Nieuws

Zaterdag 17 juni: Coppa il Terzo Tempo op Sportpark De Strijphorst!
zaterdag

Traditiegetrouw zal het seizoen voor de lagere senioren worden afgesloten met de Coppa il Terzo Tempo. Tijdens dit jaarlijks terugkerende toernooi nemen teams uit de krochten van het amateurvoetbal het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde cup. Het deelnemersveld telt dit jaar liefst 20 deelnemers uit 't Westland en omstreken. Uiteraard herbergt het deelnemersveld een grote vertegenwoordiging vanuit S.V. Honselersdijk.

Op zaterdag 17 juni zal er omstreeks 12:00 uur worden afgetrapt op Sportpark de Strijphorst voor de eerste wedstrijden van de groepsfase. Er wordt gestreden in vier poules van vijf, waarna de nummers één het in de halve finales tegen elkaar zullen opnemen voor een plek in de finale. Nadat iets na 17:00 uur bekend is geworden wie S.V. Honselersdijk 5 opvolgt als trotse winnaar van de Coppa, zal het programma worden voortgezet met het derde helft spel. Hier gaan de teams uitmaken wie S.V. Honselersdijk 8 zal opvolgen als 'koningen van de derde helft'.

Het beloofd wederom een zeer gezellige middag (en avond) te worden op ons sportpark. Uiteraard is iedereen van harte welkom om de Kelderklasse-giganten aan het werk te zien in zowel de eerste, tweede als derde helft!

Tot zaterdag 17 juni, tot Coppa!

Kantine gesloten op zaterdag 10 juni a.s.
dinsdag

Aanstaande zaterdag 10 juni is onze kantine gesloten, omdat er verder geen wedstrijden en/of activiteiten op ons park gepland staan. We gaan genieten van het mooie weer!

Een geslaagd weekend voor de JO15- en JO13-selectie
zondag

Vrijdagmiddag 12:30 verzamelden de JO13-1, JO15-2 en JO15-2 om traditiegetrouw tijdens het pinksterweekend deel te nemen aan een door Euro-Sportring georganiseerd internationaal toernooi. Dit keer is er gekozen voor de Maastricht Trophy op het sportpark van vv Maastricht West. Na het inladen van alle spullen en uitzwaaien van alle ouders werd er om 13:00 door 40 spelers en 7 begeleiders koers gezet richting Oostappen Vakantiepark Hengelhoef.

Hier kregen we 9 zespersoons stacaravans toegewezen in het uiteinde van het vakantiepark. Na een openingstoespraak van de begeleiding was het tijd voor het diner, wat de eerste avond gesponsord werd door Kwekerij Duijvestijn. Toen iedereen uitgegeten was, waren de spelers vrij om tot 21:30 het park te verkennen.

Zaterdagochtend werd iedereen om 8:30 verwacht voor het ontbijt, wat het hele weekend is gesponsord door Keukensale Barendrecht. Na een goed ontbijt en een korte warming-up vertrokken we richting sportpark West, op een kleine 40 minuten rijden van het vakantiepark. De sfeer zat er al goed in, hopelijk kon dit ook leiden tot mooie resultaten. De JO13-1 speelde om 11:00 als eerste een wedstrijd tegen het Belgische K. Stormvogels Haasrode, die helaas met 0-2 verloren ging. De JO15-1 en JO15-2 volgden vervolgens dit slechte voorbeeld, wat resulteerde in nog 2 keer een 0-2 nederlaag tegen respectievelijk het niet onbekende S.V. Verburch en het Engelse Teviot Rangers FC.
De eerste speelronde van het toernooi zat er op en het was nu tijd voor de openingsceremonie, waarbij de JO13-1 was aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen. Omdat we dit weekend als één groep op pad waren, was de gehele JO13-1, JO15-1 en JO15-2 naar voren geschoven. In totaal deden er 7 nationaliteiten mee (Schotland, Duitsland, Engeland, Denemarken, Frankrijk, België en Nederland), waarbij alle volksliederen werden gezongen. Ook moest er een eed worden voorgelezen in elke taal, waarbij de aanvoerder van de JO13-1 Mick Groenewegen hier namens Nederland naar voren was geschoven.

Na deze onderbreking werd de eerste wedstrijd om 15:00 weer gespeeld door de JO13-1, nu tegen het Engelse Eccelshall Juniors FC. Deze wedstrijd was compleet anders dan de eerste wedstrijd, wat ertoe leidde dat met oogstrelend voetbal een 3-0 overwinning werd behaald door doelpunten van Luca van der Voort, Daan van Wingerden en een eigen doelpunt. Hierna was het de beurt aan de JO15-1, wat speelde tegen het Duitse SC Rheinbach. Ondanks de Honselse overmacht konden de kansen niet worden afgemaakt en zoals vaker in het voetbal te zien is, maakten de Duitsers in blessuretijd de onterechte 0-1. Ook de JO15-2 verloor helaas zijn tweede wedstrijd met 0-2 van het Duitse TuS 45 Warstein.
Als derde en laatste speelronde van de eerste toernooidag trapte de JO13-1 af tegen het Duitse FC Rethen von 1913 e.V. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Nick Noordermeer en Mick Groenewegen en zo was de JO13-1 de volgende dag verzekerd van de winnaarspoule (plek 1 t/m 8). Voor de JO15-1 en JO15-2 eindigde de eerste toernooidag echter in mineur, want er werd respectievelijk met 0-3 van het Engelse AFC Oakley en 6-0 van het Nederlandse SC Jekerdal verloren. Zowel de JO15-1 als JO15-2 zat hierdoor zondag helaas in de verliezerspoule (plek 17 t/m 20).

Eenmaal terug op het park waren ook begeleiders Steyn de Bruijn en Quinten van der Helm gearriveerd, die eerst nog de wedstrijd van ons eerste vlaggenschip speelde tegen DHC (3-8 winst). De spelers werden deze zaterdagavond getrakteerd op pizza’s, welke gesponsord waren door John Onings. Na dit lekkere avondmaal werden de tafels uit elkaar geschoven voor een voetbalquiz, waarbij het erg spannend was en het zelfs aankwam op een benaderingsvraag, aangezien de huisjes 070 en 072 na 30 vragen beide 22 punten hadden. Uiteindelijk wist huisje 072 het aantal competitiedoelpunten van Steyn de Bruijn dit seizoen exact te raden (17) en ging er met de overwinning vandoor. Vervolgens ging iedereen, iets eerder dan vrijdagavond, richting bed om weer topfit te verschijnen aan de derde dag.
Zondagochtend werd iedereen al weer vroeg verwacht aan het ontbijt, aangezien de JO13-1 de eerste wedstrijd al om 10:00 speelde tegen het Duitse Garather SV. Deze ploeg had alle 9 punten gepakt, dus de mannen konden aan de bak. Al vroeg in de wedstrijd werd de doorgebroken Luc Tanguy hard onderuit gehaald door de keeper, wat resulteerde in een rode kaart voor de tegenstander. De hierop volgende vrije trap werd feilloos binnen geschoten door Rayan Polderdijk. Na een Honsels doelpunt van Shendrick Eloise was de overwinning binnen, al deed de Duitse tegenstander in de laatste seconde nog iets terug. Met een 2-1 overwinning was zo een plek in de halve finale veilig gesteld. Ook de JO15-1 begon de dag goed met een 5-0 overwinning op het Deense OB door een hattrick van Bink Bol en 2 doelpunten van Stijn van Ruijven. De JO15-2 begon echter minder voortvarend met een 0-5 nederlaag tegen vv Maastricht West.
Wat volgde was een lange rustperiode voor de JO13-1, waarin zowel de JO15-1 als JO15-2 hun laatste twee wedstrijden van het toernooi speelden. De eerste wedstrijd speelde de teams tegen elkaar, waarbij de JO15-1 toch wel aan de verwachtingen voldeed met een 2-0 overwinning door een doelpunt van Sjors Persoon en een eigen doelpunt. De laatste wedstrijden van het toernooi deden zich nu aan voor beide teams. De JO15-1 sloot hierbij het toernooi goed af met een 5-3 overwinning op vv Maastricht West door doelpunten van Daan Wubben, Sies Bouwman, Stijn van Ruijven en Bink Bol (2x). Hiermee is de verliezerspoule door de JO15-1 gewonnen, wat resulteerde in een 17e plek. De JO15-2 had echter een minder toernooi en verloor ook de laatste wedstrijd met 0-6 van het Deense OB.

Een lange rustperiode verder mocht de JO13-1 weer aantreden tegen het Belgische K. Stormvogels Haasrode, waar een dag eerder nog met 0-2 van werd verloren. Ondanks een pauze van 3,5 uur startten de oranjehemden voortvarend met direct al de 1-0 door Mick Groenewegen. Echter bleef dit maar van korte duur, want door een merkwaardig gegeven strafschop en een eigen fout in de opbouw verloor de JO13-1 de halve finale met 1-2. De teleurstelling was groot nu er moest worden aangetreden voor de 3e en 4e plek. De tegenstander in deze wedstrijd was het Deense Vanlose IF, maar deze ploeg was toch duidelijk een maatje te groot. Er werd verloren met 0-3, maar toch is er een keurige 4e plek behaald op een kwalitatief sterk toernooi!

Ook de tweede toernooidag was weer erg lang en warm, waardoor iedereen toe was een stevige avondmaaltijd. Er werd voor 50 personen eten gehaald bij de lokale Chinees, wat gesponsord werd door Bransen Group. Hierna had iedereen een verdiende vrije avond, waarbij zij om 23:00 weer terug bij de huisjes moesten zijn.

Maandagochtend mochten de spelers iets langer uitslapen dan de vorige twee dagen voor het laatste ontbijt, waarna alle caravans moesten worden opgeruimd en het terrein weer schoon moest worden achtergelaten. Dit gebeurde een stuk sneller dan de begeleiding voor mogelijk had gehouden (eigenlijk luisterde iedereen het hele weekend verbazingwekkend goed), waardoor er iets eerder dan gepland de bus werd ingestapt om weer huiswaarts te keren richting sportpark de Strijphorst. Onderweg nog even een korte tussenstop bij de McDonald’s, maar rond 14:30 kwamen we compleet en zonder kleurscheuren weer aan op de parkeerplaats. Het was een hartstikke mooi gezicht dat iedereen het goed met elkaar kon vinden en er geen sprake was van groepjes. Hiervoor zouden wij graag nog de sponsors van dit weekend willen bedanken voor het sponsoren van het eten en verblijf: Keukensale Barendrecht, Kwekerij Duijvestijn, Bransen Group, John Onings en de Club van Honsel.

We hebben een topweekend gehad, hopelijk tot volgend seizoen!

Een trotse begeleiding

Kantine zaterdag 3 juni vanaf 13.00 uur geopend
vr 2 juni

Aanstaande zaterdag 3 juni staan er 's morgens geen wedstrijden op ons sportpark gepland en is onze kantine gesloten. Maar 's middags is hij wel open. Daarom kan je vanaf 13.00 uur in onze kantine terecht voor een lekker bak koffie, broodje en natuurlijk ook voor een praatje en een drankje. Iedereen is welkom!

Niels van Wingerden keert terug bij S.V. Honselersdijk
wo 31 mei

De voetbalcarrière van Niels van Wingerden begon in het plaatselijke dorp bij S.V. Honselersdijk in de F’jes (JO09). Niels: “Mijn trainers waren Trudie van Giesen en Moek van der Meer”. Na twee seizoenen bij S.V. Honselersdijk werden zijn talenten al vroeg opgemerkt door de scouts van de huidige landskampioen Feyenoord. Hier beleefde Niels verschillende hoogtepunten zoals het spelen van buitenlandse toernooien, kampioenschappen en het winnen van de beker met de JO09. “Ik heb in deze periode training gehad van Gaston Taument en Urich van Gobbel en speelde samen met huidige eerste elftal speler Antino Milambo”.

Van Rotterdam via Den Haag naar Honselersdijk
Na negen seizoenen verruilde Niels de Rotterdamse havenclub voor ADO Den Haag. Het eerste jaar werd vroegtijdig stopgezet door de pandemische omstandigheden en het tweede tevens laatste seizoen verliep niet naar verwachting. Dit deed hem besluiten om afgelopen seizoen de overstap te maken naar R.K.V.V. Westlandia O21. “Mijn ambitie is om op een zo’n hoog mogelijk niveau te voetballen”.

Deze ambitie gaat de 19-jarige rechtsback vanaf volgende seizoen samen najagen met zijn oude club S.V. Honselersdijk. Hiermee keert Niels terug bij de vereniging waarbij zijn vader Thomas van Wingerden lid is van “De Club van Honsel” met zijn bedrijf VHE Honselersdijk. “Het familiebedrijf opgericht door mijn opa Jan van Wingerden, is gespecialiseerd in vloerverwijdering, vloerrenovatie en sloopwerken”. Op dit moment verkeerd Niels in een tussenjaar en is werkzaam bij z’n vader. “Volgend schooljaar start ik met de HBO opleiding Commerciële Economie in Rotterdam”.

Ambities
Bij selectie van S.V. Honselersdijk komt Niels verschillende bekenden tegen. “Ik heb met Steyn de Bruijn samengespeeld en ben bevriend met Luca van Zanten”. Niels heeft zich gespecialiseerd als rechtsback met als sterke eigenschappen één-tegen-één, snelheid en fysiek. Daarnaast doet Niels graag mee met de aanval, overlapt en voetbalt graag vooruit.

De ambitieuze Niels heeft zin om te voetballen bij S.V. Honselersdijk en wil veel wedstrijden in het eerste elftal gaan spelen op een zo’n hoog mogelijk niveau. “Hoe hoger hoe beter, op termijn vierde divisie zou mooi zijn”, aldus Niels.

Wij heten Niels van harte welkom terug op het oude nest en kijken ernaar uit om hem in ons mooie oranje shirt zijn ambities waar te zien maken!

S.V. Honselersdijk speelt zich veilig tegen Den Hoorn
ma 22 mei

De belangen waren groot vandaag voor beide ploegen. Door de versterkte degradatie regeling vanwege de nieuwe “voetbalpyramide” was winst voor beide ploegen noodzakelijk om uit de degradatie zorgen te blijven. S.V. Honselersdijk knokte zich vandaag helemaal leeg tegen Den Hoorn en kon de verkregen 2-1 voorsprong in de 2e helft, door als een T.E.A.M. te blijven knokken, tot het einde vast houden.

Den Hoorn begon heel sterk aan de wedstrijd. Deze wedstrijd was voor Den Hoorn een van de laatste kansen om zich definitief veilig te spelen. De ploeg van interim trainer Oscar Laguna Burgos zette gelijk druk op de verdediging van S.V. Honselersdijk. Den Hoorn had dan ook in het eerste deel veel balbezit, terwijl het elftal van Andre Lourens slordig oogde en de bal niet in de ploeg wist te houden. Het was al snel duidelijk dat het geen eenvoudige middag zou gaan worden. Den Hoorn knokte voor zijn laatste kans voor lijfsbehoud. De eerste kansjes waren dan ook voor Den Hoorn. In de 5e minuut was het Donny Slot die na een slordige pass in de Dijkse verdediging de bal onderschepte en keeper Quinten van der Helm in de korte hoek probeerde te verschalken, maar keeper van der Helm was op zijn hoede. In de 10e minuut was het weer Donny Slot die de Dijkse verdediging te kijk zette en alleen voor keeper Quinten van der Helm maar net naast schoot. S.V. Honselersdijk was dus gewaarschuwd, maar kon nog niet veel uitrichten tegen de sterke verdediging van Den Hoorn. Echter een snelle uittrap van keeper Quinten van der Helm verraste de verdediging van Den Hoorn in de 19e minuut. De uittrap van Quinten van der Helm werd op links goed opgepakt door Steyn de Bruin en hij bracht de bal voor het doel waar Brian Valstar de bal op onderkant van de lat kopte. De rebound was voor de naar Monster vertrekkende Youri Riepe die de bal onberispelijk hard binnen schoot, 1-0. Een onverwachte voorsprong en ietwat tegen de verhouding in. Het scorend vermogen bij de Den Hoornse ploeg is dit seizoen een groot probleem. En wanneer je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Hierna was het toch weer Den Hoorn die de aanval zocht. Vooral de gevaarlijk Donny Slot was een plaag voor de Dijkse verdediging. In de 29e minuut was hij weer dichtbij een treffer nadat hij op links goed doorkwam, maar zijn schot was recht op keeper Quinten van der Helm. Zo ging het spel op en neer in deze zeer spannende wedstrijd. Kansjes waren aan het eind van de eerste helft voor de thuisploeg. Zo kreeg Nick van der Kraan in de 32e minuut een uitgelezen kans nadat hij alleen voor keeper Robert Jan Kuipers werd gezet, maar hij kon met het puntje van zijn schoen de bal geen kracht meer geven. Einde eerste helft was de thuisploeg dichtbij de tweede treffer. Na een verre diepte pass van Max van der Kraan was het Steyn de Bruijn die naar binnen trok en 2 man het bos instuurde. Zijn schot werd echter via een tegenstander tot corner verwerkt.

De tweede helft was maar net begonnen of Nigel Hendriks moest zich door een blessure laten vervangen door Michel van Giesen. In de 54e minuut was het Quinten van der Helm die in de fout ging. Bij het uitverdedigen, speelde hij de bal in de voeten van Maurizio Marinacci. Maurizio had vrije doorgang, maar zijn schot was te zwak om Quinten te verrassen. In de 57e minuut was er een overtreding op Max van der Kraan. De vrije trap van Brian Valstar werd breed gelegd op broer Joey. Net buiten strafschopgebied haalde Joey hard uit en de bal leek houdbaar voor keeper Robert Jan Kuipers, maar hij liet de bal door zijn handen glippen, 2-0. Gelijk na de aftrap lag de bal jammer genoeg aan de andere kant er in. Uit een hoge voorzet was er miscommunicatie tussen keeper Quinten van der Helm en Michel van Giesen. Hier profiteerde Donny Slot van door de bal, die terug kwam van onderkant lat, binnen te schieten. Zo werd het laatste half uur ongemeen spannend. Aan beide kanten werd er veel gewisseld. Beide ploegen streden voor elke meter zonder tot grote kansen te komen. De grootste kans was voor Tom van Veen in de 89e minuut na een diepte pass van Steyn de Bruijn. Alleen voor keeper Robert Jan Kuipers probeerde Tom de Den Hoornse keeper te omspelen maar keeper Kuipers plukte de bal netjes van zijn voeten af. Een alles of niets poging van Den Hoorn in de laatste minuten lukte het gelukkig niet om een tegentreffer te forceren. Na 5 minuten blessure tijd floot de goed leidende scheidsrechter Tol voor het einde van de wedstrijd. Veel blije gezichten na afloop en uiteraard werd er een feestje gebouwd tijdens Super Saterday.

A.s zaterdag , de laatste competitiewedstrijd, gaat S.V. Honselersdijk op bezoek bij DHC.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (69, Ricardo van der Zijden),Vince van Hagen, Nigel Hendriks (-51 Michel van Giesen), Joey Valstar, Max van der Kraan (-69 Rik van Schie), Youri Riepe, Nick van der Kraan, Brian Valstar (-89, Lars Ammerlaan), Steyn de Bruijn (-89 Luke Groenenboom), Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - SV Den Hoorn: De Zaagtafel
vr 19 mei

Iedere dorpsvereniging is wel bekend met het fenomeen dat wij kennen als "de zaagtafel". Een groep op leeftijd zijnde supporters die iedere week langs de lijn te vinden zijn om te genieten van hun favoriete dorpsclub. Alhoewel genieten... Volgens de gezonde kritische blik van deze supporters gaat niet altijd alles even goed, maar zij hebben ten alle tijden het beste voor met de door hen zo geliefde club.

Dat laatste heeft onze zaagtafel andermaal laten blijken door voor de laatste thuiswedstrijd tegen SV Den Hoorn de wedstrijdbal te sponsoren. We hopen dat de sponsoring van deze groep wijze mannen met een oranje hart bijdraagt aan een overwinning op ons eigen Sportpark de Strijphorst.

Aan de zowel gewenste als ongewenste adviezen van de zaagtafel zal het in ieder geval niet liggen, want de beste stuurlui staan natuurlijk langs de zijlijn van ons hoofdveld. We willen hierbij de zaagtafel bedanken voor deze mooie sponsoring, op naar 3 hele belangrijke punten in de jacht op handhaving!

