Recent nieuws

Voorlopige teamindelingen JO19-elftallen
woensdag

Hierbij de voorlopige teamindelingen van de JO19-teams. Van de JO19-1 groep zullen er nog 2 of 3 spelers toegevoegd worden aan JO19-2.

Activiteiten op Sportpark de Strijphorst tijdens de Zomerstop
maandag

Nu de schoolvakantie vandaag is gestart, fase drie van de renovatie eind van deze week wordt opgeleverd en de meeste Honselersdijkers weer terug zijn van hun oranje wolk, na het behalen van de 1e klasse, zijn er vanaf volgende week weer activiteiten op ons sportpark de Strijphorst.

Feyenoord Soccer Camp:
Maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 juli zal Ben Wijnstekers weer neerstrijken op Sportpark de Strijphorst met zijn trainersstaf voor de 6e maal het Feyenoord Soccer Camp.
Zijn er nog jeugdleden die zich nog niet hebben opgegeven, maar toch nog mee willen doen, schroom niet en meld je vandaag nog aan en ook jij gaat volgende week een sportieve en leerzame Soccer Camp tegemoet. https://www.feyenoordsoccerschools.nl/actueel/nieuwsoverzicht/uitgelicht-feyenoord-soccer-camp-bij-sv-honselersdijk, of bel met 06-52022350.

Fanfarra Amigosde Holambra verblijven van 27 juli tot 6 augustus op Sportpark de Strijphorst:
Tijdens de week van koningsdag in 2015 hebben jullie in Honselersdijk en omstreken kennis kunnen maken met de “Sambaband” uit Holambra, was het voor ondergetekende de bedoeling dit eenmalig te organiseren, heb ik ze toch maar weer uitgenodigd tijdens deze zomerstop. Dus vanaf volgende week vrijdag is de Sosefhal weer omgedoopt tot slaapzaal en zal met regelmaat de vrolijke sambaklanken over het hele sportpark te horen zijn. Maar niet alleen op het sportpark zijn ze luid en duidelijk te horen, maar ze treden o.a. ook op:
* Zomercarnaval in Rotterdam
* Verzorgingshuis Duinhof in Ter Heide
* De Kolk in Delft
* De Kreek in ’s Gravenzande
* Kaasmarkt in Edam
* Reddingsbrigade in Marken
* Op de Dijk in Volendam
* Gemeentehuis Naaldwijk
* AH- Plein Honselersdijk
* Varend corso door het hele Westland (muziekboot 2) op zaterdag

En als de groep op maandag 6 augustus moe en mak weer richting Brazilië gaan, dan staat op zaterdag 11 augustus alweer de 1e training van de selectie op het programma en gaat het voetbalseizoen 2018-2019 langzaam weer van start. Met als voorlopige hoogtepunt op 1 september o.a. de presentatie van de nieuwe wedstrijdkleding en de trekking van de grote loterij, wie rijdt er met de Suzukie Swift van het sportpark de Strijphorst af. Heb je nog geen loten en je wil ook gaan voor die auto of voor een van de andere mooie prijzen, je draagt de club ook een warm hart toe, bestel dan nu direct een of meer loten per mail beheer@svhonselersdijk.nl of bel met 06-52022350 en steunt die mooie club, waar altijd wat te doen is.

Ab van Dijk

5 vragen over de betaling van de contributie met ClubCollect
do 12 juli

Enkele weken terug viel op onze website al te lezen dat S.V. Honselersdijk met ingang van het voetbalseizoen 2018/2019 overstapt op ClubCollect voor de inning van de contributie. ClubCollect is een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat. Hoe gaat de contributie-inning vanaf nu precies in werking? Aan de hand van 5 vragen en evenveel antwoorden brengen we iedereen op de hoogte van de vernieuwde contributie-inning.

Hoe verloopt de betaling van de contributie?
Op 16 juli aanstaande ontvangt ieder lid van S.V. Honselersdijk een betaalverzoek via e-mail of sms, indien deze gegevens bekend zijn bij de club. Mocht dit niet het geval zijn ontvang je het betaalverzoek via de post, maar verzoeken we je wel graag om je e-mailadres en/of telefoonnummer door te geven via ledenadministratie@svhonselersdijk.nl. In het betaalverzoek staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina is het mogelijk om via iDeal de contributiebetaling te voldoen.

Wat gebeurt er met de automatische incasso waar ik eerst gebruik van maakte?
Indien je gebruik maakte van een automatische incasso bij de betaling van de contributie, vervalt deze automatisch. S.V. Honselersdijk draagt hiervoor de zorg, de leden van S.V. Honselersdijk hoeven geen actie te ondernemen op dit gebied.

Kan ik ook met een automatische incasso betalen in plaats van iDeal?
Het is mogelijk om voor een betaling via automatische incasso te kiezen in plaats van een betaling met iDeal. Op de persoonlijke betaalpagina kan er gekozen worden voor een automatische incasso. Let op: bij een automatische incasso dien je genoeg saldo op de desbetreffende rekening te hebben op de door ClubCollect aangegeven datum. Mocht dit niet zo zijn, ontvang je per mislukte incasso een 'boete' van €3,50.

Kan het contributiebedrag ook gespreid betaald worden?
Het is mogelijk om de betaling gespreid te doen door op de persoonlijke betaalpagina een machtiging te verstrekken aan ClubCollect. Met de gespreide betaling wordt het totale bedrag opgedeeld in stukken en op de door ClubCollect vastgestelde data afgeschreven.

Hoe kan ik zien of de betaalpagina echt van ClubCollect is?
De eerste mail of sms zal verstuurd worden op maandag 16 juli. In deze mail of sms zal nadrukkelijk de naam van ClubCollect en S.V. Honselersdijk genoemd worden. Ten slotte is het mogelijk om de naam van ClubCollect bij de iDeal betaling of automatische incasso te verifiëren. De betaling zal namelijk moeten worden gedaan aan "ClubCollect Payments STG". Door bovenstaande punten te checken, kan met zekerheid gezegd worden dat alles goed verloopt.

We hopen iedereen voldoende geïnformeerd te hebben over het gebruik van ClubCollect. Let er op dat op maandag 16 juli het eerste betaalverzoek verstuurd zal worden. