Nieuws

Hoofdtrainer JO-19 ook vastgelegd voor komend seizoen
Vandaag

Bestuur en Technische commissie zijn verheugd te melden, dat hoofdtrainer Roy Jansen van de JO19 zijn contract verlengd heeft met een jaar. Daarmee is Roy ook voor het komende seizoen 2024-2025 de hoofdtrainer van de JO-19. Roy is vanaf het seizoen 2022-2023 in dienst bij S.V. Honselersdijk.
We kijken uit naar de verdere samenwerking en wensen Roy met zijn team veel succes in het vervolg van de competitie.

Zure nederlaag S.V. Honselersdijk
gisteren

S.V. Honselersdijk verloor vandaag met 0-1 tegen Voorschoten’97. De wedstrijd was geen hoogstaand duel. Aan beide kanten werd weinig weggegeven dus van spanning was geen sprake. De 1-0 viel uit een corner diep in de 2e helft. De thuisploeg kon vandaag geen vuist maken door het gemis van een aantal bepalende spelers. Ook te veel spelers haalden hun niveau niet en dan krijg je het ook moeilijk.

In deze poule is het belangrijk om er elke week te staan en de punten te pakken. De ploegen staan allemaal zo dicht bij elkaar dat na een paar verlies partijen al snel de gevaren zone dreigt. Zo ook onze tegenstander vandaag Voorschoten’97 die in de gevaren zone zit en dus zal knokken voor elke punt.

Het was vooraf nog even puzzelen voor trainer Pim van der Hoorn. De creatieve buitenspelers Brian Valstar en Steijn de Bruijn zijn nog niet inzetbaar en laatste man Vince van Hagen was voor 1 wedstrijd geschorst n.a.v. de rode kaart van verleden week.

S.V Honselersdijk startte goed. In de eerste minuut van de wedstrijd was het dicht bij een doelpunt. Een overtreding op Kevin Bogaards leverde een vrije trap op net buiten het 16m gebied. De vrije trap van Joey Valstar belandde echter buiten bereik van keeper Stephan van der Niet op de lat. Hierna was het Voorschoten’97 die de druk opvoerde en binnen 5 minuten 4 corners mocht nemen. Maar echte kansen kwamen hier niet uit voort. Na deze veelbelovende start, zakte het voetbal ver weg. Het was een periode waar aan beide kanten veel balverlies werd geleden. In de 33e minuut wist Voorschoten’97 toch door de defensie van S.V. Honselersdijk te dringen. Een pas van Nasim el Khiraoui op Mohammed Maatoug twijfelde keeper Quinten van der Helm om uit het doel te komen, maar hij kon ten koste van een corner een doelpunt voorkomen. Het spel speelde zich af merendeels op het middenveld en kansen werden nauwelijks meer gecreëerd. In de 44e minuut toch een klein foutje in de verdediging van Voorschoten’97. Rechtsback Martijn Hogenboom verspeelde de bal aan Rik van Schie en Rik kon alleen op het doel af gaan. Van de geboden mogelijkheid had Rik teveel tijd nodig, zodat de kans alsnog verloren ging.

De tweede helft was identiek aan de eerste helft. De ploegen deden weinig van elkaar onder. Hier en daar werden voor het doel wat plaag stootjes uitgedeeld, maar van echte kansen was geen sprake. In de 67e minuut kwam dan toch wat beleving in de wedstrijd. Het was Guy Smit die alleen op keeper Quinten van der Helm afging. Quinten redde op prachtige wijze en uit de rebound werd wel gescoord, maar er was al buitenspel geconstateerd. Niet veel later werd door de honselse verdediging een corner weggegeven. De corner van Miquel Boersma werd scherp voor het doel getrokken waarna Martijn Hoogenboom nog net het laatste tikje kon geven, 0-1. S.V. Honselersdijk moest nu risico’s nemen en dan geef je automatisch meer ruimte weg. Zo kreeg Voorschoten’97 nog enkele kansen maar in de 0-1 stand kwam geen verandering meer. Scheidsrechter Takacs floot na 2 minuten blessure tijd voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nick van der Kraan, Nigel Hendrix, Rik van Schie, Ricardo van der Zijden (geel, -73 Luke Groenenboom), Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Bart van der Ende (-67 Sean van der Stap), Tom van Veen (A) Kevin Bogaards

Tekst: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Pupil van de week: Fabian Szperlak
vrijdag

Morgen speelt het eerste elftal de thuiswedstrijd tegen Voorschoten'97. Het eerste elftal speelde vorige week gelijk tegen LFC en gaat voor de overwinning. De pupil van de week is Fabian Szperlak en hij voorziet dat de drie punten op de Strijphorst blijven met de voorspelling van 2-0 winst.

Fabian loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Fabian veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Fabian
Leeftijd: 9
Ik speel in (team): JO11-1
Later wil ik: Bij een profclub voetballen
Mijn favoriete profclub is: Real Madrid
Mijn favoriet profvoetballer is: Zinedine Zidane
Mijn favoriete trainer is: Stef vd Vlis
Mijn sterkste punten zijn: Dribbelen en snel rennen
Op welke plaats speel je: Linksmidden
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen ik mijn eerste doelpunt maakte
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Mijn vader Mirek
Wat wordt de uitslag voor vandaag? 2:0

In memoriam - Peter van Holsteijn
donderdag

Ons bereikte het droevige bericht dat op 19 februari jl. enthousiast oud vrijwilliger van onze club, Peter van Holsteijn is overleden.

Wij herinneren Peter als een enthousiast en betrokken ouder toen zijn zoon Sven van Holsteijn bij ons voetbalde en ook als vrijwilliger met verstand van voetbal. Als vrijwilliger was hij enorm betrokken bij de vereniging. Zo was hij onder andere in het seizoen 1983-1984 leider van de C1 met Jos Kester als trainer. Naast het leiderschap, was hij ook zo'n vijf jaar als TC lid betrokken bij de ontwikkeling van de E'tjes en F'jes. Maar ook als er een klussendag werd georganiseerd, was Peter niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Wij zijn Peter heel dankbaar voor wat hij voor onze vereniging heeft gedaan. Op de foto's zien we de gulle lach van Peter tijdens het 40 jarig jubileumkoor en de voorbereiding van het bestuurselftal in juni 2006 in Café bij 't Hof.

Wij wensen Jeanet, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe om dit verlies te verwerken.

Leden en bestuur S.V. Honselersdijk

Wederom nieuw lid De Club van Honsel - Arbo.nu
woensdag

Sindskort is Arbo.nu lid van de Club van Honsel en ik stel mij graag aan u voor.

Mijn naam is Yvon Brunt en ik ben in 2018 gestart met Arbo.nu, een gecertificeerde arbodienst met inmiddels vestigingen in Wateringen, Hoek van Holland en Middenmeer.

Het is mijn doel om met Arbo.nu de klant in zijn totaliteit te ontzorgen en zowel de werkgever als de werknemer persoonlijke aandacht te geven. Wij werken met BIG-geregistreerde bedrijfsartsen en gediplomeerde verzuimconsulenten. Wij richten ons vooral op re-integratie en preventie en onze praktische aanpak kan resulteren in een aanzienlijke beperking van verzuim en verzuimkosten.

Een arbeidsongeschikte werknemer kan meestal snel terecht bij één van onze bedrijfsartsen, ook wanneer er psychische klachten zijn. Onze verzuimconsulenten spreken meerdere talen, (Engels, Pools, Lets, Oekraïens, Russisch, Turks en natuurlijk Nederlands) waardoor mensen in de eigen taal geholpen kunnen worden. Tevens ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon en kan in gesprek gaan met werknemers als daar behoefte aan is.

