Nieuws

Speeldagenschema 2024/2025
maandag

In deze handige link vind je het hele speeldagenschema van de KNVB in de diverse categorieën.

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/28353/speeldagenkalender-veld-west-2024-2025

Kantine en Sportpark gesloten !
do 4 juli

Alle wedstrijden en toernooien zijn gespeeld en dat betekend dat vanaf heden onze kantine en sportpark gesloten zullen zijn. In Augustus gaan we er vol goede moed weer tegenaan.
Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot volgend seizoen !

Jaarlijkse G Toernooi bij sv Honselersdijk
do 27 juni

Aanstaande Zaterdag zal het jaarlijkse G toernooi weer plaatsvinden op Sportpark de Strijphorst !

Doek valt voor S.V. Honselersdijk en speelt het nieuwe seizoen in de 2e klasse
ma 17 juni

S.V. Honselersdijk redde het vandaag niet tegen, een in de 2e helft, beter spelend HVV. In een matig duel waar toch wat op het spel stond, verloor het met 2-1 van de Kroonleeuwen. Door deze uitslag speelt S.V. Honselersdijk volgend seizoen in de 2e klasse.

S.V. Honselersdijk begon de nacompetitie goed en werd achtereenvolgens knap van RCL en Den Hoorn gewonnen. Zaterdag stond S.V. Honselersdijk in de finale van de nacompetitie tegen HVV op het kunstgras van GDA. Net als de vorige 2 duels van de nacompetitie werd het elftal van Pim van der Hoorn gesteund door een schare van Dijkse supporters en met het nodige vuurwerk.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord was het HVV die het S.V. Honselersdijk moeilijk maakte. Na een verre ingooi ter hoogte van het strafschopgebied trachtte Max van der Kraan de bal weg te koppen, maar hij raakte de bal half waardoor de bal dreigde in de uiterste hoek te vallen. Keeper Quinten van der Helm wist er nog een handje voor te steken. In de 12e minuut kwamen de Kroonleeuwen opnieuw aan de linkerkant door via Joppe Dekker. Zijn voorzet op Phil Altimari was perfect echter zijn schot ging hoog over. In de 14e minuut dan toch de eerste knappe aanval van S.V. Honselersdijk. Steijn de Bruijn gaf de bal door aan de opkomende Brent Gardien en bij de achterlijn gaf Brent de bal voor op Lars Ammerlaan, maar zijn kopbal was niet strak genoeg om enig gevaar te stichten. Zo ging het spel op en neer zonder dat het echt gevaarlijk werd voor beide doelen en was het niet de wedstrijd waar je op gehoopt had. De beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen. In de 35e minuut dan toch de voorsprong voor de Dijkenaars. Het begon met een knappe actie van Joey Valstar die zijn schot gekeerd zag worden door keeper Guus Dicke. Echter bij het uitverdedigen van de HVV keeper verspeelde hij de bal aan Luke Groenenboom die gelijk knap uithaalde en keeper Guus Dicke kansloos liet, 1-0.

De 2e helft was het HVV die alles op alles zette. Met veel druk en fysieke krachten drongen ze S.V. Honselersdijk ver terug. Met technisch goed voetbal wisten ze een aantal keren gevaarlijk in het strafschopgebied te komen. S.V. Honselersdijk was niet bij machte om onder de druk uit te komen. HVV kwam kort na rust dan ook op gelijke hoogte. Het was Abdel Mohamed, die met enig geluk voor keeper Quinten van der Helm kwam te staan en de 1-1 scoorde. HVV bleef komen en in de 52e minuut kregen ze een vrije trap net buiten het strafschopgebied nadat Alex Burghouwt onderuit werd gehaald. De vrije trap genomen door Phil Alitmari ging maar net naast. S.V. Honselersdijk had moeite zijn ritme te vinden tegen het fellere HVV en kon zodoende moeilijk de bal in de ploeg houden. Het goede spel zoals in de vorige 2 wedstrijden van de nacompetitie, werd bij lange na niet gehaald. In de 72e minuut een ongelukkig moment voor keeper Quinten van der Helm. Bij het wegwerken van de bal raakte Quinten het been van Alex Burghouwt en scheidsrechter Meeuwenoord wees naar de stip. Een veel te makkelijk gegeven strafschop. Ole de Mooij had geen moeite met dit buitenkansje en scoorde de 2-1. Het laatste kwartier met wat verse wissels probeerde S.V. Honselersdijk er minimaal een gelijkspel uit te slepen om een verlenging te forceren. Het mocht niet baten en na 95 minuten voetbal was het over en uit.
Na het eindsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord lagen de Dijkse-spelers verslagen op het veld en werd er door HVV een feestje gebouwd met hun aanhang.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (geel, 78 Nick Duijvestijn), Ricardo van der Zijden, Max van der Kraan, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Tom van Veen (A), Steijn de Bruijn, Luke Groenenboom (-66 Djehnairo Holder)

Tekst Jan de Brabander
Foto's Koos Ophorst

S.V. Honselersdijk 8 pakt historische dubbel Coppa il Terzo Tempo
za 15 juni

S.V. Honselersdijk 8 is er vandaag als eerste team in de historie van de Coppa il Terzo Tempo in geslaagd om de felbegeerde dubbel te veroveren.

Na S.V. Honselersdijk Zeuven in de finale (0-0) te hebben verslagen na een bloedstollende strafschoppenserie, waren de ‘koningen van de derde helft’ wederom de sterkste tijdens het derde helft spel.

Ook in deze finale was het 8e (STienMin2) te sterk voor het Zeuvende. Hiermee mag ook het Zeuvende een unicum op haar naam schrijven, door twee maal tweede te worden tijdens de Coppa il Terzo Tempo. Dat kun je wel overlaten aan de ploeg die grossiert in tweede plaatsen.

Vandaag op Sportpark De Strijphorst: Coppa il Terzo Tempo
za 15 juni

Vandaag zal vanaf 12:15 uur de jaarlijkse strijd om de Coppa il Terzo Tempo losbarsten op Sportpark De Strijphorst. Lagere seniorenteams van verschillende vereniging zijn aanwezig om te strijden voor de bokaal en te genieten van een heerlijke derde helft.

Komt dat zien! Het toernooi is tevens te volgen via https://www.tournify.nl/live/coppa2024/schedule

S.V. Honselersdijk naar finale nacompetitie
zo 9 juni

Gesteund door het supporterslegioen, dat deze keer ook met de boot kwam, won S.V. Honselersdijk de uitwedstrijd tegen Den Hoorn met 1-2.

De wedstrijd begon later door de rookontwikkeling van Den Hoornse kant. Meestal komt het van Honselse kant echter deze keer lag de nadruk op de rode kleur.

Al snel werd onze rechtsback Niels van Wingerden met een te pittige overtreding gevloerd, waardoor zijn arm uit de kom schoot. Helaas bleek de ambulance noodzakelijk. De wedstrijd ging verder en na wat plaagstootjes van Den Hoorn brandde het duel pas echt los in de 20e minuut. Met een prachtig doelpunt maakte Tom van Veen de 0-1. Een
voorzet van Joey Valstar vloog over de verdediging heen waar Tom van Veen vrijstond aan de linkerkant van het strafschopgebied. En in één keer op de bekende pantoffel. Een minuut later hing de 0-2 in de touwen. Ook dit was een fraaie. Na een overstap van Luke Groenenboom schoot Lars Ammerlaan de bal in het kruis. Binnen twee minuten op 0-2. De 0-3 had zes minuten later kunnen vallen. Tom ontfutselde de bal van een verdediger en kon alleen op de keeper af. Helaas werd zijn geplaatste bal gekeerd. Het waren goede minuten voor het eerste elftal. Met ook nog twee doelpunten afgekeurd. Den Hoorn kwam voor de rust niet verder dan een schot voorlangs. Ruststand 0-2.

De tweede helft leek de wedstrijd als een zomeravond wedstrijd te eindigen. Een gezapige 20 minuten waar niet veel gebeurde. Totdat een lange bal achter de verdediging viel en Den Hoorn attent met een boogbal de 1-2 maakte.
Het werd nog wel spannend met 25 en plus 10 minuten te gaan, echter tot grote kansen leidde het niet voor Den Hoorn.
S.V. Honselersdijk gaat met een 1-2 overwinning door naar de beslissende wedstrijd voor behoud in de eerste klasse. En dat is volgende week zaterdag de wedstrijd tegen HVV.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden (-9 Brent Gardien), Max van der Kraan (geel) , Nigel Hendrix, Rik van Schie, Nick van der Kraan (60- Daan van Elswijk), Joey Valstar (geel), Lars Ammerlaan, Luke Groenenboom, Tom van Veen (A), Djehnairo Holder (geel -85 Ricardo van der Zijden)

Zaterdag 8 Juni : S.V. Den Hoorn- S.V. HONSELERSDIJK
do 6 juni

Zaterdag aanstaande zal Honselersdijk de 2e wedstrijd in de nacompetitie spelen om lijfsbehoud in de 1e klasse.
Een grote supportersschare zal afreizen per boot maar iedereen is natuurlijk van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen en de spelers aan te moedigen. Na afloop kunnen we ongeacht de uitslag natuurlijk gezellig napraten in onze kantine op de Strijphorst.

S.V. Honselersdijk wint na verlenging
ma 3 juni

Het eerste elftal heeft de eerste hindernis naar behoud in de eerste klasse genomen. In de verlening werd met 3-1 van RCL gewonnen. S.V. Honselersdijk kwam na een 0-0 ruststand door Lars Ammerland op 1-0. Het zag er naar uit dat dit de eindstand werd, echter RCL kwam in de 88e minuut langszij. Dit was tevens de eindstand, waardoor een verlenging noodzakelijk was.
De eerste helft van de verlenging bracht geen doelpunten. Wel de tweede verlengingshelft met doelpunten van Tom van Veen en Lars Ammerlaan. Beide ploegen eindigde de wedstrijd met tien man. Van S.V. Honselersdijk kreeg Vince van Hagen de rode kaart.

Honselersdijk- RCL 3-1 (n.v.). (0-0). 46. Ammerlaan 1-0, 90.+2 P. Brasker 1-1, 115. Van Veen 2-1, 117. Ammerlaan 3-1. Rode kaarten: 80. Van Hagen (Honselersdijk), Verlaan (RCL)

Opstelling: Quinten van der Helm; Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Nigel Hendriks, Rik van Schie; Daan van Elswijk (88. Ricardo van der Zijden), Lars Ammerlaan, Joey Valstar; Steijn de Bruijn (56. Bart van der Ende), Luuk Groenenboom (84. Djehnairo Holder), Tom van Veen.

De tweede wedstrijd in de nacompetitie is a.s. zaterdag in en tegen competitiegenoot Den Hoorn.

Een verslag van de wedstrijd is te vinden op HaaglandenVoetbal. Met foto's van Aad van der Knaap, met dank!

Ook op de website van Leidenamateurvoetbal is een verslag te vinden.

Zaterdag 1 Juni : S.V. HONSELERSDIJK - RCL
do 30 mei

Zaterdag speelt ons eerste elftal zijn 1e wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de volgende ronde.
Komt allen in grote getalen om onze spelers aan te moedigen en te zorgen dat we volgend seizoen weer 1e klasse spelen.

Kom jij bij ons spelen? Kom 29 mei naar de Open Dag!
ma 27 mei

Kom jij als jonge voetballer bij ons spelen? Leuk!

Mini pupillen – JO7
Vanaf je vijfde jaar kan je al bij S.V. Honselersdijk voetballen. Je start in de pupillen Onder 7. Iedere woensdagmiddag train je van 17.00 - 18.00 uur. Jongens en meisjes door elkaar. Wedstrijden speel je op een klein veld met 4 tegen 4 (1/8 voetbalveld). Deze wedstrijden spelen we tegen mini’s van andere Westlandse verenigingen.

Pupillen – JO9
Vanaf zeven jaar stroom je direct in bij je leeftijdgenoten. De pupillen Onder 9 spelen 6 tegen 6 inclusief een keeper op 1/4 voetbalveld. We trainen één of twee keer in de week op maandag en/of woensdag.

Met plezier voetballen
Zal ons mooie oranje shirt jou passen? Of misschien verdedig je straks het doel in ons felgroene keepersshirt. Welke kleur het ook wordt, het is altijd leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes in een team plezier te hebben. Kijk hoe je het vindt en train een keer met ons mee. Aanmelding is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Open Dag
Wanneer? Woensdagmiddag 29 mei 2024
Tijd? Van 17:00 uur tot 18:00 uur
Wat? Proeftraining
Waar? Sportpark de Strijphorst, de Strijphorst 2 in Honselersdijk

Zeer geslaagd 60-jarig bestaansfeest!
zo 26 mei

Nu de rook, letterlijk en figuurlijk, is opgestegen, kijken we terug op een geslaagd 60-jarig bestaansfeest!

Pubquiz
We trapten het feest donderdag af met de voetbal PubQuiz. De kantine was meer dan gevuld met ruim 30 teams. De vragen waren niet eenvoudig … daar was goed op gestudeerd door de makers ⚽. Na de 7 rondes en de alles of niets vraag was het Richard Zwinkels die namens zijn team de prijs in ontvangst nam. Een mix van oud en jong was waarschijnlijk hun geheim!

Honsels Slaapfeestje
Vrijdag was het feest voor de kids van de JO8 t/m de JO11! Dit startte met een voetbalclinic op 't veld. Ondertussen lagen er al meer dan 70 luchtbedden in de sporthal. Hulpouders en de jeugdcommissie had hierna levend cluedo, weerwolven en wie ben ik georganiseerd. Het roosteren van marshmallows bij de vuurtonnen was geweldig! Voor het slapen gaan, was het film kijken vanaf je luchtbed. Of er veel geslapen is ... ’s morgens vroeg uit de veren voor de ochtendgymnastiek en een lekker ontbijt in de kantine. Daarna op naar dé wedstrijd!

Derby SVH - Velo
's Morgens dachten we dat het hele feest rondom één van de kunstgrasvelden plaats ging vinden, maar het werd toch een gewoon Honsels 🥳🍺 feestje. Vooraf in de bestuurskamer kwamen ereleden en leden van verdienste samen om verhalen van vroeger te delen. Een speciaal welkom van onze voorzitter voor de drie leden vanaf de oprichting, Cor de Hoog, Cees Kuijvenhoven en Leen Lindhoud. En … 60 jaar lid is een reden voor applaus en een bloementje!

Om stipt half drie betrad onze Honselse Leeuw samen met de spelers van beide teams vergezeld door spelers van de Mini F het veld en hulden zich in een (vuurpotten) oranje zee. Compleet met sfeeractie op de tribune was het om kippenvel van te krijgen! Helaas bracht de wedstrijd niet het sportieve ⚽ resultaat waar we op hoopten. Maar bij de buitenbar in de zon, onder het genot van een drankje en muziek zat de sfeer er goed in. Terugkijkend op alle dagen was het een echt Honsels feestje voor jong en oud: SVH – Onze Club al meer dan 60 jaar!

Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet waardoor het een prachtige verjaardag werd💪🏻!

S.V. Honselersdijk gedoemd tot spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen
zo 26 mei

S.V. Honselersdijk verloor vandaag terecht met 0-2 tegen een collectief beter spelend Velo. Velo gaf vooral in de 2e helft de thuisploeg het idee dat er niets te halen was vandaag.

S.V. Honselersdijk gaat dus de nacompetitie in en speelt zaterdag 1 juni thuis tegen RCL.

S.V. Honselersdijk had vandaag nog een hele kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. Het moest dan zelf winnen en na afloop van de wedstrijd afwachten wat de andere uitslagen brachten. En dit precies op het 60 jarig bestaan van de vereniging.

De tegenstander vandaag Velo, was geenszins van plan om wat cadeau te doen, aangezien ze zelf nog kans hadden om via de vervangende periode titel mee te doen voor promotie.

Voorafgaand aan de wedstrijd op een volgelopen sportpark de Strijphorst werd het nodige vuurwerk afgestoken door beide supportersscharen. De wedstrijd begon, nadat de kruitdampen opgelost waren, wat later.

Begin eerste helft was een mooi schouwspel van twee ploegen die voor de overwinning streden. Beide ploegen waren natuurlijk gebaat bij een overwinning. In de 9e minuut een razendsnelle omschakeling van S.V. Honselersdijks op links waarbij Steyn de Bruijn in de diepte werd gevonden. Steyn was sneller dan tegenstander Mart Dubbeld, maar werd vastgehouden. Scheidsrechter Thomas Groenendijk zag het gebeuren, maar floot niet voor de overtreding !! Toch was het Velo die meer overwicht kreeg gedurende de eerste helft. Ze voetbalden ver van eigen doel en stoorden vroeg de dijkse aanvallen en met resultaat. In de 24e minuut een ver doorgevoerde aanval van Velo waarbij Rens de Vries goed werd aangespeeld. Na de uithaal van Rens de Vries zat gelukkig het handje van Quinten van der Helm er nog tussen en kon uiteindelijk Niels van Wingerden de bal wegwerken. Een paar minuten later mocht S.V. Honselersdijk een vrije trap nemen. De vrije trap werd scherp voorgegeven door Joey Valstar, maar Steyn de Bruijn kon net niet genoeg zijn hoofd tegen de bal krijgen waardoor de bal over het doel ging. Zo ging het spel op en neer waarbij scheidsrechter Thomas Groenendijk het druk had met gele kaarten geven door menige overtredingen op het zeer gladde veld.

De 2e helft probeerde S.V. Honselersdijk gelijk de druk erop te zetten. In de 46e minuut was het Steijn de Bruijn die zijn actie onderbroken zag worden door Rick Das en daarvoor geel kreeg. De vrije trap van Tom van Veen leverde een corner op die nog wel voor enige onrust zorgde in het Wateringse strafschopgebied. Even later een solo van Tom van Veen die door 3 man van Velo werd opgevangen, maar de overtreding onterecht werd weggewuifd door scheidsrechter Thomas Groenendijk. Het offensief van de thuisploeg gaf Velo de ruimte om uit te breken. In de 55e minuut was het dan ook raak. Rens de Vries kwam vrij voor keeper Quinten van der Helm en met een bekeken schuiver in de uiterste hoek maakte hij de 0-1. In de 58e minuut bracht trainer Pim van der Hoorn Djehnairo Holder in het veld voor Luke Groenboom. De snelle buitenspeler liet gelijk zijn eerste actie zien, maar strandde bij de achterlijn. In de 68e minuut verslikte Rick Das zich in Steijn de Bruijn waardoor Steyn zich een baan waagde richting doel, maar zich gestuit zag worden door keeper Deniz Pamuk. De laatste 20 minuten werd er weinig meer weggegeven door Velo. S.V. Honselersdijk hanteerde de lange halen naar voren echter de meeste Dijkse spelers kwamen in de persoonlijke duels tekort. In de 85e minuut leek dan toch onverwacht de gelijkmaker te komen. Uit een corner werd de bal door de Velo verdediging weggewerkt. De bal werd net buiten het strafschopgebied aangenomen door Rik van Schie en keihard uitgehaald. Heel Honselersdijk telde hem al, maar keeper Deniz Pamuk wist de bal met een formidabele redding de bal uit de kruising te halen. Met nog een paar minuten te gaan was het een alles of niets poging voor S.V. Honselersdijk om nog wat terug te doen. Dit gaf Velo nog de gelegenheid om in de 89e minuut de 0-2 te scoren via Mart Dubbeld.

Komende zaterdag 1 juni speelt S.V. Honselersdijk dus de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen RCL uit Leiden.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Nigel Hendrix, Rik van Schie, Nick van der Kraan (geel) (-35 Daan van Elswijk (-78 Max van der Kraan (geel)), Joey Valstar (geel), Lars Ammerlaan, , Tom van Veen (A), Steijn de Bruijn (geel), Luke Groenenboom (-58 Djehnairo Holder)

Tekst Jan de Brabander
Foto's Koos Ophorst

Sporthal gevuld met meer dan 70 luchtbedden voor 'n Honsels Slaapfeestje
za 25 mei

Dat was nog eens een vet slaapfeestje met meer dan 70 jeugdleden! Een super feestje! Want SVH 60 jaar is een feest voor alle leden.

Voetbalclinic
Het feest voor de kids van de JO8 t/m de JO11, startte vrijdagavond met een voetbalclinic op 't veld. Ondertussen had iedereen al zijn of haar luchtbed in de sporthal neergelegd. Daarna beetje opdrogen in de sporthal met levend cluedo, weerwolven en wie ben ik. Ondanks de regen zat de sfeer er goed in, want wat is leuker dan marshmallows roosteren bij het kampvuur 🤩. Als afsluiter de Garfield film op groot scherm kijken vanaf je luchtbed. Of er veel geslapen is ...

Sportieve start
In ieder geval was het weer vroeg opstaan en aan de ochtendgymnastiek met Dave. Even bijkomen met een lekker ontbijt in de kantine, met dank aan sponsoren Bakkerij Scholtes en Jumbo Koornneef. SVH heeft een fantastische groep jonge leden die onwijs genoten van hun feest. Op naar dé wedstrijd en een net zo'n gezellig programma op zaterdag 🧡🤍💙

Foto's van het slaapfeestje
Via onderstaande link zijn de foto's te bekijken:
https://drive.google.com/drive/folders/1P_1R5IpPg_JY7WOpsmJZV_HVGmprt8Lz

Sponsoren bedankt!
Dave bedankt voor je sportieve bijdrage https://romboutacademy.nl/.
Wim de Voeght bedankt voor de vuurtonnen en het hout https://www.wimdevoeght.nl/.
Bakkerij Scholtes en Jumbo Koornneef bedankt voor de lekkere start van de dag,
https://www.bakkerijscholtes.nl/,
https://www.jumbokoornneef.nl/.
Dankzij jullie bijdrage hebben we het feestje extra speciaal kunnen maken.

En natuurlijk alle hulpouders bedankt dat ook jullie geholpen hebben bij het creëren van veel mooie herinneringen aan het feest vanwege het 60-jarig bestaan van onze club! We waarderen ieders betrokkenheid enorm!

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Velo
vr 24 mei

A.s. zaterdag speelt ons eerste elftal de belangrijke thuiswedstrijd tegen Velo. We weten allemaal wat er op het spel staat! Traditioneel is ook aan deze wedstrijd een balsponsor verbonden: iTeachers!

Digitale geletterdheid op scholen
iTeachers ontzorgt scholen op het gebied van ‘digitale geletterdheid’. In de 21ste eeuw is ICT niet meer weg te denken uit ons dagelijks doen en laten. Vrijwel alle apparatuur die wij gebruiken is verbonden met het internet en/of wordt aangestuurd middels een toetsenbord of scherm.

Op veel scholen is de leerlijn hieromtrent nog niet volledig ingericht, of beschikt men nog niet over het juiste personeel. Dit is waar iTeachers om de hoek komt kijken!

Bedankt iTeachers voor het sponsoren van de bal tegen Velo!

Lees meer over iTeachers op: https://www.iteachers.nl/

Meidenteam S.V. Honselersdijk krijgt training van Nadine Noordam
vr 24 mei

Sinds dit seizoen heeft S.V. Honselersdijk een heus meidenteam. Vier schoolvriendinnen meldden zich destijds aan om bij de voetbalvereniging te komen voetballen en via via waren er in no time 17 die vooralsnog alleen wekelijks trainen. S.V. Honselersdijk is blij met de meidenclub. In het verleden had de club wel enkele jaren een vrouwenteam, maar niet eerder in de 60-jarige clubgeschiedenis hadden ‘we’ een meidenteam. Onder haar clubleden heeft S.V. Honselersdijk wel altijd veel meiden gehad. Die meiden kwamen en komen in jongensteams uit. Met het meidenteam is het de bedoeling om op termijn deel te nemen aan de KNVB-competitie. Tot die tijd trainen de meiden onder leiding van één van de moeders Jill, die zelf in het recente verleden nog bij FC Westland zaalvoetbalde. Donderdag 24 mei was er een speciale training. Niemand minder dan Nadine Noordam gaf een voetbalclinic aan het meidenteam.

Nadine komt uit een Honsels voetbalgezin. Haar moeder Gina voetbalde niet, maar haar vader was ooit 1e elftalspeler bij S.V. Honselersdijk. Hij was ook jeugdleider en jeugdtrainer bij de club. Komend seizoen is hij weer trainer bij ‘onze’ club. Haar broers Niels en Wietse hebben allebei ook in hun jeugd gevoetbald. Tot en met de JO15 voetbalde Nadine bij S.V. Honselersdijk. Ze speelde zelfs jeugdinterlands in KNVB meidenselecties. Na Westlandia JO17 (1 jaar) en Jong ADO Den Haag Vrouwen speelde Nadine in de Vrouwen Eredivisie bij ADO Den Haag Vrouwen. Twee jaar geleden werd ze een ‘echte’ profvoetballer bij Ajax. Met die club werd ze vorig jaar kampioen en dit jaar speelde ze zeer verdienstelijk in de Women Champions League. Ze werd één keer voor een oefenwedstrijd van Oranje geselecteerd, maar speelde nog geen interland. Haar seizoen is nu voorbij, maar ze kan nog niet op vakantie, want ze staat op de standby-lijst van de Oranje Leeuwinnen voor de interland Nederland-Finland (31 mei) en Finland-Nederland (4 juni) in het kader van EK-kwalificatie.

Onder haar bezielende leiding werkte het meidenteam met veel enthousiasme een training af. Jill had al een warming up met de meiden gedaan. Er werd veel bewogen op ‘Europapa’ van Joost Klein. Nadine deed een aantal voetbaloefeningen. Eerst werkte ze met de meiden aan hun techniek. Nadine deed voor wat ze wilde zien en de meiden voerden het uit. De meiden lieten zien dat ze al best wel wat van Jill hadden geleerd. Nadine voegde er een spelelement aan toe. In de middencirkel van veld 3 moesten de meiden door elkaar heen met een bal aan de voet lopen. Steeds twee andere meiden moesten proberen de bal van de meiden zo snel mogelijk af te pakken door de bal buiten de middencirkel te schoppen. Tot slot van de clinic speelden de meiden een wedstrijdje tegen de ouders. Na afloop zette Nadine haar handtekening op de speciaal door Jill aangeschafte shirts met NOORDAM op de achterkant en ‘ons’ clublogo op de voorkant. Nadine vond het erg leuk om terug te zijn bij ‘haar’ club. “Ik beloof jullie dat ik volgend seizoen een keer terugkom.” Die mededeling werd met gejuich ontvangen. Bestuurslid technische zaken Trudie van Giesen bedankte Nadine met een bloemetje en van de trainers kreeg ze een blijvend aandenken en wat lekkers.

Tekst en foto's: Alexander Wagener

Vanaf de bijvelden: zaterdag kampioenswedstrijd S.V. Honselersdijk 6
vr 24 mei

Deze week staat in het teken van het 60-jarig bestaan van S.V. Honselersdijk, een mijlpaal die we met diverse festiviteiten vieren. Te midden van deze feestelijkheden mogen we een bijzonder moment niet over het hoofd zien: onze eigen S.V. Honselersdijk 6 kan deze zaterdag kampioen worden!

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen neemt S.V. Honselersdijk 6 het op tegen VV Naaldwijk 3. Het team heeft aan één punt genoeg om concurrent Loosduinen 3 definitief achter zich te laten en zich te kronen tot kampioen van de 4e klasse. Dit zou een ongelooflijke prestatie zijn voor dit jonge team, dat in het seizoen 2019/20 en 2021/22 ook al kampioenschappen vierde.

De mannen van S.V. Honselersdijk 6 zijn bezig aan een indrukwekkende opmars. Van de onderste regionen van de Kelderklasse stijgen ze nu mogelijk naar de 3e klasse.

De kampioenswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag om 12:30 uur op ons eigen Sportpark De Strijphorst. Dit gebeurt voorafgaand aan de wedstrijd van S.V. Honselersdijk 1 tegen VELO. We roepen iedereen op om te komen en onze mannen aan te moedigen.

Honselersdijk viert zijn 60-jarige bestaan groots!
wo 22 mei

Komende zaterdagmiddag op Sport Vereniging Honselersdijk vieren wij ons 60-jarig bestaan!

De dag begint met een spannende wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en Velo, die om 14.30 uur van start gaat. Laten we de tribunes vullen en het eerste aanmoedigen naar een overwinning in de strijd om handhaving!

Na het laatste fluitsignaal zal niemand minder dan DJ Quiten Circle het terras voorzien van heerlijke muziek! DJ Quinten is onder andere bekend van zijn hit ´Dance for me (1, 2, 3)´, dat inmiddels meer dan 81 miljoen streams op Spotify heeft.

Als dat nog niet genoeg is zal om 17.00 uur zanger Arjon Oostrom het podium betreden en de terrassen voorzien van heerlijke Hollandse klanken. Arjon Oostrom is bekend van … moeten we dat nog uitleggen? Komt die: “Pure verleiding”, “Zakka Zakka”, “Vrijmibo” en zijn heerlijke medleys! Uiteraard zal na Arjon Oostrom, DJ Quinten het terras weer overladen met muzikale klanken.

Wanneer de avond valt en het is 20.00 uur, verplaatst het feest zich naar binnen. De Westlandse DJ Youp Abbeele zal zijn set draaien tot 23.00 uur.

Kom dus allen gezellig naar de club en laten we er een onvergetelijk jubileum feest van maken!

Komende donderdag 23 mei de aftrap van het jubileum feest!
di 21 mei

Donderdag 23 mei trappen we het jubileumfeest in stijl af met de S.V. Honselersdijk Pub Quiz!

Wat gaan we doen?
Denk jij dat je alles weet over voetbal? Sterker nog, geloof je dat jouw voetbalkennis onovertroffen is? Deze eindeloze discussies worden wekelijks gevoerd in elke kantine en kroeg. Komende donderdag is de ultieme kans om je gelijk te bewijzen! Als je bent ingeschreven tenminste… Op donderdag 23 mei vanaf 20.00 uur organiseert S.V. Honselersdijk een voetbalquiz in de gezelligste kantine van het Westland. In teams van 6 personen zal de strijd om de titel van “ultieme voetbalkenner” losbarsten. Vragen over de eredivisie, Champions League, het WK en uiteraard onze prachtige voetbalclub zullen aan bod komen.

Grote belangstelling
De belangstelling voor de voetbalquiz van S.V. Honselersdijk was overweldigend! Binnen een paar dagen werd het maximale aantal van 30 teams bereikt. Was jouw team te laat met inschrijven? Hopelijk ben je de volgende keer op tijd, want we zien je graag terug in de gezelligste kantine van het Westland!

En vergeet niet, komende zaterdag wordt het een groot feest!

Schaduwcoach: Beslissing valt pas bij het laatste fluitsignaal
di 21 mei

Na de zinderende 3-5 overwinning van ons vlaggenschip in de degradatiekraker tegen Nootdorp is de strijd om de titel 'Schaduwcoach van het seizoen 2023/24' nog niet gestreden. Waar koploper Stefan van Marrewijk de afgelopen weken de punten laat liggen, is naaste belager - en enige overgebleven uitdager - Peet de Bruin bezig aan een flinke opmars. Door de overwinning van S.V. Honselersdijk in de uitwedstrijd tegen Nootdorp mocht nummer twee Peet de Bruin wederom 3 punten bijschrijven. Hiermee wist hij de achterstand op de koploper te verkleinen tot 5 punten.

Doordat er in de laatste wedstrijd - thuis tegen het Wateringse VELO - nog 7 punten voor het grijpen liggen, is het nog allerminst zeker dat koploper Stefan van Marrewijk ook met de eindzege aan de haal gaat. A.s. zaterdag is het dus niet alleen een belangrijke pot voor de ranglijst van de 1e klasse, maar zeker ook voor het Schaduwcoach-klassement. We zijn benieuwd wie er met de coachjas vandoor gaat deze zomer!

S.V. Honselersdijk doet goede zaken
zo 19 mei

Een beste overwinning met 3-5 tegen S.V. Nootdorp hield het eerste elftal weg van directe degradatie. Met een uitstekende eerste helft legde S.V. Honselersdijk de basis voor de overwinning. De eerste twintig minuten zette de Dijkenaars volop druk op Nootdorp. En dat resulteerde in diverse kansen. Het duurde tot de 11e minuut voordat de 0-1 op het scorebord verscheen. Door een handsbal na een actie van Steyn de Bruijn belandde de bal op de stip. De strafschop werd netjes ingeschoten door Tom van Veen. Vijf minuten later was het weer raak. Na goed doorzetten van Luke Groenenboom kwam de bal bij Steyn en die maakte na een soort ‘lucht spagaat’ fraai met een boogje de 0-2.
De 0-3 hing in de lucht en na een prachtige lange bal ('over de hele') van Vince van Hagen maakte Steyn mooi de 0-3.
Nootdorp deed wel iets terug vanzelfsprekend en kwam na een missertje van onze aanvoerder bij een corner op 1-3. Dit was de tevens de ruststand.
Na de rust bleef de verwachte druk van Nootdorp uit en zette S.V. Honselersdijk door met 1-4 en 1-5. Uit een corner van Joey Valstar kopte Luke fraai de 1-4 in. Drie minuten later was het in de 61e minuut Tom van Veen met zijn tweede doelpunt de 1-5. De assist kwam van Steyn. Enige verslapping trad vervolgens op bij het eerste elftal, dat Nootdorp nog twee doelpunten zag maken en een aantal keren de bal van de doellijn gehaald zag worden.
Op deze zonnige zaterdag drie punten mee naar De Strijphorst waar volgende week de kraker tegen Velo op het programma staat. Het wordt nacompetitie of directe handhaving. We gaan het zien.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Nigel Hendrix, Rik van Schie, Daan van Elswijk, Joey Valstar, Lars Ammerlaan (-88 Bart v.d. Ende), Luke Groenenboom (-80 Djehnairo Holder), Tom van Veen (A) (-88 Ben Wagener) , Steyn de Bruijn (-88 Ricardo van der Zijden)

Feest op de club! Programma 60-jarig bestaan 23 t/m 25 mei a.s.
di 14 mei

Het schiet al op! Ons 60-jarig bestaan vieren we van donderdag 23 mei t/m zaterdag 25 mei!

Als feestcommissie hebben we een uitgebreid programma bedacht dat bol staat van leuke, gezellige en sportieve activiteiten voor iedere leeftijd! Stuk voor stuk activiteiten die recht doen aan de rijke historie van S.V. Honselersdijk. Want we zijn maar wat trots op het bereiken van deze mijlpaal en dat vieren we met al onze enthousiaste (oud)leden en vrijwilligers!

Donderdag 23 mei
De festiviteiten trappen af op donderdag 23 mei met een epische voetbal pub quiz in onze gezellige kantine. Een avond vol gezelligheid, serieuze hersenkrakers en natuurlijk verwennerij voor de inwendige mens. Met 30 teams belooft het een onvergetelijke start te worden van ons feestweekend. Iedereen die zich heeft aangemeld, heeft hier bericht over ontvangen.

Vrijdag 24 mei
Op vrijdagavond 24 mei richten we ons op de jongste leden van onze voetbalfamilie met een slaapfeestje! Meer dan 70 jeugdleden schreven zich al in! We kijken uit naar alle stralende gezichten voor, tijdens en na deze nacht op de voetbal!

Zaterdag 25 mei
Zaterdag 25 mei is een dag vol actie op ons sportpark. De ochtend start met een feestelijk ontbijt voor de jongste jeugd en ook in de middag staan er genoeg activiteiten op het programma. Niet te vergeten de wedstrijd van het eerste tegen Velo 1. Dit belooft een spannende pot te worden als je met een schuin oog naar de stand in de competitie kijkt. Onze spelers kunnen ieders steun en aanmoediging gebruiken!
Als klap op de vuurpijl sluiten we ons 60-jarig bestaan af met SuperSaturday ** 60 ** 60 ** 60 **. Deze editie wil je niet missen!

Alle tijden op een rijtje
Alle activiteiten met leeftijden en tijden zie je op het onderstaande programma en op de posters die op de club hangen.

Alle (oud)leden en bevlogen vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke mijlpaal met ons te vieren. Laten we samen herinneringen ophalen, proosten op onze vereniging en de toekomst van S.V. Honselersdijk vol enthousiasme omarmen.

Zet de genoemde data in je agenda, zet je feestmuts op en bereid je voor op een feestelijk weekend vol gezelligheid, verbondenheid en sportieve hoogtepunten. We kijken ernaar uit om jullie allemaal te verwelkomen en samen het 60-jarig bestaan van S.V. Honselersdijk tot een onvergetelijk feest te maken!

Met feestelijke groet,

De Jubileumcommissie van S.V. Honselersdijk

S.V. Honselersdijk diep in de problemen na nederlaag tegen RKDEO
ma 13 mei

S.V. Honselersdijk verloor een beetje geflatteerd met 0-3 van RKDEO. Dat betekent met nog 2 wedstrijden te gaan, dat men het niet meer in eigen hand heeft voor rechtstreekse handhaving in de 1e klasse. Het staat nu op een 11e plaats wat nacompetitie betekend.

S.V. Honselersdijk begon goed aan de wedstrijd. De spelers waren er zich terdege van bewust dat er vandaag gewonnen moest worden.
Op een zonnig Sportpark de Strijphorst werd dan ook furieus aan de wedstrijd begonnen. In de 2e minuut leek de thuisploeg al op een voorsprong te komen. Djehnairo Holder werd diep weggestuurd en was zijn directe tegenstander Youni de Bruin te snel af. Alleen richting doel omzeilde hij ook keeper Huub Koning, maar zijn schot raakte de binnenkant van de paal en kon alsnog weggewerkt worden. Even later was Steyn de Bruin dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd door een verdediger van de lijn gekopt. Zo zit het weer niet mee voor de geplaagde ploeg van trainer Pim van der Hoorn. Het mist het nodige geluk de laatste wedstrijden. Na deze felle openingsfase was het RKDEO die het heft in handen nam. In de 10e minuut werd keeper Quinten van der Helm getest na een schot van Robin Schaareman. Een paar minuten later werd Olaf Kramer niet aangepakt en kon ongehinderd op keeper Quinten van der Helm gaan, maar zijn schot ging rakelings naast. Zo ging het spel op en neer met aan beide kanten goede kansen. In de 29e minuut weer een goede opening via de razend snelle Djehnairo Holder. Met een paar knappe bewegingen kwam hij heel ver, maar werd uiteindelijk gestopt door keeper Huub Koning. Beide ploegen namen risico’s om een doelpunt te forceren, maar lieten veel ruimte over voor uitvallen waardoor het een open wedstrijd werd. In de 36e minuut een corner van RKDEO. De bal werd door Tom van Veen opgevangen en gelijk diep gespeeld op Steyn de Bruin. Steyn kwam heel ver richting keeper Huub Koning, maar werd net voor het strafschopgebied gestuit door Riejanou Rosine.

De 2e helft was net een minuut oud en het was S.V. Honselersdijk die de aanval weer opzocht. Joey Valstar speelde zich knap vrij en gaf een knappe voorzet af op Djehnairo Holder. In het doelgebied haalde hij uit, maar raakte daarbij de hand van Youni de Bruin. Heel Honselersdijk schreeuwde voor een strafschop maar scheidsrechter Robin Punt wuifde dit weg. S.V. Honselersdijk probeerde de druk erop te houden, maar het blijft een probleem dat de bal moeilijk rondgespeeld wordt. Onnodig veel balverlies en verkeerde keuzes zorgde ervoor dat het spel minder werd aan Dijkse kant. RKDEO maakte hier goed gebruik van en kwam er elke keer verraderlijk uit. In de 58e minuut een uitval van Irian Boeschoten die zijn scherpe voorzet nog weggewerkt zag worden door Rik van Schie. Een paar minuten later was het wel raak. Sven van Noppen werd diep aangespeeld en haalde hard uit waarbij in eerste instantie de bal werd geblokt door Nigel Hendriks. In de rebound schoot hij wel raak, 0-1. RKDEO ging stug door opzoek naar de 2e treffer. S.V. Honselersdijk had niet meer het vermogen om iets terug te doen. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg en met nog 10 minuten te gaan werd er risico genomen. RKDEO spelers kregen plots ook wat “krampjes”. In de 81e minuut was het op links Djehnairo Holder die goed door kwam en de bal strak voor gaf. Helaas waren de voorwaartsen van S.V. Honselersdijk net niet attent genoeg om de bal binnen te schuiven. In de 88e minuut was het gedaan voor de thuisploeg. Een snelle aanval werd uiteindelijk afgerond door Dylan Boapeah. In blessure tijd werd nogmaals gescoord door Jacky Doorschodt en werd de eindstand 0-3.

Komende zaterdag 18 mei speelt S.V. Honselersdijk een cruciale wedstrijd uit tegen degradatiegenoot Nootdorp. Deze moet gewonnen worden om dreigende rechtstreekse degradatie te ontkomen.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Nigel Hendrix, Rik van Schie, Nick van der Kraan (-33 Daan van Elswijk, Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Djehnairo Holder (geel), Tom van Veen (A), Steijn de Bruijn

Tekst Jan de Brabander
Foto's Koos Ophorst

Pupil van de week: Joshua Pronk
vr 10 mei

Zaterdag speelt het eerste elftal thuis tegen RKDEO, dat twee punten boven S.V. Honselersdijk staat. Na het 3-1 verlies bij Wippolder staat het eerste elftal in de gevarenzone. Nu nog voor nacompetitie, bij verlies komt rechtstreekse degradatie in zicht. Ofwel de punten moeten op De Strijphorst blijven. De pupil van de week is Joshua Pronk gelooft in overwinning van 3-2!

Joshua loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Joshua veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Joshua Pronk
Leeftijd: 10
Ik speel in (team): JO10-1
Later wil ik: keeper van Liverpool
Mijn favoriete profclub is: Liverpool
Mijn favoriet profvoetballer is: Virgil van Dijk
Mijn favoriete trainers zijn: Finley Kok en Stef van de Vlis
Mijn sterkste punten zijn: dat ik hard en ver kan schieten
Op welke plaats speel je: keeper
Mijn mooiste voetbalmoment is: de wedstrijd die ik tegen Sparta heb gespeeld
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Daan van Elswijk
Wat wordt de uitslag voor vandaag? 3-2 voor S.V. Honselersdijk

Heb jij al gestemd op S.V. Honselersdijk 7? Dick Jol houdt de mannen bij de les
di 7 mei

S.V. Honselersdijk 7 maakt nog steeds kans om op vrijdag 31 mei De Wedstrijd Van Je Leven te spelen tegen FC de Rebellen. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op TV en wij willen er net als Maasdijk vorig jaar een mooi Westlands evenement van maken.

Wij hebben jullie stem keihard nodig om dit waar te maken! Wij waren - zoals op het filmpje te zien is - flink uitgeput door deze campagne, maar gelukkig wist Dick Jol ons op tijd weer bij de les te krijgen.

Stemmen kan tot vrijdag 10 mei via www.svhzeuven.nl!

Alvast bedankt voor jullie stem 💪🏼🔥

S.V. Honselersdijk zoekt JO17-2 trainer-coach
di 7 mei

Ben je een trainer in opleiding en zoek je begeleiding? Ga dan als trainer/coach aan de slag bij S.V. Honselersdijk JO17-2! Onderstaande vacature bevat wat we voor ogen hebben voor de trainer van de JO17-2 voor het seizoen 2024/2025.

Functie eisen:
• Het verzorgen van de training 1x of 2x per week en het verzorgen van de coaching op zaterdag.
• Oog voor ontwikkeling van jeugdspelers en oog voor het verenigingsbelang.
• Onderschrijft de uitgangspunten van SV Honselersdijk wat betreft voetbal, voetbalopleiding en gedrag.

Wij bieden:
• Een passende vergoeding;
• Uitstekende faciliteiten op een multifunctioneel sportcomplex;
• Een zeer sfeervolle dorpsclub waar plezier en prestaties samengaan.
• Begeleiding door een UEFA/B gediplomeerde hoofdtrainer JO17-1

Interesse?
Gelieve je motivatie met uitleg te versturen per app of bel vóór zondag 19 mei 2024. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met het TC-lid JO17:

Walter de Koning: 06-51973207

Felicitaties 60-jarig bestaan
ma 6 mei

Goedendag vanuit de bestuurskamer,

Langs deze weg wil ik iedereen feliciteren met de 60e verjaardag van onze vereniging. Een hele mooie mijlpaal waar we als leden van S.V. Honselersdijk best trots op mogen zijn, want 60 jaar een verenging als S.V. Honselersdijk draaiende houden dat is een beste prestatie.
Op 6 mei 1964 is een groep vrijwilligers onze vereniging gestart, een groep vrijwilligers die we tot op de dag van vandaag dankbaar zijn, want zonder hen was er geen S.V. Honselersdijk. Nu 60 jaar later zijn we nog steeds een vereniging die gedragen wordt door vrijwilligers die allemaal hun beste beentje voor zetten voor onze club.
Vrijwilligers die de barbezetting regelen, de leiders, trainers & scheidsrechters die de wedstrijden mogelijk maken, vrijwilligers die ervoor zorgen dat het sportpark er spik en span uitziet, vrijwilligers die er achter de schermen voor zorgen dat alles draait zoals het moet draaien.
Ik zal vast een aantal vrijwilligers vergeten te benoemen, maar ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor alles wat jullie voor de club doen.

Vanaf 23 mei tot en met 25 mei vieren wij deze verjaardag en jullie zijn allemaal uitgenodigd om deze verjaardag met alle leden op ons sportpark te vieren.

Namens het bestuur

Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk.

Er is er een jarig!
ma 6 mei

Vandaag op 6 mei 1964 zag onze vereniging het levenslicht! Op de kop af zijn we dus 60 jaar geworden. En dat verdiend een feestje. Dat programma ziet er toch verdomd gezellig uit. Van hartelijk gefeliciteerd allemaal.

Eerste doelpuntenmaker Gerrit Koornneef overleden
wo 1 mei

Het droevige bericht bereikte ons dat oud-eerste elftal speler Gerrit Koornneef is overleden. Gerrit maakte in de jaren 1964, 1965, 1966 en kort in 1969 deel uit van het eerste elftal. Hij gaat de historie is als de eerste doelpunten maker van S.V. Honselersdijk. Dat gebeurde in de wedstrijd uit tegen Velo. S.V. Honselersdijk won het eerste duel in de club geschiedenis met 0-3 van Velo. In het bijgaande krantenartikel uit 1964 is Gerrit te zien. Als speler werd Gerrit kampioen met het tweede elftal in het seizoen 1968-1969.
Ook was hij vrijwilliger als leider van o.a. het derde elftal, dat kampioen werd in het seizoen 1971-1972.

De S.V. Honselersdijk verliest in Gerrit Koornneef naast voetballer van het eerste uur, donateur, een supporter met hart voor de Dijk. Gerrit Koornneef werd 77 jaar.

Wij wensen zijn familie en naasten sterkte toe in het verwerken van het verlies.

Zaterdag 4 Mei Nationale Dodenherdenking
wo 1 mei

Vanwege de Nationale Dodenherdenking Zaterdag 4 Mei zal de kantine om 18.00 sluiten

Advertentie

Van der Meer verzekeringen