Recent nieuws

Competitie van seizoen 2019/2020 ten einde: geen eindstanden
Vandaag

De KNVB heeft naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Mark Rutte gisteravond besloten dat de competitie van het Nederlandse amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zal worden. Hiermee komt er een einde aan het seizoen 2019/2020. Een teleurstelling voor elke voetballiefhebber, maar de volksgezondheid gaat op dit moment boven alles, dus ook boven het voetbal.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat dit seizoen de competities niet meer hervat worden, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Daarnaast worden de bekercompetities ook niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Sportcomplex gesloten
Door de verlenging van alle eerder getroffen maatregelen omtrent het Coronavirus blijft ons sportcomplex tot minimaal 28 april gesloten. We volgen hierin alle adviezen van het RIVM en zullen dan ook wachten met de heropening van Sportpark de Strijphorst totdat echt alle lichten op groen staan. Verdere berichtgeving over een eventuele heropening van het sportcomplex zal op de website en onze social media kanalen te volgen zijn.

We wensen namens de club iedereen het beste in deze roerige tijd, volg alle voorgeschreven maatregelen zo goed mogelijk op en let op elkaar.

Voetballoze dagen...
Vandaag

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 3 jaar later, terug op de wedstrijd tussen Lyra en ons eerste elftal.

Lees het verslagje nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/7282

S.V. Honselersdijk zoekt nieuwe trainer JO15-1
gisteren

Voor volgend seizoen is de TC van S.V. Honselersdijk op zoek naar een nieuwe trainer voor de JO15-1. Op dit moment komt het JO15-1 elftal uit in de 1e klasse in district West 2. Onderstaande vacature bevat de functie-eisen die we voor ogen hebben voor de trainer van de JO15-1 voor het seizoen 2020/2021.

Functie eisen:
• In bezit te zijn van diploma juniorentrainer of pupillentrainer.
• Het verzorgen van de trainingen 2x per week en het verzorgen van de coaching op zaterdag.
• Oog voor ontwikkeling van jeugdspelers en oog voor het verenigingsbelang.
• Een duidelijke voetbaltechnische visie vanuit aantrekkelijk en aanvallend voetbal.
• Onderschrijft de uitgangspunten van SV Honselersdijk wat betreft voetbal, voetbalopleiding en gedrag.
• Goede communicatie en samenwerking met de Technische Commissie, de trainers van JO17 en JO13.

Wij bieden:
• Een passende vergoeding;
• Uitstekende faciliteiten op een multifunctioneel sportcomplex;
• Een zeer sfeervolle dorpsclub waar plezier en prestaties samengaan.

Interesse?
Gelieve je motivatie met curriculum vitae te versturen naar onderstaand email adres vóór dinsdag 14 april 2020. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het TC-lid JO13-JO11.

Walter de Koning: 06-51973207
Email: tc-jo13@svhonselersdijk.nl

Voetballoze dagen...
gisteren

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 13 jaar later, terug op de wedstrijd tussen het Vlaardingse HVO en ons eerste elftal.

Lees het verslagje nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/2174

Voetballoze dagen...
maandag

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 1 jaar later, terug op de wedstrijd tussen het Vlaardingse Delta Sport en ons eerste elftal.

Lees het verslag nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/8058
5-1....5-1, zegt het voort

Thuistraining om fit te blijven: doe jij ook mee?
maandag

In de tijd dat er geadviseerd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het een uitdaging om aan je dagelijkse beweging te komen en al helemaal om de ontbrekende voetbaltrainingen na te bootsen. De uitdaging om ondanks alle beperkingen toch (top)fit te blijven gaan we graag met jullie aan! Doe jij ook mee?

De fysiotherapeut van de senioren selectie, Wouter de Kok, heeft met zijn gelijknamige fysiotherapie praktijk de beschikking tot diverse trainingsschema's om ook naast het voetbalveld fit te blijven. Deze schema's deelt hij graag met alle leden van S.V. Honselersdijk, zodat we allemaal fit kunnen blijven. Via onderstaande link zijn de schema's te downloaden en kun je zelf aan de slag gaan met leuke oefeningen!

Download hier de schema's

We dagen je uit om de oefeningen uit te voeren en zo fit mogelijk te blijven voor het moment waarop we weer mogen voetballen. Maak een foto of filmpje van jouw uitvoering van de schema's en deel dit via pr@svhonselersdijk.nl of tag ons op Facebook of Instagram. De leukste inzendingen worden gedeeld op onze website en social media kanalen!

Succes!

Voetballoze dagen...
zondag

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 6 jaar later, terug op de wedstrijd tussen Chevron Is Onze Naam en ons eerste elftal.

Lees het verslag nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/6120

Voetballoze dagen...
zaterdag

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 11 jaar later, terug op de wedstrijd tussen ons eerste elftal en Kagia.

Lees het verslag nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/3254
( 7 spelers van die opstelling behoren momenteel bij S4 )

Sportpark De Strijphorst gesloten tot 1 juni: een bericht van de voorzitter
di 24 maart

Beste leden, vrijwiligers en sponsoren,

Als voetbalvereniging zijn wij ook ernstig getroffen door het Coronavirus. Ons sportpark is van de ene op de andere dag gesloten en met de nieuwe maatregelen van de overheid zal dit ook tot minimaal 1 juni zo blijven.
Voor veel mensen en kinderen is dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Wat moeten we nu doen op zaterdag? Een echte voetballiefhebber wil niets liever dan voetballen. Dus voor de meeste voetballers kan je ze niet erger straffen dan het voetballen te verbieden.

