit jaar niet naar Barry Dukker ging, er lijkt hier toch een traditie verloren te gaan... De (super)rondes werden onderbroken met het pauzespel, waarbij onder leiding van scheidsrechter Linda van Giesen de kunsten van het bierpulschuiven werden vertoond. Zeer merkwaardig was het dat het 5e en het zeuvende in de finale belandden, waar dit in een video in aanloop naar het Kerstrad ook al het geval was... De video bleek een voorspellende boodschap te hebben, aangezien ook ditmaal het 5e er met de overwinning vandoor ging.

Na afloop van de laatste superronde werden rond de klok van 18:00 uur alle tafels en banken uit de zaal getild, waarna het aftellen naar het grote feest begon. Om 18:30 uur werd het festijn afgetrapt met een welkomstvideo, later vandaag zal deze nog terug te zien zijn op de website en onze social media kanalen. DJ Rob van Veen zette de toon voor het feest, door de zaal flink in beweging te brengen. Even later was het eindelijk tijd om de derde artiest van het Kerstrad te onthullen. Het best bewaarde geheim van het Kerstrad bleek uiteindelijk niemand minder dan De Alpenzusjes te zijn. Deze dames weten hoe ze een volle zaal op z'n kop kunnen zetten en dat is gebleken ook! Tot slot was het aan DJ Bombastic om de legendarische avond in stijl af te sluiten, waarna alle Kerstrad-bezoekers na een kleine toegift van DJ Rob van Veen moe maar voldaan weer huiswaarts konden keren.

Namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor de gezelligheid, het was weer een editie voor in de boeken. Een speciaal dankwoord naar de sponsoren, de kerstdames, de barvrijwilligers, de presentatoren en alle andere vrijwilligers die bij dit feest betrokken zijn geweest. Zonder jullie was het niet mogelijk om zo'n geslaagde editie neer te zetten, bedankt!

Voor nu houden we het voor gezien, een feest van deze omvang vraagt om enige hersteltijd. Maar wees niet getreurd, nog maar 362 dagen tot de volgende editie. Tot volgend jaar, tot Kerstrad!

Honselersdijk kampt met Kerstradkriebels
vr 20 dec 2019

Naarmate de dagen korter worden heerst er in de omstreken van het grootse dorp Honselersdijk een bijzonder jaarlijks terugkerend virus. In oktober werden de eerste gevallen al geconstateerd door verscheidene huisartsen, maar de maand november sloeg dit jaar alles. Er werd in deze maand namelijk volop melding gemaakt van de beruchte ‘Kerstradkriebels’. Dit fenomeen wordt door de huisartsen omschreven als de angst om het Kerstrad te moeten missen. Symptomen van dit virus zijn kleverige handen, een bijzonder aanstekelijke drang naar paling, de plotselinge behoefte aan het opnieuw bekleden van de huiskamer met verse plantjes én uiteraard de vele slapeloze nachten. Omdat nagenoeg heel Honselersdijk momenteel kampt met de ‘Kerstradkriebels’ lijkt het ons een goed idee om even stil te staan bij het fenomeen dat deze ziekte veroorzaakt.

Traditiegetrouw wordt het kalenderjaar op S.V. Honselersdijk afgesloten met een loterij, waarbij de aanwezigen enkele mooie hebbedingetjes kunnen scoren voor de feestdagen. Eind jaren ’70 begon de loterij steeds meer in het teken te staan van de Kerst. Aangezien voor de loterij een schitterend rad werd gebruikt, werd al snel besloten om het evenement de naam ‘Kerstrad’ mee te geven. Het waren altijd mooie dagen voor de vereniging. Leden en andere geïnteresseerden konden onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een gezellige middag en eventueel wat prijzen mee naar huis nemen. Voor de verenigingen betekende het dan juist weer een redelijke financiële impuls tegen het eind van het kalenderjaar.

De laatste jaren heeft het Kerstrad echter een ware transformatie doorgemaakt. Waar het eerst een evenement was dat erg knus in de eigen kantine werd gehouden, groeide het in een aantal jaren tijd uit zijn jasje. Daarnaast hebben enkele incidenten er – samen met de explosieve groei van het aantal bezoekers - voor gezorgd dat de beslissing werd genomen om de kantine te verruilen voor de Sosefhal. Men kan wel raden dat deze verhuizing niet zonder slag of stoot ging. Velen hadden het gevoel dat ‘hun’ Kerstrad werd afgepakt en dat het nooit meer hetzelfde zou zijn. Dit laatste klopt overigens, want een feest in de Sosefhal is niet te vergelijken met een knusse aangelegenheid in de kantine. De ruimte is namelijk vele malen groter.

De eerste edities in de Sosefhal verliepen dan ook redelijk moeizaam. Het Kerstrad had meer weg van een groot evenement dan van het dorpse evenement dat het ooit was. Verder bleek de beslissing om hét oogappeltje van het evenement – het rad – te digitaliseren niet in goede aarde te vallen bij de trouwe aanhangers. Er werden zelfs actiegroepen als ‘Tegen het moderne Kerstrad’ opgericht om de onvrede te uiten. En daarnaast werden plannen gesmeden om een protestmars te lopen. De onvrede was duidelijk en dus werd er naar oplossingen gezocht. Het Kerstrad kreeg stukje bij beetje iets van zijn faam terug. Het bleef dan ook een feest waar niet alleen door de inwoners van Honselersdijk, maar ook door enthousiastelingen uit de nabije omgeving reikhalzend naar uit werd gekeken.

Maar wat veroorzaakt nu precies die Kerstradkriebels? Het moge duidelijk zijn dat er iets is om naar uit te kijken. Zo begint een echte Kerstrad middag met een openingswoord van de voorzitter. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Vervolgens is er de aankondiging en opkomst van de presentatoren van het rad en de alom geprezen kerstdames. De kerstdames zullen er wederom voor zorgen dat de loten aan de man worden gebracht en dat het rad redelijk vlot zal kunnen starten. Nadat menig toeschouwer van dit fameuze schouwspel de eerste prijzen in de wacht hebben gesleept, hoeft men niet lang meer te wachten tot het eerste pondje paling door de zaal vliegt. Vorig jaar werd eenieder die niet zo’n fan is van een avondvullend programma van naar paling stinken geholpen aan een poncho om zich te beschermen tegen de palingregen. Of dat dit jaar ook zo zal zijn, zal nog even in het midden worden gelaten.

Ondertussen zal de oplettende kijker al enkele nietsvermoedende gevallen van aangeschoten wild kunnen spotten. Mensen die moeite hebben om het rad nog te volgen en waarschijnlijk het avondprogramma van de binnenkant van de ogen zullen bekijken. Om deze mensen een beetje bij de les te houden is er vorig jaar een pauzespel geïntroduceerd. Deelnemende teams zullen tegen elkaar strijden voor de eer en een aantal kannetjes bier. Zodra de winnaar hiervan bekend is, zullen Mark en Rob weer een slinger geven aan het grandioze rad van plezier. Tegen het begin van de avond zullen alle prijzen een gelukkige winnaar hebben gevonden en zal men af en toe moeite hebben om niet uit te glijden over de paling.

Alleen de hierboven genoemde taferelen is al reden genoeg om drie weken lang te lijden aan de Kerstradkriebels. Maar er is meer. Om het feest compleet te maken, wordt er bij iedere editie een avondprogramma verzorgt die zijn weerga niet kent. Ook dit jaar zullen diverse artiesten acte de presence geven op het mooiste feestje van Honselersdijk. Eerder werden DJ Rob van Veen en DJ Bombastic al geopenbaard als invulling van de avondentertainment. Om de Kerstradkriebels nog iets verder aan te wakkeren, is besloten om ook dit jaar één artiest niet prijs te geven. Tijdens de avond zelf zal er een konijn uit de hoge hoed worden getoverd om de zaal omver te blazen. Om een uur of 22:00 zal iedereen zijn zakken al aardig hebben gevuld en is het tijd om huiswaarts te keren of nog even door te halen in het plaatselijke hok of dranklokaal.

Dit alles zorgt dus voor de Kerstradkriebels die momenteel heel Honselersdijk in bedwang houden. Eerder vanmiddag is door de organisatie al wat praktische informatie doorgespeeld omtrent de grote dag zelf. Wat ons dan verder nog rest is iedereen een goede nachtrust toe te wensen. Het is namelijk van essentieel belang om fris aan de start van het Kerstrad te verschijnen. Geniet van de vrijdagavond, maar onthoud wel dat er morgen een grote afspraak in de agenda staat. Tot morgen, tot Kerstrad!

Kerstrad 2019: alle informatie op een rijtje
do 19 dec 2019

Het is inmiddels wel bij iedereen bekend dat heel Honselersdijk en omstreken aan het aftellen is naar het Kerstrad van morgen. Om de tijd te doden en voor een optimale voorbereiding op het Kerstrad te verzorgen zetten we alle informatie op een rijtje.

Het traditionele rad
Om 14:00 uur zullen de hekken van Sportpark de Strijphorst geopend worden voor de Kerstrad-bezoekers. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want er zijn vanaf moment 1 weer fantastische prijzen te winnen. De kerstdames zullen uiteraard weer zorgen voor de verkoop van de loten, waarbij Rob Thoen en Mark Post voor de presentatie van het rad zorgen.

Teamronde en tafelverkoop
Naast de 16 normale en 5 superrondes zal er zoals gebruikelijk ook een teamronde plaatsvinden. Uiteraard is deze ronde volledig uitverkocht, waardoor 10 deelnemende teams van S.V. Honselersdijk uit gaan maken wie er met de mooiste prijzen naar huis gaan. Net als vorig jaar zijn ook alle lage tafels verkocht, de betaling voor de teamronde en de tafelverkoop kan bij de muntenbalie worden voltooid.

Het pauzespel
Halverwege het traditionele rad zal er een onderbreking plaatsvinden. Het alom bekende bierpulschuiven wordt weer uit de hoge hoed getoverd om de zenuwen van het rad in bedwang te houden. Er zal tussen de groepen die een lage tafel hebben gekocht worden gestreden om een mooie beloning tegen het dorstige weer. Na het pauzespel zal uiteraard het tweede gedeelte van het traditionele rad van start gaan.

Het feest
Rond de klok van 18:00 uur wordt het traditionele rad ingeruild voor het grote feest. Na een kleine verbouwing van de zaal zal DJ Rob van Veen het grote spektakel aftrappen. Daarna volgt eindelijk het antwoord op de grote vraag die Honselersdijk al enige tijd in z'n greep houdt: wie is de 3e artiest die het beruchte Kerstrad-podium zal betreden? Naast DJ Rob van Veen en DJ Bombastic staat er namelijk nog een grote artiest te wachten. Wie dat is, dat zien jullie zaterdag... Na een fantastisch feest zal iedereen om 22:00 uur vriendelijk worden verzocht om het sportpark te verlaten, waarna het aftellen naar de volgende editie weer kan gaan beginnen!

Oranje bandjes
Nieuw dit jaar is het oranje bandje. Om de Honselse identiteit van het Kerstrad te bewaken, hebben de leden en vrijwilligers van S.V. Honselersdijk de mogelijkheid gekregen om gisteravond een oranje bandje op te halen. Hiermee krijgen de leden en vrijwilligers voorrang op de dagjesmensen, maar let op: het bandje geeft geen 100% zekerheid tot toegang. Indien de Sosefhal tot de maximale capaciteit gevuld is, zullen ook de mensen met een oranje bandje bij de entree van het sportpark moeten wachten.

Confetti en andere versieringen
Door een wijziging in de aankleding van de Sosefhal is het dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande edities van het Kerstrad, toegestaan om confetti en andere versieringen te gebruiken bij het Kerstrad. Neem daarom de gekste versieringen mee om jou en je teamgenoten op een positieve manier op te laten vallen tussen alle andere bezoekers van het Kerstrad!

Leeftijdscontrole en alcoholbeleid
Naast de oranje bandjes zullen er ook dit jaar andere polsbandjes uitgedeeld worden bij de ingang. De beveiliging hanteert hier een minimumleeftijd van 16 jaar, waarbij minderjarigen een ander bandje krijgen dan de overige bezoekers van 18+. Aangezien we op ons sportpark de NIX18-regeling hanteren, houdt dit in dat er streng wordt gecontroleerd op het alcoholgebruik. Vandaar is het voor bezoekers met een 'minderjarigheidsbandje' niet mogelijk om alcoholische dranken te verkrijgen aan de bar.

Catering
Net als vorig jaar zal Cafetaria Family Treffers aanwezig zijn om de honger van de Kerstrad-bezoekers te stillen. Het uitgebreide assortiment zal jullie niet teleurstellen, dus bij deze kan je aan het thuisfront meegeven dat je niet thuis komt eten! Zoals gebruikelijk is het mogelijk om je bestelling bij Family Treffers met de oranje SVH-munten af te rekenen.

Uitslag Online Superronde: 6 gelukkige winnaars!
do 19 dec 2019

Vanavond heeft de trekking van de Online Superronde plaatsgevonden in de kantine van S.V. Honselersdijk onder leiding van notaris Mark Post. De speciale superronde is de ideale warming-up voor de grote dag van het Kerstrad en tegelijkertijd een mooie gelegenheid om kans te maken op mooie prijzen.

De volgende gelukkige winnaars zijn tijdens de Online Superronde in de prijzen gevallen:
1e prijs - 4x comfort lounge bij Feyenoord - FC Groningen t.w.v. €250 - Sponsor: Heineken
Winnaar: Stefan van Marrewijk, lotnummer 1
2e prijs - 4x Business Seats bij ADO - Vitesse t.w.v. €250 - Sponsor: ADO Den Haag
Winnaar: Marcel van Dijk, lotnummer 35
3e prijs - Diner voor 2 personen bij GRK&ZO t.w.v. €125 - Sponsor: Bluesport
Winnaar: Scott van der Wel, lotnummer 23
4e prijs - Kinderfiets t.w.v. €350 - Sponsor: Vincent Vis Tweewielers
Winnaar: Arjen Bazuin, 46
5e prijs - Sporthorloge t.w.v. €100 - Sponsor: Sligro
Winnaar: Ed Kooij, lotnummer 19
6e prijs - Warme Winter Sauna Deal t.w.v. €50 - Sponsor: Avilas
Winnaar: Wilko Zuijderwijk, lotnummer 84

De winnaars worden middels een persoonlijk bericht op de hoogte gesteld van de gewonnen prijzen en de manier waarop zij de gewonnen prijzen in ontvangst kunnen nemen. Voor de mensen die helaas niet in de prijzen zijn gevallen: wees niet getreurd! Zaterdag zijn er genoeg rondes waarin nog prijzen te winnen zijn. Tot zaterdag, tot Kerstrad!

Vanavond: Online Superronde & ophalen oranje bandjes
do 19 dec 2019

Vanavond zal om 19:00 uur de trekking van de Online Superronde plaatsvinden op de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk. De speciale superronde is geheel uitverkocht, de gelukkige lotenkopers zullen rond de klok van 7 uur gespannen achter een laptop, tablet of mobiel plaatsnemen om te zien wie er met de mooie prijzen vandoor gaat. Na afloop van de Online Superronde zal de uitslag van de trekking op de website en social media kanalen verschijnen en zullen de gelukkige winnaars op de hoogte worden gebracht.

Vlak na het einde van de Online Superronde is het vanaf 19:30 uur mogelijk voor leden en vrijwilligers om een oranje bandje op te halen in de kantine van S.V. Honselersdijk. Met dit bandje hebben onze leden en vrijwilligers komende zaterdag voorrang bij de ingang van het sportpark. Daarnaast is het tussen 19:30 uur en 21:30 uur ook mogelijk om alvast munten te kopen voor het Kerstrad, zodat je daar zaterdag geen omkijken meer naar hebt.

