Nieuws

Zaterdag 9 oktober: Super Saturday
vrijdag

EIN-DE-LIJK! Op zaterdag 9 oktober zijn we weer terug met de gezelligste 3e helft van het Westland: Super Saturday. In de kantine van S.V. Honselersdijk zal op zaterdag 9 oktober het welbekende feest eindelijk weer losbarsten. We hebben er ruim 1,5 jaar op moeten wachten, maar we zijn nu eindelijk terug van weggeweest.

Na de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Forum Sport zijn de deuren van de kantine weer geopend voor een ouderwetse Super Saturday. Helaas moeten we ons momenteel nog wel aan enkele veiligheidsmaatregelen houden gezien de huidige corona-situatie, maar daarover lees je meer in ons andere nieuwsbericht over onder meer de toegang met de welbekende QR-codes.

Voor nu willen we iedereen alvast vragen om zaterdag 9 oktober met oranje in de agenda's te omcirkelen. Na 1,5 jaar wachten is dit hét grote moment waarop we eindelijk weer los kunnen in de gezelligste kantine van het Westland. In de komende weken zal er nog meer informatie volgen over de invulling van de Super Saturday, zorg daarvoor dat je onze Facebook-pagina in de gaten houdt!

Tot zaterdag 9 oktober, tot Super Saturday!

QR-code verplicht voor entree bij Super Saturday
vrijdag

Op zaterdag 9 oktober is het ein-de-lijk zover! Na een afwezigheid van meer dan 1,5 jaar is het tijd voor de comeback van het gezelligste feest uit de Westlandse (sport)kantines: Super Saturday. Het Ministerie van Feest staat te trappelen om jullie eindelijk weer los te zien gaan, al zullen er helaas nog wel enkele restricties gelden.

In de huidige situatie is een Super Saturday vooralsnog alleen mogelijk als we ons aan diverse veiligheidsmaatregelen houden. Hieronder hebben we de maatregelen op een rijtje gezet, zodat voor iedereen duidelijk is wat er op zaterdag 9 oktober benodigd is om met elkaar een ouderwets Honsels feestje te hebben. Let op: deze maatregelen zijn op dit moment van toepassing en zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen in de komende weken.

• QR-code - Bij de entree van Super Saturday zal door de aanwezige beveiliging gecontroleerd worden op coronabewijzen. Dit houdt in dat toegang alleen mogelijk is met een QR-code voor volledige vaccinatie of een negatief testbewijs. Lees hierover meer op de website van de Nederlandse overheid.
• Maximale capaciteit - We mogen de 1,5 meter afstand loslaten en eindelijk weer gezellig met elkaar (tafel)dansen als vanouds. Dit heeft alleen wel tot gevolg dat we maximaal 75% van de capaciteit van de kantine mogen benutten. Het kan dus zijn dat op een gegeven moment de kantine 'vol' is. In dat geval verzoeken we de wachtenden om geduld te houden tot het moment dat er weer mensen binnengelaten mogen worden.

We willen iedereen vragen om bovenstaande maatregelen op te volgen, zodat de Super Saturday vlekkeloos de Honselse gezelligheid terug kan laten keren in onze kantine. De aanwezige beveiliging doet er alles aan om jullie zo goed mogelijk hierbij te helpen, maar dan rekenen we uiteraard wel op jullie medewerking.

Tot zaterdag 9 oktober, tot Super Saturday!

Contracten van hoofdtrainers ondertekend
woensdag

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor het jaarlijkse tekenmoment voor de hoofdtrainers van S.V. Honselersdijk. Ook dit jaar heeft het bestuur samen met de Technische Commissie alle hoofdtrainers voor het seizoen 2021/2022 ontvangen om gezamenlijk alle contracten te ondertekenen.

We zijn bijzonder verheugd dat er dit jaar wederom leden van onze vereniging zijn toegetreden tot de trainersgroep.
We willen Wesley Lagraauw, Dave Rombout en Mees Tanke heel veel plezier en succes wensen het komende jaar, en hopen dat zij hun eigen succes als jeugdspeler bij S.V. Honselersdijk kunnen overtreffen.

Namens de club wensen we de trainers succes en bovenal veel plezier, laten we er gezamenlijk een mooi, sportief succesvol seizoen van maken!

DCVH verrast Studio Sosef met mooie plant
dinsdag

Afgelopen weekend kreeg Studio Sosef onverwacht bezoek van de voorzitter van De Club Van Honsel. Namens de Honselse businessclub overhandigde Jos Scheffers een mooie plant ter gelegenheid van het nieuwe pand en de bedrijfsmetamorfose.

Het bedrijf van voorzitter Erik Sosef heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Naast de naams- en stijlwijzigingen is het bedrijf ook op een nieuwe locatie te bewonderen, inclusief een heuse studio. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om de complete ervaring van diverse interieurinrichtingen te ervaren, die met behulp van de ervaren stylisten aangepast kan worden naar alle mogelijke wensen.

Met de overgang naar Studio Sosef heeft het bedrijf de Dijkstraat ingeruild voor de Smederijstraat 44 in Naaldwijk. We raden iedereen aan om eens langs te gaan bij de compleet nieuwe studio, aangezien het bezoek op zich al een hele beleving is.

Namens DCVH wensen we Erik en zijn medewerkers nogmaals veel succes en plezier toe in het nieuwe pand!

Hein van der Zande overleden
za 11 september

Gisteren ontvingen we het verdrietige bericht dat Hein van der Zande is overleden. Hein is in de leeftijd van 69 jaar, na veel gezondheidsproblemen overleden. Hein, vader van onze leden Richard en Frank is als leider bij onze club gestart en heeft ook heel wat uurtjes op de club doorgebracht met o.a. een biertje en een sigaartje aan de ronde tafel met zijn vaste maten, je kon ze uittekenen op de zaterdagmiddag.

Daarnaast was Hein ook een groot Feyenoord-fan en ook in de kuip heeft hij heel wat uurtjes doorgebracht.

Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

Er is gelegenheid te condoleren in de Aula Woerdtuinen Zandhaver 2 in Naaldwijk op zondag 12 september van 16:00 uur tot 17.00 uur. Door de huidige omstandigheden zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden op maandag 13 september om 10:30 uur.

Bestuur S.V. Honselersdijk

In memoriam Dirk Noordam: een trouwe vrijwilliger van de club
vr 10 september

Afgelopen week ontvingen we het verdrietige bericht dat wederom een trouwe vrijwilliger is overleden. Dirk Noordam is 7 september op 84 jarige leeftijd overleden.

Vast gezicht op dinsdag- en donderdagavond
Dirk was ‘lid van verdienste’ en meer dan 30 jaar vrijwilliger bij onze vereniging. Menigeen kent hem als ‘het gezicht van de club’ op de dinsdag- en donderdagavond. Dirk begon als barvrijwilliger op de woensdagavond vanaf ongeveer het moment dat zijn zoon Marcel ging voetballen. Tot afgelopen seizoen was Marcel mede-trainer van de JO17 selectie. Ook was Dirk vanaf 2003, het moment dat hij met pensioen ging en meer tijd kreeg, vaste opener van de kantine op dinsdag- en donderdagavond. Daarom voor velen het ‘gezicht van de club’ op deze avonden. Dirk deed dit tot het voorjaar van 2018.

Vaste kantine-geldteller
Vanaf januari 2007 werd hij de vaste kantine-geldteller van de club samen met Ab. Elke morgen kwam hij steevast naar de club voor een bakkie koffie en een sigaretje. Daarna geld tellen en de kassa’s in orde te maken voor de avond. Tijd was tijd bij Dirk na het geld-tellen, moest hij als de bliksem naar huis of naar zijn bankje bij de veiling, locatie Strijpbrug. Helaas moest hij ook daarmee in 2018 helaas om gezondheidsreden stoppen. Dirk was altijd even betrouwbaar.
Op het bankje kon je hem dagelijks vinden, als hij weer bezig was met zijn dagelijkse fietstocht door het Westland. En… stiekem even een sigaretje.

Gastvrij persoon
Dirk was het gezicht van de club. Alle trainers spraken vaak hun waardering uit naar het bestuur over zijn goede gastvrijheid. Op zijn beurt vond Dirk het leuk om met trainers/leiders over voetbal te praten, als ze bij hem een bakkie koffie kwamen drinken. Maar, Dirk nam geen blad voor zijn mond, hij was heel duidelijk en dat werd ook zeer gewaardeerd.

Passie voor voetbal
Voetbal kijken was zijn passie. Eerst bij zoon Marcel in Honselersdijk 1 en later bij zijn kleinkinderen. Als er gereden moest worden naar een training of wedstrijd voor zijn kleinkinderen, kon je altijd op hem rekenen. Zeer trots was hij op de prestatie van zijn kleindochter Nadine. Daar kon hij heel erg van genieten en gelukkig heeft hij de overstap van ADO naar AJAX nog mogen meemaken.

Bijzondere hobby
Ab van Dijk kwam tijdens zijn ziekte bij Dirk thuis op bezoek. Tijdens een van deze bezoeken, zag hij een andere hobby van Dirk, knutselen. Daar kon hij uren mee bezig zijn, op de foto een van zijn trotse werkstukken.

Dirk was een zeer loyaal vrijwilliger naar de club toe. Wij zijn daarom ontzettend dankbaar voor wat Dirk voor onze club betekent heeft. We gaan hem missen.

Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

Voorzitter, Erik Sosef


Gelegenheid tot condoleren
Er is gelegenheid te condoleren in de "Regenboogkerk", Endeldijk 5 te Honselersdijk op zondag 12 september van 19:00 uur tot 19:30 uur. Door de huidige omstandigheden zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden op maandag 13 september om 13:30 uur.

Update kledinglijn
wo 8 september

Zoals al eerder gemeld is onze kledingleverancier gestopt met de levering van de huidige kledinglijn. Het gevolg hiervan is dat de webshop van de site is verdwenen en dat wij vanaf dat moment niet veel voor jullie kunnen betekenen qua bestellen van nieuwe wedstrijd- en trainingskleding.

Afgelopen periode hebben wij gebruikt om gesprekken te voeren met diverse leveranciers en kledingmerken.
Inmiddels zijn wij zover dat het erop lijkt dat we een nieuwe kledingleverancier en kledinglijn gevonden hebben. De komende periode gaan wij dan ook gebruiken om definitieve keuzes te maken qua merk, kledinglijn en leverancier.

Ons uitgangspunt hierbij is: alle spelende leden voetballen na de winsterstop in een nieuw wedstrijdtenue én de complete nieuwe kledinglijn is via onze webshop te koop.

Tot dat moment is er niets meer te bestellen van de huidige kledinglijn, omdat wij deze na de winsterstop volledig is vervangen door de nieuwe kledinglijn. Tot de winterstop kunnen alleen dringend noodzakelijke items (bijvoorbeeld een wit broekje van het wedstrijdtenue) via ons besteld worden.

Wil je een noodzakelijke bestelling plaatsen of heb je vragen over de wedstrijd- of trainingskleding? Neem dan contact op met Paul Groenewegen of Robin van Dijk van de kledingcommissie via kleding.senioren@svhonselersdijk.nl.

Scheidsrechterstekort: help jij ons verder?
ma 6 september

Of het nu gaat om je eigen wedstrijd, of die van je dochter of zoon, iedereen ziet graag dat een scheidsrechter de wedstrijd leidt. En dat komt dit seizoen echt serieus in gevaar!

De laatste jaren is het al vaker gemeld binnen onze verenging, we hebben scheidsrechters nodig. Ook voor het komende seizoen hebben we een dringende behoefte aan scheidsrechters.

Dus meld je aan om af en toe een wedstrijdje te fluiten. Mailen kan naar vaz@svhonselersdijk.nl.

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar een 'coördinator scheidsrechter'. Iemand die de scheidsrechters indeelt op de wedstrijden en dit in het KNVB Sportlink programma zet.

Hiervoor hoef je zelf niet te kunnen fluiten, als je met Whatsapp groepjes en een computer kan werken dan gaat dit jouw vast lukken.

Mail naar vaz@svhonselersdijk.nl of spreek me aan als je op de club bent.

Dank je wel!
Erwin van der Mark

Fijn weer en een fijne bekerwedstrijd op De Strijphorst
zo 5 september

Het was goed toeven op De Strijphorst waar S.V. Honselersdijk met 4-1 de eerste bekerwedstrijd won van Spartaan'20. In een open wedstrijd zorgden twee aanvallende ploegen ervoor, dat het weer fijn was langs de lijn.
De eerste minuten waren voor De Spartaan'20 waarna S.V. Honselersdijk het overnam met diverse kansen. Al in de 10e minuut was het raak door een kopbal van Nick v.d. Kraan (zie de foto's 5, 6 en 7) uit een corner van Brian Valstar. Spartaan'20 nam daarna het heft in handen, echter kreeg in de 20e minuut uit de omschakeling de 2-0 om de oren. Brian Valstar scoorde fraai (zie foto 12) uit de op maat gesneden voorzet van Rik van Schie. Er volgde een Spartaans kwartiertje waar ook de 2-1 uit volgde; een fraaie lob in de rechter bovenhoek. Spartaan'20 bleef op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een aantal kansen. Keeper Quinten redde echter fraai op één van deze kansen (zie foto 21). Daar waar Spartaan'20 het niet lukte om te scoren, lukte dat S.V. Honselersdijk wederom in de omschakeling wel. Een paas van Joey Valstar naar Steyn de Bruijn, deze paast naar Brian en 3-1 (zie foto 24).
De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld met druk van Spartaan'20 en kansen voor S.V. Honselersdijk. Het was tenslotte Brian Valster die de 4-1 maakte na een voorzet van Steyn de Bruijn. Brian scoorde daarmee driemaal en dat is een onvervalste hattrick.
Scheidsrechter Groenendijk was 'onzichtbaar' en een floot een prima wedstrijd.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan (gele kaart), (-61 Marcel Bruggeling), Michel van Giesen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan (-75 Milan Vijftigschild), Joey Valstar, Nick van der Kraan, Brian Valstar, Tom van Veen, Steyn de Bruijn (-82 Kevin Bogaards)

DCVH trapt nieuwe seizoen af met nieuw lid: VHE
vr 3 september

Morgen wordt er op Sportpark de Strijphorst afgetrapt voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De eerste bekerwedstrijd is hét sein voor het nieuwe seizoen, zo ook voor De Club Van Honsel. De businessclub van S.V. Honselersdijk verschijnt aan de "aftrap" van het nieuwe seizoen met een nieuw lid: VHE Honselersdijk.

VHE Honselersdijk, ook wel V.H. Exploitatie genoemd, is een dynamisch bedrijf op het gebied van verwijdering van alle soorten vloerbedekking, vloerrenovatie en (interieur) sloopwerken. Vanaf het eerste contact tot en met het afronden van de klus staat VHE garant voor een open en klantvriendelijke houding. VHE is werkzaam in de regio: Westland, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Zuid-Holland en de rest van Nederland. Lees hier meer over VHE Honselersdijk.

Voor DCVH betekent de toevoeging van VHE dat de teller van het aantal leden op het mooie aantal van 64 leden komt te staan. De grote omvang van de businessclub maakt het voor (regionale) bedrijven interessant om zich aan te melden, aangezien de combinatie van voetbal, gezelligheid en zaken doen een meer dan geslaagde formule is gebleken.

Wanneer de eerste echte activiteit van DCVH voor dit seizoen plaatsvindt, is vooralsnog afhankelijk van de geldende coronamaatregelen. Voor nu verwelkomt de bruisende businessclub van S.V. Honselersdijk haar leden morgenmiddag graag op Sportpark de Strijphorst. Dan neemt het eerste elftal het in de seizoensouverture op tegen Spartaan'20.

We willen VHE nogmaals van harte welkom heten bij de businessclub, tot snel op Sportpark de Strijphorst!

Eerste elftal debutanten Milan, Steyn, Luuk en Rob
wo 1 september

De selectie van S.V. Honselersdijk is in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022. Het 3de elftal heeft haar eerste oefenwedstrijd gespeeld en het 1ste en 2de elftal hebben inmiddels 3 wedstrijden in de benen.

Een vermelding waard is dat in deze oefencampagne 4 spelers hun debuut hebben gemaakt in ons eerste elftal!

Op zaterdag 21 augustus 2021 met de wedstrijd S.V. Honselersdijk – r.k.v.v. Westlandia za (4-2) liet hoofdtrainer Andre Lourens middels een basisplaats Luuk Boers (22) en Steyn de Bruijn (17) debuteren. Tijdens deze wedstrijd maakte Milan Vijftigschild (19) zijn debuut als invaller. Op dinsdag 24 augustus maakte Rob van Veen (21) al na 20 minuten zijn eerste opwachting in ons eerste elftal in de wedstrijd s.v. Honselersdijk – MVV’27 (1-3) tijdens het DCVH toernooi.

Steyn de Bruijn en Milan Vijftigschild zijn beide overgekomen vanuit de JO19-1 van trainers Erwin Bouwman en Erik van Velden. Luuk Boers en Rob van Veen speelde na het doorlopen van de jeugdopleiding opéénvolgend in het 3de en 2de elftal, alvorens hun debuut in het eerste elftal onder hoofdtrainer Andre Lourens.

Als vereniging mogen we trots zijn dat alle 4 de spelers producten zijn van onze eigen jeugdopleiding. Het geeft aan hoe belangrijk de jeugdopleiding met de JO19-1 als vlaggenschip is en het belang van het 3de elftal als springplank.

Veld- en kleedkamerindeling voor trainingen seizoen 2021/2022
wo 1 september

Het voetbalseizoen is weer van start gegaan en dus volgt er ook een nieuwe indeling van de velden en kleedkamers voor de trainingen van dit seizoen! Het schema voor seizoen 2021/2022 is bij dit nieuwsbericht terug te vinden.

Aan iedereen het vriendelijke verzoek zich aan dit schema te houden. Er is voor iedereen voldoende ruimte als iedereen zich ook aan dit schema houdt. Daarnaast het verzoek aan alle voetballers, trainers en overige begeleiding om de kleedkamers na afloop van de trainingen netjes achter te laten.

Voor teams die als laatste het trainingsveld verlaten, vergeet alsjeblieft niet om de veldverlichting uit te zetten. Alvast bedankt voor jullie medewerking en allemaal een gezellig & sportief seizoen toegewenst.

EHBO op ons sportpark
ma 30 augustus

VEILIG sporten wil iedereen. Ook op onze club. Iedereen doet zijn uiterste best om dit te realiseren. Helaas … wij hebben niet alles in de hand en zit een ongeluk in een klein hoekje.
Gelukkig doe je de meeste blessures af met de bekende natte spons, een slokje water en motiverende woorden van de trainer en leider(s). Soms is dit niet genoeg en is er meer aan de hand. Op dat moment is het fijn als er iemand aanwezig is die weet hoe te handelen en met de EHBO koffer uit de voeten kan.

Deze mensen zoeken we!
Ben jij een EHBO-er of een BHV-er? Laat het weten!

De aangemelde EHBO-ers en BHV-ers zetten we in een WhatsApp groep. Gebeurt er iets op ons sportpark, waarbij hulp nodig is, zie je dat op de app. Ben je toevallig aanwezig op het sportpark (of in de buurt) dan kan jij jouw hulp aanbieden. Je bewijst de geblesseerde speler ermee een grote dienst, dat is zeker!

Hoe meer aanmeldingen, hoe groter de groep. En een inkoppertje … hoe meer we in dergelijke situaties een helpende hand kunnen bieden. Bij FC ’s-Gravenzande werkt het goed, de WhatsApp groep ‘calamiteiten’. Daarom willen wij dit voorbeeld volgen.

Meld je aan door een WhatsApp bericht te sturen naar: Erwin van der Mark op nummer 06-51542374

MVV’27 winnaar van 6e DCVH toernooi
ma 30 augustus

MVV’27 werd de verassende winnaar van het 6e De Club Van Honsel toernooi. De Maaslanders verzamelde met hun 1e en 2e elftal evenveel punten als HVC’10. Na telling van de doelpunten bleek MVV’27 het beste doelsaldo te hebben.

S.V. Honselersdijk trad op dag 2 van het Honsel toernooi aan tegen HVC’10. De start was aanzienlijk beter dan afgelopen dinsdag tegen MVV’27. De wedstrijd was nog geen minuut oud of de thuisploeg stond al met 1-0 voor. Goed storend werk van Nick van der Kraan leidde tot paniek in de hoekse verdediging. De noodgedwongen terugspeelbal op keeper van der Spek was te zacht en Tom van Veen was er als de kippen bij om de bal op te pikken. Keeper van der Spek werd netjes omspeelt door Tom en hij scoorde al vroeg de openingsgoal. Een geschrokken HCV’10 nam vervolgens het initiatief, maar tot echt gevaar leidde dit niet. Een zelfverzekerd S.V. Honselersdijk had weinig moeite met de aanvallers van de Hoek. Grote kansen kregen de Hoekenezen niet. Behoudens een paar afstandsschoten, bleef het rustig voor het doel van Quinten van der Helm. Halverwege de 1e helft werd er meer druk gezet door S.V. Honselersdijk en de ploeg kreeg zodoende meer balbezit. Hierbij werd goed gebruik gemaakt van de zijkanten waar Brian Valstar en Steijn de Bruijn veel ruimte kregen om hun actie te maken. De hoekse verdediging kreeg dan ook weinig vat op de slimme aanvallers. In de 40e minuut lanceerde Nick van de Kraan op rechts Brian Valstar. Brian zocht de achterlijn op en zijn voorzet werd knap afgemaakt door Lars Ammerlaan, 2-0. Net voor rust een slecht genomen korte corner door HVC’10 wat leidde tot een razend snelle uitval van de thuisploeg. Tom van Veen bediende Brian Valstar op maat en alleen voor keeper van der Spek maakte Brian de 3-0.

De 2e helft zocht HVC’10 noodgedwongen fanatiek de aanval, maar dat richtte niet veel uit. In de 50e minuut, uit een van de weinige aanvallen van HVC’10, leek het gevaarlijk te worden, maar een knappe sliding van Michel van Giesen voorkwam een scoringskans. Het was S.V. Honselersdijk die in de 2e helft de toon voerde. In de 60e minuut een lang lopende aanval waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Joey Valstar viel. Zijn uithaal was kansloos voor keeper van der Spek, 4-0. Niet veel later kreeg Tom van Veen het op zijn heupen en scoorde met een heerlijke actie de 5-0. De koppies gingen hangen bij HVC’10 waardoor de thuisploeg nog meer ruimte kreeg. Een aantal kansen werden dan ook gecreëerd, maar keeper van der Spek wist een grotere nederlaag te voorkomen.

Het 2e team van S.V Honselersdijk verloor met 3-1 tegen het 2e team van HVC’10.

Alle uitslagen:
S.V. Honselersdijk 1 – HVC’10 1 uitslag 5 - 0
vv Naaldwijk 1 – MVV’27 1 uitslag 1 - 1
S.V. Honselersdijk 2 – HVC’10 1 uitslag 1 - 3
vv Naaldwijk 2 – MVV’27 2 uitslag 1 - 2

Winnaar van het Club van Honsel toernooi werd dus
1e MVV’27
2e HVC’10
3e S.V. Honselersdijk
4e Naaldwijk

De prijsuitreiking werd gedaan door voorzitter Erik Sosef.
Hij overhandigde de wisselbeker aan de aanvoerder van MVV’27 en bedankte de ploegen voor hun sportieve deelname.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Marcel Bruggeling (A) (-45 Max van der Kraan), Michel van Giesen (-70 Luuk Boers), Rik van Schie, Lars Ammerlaan (-75 Marcel Bruggeling), Joey Valstar, Nick van der Kraan, Brian Valstar, Tom van Veen, Steyn de Bruijn

Foto's: Koos Ophorst
Verslag: Jan de Brabander

Verlies S.V. Honselersdijk op dag 1 van het DCVH toernooi
vr 27 augustus

Dinsdagavond werd er afgetrapt voor de Club van Honsel toernooi. S.V. Honselersdijk nam het op tegen MVV’27 en de andere wedstrijd in dit toernooi ging deze avond tussen HVC’10 en Naaldwijk.

Na de knappe overwinning afgelopen zaterdag tegen Westlandia, was er vooraf veel vertrouwen in opnieuw een goed resultaat. Helaas liep het heel anders.

Na een klein kwartier sloeg MVV’27 keihard toe. Het strafte een paar foutjes genadeloos af en daardoor stond S.V. Honselersdijk vrij snel al met 0-2 achter. Hierna liep de thuisploeg achter de feiten aan. MVV’27 hield het bij stug verdedigen en gokte op de uitvallen. In de 30e minuut was het MVV’27 die er razend snel uit kwam en vervolgens de verdediging van S.V. Honselersdijk uitspeelde, 0-3. De thuisploeg mistte de kracht om het MVV’27 moeilijk te maken. Het eerste gevaarlijke schot was na 35 minuten, maar het schot van Brent Gardien ging net voorlangs. Veel ruimte kreeg de ploeg van Andre Lourens niet. Het middenveld had moeite de vrije man te vinden en veelal werd de bal naar achteren gespeeld.

In de tweede helft bleek dat S.V. Honselersdijk wat beter in de wedstrijd kwam en moest MVV’27 meer en meer terug, maar de strijdlustige Maaslanders waren niet van plan iets weg te geven. De druk van de thuisploeg werd allengs groter en groter. De inzet en werklust leverde wel wat kansen op. In de 51e minuut was Rob van Veen er dichtbij, maar zijn lobje over de keeper strandde in de handen van de Maaslandse keeper.

In de 57e minuut was het Steyn de Bruijn die zijn actie net buiten het strafschopgebied zag stranden door een overtreding van de Maaslandse defensie. Scheidsrechter Mike van Dam floot terecht voor een vrije trap. Uit de vrije trap van Brian Valstar wist Steyn te scoren, 1-3. De druk werd groter op het doel van MVV’27, maar echte grote kansen kreeg het niet. Wel kreeg S.V.Honselersdijk een penalty toegewezen, nadat Brian Valstar onderuit werd gelopen in het strafschopgebied. De penalty werd te zwak ingeschoten door Brian zelf zodat een ideale kans verloren ging. Een laatste offensief leverde niets op, zodat S.V. Honselersdijk teleurstellend met 3-1 ten onder ging.

Het 2e team van S.V Honselersdijk deed het beter en zij wonnen met 3-1 tegen het 2e team van MVV’27.

Alle uitslagen:
S.V. Honselersdijk 1 – MVV’27 1 uitslag 1 - 3
vv Naaldwijk 1 – HVC’10 1 uitslag 0 - 2
S.V. Honselersdijk 2 – MVV’27 2 uitslag 3 - 1
vv Naaldwijk 2 – HVC’10 2 uitslag 0 - 0

Opstelling:
Lance Kooij (-45 Quinten van der Helm), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Rik van Schie, Luuk Boers, Brent Gardien, Youri Riepe (-20 Rob van Veen), Joey Valstar, Nick van der Kraan, Brian Valstar, Steyn de Bruijn

Verslag door: Jan de Brabander

Morgenavond: eerste ronde van het DCVH-toernooi
ma 23 augustus

Morgenavond start op Sportpark de Strijphorst de eerste ronde van het DCVH-toernooi. Het jaarlijkse De Club Van Honsel Toernooi, georganiseerd door de gelijknamige businessclub van S.V. Honselersdijk, wordt om 19:30 uur afgetrapt door een viertal regio-clubs.

Dit jaar nemen naast gastheer S.V. Honselersdijk ook VV Naaldwijk, HVC'10 en MVV'27 deel aan het toernooi, dat overigens vorig jaar werd gewonnen door de thuisclub. In twee speelrondes met zowel de eerste als tweede elftallen zal er ook dit jaar een terechte winnaar bepaald worden.

Morgenavond zal er om 19:30 uur afgetrapt worden met de onderstaande wedstrijden:
S.V. Honselersdijk 1 – MVV’27 1 (veld 1 - Scheidsrechter: Mike van Dam)
vv Naaldwijk 1 – HVC’10 (veld 2 - Scheidsrechter: David Coenraads)
S.V. Honselersdijk 2 – MVV’27 2 (veld 3 - Scheidsrechter: Stanley van Lith)
vv Naaldwijk 2 – HVC’10 2 (veld 4 - Scheidsrechter: Jan ter Harmsel)

Uiteraard verwelkomen we alle spelers, begeleiding, sponsoren en toeschouwers morgenavond met open armen op ons Sportpark de Strijphorst. Echter vragen we wel aan eenieder om zich aan de huidige coronamaatregelen te houden. Komende zaterdag sluiten we het toernooi af met een volle voetbalzaterdag, waarover later meer.

Tot morgenavond!

Erwin van der Mark kandidaat voorzitter S.V. Honselersdijk
zo 22 augustus

Het bestuur van S.V. Honselersdijk is verheugd om mee te kunnen delen dat Erwin van der Mark zich beschikbaar wil stellen als kandidaat voorzitter van de vereniging.

Op dit moment is Erwin van der Mark bestuurslid algemene zaken en hoofd TC voor de bovenbouw binnen onze club. Hij heeft hiermee een flinke dosis ervaring opgebouwd binnen onze vereniging. Voor de huidige functies van Erwin zal de komende periode een opvolger worden gezocht.
Erwin is zeer betrokken bij onze vereniging en daarnaast ook een Westlandse ondernemer. Als de leden tijdens de Ledenvergadering op 29 oktober akkoord gaan met de benoeming, dan neemt Erwin het stokje over van onze huidige voorzitter Erik Sosef.

Het bestuur van S.V. Honselersdijk is zeer gelukkig dat we in de persoon van Erwin van der Mark een kandidaat voorzitter voor de vereniging hebben gevonden.

Foto verslag S.V. Honselersdijk - Westlandia
zo 22 augustus

De eerste oefenwedstrijd tegen de zaterdagtak van Westlandia eindigde in een 4-2 overwinning. Met een ruststand van 2-0 was S.V. Honselersdijk een maatje te groot en verhoogde direct na rust de voorsprong naar 3-0. Westlandia kwam tot 3-2 terug omdat S.V. Honselersdijk even 'vrij nam' tijdens de wedstrijd. Het laatste deel van de tweede helft zette S.V. Honselersdijk weer aan en maakte de 4-2.
Doelpuntenmakers:
1-0 Nick v.d. Kraan (foto 7) voorzet Brian Valstar (foto 6)
2-0 Brian Valstar voorzet Tom van Veen (foto 9 en 10)
3-0 Brian Valstart voorzet Tom van Veen
3-1 Westlandia (foto 15)
4-2 Nick v.d. Kraan (foto 23) voorzet Brian Valstar

Inschrijving Schaduwcoach seizoen 2021/2022 geopend
za 21 augustus

Het seizoen 2020/2021 werd er één om snel te vergeten. Met beperkende maatregelen mocht de bal in september van het vorige jaar weer gaan rollen, maar wegens omstandigheden bleek de pret slechts van zeer korte duur. Inmiddels is het augustus 2021 en gloort er weer hoop voor een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. Deze week werd (o.a.) het speelschema voor de 1e klasse bekend gemaakt door de KNVB. Ons vlaggenschip weet inmiddels dus welke tegenstanders ze op welke dagen zullen treffen.

Uiteraard gaat de start van een nieuw voetbalseizoen gepaard met de opening van de inschrijving voor een nieuw Schaduwcoach seizoen. Het speelschema is inmiddels gevuld en dus kunnen de meestervoorspellers van Honselersdijk en omstreken aan de slag met het invullen van de beruchte lijstjes.

Inschrijven is zoals altijd helemaal gratis. De schaduwcoach die aan het einde van het seizoen de beste voorspellende gave had, krijgt - naast de eeuwige roem - een leuke prijs.

Tank voor de club bij Total Honselersdijk!
wo 18 augustus

Wist jij al dat je met elke tankbeurt een bijdrage kunt leveren aan jouw favoriete voetbalclub S.V. Honselersdijk? Bij Total Honselersdijk draag je met de TOTAL Clubpas tijdens iedere tankbeurt bij aan een mooi bedrag voor onze vereniging. Een kleine moeite na afloop van het tanken, maar een groot gebaar richting onze club!

Voor iedere liter die je tankt, reserveert Total 1 CLUB punt extra voor jouw favoriete amateurvoetbalclub. Jij ontvangt je punten én wij doneren aan het eind van het voetbalseizoen het bedrag dat jij hebt gespaard aan je voetbalclub. Vandaar dat we alle leden, vrijwilligers en sponsoren willen wijze op deze leuke manier om de club een warm hart toe te dragen.

Tank jij met ons mee? Tegen alle mensen die het afgelopen jaar onze club hebben gesteund met de tankbeurten zeggen wij in ieder geval: tank-jewel!

Assistent-trainer Frank van Zijl neemt afscheid van S.V. Honselersdijk
wo 18 augustus

Vrijdagavond 20 augustus neemt ook 2e elftal en assistent-trainer Frank van Zijl afscheid van onze club. Ook Van Zijl heeft voor de speciale wedstrijd Frank & Friends - Leon & Friends een gelegenheidsteam van spelers en staf met wie hij samenwerkte mogen samenstellen. In een monoloog haalt hij herinneringen op aan 10 jaar trainerschap bij S.V. Honselersdijk.

"Dat S.V. Honselersdijk op mijn pad zou komen had ik 10 jaar geleden nooit gedacht! Ik trainde op zondag bij VELO, waar ik ook in mijn hele loopbaan had gespeeld, en ben daar ook als clubman het trainersvak in gerold. In 1998 haalde ik wel mijn UEFA-C trainersdiploma, maar daar had ik eigenlijk tot dat moment nooit echt iets buiten VELO mee gedaan. Het ging allemaal heel rap. Op een maandagochtend stond mijn vertrek als 2e elftaltrainer en assistent-trainer in de krant, en op maandagavond werd ik door Peet van der Kraan, toenmalig lid van de technische commissie selectiezaken, gebeld. Dezelfde week heb ik met Peet, Jan van Marrewijk en de nieuwe hoofdtrainer Piet Boon gesproken en was het meteen rond. Peet kende me van VELO, maar we hebben daar net niet samen in het eerste elftal gespeeld. Een jaar nadat ik was gestopt kwam hij van Quintus bij Velo voetballen. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Peet dacht aan Frank. Dat was genoeg.

Ik was eigenlijk van plan om met mijn vrienden uit het 5e elftal een beetje te gaan fietsen en tennissen. Na mijn spelersloopbaan in het eerste elftal was ik lager gaan voetballen in dat elftal van oud-selectiespelers. Toen ik mijn been een keer brak ben ik dat elftal een beetje gaan coachen om toch bij ze betrokken te blijven. Oude jongens krentenbrood. Ik had er dus wel eens aan gedacht om trainer te worden en van het een kwam daarna toen het ander; het 3e en 4e (de B-Selectie) en 2e en 1e elftal gedaan met hoofdtrainer Jan de Jong sr., die ik zelf nog als speler in zijn eerste periode had meegemaakt. Na zijn vertrek ben ik in dezelfde functie met Corné van Doorn verder gegaan.

Piet en ik kenden elkaar alleen van gezicht. Toen Piet bij v.v. Hoek van Holland in het eerste elftal voetbalde kwamen we elkaar een paar keer tegen. Als trainers zijn we elkaar in de zondag reserve-hoofdklasse meer tegengekomen; ik met VELO 2 en hij met Westlandia 2, waarmee hij een paar keer kampioen werd. Met VELO 2 kwamen we van ver en waren we in een paar jaar tijd naar de reserve-hoofdklasse doorgestroomd. Na een kampioenschap, een degradatie en daarna weer twee keer een kampioenschap hield het op en werd het dus Honselersdijk. Bij de club S.V. Honselersdijk had ik niet direct prestatieve gedachten. Er was 10 jaar lang vrijwel ieder seizoen wel nacompetitie gespeeld, maar blijkbaar niet om te promoveren. Meer nog als prettige verlenging van het seizoen.

Ik kan me de eerste training nog goed herinneren. Na afloop waren we vrijwel alle ballen kwijt. Het voetbal was niet goed en ongeorganiseerd. Mijn vrouw Jacqueline kwam de eerste oefenwedstrijd kijken. Ze zei 'van de reserve Hoofdklasse naar de reserve 3e klasse; waar ben je aan begonnen?'. Ook Piet en ik hebben dat in de beginperiode wel eens gedacht. Voetballen werd de basis. We creëerden randvoorwaarden, werkten aan een vaste organisatie, en hebben ook heel veel lol met de mannen gehad. Presteren en plezier gaan heel goed samen. De trainingsopkomsten zijn altijd goed geweest. Dat is een basisvoorwaarde. We zagen het beter worden en daar doe je het voor. De afspraak met de technische commissie was dat we door gingen selecteren. Dat is soms lastig voor sommige jongens geweest.

Iedereen tevreden houden is lastig. Voetballen is voor ons altijd de basis geweest. Duidelijkheid bieden, niet marchanderen. Je moet eerlijk zijn om een niveau omhoog te willen en kunnen gaan. Het is verantwoordelijkheid nemen en geven; keuzes laten maken. De spelers voeren het uit. En als het niet goed gaat verlies ik; als het goed gaat winnen zij. Dat is het vak, daar zit ik niet over in. Ik heb altijd zo gewerkt. Spelers bewust meenemen in denken over de te volgen tactiek. Hard trainen en conditioneel sterker worden. Dat heeft prestaties opgeleverd. Conditietrainer Sjaak Brunt is de meerwaarde gebleken. Voor de club is het goed dat Sjaak weer terug is. Iedereen zag dat we wonnen. Dat was heel leuk. Aanvallend spelen en de zijkanten goed bezet houden bleken ook een meerwaarde. Als je compleet was ging het goed. Door blessures, schorsingen en vertrek van spelers merkte je dat de spelersgroep te smal werd. Twee onafgemaakte seizoenen maakten het er ook niet leuker op.

Met André Lourens heb ik goed samen kunnen werken. Piet Boon had de papieren niet om langer dan één overgangsseizoen in de eerste klasse te mogen blijven trainen. Een periode van 8 jaar samenwerken bij een club is uniek. Iedereen wist dat het anders zou worden. Piet is een mattie van me geworden. We bellen en zien elkaar af en toe. Een UEFA-A trainer heeft per definitie een andere manier van werken. Zij kijken meer zakelijk naar het voetbal en daar is absoluut niets mis mee. De organisatie van het werk is anders. Het 1e en 2e elftal trainen vaak apart. André heeft het trainen met het 1e en 2e op 1 veld bij S.V. Honselersdijk gedeeltelijk gehandhaafd. Dat is uniek. We hebben een middenweg gevonden. André heeft dat goed aangevoeld. Door corona weten we niet echt waar we staan. De tijd zal het leren.

We hebben met z'n allen hele mooie dingen meegemaakt. Promoties via de nacompetitie en de bijna promotie van het 2e naar de reserve Hoofdklasse, de feesten en de Spaanse trainingskampen waren nieuw voor de vereniging. Het is bewust gegaan zoals we het ons voor ogen hadden. Eerst zorgen dat het 2e aan zou sluiten en promoveren, daarna met het 1e hogerop gaan en promoveren. De club vond eigenlijk 2e en reserve 2e klasse al genoeg, maar het is meer geworden. Het 1e is een eersteklasser in opbouw en het 2e is een stabiele reserve eersteklasser. Alles wat we wilden is gelukt. De club staat in the picture! Feyenoord, Sparta, ADO Den Haag hebben tegen en bij ons oefenduels gevoetbald.

We hebben een goed eerste elftal. Nog steeds! Het aantal teams binnen de club is er niet meer naar, dus de vereniging moet aan de slag. Dat is niemand kwalijk te nemen. De keuze voor voetballen in Honselersdijk is niet meer vanzelfsprekend. Ik vind dat Honselersdijk gewoon Honselersdijk moet blijven. In de breedte is de club niet groot genoeg meer. Het enige dat Piet en mij niet is gelukt? De jeugd mee krijgen in de ontwikkeling. Daartoe zou de club lastige dingen hebben moeten doen, die niet bij de vereniging passen. De vereniging draait op vrijwilligers, ouders van kinderen die daar voetballen. Zij doen hun stinkende best. Je moet dan ook niet meer willen.

Helaas werd mijn periode bij de club de laatste 2 jaar overheerst door corona. Het bestuur had me na het vertrek van Piet gevraagd om nog 2 jaar te blijven en dat wilde ik ook. We zullen nooit weten waar het op prestaties uitgedraaid zou zijn. Het is goed zo. Eigenlijk had ik verder ook geen plannen. Mijn vrouw en ik hebben wat gezondheidsproblemen gehad de afgelopen jaren. We zouden het rustiger aan doen; meer op stap en op vakantie naar vooral Spanje gaan. Onze momenten pakken in het seizoen deden we sowieso we. Totdat weer die telefoon ging. LYRA wilde met me praten. Net als toen met S.V. Honselersdijk. Ik heb altijd gezegd dat als ik in het voetballen actief zou blijven ik dat zou doen bij een club met perspectief; groeiverenigingen met grote jeugdafdelingen, die met senioren te laag spelen. Dat was zo bij S.V. Honselersdijk en is in Westland nog zo bij SC Monster en LYRA. Ik word bij LYRA puur assistent-trainer bij het 1e elftal. Minder druk. Geen 2e elftal meer en geen wisselspelers van het 2e in de auto meenemen naar de wedstrijd van het 1e. Het wordt anders. Jacqueline zag mij niet niets in het voetbal doen en vindt het goed. Iedereen moet vooruit! We komen elkaar vast tegen."

(Tekst & foto's: Alexander Wagener)

Nieuw Mini-Strijppie: Finn
di 17 augustus

Kijk, dit is Finn! Een stoer nieuw mini-strijppie!
Net als zijn grote broer Mace is Finn nu al fan van S.V. Honselersdijk.
Toen het rompertje van de club aan ging, kwam er gelijk een grote glimlach op zijn gezicht. Logisch, hij hoort er nu helemaal bij!

Chantal & Joey en Mace gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en broertje Finn.
Top dat jullie de ledenadministratie een geboortekaartje hebben gestuurd en we Finn nu als mini-strijppie mogen begroeten.

Word jij binnenkort vader of moeder? Of is de kleine net geboren?
Stuur het geboortekaartje naar ledenadministratie@svhonselersdijk.nl.
Wij zorgen voor de inschrijving en een gepersonaliseerd rompertje van S.V. Honselersdijk.

Leon de Brabander stopt voorlopig met voetballen
di 17 augustus

Vrijdagavond 20 augustus neemt eerste elftalspeler Leon de Brabander met een afscheidsduel afstand van selectievoetbal bij onze club. Leon heeft voor deze speciale wedstrijd Frank & Friends – Leon & Friends een gelegenheidsteam van spelers en staf met wie hij samenspeelde en samenwerkte mogen samenstellen. In een monoloog haalt hij clubherinneringen op.

"Als jongen van 5 of 6 jaar kwam ik bij S.V. Honselersdijk voetballen. Ik geloof dat men in mijn eerste jaren bij de club dacht dat ik geen aanleg had, want ik heb mijn beginjaren ook in de F4, E3 en D2 gevoetbald. Vanaf mijn 12e werd het allemaal wat serieuzer en zat ik steeds de 2 jaar van mijn leeftijdscategorie in het eerste team. Mijn jeugdtrainers Hans de Wijs en Patrick van den Ende zagen dat ik wel een beetje kon voetballen.

Ik maakte mijn debuut in het 1e elftal toen ik net 17 was en mijn 1e jaar in de A-jeugd speelde. Die bewuste zaterdag had ik eerst in mijn eigen elftal, A1, gevoetbald, waarna ik bij één op de bank mocht zitten. De laatste 4 minuten tegen ik dacht KMD mocht ik meedoen. Ik kwam erin bij een corner tegen, waaruit nog gescoord werd ook. Dat kun je wel een lekker debuut noemen maar niet heus. Op welke plek ik speelde kan ik me niet meer herinneren. De trainer toen was Marcel Wieser. Tijdens mijn 2e jaar in de A1 ben ik op verzoek van hem en met permissie van mijn ouders en de club halverwege overgestapt naar de seniorenselectie.

Naast Wieser heb ik in 13 jaar eerste elftal voetbal nog René Slegtenhorst, Piet Boon en André Lourens als hoofdtrainers meegemaakt. Vroeger speelde ik meer in een aanvallende rol. Ik ben zelfs nog even rechtsbuiten geweest, maar ik vind het leuker om in een meer verdedigende rol te voetballen. Ik speel minder goed met een tegenstander in mijn rug dan met een tegenstander voor me. Van clubstatisticus Ron van Dijk hoorde ik dat ik in die 13 jaar officieel 84 keer heb gescoord. Dat heb ik me nooit gerealiseerd. Ik schoot er wel eens 15 in per seizoen, maar ik ben natuurlijk nooit een topspits als Marco Gardien of Tom van Veen geweest.

De groeiseizoenen onder Piet Boon vond ik het mooist. Ik kan er niet een specifiek seizoen uit halen welke ik daarvan het mooist vind. Je moet je realiseren dat we ons op de laatste speeldag net aan veilig in de 3e Klasse speelden voordat Frank van Zijl en Piet Boon kwamen. De daarop volgende seizoenen toonden we pieken en dalen, maar de laatste seizoenen werden gekenmerkt door de twee promoties. Die twee niet achtereenvolgende seizoenen waren natuurlijk onze beste seizoenen omdat we successen boekten. Je merkte het verschil van die twee periodes aan de trainingen. Het werd allemaal conditioneel veel serieuzer. Dat ging heel geleidelijk.

En er kwamen andere en nieuwe spelers. Wel overwegend spelers uit de eigen jeugd of met een jeugdverleden bij onze club. En in hun kielzog volgden anderen. Het spelniveau ging omhoog. Het klinkt alsof we bewust aan een opmars bezig waren, maar zo was ik er niet mee bezig. Als je successen boekt is het natuurlijk makkelijk praten. Ik vond het bovenal een leerzame periode. Dat die periode ten koste zou zijn gegaan van spelers die uit ons dorp komen betwijfel ik. Ik heb er nooit zo naar gekeken. Dat er spelers vertrokken snap ik, maar die gingen niet weg door de komst van spelers van buiten het dorp. Iedereen wilde bij het succes zijn. Het zijn allemaal individuele beslissingen geweest.

Ik weet niet precies hoe ik over selectievoetbal dacht en wat ik ervan verwachtte voordat we successen boekten, maar ik constateer dat we met de teruggekeerde en nieuwe spelers verder zijn gekomen en dat was heel leuk om mee te mogen maken. En ik heb ook nooit gedacht dat ik een belangrijke speler was. Mijn specialiteit was controleren en verdedigen. Onze aanvallers waren beter. Ik wist wat mijn taak was. Ik heb het nooit zo gezien dat de waterdragers over het hoofd werden gezien. Aanvallers scoren alleen meer, maar dat is logisch en hoort erbij.

Onder Piet Boon zijn we echt een team met taken en plichten geworden. Iedereen wist waar hij aan toe was. Precieze herinneringen aan Slegtenhorst en Wieser heb ik niet meer. Ik kwam toen net in de senioren kijken en was denk ik meer met mezelf bezig. De laatste jaren onder André Lourens werden natuurlijk gekenmerkt door corona. Onder de gegeven omstandigheden zijn we gewoon door blijven trainen. Onder André veranderde de manier van trainen. Zijn trainingen zijn meer gericht op hoe en met welke beleving we een wedstrijd ingaan. Het voetbal is allemaal wat zakelijker geworden. André traint op zijn manier en blijft dat doen. Daar zijn we als trainers en spelers achter gaan staan. Ik heb altijd onder alle trainers mijn weg kunnen vinden.

Nee, ik ben niet iemand met het hoogste woord naar trainers en medespelers toe. Dat kun je bescheiden noemen. Onderling in het veld heb ik altijd wel mijn zegje gedaan als dat in coachende of corrigerende zin nodig was. Trainers zijn ook altijd wel naar mij toegekomen over hoe we bepaalde wedstrijden of situaties zouden gaan aanpakken. Met mezelf belangrijk maken of voelen heb ik niks. Mijn positie centraal op het middenveld nam het met zich mee om te overleggen, te coachen en te corrigeren. Ik heb daar nooit iets van belangrijkheid bij ondervonden.

Ik ga nu nog niet in een lager elftal voetballen. En misschien komt het wel helemaal niet meer van voetballen. Het 4e elftal met veel oud-eerste elftalspelers heeft me wel gevraagd om bij hun te komen spelen. Gezien mijn leeftijd, 31, moet dat ook wel kunnen, maar de laatste jaren waren lichamelijk best zwaar. Ik had ook steeds meer te kampen met blessures. Dus ik neem nu afstand van het voetballen. Ik ben bezig met duurlopen. Mijn vriendin en ik wonen in een wijk van Schiedam die aan de rand van Midden-Delfland grenst. Dat is een gebied waarin je heel mooi en rustig kunt hardlopen. Bovendien worden wij vader en moeder. Daar kijken we naar uit. Misschien dat ik later nog eens in een vriendenelftal ga spelen. Bij S.V. Honselersdijk natuurlijk, want ik ben en blijf een jongen van de club!"

Foto's:
Leon de Brabander vs. Lex Immers; Honselersdijk-ADO Den Haag, 29 juni 2019.
Leon de Brabander in actie tegen Sparta; 7 juli 2012.
Leon de Brabander in de 1e klasse actief tegen en bij Forum Sport; 19 september 2020.
Leon poseert voor de graffiti-wall en staat bovenaan de trap van het clubgebouw; 20 mei 2021.

(Tekst & foto's: Alexander Wagener).

Clubicoon Dick Koelewijn overleden
zo 15 augustus

Afgelopen donderdag ontvingen we het verdrietige bericht van Kevin Koelewijn, dat zijn vader Dick Koelewijn woensdag 11 augustus op 82 jarige leeftijd is overleden.

Dick was “lid van verdienste” en meer dan 50 jaar lid van onze vereniging. Tot zijn gezondheid het toeliet, was Dick verbonden als vrijwilliger aan onze vereniging. Dus een waar “Clubicoon”!

35 jaar lang was Dick als vrijwilliger te vinden op en langs de velden van S.V.Honselersdijk. In die 35 jaar tijd vervulde hij vele functies. Hij was leider van het tweede elftal, waar hij vele en lange verhalen over kon vertellen in de kantine. Hij was grondlegger van het familietoernooi en ook betrokken bij het tot stand komen van het legendarische Honselse kerstrad. De laatste jaren stond Dick bekend als materiaalman. Dick was alle trainingsavonden en op zaterdag op de club te vinden om iedereen te woord te staan en te voorzien van materialen. Iedereen kwam naar Dick toe om te vragen “waar ligt dat” en “heb jij voor mij”. Dick hielp je altijd! Soms met een brommende toon, maar was altijd behulpzaam. Dick zat ook in de onderhoudsgroep, die in de ochtenden op de club aan het werk is, om ons sportcomplex te onderhouden. Dick was verantwoordelijk voor het pad naar de entree. Als het moest, lag hij op zijn knieën het onkruid te verwijderen tussen de tegels.

Omdat Dick iedere trainingsavond op de club aanwezig was, was hij de oren en ogen voor Ab van Dijk en het bestuur. Bij de koffie vertelde Dick waar we, als bestuur en directie, aandacht aan moesten schenken. Daar konden wij ons voordeel mee doen.

Dick kon mooi vertellen over de goeie ouwe tijd! Hij praatte dan vol over de “Peen en uienclub”, maar ook over de tijd dat hij leider was van het tweede elftal. Hij genoot ervan om deze verhalen in leven te houden.
Dick was altijd welkom in de bestuurskamer. Met name als het eerste elftal thuis voetbalde, was hij zo trots als een pauw op zijn club. Hij genoot ervan om met een biertje na te praten over de wedstrijd.

De laatste 2 jaar merkte je aan Dick dat zijn geheugen hem in de steek liet en hij zijn vrijwilligerstaken niet meer naar behoren kon doen. Dat vond hij zelf nog het ergste!
Dick was 18 december 2020 voor het laatst op de club. Samen met de onlangs overleden Jan van Marrewijk en de overige vrijwilligers, deelden zij nog mooie verhalen onder het genot van een lekker bakkie koffie.

Dick was een meer dan verdienstelijk vrijwilliger en wij zijn ontzettend dankbaar voor wat Dick voor onze club betekent heeft. We zullen deze clubicoon missen.

Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

Namens de familie mogen wij jullie uitnodigen voor de condoleance op dinsdag 17 augustus van 19.00 uur tot 19.45 uur in gebouw “Hemelsblauw” te Honselersdijk.

Eerste training van seizoen 2021/2022 voor senioren selectie
ma 9 augustus

Afgelopen zaterdag had de senioren selectie de eer om af te trappen voor de eerste training van het seizoen 2021/2022. Hiermee hebben zij het officiële startsein gegeven voor hopelijk een ‘ouderwets’ volledig voetbalseizoen, inclusief supporters langs de lijn.

Na afloop van de eerste training werd er in de kantine aan de teambuilding van de selectie gewerkt door middel van een gezamenlijke lunch. Het begin van de voorbereiding is daar, hopelijk weten de trainers André Lourens en Jasper Steringa in de voorbereiding een goede basis te leggen voor een mooi seizoen.

Overige trainingen
Binnenkort zullen ook alle andere trainingen van start gaan. Informatie over de trainingen en wedstrijden zullen verstrekt worden door de trainers en leiders van de elftallen.

We vragen alle bezoekers van ons Sportpark de Strijphorst zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Alleen op die manier kunnen we jullie hopelijk weer allemaal tegelijkertijd op onze mooie club ontvangen.

Succes met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en tot snel!

Afscheidswedstrijd Leon de Brabander en Frank van Zijl
wo 28 juli

Op vrijdag 20 augustus a.s. vindt de afscheidswedstrijd van eerste elftalspeler Leon de Brabander (31) en Assistent trainer Frank van Zijl plaats. Leon stopt na 14 seizoenen in het eerste elftal en neemt voorlopig afstand van het voetbalwereldje. Frank neemt na 10 zeer succesvolle seizoenen bij de selectie afscheid van onze club en maakt de overstap naar v.v. Lyra waar hij de rol van assistent trainer op zich gaat nemen. Beiden hebben voor deze afscheidswedstrijd een team samengesteld van spelers waarmee zij in de loop van de jaren mee hebben gespeeld / gewerkt.

Leon wordt door velen bestempeld als één van de betere voetballers uit de clubgeschiedenis van S.V. Honselersdijk en wordt voornamelijk geroemd om zijn tomeloze inzet en duelkracht. Naast deze kwaliteiten heeft Leon ook altijd een neusje voor de goal gehad. In de 390 wedstrijden die hij voor ons vlaggenschip heeft gespeeld, wist hij liefst 84 keer het net te vinden. Statistieken om trots op te zijn. Naast zijn wedstrijden voor ons eerste elftal is Leon ook meerdere seizoenen uitgekomen in het Westlands Elftal.

In het seizoen 2007/2008 maakte Leon zijn debuut in het eerste elftal onder trainer Marcel Wieser. De thuiswedstrijd tegen KMD eindigde in 1-1. In de 14 seizoenen in ons eerste elftal heeft Leon vele hoogtepunten mogen beleven, waaronder 3 promoties. In het seizoen 2009/2010 werd gepromoveerd naar de 3e klasse onder trainer René Slegtenhorst en in de seizoenen 2015/2016 en 2017/2018 promoveerde hij onder trainer Piet Boon naar respectievelijk de 2e en 1e klasse. Andere hoogtepunten zijn de wedstrijden tegen de BVO’s Sparta, Feyenoord en Ado den Haag geweest.

Frank van Zijl kwam 10 jaar geleden, na een succesvolle periode als assistent trainer van Velo, over naar S.V. Honselersdijk. In het seizoen 2011/2012 startte hij samen met Piet Boon en samen hebben zij aan de basis gestaan van een zeer succesvolle reeks. Frank wordt door spelers en begeleiding geroemd om zijn tactisch inzicht. Als de wedstrijd daarom vroeg, was het vaak Frank die een list bedacht om het wedstrijdbeeld te keren en de wedstrijd in Honsels voordeel te beslissen. Frank was voor velen de ideale assistent-trainer die heel goed wist hoe hij plezier in de groep moest brengen om vervolgens tot heel mooie resultaten te komen. En die heeft hij zeker gehad.

Naast twee promoties met het eerste elftal is Frank ook twee keer gepromoveerd met het tweede elftal, waarmee hij de laatste 4 seizoenen actief is geweest in de eerste reserve klasse. In het seizoen 2012/2013 promoveerde Frank met zijn team op het hoofdveld van Excelsior Maassluis ten koste van Victoria’04 2. In het seizoen 2016/2017 volgde een promotie naar de eerste reserve klasse ten koste van het tweede elftal van Sportlust’46. Hiermee schreef het tweede elftal clubgeschiedenis.

Namens de gehele club willen we Leon en Frank hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet in en voor de selectie. We wensen hen uiteraard veel succes en plezier toe met alles wat er nog op hun pad mag komen. De afscheidswedstrijd zien we als een mooi moment om zowel Leon als Frank extra in het zonnetje te zetten!

Het programma van de afscheidswedstrijd ziet er als volgt uit:
19:00 uur: Betreden van het veld
19:15 uur: Aanvang wedstrijd (2x30 minuten)
20.30 uur: Officiële afscheidsmoment

Uiteraard is iedereen op vrijdag 20 augustus 2021 van harte welkom op Sportpark de Strijphorst om de afscheidswedstrijd van Leon en Frank bij te wonen, uiteraard met in achtneming van de bekende coronaregels die we in deze tijd allemaal moeten naleven.

Jan van Marrewijk, markant S.V.Honselersdijk supporter/vrijwilliger overleden
wo 21 juli

Jan van Marrewijk, lid van verdienste en meer dan 35 jaar vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk is afgelopen zaterdag op 91 jarige leeftijd overleden.

Met Jan van Marrewijk gaat een markant en bijzondere vrijwilliger van S.V. Honselersdijk verloren. Jan was jaren actief voor de vereniging op allerlei fronten.

Nadat Jan zijn bedrijf had overgedragen aan zijn zoons, kreeg Jan wat meer tijd voor andere dingen. Leider van het tweede elftal van S.V. Honselersdijk vond hij leuk om te doen. Met name de trainingskampen in Nederland (o.a. Mierlo) waren het hoogtepunt van het seizoen. Als oudste van de groep kon hij daar optimaal van genieten. Met de selectie veel gezelligheid en 3 dagen feest.

Tijdens de periode dat Jan leider was van het tweede elftal, was hij ook dagelijks te vinden om op alle fronten te helpen bij het onderhoud van ons sportpark. Een kleine opsomming ... gras maaien, velden rollen, velden bemesten, reclameborden ophangen, doelen repareren en klein onderhoud in het clubgebouw. Dit alles op de manier van Jan van Marrewijk, even snel en soms wat roekeloos.
Zaterdag kregen we regelmatig de opmerking hoe dat gele spoor in het veld was gekomen. Dan was de bak met mest omgevallen of was Jan te snel door de bocht gereden en klotste de mest over de rand en viel op het gras.

Jan was ook de grote initiator van de jaarlijkse klussendag. De laatste zaterdag van het jaar waren vele vrijwilligers op de club om allerlei klusjes uit te voeren, met als hoogtepunt de erwtensoep en de verkiezing “ vrijwilliger van het jaar”. Deze werd uiteraard geheel democratisch door Jan zelf gekozen ...

Jan was uiteraard groot supporter van het eerste elftal. Voorheen ging hij graag mee naar de bestuurskamer van de tegenpartij om in de keuken van een andere club te kijken. Daar genoot hij enorm van, want daar kon je (soms) nog van leren. Bij ons op de club, in de kantine, stond hij na de wedstrijd met Bas Ophorst en Ben de Koning na te praten. Altijd onder de grote boxen en maar klagen dat de muziek te hard stond. Ook dat was Jan van Marrewijk. Maar altijd trots op alles wat S.V. Honselersdijk was. Later was hij uitgenodigd in onze bestuurskamer en was trots wat Honselersdijk in de jaren bereikt heeft.

Jan heeft ook zware tijden gekend. Het verlies van 3 kleinkinderen deed hem veel pijn. Maar ook het verlies van zijn vrouw en maatje Aagje, deed hem veel verdriet. Maar ondanks deze tegenslagen, kwam hij altijd op de fiets, herkenbaar met zijn jas van S.V. Honselersdijk naar de club. Tot september 2019 (89 jarige leeftijd) was hij actief voor S.V. Honselersdijk. Daarna liet zijn gezondheid hem in de steek. Zijn laatste bezoek was 18 december 2020. Deze ochtend waren alle vrijwilligers aanwezig. Onder het genot van een bakkie en een gebakje werd er gezellig gepraat met Jan op zijn “praat(rol)stoel”.

Jan had de wens om nog één keer een wedstrijd van ons eerste elftal te kijken vanuit zijn rolstoel. Helaas is dit hem niet meer gegund!

Met Jan verliezen we een groot supporter en vrijwilliger met een oranje hart!

S.V. Honselersdijk is Jan zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft betekend en zullen hem niet vergeten. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte om dit verlies te dragen .

Oproep aan bezoekers sportpark: wie herkent deze jongemannen?
do 8 juli

Hierbij willen we een oproep doen aan de bezoekers van ons sportpark, want wellicht kan één van jullie ons in contact brengen met een aantal jongemannen. Gisteren kregen wij namelijk beelden doorgestuurd waarop te zien is dat enkele bezoekers van ons sportpark op een asociale manier met onze spullen om gaan.

Het lijkt er op dat enkele jongemannen geprobeerd hebben moedwillig schade aan te brengen aan onze materialen en vandaar dat we graag in contact komen met deze personen. Herkent iemand de jongemannen op de beelden? Laat het dan weten via directie@svhonselersdijk.nl.

Alvast bedankt voor jullie medewerking, we hopen er gezamenlijk voor te kunnen zorgen dat ons sportpark in augustus in goede staat weer bezocht kan worden voor het nieuwe seizoen!

Honselse feestweek morgen van start!
di 29 juni

Voor het tweede jaar zorgt Covid voor dat de Westlandse feestweken niet ‘normaal’ plaats kunnen vinden. De Honselse Feestweek is echter voor álle Honselersdijkers ‘het startschot van de zomer’; juist nu! Daarom heeft de Honselse Feestweek in 2021 een bomvol, corona-proof programma van 30 juni t/m 3 juli. Last-minute is het mogelijk geworden om tóch, onder strikte voorwaarden, een terras en een glazen huis met de Feestweek Radio studio te openen op het ‘Voorhofplein’! Het volledige programma, alle details en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.honselsefeestweek.nl en in de officiële Honselse Feestweek smartphone app.

Feestweek Radio
Na het succesvolle kanaal Feestweek TV vorig jaar, wordt in 2021 de interactie met de Honselersdijkers gezocht via het online radiokanaal Feestweek Radio. Vanaf woensdag 30 juni 18:00 t/m zaterdag 1 juli 18:00 uur wordt er non-stop uitgezonden. Bekende dorpsgenoten maken eigen programma’s, zoals de Ochtendshow met Paul Sosef en de Wielershow met Jan van Staalduinen. Maar ook ‘klassieke’ programmaonderdelen als de DJ Contest en de live bands zijn te horen. Feestweek Radio is te beluisteren via de website en app van de Honselse Feestweek.

Honsel Kids
Voor de jonge Honselersdijkers is er elke dag wat wils; van de Visclinic op woensdag t/m het Scouting Honselersdijk Speeltuinen Spel op zaterdag. Nieuw zijn het Honsels Kidsfeest op het sportpark van SV Honselersdijk en er is een unieke Escaperoom in de RK Kerk. Maar uiteraard staan ook de jaarlijkse ‘klassiekers’ als de Kids Workshops, Kinderbingo, Bar de Burcht Kinderloop en het Honsels FIFA Kampioenschap op de agenda. Snel inschrijven dus!

Sport en Spel
Voor de volwassen Honselersdijkers een Corona-proof combinatie van online en aangepast offline vertier in 2021. Uiteraard wordt er op woensdag afgetrapt met de (online) Grote Honselse Pubquiz onder leiding van Quiz Brothers. De Wielerronde van Honselersdijk wordt eenmalig gereden op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit. Hierbij is, binnen de geldende Corona-maatregelen, publiek welkom. Op vergelijkbare wijze wordt de Bar de Burchtloop afgewerkt op de baan van Olympus ’70 in Naaldwijk. De traditionele Reclamekaravaan vindt dit jaar niet plaats op het wielerparcours, maar een kleine Karavaan doorkruist het dorp om de Honselersdijkers in hun voortuin te laten meegenieten. Nieuw is tevens de Honsels Tuinpad Wandeldag op zaterdag en een Bootcamp, naast de traditionele Ladies & Men Ride, Yoga en Bromparade.

Honselersdijker van het Jaar
De afgelopen weken is een tiental Honselersdijkers genomineerd voor de titel Honselersdijker van het Jaar. De komende week kan nog gestemd worden en op zaterdag 3 juli wordt de Honselersdijker van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Tevens voor de eerste keer is er een kunstroute ‘Kunst voor het Raam’ door heel Honselersdijk. Daarbij exposeren bewoners hun favoriete (eigengemaakte) kunstwerken.

Hof van Honsel Feestweek Terras
Door de verruiming van de Corona-maatregelen is het mogelijk om toch een feestje te vieren op het ‘Voorhofplein’ aan de Dijkstraat. Op een afgesloten feestterrein opent het Hof van Honsel Feestweek terras haar deuren en zal ‘het glazen huis’, de studio van Feestweek Radio, geplaatst worden.

Meevieren van de Honselse Feestweek op het plein is binnen onderstaande strikte voorwaarden mogelijk:
- Koop een kaart voor een middag of een avond via www.honselsefeestweek.nl voor een symbolisch bedrag van € 5,00 (incl. 1 consumptie).
- Installeer de Corona Check App op je smartphone
- Bezoekers die volledig gevaccineerd zijn: Indien u uw 2e Corona vaccinatie meer dan 2 weken geleden heeft gekregen, zal dit in de Corona Check App worden weergegeven, die bij de toegang wordt gescand.
- Bezoekers die niet volledig gevaccineerd zijn: Laat je gratis testen op één van de officiële ‘Testen voor Toegang’ testlocaties. De dichtstbijzijnde bevindt zich op De Werf 15 in Den Haag (6 km van Honselersdijk). Maak een afspraak via www.testenvoortoegang.nl Uw testresultaat wordt automatisch weergegeven in de Corona Check App, die bij de toegang wordt gescand.
- Meenemen van uw legitimatiebewijs voor toegang tot het event is vereist.
- Mensen die niet volledig aan bovenstaande voorwaarden voldoen, zullen worden geweigerd.

Ondanks alle beperkingen is het dus gelukt een breed programma samen te stellen. We hopen zo veel mogelijk Honselersdijkers te begroeten van 30 juni t/m 3 juli tijdens de Honselse Feestweek.

Marcel Noordam in het zonnetje gezet voor jarenlange inzet
ma 28 juni

Enige tijd geleden werd bekend dat Marcel Noordam komend seizoen helaas niet meer op de Honselse voetbalvelden terug te vinden is. Na ongeveer 30 jaar vol inzet voor onze vereniging zal Marcel zich komend seizoen in gaan zetten voor VV LYRA. Uiteraard kon de club dit niet zonder passend afscheid voorbij laten gaan en dus werd Marcel uitgebreid in het zonnetje gezet.

Door middel van een onvervalste smoes werd Marcel naar ons sportpark gelokt, waar hij volledig verrast in het zonnetje werd gezet door vrienden, familie en mensen van de club. Zo waren onder meer Mario Silvius en Marcel van Dijk aanwezig om een korte toespraak te houden voor de verraste Marcel. Helaas was voorzitter Erik Sosef niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij het afscheid, maar dit werd gecompenseerd door een videoboodschap van de voorzitter.

Naast de mooie woorden van bovengenoemden werd Marcel ook nog bedankt met een ingelijst shirt van S.V. Honselersdijk. Een herinnering aan de mooie jaren om thuis aan de muur te hangen!

Tegelijkertijd werd er ook afscheid genomen van trainer Maikel Middelburg, net als Marcel zal Maikel vanaf komend seizoen actief zijn bij VV LYRA. We vinden het jammer om een clubman als Maikel te moeten gaan missen, maar gunnen hem ook de kans om eens bij een andere vereniging 'een kijkje in de keuken' te nemen.

We hopen dat Maikel zijn nu al uitgebreide voetbalkennis en trainerscapaciteiten nog verder kan ontwikkelen als hoofdtrainer van de JO17-jeugd van VV LYRA. Met de goede assistentie van Marcel moet dit zonder meer goed uitpakken.

De afscheidsavond werd verder ingevuld met een gezellig hapje en een drankje, om de prettige jaren met Marcel en Maikel op een gepaste manier af te sluiten.

Hierbij willen we zowel Marcel als Maikel nogmaals bedanken voor de jarenlange inzet voor onze vereniging. We wensen jullie allebei heel veel succes toe met jullie nieuwe voetbaluitdaging, maar weet ook: de deur staat bij ons altijd open... Tot snel!

Advertentie

Prins Group