Meer informatie over Arbo.nu vindt u op onze website: www.arbo.nu
Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de businessclub van SV Honselersdijk en hoop snel de andere ondernemers en leden te ontmoeten.

Yvon Brunt

Komende zaterdag SUPER SATURDAY!
dinsdag

Komende zaterdag trappen we weer af met een heerlijke Super Saturday! We trappen de dag af met een heerlijk potje voetbal tussen ons prachtige SV Honselersdijk 1 die het gaat opnemen tegen Voorschoten '97 1. Er is genoeg reden om te blijven hangen op de club, want vanaf 18:00 uur zal DJ Timber de kantine voorzien van heerlijke muzikale klanken!

Komende zaterdag is wederom het perfecte recept voor een potje voetbal kijken, een drankje en een dansje. Dus hopelijk tot zaterdag!

Zoals altijd zijn de Super Saturday’s 18+ en is legitimatie verplicht. Mis het niet en kom gezellig komende zaterdag om half 3 naar S.V. Honselersdijk, dan maken we er samen een gezellige dag van! Tot zaterdag, tot Super Saturday!

Nieuw lid voor DCVH: Martex Produce B.V.
ma 26 februari

De Club van Honsel heeft weer een nieuwe lid mogen verwelkomen. Martex Produce B.V. heeft zich namelijk aangesloten bij de businessclub van onze vereniging. Martex Produce B.V. is een import en exportbedrijf van potplanten van het hogere segment naar Engeland sinds 1996. Zij zijn gevestigd op Bloemenveiling Holland te Naaldwijk.

Wij willen Martex Produce B.V. via deze weg van harte welkom heten bij onze mooie vereniging!

Bonuspunt voor S.V. Honselersdijk
zo 25 februari

De 2-2 tegen LFC in de blessuretijd kwam als een bonuspunt voor S.V. Honselersdijk. Vanaf de 37e minuut speelde het eerste elftal met tien man, na een rode kaart van Vince van Hagen. S.V. Honselersdijk hield dapper stand, maar was zeker voor de rust de mindere van LFC. Het was ook eerder wachten op de 1-3 dan de 2-2.
Al vanaf het begin werd duidelijk dat LFC deze middag wat meer te bieden had. S.V. Honselersdijk streed voorbeeldig, echter tot kansen leidde dit niet in de eerste helft. Alleen Tom van Veen kon in de 14e minuut een vrije schietkans creëren, helaas stond zijn vizier niet op scherp. De stand was toen al 0-1 voor VDL, dat na knullig balverlies op het middenveld met een scherpe counter de score opende. Tot ieders verbazing viel de 1-1. De keeper van LFC was zo vrij de dal in de voeten van Lars Ammerlaan te spelen en die buitenkans werd doeltreffend afgerond. We zagen van S.V. Honselersdijk nog wel een kopballetje en een bal hoog over, dat was het wel voor de rust. LFC maakte voor rust de 1-2. Uit een strafschop na een overtreding van Vince van Hagen, die daarvoor de rode kaart kreeg.
Na de rust speelde S.V. Honselersdijk met tien man met volle overgave voor de gelijkmaker. Het leverde vooral in de het laatste deel van de wedstrijd kansen op. Invaller Bart van der Ende had al eerder de 2-2 kunnen maken, echter de keeper van LFC redde knap. De 2-2 viel in de blessuretijd na een fraaie actie van Tom van Veen, die van de rechterkant overstak naar de linkerkant van het strafschopgebied. De keeper van LFC keerde de keeper het schot. Echter deze kwam voor de aanstormende Bart van der Ende en die bal ging er wel in. Dit was toch een bonuspunt voor S.V. Honselersdijk. Nadat LFC, dat ook met tien man eindigde, slordig met de overtal situatie in de tweede helft omging.
Tot slot beschikt S.V. Honselersdijk nu ook over een voetbalzuil, waar de wedstrijdbal door de pupil van de week wordt opgepakt. Met dank aan Richard Prins en Erwin van der Mark.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks (geel), Vince van Hagen (rood), Rik van Schie, Ricardo van der Zijden, Joey Valstar, Lars Ammerlaan (-77 Bart van der Enden), Sean van der Stap, Luuk Groenenboom (-62 Holder Djehnairo), Tom van Veen

Pupil van de week: Tess Barnhoorn
vr 23 februari

Het eerste elftal pakt na drie weken de competitie op met de thuiswedstrijd tegen LFC . De ploeg uit Leiden staat op één punt achterstand. Het is zaak om dit zo te houden, bij voorkeur te vergroten om zo ook van de onderste regionen weg te blijven.
De pupil van de week is Tess Barnhoorn en zij voorziet dat de drie punten op de Strijphorst blijven met de voorspelling van 4-1 winst.

Tess loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Tess veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Tess Barnhoorn
Leeftijd:10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik worden: Juf
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: Mbappé
Mijn favoriete trainer is: Michael van Zwam
Mijn sterkste punten zijn: Scoren en duels winnen
Op welke plaats speel je: Spits
Mijn mooiste voetbalmoment is: Mijn eerste belangrijke doelpunt tegen KMD
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Stef van der Vlis
Wat wordt de uitslag voor vandaag? 4-1

S.V. Honselersdijk bekert verder in de Westland Accountancy Cup
ma 19 februari

De eerste wedstrijd van S.V. Honselersdijk in wat voorheen de Westland Cup heette, werd met 0-1 gewonnen. Tegenstander Westlandia (zo) was weliswaar op sportpark De Hoge Bomen voor 85% te vinden in het strafschopgebied van S.V. Honselersdijk, scoren lukte echter niet. Bij S.V. Honselersdijk lukte dat wel. De winnende treffer werd gemaakt door Nigel Hendriks, een kopbal uit een korte corner.
De tegenstander voor de volgende ronde is ook bekend. Quintus won afgelopen zaterdag met 2-5 van Schipluiden. Dat wordt een weerzien met wat oud-selectiespelers.

Vanaf de bijvelden: S.V. Honselersdijk 4 wint van S.V. Honselersdijk 5
ma 5 februari

In een weekend waarin ons vlaggenschip niet in actie hoefde te komen stonden er diverse prachtige affiches op het programma bij de teams die wel de wei in mochten. Blikvanger op het programma van de lagere senioren was de titanenstrijd tussen S.V. Honselersdijk 4 en S.V. Honselersdijk 5, beide uitkomend in de reserve 4e klasse 04.

Het vierde elftal van S.V. Honselersdijk mocht als hoogst geklasseerde elftal en tevens favoriet 'op bezoek' bij gastheer S.V. Honselersdijk 5. In een doelpuntrijk duel wist het vierde haar favorietenstatus waar te maken. Uiteindelijk werd de driepunter met een 3-4 overwinning over de streep getrokken, waardoor S4 zichzelf terug vind op een 3e plaats op de ranglijst. S5 moet voorlopig genoegen nemen met een zeuvende plaats op de ranglijst.

Overige bijvelden
Op de overige bijvelden zagen we veel thuiswedstrijden. S6, S8 en S10 wisten mooie overwinningen te boeken op Sportpark De Strijphorst. S9 en S5 waren de enige thuisspelende teams die met lege handen achter zouden blijven op deze winderige voetbalzaterdag.

Bij de uitwedstrijden werden er weinig punten meegenomen naar de Dijk. Het Zeuvende wist knap een puntje uit het vuur te slepen bij de grote titelfavoriet KMD 4 (1-1) en het 11e kwam met een 3-4 nederlaag net tekort op bezoek bij MVV'27 11.

De uitslagen van de lagere senioren op een rijtje:
S4 - Honselersdijk 5 (u) 4-3
S5 - Honselersdijk 4 (t) 3-4
S6 - HVC'10 4 (t) 4-3
S7 - KMD 4 (u) 1-1
S8 - VELO 8 (t) 6-0
S9 - Loosduinen 5 (t) 0-2
S10 - Scheveningen 5 (t) 6-1
S11 - MVV'27 11 (u) 3-4

Nieuw lid voor DCVH: De Gier Fitness Installatie en Transport
vr 2 februari

De Gier Fitness Installatie en Transport is een familiebedrijf dat zich als verhuisbedrijf heeft gespecialiseerd in het transport, installeren en verhuizen van fitnessapparatuur door heel de BeNeLux. Sportscholen, fysiopraktijken, sportverenigingen, particulieren thuis of defensie, waar fitnessapparatuur te vinden is, komen wij ook.

Daarnaast hebben we ons eigen warehouse in De Lier (voorheen Honselersdijk) en vanuit daar runnen we onze dagelijkse operatie en logistieke werkzaamheden. Met een modern en naar onze mening mooi wagenpark gaan wij iedere uitdaging aan.

S.V. Honselersdijk wint moeizaam van Nootdorp
di 30 januari

S.V. Honselersdijk had het vandaag niet gemakkelijk tegen hekkensluiter Nootdorp. Het won de wedstrijd met wat geluk met 2-1 en handhaaft zich zodoende bovenin de ranglijst. Man van de wedstrijd was Steyn de Bruijn met 2 doelpunten.

S.V. Honselersdijk kon zich in het begin van de wedstrijd moeilijk losmaken tegen het strijdlustige Nootdorp. Nootdorp nam in het begin van de wedstrijd gelijk het initiatief en kregen dan ook de eerste kansen. In de 8e minuut was Nootdorp dichtbij een doelpunt, maar het schot van Jop Verhagen werd knap gekeerd door keeper Quinten van der Helm. Een paar minuten later was het een corner van Nootdorp die in het 16 meter gebied werd gebracht. Uit de scrimmage wist Joey van Maaren hard uit te halen, maar de bal werd op de doellijn gered door Vince van Hagen. Zo kwam S.V Honselersdijk in het begin van de wedstrijd met de schrik vrij. Sporadisch waren de dijkenaars voor het doel van Nootdorp te vinden. Ze kregen weinig gelegenheid om een normale aanval op te zetten door het fellere Nootdorp. Na een kwartier trok S.V. Honselersdijk wat meer uit zijn schulp met enkele tegenstoten tot gevolg. Maar dit resulteerde niet tot echt grote kansen. Ook Nootdorp kon weinig potten meer breken zo dat de wedstrijd een beetje op slot leek te gaan. Nootdorp was nog wel de meest aanvallende ploeg en wilde voor rust graag nog wat forceren. In de 20e minuut werd aanvaller Joey van Maaren teruggefloten door scheidsrechter Bas Persoon na randje buitenspel gestaan te hebben. Na een half uur spelen vond S.V. Honselersdijk toch een gaatje in de hechte verdediging van Nootdorp. Het was een knappe pass van Vince van Hagen op Steyn de Bruijn die randje buitenspel door mocht gaan een met een lobje keeper Jordi de Bruijn wist te verschalken, 1-0. Nootdorp werd wat feller waar Rik van Schie bijna de dupe van werd. Dylan Ligeon kwam met gestrekt been inglijden op het been van Rik. Scheidsrechter Bas Persoon had hem hiervoor minimaal met geel moeten bestraffen, maar hield de kaarten alsnog op zak. Na 26 minuten weer een goede aanval van Nootdorp en een paar meter voor keeper Quinten van der Helm kon plaaggeest Mitchell Addoel hard uithalen, echter een fantastische reflex van keeper van der Helm voorkwam de gelijkmaker. Met enig geluk kon S.V. Honselersdijk tot de rust de voorsprong behouden.

De 2 helft begon gelijk weer met een aanvallend Nootdorp en werd het daardoor gelijk gevaarlijk voor het doel van keeper Quinten van der Helm. Het was een pass van Justin van Rijswijk op de vrijgelaten Mitchell Abdoel, maar gelukkig voor S.V. Honselersdijk ging de bal voorlangs het doel. Het zou nog een heet middagje worden. Nootdorp bleef maar pompen en de ploeg van Pim van der Hoorn kwam er nog slechts sporadisch uit. In de 56e minuut glipte rechtsbuiten Joey van Maaren langs 2 verdedigers en kon verdediger Niels van Wingerden, door zich zelf in de baan van het schot te werpen, een doelpunt voorkomen. De thuisploeg speelde in deze fase heel slordig en het was eigenlijk wachten wanneer Nootdorp toe zou slaan. S.V. Honselersdijk moest het in deze fase hebben van counters, maar het probleem de hele middag was dat de bal de voorwaartsen niet kon bereiken. In de 70e minuut zowaar een grote kans voor S.V. Honselersdijk om de voorsprong uit te breiden. Het was Steyn de Bruijn die een pracht pass op doorgelopen Tom van Veen gaf. Tom was 2 verdedigers te snel af en ook keeper Jordi de Bruijn werd omspeelt echter alleen voor het doel schoot Tom de bal te zacht in zodat de verdediging van Nootdorp de bal nog kon wegwerken. Nootdorp ging 1 op 1 spelen en de druk werd groter en groter op het doel van Quinten van der Helm. In de 80e minuut was het dan toch de gelijkmaker. Jordy van Maanen ging gemakkelijk op rechts door de Honselse verdediging, de gelijkmaker was een feit, 1-1. De laatste 10 minuten van de wedstrijd konden nog wel heel spannend worden. Nootdorp ging nu alles op alles zetten om de winst over de streep te trekken. S.V. Honselersdijk kreeg het zwaar te verduren, maar in de 85e minuut toch een uitbraak via Steyn de Bruijn. Een overtreding op Steyn leverde een vrije trap op. De toegewezen vrije trap werd bij de verste paal gebracht. Keeper Jordi de Bruijn verkeek zich op de bal en liet de bal los. Tom van Veen reageerde heel alert en kon de bal terugleggen op Steijn de Bruijn en hij maakte de 2-1. Een onverwachte voorsprong voor de Dijkenaars na alle gemiste kansen van Nootdorp. Het was nog even het hoofd koel houden en na 5 minuten blessure tijd floot scheidsrechter Bas Persoon voor het einde van de wedstrijd. Het was een niet al te beste wedstrijd, maar de 3 puntjes waren wel binnen.

A.s zaterdag is het eerste elftal vrij.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Ricardo van der Zijden, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Ben Wagener (-90 Nigel Hendrix), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A, -87 Luke Groenenboom), Sean van der Stap (-76 Holder Djehnairo)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Alexander Wagener

Pupil van de week: Tijmen Verspeek
vr 26 januari

Morgen speelt het eerste elftal de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar tegen Nootdorp. Het eerste elftal speelde vorige week gelijk tegen Velo en gaat vanzelfsprekend voor de drie punten. De pupil van de week is Tijmen Verspeek en hij voorziet dat de drie punten op de Strijphorst blijven met de voorspelling van 3-1 winst.

Tijmen loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Tijmen veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Tijmen Verspeek
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later wil ik: profvoetbal
Mijn favoriete profclub is: Liverpool
Mijn favoriet profvoetballer is: Virgel van Dijk
Mijn favoriete trainer is: Stef vd Vlis
Mijn sterkste punten zijn: Alles wat te maken heeft met verdedigen.
Op welke plaats speel je: rechtsachter
Mijn mooiste voetbalmoment is: het doelpunt van eigen helft tijdens het zaal voetbaltoernooi.
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Floris Verspeek JO16-1

Technische en medische staf selectie compleet voor 2024-2025
vr 26 januari

Bestuur en technische commissie zijn verheugd te melden, dat met het vastleggen van verzorgsters Marina van der Meer en Patricia Gardien voor het komende seizoen, de technische en medische staf compleet is. Het stafteam voor 2024-2025 staat en we kijken uit naar de verdere samenwerking.

Onder 23 jaar sluit Delftse Beloften Competitie af met verlies
do 25 januari

Afgelopen maanden heeft S.V. Honselersdijk O23 deelgenomen aan het door DSW - RODI Media ZH gesponsorde toernooi de Delftse Beloften Competitie. Dit is een voetbaltoernooi georganiseerd door een Delftse commissie nauw verbonden met de Delftse voetbalvereniging DHL.

S.V. Honselersdijk was ingedeeld bij de leeftijdsgenoten van Concordia, DSVP, RKDEO, Wippolder en Vitesse Delft
Waar sommige verenigingen het elftal hadden samengesteld uit selectiespelers waren er ook verenigingen,
waaronder S.V. Honselersdijk die juist spelers uit het 3e elftal en de JO19 hadden geselecteerd.
Wennen aan het zogenaamde grote mannen voetbal was het motto.

S.V. Honselersdijk speelde een moeilijke 1e wedstrijd tegen Concordia ( 7-0 ) verlies, in de 2e wedstrijd tegen DSVP werd een 5-3 overwinning behaald. Hierna werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 verloren van RKDEO en ook de wedstrijd tegen Wippolder ging met 1-0 verloren.
Afgelopen dinsdag was de laatste wedstrijd tegen hekkesluiter Vitesse Delft. Na een flitsend begin van S.V. Honselersdijk was het maar 1-0, waar een grotere voorsprong op zijn plaats was geweest. Hierna nam Vitesse Delft het heft in handen wat resulteerde in een 1-4 ruststand. Na de rust kwam Honselersdijk sterk terug met als gevolg een 3-4 tussenstand vlak voor tijd. Een gelijkspel was nog mogelijk geweest als de scheidsrechter de laatste aanval ( 1 tegen 1 met de keeper ) door had laten gaan.
Door al deze uitslagen is S.V. Honselersdijk als 4e geëindigd in de poule, op doelsaldo.

Al met al een leuke competitie, goed georganiseerd door de commissie.

Hierbij wil S.V. Honselersdijk de sponsoren DSW- RODI Media ZH en de Delftse organisatie bedanken en zullen zeker volgend seizoen wederom deelnemen aan dit prachtige evenement.

Tekst: Steven van Erven

Zaterdag 15 juni: 10e editie Coppa il Terzo Tempo op Sportpark de Strijphorst
di 23 januari

Op zaterdag 15 juni is het alweer tijd voor de 10e editie van de Coppa il Terzo Tempo op Sportpark De Strijphorst. Medio 2013 voelden enkele lagere senioren van S.V. Honselersdijk een enorme leegte in hun bestaan als Westlandse Kelderklasser. Zij besloten de stoute schoenen aan te trekken en bij het bestuur van S.V. Honselersdijk aan te kloppen met de vraag of zij een toernooi mochten organiseren voor deze groep pure liefhebbers van bedenkelijk voetbal en gezelligheid in de derde helft.

De vereniging greep deze kans uiteraard met beide handen aan en gaf de organisatie vrij baan om jaarlijks terugkerende gezelligheid mogelijk te maken op Sportpark De Strijphorst. In 2013 gingen de buren van Quintus 5 er met de felbegeerde eerste titel vandoor door S.V. Honselersdijk 7 in de finale te verslaan.

Inmiddels zijn we (incl. de Coppaloze jaren tijdens Covid-19) dus 9 edities onderweg en is het anno 2024 tijd voor een heerlijke jubileumeditie. De oud-deelnemers zijn inmiddels benaderd om mee te doen en zoals ieder jaar lijkt de kans groot dat het deelnemersveld snel vol zal lopen.

Mocht je bij het lezen van dit bericht interesse hebben om met jouw team deel te nemen, laat het dan even weten aan Stefan van Marrewijk (06-12739718). Oud-deelnemers krijgen zoals ieder jaar voorrang op deelname, maar wie weet is een hoge plaats op de reservelijst dit jaar voldoende om jullie debuut te mogen maken op de Coppa il Terzo Tempo!

Komende zaterdag Super Saturday met 3 Meter Peter
di 23 januari

Komende zaterdag is het weer tijd voor een Super Saturday en rolt de bal weer voor S.V. Honselerdijk 1 op sportpark de Strijphorst! Om half 3 betreden S.V. Honselersdijk en Nootdorp het voetbalveld voor een spannende wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal verplaatst het feest zich naar de kantine, waar de energieke klanken van de band 3 Meter Peter vanaf half 6 de ruimte zullen vullen. De perfecte mix van live muziek en sportieve sensatie zorgt voor een bruisende sfeer waarin jij en je vrienden de zaterdag in stijl kunnen beleven.

De minimale leeftijd bij de Super Saturday is zoals altijd 18+. Mis het niet en kom gezellig komende zaterdag om half 3 naar S.V. Honselersdijk. Geniet van een middag vol voetbalplezier en dans tot in de late uurtjes op de muziek van 3 Meter Peter. Dan maken we er samen een fantastische zaterdag van!

Schaduwcoach: nieuwe koploper na 1-1 gelijkspel tegen VELO
ma 22 januari

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft direct een nieuwe koploper in het Schaduwcoach-klassement opgeleverd. Buurman en Stefan van Marrewijk wisten als enigen het 1-1 gelijkspel volledig correct te voorspellen. Hiermee neemt laatstgenoemde ook de leiding in het algemeen klassement over van Pa Ling.

De top twee heeft inmiddels een gaatje geslagen met de overige Schaduwcoaches. Waar koploper Stefan van Marrewijk tot dusver liefst 40 punten wist te verzamelen, volgt Pa Ling op korte afstand met 36 punten. Nummer drie Hans Post is de eerste achtervolger van de top twee met 29 punten. Daarachter staat het allemaal dicht op elkaar en is er nog van alles mogelijk in de rest van dit seizoen!

In de staart van de ranglijst zien we dat de rode lantaarn ook wordt gedragen door een Van Marrewijk. Jan van Marrewijk wist tot dusver slechts 10 punten te behalen met zijn voorspellingen. Dit is inclusief 3 punten door het resultaat van afgelopen weekend, wat betekend dat er een stijgende lijn is ingezet.

S.V. Honselersdijk speelt gelijk tegen Velo
zo 21 januari

De competitie startte in 2024 met de derby tegen Velo. Winterse temperaturen en een guur windje brachten de trouwe Honselse supporters naar Wateringen.
Het was de vraag of de wedstrijd op het hoofdveld door kon gaan. Dat bleek het geval na de inzet van onderhoudsbedrijf Vrij en vrijwilligers van Velo. Voor de supporters is dat fijn en of dat voor de spelers geldt is wellicht een andere zaak. Het veld was natuurlijk niet toppie en had invloed op het spel. Niet raar na de vele regen en vervolgens een vriesje erover heen.

S.V. Honselersdijk was in de beginfase de bovenliggende partij met diverse kansen. Velo kwam na een kwartier tot een eerste doelpoging, echt uitgespeelde kansen waren er niet in de eerste helft voor de thuisclub. Het was dan ook niet onverwacht dat S.V. Honselersdijk op voorsprong kwam. Uit een mooi aangesneden vrije trap van Joey Valster kopte Ricardo van der Zijden in de 37e minuut fraai in. De bal belandde in eerste instantie op de paal en caramboleerde via de keeper in het doel. 0-1 met de rust.

Velo kwam in de tweede helft terug op 1-1. In de 57e minuut viel de 1-1 door een kluts. We zagen vervolgens diverse kansen voor Velo op een voorsprong. Dat gold ook voor S.V. Honselersdijk, dat in het slot van de wedstrijd dichtbij de winst was. Het bleef echter 1-1. Het eerste punt in 2024 is binnen.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Ricardo van der Zijden, Vince van Hagen, Rik van Schie (geel), Nick van der Kraan, Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Sean van der Stap (74- Luuk Groenenboom), Tom van Veen, Steyn de Bruijn

Erwin Bouwman keert terug bij S.V. Honselersdijk
vr 19 januari

Bestuur en technische commissie zijn verheugd te melden dat Erwin Bouwman terugkeert bij S.V. Honselersdijk. Vanaf het seizoen 2024-2025 versterkt Erwin ter aanvulling van Pim van der Hoorn en Jasper Steringa als assistent trainer de technische staf. Erwin Bouwman kent een rijke historie binnen de S.V. Honselersdijk, zowel als eerste elftalspeler en als trainer. Als laatste trainde Erwin de JO19 bij S.V. Honselersdijk. De laatste twee jaar was hij actief als assistent trainer bij Lyra.
Welkom terug bij S.V. Honselersdijk!

Nieuw lid voor DCVH: Voortbouw
di 16 januari

De Club van Honsel heeft kort geleden weer een nieuw lid mogen verwelkomen. Voortbouw heeft zich recent namelijk aangesloten bij de business club van S.V. Honselersdijk. Namens de vereniging willen wij Voortbouw dan ook hartelijk welkom heten bij DCVH! Hieronder stelt het nieuwste lid van onze business club zich aan u voor:

Voortbouw is een Westlands bouwbedrijf, gespecialiseerd in verbouwingen, zowel zakelijk als particulier. Wij zijn werkzaam met een team van vaste onderaannemers, waarmee wij alle werkzaamheden tot een mooi eindresultaat willen brengen.

Met Voortbouw heeft u ook in het voorstadium geen omkijken naar uw verbouwing. We hebben alle kennis en ervaring als het aankomt op de bouwtekening, calculatie en de werkvoorbereiding.

Dag 4 & 5 Supporters op reis (slot): Vrijdag is de mooiste dag in Spanje!
di 16 januari

Vandaag was er een heerlijke ochtend vrij voor de supporters, waardoor er dus enigszins uitgeslapen kon worden. Dat was voor een deel van de groep reden om even een wandeling te maken over de boulevard of om ergens in een hippe koffietent een lekkere kop koffie te drinken. Na de lunch werd koers gezet richting het trainingscomplex, waar de eerste groep een hersteltraining afwerkte en de supporters zichtbaar genoten van de onderlinge groepsdynamiek en de strakblauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Om 15.15 uur werd er door de 2e groep afgetrapt tegen WCR 1, de nummer 3 in de 4e klasse. Ook WCR had een groep supporters meegenomen, wat zorgde voor een volle tribune.

Hoogtepuntje van de wedstrijd was de goal van Djehnairo die daarmee de eindstand op het scorebord bracht: 2-2. Hij liet even wat Honselse bravoure zien en maande het publiek tot stilte met deze prachtige goal. Verder was de wedstrijd van WCR kant vrij stevig, maar wisten de Honselse mannen hier goed en volwassen mee om te gaan. Voor de supporters was het na de wedstrijd tijd om weer de lokale restaurants te bezoeken en kozen de meesten ervoor om daarna lekker de koffer in te gaan pakken. Hoog tijd voor café het mandje. Zaterdagochtend werd er met een vol vliegtuig richting Honselersdijk gevlogen en sloten we gezamenlijk af in de kantine.

Namens alle supporters willen wij de club, de vrijwilligers, de sponsoren en iedereen die dit trainingskamp weer mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken! In het bijzonder natuurlijk onze reisleider Ed Kooij die alles weer op rolletjes liet verlopen. Wij zijn dan ook ontzettend trots op de club en wij zijn blijkbaar bijzonder door heel normaal te doen, aldus Moek. Dat blijkt wel uit het mailtje dat de club heeft mogen ontvangen van een ouder echtpaar, zie hieronder:

Onderwerp: Benidorm.

Vandaag zaten wij op terras KU Lounge aan de boulevard van Benidorm toen een groep supporters en later de trainingsselectie het terras overspoelde.

Wat hebben wij als 75-jarigen genoten van deze club mensen. De spontaniteit, vrolijkheid en enthousiasme spatte ervan af. De sponsor Prins Group mag zich gelukkig prijzen met zo’n achterban. Petje af.


Een trainingskamp waar iedereen trots op kan zijn! Tot volgend jaar!

5e dag selectie S.V. Honselersdijk in Benidorm (echte slot)
zo 14 januari

De 5e en laatste dag van het trainingskamp staat in het teken van de terugreis naar Sportpark De Strijphorst. In verband met de vertrektijd van het vliegtuig en de bijbehorende busreis naar het vliegveld, werd de complete groep al om 07:00uur in de ontbijtzaal van het hotel verwacht.

Dit "vroege" tijdstip in combinatie met vrij besteedbare avond ervoor was geen garantie voor een complete groep aan de tafels. En dit werd ook werkelijk. 3 Spelers waren te laat, en 10 spelers hebben het ontbijt maar helemaal overgeslagen, (maar waren wel op tijd bij de bus), 2 spelers hebben de twijfelachtige eer gehad om gewekt te worden door de trainer. Alle uitslapers konden hun extra opgedane energie mooi gebruiken om alle grootte tassen te dragen.

Op het vliegveld aangekomen werd de selectie herenigd met de supportersgroep, en is iedereen veilig door de grote groene vogel naar Amsterdam gebracht. Nadat de bus ons heeft afgezet bij het clubgebouw werden de laatste verslagen van Andries voorgelezen door 2 uitslapers, en heeft onze voorzitter uitgebreid stilgestaan bij iedereen die dit kamp hebben mogelijk gemaakt (zie onderstaande tekst). Het waren 5 fantastische dagen en we kijken vol vertrouwen uit naar de 2e helft van het seizoen.

Met de afsluitende worden van de voorzitter:

Goedendag allen,

We hebben een fantastisch trainingskamp achter de rug. 5 Dagen waarin er door de complete selectie hard is getraind, waarin ze twee mooie potjes voetbal hebben laten zien, en waar is gewerkt aan een staat van de 2e helft van dit seizoen.

Maar ook 5 dagen waarin heel veel plezier is gemaakt, en waarmee is gewerkt aan een goede teamspirit. En dit alles was niet mogelijk zonder een hele grote groep betrokkene. Deze betrokkene wil ik hierbij even bedanken:

- de supporters voor hun constante support
- de fotograaf/journalist voor de mooie foto's, en teksten op de website
- de trainers voor hun wijze raad
- de leiders voor hun geduld met jullie
- de verzorging voor de goede medische zorg
- alle Sponsors, en in het bijzonder de business club voor de financiële bijdrage
- andries voor zijn dagelijkse kijk op het kamp
- een bijzonder groot applaus voor Lars Ammerlaan en Ed Kooij voor de organisatie
- en daarnaast de complete club, en dat zijn jullie zelf!
- en dus heel groot applaus voor S.V. Honselersdijk

Ik wil afsluiten de mooiste quote van afgelopen week: "Mannen vergeet niet, haal alles eruit wat erin zit"

Een prettig weekend, en een succesvol 2e deel van de competitie.
Erwin van der Mark

4e dag selectie S.V. Honselersdijk in Benidorm (slot)
za 13 januari

Bij het ontbijt vrijdagochtend werd gezongen voor Rick Grootscholten die jarig was. Verder bestond de dag uit teambesprekingen, trainingen (het 1e & 3e) en een wedstrijd; S.V. Honselersdijk 2 – WCR 1. WCR is een vierdeklasser uit Rhoon, die niet alleen tegen ons voetbalde maar ook in hetzelfde hotel verbleef. De Willibrordus Club Rhoon staat 3e in 4F van het KNVB District West 2. Honselersdijk 2 staat op een gedeelde 4e plaats in 1A van Groep 2.

Spelers en trainers bleven vrijdagochtend na het ontbijt in en om het hotel voor de jaarlijkse teambesprekingen. Pim van der Hoorn deed dat met het 1e elftal, Jasper Steringa met het 2e elftal en door afwezigheid van 3e elftaltrainer Hans de Wijs tijdens het trainingskamp deden elftalleider en Mitchell Vlielander en assistent-trainer Marco Gardien dat met het 3e elftal. Hoe vinden de spelers het tot nu toe gaan? Wat zou er volgens de spelers misschien veranderd kunnen worden? En wat zijn de verwachtingen van spelers en trainers voor de 2e competitiehelft? De komende weken zullen ook individuele gesprekken met alle spelers worden gevoerd over hun persoonlijke ontwikkelingen en wensen, waarbij ook zal worden gevraagd of zij selectiespeler willen blijven of eventueel overwegen om van club te veranderen. Tijdens de wedstrijd van het 2e elftal werd al een start gemaakt. Pim van der Hoorn en keeperstrainer Janco Koole spraken 7 spelers.

Na de vervroegde lunch gingen het 1e en 3e elftal richting het Estadio Municipal Guillermo Amor de Benidorm, waar dit keer werd getraind op het hoofdbijveld direct achter en letterlijk achter de muur van de korte kant van het stadion. Conditietrainer Sjaak Brunt onderwierp beide gezamenlijke elftallen aan een pittige conditieprikkel, waarna 1 en 3 afzonderlijk op een helft van het veld een training in oefen-, spel- en partijvorm deden. Zo trainde het 1e elftal onder anderen op corners en deden ze een spelletje hooghouden, waarbij de bal met hoofd, benen of voeten zo lang in het spel moest blijven. De partij die verloor moest 10 push ups doen. Het 3e elftal deed onder anderen een combinatiespel in de kleine ruimte en afrondingsoefeningen. Keeperstrainer Janco Koole besteedde de tijd aan 1e elftalkeeper Quinten van der Helm en 2e elftalkeeper Barry Botman en voerde allereerst gesprekken met ze over hun ontwikkeling en verbeterpunten en over onderwerpen die zij wilden inbrengen.

Na de training namen WCR 1 en S.V. Honselersdijk 2 bezit van het veld voor hun warming up. Een stukken ouder Spaans arbitraal trio dan de dag ervoor betrad ook het speelveld, waarna de wedstrijd onder toeziend oog van de eigen supporters en die van de 2e elftalspelers van WCR kon beginnen. Beide ploegen hanteren een compleet andere speelstijl. Waar WCR openingen zocht in het spelen van de lange bal probeerde Honselersdijk dat met verzorgd spel over de grond met crosspasses om het spel te verleggen. WCR was fysiek sterker en toonde zich daarbij soms te meedogenloos, wat enkele keren tot discussies in het veld leidde. Een opstootje werd in de kiem gesmoord. Jorne Persoon scoorde niet lang na het begin van de wedstrijd 1-0. Nog voor rust scoorde WCR de gelijkmaker. Na rust veel wissels en een iets beter Honselersdijk. Desondanks scoorde WCR 1-2. Djehnairo Holder (17!) scoorde uiteindelijk nog de gelijkmaker met en een gekruld schot vanaf rechts dat nog van hoogte veranderde omdat de bal onderweg door een verdediger omhoog gelift werd. Holder, die vanaf zijn intrede soms met hoongelach door het luidruchtige publiek van WCR benaderd werd, maakte daarbij het mooiste gebaar van de wedstrijd. Hij zocht de tribune niet op, bleef onderweg naar eigen helft op afstand van de tribune en zette kijkend naar het WCR-publiek zijn wijsvinger op tegen zijn lippen en liep door. Het bleef 2-2.

De avond mocht iedereen vrij besteden. Trainers en begeleiders aten in tapasbar La Rana in het oude centrum van Benidorm, “een aanrader!” zou voetbalcommentator Sierd de Vos van Ziggo Sport zeggen als het voetballen even niet om aan te zien is, en vrijwel alle spelers van de 3 selectie-elftallen deden dat gezamenlijk elders op de boulevard langs het strand van Benidorm. Dat laatste gegeven alleen al is een teken dat het trainingskamp geslaagd is. De spelersgroep toonde zich één geheel, trainde passievol en hard, voetbalde bij vlagen goed en klaagde nooit.

Zaterdagochtend op de 5e dag van het trainingskamp vliegt het gezelschap vanuit Alicante terug naar in dit geval Schiphol, waar na een busrit nog even gezamenlijk in het clubgebouw bijeen gekomen wordt om sponsoren en supporters te bedanken. Dit trainingskamp met 3 elftallen leent zich op de getoonde manier voor een herhaling in januari 2025!

3e dag selectie S.V. Honselersdijk in Benidorm
vr 12 januari

Op donderdag gingen de 5 langdurend geblesseerde spelers Milan Vijftigschild, Brian Valstar, Nick Duijvestijn, Branco Kok en Max van der Kraan met 2e elftalleider Alex Voskuil naar een lokale sportschool, speelde het 1e elftal tegen een team van Van Riemsdijk Sports Agency, trainde het 2e en het 3e op het veld ernaast, werd een voetvolleytoernooi gespeeld, vond de strijd om de Vreemdelingen Bokaal plaats en werd na het diner in één van de vele Nederlandse eetcafés en kroegen in Benidorm, het nabij ons hotel gelegen Moby Dick, de Pubquiz gehouden. Bij het ontbijt werd gezongen voor de jarige Rob van Veen.

Van Riemsdijk Sports Agency is een spelersmakelaars kantoor dat zich ook in Spanje gevestigd heeft. Spelers uit hun stal trainen en verblijven hier en proberen aan een profcontract te komen in de lagere profvoetbaldivisies. De wedstrijd stond onder leiding van een lokaal arbitraal trio in opleiding waarvan 1 vrouwelijke grensrechter. Ze acteerden heel professioneel met oortjes en microfoontjes. Steijn de Bruin en Joey Valstar schoten S.V. Honselersdijk naar een 2-0 voorsprong. Van Riemsdijk Sports scoorde de aansluitingstreffer, waarna nog voor rust Joey Valstar 3-1 en Van Riemsdijk Sports 3-2 scoorde. Na rust werd veelvuldig gewisseld, werd het 3-3, stopte Barry Botman nog een strafschop en tikte Ricardo van der Zeijden een vrije trap van dichtbij de 4-3 overwinning binnen. De publieke belangstelling was groot, want de voltallige supportersreisgroep en 6 supporters met (vakantie)woningen in de buurt stonden her en der langs de lijn. Uiteraard ging de grote groep nog op de foto.

Na de lunch werd op het strand het traditionele voetvolleytoernooi gespeeld. Het plezier, de passie en saamhorigheid spatte er van af. Uiteindelijk werd het team van 3e elftal assistent-trainer Marco Gardien, verder bestaande uit Lowell Dijkhuizen, Ben Wagener en Sean van der Stap de winnaar van het toernooi. Vervolgens werd naadloos overgegaan in de traditionele strijd om de Vreemdelingen Bokaal. Hieraan nemen spelers die dit seizoen nieuw zijn in de selectie verplicht deel. Marco Gardien, nieuw in de trainersstaf maar met meer dan 600 wedstrijden in het 1e elftal dus absoluut geen nieuweling, hoofdtrainer Pim van der Hoorn, die medio 2024 aan zijn 2e seizoen zal beginnen, en 3e elftalleider Mitchell Vlielander toonden hun sportiviteit door ook deel te nemen. De winnaars van vorig jaar zorgden voor de organisatie. Omdat sinds dit jaar de selectie 3 elftallen kent was de groep groter dan ooit. Ludiek gekleed en in estafette moest een parcours met hindernissen worden afgelegd. Uiteindelijk won het team van Vlielander, Derk Kester, Axel Heemskerk, Bas van Elswijk, Kay Gardien en zijn neef Sam Gardien die zwaarbevochten Vreemdelingen Bokaal. Met de supporters werd nog een bakkie gedaan in hun plaatselijke stamkroeg dichtbij de plek waar de strandactiviteiten plaatsvonden.

De óók traditionele Pubquiz, georganiseerd door de sportverzorger Sjaak Brunt, speler Lars Ammerlaan en de trainers Pim van der Hoorn en Jasper Steringa, bestond uit 3 speelrondes. Twee speelrondes bestonden uit 10 algemene voetbalvragen. De 3e ronde was gericht op weetjes over onze eigen club S.V. Honselersdijk zelf. Het leuke van de quiz is dat de teams bestaan uit spelers, begeleiders en supporters. Het team van de supporters en aanvoerders Rob Thoen en Joey Heskes (“Ik zorgde er alleen voor dat mijn team versnaperingen kreeg om goed te presteren.”), Mitchell Vlielander, Nick van der Kraan en Brandon MacKaay wonnen de quiz en kregen allen een heel duur horloge van een plaatselijke kioskhouder. Rob Thoen nam de door Sjaak Brunt uitgereikte prijs in ontvangst. Het was een enerverende en lange dag geweest.

Dag 3 Supporters op reis: De overwinning van Rob!
vr 12 januari

De dag begon zoals gewoonlijk met het ontbijt ter voorbereiding op de wedstrijd die door het eerste vandaag gespeeld zou worden. Ditmaal was het Roy Lange die even iets meer tijd nodig had om weer fris en fruitig langs de lijn te staan, dus hij sloot wat later aan. Ditmaal waren we, met enige vertraging dus, wel helemaal compleet want ook reisleider Ed kon vandaag met dank aan taxi Henk weer voor een deel aansluiten. Fijn voor huisfotograaf Alexander, want dan kon hij eindelijk zijn gewenste groepsfoto maken. Normaal duurt dit een half uur, maar na wat aandringen kon hij zijn fotootje ook maken binnen 5 minuten.

De wedstrijd werd afgewerkt op hetzelfde complex waar getraind wordt en daar zagen we een zeer interessante pot. De eerste 10 minuten had Honselersdijk nog weinig te vertellen en zagen we een goede tegenstander met veel individuele kwaliteiten. Echter toen Honselersdijk ook wakker werd, kwamen de vaste patronen en het collectief naar boven. Tot ieders verbazing langs de kant (behalve Geert van Veen) kwam Honselersdijk dan ook op een keurige 0-2 voorsprong, waarbij er uiteindelijk zelfs met een 1-3 tussenstand de rust werd gehaald. In de 2e helft werd het nog spannend en lieten we de tegenstander terugkomen tot 3-3, maar uiteindelijk werd er toch een overwinning behaald. Eindstand 3-4. Dat belooft wat voor de 2e seizoenshelft, waarbij sommige supporters al rekening houden met een scenario waarbij Gerard Joling alvast ingeseind moet worden.

Na de wedstrijd was het tijd om te wandelen naar de boulevard, zodat er een plekje in de zon op het terras van de KU Lounge kon worden veroverd. Hier zou zich namelijk het middagprogramma van de selectie afspelen met als hoogtepunt ‘’De Vreemdelingenbokaal’’. Ook namens de supporters van harte welkom in de selectie van SV Honselersdijk: Wij hebben weer genoten en vreselijk gelachen om de nieuwelingen (waaronder de vuurdoop voor hoofdtrainer Pim).

Na het avondeten werden we verwacht voor de welbekende pubquiz met de supporters en de selectie. In een bomvolle Moby Dick mocht Sjaak zijn showtje opvoeren met behulp van Lars Ammerlaan. Wederom zat het weer goed in elkaar en werden de nog overgebleven hersencellen (als die er al waren) flink aan het werk gezet. Er schijnt nog nooit zoveel bier verkocht te zijn in deze kroeg. Na 35 vragen over voetbal was het uiteindelijk het team van Rob Thoen (met hulp van Nick van der Kraan) die de meeste vragen goed wisten te beantwoorden. Uiteraard kon Rob zijn geluk niet op en mocht hij de befaamde hoofdprijs ophalen bij Sjaak: Voor heel het team een peperdure Rolex die gekocht was bij de lokale verkoper langs de boulevard. Rob doet deze absolute hoofdprijs, waar menig Kerstrad winnaar jaloers op is, niet meer af.

Een groot deel van de supporters vond het na de pubquiz wel mooi geweest en zocht lekker de rust van het hotel op. Morgen staat er weer een wedstrijd op het programma en wordt er door de rest getraind. Gelukkig is dit in de middag gepland, zodat de supporters een ochtend hebben om uit te slapen en even bij te komen. Tot morgen!

1e en 2e dag selectie S.V. Honselersdijk in Benidorm
do 11 januari

2e Dag S.V. Honselersdijk in Benidorm

Woensdagochtend werd er getraind op 2 kunstgrasbijvelden van het Estadio Municipal Guillermo Amor Benidorm, waar S.V. Honselersdijk al vaker tijdens eerdere trainingskampen op het hoofdbijveld trainde en in het stadion zelf een keer een wedstrijd speelde. Na de warming up werd in verschillende trainingsvormen gewerkt en werden er partijtjes gespeeld. Onder toeziend oog van de supporters, die in kleine clubjes naar het stadion waren gekomen, spatte het spelplezier van spelers en staf er vanaf. De oudere spelers van het 3e elftal wilden na afloop persé op de foto om blijk te geven van hun overwinning op de jongere spelers uit hun elftal.

Keeperstrainer Janco Koole is met de 5 selectiekeepers aan de slag geweest. Terug in het hotel werd er geluncht. In de middag werd even buiten Benidorm op een outdoor racketcenter een gecombineerd tennis- en padèltoernooi gespeeld. De uiteindelijke winnaars werden assistent-trainer Marco Gardien, Rob van Veen en Kay Gardien, het neefje van Marco. Hun prijs was een reep chocolade. De jongste selectiespeler aan dit trainingskamp Djehnairo Holder kreeg het padèllen snel onder de knie. Janco Koole was ‘s middags tennisscheidsrechter. 2e Elftalleider Dick Hendriks was na Marco Gardien de oudste deelnemer aan het tennis- en padèltoernooi. En 3e elftalleider Mitchel Vlielander wierp zich het minitoernooi op als groundsman. Hij sleepte na afloop de tennisbaan glad.

‘s Avonds waren de spelers na het diner vrij. De trainersstaf en enkele leden uit de begeleidingsstaf keken in The Rockstar naar de Super Copa wedstrijd Real Madrid-Atletico Madrid op groot beeldscherm. Donderdag speelt het eerste elftal een oefenduel; vrijdag het tweede. Het derde elftal traint deze dagen gewoon door. Zaterdag wordt teruggereisd naar Nederland.


1e Dag S.V. Honselersdijk in Benidorm

Het was koud dinsdagochtend 4:00 uur op Sportpark De Strijphorst. Het was ruim 5 graden onder nul en de wind maakte het er alleen maar kouder op. Twee touringcars, waaronder 1 met aanhanger, stonden klaar om 100 man naar het vliegveld Rotterdam The Hague Airport te brengen. Acht uur later werd bij een temperatuur van zo’n 17 graden ingecheckt in het Hotel Rio Park in Benidorm en kon het trainingskamp van 5 dagen beginnen.

Na de lunch werd in trainingstenue naar het strand gewandeld. Eenmaal daar aangekomen had conditietrainer Sjaak Brunt zijn stopwatch al in de hand om het startsein te geven van de traditionele strandloop van ruim 5 kilometer. Met frisse tegenzin ging men van start. Even leek het erop dat topspits van weleer Marco Gardien, de huidige assistent-trainer van het 3e elftal, een voorsprong nam. Maar foto’s kunnen bedriegen. Na een halve ronde hield de moegestreden Gardien ermee op. Ricardo van der Zeijden won de strandloop, maar dat verbaasde niemand. Brunt onderwierp de spelers erna aan Cross Fit oefeningen. Vooral de jongste selectiespeler Djenairo Holder (17) had het zwaar maar liet zich niet kennen. De training werd afgesloten met verschillende partijtjes beachvoetbal. Het was al met al een zeer intensieve dag geweest. Ondertussen zaten de 27 meegereisde supporters op het terras van een Ierse pub aan de boulevard. Met z’n allen werd de dag met een drankje afgesloten. Het diner smaakte goed en de spelers kregen een vrije avond van trainer Pim van der Hoorn. Dat lieten de spelers zich geen tweede keer zeggen.Woensdag volgt de eerste training op kunstgras en in de middag een tennis en padèltoernooi.

Dag 2 Supporters op reis: Een moeizame ochtend
do 11 januari

We waren er al een klein beetje bang voor, maar er waren hier en daar wat opstart problemen voor een aantal supporters. Het ontbijt werd niet door iedereen gehaald, aangezien er tot in de vroege ochtend gedanst, gezongen en geschreeuwd werd in het nachtleven van Benidorm. Supporter van het eerste uur, voormalig koning Kerstrad, Rob Thoen vond het verstandig om nog even wat extra uurtjes te blijven liggen en sloeg de training over. Ook de gebroeders Groenenboom vonden het verstandiger om wat later aan te sluiten. Reisleider Ed maakt helaas het trainingskamp voornamelijk mee in zijn hotelkamer: Beterschap Edje!

We vertrokken richting het trainingscomplex Estadio Municipal Guillermo Amor waar onder perfecte omstandigheden een training werd afgewerkt door de selectie op de twee nieuwe kunstgrasvelden. Na de training werd er een flinke wandeling ingezet en werden er Michelin ster waardige restaurants opgezocht om de honger te stillen. Dré Planning was nog niet genoeg uitgeslapen en voelde zich ook niet helemaal top, dus hij koos voor een middagdutje. Daarnaast mochten we de entree aanschouwen van nog eens 5 extra supporters Geert, Jos, Henk, Charles en Emiel. Het werd tevens wat frisser, waardoor de supporters genoodzaakt waren om binnen bier te drinken of op het terras met heaters. De sfeer zat er al snel goed in en er werd in de avond op advies van Kev de Koel en Steef gekozen om naar een steakhouse te gaan. Helaas was deze dicht en werden we niet erg hartelijk ontvangen in een ander steakhouse. Het schijnt dat Joey nog steeds boos is over een T-bone steak. Een traditie in Benidorm is dat de ‘’eerste jaars supporters’’ een liedje moeten zingen in een Engelse karaoke bar. Dat liet Lars zich geen 2x zeggen en hij mocht zijn Chicco act vertonen. Ook Jesse liet regelmatig zijn zangkunsten zien aan het gretige Engelse publiek, hoewel niemand dat meer kon verstaan. Voor de meeste supporters was het daarna hoogtijd om lekker het mandje op te zoeken. Morgen staat immers de eerste wedstrijd van de selectie op het programma en wordt ook de pubquiz weer een hoogtepuntje van de trip. Tot morgen!

Dag 1 Supporters op reis: Jongens wat enorm, we gaan naar Benidorm!
wo 10 januari

Vandaag was het eindelijk weer zo ver: het Honselse gezelschap reist af naar Benidorm waar dit jaar weer een grote groep supporters (maar liefst 23 man) mee reizen met het jaarlijkse trainingskamp van de selectie. De Honselse enclave bestaat dit jaar in totaal uit zo’n 90 personen en dat was voor reisleider Ed een enorme puzzel om alles voor elkaar te boksen. Maar, zoals ieder jaar heeft Ed het weer op en top geregeld voor iedereen, ondanks dat Ed niet helemaal fit aan het tripje is begonnen. Helaas moeten we dit jaar ook een aantal mensen missen op onze reis, waarbij wij namens de gehele Benidorm groep Richard Zwinkels en zijn gezin uiteraard een hart onder riem willen steken in deze heftige periode. We weten dat hij er graag bij had geweest en dat hij deze verslagen met heel plezier gaat lezen, net als alle foto’s en filmpjes die we met hem delen zodat hij er toch een beetje bij is. Stay strong!

We verzamelden in alle vroegte en stevige kou om 03.45 uur bij Ed thuis waar Jacqueline voor lekkere kop koffie zorgde om wakker te worden. Dit gold helaas niet voor iedereen, want Dré Penning had zich weer eens verslapen (wie anders?). Het leverde hem al snel de door Alex Voskuil verzonnen bijnaam ‘’Dré Planning’’ op. Gelukkig kon Dré zelf z’n Volvo sturen naar Rotterdam en parkeren op de landingsbaan om de vlucht te halen. Het was voor Dré alleen niet helemaal helder op dat moment dat we bij terugkomst weer landen op Amsterdam, maar dat zijn zorgen voor later.

Na een prima vlucht en een busreis richting hotel, was het hoog tijd voor de groep een broodje te gaan eten in de Hollandse Feyenoord/010 kroeg Moby Dick. Dat levert hier en daar wat plaagstootjes op richting de Ajacieden, maar dat mag verder de pret niet drukken en kan iedereen goed hebben. Volgend seizoen weer een kans! Verder werden ook de eerste goudgele rakkers op tafel geslingerd en kwam de zon heerlijk tevoorschijn. In de middag was het tijd voor de strandtraining waar de selectie bij de rots tot rots loop flink werden aangemoedigd. Het grootste applaus was echter voor good old Marco Gardien, die zich niet liet kennen en ook wel even met de jonkies mee zou lopen. Niet helemaal afgemaakt, maar toch respect! Na de strandtraining was het tijd voor een gezellige borrel met de selectie en staf en kon men in de KU Lounge met moeite het tempo van de flessen Heineken bijhouden. In de avond werd nog even met elkaar gegeten bij de Blauwe Walvis en ging de volume knop bij een aantal flink omhoog. Dat tafereel zette zich in de hotel bar ook nog even voort, waarbij met name Marcel Noordam goed te horen was in Benidorm en omstreken. Voor een aantal was het daarna nog geen tijd om te slapen en werden de welbekende dansmoves in een aantal smaakvolle kroegjes geshowd. Benieuwd hoe het ontbijt zal bevallen voor sommigen…. Tot morgen!

Advertentie

Prins Group