Daarom wil ik alle ouders bedanken voor het weg houden van de kinderen van ons sportpark. Dat maakt het handhaven van de regels voor het bestuur en directie een stuk makkelijker. Het zijn moeilijke tijden, maar we moeten ons aan de richtlijnen houden. We zullen allemaal offers moeten maken... Alleen op deze manier kunnen we dit virus overwinnen en zo snel mogelijk de draad weer oppakken.

Daarom vraag ik aan iedereen om niet op ons sportpark te komen en de richtlijnen van het RIVM te volgen. Het verbod op het betreden van ons sportpark zal strikt gehandhaafd worden door de gemeente, inclusief boetes bij het begaan van overtredingen. We vragen iedereen dan ook nadrukkelijk om zich aan de regels te houden. Wees voorzichtig voor jezelf, want daar help je anderen mee.

Via deze weg wil ik ook al onze sponsoren een hart onder de riem steken. Voor veel bedrijven is dit een economische moeilijke tijd. Onze vereniging is gevestigd in het hart van de “Glazen stad”. Een prachtig kassengebied, wat financieel in het hart is geraakt! Om de kwekers (en aanverwanten bedrijven) te helpen, moeten we zorgen dat er afzet komt voor hun producten. Koop daarom wat vaker een plant of een bloemetje! Het brengt kleur en geur in het leven. Dat kunnen we momenteel allemaal wel gebruiken...

Blijf gezond en hopelijk tot snel op “De Strijphorst”

Erik Sosef
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Tijdelijke vervanging voor Hoofd TC
vr 20 maart

Naast de mededelingen over de maatregelen aangaande het Coronavirus, hebben we ook nog een andere belangrijke mededeling. Het zal jullie niet zijn ontgaan dat twee weken geleden Guy Tanguy zijn functie als Hoofd TC heeft neergelegd. Naar aanleiding van zijn vertrek heeft het bestuur afgelopen week besloten dat de waarneming tijdelijk wordt waargenomen door Trudie van Giesen & Erwin van der Mark.

Zij zullen samen met de overige leden van de TC en de coördinatoren deze taak op zich nemen. Wanneer de voetbalactiviteiten van het huidige seizoen weer opgepakt worden, kan men bij Trudie en Erwin terecht voor TC-gerelateerde vragen.

Update omtrent Coronavirus: Sportpark de Strijphorst tot 6 april gesloten
zo 15 maart

Zojuist heeft de Nederlandse overheid op de speciaal ingelaste persconferentie over het Coronavirus besloten dat alle sportverenigingen tot minimaal 6 april gesloten moeten blijven. Uiteraard geven we hier als S.V. Honselersdijk zijnde gehoor aan, wat inhoudt dat Sportpark de Strijphorst de komende 3 weken gesloten blijft.

Indien er een nieuwe update komt over de (extra) maatregelen van de overheid in de bestrijding van het Coronavirus, zullen wij het nieuws met onze leden en vrijwilligers delen op onze website en onze social media kanalen. We willen onze leden en vrijwilligers vragen om de voorzorgsmaatregelen van de Nederlandse overheid zo secuur mogelijk op te volgen.

Belangrijke update rondom het Coronavirus
vr 13 maart

In navolging op de eerste berichtgeving van gistermiddag over het sluiten van het sportcomplex in verband met het Coronavirus, delen we vandaag een nieuwe update over dit belangrijke onderwerp. In onderstaande update worden de maatregelen duidelijk uitgelegd, zodat voor iedereen duidelijk is wat er de komende tijd wel/niet mag op Sportpark de Strijphorst.

Het moge duidelijk zijn dat we in alle beslissingen het dringende advies van de KNVB en het RIVM opvolgen, de maatregelen die zij treffen zijn leidend in onze beslissingen.

Alle sportactiviteiten geschrapt tot en met 31 maart
Er zullen tot en met 31 maart geen sportactiviteiten plaatsvinden op ons sportpark. Dit houdt in dat op advies van de KNVB alle trainingen en (oefen)wedstrijden zijn afgelast. Daarnaast zullen ook alle activiteiten in de Sosefhal geen doorgang vinden. Een uitzondering hierop zijn de scholen die overdag lessen volgen in de sporthal. We stellen als sportclub zijnde slechts de faciliteiten ter beschikking, de beslissingen die de scholen nemen over het wel of niet doorgaan van de lessen in de Sosefhal zijn hierin leidend.

Kantine gesloten: GEEN Super Saturday
Net als de overige ruimtes van ons sportcomplex, is ook de kantine gesloten tot en met 31 maart. Dit houdt ook in dat de Super Saturday, die voor morgen gepland stond, niet door kan gaan. We snappen dat er veel mensen uitkeken naar het debuut van het concept Strijphaven in onze kantine. De organisatie zal zich erover buigen om in de toekomst alsnog dit concept te introduceren op een Super Saturday.

Walking Football tot nader bericht verplaatst
Komende week stond de eerste training voor het Walking Football bij S.V. Honselersdijk gepland. In navolging op andere activiteiten zal ook dit niet doorgaan. Tot nader bericht wordt de eerste training van het Walking Football verplaatst.

Updates rondom de maatregelen
De komende periode zullen we onze leden en vrijwilligers via de website en social media kanalen op de hoogte houden van updates over de getroffen of nog te treffen maatregelen. Alleen indien er belangrijke mededelingen zijn die afwijken van het huidige beleid zal dit gecommuniceerd worden. Met deze manier van communicatie hopen we als vereniging rust en duidelijkheid te creëren bij onze leden en vrijwilligers.

Bovenal hopen we dat onze leden en vrijwilligers goed om zullen gaan met de maatregelen die de KNVB en het RIVM hebben getroffen. We hopen dat het Coronavirus zo spoedig mogelijk bestreden wordt, zodat we snel weer mooie momenten op ons sportpark kunnen beleven met elkaar. Tot die tijd vragen we eenieder om de voorzorgsmaatregelen zo secuur mogelijk op te volgen.

BELANGRIJK: Sportcomplex gesloten in verband met Coronavirus
do 12 maart

Zoals niemand ontgaan kan zijn, heeft het RIVM besloten dat er extra maatregelen getroffen moeten worden in verband met het heersende Coronavirus. Dit geldt voor alle grootschalige evenementen, dus ook voor alle (sport)activiteiten die op ons sportcomplex plaatsvinden. Daarop hebben we besloten om het sportcomplex minimaal tot en met maandag te sluiten voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Dit betekent dus dat er geen trainingen en wedstrijden plaats zullen vinden op ons sportpark.

De KNVB heeft daarnaast besloten om alle competitiewedstrijden tot en met eind maart te schrappen. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de maatregelen die aangaande het Coronavirus getroffen zullen worden.

Komende zaterdag Super Saturday: Strijphaven
wo 11 maart

Nu de Après-ski feesten en de Carnavalsgekte achter de rug zijn, is het komende zaterdag eindelijk tijd voor een echt feestje. Tijdens de Super Saturday na afloop van de thuiswedstrijd tegen BVCB ontvouwt zich een nieuw fenomeen op ons sportpark: Strijphaven.

De Honselse variant van het welbekende Amsterdamse festivalterrein debuteert samen met niemand minder dan DJ Quinsane in onze kantine. Zoals de naam al doet vermoeden zullen er flink wat stevige beats door de kantine klinken in een heerlijke festivalsfeer, dus zorg dat je erbij bent!

We zien jullie komende zaterdag allemaal graag terug op Sportpark de Strijphorst voor de gezelligste 3e helft van het Westland!

S.V. Honselersdijk pakt punt bij koploper Poortugaal
ma 9 maart

Een hardwerkend S.V. Honselersdijk heeft terecht een punt weggesleept bij koploper Poortugaal. Hoewel Poortugaal veel balbezit had kon het niet echt gevaarlijk worden tegen een sterk verdedigend S.V. Honselersdijk. De paar kansen die ze kregen werden knap gepareerd door keeper Quinten van der Helm.

Van een boeiende wedstrijd was geen sprake en dat was ook te verwachten. Tegen verreweg de beste ploeg uit de competitie kwam het erop aan om zo compact mogelijk te spelen en geen kansen weg te geven. Trainer Andre Lourens koos dan ook voor om zich te laten inzakken en loeren op de counter.

Net als in de heenwedstrijd was Gerwin Lake de meest gevaarlijke man in de wedstrijd. Vooral in het begin liet hij zich gelden. Door wat slordigheden in de verdediging kon Gerwin Lake een paar keer goed uithalen, maar keeper Quinten van der Helm was goed op zijn hoede. Na een wat onrustig begin mede door wat foute inspeel passes, kwamen de oranjehemden wat beter in hun spel. De duels werden op het middenveld gewonnen en kregen de mogelijkheid om uit te breken. In de 24e minuut was het Leon de Brabander die de bal veroverde op het middenveld en Brian Valstar de diepte instuurde. Brian wist te ontsnappen van zijn tegenstander en kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar keeper Dyron Bijl had hier geen moeite mee. Zo kreeg S.V. Honselersdijk meer en meer grip op het spel. Poortugaal daarentegen was zoekende en kon geen moment meer in zijn spel komen. De uitvallen van de Dijkenaars werden des te gevaarlijker. In de 28e minuut bereikte een pass van Angelo Zwirs op rechts Brian Valstar. Het tikkie terug op Tom van Veen werd ternauwernood tot corner verwerkt. Poortugaal ging foutjes maken en in de 35e minuut werd de bal door Marcel Varela zo in de voeten geschoven bij Brian Valstar. De combinatie met Tom van Veen kon nog net op tijd door de verdediging van Poortugaal onschadelijk gemaakt worden. Nauwelijks een minuut later was het Kevin Bogaards die na een actie van Brian Valstar een grote mogelijkheid kreeg, maar hij schoot naast.

De 2e helft was het Poortugaal die het initiatief weer nam. Het drong S.V. Honselersdijk weer ver terug op eigen helft. Maar tot echte kansen kwam het nog niet. Het was S.V. Honselersdijk die met de counters gevaarlijker was. In de 59e minuut was het Tom van Veen die makkelijk langs Sven Weeda glipte en de pass gaf op Angelo Zwirs. De weg lag vrij voor Angelo, maar de grensrechter van Poortugaal vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Tijs Gommans volgde dit advies op! In de 65e minuut was het Youri Riepe die knap de bal onderschepte en Angelo Zwirs op links vond. De pass breed op Kevin Bogaards bood opnieuw een kans, maar zijn schot ging naast. Het laatste kwartier zette Poortugaal nog even flink aan. Zo moest Quinten van der Helm in de 76e minuut gestrekt naar de kruising na een knappe uithaal. Via zijn vingertoppen en de lat was de bal weer terug in het veld en de bal werd alsnog in buitenspelpositie binnen geschoten. Grensrechter Alexander Wagener vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Tijs Gommans keurde het doelpunt terecht af. Zo werd het laatste gedeelte van de wedstrijd toch nog spannend. Ook Honselersdijk liet zich gelden voor het doel van Poortugaal en kreeg wat mogelijkheden via corners. Echter de corner in de 80e minuut werd bijna fataal voor de Dijkenaars. De afgeslagen bal uit de corner leek op randje strafschopgebied een ideale mogelijkheid voor Angelo Zwirs om lekker uit te halen, maar dat ging mis. De counter die hieruit volgde via de snelle Gerwin Lake kon gelukkig op tijd gestopt worden door keeper Quinten van der Helm. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel en daar hadden de Honselersdijkers wel vrede mee.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A), Ruben de Groot, Nigel Hendriks, Youri Riepe (geel), Leon de Brabander, Kevin Bogaards, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Brian Valstar

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Guy Tanguy stopt als Bestuurslid TC
vr 6 maart

Guy Tanguy heeft het bestuur laten weten dat hij per direct stopt als Bestuurslid TC bij onze club. De reden dat Guy stopt als Bestuurslid TC, is dat er verschillende inzichten zijn in hoe de functie uitgevoerd dient te worden. Bestuurslid TC is een functie die veel tijd en energie vergt. Daarin is het prettig als je steun en waardering voelt voor het beleid dat je wilt voeren.

Nieuwe organisatie TC
In de tijd dat S.V. Honselersdijk naarstig op zoek was naar een hoofd TC en de functie lange tijd vacant was, pakte Guy de handschoen op en ging het avontuur aan. Dat getuigd van lef! De functie was destijds nieuw binnen de club omdat we als vereniging de TC qua organisatie anders wilden inrichten. Guy werd gevraagd daaraan een eigen invulling geven en dat heeft hij goed gedaan. In samenwerking met zijn team TC leden, zorgde hij er voor dat een goede groep trainers voor de diverse teams stond en nog steeds staat. Voor het nieuwe seizoen zijn bijna alle secties voorzien van goede, capabele trainers.

Altijd welkom
Als bestuur van S.V. Honselersdijk respecteren wij de keuze van Guy en vind het jammer dat we als Bestuurslid TC afscheid van hem moeten nemen. S.V. Honselersdijk bedankt Guy voor de tijd en de energie die hij in de club stak. Wij complimenteren Guy met wat hij de afgelopen 3 jaren heeft bereikt. Uiteraard zien we Guy als supporter graag op de club en is hij altijd welkom in de bestuurskamer!

Erik Sosef
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Walking Football training op dinsdag 17 maart: meld je nu aan!
do 5 maart

Enkele sportverenigingen in het Westland hebben het afgelopen jaar besloten om voor de oudere generatie het “Walking Football” te introduceren. Inmiddels is er een clubje enthousiastelingen gevonden die dit bij S.V. Honselersdijk willen opzetten, wat betekent dat het vanaf nu mogelijk is om jezelf op te geven voor het Walking Football. De eerste 'training' zal plaatsvinden op dinsdag 17 maart.

In januari zijn een aantal leden van onze club op bezoek geweest bij Westlandia om alvast te proeven aan het spelletje van Walking Football. Wat de aanwezigen opviel is dat het Walking Football niet alleen leuk en sportief is om te zien, maar dat het ook heel leuk is om het te doen. We hopen dat er nog veel meer Honselersdijkers van minimaal 55 jaar zich aan zullen melden voor het Walking Football, zodat het ook bij onze club een gezellige aangelegenheid zal worden.

Programma dinsdag 17 maart
We starten op dinsdag 17 maart 2020 met Walking Football:
- Koffie om 9.30 uur in de ontvangstkamer
- Omkleden 10.00 uur in kleedkamer(s) 15 en 16
- Warming-up op veld 1 om 10.15 uur
- Spel einde 11.15 uur
- Nog even een ‘bakkie’ in de ontvangstkamer tot 12.00 uur.

Aanmelden voor Walking Football
Vanaf heden kunnen jullie je aanmelden per mail (directie@svhonselersdijk.nl) of voor meer informatie kunnen jullie bellen met Leen 0174-627406 of Joop 06-48716466

Hoofdtrainers van JO17- en JO19-jeugd verlengen contract voor seizoen 2020/2021
ma 2 maart

Afgelopen week hebben de hoofdtrainers van de JO17- en JO19-jeugd een overeenstemming bereikt met de TC van S.V. Honselersdijk voor het seizoen 2020/2021. Dit betekent dat de trainers Maikel Middelburg (JO17), Erwin Bouwman en Erik van Velden (beiden JO19) ook volgend seizoen de oudste jeugdelftallen van de club onder hun hoede zullen nemen. Gezien de jarenlange ervaring die de trainers hebben bij onze vereniging, gezamenlijk bijna 30 jaar, heeft de TC er zonder meer goed aan gedaan om deze clubmensen ook voor volgend jaar vast te leggen.

Zowel de JO17-1 als de JO19-1 draait een meer dan uitstekend seizoen, met als hoogtepunt het winterkampioenschap van de JO19. Echter was vooral de persoonlijke ontwikkeling die de spelers doormaken onder de huidige trainers de doorslaggevende reden om vanuit de TC een contractverlenging aan de trainers aan te bieden. In onderstaand interview blikken we met Maikel (24), Erik (35) en Erwin (44) terug op de eerste seizoenshelft en wordt duidelijk welke ambitie zij uitspreken richting volgend seizoen.

Wat zijn wat jullie betreft de mooie aspecten aan het opleiden van de JO17- en JO19-jeugd?
Erik/Erwin: "De doelstelling van ons is om uiteindelijk zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het selectievoetbal van de senioren. De stap was in de afgelopen jaren vaak nog aan de grote kant, maar door de jongens voldoende enthousiast te maken en kwalitatief klaar te stomen hopen we dit gat te verkleinen."
Maikel: "Onze doelstelling is eigenlijk hetzelfde, alleen proberen wij de JO17-jeugd dan klaar te stomen en op te leiden voor de JO19. Dit houdt voornamelijk ook in dat de spelers zich fysiek moeten ontwikkelen om de stap aan te kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de spelers vanuit de individuele gedachte meer aan het team gaan denken."

Op welke manier proberen jullie de jeugd zo goed mogelijk klaar te stomen voor de volgende stap die zij moeten maken?
Erik/Erwin: "We trainen met een selectie van 17 spelers, waarbij we alle spelers zoveel mogelijk laten spelen. Zo hebben we dit jaar naast de reguliere wedstrijd al zo'n 8 oefenwedstrijden gehad op hoofdklasse-niveau om iedereen aan het werk te zetten. Bovendien kunnen de spelers die in het komende seizoen mogelijk de overstap gaan maken naar de senioren selectie ook in de tweede seizoenshelft op dinsdag alvast meetrainen met de selectie. Daarnaast laten we waar mogelijk de jeugdspelers meedoen met het O23-elftal of het derde elftal indien zij extra spelers nodig hebben. Hierdoor kunnen de spelers op alle mogelijke manieren wennen aan de intensiteit van het seniorenvoetbal."
Maikel: "We trainen gezamenlijk met een groep van 26 spelers, hiermee creëren we de saamhorigheid die zaterdags nodig is bij de wedstrijden. Net als de JO19-sectie laten we vanuit de JO17 in de tweede seizoenshelft spelers meetrainen die volgend seizoen de stap gaan maken naar een hogere sectie. Hierbij is het zo dat de spelers op maandag en woensdag gewoon trainen met hun eigen teams en daarnaast op dinsdag meetrainen bij de JO19. Ze krijgen hierbij geen vrijstelling voor onze eigen trainingen, waardoor ze ook alvast kunnen wennen aan de zwaardere fysieke belasting die ze te wachten staat in de JO19."

Wat zijn jullie ambities voor de resterende competitie en komend seizoen?
Erik/Erwin: "Voor dit seizoen hopen we bij de eerste 3 te eindigen, dat zou een knappe prestatie zijn na de promotie naar de hoofdklasse van afgelopen december. Afgelopen zaterdag hebben we daarnaast de volgende ronde van de bekercompetitie bereikt door een 5-0 overwinning, daarin willen we uiteraard ook zo ver mogelijk komen. Voor volgend seizoen hebben we onszelf als doel gesteld om zoveel mogelijk spelers enthousiast te maken voor het selectievoetbal en we hebben de ambitie om een stabiele hoofdklasser te worden."
Maikel: "In het restant van dit seizoen blijft het de doelstelling om de aansluiting bij de JO19 te creëren voor de 2e jaars-spelers binnen onze JO17-elftallen, we hopen dat komende zomer veel spelers de overstap kunnen maken. Voor volgend seizoen zijn we nog redelijk afhankelijk van de selectie, maar de doelstelling blijft in principe hetzelfde, dit zal ten alle tijden de rode draad blijven. Daarnaast willen we ook voor iedereen op individueel gebied uitdaging blijven houden, dit stimuleert de ontwikkeling."

Willen jullie zelf verder nog wat kwijt aan alle leden van S.V. Honselersdijk?
Erik/Erwin: "We willen benadrukken dat we een hele groep aan begeleiding hebben die heel belangrijk is voor de ontwikkeling van de spelers. De begeleiding bestaat bij ons uit Richard Vijftigschild, Piet van der Ende en vlagger/scheidsrechter Frans Brochard. Door deze groep begeleiders wordt alles goed gefaciliteerd en krijgen de spelers de ruimte om zich te ontwikkelen, dit kunnen wij als trainers zijnde niet alleen."
Maikel: "Hier sluit ik me volledig bij aan. We hebben bij de JO17-jeugd ook een fantastische groep met assistent-trainers en begeleiding. bestaande uit Marcel Noordam, Mitchell Vlielander, Lars Middelburg, Gert van Zanten, Martien van Hoek, Louis Kester, Richard van Elswijk en Michel Lambooy. We zijn blij dat merendeel van de trainers en begeleiding al heeft toegezegd voor volgend seizoen."

We wensen Maikel, Erik en Erwin heel veel succes toe voor het restant van dit seizoen en uiteraard ook voor volgend seizoen. Als club zijnde zijn we trots dat jullie ook volgend seizoen weer als hoofdtrainers voor de JO17- en JO19-jeugd van onze club staan.

Supportersreis naar Brielle: geef je nu op!
zo 1 maart

Omdat we bij S.V. Honselersdijk maar geen genoeg krijgen van gezellig wat samen doen, is er weer een nieuw uitje georganiseerd. Na het doorslaande succes van onze trip naar Zoutelande, was er veel vraag naar een nieuw uitje. De keuze is gevallen op Brielle, een gezellig klein stadje waar we ons prima kunnen vermaken.

Trek dus de agenda en zet 2 kruizen op 17 en 18 april 2020. Het eerste gaat het op zaterdag 18 april opnemen tegen VV Brielle. Gezien de stand op de ranglijst kunnen de mannen van trainer André Lourens alle steun gebruiken. Wij gaan onze trots dus ook massaal steunen!

Om alvast in de stemming te komen vertrekken we vrijdag 17 april om 14:30 uur vanaf de voetbal met een Partybus richting Brielle. We gaan daar inchecken in Hotel de Zalm, midden in het gezellige centrum en zullen daar een paar drankjes tot ons nemen. Tussen de drankjes door zullen we een hapje gaan eten in de stad.
Zaterdagmorgen lekker ontbijten en vervolgens weer fris richting het sportpark om onze jongens aan te moedigen. De Partybus zal ons tussen 19:30 en 20:00 uur weer ophalen. We denken rond 21:00 uur weer terug te zijn in Honselersdijk.

Wat gaat het kosten?
€ 80,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor?
- Een retourtje Brielle met de Partybus.
- Een paar drankjes in de bus. (tot de pot op is)
- Overnachting in Hotel de Zalm
- Een heerlijk ontbijt.
- En een onvergetelijk weekend, hopelijk bekroond met 3 punten voor onze jongens.

Hoe kan ik me aanmelden?
Stuur een mail naar beheer@svhonselersdijk.nl met je naam en telefoon nummer.
Maak vervolgens € 80.00 over naar:
NL06RABO0135385563 t.a.v. SV Honselersdijk o.v.v. Weekend Brielle en je naam.

LET OP !!
Op het moment dat je hebt betaald, maken we de aanmelding definitief. Binnenkort zal er een deelnemerslijst worden gepubliceerd via de "Brielle App" op WhatsApp. Iedere deelnemer zal worden toegevoegd aan deze groep, de komende tijd zullen we via deze weg verder communiceren.

Zorg dat je er snel bij bent, want VOL=VOL

Met vriendelijke groet,
De Organisatie

Nieuw lid voor de businessclub: LS Palletgroep
vr 28 februari

De businessclub van S.V. Honselersdijk heeft afgelopen week opnieuw een nieuw lid mogen verwelkomen. LS Palletgroep uit Hoek van Holland heeft zich aangesloten bij De Club Van Honsel, waardoor er nu 63 bedrijven uit de regio zijn aangesloten bij DCVH.

LS Palletgroep is van oorsprong een Honsels bedrijf, aangezien het in 1982 bij de oprichting gevestigd was aan de Zwethlaan in Honselersdijk. Momenteel is het bedrijf gevestigd in Hoek van Holland en Standdaarbuiten, waarbij het bedrijf de afgelopen jaren het machinepark flink heeft uitgebreid. Hierdoor kunnen ze kostenbesparend en efficiënt werken en is het vele malen minder belastend voor de werknemers.

We heten LS Palletgroep van harte welkom bij onze businessclub, hopelijk gaan we gezamenlijk op alle gebieden een succesvolle periode tegemoet. Meer informatie over het nieuwste lid van DCVH is terug te vinden op de website van LS Palletgroep.

14 maart Super Saturday: Strijphaven
wo 26 februari

Wanneer de Après-ski feesten en de Carnavalsgekte achter de rug zijn, is het eindelijk tijd voor een echt feestje. Tijdens de Super Saturday van zaterdag 14 maart ontvouwt zich een nieuw fenomeen op ons sportpark: Strijphaven.

De Honselse variant van het welbekende Amsterdamse festivalterrein debuteert samen met niemand minder dan DJ Quinsane in onze kantine. Zoals de naam al doet vermoeden zullen er flink wat stevige beats door de kantine klinken in een heerlijke festivalsfeer, dus zorg dat je erbij bent!

We zien jullie zaterdag 14 maart allemaal graag terug op Sportpark de Strijphorst voor de gezelligste 3e helft van het Westland!

Vanavond Klaverjassen bij S.V. Honselersdijk
di 25 februari

Vanavond is er weer een klaverjasavond bij S.V. Honselersdijk. De avond start om 19:30 uur, zoals gebruikelijk starten we met een lekker bakkie koffie en Honselse gezelligheid. De kosten voor deelname bedragen €2,50, waarbij het eerste "bakkie" gratis is.

Iedereen is welkom en kan zomaar binnenlopen om gezellig mee te doen, dus tot vanavond!!

Steun Stichting ALS Westland en doe mee aan "A Local Swim"
ma 24 februari

In het verleden zijn er diverse acties geweest op onze vereniging ten behoeve van Stichting ALS Westland, vandaar dat we iedereen erop willen attenderen dat het vanaf 3 maart weer mogelijk is om je in te schrijven voor A Local Swim Westland. Zaterdag 15 augustus vindt de 4e editie plaats van het open water zwemevenement, waarbij de deelnemers een route van 2 kilometer zwemmen door het water De Lee/Brede Lee dat dwars door de gezellige kern van De Lier loopt.

Onder het motto ‘Samen sterker tegen ALS’ laten deelnemers zich sponsoren om geld in te zamelen voor onze vier belangrijke pijlers: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS, wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van ALS, projecten en initiatieven gericht op de verbetering van de kwaliteit van zorg van ALS-patiënten en projecten en initiatieven gericht op de verbetering van de kwaliteit van leven van ALS patiënten

Voor meer informatie over en het inschrijven voor dit initiatief van Stichting ALS Westland kun je terecht op de website van A Local Swim.

Vrijwilligersavond op vrijdag 24 april: Rabo-pubquiz
vr 21 februari

Enkele weken geleden is Ron van Dijk uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar 2019 van de Gemeente Westland, een categorie van de Westlandse Sportprijzen die werd gesponsord door Rabobank Westland. Door de sponsoring van deze ronde kreeg Ron namens Rabobank Westland het aanbod om iets moois te organiseren voor alle vrijwilligers van S.V. Honselersdijk.

Ron heeft voorgesteld om dit initiatief te gebruiken voor een pubquiz voor alle vrijwilligers van S.V. Honselersdijk, iets wat door alle betrokkenen uiteraard met enthousiasme werd toegejuicht. Namens de club willen we hier nog een schepje bovenop doen door de jaarlijkse vrijwilligersavond ook op deze prachtige avond te organiseren, zodat er een compleet verzorgde avond vol gezelligheid ontstaat, exclusief voor onze gewaardeerde vrijwilligers.

Dit betekent dat op vrijdag 24 april vanaf 20:00 uur de jaarlijkse vrijwilligersavond, inclusief een Rabo-pubquiz voor alle vrijwilligers georganiseerd zal gaan worden. Heb je geen interesse om deel te nemen aan de pubquiz? Geen probleem, je bent als vrijwilliger zijnde van harte welkom om gezellig een drankje en een hapje te komen doen tijdens deze avond. De vrijwilligers van S.V. Honselersdijk zullen halverwege maart per mail een uitnodiging ontvangen voor deze compleet verzorgde avond, hierin staat ook meer informatie over het inschrijven voor de Rabo-pubquiz.

Speciale training voor JO19-1 bij Wouter de Kok Fysiotherapie
do 20 februari

Afgelopen week is de selectie van JO19-1 'onder handen genomen' door fysiotherapie Wouter de Kok, binnen de vereniging verantwoordelijk voor de verzorging van de senioren selectie. Door de promotie naar de hoofdklasse na de winterstop wordt niet alleen voetballend meer van de spelers gevraagd, maar ook qua krachtsinspanning.

Na de slijtage-slag van afgelopen zaterdag waarin medekoploper Smitshoek met 4-3 werd verslagen, kwam het goed uit om een keer op een andere manier weer op krachten te komen. Onder leiding van Sven van der Meer, werkzaam voor Wouter de Kok Fysiotherapie, werd in de sportzaal van de gelijknamige fysiotherapie-praktijk een uur lang een parcours afgelegd van verschillende oefeningen. Zelfs de begeleiding van de JO19-1 werd niets bespaard en volop op de proef gesteld.

Uiteindelijk was iedereen flink uitgeput en werd daarmee een verdere basis gelegd om de 2e seizoenshelft een goed vervolg te geven. De JO19-1 wil Wouter de Kok en Sven van der Meer dan ook bedanken voor hun bijdrage deze avond.

Gelijkspel voor O23-elftal van S.V. Honselersdijk
wo 19 februari

Het O23-elftal van S.V. Honselersdijk gaf gisteravond in de slotfase van de wedstrijd tegen Schipluiden O23 een zeker lijkende overwinning uit handen. Tijdens de uitwedstrijd voor de Delftse Beloftencompetitie werd er door beide teams in de eerste helft niet gescoord, maar een vermakelijke tweede helft zorgde uiteindelijk voor een 2-2 eindstand.

Tien minuten na rust was het Brent Gardien die met een afstandsschot de score opende in het voordeel van de bezoekers. Brian Valstar leek een krap kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien met een benutte penalty, ware het niet dat Schipluiden in de laatste 10 minuten nog tweemaal wist te scoren.

Ondanks het gelijkspel staat de O23-formatie van S.V. Honselersdijk nog steeds op de eerste plek in Poule C van de Delftse Beloftencompetitie. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat directe concurrenten DHC en Full Speed door de inhaalwedstrijden die op het programma staan de Honselersdijkers nog kunnen passeren op de ranglijst.

Vanavond: Schipluiden O23 - S.V. Honselersdijk O23
di 18 februari

Vanavond treedt het O23-elftal van S.V. Honselersdijk weer aan in de Delftse Beloftencompetitie. Op bezoek in Schipluiden zullen de oranjehemden het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van vv Schipluiden. Om 20:00 uur zal er afgetrapt worden voor de wedstrijd.

Het O23-elftal van S.V. Honselersdijk bezet momenteel de eerste plaats in Poule C van de Delftse Beloftencompetitie, met 12 punten uit 5 duels. De directe concurrenten hebben weliswaar 3 punten minder, echter hebben zij ook nog een wedstrijd tegoed. Schipluiden is terug te vinden op een 5e plaats met 6 punten uit 5 duels.

Walking Football bij S.V. Honselersdijk: meld je aan!
di 18 februari

Enkele sportverenigingen in het Westland hebben het afgelopen jaar besloten om voor de oudere generatie het “Walking Football” te introduceren. Inmiddels is er een clubje enthousiastelingen gevonden die dit bij S.V. Honselersdijk willen opzetten, wat betekent dat het vanaf nu mogelijk is om jezelf op te geven voor het Walking Football. De eerste 'training' zal plaatsvinden op dinsdag 17 maart.

In januari zijn een aantal leden van onze club op bezoek geweest bij Westlandia om alvast te proeven aan het spelletje van Walking Football. Wat de aanwezigen opviel is dat het Walking Football niet alleen leuk en sportief is om te zien, maar dat het ook heel leuk is om het te doen. We hopen dat er nog veel meer Honselersdijkers van minimaal 55 jaar zich aan zullen melden voor het Walking Football, zodat het ook bij onze club een gezellige aangelegenheid zal worden.

Programma dinsdag 17 maart
We starten op dinsdag 17 maart 2020 met Walking Football:
- Koffie om 9.30 uur in de ontvangstkamer
- Omkleden 10.00 uur in kleedkamer(s) 15 en 16
- Warming-up op veld 1 om 10.15 uur
- Spel einde 11.15 uur
- Nog even een ‘bakkie’ in de ontvangstkamer tot 12.00 uur.

Aanmelden voor Walking Football
Vanaf heden kunnen jullie je aanmelden bij Leen Lindhout per mail gerlee@caiway.nl; of voor meer informatie kunnen jullie bellen met 06-52022350.

S.V. Honselersdijk sleept op de valreep een gelijkspel uit het vuur
ma 17 februari

S.V. Honselersdijk heeft zaterdagmiddag tegen Heinenoord na een 3-1 achterstand, mede door veel strijd en veerkracht, alsnog een 3-3 gelijkspel uit het vuur weten te slepen. In de 90e minuut scoorde invaller Ruben de Groot de gelijkmaker. De heenwedstrijd eindigde ook in een 3-3 gelijkspel en vlak voor tijd werd daar de gelijkmaker gescoord door Kevin Bogaards. Het gelijke spel bracht beide ploegen niet weg van de laagste plaatsen in de 1e klasse.

Trainer Andre Lourens kon vandaag geen beroep doen op Michel van Giesen na de rode kaart tegen Die Haghe. Michel heeft 2 wedstrijden aan zijn broek gekregen. Zijn vervanger Lars Ammerlaan startte op het middenveld, waardoor Leon de Brabander een plek naar achteren schoof.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol. In de eerste minuut was het Nigel Hendriks die goed voor zijn tegenstander kwam en Kevin Bogaards de gelegenheid gaf om een actie te maken. Kevin stuitte in eerste instantie op de Heinenoordse verdediging, maar hield toch balbezit en tikte de bal naar Tom van Veen. Uit een mooie beweging van Tom raakte hij zijn tegenstanders kwijt, echter keeper Dillan Heijnen kon op tijd de bal oppikken. Na wat spelde prikken van Heinenoord die door keeper Quinten van der Helm onschadelijk werden gemaakt was het Tom van Veen die alleen on tour ging. Hij glipte simpel langs een aantal verdedigers en haalde hard uit, maar de paal bracht redding voor de ploeg van Joop Hiele. De rebound was voor Youri Riepe, maar hij zag zijn inzet weggewerkt worden.
Na deze beginfase zakte het spel ver weg bij de Dijkenaars. Veel balverlies en zwak ingrijpen op het middenveld, zorgde ervoor dat Heinenoord er gevaarlijk uit kwam. In de 21e minuut was het Larbi El Harouchi die alleen op keeper Quinten van der Helm afging, maar Quinten was op tijd zijn doel uit om redding te brengen. Uit de volgende aanval was het Marcel Bruggeling die een inzet van Remco Buist op tijd wist weg te werken. In de 27e minuut viel dan toch de treffer. Na goed opkomen van Ramon Salaz bereikte zijn voorzet Remco Buist. In eerste instantie kon Youri Riepe de bal nog wegwerken, maar bij de tweede poging van Remco Buist belandde de bal uiterst lullig en buiten bereik van Quinten van der Helm in het doel, 0-1. Ook na de tegen goal kon S.V. Honselersdijk nog weinig terug doen. Vele malen werd de lange bal gehanteerd, maar de zogenaamde tweede ballen werden niet veroverd. Hierdoor verloor de ploeg de controle over het veld. In de 37e minuut was het ook dan raak voor de Heinenoorders door Noel Goosens,0-2. Net voor de rust was het Tom van Veen die ver in het strafschopgebied was doorgedrongen en onderuit werd gehaald. Oud-Eredivisie scheidsrechter Roelof Luinge zag hier echter een schwalbe in en toonde Tom de gele kaart !!.

Na de rust een kleine omzetting in het team van Andre Lourens en dat bracht gelijk meer voetbal en rust bij de thuisploeg. In de 49e minuut was het Brian Valstar die op rechts tot het strafschopgebied kon doordringen en de bal goed breed legde op de meegelopen Tom van Veen. Met een simpele beweging scoorde Tom de aansluitende treffer, 1-2. De Dijkenaars knokten nu wel voor elke meter, maar kregen in de 56e minuut halverwege eigen helft een vrije trap tegen. Uit de vrije trap van Larbi El Harouchi werd door Davy Kaptein de score weer naar een verschil van 2 doelpunten gebracht,1-3. Heinenoord dacht al op rozen te zitten en begon al met tijd te rekken. Maar S.V. Honselersdijk dacht hier anders over. Het drukte Heinenoord terug op eigen helft en kregen wat kansen. In de 70e minuut was het Brian Valstar die na een een-tweetje met Leon de Brabander vrij het strafschopgebied in kon gaan, maar zijn schot werd nog net gekeerd door de verdediging van Heinenoord. In het laatste gedeelte van de wedstrijd stuurde trainer Andre Lourens Ruben de Groot en Pawel Rubin het veld in die met hun lengte voorin voor onrust konden zorgen en dit had effect. Door balverlies kon Angelo Zwirs ongehinderd in de 82e minuut recht op keeper Dillan Heijnen af gaan en hij scoorde koelbloeding de 2-3. Een alles of niets om de gelijkmaker te scoren had effect. In de 90e minuut werd Ruben de Groot halverwege de helft van Heinenoord onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter Luinge gaf terecht een vrije trap voor S.V. Honselersdijk. De vrije trap van Brian Valstar werd diep in het strafschopgebied gebracht. In het overvolle strafschopgebied was het Ruben de Groot die het laatste tikje kon geven en terecht de 3-3 op het score bord bracht.

S.V. Honselersdijk heeft nu 2 weken rust en kan zich dan op gaan maken voor het treffen tegen koploper Poortugaal.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A, -63 Ruben de Groot), Nigel Hendriks, Youri Riepe, Lars Ammerlaan (-45 Nick van der Kraan), Leon de Brabander (-80 Pawel Rubin), Kevin Bogaards, Angelo Zwirs, Tom van Veen (geel), Brian Valstar

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Pupil van de Week: Nick Noordermeer
vr 14 februari

Komende zaterdag speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie. Op Sportpark de Strijphorst ontvangt het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk een concurrent in de strijd om de onderste plaatsen van de eerste klasse: Heinenoord. Het eerste elftal is er gezien de positie op de ranglijst alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen, hopelijk gaat onze Pupil van de Week daar een handje bij helpen!

Nick Noordermeer zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Nick heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt Nick zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Nick Noordermeer
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Proefvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Virgil van Dijk
Mijn favoriete trainers zijn: Nick Duijvestijn en Nick van der Kraan
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen, conditie en koppen
Op welke plaats speel je: Laatste man
Mijn mooiste voetbalmoment is: Kopgoal uit een corner tegen KMD
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Nigel Hendriks

Advertentie

Condubouw