Pupil van de Week: Gijs van der Helm
vr 19 mei

Morgen speelt het eerste elftal alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning op Super Saturday ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen SV Den Hoorn.

Gijs van der Helm zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Gijs heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Gijs van der Helm
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik: profkeeper worden samen met mijn vrienden als profvoetballers
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Justin Bijlow
Mijn favoriete trainers zijn: Finnley, Mees, Rick, Daan en Vincent
Mijn sterkste punten zijn: Keepen
Op welke plaats speel je: In het goal
Mijn mooiste voetbalmoment is: Kampioen worden met mijn team
Favoriete speler: Quinten van der Helm
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 2-1

VV Voorschoten ‘97 – SV Honselersdijk: 3-0
ma 15 mei

Afgelopen zaterdag 13 mei 2023 om 14:30 uur stond de belangrijke uitwedstrijd tegen VV Voorschoten 97 op het programma voor directe handhaving in de 1ste klasse B. De strijd om de felbegeerde plek boven de degradatie grens is spannend en zeker nog geen gelopen koers. Waar VV Voorschoten ’97 met winst zich officieel veiligspeelt, is ons SV Honselersdijk er alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen.

De wedstijd begon gelijk op, waarbij de de ploeg van hoofdtrainer André Lourens in het eerste halfuur meer van het spel had zonder echt gevaarijk te worden. De voorschotennaren leken niet onder de indruk en sloegen net voor rust tweemaal toe, door fouten genadeloos af te straffen. Met deze flinke domper zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Na de rust leken de Honselersdijkers nog aangeslagen te zijn en was het wachten op de 3-0. Deze viel dan ook. Nadat de verdediging werd opengereten schoof de voorschootse aanvaller beheerst de 3-0 binnen. Deze tussenstand leek bevrijdend te werken, waardoor SV Honselersdijk meer de aanval zocht. Dit leidde tot een paar goede kansen die of naast gingen of geblokt werden door een tegenstander. In de zoektocht naar het redden van de eer vergat men regelmatig het verdedigende aspect, wat VV Voorschoten ‘97 de ruimte gaf om te combineren en nog een paar keer goed gevaarlijk te worden. Zo bracht keeper Quinten van der Helm knap redding op een door hemzelf veroorzaakte penalty. Ondanks de kansen aan beide kanten bleef de stand ongewijzigd.

Met dit verlies en de uitslagen op de andere velden is het nog spannender geworden in de strijd om directe handhaving in deze zware competitie. Ons vlaggenschip heeft nog 2 wedstrijden in het verschiet beginnende met de thuiswedstrijd aankomende zaterdag tegen de directe concurrent SV Den Hoorn en als laatst de wedstrijd tegen de niet te onderschatte VV DHC uit Delft.

De staf en spelers zullen er keihard voor moeten werken en knokken om deze competitie voor SV Honselersdijk tot een positief einde te brengen. Hiervoor kunnen zij ook alle support gebruiken.

Ik wil dan ook iedereen die onze mooie club een warm hart toedraagt, oproepen om ons vlaggenschip te komen steunen!

Tot zaterdag!

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Max van der Kraan (Ricardo van der Zijden), Joey Valstar, Youri Riepe (Bart van der Ende), Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan (Luuk Groenenboom), Tom van Veen (A), Brain Valstar

Tekst: Marcel Bruggeling
Foto’s: Jan van Marrewijk

Ouder-kind voetbal op 16 juni
zo 14 mei

Het ouder-kind voetbal zal op 16 juni plaatsvinden op ons Sportpark de Strijphorst. We gaan er met z'n allen weer een mooie avond van maken om het seizoen gezamenlijk af te sluiten.

Zie de poster voor de informatie

Volgende week Super Saturday na S.V. Honselersdijk - Den Hoorn!
vr 12 mei

Volgende week staat de regioderby tegen Den Hoorn op het programma voor ons eerste elftal. Een hele belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst, beide elftallen hebben zich nog niet definitief veilig weten te spelen. Vandaar dat alle steun en support nodig zal zijn in deze kraker om lijfsbehoud in de eerste klasse.

Na afloop van de wedstrijd tegen Den Hoorn is het (eindelijk) weer tijd voor de gezelligste 3e helft van het Westland. Op Super Saturday zullen we er weer één groot feest van maken! Met een beetje geluk van de weergoden staan we tijdens dé derde helft op het buitenterras, zonder dit geluk zetten we de kantine zoals gebruikelijk weer op z'n kop.

Zet de Super Saturday snel in je agenda en zorg dat je erbij bent. Het belooft weer een gezellige dag te worden op Sportpark de Strijphorst.

Tot zaterdag 20 mei, tot Super Saturday!

Nieuwe Directeur Bedrijfsvoering vanaf 1 juni a.s.
di 9 mei

Het overlijden van Ab van Dijk zorgt bij ons allen voor een groot gemis. Niet alleen als persoon, maar ook als Directeur Bedrijfsvoering van onze club. Het is fijn dat Ab de afgelopen periode zelf het voortouw nam om zaken binnen de vereniging en de stichting goed door te laten lopen. Zo zijn veel taken de afgelopen tijd door vrijwilligers opgepakt. Wij zijn hun enorm dankbaar voor hun flexibiliteit en bereidheid om alles zo goed mogelijk op te pakken en door te laten gaan!

In de procedure naar het zoeken van een nieuwe Directeur Bedrijfsvoering, mocht Ab ook nog meedoen. Mede hierdoor slaagden wij erin om een geschikte opvolger aan te stellen. Met ingang van 1 juni 2023 is Emiel van der Voort onze nieuwe Directeur Bedrijfsvoering. Alle contactgegevens blijven ongewijzigd: mobiele nummer 06 – 52 022 350 en email directie@svhonselersdijk.nl.

Kijk de komende tijd dus niet raar op als er iemand belt met het vertrouwde 06 nummer of mailt vanaf het gebruikelijke email adres. Emiel van der Voort of één van de bestuursleden van de vereniging of stichting nemen dan contact op.

Bestuur S.V. Honselersdijk / De3Essen

S.V. Honselersdijk feliciteert landskampioen Nadine Noordam
ma 8 mei

Afgelopen zondag heeft voormalig S.V. Honselersdijk speelster Nadine Noordam (24) de landstitel verovert. Na 5 jaar kreeg het vrouwenelftal van de Amsterdamse club de schaal overhandigd na een klinkende 1-6 overwinning op PEC Zwolle.

De dochter van voormalige eerste elftal speler Marcel Noordam speelde tot en met 2013 voor S.V. Honselersdijk alvorens zij na R.K.V.V. Westlandia en ADO Den Haag in 2021 de transfer maakte, om als fullprof haar kunsten te vertonen in de Johan Cruijff Arena.

Namens S.V. Honselersdijk willen wij Nadine van harte feliciteren met het landskampioenschap!

Wesley Korving volgend seizoen weer speler van S.V. Honselersdijk
ma 8 mei

Volgend seizoen verwelkomt S.V. Honselersdijk voormalig jeugdspeler Wesley Korving bij de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Pim van der Hoorn, 2de elftal trainer Jasper Steringa en 3de elftal trainer Hans de Wijs.

De in Honselersdijk woonachtige 18 jarige Wesley Korving begon zijn voetbalcarrière bij S.V. Honselersdijk. Vanaf in de F9 (JO9-9) tot en met de D1 (JO13-1) waren zijn trainers onder ander zijn betrokken vader Arnold Korving, Barry van der Ende, Maikel en Lars Middelburg. Onder de 2 laatstgenoemde trainers won Wesley met zijn team een internationaal toernooi in België door een 3de divisionist te verslaan. Wesley: “Dit was een mooie ervaring!”. Het seizoen daarop maakte Wesley de overstap naar R.K.V.V. Westlandia om zelf op divisie niveau te gaan voetballen. “Samen met Honselersdijkers Anouar el Massoudi en Boaz Poot maakte ik de overstap”. Waar Anouar dit seizoen tussentijds al terugkeerde op het oude nest, speelt Boaz nog bij de groen witte.

In Naaldwijk heeft de rechtsbenige Wesley zich ontwikkeld tot een allround verdediger die zowel centraal als op de back positie inzetbaar is. “In de JO14-1 speelde ik centraal achterin en in de JO15-1 heeft trainer Kevin van Dijk mij gevormd tot wingback”. In de JO17-1 beleefde Wesley als aanvoerder zijn hoogtepunten met verschillende kampioenschappen. “We wonnen tweemaal het Westlands Kampioenschap en werden kampioen in de 6de en 5de divisie”.

De in Rotterdam studerende HBO Bedrijfskunde student komt dit seizoen uit voor de JO18-1 in een competitie met veel BVO’s. Na de eerste seizoenshelft alles gespeeld te hebben kreeg Wesley helaas last van blessures. “In een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis scheurde ik m’n enkelbanden af”. Na 8 weken revalidatie volgde de volgende tegenslag. Door een hoofdblessure van Boaz moest Wesley ongepland noodgedwongen zonder warming up invallen. Na een afgeslagen corner probeerde Wesley de counter eruit te halen. “Halverwege de sprint terug raakte ik geblesseerd aan m’n hamstring”. Voor het restant van dit seizoen en in de zomerstop focust Wesley zich op fit zijn en blijven. “Van de zomer ga ik keihard doortrainen om fit aan de start te verschijnen!”.

De organisatie en productie medewerker van KP Holland komt bij S.V. Honselersdijk veel bekende tegen. “Ik heb samengespeeld met Kay Gardien, Sam Gardien, Mark Zwinkels, Bas en Daan van Elswijk”. Daarnaast komt Wesley veel jongens zoals Bart van der Ende en Quinn van Zanten in het weekend of in het hok tegen. “Samen met Matt van Os en Juistin van Luijk regel ik dingen voor het hok, zoals inkopen en feestjes organiseren”. Naast voetbal, school, werk en vrienden besteedt Wesley zijn vrijetijd aan zijn vriendin en gaat hij 4 keer in de week naar de sportschool bij Basic Fit in Naaldwijk.

Met snelheid, goede voorzet, duel- en kopkracht als sterke eigenschappen kijkt Wesley er erg naar uit om weer te voetballen bij de club waar hij eigenlijk nooit echt is weggeweest. Na veel geleerd te hebben keert Wesley terug zonder verwachtingen. Wesley’s uiteindelijk doel is spelen in het 1ste elftal van S.V. Honselersdijk. Door te wennen aan het senioren voetbal en te laten zien wat hij kan wil Wesley er iets moois van maken. “De trainers bepalen en als de kans zich voordoet wil ik deze graag pakken!”, aldus Wesley.

Wij heten Wesley van harte welkom terug op het oude nest en kijken ernaar uit om hem weer te zien schitteren in het oranje shirt van S.V. Honselersdijk!

G3 in een nieuw jasje
zo 7 mei

Zaterdag 1 april ging de G3 op de foto met Ruud en Marga vd Knaap van Heatel B.V. uit Poeldijk.

Nadat zij eerste de sport- en watertassen voor de G1, G2 en G3 hadden gesponsord. Hebben ze hiernaast ook nog eens de trainingspakken voor de G3 gesponsord.

Ruud en Marga weer super bedankt voor jullie mooie bijdrage.

Namens de G3

I.v.m. condoleance a.s. donderdag geen activiteiten op ons park vanaf 15.00 uur
ma 1 mei

Donderdag 4 mei a.s. is er gelegenheid om de familie van Ab van Dijk te condoleren. Dit vindt plaats op Sportpark de Strijphorst, Strijphorst 2 te Honselersdijk van 16:00 uur tot 17:00 uur in de kantine. Tot uiterlijk 18.00 uur is er de gelegenheid om samen herinneringen aan Ab op te halen, een groot ambassadeur en supporter van onze club.

De uitvaart vindt in besloten kring plaats op woensdag 3 mei.

Geen activiteiten
Door de condoleance en traditionele dodenherdenking vinden er op 4 mei na 15.00 uur geen activiteiten meer plaats op onze vereniging.

In memoriam Ab van Dijk: clubicoon, erelid en Honselersdijker van het jaar
do 27 april

Dinsdagavond 25 april 2023 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Ab van Dijk in de leeftijd van 67 jaar is overleden. Na een moedige strijd is Ab, na iedereen gezien te hebben, rustig ingeslapen. Hij heeft geen pijn meer.

Clubicoon
20 jaar geleden trad Ab van Dijk in functie bij onze mooie vereniging als directeur bedrijfsvoering. Een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt op de club voor vele vrijwilligers en gebruikers van Sportpark de Strijphorst. Daarnaast een steun en toeverlaat voor bestuursleden die in deze periode met Ab samenwerkten. Als spin in het web is Ab mede verantwoordelijk voor waar S.V. Honselersdijk nu als vereniging staat. In deze rol voelde Ab zich als een vis in het water. Ondanks zijn diagnose in februari 2022, bleef Ab zich met veel plezier inzetten voor de vereniging totdat zijn gezondheid dit echt niet meer toeliet.

Erelid
Zaterdag 4 maart 2023 werd Ab in het bijzijn van familie, vrienden en clubmensen benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk. Naast zijn werkzaamheden voor de club liet Ab in meerdere functies zijn meerwaarde voor de vereniging blijken. Van technische commissie tot bestuurslid kantinezaken, Ab deed alles om zijn club te helpen.

Honselersdijker van het jaar
Zijn betrokkenheid ging verder dan alleen de plaatselijke vereniging. Daar waar kon droeg Ab zijn steentje bij aan verschillende activiteiten in Honselersdijk. Vorig jaar werd Ab dan ook meer dan terecht verkozen tot Honselersdijker van het Jaar en vereeuwigd middels een eigen tegel.

Groot verlies
S.V. Honselersdijk en Ab van Dijk zijn voor altijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wie aan S.V. Honselersdijk denkt, denkt aan Ab van Dijk. Met het overlijden van Ab verliest S.V. Honselersdijk een groot ambassadeur en supporter. Als vereniging zijn wij heel erg dankbaar en trots voor wat Ab betekend heeft. We gaan Ab als persoon en clubman ontzettend missen!

Namens het bestuur en de vereniging wensen wij Petra, (klein)kinderen, familie en vrienden heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Bestuur S.V. Honselersdijk


"Vier het leven en pluk de dag."
Ab van Dijk


Gelegenheid tot condoleren
Er is gelegenheid te condoleren op Sportpark de Strijphorst, Strijphorst 2 te Honselersdijk op donderdag 4 mei van 16:00 uur tot 17:00 uur in de kantine. Tot uiterlijk 18.00 uur is er de gelegenheid om samen herinneringen op te halen met een borrel en bittergarnituur, geen koffie met cake. De uitvaart vindt in besloten kring plaats op woensdag 3 mei.


Foto: Frank Jansen / AD

S.V. Honselersdijk pakt punt tegen koploper
zo 23 april

Een punt tegen de koploper. Daar zat voor de rust meer in en na de rust minder. Ofwel de kansen op winst voor S.V. Honselersdijk lagen voor rust. Al leek dat er niet op in het eerste kwartier van de wedstrijd. DSO was bepalend al leverde dat geen doelkansen op. Of het moet het wegens buitenspel afgekeurde doelpunt zijn. Na de eerste aanval van S.V. Honselersdijk met een schot op doel volgde een Honsels kwartiertje waar de 1-0 viel en de 2-0 en zelfs 3-0 mogelijk was. De 1-0 werd voorbereid door Steyn (foto 3) en fraai ingeschoten door Tom (de aanname is te zien op foto 4). Kansen volgden daarop voor Brian en Tom. De doelpunten vielen helaas niet.
Na de rust een uitstekend startend DSO dat binnen vier minuten de 1-1 maakte. S.V. Honselersdijk werd overlopen en DSO kreeg diverse kansen op de 1-2. Na een wissel van trainer André Louwers kreeg het eerste weer wat grip op de wedstrijd. Veel kansen kreeg S.V. Honselersdijk niet, al waren er wat meer aanvallen te zien tegen het einde van de wedstrijd. Wel zagen we veel winnende kopduels van ons centrale duo Nigel en Pawel. En strijd met slidings (altijd lekker op een grasveld) en corners. Het leverde een punt op tegen de koploper.
Het arbitrale trio stond onder leiding van scheidsrechter Luinge en floot zoals we gewend zijn een heerlijke wedstrijd.

Opstelling
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendriks, Joey Valstar, Rik van Schie, Youri Riepe (73 Max van de Kraan), Nick van der Kraan, Daan van Elswijk (58 Pawel Rubin) , Brian Valster, Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (84 Branco Kok)

Bedankt allemaal​
zo 23 april

Afgelopen week heb ik helaas moeten stoppen om gezondheidsredenen als directeur bedrijfsvoering van deze mooie club S.V. Honselersdijk. Als je 20 jaar elke dag met plezier naar je werk gaat is dat best even slikken, maar het is niet anders. En de club moet verder en dan is het beter dat er een opvolger voor mij komt en het op zijn of haar manier verder oppakt. Want sinds ik in februari 2022 de diagnose kreeg van die verschrikkelijke rot ziekte heb ik heel veel te danken aan o.a. Stichting de drie essen, bestuur, kantine-commissie en de vrijwilligersgroep die zich volop hebben ingezet en nog dat de hele accommodatie er weer netjes en verzorgd uitziet, dank daarvoor.

Ik ben ook zeer vereerd dat ik op zaterdag 4 maart in het bijzijn van mijn gezin en clubmensen benoemd ben tot erelid van S.V. Honselersdijk, die waardering doet mij en mijn gezin goed. Tot slot dank voor alle reacties van medeleven in de vorm van kaarten, bloemen en via sociale media, het heeft mij en mijn gezin heel veel goed gedaan.

Vier het leven en pluk de dag.

Ab van Dijk

Pupil van de Week: Rico Ammerlaan
vr 21 april

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen DSO.

Rico Ammerlaan zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Rico heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Rico Ammerlaan
Leeftijd: bijna 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: Liverpool
Mijn favoriet profvoetballer is: Lionel Messi
Mijn favoriete trainers zijn: Daan & Finnley
Mijn sterkste punten zijn: Overzicht en overspelen
Op welke plaats speel je: Rechtsachter of voorin
Mijn mooiste voetbalmoment is: dat we afgelopen seizoen 'team vh jaar' werden omdat we elke periode weer een niveau hoger gingen spelen.
Favoriete speler: Lars Ammerlaan
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 1-1

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - DSO: Kwekerij Duijvestijn
vr 21 april

Zaterdagmiddag komt de koploper op bezoek bij ons eerste elftal! Op Sportpark de Strijphorst ontvangt S.V. Honselersdijk om 14:30 uur het vlaggenschip van DSO uit Zoetermeer. Neemt DSO de punten mee naar Zoetermeer of houden we ze in Honselersdijk? Einde van de middag weten we wie er 3 punten bij mag schrijven.

Ons tweede elftal speelt die dag tegen DSO 2. Gezien de stand op de ranglijst (SVH 6e en DSO 12e) zou je aannemen dat de thuisploeg hier de beste kansen heeft. Wie het weet, mag het zeggen!

Sponsor van de wedstrijdbal van de thuiswedstrijd van ons eerste elftal tegen DSO is Kwekerij Duijvestijn. En … voor bijzondere tomaten moet je hier zijn! De dagelijkse leiding van deze ruim 5,5 hectare grote kwekerij is in handen van Nico en Nick Duijvestijn en Mark van der Voort. Zij telen drie soorten tomaten: de Coeur de Boeuf, te herkennen aan zijn opvallende vorm, Red Egg pruimtomaten en de snoeptomaten Tommies. Naast tomaten telen zij tegenwoordig ook potplanten. Kwekerij Duijvestijn werkt op beide locaties met een jong team en zij zijn altijd op zoek naar enthousiaste scholieren/studenten!

Het bieden van goede service, het hanteren van een hoge mate van flexibiliteit en het nastreven van de juiste kwaliteit is waar zij zich als moderne kwekerij graag mee willen onderscheiden.

Naast jonge ondernemer is Nick al jarenlang speler in onze selectie. Bij deze mannen zit het wel goed met het oranje hart. Wij zijn dan ook blij dat deze goedlachse ondernemers deze week balsponsor zijn. Op naar twee overwinningen tegen DSO!

Tot zaterdag!

Oranjefeest in de Sosefhal: hulp gezocht door Honsels Oranje Team
do 20 april

Ook dit jaar is het gelukkig het Honsels Oranje Team wederom gelukt om een feestelijk programma te organiseren rondom Koningsdag. Traditiegetrouw starten de festiviteiten met een optreden van ‘t Heijdse Vismaatjeskoor op maandag 24 april in zalencentrum Hemelsblauw. Op donderdag 27 april is de Honselse Koningslunch in Wijkcentrum De Hunselaer (aanmelding verplicht). ’s Middags om 13.30 uur starten de spelletjes op sportpark De Strijphorst. Natuurlijk ontbreken dit jaar ook de sportieve workshops van Dreams voor kinderen vanaf 8 jaar niet! De spellen sluiten om 17.00 uur, de kantine is geopend tot 18.00 uur (laatste ronde: 17.30 uur).

Wij zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers die met Koningsdag bij een spelletje willen staan!
Wil jij ons helpen? Neem contact met ons op. Ook als je op zoek bent naar een maatschappelijke stage kun je bij ons terecht! Ook zoeken wij vrijwilligers die willen helpen met de organisatie van dit jaarlijkse feestje. Wij vragen hiervoor uw aandacht, want de nood is hoog! Zin om een aantal uurtjes per maand bij te dragen?

Kijk op onze site voor meer informatie: http://www.honselsoranjeteam.nl

Update situatie Ab van Dijk
wo 19 april

Nadat wij, enkele weken geleden, Ab van Dijk nog hebben gehuldigd als Erelid van onze mooie club is Ab zijn zijn conditie er dermate op achteruit gegaan dat hij met directe ingang zijn actieve taken voor onze vereniging neer moet leggen.
Dit betekent dat Ab vanaf nu niet meer bereikbaar is voor vragen of andere operationele zaken.

Wij hadden met z'n allen anders gehoopt, leven zeer mee met Ab en stemmen volledig in met zijn besluit om zijn energie en tijd volledig aan zijn familie te besteden.

Als er vragen zijn kunnen jullie contact opnemen met Erwin van der Mark of Aad van Marrewijk.

DCVH brengt bezoek aan Lievaart Slaghuis Pallethandel
di 18 april

Vrijdag 14 april j.l. waren wij met DCVH op bezoek bij Lievaart Slaghuis Pallethandel. Een van de leden van DCVH. We werden ontvangen met koffie waarna Kim Slaghuis via een quiz onze kennis van het bedrijf testte, leuk om te zien hoe fanatiek iedereen wordt. Onze voorzichter Erwin van de Mark wist de meeste antwoorden goed te beantwoorden.

Charles Slaghuis nam het van Kim over en vertelde het een en ander over de geschiedenis van het bedrijf, een heel interessant kijkje in de begin dagen van deze onderneming, waarbij er regelmatig “O ja” te horen was.

Als laatste nam Carlo Slaghuis het woord en vertelde over het heden en de toekomstplannen van Lievaart Slaghuis. Een mooi verhaal waaruit de milieuvriendelijke ambitie van deze onderneming goed duidelijk werd.

Tijdens deze presentatie ontstond er een actieve interactie plaats met een aantal andere leden van DCVH over de pallethandel en AFG. Hieruit bleek duidelijk dat de firma Lievaart Slaghuis geen onbekende is binnen onze leden van de Club van Honsel.

Daarna kregen kregen we ook nog een rondleiding over het imposante terrein van de firma, 20.000m2 buiten terrein helemaal vol met pallets en technische apparaten. We kregen een goed beeld over de werkzaamheden die hier worden uitgevoerd, van het sorteren tot het repareren en vernietigen van pallets. Alle ins & outs zijn ons uitgelegd waarbij we onder de indruk waren van de pallet fabricage robot. Deze robot produceert pallets waarbij de constante kwaliteit en productie snelheid duidelijk naar zichtbaar werden.

Het uitje dat werd afgesloten met een heerlijk buffet en drankje waarbij er heel ongedwomgen kon worden bijgepraat.

Namens DCVH ontvingen onze gastheren en gastvrouw een Lova Plant van Kwekerij Zeurniet.

Charles, Carlo en Kim
Hartelijk dank voor de gastvrijheid !!

S.V. Honselersdijk snoept puntje bij Valken’68
zo 16 april

In een winderig maar met een zonnetje Valkenburg snoepte het eerste elftal een puntje van de drie af bij Valken’68. Vatten we de wedstrijd kort samen: eerste helft iets voor S.V. Honselersdijk en de tweede duidelijk voor Valken’68.
Het eerste kwartier leverde het eerste al wat kleine kansen op. De 0-1 viel in de 13e minuut na een goede aanval met een mooie pass van Tom naar Brian, die fraai inschoot (foto 5).
Het eerste wapenfeit van Valken’68 was een corner in de 15e minuut. Vervolgens een schot op doel en gepareerd met een fraaie redding door Quinten (foto 8). Echt veel kansen waren er aan beide zijden niet te zien. En bleef het 0-1 tot de rust.
Na de rust, het was te verwachten, een sterk aandringend Valken’68 en dat leverde al in de 49e minuut de 1-1 op. Uit een corner kon de aanvaller hard raak schieten (foto 20). Het was vooral Valken’68 dat aandrong op de tweede treffer. De voorwaartsen van S.V. Honselersdijk hadden een lastige middag. Het laatste kwartier zagen we wel wat meer aanvallende acties van de voorwaartsen. Met in de 74e minuut nog een kans, maar dat was het dan wel. Valken’68 bleef aandringen, dat leverde echter geen uitgespeelde kansen op. Ook niet in de negen minuten blessuretijd. 1-1 en een punt naar de Dijk. Lars en Steyn vielen helaas geblesseerd uit.

Opstelling
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Youri Riepe (geel), Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan (55 Daan van Elswijk) , Brian Valster, Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (60 Bart v.d. Ende)

SV Honselersdijk O23 speelt gelijk tegen VV Quintus O23
wo 12 april

Dinsdagavond mocht SV Honselersdijk O23 aantreden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen VV Quintus O23 op sportpark ‘De Uithoek’ in Kwintsheul. Waar 2de elftal trainer Jasper Steringa later aansloot vanwege het trainen van de jeugdelftallen door de selectie, was het voor onze JO19 trainer Roy Jansen een weerzien tegen zijn oude club.

In de eerste 15 minuten was Honselersdijk het team met het meeste balbezit. Quintus liet Honselersdijk achterin rondspelen en wachte geduldig af. Vanuit door de thuisploeg vele toegestaande balbezit, konden de bezoekers niet echt gevaar stichten. Vanaf minuut 18 lukte dit Quintus wel een paar keer. De oranjehemden haalde opgelucht adem nadat de Heulse aanvaller Stijn van der Wel de paal raakte. Diezelfde aanvaller bleek in deze fase van de wedstrijd een ware plaag. De Honselse verdediging moest 2 keer dichtbij de 16 meter ingrijpen wat leidde tot vrije trappen op een gevaarlijke plek. Uit de laatste vrije trap ontstond een corner. Uit deze corner wist Quintus bijna te scoren, was het niet dat Scott van der Ende de bal van de lijn wist te halen. In minuut 24 opende Quintus de score nadat eerder genoemgde aanvaller uit Kwintsheul vanuit de 5 meter het net wist te vinden. In de 32ste minuut was het middenvelder Lowel Dijkhuizen die na een knappe rush over rechts de 1-1 noteerde door de bal in de hoek te schuiven. Dit was tevens de ruststand.

Direct na de rust in de 48ste minuut verzuimde Lowell Dijkhuizen de ploeg uit Honselersdijk op voorsprong te zetten door de bal op de paal te lobben. In minuut 68 kende scheidsrechter en voormalig speler van SV Honselersdijk Bryan de Brabander zijn oude club een vrije trap toe net buiten het strafschopgebied. Milan Vijftigschild noteerde een 1-2 voorsprong door deze vrije trap op schitterende wijze in de kruising te krullen. In minuut 81 kreeg centrale verdediger Jorne Persoon vanuit een corner de gelegenheid om zijn ploeg verder op voorsprong te zetten, maar kreeg de bal op de lijn er niet in. Het lukte Quintus wel om de stand weer gelijkt te trekken door van buiten de 16 meter de bal laag in de hoek te schieten. De eindstand kwam hiermee op 2-2.

Vanaf deze plek wens ik iedereen een vrolijk pasen en alle jeugdelftallen veel succes met het Westlandkampioenschap!

Opstelling: Mark Zwinkels, Don Peters, Jorne Persoon (A), Björnn Holstein (-65 Matt van Os), Kay Gardien, Daan van Elswijk, Lowel Dijkhuizen, Scott van der Ende (-60 Jens de Bruijn), Romeo Kolmus (-65 Ali el Azraki), Bart van der Ende, Milan Vijftigschild

Tekst: Marcel Bruggeling

Vacature: Bestuurslid PR & Evenementen
vr 7 april

Enkele weken geleden heeft Ricardo van der Zijden aangegeven dat hij zijn functie als Bestuurslid PR & Evenementen per direct over wil dragen aan een nieuw bestuurslid. Vandaar dat we momenteel op zoek zijn naar iemand die het leuk vindt om op operationeel niveau verantwoordelijk te zijn voor de communicatie en uitstraling van onze club en de vele evenementen bij S.V. Honselersdijk.

Wat houdt de bestuursfunctie van PR & Evenementen precies in?
Als Bestuurslid PR & Evenementen ben je op operationeel niveau verantwoordelijk voor de communicatie en uitstraling van onze voetbalclub. Daarnaast organiseer je samen met het Ministerie van Feest de welbekende evenementen als Super Saturdays en het jaarlijkse Kerstrad.

Jaarlijks stel je de plannen aangaande de voortgang van deze taken op en bespreek je deze uiteraard tijdens de bestuursvergaderingen met je medebestuursleden. Een intensieve samenwerking alsmede een goede afstemming met de Directeur Bedrijfsvoering is een voorwaarde. Contacten met de leveranciers, schoonmaakwerkzaamheden, inkoop, kas e.d. worden namelijk door de Directeur Bedrijfsvoering geregeld, maar heeft jouw input voor de evenementen wel nodig.

Ik ben geïnteresseerd! Wat nu?
Vind jij het leuk om vrijwilligers te vinden, binden en boeien? Denk jij in oplossingen? Word jij enthousiast van feesten en evenementen en staat de bezoeker bij jou centraal? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

We hopen je snel te ontmoeten om meer te vertellen over de functie en om alle mogelijke vragen die je nog hebt te kunnen beantwoorden. We gooien je zeker niet in het diepe, alle bestuursleden zullen uitgebreid de tijd voor je nemen om je bij te praten en te informeren over de gang van zaken!

Voor meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met Erwin van der Mark, of spreek één van de andere bestuursleden aan.

We hopen snel van je te horen!

Erwin van der Mark
Email: voorzitter@svhonselersdijk.nl
Mobiel: 06-51542374

Selectie traint jeugdelftallen
do 6 april

Afgelopen dinsdagavond zijn de jeugdeftallen JO11-3 t/m JO15-2 getraind door de selectie. Onder toeziend oog van hoofdtrainer André Lourens en 2de elftal trainer Jasper Steringa gaven de selectiespelers training aan onze jeugd.

De trainingen startte om 18.30 uur waarin de uitstekend voorbereide trainingsvormen door de spelers met veel beleving en plezier werden uitgevoerd. Het enthousiasme spatte niet alleen af bij de jeugdspelers, maar de selectiespelers genoten ook opzichtig. Goed om te zien dat er in onze jeugdopleiding spelers plezier halen uit het voetbalspelletje en iedereen de kans krijgt om op zijn of haar eigen niveau, zich te ontwikkelen.

De selectiespelers en -trainers willen hierbij de jeugdspelers bedanken voor de goede inzet en het plezier. Wij hopen met de trainingen een positieve impulst te hebben gegeven. Ook de trainers, begeleiders en ouders worden zeer bedankt voor de verleende hulp. Nogmaals iedereen bedankt en training geven, waarbij spelers met een lach op het gezicht de oefeningen uitvoeren met een goede beleving, geeft energie!

Namens alle spelers, begeleiders en trainers van de selectie S.V. Honselersdijk, wensen wij alle jeugdelftallen succes met de komende competitie wedstrijden!

SVH FIFA-toernooi: Nick Noordermeer de winnaar met Real Madrid
wo 5 april

Zondag 2 april vond in de kantine bij SVH het SVH FIFA toernooi plaats voor de jeugd tot en met de JO17. Met 8 PlayStations werd de poulefase gespeeld door 35 enthousiaste jeugdleden. Iedereen deed erg fanatiek mee en speelde en schreeuwde als leeuwen. Van elke poule gingen de nummers 1 en 2 door naar de achtste finales. De kwartfinales volgden en het was tijd voor de halve finales.

De kleine finale, om de derde en vierde plek, ging tussen Joshuan Pronk en Shendrick Eloise en werd met 3-2 gewonnen door Shendrick. Tot slot volgde de zinderende finale tussen Fabian Szperlak en Nick Noordermeer. Beide spelers kozen Real Madrid, dus de finale werd Real Madrid tegen Real Madrid. De spanning was tot ver buiten de kantine te voelen en te horen!

Nick Noordermeer mag zich, na een 2-0 overwinning in de finale, de SVH-FiFA-kampioen 2023 noemen!

We kijken terug op een erg gezellige middag!

Tweede Paasdag: Westlands Kampioenschap JO19 bij S.V. Honselersdijk
wo 5 april

Op Tweede Paasdag wordt er op Sportpark de Strijphorst weer gestreden voor het Westlands Kampioenschap voor JO19-1. Met 12 deelnemende elftallen beloofd het weer een spannende strijd te worden wie er met de wisselbokaal naar huis mag gaan.

Afgelopen jaar won Westlandia de titel, maandag rond de klok van 16:00 uur weten we wie de wisselbokaal voor een jaar mee naar de club mag nemen.

Wij wensen de deelnemers een mooi toernooi toe! Meer informatie over het speelschema etc. is te vinden via deze link.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap