Recent nieuws

Een wedstrijd om gauw te vergeten
gisteren

Het was een wedstrijd om gauw te vergeten. Op sportpark Adegeest in Voorschoten, verloor de S.V. Honselersdijk met 2-0 tegen Voorschoten'97. De doelpunten werden in het eerste kwartier gemaakt en daarna zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Voor de stand betekend het dat S.V. Honselersdijk weer terug te vinden is in het 2e rijtje.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde de ploeg van Piet Boon zeker geen kansloze partij tegen Voorschoten. De thuisploeg ging echter efficiënter met de kansen om dan de Dijkenaars. Dekkingsfoutjes waren debet aan deze tegentreffers.

S.V. Honselersdijk had de kans op de openingstreffer, maar verzuimde te scoren. De eerste kans van Voorschoten was wel raak en wel na 4 minuten. Kevin Koek kon, namens Voorschoten'97 uit een corner vrij inkoppen, 1-0. Even later was het een diepte bal op Angelo Zwirs waar zijn directe tegenstander de bal terug kopte op zijn eigen doelman van der Niet. Angelo zat er nog tussen en het lobje over de doelman werd nog op tijd van de doellijn gehaald. Toch oogde de Dijkse equipe onrustig en kon zijn draai in de beginfase niet vinden. Zo lag na een kwartier de 2e treffer al achter keeper Boy Zuiderwijk. Uit een voorzet wist Nicky Guijt 2-0 te scoren. Hierna liet Voorschoten het initiatief over aan S.V. Honselersdijk. Voorschoten trok zich terug op eigen helft. Hierdoor was het moeilijk een redelijke aanval op te zetten. Met name de balsnelheid was te traag om het Voorschoten moeilijk te maken. Het meeste gevaar kwam uit stilstaande situaties. Zoals vrije trappen en corners. In de 24e minuut was het de kans op de aansluitingstreffer. Een corner van Joey Valstar bereikte bij de verste paal Pawel Rubin. Vlak voor keeper van der Niet schoot Pawel rakelings over.

De tweede helft bracht niet veel spektakel meer. Voorschoten was bezig zijn voorsprong te consolideren en hield het verdedigend dicht. Voor de ploeg van Piet Boon was het moeilijk een opening te vinden. Veel diepte passes kwamen niet aan of er werden verkeerde keuzes gemaakt. In de 60e minuut bracht Piet Boon nieuwe wissels in het veld voor meer aanvallende acties. Dit had bijna effect. Invaller Nando Kok kon in de 65e minuut alleen op keeper van der Niet af gaan, maar werd gestuit door de doelman. Hoewel de Dijkenaars nog enkele kansen kregen, werd er niet meer gescoord daar de scherpte ontbrak voor de afronding.

De voorjaarsvakantie breekt aan zodat er geen competitie is voor de komende 2 weken voor ons eerste team. Op 3 maart speelt S.V. Honselersdijk vriendschappelijk uit tegen 1e klasser Forum Sport. Hier kan de accu weer opgeladen worden.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A), Bryan de Brabander (-60 Tim van der Meer), Branco Kok, Frank Vellekoop (-65 Nando Kok) , Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Joey Valstar

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Geflatteerde nederlaag S.V. Honselersdijk zaal
gisteren

In de 6e thuiswedstrijd haalde S.V. Honselersdijk voor het eerst geen punten in een thuisbeurt. Koploper White Stones toog met een 2-9 zege huiswaarts. In tegenstelling tot wat de stand doet vermoeden was het krachtsverschil geringer. De Dijkse ploeg gaf in een korte pauze na rust niet thuis en kreeg in 2 min. 4 tegentreffers tegen. Funest voor de wedstrijd.

S.V. Honselersdijk kende een roerige week, de uitspraak van de tuchtcommissie n.a.v. de gebeurtenissen na de wedstrijd op Texel zorgde voor een boete, 3 punten in mindering en schorsingen voor coach Yuri vd Smitte en speler James Dhanai. Het zorgde er ook voor dat S.V. Honselersdijk en vd Smitte per direct de samenwerking beëindigen. Naim el Yousfi neemt de taken van vd Smitte over. Hij heeft het niet makkelijk want hij dient momenteel door div. oorzaken wat nieuwe spelers in te passen. En niet alle (nieuwe) spelers hebben momenteel door wat er voor nodig is om 1e divisie zaalvoetbal te spelen. Want door ook de 3 punten aftrek is S.V. Honselersdijk in de gevarenzone van de 1e divisie terecht gekomen. Teveel spelers laten hun eigen belang voor gaan en verliezen daardoor het teambelang uit het oog.

Een van de nieuwe spelers die wel een openbaring is, is Othman el Hammouchi. Door El Yousfi tot aanvoerder gekroond. Hij nam vrijdagavond bij een 0-2 achterstand knap de 1e Dijkse treffer voor zijn rekening. Tot de slotminuut van de 1e helft bleef deze tussenstand op het scorebord en maakte het andere Oranje het de koploper meer dan lastig. Grote kansen waren er zeker voor de thuisploeg, maar teveel frivoliteit in de afwerking en de Egmondse keeper stonden Dijks succes in de weg. Wellicht dat de 1-3 in de slotminuut van de 1e helft een mentale tik gaf, want direct na de pauze was S.V. Honselersdijk zo slecht bij de les dat White Stones maar liefst 4 keer mocht scoren. Het was het sein voor keeper Joos de Kiewit om zijn plek in de goal af te staan. Was hij vorige week tegen Hovocubo nog een van de sterkhouders van het team, vrijdagavond was hij niet geheel fit en moest daardoor ook enkele malen onnodig de gang naar het net maken. 1e keeper Rowdy Jansen is nog niet beschikbaar en dus ging 3e keeper Alami Attal Haoui tussen de palen. Hij hield zich lange tijd knap staande, maar moest in de slotminuut zich nog 2 keer gewonnen geven. Hier tussendoor had zoon Anouar Attal Haoui de 2e Dijkse treffer voor zijn rekening genomen. S.V. Honselersdijk was op dat moment moegestreden en niet meer bij machte om in de laatste minuten ook nog goed tegenstand te bieden. De Noord Hollanders waren fysiek sterker, vochten voor elke meter, en doordat de scheidsrechters het mannelijke voetbal ook toelieten, waren er een aantal momenten waar de Dijkse spelers niet ongeschonden uit de strijd kwamen.

Voor coach Naim el Yousfi en de technische en medische staf druk en hard werk om ervoor te zorgen dat het team snel op orde is om punten te gaan pakken. Komende vrijdag wacht in Den Helder de uitbeurt bij de nummer 2, Zeemacht. Daarna staan er 2 thuiswedstrijden op het programma tegen Leekster Eagles en Salaam. (2 en 9 maart)
Ook nederlaag S.V. Honselersdijk zaal dames

Ook de dames hadden een slechte week. Op bezoek bij de nummer 3, Nootdorp, waren er teveel dames niet fit waardoor er een zware 1-7 nederlaag geleden werd. Marloes Scholtes was verantwoordelijk voor de eretreffer. Te hopen voor de dames valt dat zij snel weer herstellen want a.s. woensdag 21 maart wacht om 21:00 uur in de Pijl naaste achtervolger Barendrecht. Dames 1 heeft 3 verliespunten minder als Barendrecht, dus het is erop of eronder!

Verslag: Peter Botman
Foto's: Martin van Oostveen

Mini-F doeltjes: wie heeft ze gebruikt en wie heeft nu de sleutel?
zaterdag

Op woensdag 7 februari heeft de mini-F deze doeltjes voor het laatst kunnen gebruiken.
Op zaterdag 10 februari speelden ze uit, en tot hun verbazing lagen op woensdag 14 februari de doeltjes erbij zoals op de foto. Normaal staan ze tegen het hek aan. De sleutel om deze doeltjes te gebruiken, was ook verdwenen uit de mini-F tas (staat zoals altijd in de locker).

Wie heeft de doeltjes gebruikt en waar is de sleutel?

Beperkte beschikbaarheid kleedkamers trainingen week 19-23 februari
zaterdag

Zoals eerder gemeld verloopt de renovatie zeer voorspoedig. We liggen flink voor op schema. Een en ander betekent dat gedurende een aantal weken op maandag t/m vrijdag, te beginnen week 8 (19-23 februari) de gang van kleedkamer 5 t/m 16 alleen toegankelijk is voor onze bouwvakkers.

Net als eerder kunnen we in die periode tijdens trainingsavonden alleen kleedkamer 1-2-3-4 én 17 gebruiken.
Wij verzoeken iedereen hier rekening mee te houden en zoveel mogelijk thuis om te kleden en de beschikbare kleedkamers gezamenlijk te gebruiken.

Sorry voor de overlast. Dank voor jullie begrip.

Voorbeschouwing: Voorschoten'97 - S.V. Honselersdijk
vrijdag

Vorige week ging de formatie van trainer Piet Boon in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent UVS Leiden met 0-1 onderuit. Deze week kan dit teleurstellende resultaat goedgemaakt worden in de uitwedstrijd in en tegen Voorschoten'97.

Zoals hierboven aangekondigd werd de ongeslagen reeks van de oranjehemden vorige week beëindigd door de Leidse formatie van UVS. Een vroeg doelpunt van de Leidenaren zorgde voor de eindstand op het scorebord. De Honselersdijkers wisten de achterstand niet om te buigen, iets wat door de discutabele rode kaart voor Ricardo van der Zijden in de 33e minuut schier onmogelijk werd. De onmogelijke taak werd bijna nog volbracht, echter gingen de kansen voor Tom van Veen en Youri Riepe rakelings voorlangs.

Morgen betreed de Honselse formatie het veld in Voorschoten voor de lastige uitwedstrijd. Gezien het kleine verschil op de ranglijst van 4 punten is ook deze wedstrijd een zeer belangrijke. Daarnaast wist Voorschoten'97 vorige week knap een gelijkspel af te dwingen tegen Valken'68 (0-0). In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wist de Honselse formatie met 2-1 de thuiswedstrijd te winnen.

De clubs hebben een rijke onderlinge historie. De eerste ontmoeting van beide partijen in 1988 leidde tot een 2-0 oefenzege voor de ploeg uit Voorschoten. De laatste keer dat S.V. Honselersdijk op bezoek bij Voorschoten'97 wist te winnen, was in het seizoen 1999-2000. Vlak na de eeuwwisseling werd de competitiewedstrijd met 1-2 in het voordeel van de Honselersdijkers beslist.

We hopen de trouwe aanhang van S.V. Honselersdijk ook morgenmiddag langs de lijn terug te zien. Om 14:30 wordt de wedstrijd in gang gefloten door scheidsrechter Gieles. Tot morgen!

Adresgegevens Voorschoten'97
Weddeloop 6
2253 ST
Voorschoten

Uitspraken tuchtcommissie KNVB voor Zaal 1
vrijdag

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd Texel'94 heeft de tuchtcommissie van de KNVB uitspraken gedaan. De uitspraken van de KNVB zijn als volgt.

- De club heeft een financiële boete gekregen.
- Bij het team Zaal 1 worden 3 winstpunten in mindering gebracht.
- Team Zaal 1 wordt voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd tot einde seizoen 2017/18.
- De heer van der Smitte is voor 3 maanden geschorst
- De heer Dhanai is voor 6 wedstrijden geschorst.

Mede door de uitspraak van de KNVB heeft de situatie rondom het elftal zaal 1, met de vermeende misdragingen tijdens de uitwedstrijd op Texel, tot een onoverbrugbaar verschil van inzicht tussen het bestuur en de trainer geleid. Om die reden zijn S.V. Honselersdijk en Yuri van der Smitte per direct in onderling overleg uit elkaar gegaan.

S.V. Honselersdijk wenst Yuri veel succes in de toekomst.

S.V. Honselersdijk zaal a.s. vrijdag thuis tegen White Stones
donderdag

A.s. vrijdag 16 februari om 20:30 trapt het 1e zaalteam eindelijk weer af voor een thuiswedstrijd. Tegenstander is gelijk de lijstaanvoerder in de 1e divisie, White Stones.

S.V. Honselersdijk haalde vorige week op bezoek bij Hovocubo het 1e uitpunt binnen. Tot op heden moesten de mannen in het oranje het vooralsnog van de thuiswedstrijden hebben. Er werd vooralsnog alleen 5 keer gewonnen in de Sosefhal. Om nu weer tot winst te komen moet s.v. Honselersdijk een hele goede dag hebben. De ploeg uit Egmond aan Zee is de laatste 9 wedstrijden ongeslagen.
In Noord Holland verloor S.V. Honselersdijk destijds met 5-3. Maar goed we hopen dat de Honselse mannen a.s. vrijdag voor eigen publiek weer willen overtuigen. Een zege is hard nodig om niet af te zakken naar de onderste regionen. Wij vertrouwen erop dat coach Naim el Yousfi de mannen op scherp zal zetten om de ongeslagen thuisstatus in de 1e divisie te continueren.

Na afloop van de wedstrijd van zaal 1 is er nog een toetje. Zaal 2 zal dan de strijd aangaan met OACN Boys 1.
Wij nodigen u dan ook uit om zaal 1 & 2 aan te komen moedigen. De toegang is gratis en u zult zeker geen spijt hebben van uw bezoek. De ingang van de Sosefhal is nu dit seizoen op vrijdagavond, wanneer het 1e team thuis speelt, gewoon de hoofdingang bij het grote parkeerterrein aan de Condorhorst.

Wil jij ook deel uitmaken van het nieuwe zaalvoetbalbolwerk in het Westland. Nieuwe leden of vrijwilligers zijn van harte welkom en voor meer info: zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl

18 maart: FIFA'18 toernooi bij S.V. Honselersdijk
ma 12 februari

Ben jij de FIFA'18-koning van Honselersdijk? Op zondag 18 maart krijg je de ultieme kans om dit tegenover al je voetbalvrienden te bewijzen op het 3e FIFA toernooi van S.V. Honselersdijk.

Vorig jaar wist Jens de Bruijn de winst binnen te slepen door in de finale af te rekenen met Scott van der Ende. In een zenuwslopende finale werd in de laatste minuut van de verlenging de verlossende 4-3 gescoord. Dit jaar belooft het ook een spannende editie te worden, waarin je tegen je vrienden kunt strijden om de felbegeerde titel.

Wordt jij de "Beste FIFA-speler van Honselersdijk"? Deelname kost €5, inclusief 1 consumptie. Het toernooi zal van 10:00 tot 14:00 uur duren.

Meld je aan door een e-mail te sturen naar evenementen@svhonselersdijk.nl. We zien je graag 18 maart terug in de kantine van S.V. Honselersdijk voor de FIFA-strijd!

Zuur verlies voor S.V. Honselersdijk
ma 12 februari

Op een zonnig sportpark de Strijphorst verloor S.V. Honselersdijk de belangrijke wedstrijd tegen UVS uit leiden met 0-1. Na afloop werd er veel gesproken over het wegsturen van Ricardo van der Zijden in de 33e minuut van de eerste helft. UVS speler Thom de Vries ging alleen op het doel af van keeper Boy Zuiderwijk. Verdediger Ricardo van der Zijden haalde hem in en daarbij werd er contact gemaakt. De Vries ging gewillig naar het gras en scheidsrechter Ebink die het niet aan kon lopen, zag van grote afstand dat van der Zijden de boosdoener was. Rood was het gevolg. Grensrechter Eric Roeten probeerde de leidsman op andere gedachte te brengen, maar scheidsrechter Ebink hield voet bij stuk.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Tom van Veen liet zijn hielen zien. Van Veen soleerde door het midden en kwam oog in oog met keeper Jesse Haak, maar zijn schot ging rakelings naast. Maar hierna was het over bij S.V. Honselersdijk. De goede bedoelingen om gelijk UVS aan te pakken waren ten spijt. Het was UVS die de touwtjes in handen nam. In de 7e minuut had dit gelijk resultaat. Door goed kort op de huid te zitten leverde het balwinst op en de snelle counter werd goed afgerond door Sem Plezier. De thuisploeg trachtte de opbouw van UVS vroeg te verstoren, maar vergat hierbij het verdedigende werk. Het had het middenveld niet in handen en kwam er ook niet meer aan te pas. Het was aan keeper Boy Zuiderwijk te danken dat de achterstand niet groter werd. In de 33e minuut was het de rode kaart voor Ricardo van der Zijden die de situatie nog lastiger maakte. Leon de Brabander zakte een linie lager om de plek van Ricardo van der Zijden over te nemen. S.V. Honselersdijk had even tijd nodig om orde op zaken te stellen. Einde van de eerste helft kwam S.V. Honselersdijk er gevaarlijk uit en kreeg toch een paar opgelegde kansen. Het was Tom van Veen die op links goed door ging en een uitgemeten voorzet gaf op Youri Riepe. Alleen voor keeper Jesse Haak werd de opgelegde kans door Riepe volledig gemist. In de 45e minuut een trappende beweging richting Marcel Bruggeling waar scheidsrechter Ebink het makkelijk aan zich voorbij liet gaan. Zo liepen de gemoederen hoog op in de blessuretijd van de eerste helft, wat leidde tot kleine opstootjes. De scheidsrechter liet veel doorspelen, en bemoeide zich nergens mee. Zelfs toen keeper Jesse Haak buiten het strafschopgebied de bal met de handen beroerde, besloot hij hier niet voor te fluiten.

De tweede helft waren de rollen omgekeerd. De thuisploeg vocht voor wat het waard was en zette de bezoekers in de openingsfase van de tweede helft zelfs onder druk. In de 51e minuut leverde dit weer een grote kans op voor Youri Riepe na een voorzet van Tom van Veen. De bal voor open doel werd door Riepe half geraakt en ging naast. Je zag dat UVS het best vond en het hield heel wat mannen achterin om niet verrast te worden. De druk werd groter op het doel van UVS, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. S.V. Honselersdijk moest in de slotfase wel risico’s gaan nemen om iets te forceren en stuurde linksback Pawel Rubin mee naar voren. In de 90e minuut was er een kleine kans, maar de kopbal van Pawel werd gepakt door keeper Jesse Haak. In de resterende minuten kwam UVS nog gevaarlijk door, maar er werd niet meer gescoord.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A), Ricardo van der Zijden (rood), Branco Kok, Frank Vellekoop (-70 Lars Ammerlaan) , Youri Riepe, Leon de Brabander (geel), Angelo Zwirs (geel), Tom van Veen, Joey Valstar

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Zaal 1 pakt 1e punt in een uitwedstrijd
zo 11 februari

In de zevende uitwedstrijd is S.V. Honselersdijk er eindelijk in geslaagd om 1 punt over te houden in een wedstrijd op vreemde bodem. De Westlandse ploeg was zelfs dichtbij een zege, maar uiteindelijk werd er met 4-4 afgesloten.

S.V. Honselersdijk speelde in Hoorn tegen het 2e team van Hovocubo, het standaardteam van de Noord Hollanders is momenteel de lijstaanvoerder in de Eredivisie. De Hoornse ploeg staat in punten gelijk in de 1e divisie met S.V. Honselersdijk en jammer was dan ook dat de Westlanders de wedstrijd te slap begonnen en zij keken dan ook halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. In de rust wist coach Naim el Yousfi de mannen tot de orde te roepen en de 2e helft was er een ander S.V. Honselersdijk te zien. Overigens kon het niet voorkomen dat inval keeper Joost de Kiewit voor de 3e maal gepasseerd werd. Maar hierna zette het andere Oranje de wedstrijd binnen 5 min. op zijn kop. Kenan Koseoglu en Othman El hammouchi scoorden beiden 2 maal en S.V. Honselersdijk kwam op een 3-4 voorsprong. Hovocubo ruilde hierop de keeper in voor een extra veldspeler waardoor het Hoornse goal bij balverlies onbezet was. De momenten kwamen er voor de Dijkse ploeg, maar wist vanaf afstand enkele malen niet het lege Hovocubo doel te raken. De 3-5 viel dus niet en Hovocubo had succes met de tactische variant: 4-4. In de nog resterende minuten waren er nog grote kansen voor beide teams, maar onder meer de uitblinkende Joos de Kiewit liet zich in de goal niet meer passeren.

Coach Naim el Yousfi was tevreden met het ene punt maar gaf ook aan, met het zware programma de komende wedstrijden, dat 3 punten wel heel welkom waren geweest. A.s. vrijdag komt lijstaanvoerder White Stones op bezoek. De ploeg uit Egmond aan zee is aan een goede serie bezig en het zal voor S.V. Honselersdijk heel lastig worden om de ongeslagen thuis status in handen te houden. Om 20:30 uur wordt er a.s. vrijdag 16 februari afgetrapt in de Honselse Sosefhal.

Foto: Martin van Oostveen

Zaterdag Super Saturday: oud-Westlands Schuurfeest
vr 9 februari

Voor Brabanders en Limburgers is februari een maand waar het carnavalsfeest met dikke letters in de agenda zal staan. Ook menig Westlander kan wel genieten van deze carnavalleske gezelligheid, maar er zijn ook een hoop Westlanders die liever niet geassocieerd willen worden met dit festijn. Speciaal voor deze Westlanders zal de Super Saturday in de kantine van S.V. Honselersdijk op zaterdag 10 februari in het teken staan van oer Westlandse gezelligheid. Iedere Westlander kent ze wel en is er (in een ver verleden) weleens geweest: het schuurfeest. Voor deze Super Saturday zal de kantine worden omgebouwd tot een ouderwetse tuindersschuur waar een grandioos feest wordt gegeven.

Met de lucht van verse potgrond in de neus en in je linkerhand een biertje of wijntje en in je rechterhand een stevige vuist met borrelnoten is het genieten van het muzikale hoogstandje dat je zelf vijf minuten geleden hebt aangevraagd bij de diskjockey's (het welbekende duo van De Maatjes). De rest van de avond sta je slap te ouwehoeren met je maten of waag je een dansje op de dansvloer, waar de heupen lekker los worden gegooid. Nadat je moe, maar voldaan de avond hebt overleefd is het nog even snel de organisatie bedanken en een broodje ham of kaas meenemen voor onderweg, om vervolgens je jas te zoeken op de geïmproviseerde kapstok van oude veilingkarren en huiswaarts te keren.

Kortom, op zaterdag 10 februari zal er in de kantine van S.V. Honselersdijk een echt Westlands feestje worden gevierd, zoals dat vroeger gebeurde in de tuindersschuren. Dus ben je niet zo'n carnavaller of wil je voordat je richting het zuiden vertrekt nog even de sfeer proeven? Kom dan 10 februari naar Sportpark De Strijphorst!

Pupil van de Week: Donna Gardien
vr 9 februari

Voor de thuiswedstrijd tegen UVS uit Leiden van komende zaterdag hebben we uiteraard weer een Pupil van de Week. Ditmaal zal Donna Gardien de aftrap van de wedstrijd verzorgen. Hieronder stelt Donna zich aan jullie voor!

Naam: Donna Gardien
Leeftijd: 9 jaar
Speelt in team: JO11-5
Later word ik: profvoetbalster
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Nadine Noordam
Mijn favoriete trainer is: Richard Gardien
Mijn sterkste punten zijn : Hard rennen en bal afpakken
Op welke plaats speel je : Centrale verdediger
Mijn mooiste voetbalmoment is : Promotie van SVH-1
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Frank Vellekoop

Voorbeschouwing S.V. Honselersdijk - UVS
vr 9 februari

Morgenmiddag treedt het eerste elftal op Super Saturday aan tegen UVS uit Leiden. Het belooft een spannend duel te worden, aangezien beide ploegen de 5e plek op de ranglijst delen.

Vorige week speelde de formatie van trainer Piet Boon gelijk tegen Valken'68: 2-2. In de thuiswedstrijd kwam S.V. Honselersdijk voor rust op voorsprong door een doelpunt van Tom van Veen, waarmee ook de ruststand bepaald was: 1-0. De supporters stonden nog niet eens klaar langs het kunstgrasveld voor de hervatting van de wedstrijd of de 1-1 was al gevallen. Zoals vaker dit seizoen toonde de Honselse formatie veerkracht door een kwartier later op een 2-1 voorsprong te komen, ditmaal door een eigen doelpunt van een Valkenburgse verdediger. Een laat doelpunt van Valken'68 zorgde uiteindelijk voor een puntendeling aan de Strijphorst.

Deze week komt UVS op bezoek voor de derde wedstrijd van 2018. De Leidenaren speelden vorige week gelijk tegen SVC'08 (1-1), waardoor het rondom de plaatsen 4 tot en met 7 op de ranglijst razend spannend is. Zoals zichtbaar is op de ranglijst onderaan deze voorbeschouwing, staan S.V. Honselersdijk en UVS in punten gelijk met concurrent SVC'08. De wedstrijd van zaterdag zal gezien de grote belangen dus een spannende pot worden.

Beide ploegen ontmoetten elkaar pas 3 keer, waarbij S.V. Honselersdijk in drie duels slechts 1 punt wist te behalen. Eerder dit seizoen werd het op Sportpark de Kikkerpolder 1-1, mede door een doelpunt van Tom van Veen.

We hopen deze zaterdag alle Honselersdijk-supporters weer langs het veld te zien om de drie punten binnen te slepen. Na afloop wordt er een mooi Super Saturday feest georganiseerd in de kantine van S.V. Honselersdijk. Tot zaterdag!

Inschrijving Feyenoord Soccer Camp geopend
do 8 februari

Het is vanaf vandaag mogelijk om je in te schrijven voor het Feyenoord Soccer Camp. Tijdens dit Soccer Camp wordt er drie dagen op de Feyenoord-manier getraind. Het driedaagse evenement zal van maandag 23 t/m woensdag 25 juli 2018 plaats vinden op de velden van S.V. Honselersdijk.

De trainingen worden inhoudelijk verzorgd door Feyenoord Academy, onder leiding van minimaal één oud-speler van Feyenoord. Deelnemers aan een Soccer Camp worden voorzien van een officieel Feyenoord Soccer Schools-tenue van Adidas (shirt & broek) en er wordt elke dag voor voldoende drinken en een lunch gezorgd. Daarnaast krijgen alle deelnemers na afloop van het voetbalkamp o.a. een Feyenoord-bal mee naar huis. Als klap op de vuurpijl ontvang je na het deelnemen aan de Soccer Camp dagen een persoonlijk deelname-certificaat, getekend door de hoofdtrainer.

Meer details over het Feyenoord Soccer Camp en het inschrijfformulier zijn terug te vinden via onderstaande link.
Meer details en inschrijfformulier Feyenoord Soccer Camp

We hopen jullie allemaal terug te zien tijdens de Feyenoord Soccer Camps dagen! Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder genieten van de aftermovie van vorig jaar.

S.V. Honselersdijk laat winst in de laatste minuut glippen
zo 4 februari

De wedstrijd tegen Valken’68 betekent de eerste wedstrijd in de 2e seizoenshelft. De heenwedstrijd ging toen verloren met 3-0. Na een kwartier voetballen stond S.V. Honselersdijk al met 10 man en kon het tegen de fysiek sterke ploeg niet bolwerken.

S.V. Honselersdijk is nu bezig aan een sterke reeks. De laatste 6 wedstrijden is er niet meer verloren en kan dus een spannende wedstrijd worden. Bij S.V. Honselersdijk waren in de opstelling weinig verrassingen voor de subtopper tegen Valken’68, de formatie van Piet Boon is ongewijzigd ten opzichte van het duel bij SVC’08 (3-2 winst). De Valkenburgers verloren verleden week tegen koploper Die Haghe en mochten ze nog titelaspiraties hebben dan moest er gewonnen worden.

Door de overvloedige regenval kon de wedstrijd niet gespeeld worden op het hoofdveld en was men genoodzaakt om uit te wijken naar het kunstgrasveld. Het begin van de wedstrijd lieten de Valkenburgers zien waar ze voor kwamen. Alleen de overwinning telde. Met lange halen en gelijk druk op de Honselse verdediging werd het de Dijkenaars knap moeilijk gemaakt. Maar tot echte kansen kwam het niet. Het gevaar kwam van de counters van S.V. Honselersdijk. In de 16e minuut leek de openingstreffer te vallen. Joery Riepe speelde Tom van Veen in de diepte aan, maar werd onterechte teruggefloten door scheidsrechter Lingen. Maar even later was er toch gerechtigheid. Het was weer Tom van Veen die goed aangespeeld werd in de diepte en niet te stoppen was door de Valken verdediging. Alleen voor keeper Erwin van der Nagel wist hij de 1-0 te scoren. Valken ’68 was van slag en moest met lede ogen toezien dat S.V. Honselersdijk het initiatief nam. In de 25e minuut een mooie aanval die door Leon de Brabander werd opgezet. Uiteindelijk belandde de bal op links bij Angelo Zwirs die de bal terug legde op de Brabander, maar zijn schot werd half geraakt en een goede kans ging verloren. S.V. Honselersdijk besefte ter dege dat er meer mogelijkheden waren. Het baltempo ging omhoog en via de zijkanten kwamen de mogelijkheden. In de 30e minuut aan de rechterkant een mooie actie van Joey Valstar en zijn voorzet werd bij de verste paal door Tom van Veen breed gekopt op Frank Vellekoop, maar Frank was net te laat om uit te halen. Pas in de laatste minuten voor de thee kregen de gastheren een tweetal mogelijkheden om iets aan de stand te doen veranderen, maar faalden hierin.

De 2e helft was maar nog net begonnen en net als vorige week lag de bal al weer snel in het eigen doel. Invaller Matthias van Beelen kon, na een goed lopende aanval van dicht bij scoren, 1-1. De Valkenburgers kregen hierdoor wat meer zelfvertrouwen en begonnen meer druk te zetten op het Dijkse doel. S.V Honselersdijk kwam er maar mondjesmaat uit. Het fysiek sterke team van Valken’68 schuwde geen enkel duel. Met harde maar faire acties ontregelde ze het spel van de Dijkenaars. De ploeg van Piet Boon moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Toch was een opvlieging in de 16e minuut om weer op voorsprong te komen. Leon de Brabander werd onderuit gelopen ter hoogte van de dug-out van Valken’68. De vrije trap van Joey Valstar werd in het strafschopgebied alleen door Pawel Rubin beroerd en verdween via de binnenkant van de paal in het doel, 2-1. De druk werd nog groter op het doel van Boy Zuiderwijk. Met lange halen probeerden de Valkenburgers de verdediging te ontregelen. Hierbij liepen een paar dijkenaars tegen gele kaarten op. Keeper Zuiderwijk moest een aantal keren gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen. Zo leek de verdediging stand te houden en kreeg het ook mogelijkheden om uit te breken. Maar cruciaal was de beslissing in de 90e minuut van scheidsrechter Lingen. Scheidsrechter Lingen floot voor een kleine overtreding en gaf een vrije trap net buiten het strafschopgebied aan de tegenstander. De vrije trap van Niels Hogewoning werd binnen gekopt door Arjan Haasnoot. De resterende minuten probeerde S.V. Honselersdijk nog de winnende treffer te forceren, maar een kopbal van Pawel Rubin uit een corner werd goed gepakt door keeper van der Nagel.

En zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijke spel.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk; Pawel Rubin (geel), Marcel Bruggeling (A), Ricardo van der Zijden, Branco Kok; Frank Vellekoop (-75 Bryan de Brabander) , Youri Riepe, Leon de Brabander; Angelo Zwirs (geel), Tom van Veen, Joey Valstar

Wedstrijdverslag door: Jan de Brabander

Strandtraining voor de jeugd van JO9-1
zo 4 februari

Zaterdagochtend 3 februari heeft de JO9-1 een extra training gehad op het strand van Monster, een week voordat de competitie van de kleine helden weer van start gaat!
Onder leiding van Dennis van Schoten en Brian van Geest werden de bikkels flink afgebeuld. En bikkels waren het, hagel en natte sneeuw waren aanwezig om deze zware training compleet te maken.

Na anderhalf uur kregen de jongens een welverdiend drankje en veel koekjes in beach house The Coast...en dat geheel op geschonken door het personeel en ging iedereen weer opgewarmd huiswaarts!!

Onderstaand zijn de foto's van de bikkels van JO9-1 te zien.

S.V. Honselersdijk zaal hervat competitie met nederlaag
zo 4 februari

Ook in de zesde uitwedstrijd is S.V. Honselersdijk er niet in geslaagd de volle 3 punten mee naar huis te nemen. In Heerhugowaard hield het andere oranje het uitwedstrijden trauma in ere. Na 1-1 bij rust werd er uiteindelijk met 8-2 van FC Marlene verloren.

Voor S.V. Honselersdijk de 1e wedstrijd na de wedstrijd op Texel. Daar kwam de Dijkse ploeg op 8 dec. Vorig jaar voor het laatst in actie. De nasleep van deze wedstrijd zorgde voor een tijdelijk uit de competitie nemen van de Westlanders en het op non actief zetten van coach Yuri vd Smitte en een schorsing voor James Dhanai.
Vrijdagavond in Heerhugowaard nam Naim el Yousfi de taken waar als coach. Hij had het niet makkelijk daar er nog diverse spelers om div. redenen verstek moesten laten gaan. Kenan Koseoglu had interlandverplichtingen met Turkije. Zij speelden afgelopen week 2 maal tegen het Nederlands team (4-4 en 5-3 voor Nederland) Kaz van Oostrom-Soede en Rowdy Jansen waren beiden geblesseerd. Jansen werd uitstekend vervangen door de 48 jarige (!) Alami Attal Haoui in de goal.
In een gelijk opgaande 1e helft opende Ali Chibani de score voor S.V. Honselersdijk welke kort voor de rust teniet gedaan werd. Snel na de rust was het Né-Shawn Morris die het andere Oranje weer op voorsprong bracht. Door 2 onachtzaamheden wisten de Noord Hollanders in 10 min. tijd de stand om te draaien naar een 3-2 voorsprong. Dit gaf de moegestreden ploeg van Naim el Yousfi een mentale klap en de vechtlust kon niet meer opgebracht worden. Op dat moment verbleef Ali Chibani al geblesseerd aan de kant en werd duidelijk dat enkele spelers op dat moment, door vermoeidheid en instelling, de wedstrijd lieten lopen naar een onnodig hoge 8-2 nederlaag.

Voor coach Naim el Yousfi en Morad Naimi hard werken om volgende week in Hoorn beter voor de dag te komen want anders kan het nog een lastig restant van het seizoen worden. Om 21:30 uur wordt er afgetrapt tegen Hovocubo 2. De Hoornse ploeg heeft tot op heden evenveel punten verzameld als S.V. Honselersdijk dus een zege is noodzakelijk. Indien je het andere Oranje wil ondersteunen kan je mee met de bus naar Hoorn. Vertrek is om 19:00 uur op de parkeerplaats van het Honselse sportpark. Aanmelden: zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl

S.V. Honselersdijk Dames blijven op kop
De dames van S.V. Honselersdijk hadden het lastig bij hekkesluiter Tutor in Delft. Een 3-6 zege zorgde echter wel voor continuering van de koppositie in de dames 1e klasse.
Vooral de 1e helft hadden de Dijkse dames het moeilijk. De ploeg was zoekende zonder topscoorster Inge Versteeg. Bij rust keken de dames zelfs tegen een 3-2 achterstand aan. De 2e helft gooide S.V. Honselersdijk alle schroom van zich af en zegevierde alsnog met 3-6. Susan Drankier nam 50% van de score voor haar rekening. De overige 3 treffers werden verdeeld door Amanda de Kok, Jenny van Steeg en Petra Balk.

Armband vermist
za 3 februari

Op donderdag 25 januari heeft een van onze vrijwilligers een armband verloren. Op de onderstaande foto de schakel van de bijpassende ketting. We hopen dat degene die deze armband gevonden heeft, dat wil melden aan Ab van Dijk: beheer@svhonselersdijk.nl of via: 06-52022350

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - Valken'68
vr 2 februari

Morgen staat de eerste thuiswedstrijd van 2018 op het programma voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. De oranjehemden nemen het op Sportpark de Strijphorst op tegen Valken'68.

Vorige week werd de tweede seizoenshelft afgetrapt met een uitwedstrijd tegen SVC'08. Op het harde kunstgrasveld in Wassenaar wist S.V. Honselersdijk op knappe wijze met een 2-3 einduitslag de punten mee terug te nemen naar Honselersdijk. In de eerste helft werd de score geopend door een kopdoelpunt van Joey Valstar. Kort na rust kwam SVC'08 op gelijke hoogte, waarna Angelo Zwirs voor de 1-2 aan mocht tekenen. 5 minuten voor tijd leek het mis te gaan voor de Honselersdijkers toen SVC'08 op 2-2 kwam. In de laatste minuut maakte aanvaller Tom van Veen echter na een mooie solo het winnende doelpunt. De beelden van de wedstrijd zijn terug te vinden op het YouTube-kanaal van SVC'08, ook zichtbaar onderaan deze voorbeschouwing.

Door de overwinning van vorige week is Honselersdijk terug te vinden op een gedeelde 4e plek op de ranglijst. Dit betekent dat er deze week een heuse kraker op het programma staat, de bezoekers zijn namelijk terug te vinden op de 3e plek van de ranglijst. Valken'68 heeft een voorsprong van 2 punten op S.V. Honselersdijk, echter hebben zij ook nog een inhaalwedstrijd tegoed. Vorige week gingen de Valkenburgers onderuit bij koploper Die Haghe (2-0), waardoor de koploper op riante voorsprong is komen te staan.

S.V. Honselersdijk treft in Valken'68 morgenmiddag een zware tegenstander, gezien de onderlinge historie. In de 3 wedstrijden die de clubs tegen elkaar speelden, wisten de Valkenburgers 2 keer te winnen van de Honselse formatie. Morgen zal om 14:30 uur afgetrapt worden door de Pupil van de Week: Twan Verbeek. Daarna zal scheidsrechter Lingen de wedstrijd in gang worden gefloten. We hopen morgenmiddag alle Honselse supporters op ons sportpark terug te zien om het eerste elftal aan te moedigen!

De samenvatting van SVC'08 - S.V. Honselersdijk (2-3)

'Nieuw' lid voor de Club van Honsel: Work Specialist Uitzendbureau
vr 2 februari

Sinds januari 2018 heeft de Club van Honsel een nieuw lid toe mogen toevoegen: Work Specialist Uitzendbureau. Geheel nieuw is het lidmaatschap niet, aangezien het bedrijf is voortgekomen uit het Agrarisch Loonbedrijf Moek van der Meer. In onderstaand interview met mede-eigenaar Moek van der Meer komen onder meer de reden voor de omzetting van het bedrijf en de voortzetting van het lidmaatschap bij de Club van Honsel aan bod.

Wat onderscheidt Work Specialist Uitzendbureau van andere bedrijven?
"Ik ben samen met Jeroen Kooij sinds januari 2018 dit uitzendbureau begonnen. Ons doel is om met hoofdzakelijk Poolse medewerkers werkzaamheden te verrichten in verschillende branches. Wij zijn niet vergelijkbaar met de uitzendbureau's waar er al honderden van bestaan. We richten ons juist echt op de behoefte van de klant door een goede selectie en begeleiding van onze medewerkers.
De rekrutering hiervoor zal gedaan worden door Monika, de vrouw van Jeroen, die ook vloeiend Nederlands spreekt. Jeroen zal de bedrijfsvoering voor zijn rekening nemen en ik zal verantwoordelijk zijn voor de planning en de overige werkzaamheden."

Wat is de reden voor de omzetting van het vorige bedrijf in het huidige bedrijf?
"Als een paar jaar lang heb ik het gevoel dat er veel zaken anders, maar vooral ook beter kunnen in de uitzendbranche. Het vaak gehoorde ontevredenheidsgevoel van veel ondernemers in de regio over de kwaliteit van uitzendkrachten en de 'afgooi-mentaliteit' van de bureau's hebben daar zeker aan bij gedragen.

Alleen om deze stap te zetten en alles mogelijk te maken, was het voor mij erg belangrijk om een betrouwbare partner te vinden met dezelfde drive en ideeën als ik. In de voorbereiding van dit seizoen stonden wij ( zoals wel vaker met een groepje) tegen Velo een oefenpotje te kijken en kwam het opzetten van een uitzendbureau ook kort tussen ons ter sprake. Omdat dit idee toch bij ons beide bleef hangen zijn we samen onder het genot van een hapje en een drankje bij Café 't Hof eens gaan bekijken of we iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Na dit gesprek hebben we steeds vaker en serieuzer contact gehouden en hebben we in november besloten om er samen voor te gaan.

Omdat het runnen van 2 bedrijven met veel raakvlakken ondoenlijk is en omdat het ook in onze intentie zit om een stuk opleiding/begeleiding samen te brengen, heb ik mijn loonbedrijf in het uitzendbureau op laten gaan."

Op welke manier waren jullie voorheen bij de club betrokken en op welke manier gaat dit nu verder?
"Agrarisch Loonbedrijf Moek van der Meer was al lid van de club van Honsel sinds de oprichting, sterker nog: ik ben betrokken geweest bij de oprichting van de Club van Honsel. Ook Jeroen Kooij is met zijn vorige bedrijf (J&J Renovatie) in het verleden lid geweest van de Club van Honsel.

Er zijn op het moment verschillende activiteiten die door het loonbedrijf gesponsord werden en uiteraard hopen wij dit met Work Specialist Uitzendbureau nog vele jaren te mogen doorzetten!"

Namens de Club van Honsel willen we Work Specialist Uitzendbureau van harte welkom heten. Uiteraard wensen we Moek en Jeroen ook veel succes toe met het nieuwe bedrijf!

Met de ADO-spelersbus mee naar FC Marlene?
do 1 februari

Liefhebbers van zaalvoetbal kunnen deze vrijdag meerijden met de ADO spelersbus vanuit Honselersdijk.
De bus vertrekt om 19.00 uur vanaf parkeerplaats aan voorzijde van het sportcomplex.
Liefhebbers wel even aanmelden: zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl
Of bel naar Erwin van der Mark 06-51542374

Pupil van de Week tegen Valken'68: Twan Verbeek
do 1 februari

Dit weekend wordt de eerste thuiswedstrijd van 2018 door het vlaggenschip gespeeld op Sportpark de Strijphorst. Zoals bij elke thuiswedstrijd hebben we deze week ook een Pupil van de Week. Ditmaal is het Twan Verbeek, speler uit JO11-2. Twan stelt zich hieronder graag aan jullie voor!

Naam: Twan Verbeek
Leeftijd: 9 jaar
Ik zit op: Basisschool 't Startblok
Ik speel in de: JO11-2
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Patrick van Schie en Don van geest
Mijn sterkste punten zijn: Ik kan met rechts en links schieten
Op welke plaats speel je: Links achter
Mijn mooiste voetbalmoment is: In de F3 hebben we een keer met 9-1 gewonnen
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Tom van Veen

Twee nieuwe kleedkamerdeuren gesponsord door Verbakel Bouwbedrijf en HET Architectenbureau
wo 31 januari

Gisteren hebben directeur Hein Herpers van Verbakel Bouwbedrijf en Rene Hoek van HET Architectenbureau een sponsorovereenkomst getekend voor een kleedkamerdeur in de gerenoveerde kleedkamers. Beide bedrijven zullen een deur sponsoren voor de komende vijf jaar.

De bouw- en sponsorcommissie is blij met deze geste van de bedrijven. Zowel Verbakel Bouwbedrijf als HET Architectenbureau leveren mooi en goed werk tijdens de renovatie van de kleedkamers. We zijn daarom ook blij dat deze twee bedrijven na de renovatie nog zichtbaar aanwezig zullen zijn in de kleedkamers.

De nieuwe kleedkamerdeuren worden gerealiseerd nadat fase 2 wordt opgeleverd, in de week van de sponsoravond op 16 maart met onder meer Kees Jansma en Jan-Dirk Stouten. Er zijn momenteel nog enkele deuren zonder sponsoropdruk. Heb je interesse in het sponsoren van een kleedkamerdeur? Neem dan contact op met Ab van Dijk via beheer@svhonselersdijk.nl

Nieuw bij S.V. Honselersdijk: Vrijwilliger van de Maand
di 30 januari

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, zullen we in 2018 elke maand iemand benoemen tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

In januari trappen we af met een vrijwilliger die al jarenlang terug te vinden is op onze vereniging: Aad van Renesse. Zonder de inzet van Aad zou de kantine elke zaterdag eerder moeten sluiten, maar doordat Aad de bardienst wekelijks overneemt kan de kantine al 8 jaar lang een paar uur langer openblijven voor de voetballiefhebbers. Reden genoeg om Aad deze maand in het zonnetje te zetten!

Hoe ben je op zaterdag achter de bar terecht gekomen?
"Een jaar of 8 geleden sloot de kantine wekelijks redelijk vroeg. Ab van Dijk kwam in die tijd de kantine afsluiten en moest wekelijks aan iedereen vragen of zij het pand wilde verlaten. Dit leverde uiteraard zo nu en dan commentaar op, want de mensen wilden door de gezelligheid simpelweg nog niet naar huis. Toenmalig voorzitter Jaap Koole stapte toen een keer op Moek van der Meer en mij af om te vragen of we dit probleem op zouden kunnen lossen. Samen met Moek heb ik toen een jaar lang de bardienst overgenomen, waardoor de kantine nog een paar uur langer geopend kon blijven. Na dit jaar ben ik dit zelf iedere week blijven doen en zodoende sta ik nu al zo'n 8 jaar lang elke zaterdag gezellig achter de bar van S.V. Honselersdijk."

Hoe waren de reacties op het langer open blijven van de kantine?
"Iedereen was hier eigenlijk hartstikke blij mee, omdat het op zaterdag vaak nog lang gezellig kan blijven op onze vereniging. Waar sommige elftallen na een uitwedstrijd nooit meer naar de kantine kwamen omdat deze vroeg moest sluiten, blijven nu nog hele elftallen hangen om gezellig een biertje met elkaar te doen."

Wat vind je het leukst aan het vrijwilligerswerk op S.V. Honselersdijk?
"De gezelligheid van de mensen. Het is leuk om met de mensen even een praatje te maken, vooral op zaterdag na de gespeelde wedstrijden."

Heb je zelf in het verleden gevoetbald?
"Ik heb van jongs af aan bij S.V. Honselersdijk gevoetbald. Na de jeugdelftallen heb ik nog anderhalf jaar in het eerste elftal mogen spelen en daarna heb ik nog een aantal jaar in het tweede elftal gespeeld. Vervolgens ben ik op een lager niveau doorgegaan tot m'n 45e."

Heb je hiervoor ander vrijwilligerswerk gedaan bij de vereniging?
"In de tijd dat Peet de Bruin trainer was van het tweede elftal ben ik 3 jaar lang leider geweest bij het tweede elftal. Daarnaast heb ik zo'n 25 jaar lang op maandag- en/of dinsdagavond bardienst gedraaid. Hierbij moest je eens in de 4 weken een bardienst draaien. Helaas is anderhalf jaar geleden vanwege afnemende opkomst besloten om op deze avonden de kantine te sluiten."

Wil je nog iets zeggen over S.V. Honselersdijk?
"Eigenlijk maar één ding: S.V. Honselersdijk is een hele mooie, gezellige vereniging!"

Hierbij willen we Aad van Renesse bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en we hopen Aad nog vele jaren op zaterdag terug te zien achter de bar! Als cadeau heeft Aad een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden.

Volgende maand zetten we opnieuw een van onze dierbare vrijwilligers in het zonnetje!

Zaalvoetbalkeeper Joos de Kiewit Westlands G-sporter van 2017
ma 29 januari

Tijdens een avondvullend sportgala op donderdag 25 januari 2018 in WestlandTheater De Naald, waarin de Westlandse sportprijzen 2017 zijn uitgereikt, is de reservekeeper van zaal 1 (en keeper van het 2e team) Joos de Kiewit uitgeroepen tot Westlands G sporter van 2017.

Joost keept dus bij s.v. Honselersdijk in de zaal, maar komt ook uit als 1e keeper van het NL Doven veldvoetbal, KNDSB zaalvoetbal en 1e keeper SC Monster 4 (veldvoetbal). Joost is een echt "voetbaldier", zijn leven bestaat bijna uit niets anders. Fanatiek in de goal, geniet zichtbaar als hij weer een goede redding verricht heeft, en probeert zo goed mogelijk om te gaan met zijn beperking. Joost is doof, maar maakt er het beste van in het veld om zijn auditieve beperking geen spelbreker te laten zijn.

Ook na de wedstrijd probeert hij samen met zijn maatje Diego (ook doof en spelend in het 2e) het contact te zoeken met medespelers en begeleiding. Internationaal keept Joost ook zijn wedstrijden. Momenteel keept Joost een toernooi in Madrid Spanje. S.V. Honselersdijk feliciteert Joost met zijn uitverkiezing en hoopt dat Joost nog vele mooie jaren tegemoet gaat in de goal bij s.v. Honselersdijk zaalvoetbal.

Inzamelactie kleding voor JO13- en JO15-selectie S.V. Honselersdijk
ma 29 januari

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018 zullen de JO13- en JO15 selecties van SV Honselersdijk deelnemen aan een internationaal Eurosportring toernooi in Hamont, België .

Om de kosten per deelnemer voor dit toernooi en kamp zo laag mogelijk te houden zullen de spelers van de JO13- en JO15 selecties een 2e kleding inzamel actie gaan doen. Zij zullen hierbij zoveel mogelijk bruikbare kleding, schoenen, gordijnen, dekens/lakens (geen dekbedden of kussens) of ander bruikbaar textiel in gesloten zakken gaan inzamelen.
Voor de ingezamelde kleding ontvangen we als vereniging een mooi bedrag per kg, welke ten goede zal komen voor de bekostiging van het voetbalkamp.

De 1e kleding inzamelingsactie was een groot succes, onze dank daar voor. Toch hopen wij dat u deze 2e kleding inzamelactie niet verstek laat gaan.

Het 2e kleding inzamel moment is vrijdag 6 april 2018 van 19.00 tot 20.00 uur op de Molenbroeklaan 8 (net over de Middelbroekweg) aan de rechterkant, Van Schie Potlelies. Wij als (kamp) leiding zullen hierbij aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen.

Gooi uw kleding dus nog niet weg, maar lever deze in op de Molenbroeklaan 8.
Contactpersonen kledingactie:
JO13 (D1/D2): Martin van Schie - 06-5105 6622
JO15 (C1/C2): Roy Hollard - 06-2009 2808

S.V. Honselersdijk trakteert SVC'08 op eerste thuis verlies
ma 29 januari

Een gedreven dijkse formatie wist knap 3 belangrijke punten mee te nemen naar Honselersdijk. Op het uiterst fraaie Oostersportpark van de Scheveningse Voetbal Combinatie wist men in de 90e minuut de punten veilig te stellen. De overwinning was terecht, omdat S.V. Honselersdijk de meeste kansen creëerden.

Statistieken vooraf waren dat S.V. Honselersdijk op de ranglijst 3 punten achter staat op SVC'08. SVC'08 had nog niet verloren op eigen terrein en S.V. Honselersdijk heeft nog geen overwinning behaald op vreemde bodem. Al met al een interessante wedstrijd en ook belangrijk voor de 2e periode.

Het begin van de wedstrijd was het even aftasten aan beide kanten. De eerste echte aanval was van S.V. Honselersdijk in de 9e minuut. Youri Riepe zag kans zich langs een paar tegenstanders te wurmen en schoot maar net naast. De ploeg van Piet Boon maakte het in de beginfase zich zelf moeilijk door een paar verkeerde terugspeelballen, maar dat pakte gelukkig goed uit. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg het meer grip op SVC'08. Onder aanvoering van Marcel Bruggeling werd de druk op de thuisploeg opgevoerd en dat had resultaat. In de 19e minuut was het Frank Vellekoop die bij de cornervlag een perfecte voorzet losliet. Het was Joey Valstar die goed in kwam en vlak voor keeper Joey Vos vrij kon in koppen. Keeper Vos kon met zijn lengte de bal nog wel toucheren, maar de kopbal verdween toch in de kruising, 0-1. SVC'08 was in deze fase zoekende en had aanvallend nog weinig in te brengen. S.V. Honselersdijk bleef de druk opvoeren en in de 27e minuut was het Leon de Brabander die goed voor zijn tegenstander kwam en Tom van Veen op links de diepte instuurde. Tom sneed voor zijn tegenstander langs en had alleen nog maar keeper Joey Vos voor zich. Een uiterste inspanning van keeper Vos voorkwam een tweede treffer. De thuisploeg ging foutjes maken en een terugspeelbal van Angelo Ravenberg werd bijna fataal. Keeper Joey Vos kon koppend nog net redding brengen, maar moest wel een corner weggeven. Einde van de 1e helft kwam er toch een beetje beleving bij de thuisploeg en kwam het dichtbij het doel van Boy Zuiderwijk. Hierbij moest keeper Boy Zuiderwijk een aantal schoten onschadelijk maken. Even leek het erop dat de goed spelende Ricardo van der Zijden het veld moest verlaten. In een duel langs de zijlijn werd hij lelijk op zijn knie getikt en kwam buiten het veld te liggen. Het spel ging verder maar Ricardo kon gelukkig snel terugkeren.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of SVC'08 stond al op gelijke hoogte, 1-1. Een voorzet van rechts werd goed in de korte hoek geschoten door Angelo Ravenberg. S.V. Honselersdijk liet zich niet van de wijs brengen en met windje tegen zocht de ploeg toch weer de aanval. In de 57e minuut was het een pass op Angelo Zwirs. Met een mooie beweging ging hij om verdediger Evert van de Laan, maar moest eerst wel een harde tackel ontwijken. Alleen op keeper Joey Vos liet hij Vos volledig kansloos achter,1-2. Even later had de score groter kunnen zijn. Youri Riepe zat kort op zijn tegenstander en bracht hem in balbezit. Hij speelde de bal door het midden op de geheel vrijstaande Tom van Veen. Tom kon alleen op keeper Vos af gaan, maar kon het helaas niet afmaken. Hierna was het SVC'08 die de druk op ging voeren. Met lange ballen naar voren werd de verdediging flink onder druk gezet. En even zo hard werd de bal weer door de Dijkse verdediging richting het doel van de tegenstander geschoten en hopen op een snelle uitval. Maar het gevaar bleef voor het Dijkse doel, want mocht de bal een keer verkeerd vallen in het strafschop gebied, dan kon het nog een hectisch slotfase worden. Een kwartier voor tijd moest jammer genoeg Branco Kok vervangen worden wegens een heupblessure. Naar mate de tijd vorderde leek de winst toch binnen bereik. Echter 4 minuten voor het einde van de wedstrijd een scrimmage in het strafschopgebied. De bal werd uit de doelmond weggekopt en kwam voor de voeten van Thomas Hughes. Hij twijfelde niet en schoot met een daverende knal de gelijkmaker binnen, 2-2. SVC'08 wilde meer en gaf nog even gas, maar vergat het verdedigende werk. In de 90e minuut was het Tom van Veen die van eigen helft mocht vertrekken en op prachtige wijze de verdediging uitspeelde en de verdiende 3-2 voorsprong op het scorebord zetten.

Een hele mooie overwinning en keurig geleid door scheidsrechter Switser.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A, geel), Ricardo van der Zijden, Branco Kok (-73 Rutger Opperman), Frank Vellekoop, Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Joey Valstar (-77 Tim van der Meer)

Foto's en verslag: Jan de Brabander

S.V. Honselersdijk op zoek naar nieuwe Technisch Coördinator
vr 26 januari

Dit seizoen bekleedde Jasper Steringa een dubbelfunctie bij S.V. Honselersdijk. Naast hoofdtrainer van de A-jeugd was Jasper ook actief als Technisch Coördinator. Na een evaluatie zijn S.V. Honselersdijk en Jasper Steringa in goed overleg overeengekomen dat Jasper volgend jaar niet meer actief zal zijn als Technisch Coördinator. Wel blijft Jasper ook volgend seizoen de hoofdtrainer van de A-jeugd, waarmee de club zeer content is.

Door de beëindiging van de dubbelfunctie van Jasper komt er een vacature vrij voor Technisch Coördinator bij S.V. Honselersdijk. De club zal de komende tijd op zoek gaan naar geschikte kandidaten om deze vacature in te vullen, hierover volgt later meer.

Schorsing voor Zaal 1 per direct opgeheven
vr 26 januari

De schorsing van het eerste zaalvoetbalteam van S.V. Honselersdijk is per direct opgeheven door de KNVB. Naar aanleiding van een incident rondom de wedstrijd Texel 94 – S.V. Honselersdijk van 8 december 2017 werden de zaalvoetbalwedstrijden van het eerste elftal opgeschort.

De schorsing is per direct door de KNVB opgeheven, zodat de eerste wedstrijd volgende week vrijdag 2 februari gespeeld kan worden tegen FC Marlene 2. Dit betreft een inhaalwedstrijd die om 21:30 uur in Sporthal de Waardergolf gespeeld zal worden.

De definitieve uitspraak van de zaak volgt echter nog, daar is momenteel door de KNVB nog geen beslissing in genomen. Hoewel het onderzoek dus nog loopt, heeft S.V. Honselersdijk wel trainer Van der Smitte voor onbepaalde tijd op non actief gesteld en een speler voor 2 wedstrijden geschorst.

Voorbeschouwing SVC'08 - S.V. Honselersdijk
vr 26 januari

De winterstop is voorbij, de tweede seizoenshelft gaat morgen van start voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. Na een trainingskamp in Benidorm en 2 wedstrijden op Nederlandse bodem lijkt het vlaggenschip klaar voor de hervatting van de competitie tegen SVC'08.

De wedstrijd tegen SVC'08 is direct een pot waarin de toon voor de tweede seizoenshelft gezet kan worden. Als nummer 5 treedt de Honselse formatie namelijk aan tegen de nummer 4 op de ranglijst, die slechts 3 punten voorsprong heeft op de Honselersdijkers. De formatie van trainer Piet Boon kan met vertrouwen naar Wassenaar afreizen voor de ontmoeting, gezien onder meer de keurige 3-0 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Westlandia (za).

SVC'08 is een fusieclub, voortgekomen uit een samensmelting van J.A.C. en SV'35. Tegen de laatste twee clubs heeft S.V. Honselersdijk een rijk verleden qua onderlinge duels, echter hebben SVC'08 en S.V. Honselersdijk elkaar na de fusie nog nooit getroffen in competitieverband.

Zaterdag zal de wedstrijd om 14:30 uur in gang worden gefloten door scheidsrechter Switser. We hopen alle Honselersdijk supporters ook morgen weer langs de lijn terug te zien om S.V. Honselersdijk aan de overwinning te helpen.

Adres SVC'08
Oostersportpark
Van Brienenlaan 15
2244 BP Wassenaar

Advertentie

Prins Group