Nieuws

Knappe overwinning voor S.V. Honselersdijk op bezoek bij SV Den Hoorn
gisteren

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van S.V. Honselersdijk een knappe overwinning behaald in de uitwedstrijd bij regiogenoot SV Den Hoorn. In een boeiende wedstrijd wisten de bezoekers uit Honselersdijk op een 0-2 voorsprong te komen door 2 doelpunten van aanvaller Tom van Veen.

In de tweede helft begon SV Den Hoorn met een offensief om de Honselse defensie te doorbreken. Na lang aandringen verdiende de thuisploeg hiermee de aansluitingstreffer: 1-2. Naarmate de spanning toenam, werd ook S.V. Honselersdijk steeds gevaarlijker. Waar de thuisclub hoopte op een gelijkmaker, vielen er juist nog 2 doelpunten aan de andere kant van het veld. Het waren invallers Brian Valstar en Ben Wagener die de wedstrijd in het slot gooiden: 1-4.

Een prachtige overwinning van het elftal van trainer André Lourens, dat hiermee de weg naar boven is ingeslagen en inmiddels aansluiting weet te vinden met de middenmoot van de 1e klasse. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen HVV.

Tot zaterdag!

Aad van Renesse stopt na 15 jaar bardienst op de zaterdagavond:
zondag

Gisterenavond was het voor Aad van Renesse de laatste bardienst op de zaterdagavond nadat hij dat de afgelopen 15 jaar wekelijks alleen voor zijn rekening heeft genomen. Aad wil na 15 jaar zijn eigen zaterdagavond invullen en dat kunnen wij heel goed begrijpen, want Aad was elke zaterdagavond niet alleen de gezellige barvrijwilliger, maar was ook verantwoordelijk voor het afsluiten van het gebouw.

Voldoende reden voor het bestuur, barcommissie en Stichting de Drie Essen Aad gisterenavond te bedanken namens alle leden en supporters van de club.

S.V. Honselersdijk investeert in de opleiding van de eigen jeugdtrainers
donderdag

Het is inmiddels al even geleden, maar desalniettemin nog zeker het benoemen waard. Na het informeren van de KNVB over het grote aantal enthousiaste jonge trainers bij S.V. Honselersdijk was de voetbalbond bereid om een cursus te organiseren voor de jeugdtrainers van onze club. De (jonge) trainers waren enthousiast om de kennis op voetbalgebied uit te breiden en hiertoe kregen zij de gelegenheid tijdens 4 cursusavonden die door de KNVB werden georganiseerd.

Op ons eigen Sportpark de Strijphorst heeft de KNVB in de 4 cursusavonden bij maar liefst 18 enthousiaste jeugdtrainers de kennis uitgebreid. De docenten Steef en Leroy waren verbaasd over het enthousiasme waar op onze trainers reageerde op de cursus. Er werden diverse aspecten behandeld tijdens de cursus, zowel met praktijklessen op het veld als theorielessen in de kantine.

Tijdens de cursus moesten de opdrachten en praktijklessen wel behaald worden door de trainers, maar uiteraard zijn alle cursisten hiervoor met vlag en wimpel geslaagd. Dit heeft als resultaat dat maar liefst 18 jeugdtrainers van S.V. Honselersdijk tijdens de cursus het diploma "Basismodule Jeugdvoetbal Trainer/Coach" hebben gehaald.

Hierbij willen we onze trainers nogmaals bedanken voor de enthousiaste inzet, allemaal gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Monsterscore S.V. Honselersdijk tegen DHC
ma 23 januari

S.V. Honselersdijk behaalde vandaag in zijn historie, een van zijn grootste overwinning in de competitie. Tegen het onderaan staande DHC had het geen genade en won overtuigend met 10-0. In de eerste helft kon DHC nog aardig tegenstand bieden, maar in de 2e helft werd DHC compleet weggespeeld.

Na een meer dan geslaagd trainingskamp in Albufeira, is de ploeg van Andre Lourens klaar voor de tweede seizoenshelft. Tegenstander vandaag is DHC, op papier de te kloppen tegenstander. DHC kreeg al een aantal dikke nederlagen om de oren en staat nog steeds na elf wedstrijden op nul punten met 67 doelpunten tegen. Ondanks dat de ploeg onderin staat, waren toch enkele supporters meegereisd die zich goed lieten gelden tijdens de wedstrijd.

Op het goed bespeelbare hoofdveld trad S.V. Honselersdijk, onder leiding van scheidsrechter Bas Persoon, aan tegen DHC. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Maar DHC kon niet voorkomen dat de thuisploeg na 7 minuten al op voorsprong kwam. Na een mooie aanval werd Rick van Schie op links de diepte ingestuurd. Uit de voorzet van Rick kwam de bal bij de 2e paal bij Steyn de Bruin. Na een knappe beweging maakte hij zich vrij en met een bekeken schot wist hij keeper Kocak te passeren, 1-0. Hoewel DHC op de laatste plaats staat, waren ze niet naar Honselersdijk gekomen om de deur op slot te gooien, maar trok fanatiek ten aanval. DHC zette de Dijkenaars goed onder druk en liet bij vlagen hele mooie combinaties en goed voetbal zien. Maar echte kansen kregen ze niet. Daar gaf de Dijkse verdediging geen gelegenheid voor. De enige kans voor DHC in de eerste helft was in de 27e minuut. Uit een indraaiende corner van Uzeiill Koempai wist Youri Riepe de bal bij de verste paal de bal uit het doel te koppen. DHC bleef de druk erop houden op jacht naar de gelijkmaker, maar achterin werd daardoor meer ruimte weggegeven. Hier maakte S.V. Honselersdijk goed gebruik van en kreeg het de laatste kwartier van de eerste helft grote mogelijkheden. Was het eerst Michel van Giesen die uit een corner op de lat kopte, even later Luke Groenenboom die voor open doel hoog over schoot. Eén minuut later was het een actie van Tom van Veen die knetter hard inschoot, 2-0. In de extra tijd van de eerste helft was het Steyn de Bruijn die attent reageerde op een diepte bal en alleen op keeper Kocak af kon gaan. Keeper Kocak redde in eerste instantie het schot van Steyn, maar in de rebound scoorde hij alsnog de 3-0.

De tweede helft was het een uitgemaakte zaak. Het uitgebluste DHC was niet meer in staat om nog enig tegenstand te bieden. Het hoge tempo in de eerste helft had zijn tol geëist. Een mooie gelegenheid voor S.V. Honselersdijk om het doelsaldo op te vijzelen en dat gebeurde ook. In de 49e minuut was het de vrijgespeelde Steyn de Bruijn die hard in de kruising schoot, 4-0. In de 54e minuut tikte Lars Ammerlaan de bal binnen na een pass van Luke Groenenboom, 5-0. In de 56e minuut maakte Steyn de Bruijn op aangeven van Rick van Schie de 6-0. In de 63e minuut een pass van Luke Groenenboom op Tom van Veen die de 7-0 maakte. In de 70e minuut verspeelde Uzeiill Koempai de bal aan Steyn de Bruijn die daarna Luke Groenenboom in staat stelde om nummer 8 te scoren, 8-0. In de 80e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Joey Valstar onderschepte de bal op het middenveld en speelde Tom van Veen aan. Een mooi hakje van Tom op de doorgelopen Kevin Bogaards, betekende dat Kevin oog in oog voor keeper Kocak kwam te staan en hij knalde de bal hard in de kruising, 9-0. Met nog 10 minuten te gaan was het de vraag, maken we het tiental vol ? De druk werd nog even opgevoerd op de verdediging van DHC. In de 87e minuut lukte het Tom van Veen door het hart van de DHC verdediging te soleren en de 10 vol te maken op het scorebord. Na 90 minuten floot scheidsrechter Bas Persoon voor het einde van de sportieve wedstrijd.