De bar van de kantine is vanavond ook geopend, dus iedereen is welkom zichzelf onder het genot van een drankje voor te bereiden op het Kerstrad!

Sponsoren van het Kerstrad - Deel 2
do 19 dec 2019

Zaterdag is het eindelijk tijd voor het Kerstrad, een evenement wat nooit georganiseerd zou kunnen worden zonder de vele sponsoren die aan het evenement bijdragen. Vanaf dit jaar worden de 16 normale rondes en 5 superrondes gesponsord, de sponsorcommissie is druk op pad geweest om voor alle rondes een sponsor te vinden. Doordat vele sponsoren S.V. Honselersdijk een warm hart toedragen, waren de rondes binnen de kortste keren uitverkocht.

Vorige week was te lezen hoe het eerste deel van het Kerstrad eruit zal komen te zien, vandaag is het de beurt om het laatste gedeelte van het traditionele rad te onthullen.
Ronde 9: Brouwer Dakdekkers
Ronde 10: Telako
Ronde 11: Batenburg Bedrijfshuisvesting
Ronde 12: Kevin Koelewijn Montage
Ronde 13: Prins Group
Ronde 14: Henk van der Wilk beglazing
Ronde 15: Europe Retail Packing
Ronde 16: Van Dijk Brouwer Installatietechniek
Superronde 4: Holstein Hortiplastics
Superronde 5: Van der Mark Ketelonderhoud

Zaterdag zullen er vele mooie prijzen verloot worden in deze rondes, dus zorg dat je erbij bent. Om 14:00 uur zijn de deuren van de Sosefhal geopend!

De kerstdames lopen warm...
do 19 dec 2019

Na afloop van het vorige Kerstrad werd de organisatie overspoeld met een stapel brieven en nee, dit waren niet zomaar brieven. De inhoud van de brieven liet zien wat het Kerstrad met een mens kan doen. Het overgrote deel van de aanwezige mannen was plotsklaps stapelverliefd geworden op de kerstdames die de loten verkopen tijdens het traditionele rad. Met een stapel liefdesbrieven gericht aan de kerstdames als gevolg...

Eigenlijk had de organisatie voor dit jaar maar 1 taak om aan de wensen van het publiek te voldoen: de kerstdames vastleggen. In het diepste geheim zijn we wederom op zoek gegaan naar de beste kerstdames van het Westland en omstreken en we kunnen met trots mededelen dat dit meer dan gelukt is. De kerstdames lopen inmiddels warm om de loten zo goed mogelijk te verkopen, waarbij uiteraard de mensen achterin de zaal ook niet over worden geslagen.

Kerstdame Linda van Giesen heeft zich inmiddels weer in het zweet gewerkt om ervoor te zorgen dat de kerstdames er ook dit jaar gelikt bijlopen. Met bloed, zweet en tranen zijn de kerstjurkjes gewassen en gestreken, niets is aan het toeval overgelaten.

Wie de kerstdames zijn? Dat zie je zaterdag...

Video: Brance Media

Openingstijden Kantine voor de komende twee weken
do 19 dec 2019

Nu de feestdagen voor de deur staan en de trainingen tot begin januari 2020 zijn gestopt, volgen hier de openingstijden van de kantine tot 1 januari 2020:
- Woensdag 18 december: gesloten
- Donderdag 19 december: geopend vanaf 19.30 uur
- Vrijdag 20 december: gesloten
- Zaterdag 21 december: gesloten, Sosefhal geopend vanaf 14.00 uur
- Maandag 23 december: gesloten
- Dinsdag 24 december: gesloten
- Woensdag 25 december: gesloten
- Donderdag 26 december: gesloten
- Vrijdag 27 december: gesloten
- Zaterdag 28 december: gesloten
- Maandag 29 december: gesloten
- Dinsdag 30 december : gesloten
- Woensdag 31 december: gesloten

Kerstrad line-up: DJ Bombastic
wo 18 dec 2019

Nog slechts 3 dagen totdat het grote spektakel van het Kerstrad weer losbarst in de Sosefhal van S.V. Honselersdijk. Zoals eerder aangekondigd zullen er op zaterdag 21 december maar liefst 3 artiesten het beruchte podium van het Kerstrad betreden. Vorige week hebben we de eerste onthulling gedaan, met nog 3 dagen te gaan is het vandaag tijd voor de tweede onthulling!