Zaterdag 28 januari speelt S.V. Honselersdijk uit tegen Den Hoorn om 17:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Vince van Hagen, Michel van Giesen (-45 Lars Ammerlaan), Rick van Schie, Nick van der Kraan (-77 Kevin Bogaards), Joey Valstar, Youri Riepe (-77 Ben Wagener), Steyn de Bruijn (-27 Bart van der Ende), Luke Groenenboom, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor S.V. Honselersdijk - DHC: Van der Mark Ketelonderhoud
za 21 januari

Vanmiddag trapt het eerste elftal om 14:30 uur weer af voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Na een nuttig trainingskamp in Albufeira is de Portugese zon weer ingeruild voor de eigen trainingsvelden en zal morgen DHC de tegenstander zijn op Sportpark de Strijphorst. Tegen deze Delftse laagvlieger zal het team van trainer André Lourens alles op alles zetten om de drie broodnodige punten in Honselersdijk te houden.
Ook deze week wordt de wedstrijdbal weer gesponsord door een mooi bedrijf: Van der Mark Ketelonderhoud.

Van der Mark Ketelonderhoud is een trots familiebedrijf en al meer dan 50 jaar een bekende speler in het onderhoud van alle soorten ketels. Waar de focus in het verleden vooral op de tuinbouw lag heeft Van der Mark Ketelonderhoud zich ondertussen steeds verder kunnen ontwikkelen en heeft het nu ook naam gemaakt in andere branches buiten het Westland. Geen uitdaging is te gek en dat heeft geleid tot opdrachtgevers zoals ziekenhuizen, wasserijen, tankopslag- en overslagbedrijven en diverse bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Het is mooi om te zien dat ook de tuinbouwsector niet stil staat. Met het winnen van aardwarmte komt het nodige kijken en het is voor Van der Mark Ketelonderhoud gaaf om aan verschillende projecten een steentje bij te mogen dragen. Door alle ervaringen die de afgelopen 50 jaar zijn gedaan, maar ook alle ervaringen die vandaag de dag worden gedaan kunnen wij wel zeggen dat we een perfecte partner zijn voor industriële installaties.

Van der Mark Ketelonderhoud is trots om aanstaande zaterdag de balsponsor te mogen zijn bij de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen DHC.

Pupil van de Week: Nasser-eddine El Abbar
vr 20 januari

Morgen speelt het eerste elftal de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen DHC.

Nasser-eddine El Abbar zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Nasser-eddine heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Nasser-eddine El Abbar
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Ingenieur
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: C. Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Zidane
Mijn sterkste punten zijn: Doorzettingsvermogen
Op welke plaats speel je: Links achter
Mijn mooiste voetbalmoment is: de WK van dit jaar en dat Marokko 4de is geworden
Favoriete speler: Shenrick Eloise
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 8-3 voor ons

Speler(s) en keeper gezocht voor 7x7 voetbal: meld je nu aan!
do 19 januari

Om de week speelt het 7x7 elftal van S.V. Honselersdijk met veel plezier wedstrijden op onze club en in de regio. Helaas heeft het elftal te maken met enkele blessuregevallen, waardoor het wel wat spelers en een keeper kan gebruiken. Het zou zonde zijn wanneer het elftal niet meer om de week aan kan treden door een spelerstekort, vandaar hierbij een oproep aan alle voetballers/keepers van S.V. Honselersdijk om waar mogelijk bij te springen.

Voor meer informatie of het kenbaar maken van je interesse kun je terecht bij Stefan van den Berg via rdsi17@yahoo.co.uk. Hopelijk kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat het 7x7 elftal blijft genieten van het voetbalspelletje op de zaterdagmiddag!

Nieuwjaarsborrel S.V. Honselersdijk: speech van de voorzitter
vr 13 januari

Traditiegetrouw vond gisteravond de nieuwjaarsborrel van S.V. Honselersdijk plaats in onze kantine. Tijdens de nieuwjaarsborrel nam voorzitter Erwin van der Mark het woord om iedereen te bedanken voor een mooi 2022 en veel succes en gezondheid te wensen voor 2023.

Lees hieronder de Nieuwjaars speech van de voorzitter.

===================================

Goedenavond leden van S.V. Honselersdijk,

Graag wens ik iedereen een heel voorspoedig 2023 in goede gezondheid!
Voordat ik aan mijn speech begin wil ik graag eerst een minuut stilte voor hen die ons zijn ontvallen het afgelopen jaar.

Terugblik
Uiteraard kijken we vooruit naar het nieuwe jaar, maar we kijken ook even achterom naar het afgelopen jaar.
Een jaar waarin we afscheid hebben genomen van Covid 19, hopelijk komt dit ook nooit meer terug, want ik weet niet hoe jullie het vonden, maar het is mij niet heel goed bevallen.

Afgelopen jaar heeft onze TC er wederom voor kunnen zorgen dat een grote groep jeugdleden van onze vereniging de taak van jeugdtrainer op zich hebben genomen.
De meeste hebben afgelopen november ook nog eens het KNVB trainers diploma behaald, een mooie prestatie.
Hiermee hebben wij bij de KNVB even laten zien wie wij zijn, en hoe we zaken aanpakken.


Maar afgelopen jaar heeft ook onze selectie een topprestatie neergezet,
Na de eerste 5 wedstrijden werden zij door vriend en vijand de 2e klasse in gepraat, want dit ging niet meer goed komen, maar ze gaven niet op en eindigde in de nacompetitie tot in de halve finale.
2 Finales die heel ver van het ons vertrouwde Honselersdijk gespeeld werden.
Maar waar wij wederom even hebben laten zien wie S.V. Honselersdijk is, en hoe wij zaken aanpakken.

Dit waren prestaties van formaat, een formaat welke ervoor zorgde dat wij op het Westlands Voetbalgala een 3-tal nominaties en een speciale prijs in de wacht hebben gesleept.
Nadat Tom van Veen in 2019 de hoofdprijs als Speler van het Jaar heeft verdiend, was hij afgelopen seizoen wederom genomineerd voor Speler van het jaar, dit jaar is hij heel knap 3e van het hele Westland geworden.
Steyn de Bruijn was genomineerd tot eerstejaars van het jaar, en heeft daar een knappe 2e plaats bemachtigd.
Marcel Bruggeling is bekroond met de oeuvreprijs voor alles wat hij binnen en buiten de voetbalvelden heeft bereikt.
En als klap op de vuurpijl was ons eerste elftal genomineerd tot elftal van het jaar, een nominatie welke bekroond werd met de winst in deze categorie.
Nog zo’n moment waarmee wij even een visitekaartje hebben achtergelaten en laten zien hoe wij zaken aanpakken.

Afgelopen jaar hebben we ook samen met De Club Van Honsel weer mooie dingen bereikt.
We hebben een prachtige nieuwe buiten bar kunnen realiseren, een buitenbar waar onze vaste vrijwilligers Vera en Michel meet heel veel plezier voor de leden een biertje tappen,.
We hebben “na de nodige inspanningen” het toch voor elkaar weten te krijgen dat we op het dak van de sporthal 282 zonnepanelen hebben liggen.
Zomaar 2 voorbeelden die aantonen dat we een mooie betrokken businessclub hebben, en die laten zien hoe zij zaken aanpakken.

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de wereld is veranderd in het afgelopen jaar, de oorlog in Rusland heeft er mede voor gezorgd dat we in een lastig situatie zijn gekomen als het om energie gaat.
De gasprijzen, en de daaraan gekoppelde electra prijzen zijn de pan uitgerezen en bezorgt menig verenigings bestuur hoofdbrekens.
Gelukkig zijn wij voorzien van een gunstig energie contract en kunnen we nog wel even blijven douchen en de velden blijven verlichten. Of het een vooruitziende blik was van Ab van Dijk en Aad van Marrewijk dat weet ik niet, maar zij hebben dit toch wel even mooi geregeld, en laten hiermee zien hoe zij zaken aanpakken.

Na drie jaar van afwezigheid heeft het Ministerie van feest weer een KerstRad kunnen organiseren. Een prachtige jubileum editie waar we allemaal heel trots op mogen zijn, want het was een superfeestje, en zij hebben even laten zien hoe ons ministerie zaken aanpakt.

Vooruitblik
Als we dan vooruit gaan kijken zien we dat er heel veel zaken alweer zijn aangepakt.
De TC schiet lekker op met de invulling van alle trainers voor zowel de onder, als de bovenbouw.
Als alles meezit hebben we over een aantal weken weer een mooi trainersgilde paraat staan voor onze leden.

De gemeente gaat de komende maanden de verlichting op ons sportpark aanpakken. De oude lampen worden vervangen voor splinternieuwe LED verlichting, een mooie verbetering op onze energiehuishouding en een stap vooruit in duurzaamheid.

Maar er zijn best nog wel wat zaken die wij als vereniging moeten aanpakken.
Barvrijwilligers blijft zoals alle jaren een lastig punt, dat moeten we gezamenlijk aanpakken.
Maar ook scheidsrechters blijft een lastige taak, we geven nu gemiddeld €100,00 á 150,00 per maand uit om scheidsrechters in te huren, geld dat we niet aan onze leden kunnen uitgeven.
Wat mij betreft zondegeld dat we makkelijk in de club kunnen houden door gezamenlijk aan te pakken.

Maar mijn grootste zorg op dit moment is de invulling van de bestuurlijke taken. Door hele vervelende situaties, waar overigens niemand iets aan kan doen, is het bestuur uitgedund van 9 naar 6 bestuursleden.
Een situatie die voor de overgebleven bestuursleden een flinke last is, want buiten het feit zij nu veel meer taken op zich moeten nemen, hebben zij ook te maken met het feit dat de bestuursleden waar mee is samen gewerkt, bestuursleden die eigenlijk vrienden van elkaar zijn geworden, nu moeten missen aan de bestuurstafel en langs de velden.

Dus ik doe hierbij nog een keer de oproep, meld jezelf aan als bestuurslid, of als je iemand weet die dit kan en wil doen, meld hem of haar aan, en draag op deze manier bij aan onze vereniging. Want dit punt moeten we als vereniging echt beter moeten aanpakken.

Ik wens iedereen een heel voorspoedig 2023.

Met vriendelijke groeten,
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Dag 5 trainingskamp: een meer dan geslaagd trainingskamp
ma 9 januari

De laatste dag van het trainingskamp was aangebroken. Om 9:00 verzamelde de selectie zich in de sponsorshirts van Kubo in de ontbijtzaal. Na het ontbijt zochten de spelers en de begeleiding hun kamers op om de koffers en de materialen in te pakken.

Omstreeks 11:00 waren alle kamers uitgecheckt en stond er een wandeling op het programma onder leiding van Jan. Na de wandeling en een drankje tussendoor kwam de selectie aan in het hotel voor de laatste lunch. Na de lunch verplaatsten de meeste spelers en begeleiding zich naar het buitenterras van het hotel, waar de verslagen van de afgelopen dagen werden voorgelezen door de eerstejaars. Hierna kwamen op verschillende tafels kaartspellen te voorschijn voor een afsluitend potje.

Om 15:30, lokale tijd, stond de bus weer voor het hotel en was het tijd om richting het vliegveld te gaan. Het inchecken ging dit maal vlugger dan de heenreis en Lars en Rik konden ook met een gerust hart doorlopen. Om 18:30 was het tijd om te vertrekken richting Rotterdam The Hague airport en landen we eerder dan gepland weer op Nederlandse bodem en kwamen we rond 23:15 uur aan op Sportpark de Strijphorst.

De selectie kijkt terug op een meer dan geslaagd trainingskamp in Albufeira en wil hierbij ook alle sponsors bedanken: Prins Group, Batenburg bedrijfshuisvesting, Kubo, Telako, van Egmond lisianthus, Blue10 en natuurlijk De Club Van Honsel. Zonder hen was dit trainingskamp niet mogelijk geweest.

Dit was het dan!

Tot volgend jaar,
Andries

Supporters mee op trainingskamp: dag 5
ma 9 januari

Vandaag geen druk programma dus konden we eerst lekker uitslapen. Na een goed ontbijtje koffers pakken en uitchecken. Het is wederom mooi weer, even een stukje wandelen en daarna tijd voor een bakkie op een zonnig terras. Met z'n allen de afgelopen dagen bespreken en sommige moesten nog even souvenirs meenemen voor het thuisfront.

De bus kwam ons weer halen en na een happie eten op het vliegveld weet vliegen naar huis. Na een behoorlijk stevige landing waren we weer op Nederlandse bodem. Met de bus naar huis door de regen, we zijn weer thuis!!!

Namens iedereen wil ik Ed de reisleider nogmaals bedanken voor alles wat je gedaan hebt. We hebben weer genoten.
Einde dag 5

Dag 4 trainingskamp: de Algarve Cup
zo 8 januari

Vandaag werd er al om 8.00 uur ontbeten, daar waar de organisatie wederom een half uur mis zat in de planning. In de shirts van Telako was ook vandaag iedereen netjes op tijd.

Er werd vertrokken naar het sportcomplex van FC Fereiras, waar de Algarve cup op het programma stond. Doordat de wedstrijd van het tweede elftal werd geannuleerd speelde de voltallige selectie om beurten in de 3 wedstrijden. Tegenstanders RKSV Nuenen, vv Hoogland en Jodan Boys komen allen uit in de 4e divisie , dus we konden aan de bak. De uitslagen waren respectievelijk 0-0, 0-3 en 1-2, waar met name de laatste wedstrijd er meer in had gezeten. Bas miste een strafschop en vlak voor het eindsignaal maakte Jodan Boys op prachtige wijze de winnende goal. Na de prijsuitrijking kwamen we de buren van Quintus tegen en werd er wedergekeerd naar het hotel.

Na een ietwat rommelige fotoshoot van Alexander in alle gesponsorde kleding had de groep een vrije middag. De groep zocht het oude gedeelte van Albufeira op voor een droogje en een natje. Meerdere liederen passeerden de revu, waarbij met name Milan en Vince het om onnavolgbare redenen moesten ontgelden. Op deze laatste avond werd opnieuw café Celebrations opgezocht door de spelers, terwijl de begeleiding een sportsbar opzochten. Het werd een hilarische avond waarbij de liederen lang werden door gezongen.

Morgen staat er een groepswandeling op het programma en zal het trainingskamp worden afgesloten.

Tot morgen,
Andries

Supporters mee op trainingskamp: dag 4
zo 8 januari

Gisteravond allemaal semi op tijd naar bed zorgt voor okselfrisse mannen aan de ontbijttafel, dit was ook nodig want vandaag staat het afsluitende toernooi op het programma met om 9.30 uur de eerste wedstrijd. Met z'n allen om 9 uur richting sportpark alwaar we, net als in dat bekende liedje, een plaatsje in de zon zoeken waar het zo gezellig is. De weergoden zijn ons goed gezind deze week dus dat ging weer lukken.

Eerste wedstrijd prima gespeeld, 0-0. Tweede wedstrijd door arbitrale blunders 3-0 verloren. Derde wedstrijd ook weer leuk, helaas 2-1 verloren onder andere door een gemiste pingel maar gelukkig werd de eer gered door Branco. Na de prijsuitreiking kwamen onze buren uit Kwintsheul trainen dus dat werd nog een gezellige boel. Uiteraard toch maar weer naar onze Italiaanse vrienden voor een happie en een drankie, daar zijn we eenmaal aan gewend.

Even opfrissen en met de hele club naar club Celebration om een prima verlopen trainingskamp op een waardige manier af te sluiten.

Einde dag 4

Supporters mee op trainingskamp: dag 3
za 7 januari

Zoals eerder al aangegeven hoeveel mannen komen okselfris aan het ontbijt elke ochtend, deze ochtend niet iedereen, het krokodillen temmen gaat je niet in de koude kleren zitten.... Langs deze weg willen wij Dennis alsnog beterschap wensen, hij kon helaas niet mee door ziekte, het gaat gelukkig weer beter en we missen je wel, alleen je moeder niet, maar dat moet je maar even aan haar navragen!!!

Ontbijt gaat er uiteindelijk toch wel weer in en vol goede moed weer richting trainingsveld om wederom een plaatsje in de zon te zoeken waar je zo gezellig zit. Deze keer een iets rustigere training, want morgen is het toernooi. Na afloop toch maar weer naar onze Italiaanse vrienden van Martino, waar we toch wel heerlijk in het zonnetje kunnen zitten en een lekker hapje kunnen eten en een drankje doen. Wij Hollanders zijn toch wel een beetje autistisch, zelfde tent en liefst nog zelfde tafel, maar ja wat goed en lekker is waarom wat anders en eigenlijk is het alleen maar praten en lachen, het gaat om de saamhorigheid en elkaar beter leren kennen.

Vanaf het terras konden we mooi de strijd om de vreemdelingenbokaal volgen. Na een klein rust momentje in het hotel werd er besloten om naar de Chinees te gaan. Lekker zitten eten met z'n allen, we dachten dat we klaar waren, gingen de kleine borden weg en kwamen de grote borden op tafel, bleek dat dit het voorgerecht was en kwam nu het hoofdgerecht op tafel terwijl iedereen eigenlijk al vol zat...... Uiteindelijk allemaal onze buikjes meer dan rond gegeten gingen de meesten richting hotel voor een afzakkertje en een groepje nog even voor een uurtje naar de strip. Bij Celebration was een darttoernooi van de selectie dus nog even langs wippen. Uiteindelijk werd het een lang uurtje maar op advies van ondergetekende toch maar allemaal weer richting hotel. Einde dag 3.

Dag 3 trainingskamp: een vreemde dag
vr 6 januari

Ook vandaag begon de dag met een collectief ontbijt in het hotel. Wederom was iedereen op tijd, ditmaal in de gesponsorde kledij van Blue10. Tijdens het ontbijt werd duidelijk dat de veldtraining van vandaag wat minder intensief zou zijn dan de eerste training. Om 11.00 uur vertrok de bus weer naar het trainingscomplex, waar de selectie alweer werd opgewacht door de supporters. Een partijvorm, positiespel en standaard situaties stonden op het programma.

Conditietrainer Sjaak was achtergebleven in het hotel met Quin en Stef, die het vandaag ook iets lichter te verduren kregen dan gister. Ook Luuk voegde zich bij dit groepje na zijn enkelblessure, waar de locatie vandaag het zwembad betrof. Sjaak zelf nam het er ook van en dook ook het water in.

Na de training werd de dagelijkse lunch in het hotel genuttigd. Hierna zagen de spelers wat ruimte om de klaverjassen potten van gister af te maken, waarna iedereen in kleding van Van Egmond Lisianthus werd verwacht op het strand. In tegenstelling tot het strand van Benidorm bleek het strand van Albufeira wat minder geschikt voor het geplande voetvolley toernooi. Ondanks wat inspanningen van de leiding en Jasper voor het opzetten van de veldjes besloot André het voetvollley toernooi af te lassen met het oog op verdere blessures. Daarom werd besloten vroegtijdig aan de vreemdelingen bokaal te beginnen. Dit jaar was het de taak aan Joey van Marrewijk, Nick van der Kraan en Kevin Bogaards om dit te organiseren. Wegens de 2 corona jaren was er een overvloed aan nieuwelingen op het trainingskamp, waardoor er een heuse strijd ontstond. Met maar liefst 23 deelnemers had de organisatie zijn handen vol. Met een parcours over het zand en in de zee ging het er fanatiek aan toe.

Hierna kon een ieder zich douchen en opladen voor het diner, wat vandaag in de eetzaal van het hotel zelf plaatsvond. Hier bleek een lid van de begeleiding nogal wat sjans te hebben met een Schotse mede-gast, tot hilariteit van de groep. Na het diner werd ook deze avond café Celebrations opgezocht, waar voetbal werd gekeken en een deel van de groep een darttoernooi organiseerde. Winnaars Milan en Branco (zijn tweede prijs van de dag) werden beloond met wat vuurwerk en eeuwige roem. Hiermee kwam de avond ten einde en zocht men de hotelkamers op ter voorbereiding op het toernooi van morgen.

Morgen vroeg staat de Algarve Cup op het programma met 3 wedstrijden van 30 minuten. Helaas moest Jodan Boys 2 de wedstrijd van het 2e elftal afzeggen, waardoor er morgen zal worden aangetreden in een gemixt elftal. Na afloop van het toernooi heeft de groep een middag vrijaf ter eigen invulling.

Tot morgen,
Andries

Dag 2 trainingskamp: materiaalkamer 689
vr 6 januari

Om 8.30 uur verzamelden de eerste klagende spelers over een snurkende roomie zich in de ontbijtzaal, wat ook direct leidde tot een scheiding van roomies bij trainers André en Jasper. Jasper verplaatste zich naar een andere kamer, namelijk matriaalkamer 689. Hier werden ook direct de spullen gereed gemaakt voor de training.

Uiteindelijk kwam iedereen netjes op tijd aan bij het ontbijt in de door Batenburg bedrijfshuisvesting gesponsorde polo's. Na een stevig ontbijt was er nog wat vrije tijd, die wederom door velen werd benut voor een potje kaarten. Om 11.00 uur stond de bus klaar voor vertrek naar het trainingscomplex Estadio Municipal de Albufeira. Hier werden de spelers onder zonnige omstandigheden ontvangen door de aanwezige supporters. Na een intensieve warming-up en conditionele loopvormen van Sjaak werd de groep in 4 teams verdeeld. André, Jasper en Rob zetten de lijnen uit in een partijvorm, positiespel en een afwerkoefening waar bij de groep flink in het zweet werd gezet.

Bij afwezigheid van Janco zette gelegenheidskeeperstrainer Rob ook de keepers aan het werk. Onder toeziend oog van de supporters raakte Luuk geblesseerd aan zijn enkel en zo werden ook Patricia en Marina aan het werk gezet voor de medische verzorging.

Na een snelle lunch in het hotel en een wisseling van kleding volgde de volgende activiteit in de strakke planning van vandaag. Halverwege de middag stond de tweede activiteit op het programma: paintballen. In 4 teams vlogen de verfballen bij een ieder om de oren, waar ook Jan en Erwin zich meldden voor hun eerste deelname aan dit trainingskamp.

Het diner vond vandaag plaats in het Italiaans restaurant van het hotel, waar een lopend buffet op het menu stond. De energietank werd weer bijgevuld en dit was nodig ook; in café Celebrations was het tijd voor de pubquiz met de supporters. In 65 vragen kroonde team Andries zich tot winnaar van de avond en dit werd nog even goed gevierd.

Zo zat dag 2 er alweer op en zochten de spelers hun bed op, want morgen staat er opnieuw een veldtraining en onder andere de vreemdelingen bokaal op het programma.

Tot morgen,
Andries

Supporters mee op trainingskamp: dag 2
vr 6 januari

De eerste ochtend in Albufeira, iedereen druppelt binnen bij het ontbijt allemaal nog okselfris, hoe zal dat gaan de rest van de week? We waren het er al snel over eens dat het heel moeilijk gaat worden om de eerste avond te overtreffen.....

Het is wederom prachtig weer dus met een goed gevoel richting de training alwaar we een plekje in de zon opzochten om te zien hoe Sjaak de jongens ff lekker liet zweten. Na de training even bijpraten en onderweg naar een mooi plekkie voor een happie en een drankie. Lo wist nog wel een plekkie en na een kleine zoektocht een mooie locatie gevonden.

Na de nodige versnaperingen en een lekker bordje eten terug naar het hotel om even op te frissen en ons klaar te maken voor de pubquiz. Weer naar club Celebration alwaar de selectie ook kwam. Er werden teams gemaakt en de quiz kon beginnen, uiteraard levert dit weer discussies op als de antwoorden van de organisatie niet kloppen.

Uiteindelijk werd team Andries de winnaar en ging de champagne de lucht in. Richting einde van de avond werden er nog wat krokodillen getemd en kon iedereen weer moe maar voldaan naar bed.

Dag 1 trainingskamp: een goed begin is het halve werk
do 5 januari

Na 2 jaar van afwezigheid werd de selectie omstreeks 4.00 uur verwacht op de Strijphorst voor het trainingskamp. Na vele jaren Benidorm is er besloten naar een nieuwe bestemming af te reizen, namelijk het Portugese Albufeira. Met 33 spelers, 15 man begeleiding en voorzitter Erwin van der Mark werd er in de presentatie kleding van Prins Group dinsdagochtend vroeg afgereisd naar luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Helaas moest Ben zich om medische redenen op het laatste moment afmelden, namens de groep wensen wij hem sterkte toe. Bij aankomst bleken de koffers toch niet inbegrepen, waardoor de spelersraad deze één voor één alsnog moest betalen en er wat lichte vertraging ontstond. Hierna kon het vliegtuig inclusief de meereizende supporters vertrekken naar het zonnige Portugal.

Na een vlucht van bijna 3 uur en een busrit kwam de voltallige selectie aan in het hotel Muthu clube Praia da Oura, waar een deel van de kamers al beschikbaar was. Wachtende op de overige kamers zagen de meeste spelers ruimte voor een kaartspelletje, gevolgd door een lunch in het hotel. Na de lunch stond de eerste activiteit op het programma: padellen. In teams van 2, ingedeeld op basis van roomies, werd een onderling toernooi gespeeld. Voor velen was dit de eerste keer, maar na een fanatiek toernooi waren het de ervaren padellers Ricardo en Lars die het toernooi wisten te winnen. Hier hadden met name de trainers wat moeite mee, die zelf ook intensief deelnamen aan het toernooi. Ondertussen werd er op het strand een intensieve hersteltraining afgewerkt door Quin en Stef, die beide aan het herstellen zijn van een knie-operatie. Onder leiding van hersteltrainer Sjaak bivakeerden zij op het strand en in het zwembad van het hotel.

Bij terugkomst in het hotel was het tijd voor het diner in het plaatselijke Mexicaanse restaurant behorend bij het hotel. Met een goed gevulde maag zocht de groep de supporters op in café Celebrations, waar onder luid gezang naar de finale van het WK darts van Michael van Gerwen werd gekeken. Ondanks het verlies hield het gezang aan en bleef het nog even gezellig, waarna de spelers het hotel weer opzochten en de eerste dag van het trainingskamp erop zat.

Morgen staat de eerste (pittige) veldtraining van 2023 op het programma en een nieuwe middagactiviteit.

Tot morgen,
Andries (zoon van Anton)

Supporters mee op trainingskamp: dag 1
do 5 januari

Het is weer zover, de lokale trots gaat op trainingskamp en de supporters gaan uiteraard ook weer mee. Vroeg in de ochtend verzamelen bij reisleider Ed waar onder het genot van een bakkie iedereen een gelukkig Nieuwjaar werd toegewenst en werd het optreden van de ME in ons rustige dorp nog even uitgebreid nabesproken. Met de bus naar het vliegveld waar de selectie ondertussen ook gearriveerd was, het inchecken duurde even maar daarna het vliegtuig in naar de zon.

Koffers in het hotel en opzoek naar een plaatsje in de zon waar je zo gezellig zit...... Bij zulke gelegenheden ontstaan er altijd weer nieuwe anekdotes en zo werd Koning Kerstrad ook weer voorzien van een nieuwe, na zijn eerder bekende alliteraties heeft hij nu ook Pon Pis ( je moet erbij geweest zijn om hem te begrijpen, maar het klinkt wel lekker).

Na de nodige versnaperingen moet de innerlijke mens ook weer gevoed worden, dus Ed en ondergetekende op zoek naar een eettentje voor onze lege magen, dit valt niet mee in een behoorlijk uitgestorven Albufeira maar kwam toch weer goed. Na een lekker stukkie vlees op naar club Celebration waar we met de hele selectie darten gingen kijken, de hele hut was voor honsel dus u raadt het al, ondanks het verlies van van Gerwen, het dak ging er ouderwets af. De gezellige avond werd uiteindelijk afgesloten door, een overigens zeer verdienstelijk klinkende, serenade van Moek voor een van de lieftallige serveersters. Dag 1 is voorbij.....

Nieuwjaarsborrel op donderdag 12 januari
wo 4 januari

Inmiddels zijn de eerste dagen van het nieuwe jaar alweer verstreken. Vanuit het Bestuur wensen we jullie een gezellig, gezond en sportief succesvol 2023.

Om deze woorden extra te bekrachtigen, nodigen wij u/jullie van harte uit om op de nieuwjaarsreceptie van donderdag 12 januari 2023 vanaf 20:00 uur het glas met ons te heffen in onze kantine. Rond 21:15 uur verwachten we dat de voorzitter zijn nieuwjaarsrede uitspreekt.

Tot donderdag 12 januari vanaf 20:00 uur in de kantine!

Kantine weer geopend vanaf woensdag 11 januari
vr 30 dec 2022

In de categorie van huishoudelijke mededelingen hebben we op de valreep van 2022 een bericht over de openingstijden van onze voetbalkantine. Aangezien er tijdens de feestdagen en in de Kerstvakantie geen activiteiten op ons sportpark plaatsvinden, blijft de kantine de komende week gesloten. De kantine zal vanaf woensdag 11 januari weer geopend zijn voor bezoekers.

Hierbij willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie allen een prettige jaarwisseling te wensen. Tot in 2023 op Sportpark de Strijphorst!

Fijne feestdagen namens S.V. Honselersdijk
zo 25 dec 2022

Namens S.V. Honselersdijk wensen wij iedereen fijne feestdagen toe. We hopen dat iedereen in goede gezondheid met elkaar kan genieten van de feestdagen.

We willen op dit speciale moment nogmaals alle leden, supporters, sponsoren maar bovenal ook onze vrijwilligers bedanken voor een prachtig 2022. Hopelijk zien we jullie ook in 2023 allemaal snel weer terug op Sportpark de Strijphorst.

Fijne feestdagen en hopelijk tot snel in 2023!

Nieuwe hoofdtrainer S.V. Honselersdijk: Pim van der Hoorn
do 22 dec 2022

Vanaf komend seizoen is Pim van der Hoorn de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Honselersdijk. De huidige trainer van V.V. Lyra en voormalig trainer van HVC’10 en MVV’27 neemt na dit seizoen het stokje over van huidige hoofdtrainer André Lourens, die na 4 seizoenen de club gaat verlaten.

Het bestuur en de TC zijn verheugd met de komst van de Lierenaar en halen met Pim een ambitieuze trainer binnen die past bij onze mooie club en haar speel- en werkwijze.

Als S.V. Honselersdijk kijken wij vol vertrouwen uit naar de samenwerking waarin hopelijk mooie sportieve hoogtepunten met elkaar bereikt kunnen worden.

Historische editie van het Kerstrad: 50 jaar groots gevierd
wo 21 dec 2022

Het was lang wachten op weer een fysieke editie van het Kerstrad, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover! De Kerstrad-kriebels stegen tot het dak van de Sosefhal en dat zorgde voor een ouderwets gezellige sfeer op het jaarlijkse rad. De jubileumeditie voor 50 jaar Kerstrad werd gevierd met een iets andere opzet dan normaal en ook de prijzen waren nog grootser dan ooit tevoren.

Na de opening door voorzitter Erwin van der Mark konden de vaste presentatoren Rob Thoen, beter bekend als Koning Kerstrad, en Mark Post de Kerstdames in de zaal verwelkomen. Tijdens het traditionele rad vlogen de hoofdprijzen de deur uit. Zo gingen de gelukkige winnaars onder meer naar huis met een rondvlucht Westland, een TV, een fiets en 2 tickets voor de Formule 1 in Zandvoort. Prijzen om je vingers bij af te likken, wat vervolgens door werd gezet met optredens van DJ Rob van Veen, John West en Freddy Moreira.

Nadat DJ Rob van Veen de zaal tijdens het warmdraaien alvast op z'n kop had gezet, ging de zaal los op de kantineklappers van volkszanger John West. Het blijft een specialiteit van het Kerstrad om de kantinegezelligheid naar de sporthal te brengen en ook dit jaar is dat mede door John West meer dan geslaagd. Om de line-up compleet te maken kwam Freddy Moreira ons ook nog eens vergezellen, mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van Rovam. De energie van Freddy Moreira maakte de avond compleet, waarna DJ Rob van Veen het Kerstrad op z'n Honselersdijks mocht afsluiten.

We willen hierbij graag de vele sponsoren en vrijwilligers van het Kerstrad nogmaals bedanken. Zonder jullie is er geen Kerstrad, dat is ook afgelopen zaterdag nog maar eens gebleken. Hopelijk hebben jullie als sponsoren en vrijwilligers ook van de Honselse gezelligheid mogen genieten, we kijken er naar uit om ook volgend jaar met elkaar het rad draaiende te houden.

Tot slot bedanken we uiteraard ook alle bezoekers voor hun komst, jullie hebben er weer een mooie editie van gemaakt. We hopen dat iedereen het naar z'n zin heeft gehad en inmiddels is bijgekomen van het Kerstrad, vanaf nu is namelijk het aftellen naar het volgende Kerstrad weer begonnen. De foto's van het Kerstrad zijn op onze Facebook-pagina terug te vinden.

Tot volgend jaar, tot Kerstrad!

Donderdagavond van 19:00 - 20:00 uur kantine geopend voor jassen & gevonden voorwerpen
di 20 dec 2022

Het stof van het Kerstrad is weer neergedaald in Honselersdijk en omstreken. Ondanks dat het een jubileumeditie voor in de boeken was, zijn er helaas ook wat problemen opgetreden met de jassen van een deel van de bezoekers. Vandaar dat we komende donderdagavond de kantine van S.V. Honselersdijk van 19:00 tot 20:00 uur openen om gevonden jassen en gevonden voorwerpen hopelijk terug te kunnen vinden.

Namens de organisatie vragen we eenieder hierbij om op een correcte wijze om te gaan met de bezitten van een ander. Tijdens het Kerstrad voerde deze houding helaas niet bij iedereen de boventoon, vandaar dat we graag deze oproep nogmaals doen aan alle bezoekers van het Kerstrad die per ongeluk met de verkeerde jas naar huis zijn gegaan.

Tot komende donderdagavond!

Voorbeschouwing: 50 jaar Kerstrad
vr 16 dec 2022

Aftellen naar het Kerstrad.. Het voelde nog nooit zo onwennig als in het jaar 2022. Voor het eerst in de rijke historie van het feest der feesten moesten we het in ons pittoreske dorp twee opeenvolgende jaren doen zonder het Kerstrad. Na een jaar vol ellende konden we in 2020 het Kerstrad vanuit de eigen huiskamer volgen onder het genot van de versnaperingen uit de gretig afgenomen KerstKratten.

In 2021 moesten we het zelfs volledig stellen zonder rad rond de feestdagen. Gelukkig was het Ministerie van Feest bereid om het rad in afgeslankte vorm terug te laten keren rond Pasen, waardoor in 2022 het Paasrad werd geboren. Nu.. een kleine 1.092 dagen nadat het laatste pondje paling door de Sosefhal vloog.. is het ein-de-lijk weer tijd voor een echt Kerstrad. Tijd voor een voorbeschouwing!

Zaterdag 17 december 2022, het is 7:37 uur in een willekeurige slaapkamer in Honselersdijk. De wekker gaat en al wrijvend in je ogen weet je wat voor dag het vandaag is: het is de dag van het Kerstrad, eindelijk! Je snelt naar de keuken om de eerste fundering te leggen voor een fatsoenlijke bodem. Gehaast werk je een broodje paling naar binnen en veeg je een lik pindakaas tegen je gehemelte. Vanaf nu is het aftellen geblazen. Je ploft op de bank en kijkt iedere 10 seconden naar de klok. Terwijl de vroege editie van Hart van Nederland zorgt voor de achtergrondsfeer op de kijkbuis, dwalen je gedachten af naar de Sosefhal van ruim 2 jaar geleden.

Hoe ging dat ook alweer? Een Kerstrad, met de originele dagjesmensen om je heen? Wat trek je aan naar dit grandioze festijn? Trek je laagjes aan, zodat je de ‘day after’ meerdere kledingstukken hebt met palingvegen? Heeft het zin om vooraf te douchen? Allemaal vragen die zich afspelen in je hoofd, terwijl jij je voorbereid op de dag der dagen.

Langzaam maar zeker probeer je de dag alvast na te spelen. Om 13:50 uur spring je op de fiets richting de Sosefhal, zodat je zeker niet als laatste de zaal zal betreden. Bij aankomst zie je enkele verdwaalde fietsen geparkeerd staan, maar je ziet al dat je lekker op tijd aanwezig bent. Met je kaartje loop je vol vertrouwen de beveiliging tegemoet. Degene voor je heeft de ID-kaart van haar zus geleend om tegen beter weten in te proberen om de beveiliging te omzeilen. Teleurgesteld druipt jouw voorganger af naar Verburch. Gelukkig ben jij wel oud genoeg om het Kerstrad van S.V. Honselersdijk bij te wonen. Zonder al te veel problemen loop je langs een goedkeurend knikkende gastheer.

Eenmaal in de zaal sta je met een mond vol tanden. Je bent van plan om jouw jas in een kleedkamer te slingeren om hem vervolgens – na meerdere berichten op het gastenboek van svhonselersdijk.nl – nooit meer terug te zien. Tot grote verbazing wordt jouw Stone Island jas aangenomen door de vrijwilligers bij de garderobe, waar scherp toezicht zal worden gehouden op jouw eigendommen. Het feest kan beginnen! Je haast je langs de muntenbalie om het oranje goud binnen te halen. Vervolgens bestel je alvast een biertje bij de bar en tuur je door de zaal of jouw maten al aanwezig zijn. Gelukkig! Er waren al een aantal fanatiekelingen die niet konden wachten..

Een uur en een kleine hoeveelheid alcoholische versnaperingen later, beginnen jullie je grote zorgen te maken. Zou Rob Thoen wel komen vandaag? Is er onderweg naar het strijdtoneel iets gebeurd met de koets van onze Koning Kerstrad? Gelukkig blijkt onze presentator aan de bar te staan om enige moed te verzamelen voor zijn presentatie. Niet veel later zal Koning Kerstrad himself een spectaculaire entree maken om het rad definitief voor geopend te verklaren. We kunnen beginnen!

Voordat Rob en zijn compagnon Mark het rad in beweging zullen brengen, kondigen ze aan dat er loten kunnen worden gekocht bij de lieftallige Kerstdames. Met inmiddels befaamde woorden, stuurt Rob zijn Kerstdames de zaal in en wordt er gelijk gretig aftrek genomen van de loten. We kunnen vlot beginnen met de eerste rondes en al snel vliegt de eerste paling door de zaal. Hier hebben we ruim 1.000 dagen op moeten wachten, wat een genot!

Zelf sleep je ook wat plantjes, vogelhuisjes en een groentekist binnen. Voor je het weet is het rad weer voorbij en kan iedereen tevreden zijn prijzen veilig stellen. Menno Groenewegen is er wederom met de tv vandoor gegaan en Barry Dukker fietst iets voor 5’en de zaal uit op zijn nieuwe fiets. Je ontwijkt nog snel even wat rondvliegend vogelzaad terwijl je jouw tafel aan de kant hebt geschoven. Het is namelijk tijd om de heupen los te maken op de dansvloer.

Inmiddels heb je jouw eerste kledingstuk al uitgedaan, want deze was met alle paling- en biervlekken niet representatief meer voor jouw persoonlijke uitstraling. Niet veel later kopt Thom Persoon een blikje baco door en zit jouw onderste kledingstuk toch weer onder de vlekken. Wat kan jou het eigenlijk schelen? Het is maar één keer per jaar Kerstrad!

Al vroeg op de avond laat de eerste C-artiest de zaal flink uit zijn of haar comfortzone te trekken. Rob van Veen draait enkele vunzige deuntjes om alvast op te warmen voor later op de avond. Vervolgens zing je mee met John West en wordt het een flink potje twerken bij Freddy Moreira. Uitgeput zul je zijn als de avond wordt afgesloten en er wordt medegedeeld dat je andere oorden moet opzoeken. Je beland nog in één of ander duister tentje, waar je tot in de vroege uurtjes probeert om de ogen open te houden.

Ineens schrik je wakker en kijk je op de klok: het is 12:50 uur en je ligt nog steeds op de bank op een zaterdag. Gelukkig! Je mag het allemaal nog een keer beleven. Tot over een uur, tot Kerstrad!

Kerstrad Cursus: het examen
vr 16 dec 2022

Het aftellen van dagen verandert in het aftellen van uren... In de afgelopen weken hebben jullie de Kerstrad colleges gevolgd bij professor Maurik en meester Mark. Het grote doel hiervan was om de Kerstrad kennis op te frissen en te zorgen dat jullie komende zaterdag goed voor de dag komen. Nu is het moment daar om te testen of jullie klaar zijn voor het Kerstrad: het examen.

Zijn de Kerstrad-kriebels op het benodigde niveau om naar binnen te mogen bij de Sosefhal? De enige die dit kan beslissen is de enige echte Koning Kerstrad. Het examen wordt dan ook door Koning Kerstrad zelf afgenomen, de uitslag bepaalt of jullie morgen aanwezig kunnen zijn bij het Kerstrad.

Wij zijn er klaar voor, maar kom jij door het examen heen? Morgen om 14:00 uur zijn de deuren van de Sosefhal geopend voor dé dag van het jaar. Vergeet niet om hier alle informatie nog eens goed door te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tot morgen, tot Kerstrad!


50 jaar Kerstrad: alle informatie op een rijtje
wo 14 dec 2022

Het is nu écht bijna zover! Het Kerstrad keert terug in de Sosefhal voor een hele bijzondere editie, het is namelijk een jubileumjaar met 50 jaar Kerstrad. We hebben dus al 50 jaar Kerstrad achter de rug, maar komende zaterdag gaan we gewoon weer historie schrijven! Om de zenuwen bij jullie om te zetten in gezonde Kerstrad-kriebels, zetten we hieronder alle informatie nog één keer op een rijtje.

Het rad: hoofdprijzen om je vingers bij af te likken
Om 14:00 uur zullen de hekken van Sportpark de Strijphorst geopend worden voor de eerste Kerstrad-bezoekers. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want er zijn vanaf moment 1 weer fantastische prijzen te winnen. De Kerstdames betreden al snel de zaal om de loten te verkopen voor maar liefst 16 normale- en 6 superrondes.

Logischerwijs kunnen we nog niet alles prijsgeven, maar de hoofdprijzen zijn het benoemen wel waard. De échte winnaars van het Kerstrad gaan naar huis met onder meer een fiets, een 55 inch TV, een wedstrijdarrangement van Sparta Rotterdam voor 4 personen, een rondvlucht Westland en 2 kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort. Reden genoeg dus om op tijd aan te schuiven en jouw loten voor het Kerstrad bij de Kerstdames te kopen!

Teamronde en tafelverkoop
Naast de 16 normale- en 6 superrondes zal er zoals gebruikelijk ook een teamronde plaatsvinden. Deelname aan de teamronde is mogelijk door een tafel te kopen samen met jouw teamgenoten en/of vriendengroep. Hierbij zit ook de deelname aan het pauzespel inbegrepen, waarmee je nog wat extra prijzen binnen kunt slepen. Lees hier meer over de tafelverkoop voor het Kerstrad.

Het feest
Nadat de prijzen verdeeld zijn, schuiven we alle tafels aan de kant en wordt de Sosefhal op z'n kop gezet als nooit tevoren. De artiesten van het Kerstrad zijn al eerder aangekondigd, maar de line-up met Freddy Moreira, John West en DJ Rob van Veen is nogmaals het benoemen waard! Alle ingrediënten zijn aanwezig om de jubileumeditie van het Kerstrad tot een groot feest te maken. En dan horen we jullie denken: wat komt er na dat feest? Dat vragen wij ons ook af, aangezien dit moeilijk te overtreffen is. Maargoed, na het feest beginnen we weer braaf met het aftellen naar de volgende editie van het Kerstrad.

Leeftijdscontrole en alcoholbeleid
De minimumleeftijd van het Kerstrad is 18 jaar. Aangezien we op ons sportpark de NIX18-regeling hanteren, houdt dit in dat er bij de ingang streng op leeftijd geconcentreerd zal worden. De aanwezige beveiliging zal alle bezoekers vragen om zich te legitimeren, hierbij is het verplicht om een fysiek identiteitsbewijs te tonen. We vragen alle bezoekers van het Kerstrad om de medewerking, zodat het voor de beveiliging ook een dag is om nooit te vergeten.

Aanvulling op de muntenverkoop
Eerder deze week werd er al meer informatie prijsgegeven over de garderobe en de muntenverkoop van het Kerstrad. Op de verstrekte informatie hebben we nog een kleine aanvulling, namelijk dat de oranje munten alleen met PIN te betalen zijn op het Kerstrad. Dit maakt het voor iedereen makkelijker en sneller om munten te halen en uit te delen, zo houden de bezoekers meer tijd over om te genieten van het rad en het bijbehorende feest.

Catering
Op een dag als het Kerstrad moet er natuurlijk ook voor de innerlijke mens gezorgd worden. Vandaar dat er een foodtruck aanwezig zal zijn om jullie ook van eten te voorzien. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen een stevige bodem kan leggen voor de belangrijkste dag van het jaar. Let op: bij de foodtruck is het niet mogelijk om met de oranje munten te betalen, afrekenen kan met contant geld of PIN.

Kantine gesloten
Zoals gebruikelijk is de kantine op de dag van het Kerstrad gesloten. Door de sluiting van de kantine kunnen alle hardwerkende vrijwilligers zich volledig focussen op het opbouwen en voorbereiden van het Kerstrad. Uiteraard zien we jullie in het nieuwe jaar graag weer terug in de gezelligste kantine van het Westland, maar voor de restant van dit jaar blijft de kantine gesloten.

Tot zaterdag, tot Kerstrad!

Freddy Moreira zet het Kerstrad op z'n kop
di 13 dec 2022

We kunnen de paling al ruiken! Het Kerstrad komt nu zo dichtbij dat de geur van paling al rondzweeft over Sportpark de Strijphorst. De fanatieke vissers hebben al een wak gemaakt in het ijs van de Strijp om de laatste palingen uit het water te vissen. Hoog tijd dus om de volgende artiest bij jullie aan te kondigen. Eerder werd de Hollandse gezelligheid van John West al aangekondigd, vandaag is het tijd voor Freddy Moreira!

Niemand minder dan Freddy Moreira staat komende zaterdag op het podium van het Kerstrad. Deze artiest heeft in de afgelopen jaren heel de wereld over gereisd om de grootste clubs op z'n grondvesten te laten schudden. Van tours door Europa tot aan Zuid-Amerika, en nu dus eindelijk ook op het Kerstrad in Honselersdijk. De populaire deuntjes van Freddy Moreira zullen de bezoekers van het Kerstrad laten (tafel)dansen als nooit tevoren!

Een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van het Kerstrad, aangezien de Sosefhal hiermee echt op z'n kop gezet zal worden. Wij kijken er naar uit, hoe gaat het met jullie voorbereidingen?

Tot zaterdag, tot Kerstrad!

Koning Kerstrad: koop nou loten, draaien maar!
di 13 dec 2022

Twee jaar geleden werd er Kerstrad-geschiedenis geschreven. In de zware periode van coronamaatregelen maakte presentator Rob Thoen de ongekende transformatie door tot Koning Kerstrad. Als voorbereiding op de online editie van het Kerstrad werd onze Rob gekroond tot de enige Koning Kerstrad, zonder twijfel één van de ultieme hoogtepunten in 50 jaar Kerstrad-historie.

Het leven van de doodnormale Rob Thoen veranderde in één klap. Na de release van het nummer op YouTube, Instagram én Spotify kon de kersverse Koning Kerstrad nauwelijks meer over straat zonder aangesproken te worden. De Kerstrad-fans moesten van de gekroonde koning afgehouden worden, naar verluid heeft Koning Kerstrad zelfs enige tijd ondergedoken gezeten om zich nog enigszins normaal voor te kunnen bereiden op het online Kerstrad.

Vandaag de dag, zo'n 2 jaar later, kan Koning Kerstrad gelukkig weer normaal over straat. Tenminste, in de maanden voor het Kerstrad neemt de gekte weer toe door de opkomende Kerstrad-kriebels. Het nogmaals op repeat zetten van Koning Kerstrad kan dan ook niet ontbreken in de warming-up voor het Kerstrad van 2022.

Dit is de ultieme kans om in de Kerstrad-stemming te komen, geniet hieronder nogmaals van de enige echte Koning Kerstrad! En wie weet staat er komende zaterdag nog een live-optreden van Koning Kerstrad te wachten...

Tot zaterdag, tot Kerstrad!


Kerstrad informatie: Garderobe & Muntenverkoop
ma 12 dec 2022

Het aantal dagen tot het Kerstrad wordt door heel Honselersdijk en omstreken afgeteld. Nu we in de week van het Kerstrad zijn beland, volgt er zoals altijd meer informatie over de dag zelf. Wat kunnen we komende zaterdag allemaal verwachten? En hoe bereiden we ons het beste voor op het langverwachte Kerstrad? Je leest het de komende dagen alles op onze website en social media kanalen, om vandaag te beginnen met de garderobe en de muntenverkoop.

Garderobe
Eén van de bekendste tradities van het Kerstrad is toch wel dat je aan het einde van de dag op zoek moet gaan naar je jas. Dit lukte lang niet altijd bij iedereen, gezien het aantal mensen dat de volgende dag hun jas kwam omruilen of een wanhopige oproep plaatsten op het gastenboek. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, ook voor deze traditie.

Dit jaar zullen we de zelfservice garderobe vervangen door een bemande garderobe, waardoor het een stuk moeilijker is om je jas kwijt te raken. Omdat het voor jullie al zwaar genoeg is dat er een traditie verloren gaat, hoeven de bezoekers van het Kerstrad niet te betalen voor de garderobe. Wil je toch vasthouden aan de traditie en je jas kwijtraken? Vraag dan aan de vrijwilligers bij de garderobe of ze je een verkeerd nummertje geven!

Muntenverkoop
Ondanks dat iedereen tijdens het Kerstrad College zijn/haar rekenkunsten heeft kunnen verbeteren, willen we het rekenwerk besparen voor onze Kerstdames en barvrijwilligers. We houden het net als voorgaande jaren zo eenvoudig mogelijk door met een muntenverkoop te werken. Alle loten voor het rad en diverse soorten dranken zijn te koop met de oranje SVH-munten. Bij het halen van eten bij de foodtruck is het niet mogelijk om af te rekenen met de oranje SVH-munten.

Heb je nog oranje SVH-munten liggen van één van onze eerdere evenementen? Geen probleem, deze kun je komende zaterdag gewoon gebruiken bij het Kerstrad. Let op: witte munten zijn niet meer geldig!

We hopen dat jullie met bovenstaande informatie nog beter voor de dag komen tijdens het Kerstrad. In de komende dagen volgt er nog meer informatie, dus zorg ervoor dat je de website en social media kanalen in de gaten houdt! We tellen samen af naar komende zaterdag…

Tot zaterdag, tot Kerstrad!

Advertentie

Prins Group