In navolging van DJ Rob van Veen zal komende zaterdag niemand minder dan DJ Bombastic het podium betreden. Door de jaren heen heeft DJ Bombastic een grote naamsbekendheid opgebouwd zowel binnen als buiten onze regio, het is bijna onmogelijk om een feest te vinden waar hij nog niet op het podium heeft gestaan. Het grote DJ-avontuur van Bram Mohcin begon een lange tijd geleden, waarbij Bram in het begin van zijn carrière op onder meer de Super Saturdays van S.V. Honselersdijk zijn eerste optredens verzorgde.

Naast DJ Rob van Veen en DJ Bombastic zal een andere artiest de line-up van het Kerstrad compleet maken. We kunnen over de derde artiest heel kort zijn: de zaal zal op z'n kop gezet worden! Wie de verrassing in de line-up van het Kerstrad is? Dat zie je komende zaterdag...

Online Superronde van het Kerstrad is uitverkocht!
di 17 dec 2019

De Online Superronde van het Kerstrad is uitverkocht! De laatste loten zijn vandaag heel hard gegaan, waardoor de mooie prijzen die door diverse sponsoren beschikbaar zijn gesteld onder de 100 lotnummers verloot zullen worden. Alle lotenkopers hebben inmiddels een mail gehad met daarin instructies om de loten af te rekenen. Donderdagochtend zullen de lotenkopers via de mail te horen krijgen met welk(e) lotnummer(s) zij meespelen.

Waar is de trekking op donderdag 19 december te volgen?
De trekking vindt plaats op donderdag 19 december om 19:00 uur. Bij de trekking zal er een livestream opgezet worden op het Facebook-account van S.V. Honselersdijk. Via deze livestream is de trekking, uiteraard met het traditionele rad, te volgen en worden direct ook de winnaars bekend gemaakt. Na afloop van de Online Superronde zullen alle prijswinnaars op de website bekend gemaakt worden.

De prijzen
Net als vorig jaar zijn er mooie superprijzen beschikbaar gesteld voor de Online Superronde door diverse sponsoren. Onderstaande prijzen zijn te winnen bij de Online Superronde van het Kerstrad:
1e prijs - 4x comfort lounge bij Feyenoord - FC Groningen t.w.v. €250 - Sponsor: Heineken
2e prijs - 4x Business Seats bij ADO - Vitesse t.w.v. €250 - Sponsor: ADO Den Haag
3e prijs - Diner voor 2 personen bij GRK&ZO t.w.v. €125 - Sponsor: Bluesport
4e prijs - Kinderfiets t.w.v. €350 - Sponsor: Vincent Vis Tweewielers
5e prijs - Sporthorloge t.w.v. €100 - Sponsor: Sligro
6e prijs - Warme Winter Sauna Deal t.w.v. €50 - Sponsor: Avilas

Tot donderdag om 19:00 uur op ons Facebook-account!

Muntenverkoop Kerstrad start op donderdagavond
di 17 dec 2019

Komende donderdag is het, zoals eerder aangekondigd, voor leden en vrijwilligers mogelijk om een oranje bandje op te halen waarmee je komende zaterdag bij de ingang voorrang hebt op de overige bezoekers van het Kerstrad. Naast het ophalen van de oranje bandjes gaat ook de muntenverkoop van het Kerstrad van start!

Tussen 19:30 uur en 21:30 uur is het mogelijk om in de kantine alvast munten aan te schaffen voor het Kerstrad. Zo voorkom je dat je zaterdag eventueel in de rij moet staan bij de muntenbalie en kan je ongestoord genieten van het spektakel in de Sosefhal. Meer tijd om loten te kopen en dus ook meer tijd om met jouw gewonnen prijs voor de camera te poseren met Mark & Rob!

Net zoals zaterdag kunnen de munten donderdagavond zowel contant als per pin afgerekend worden.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap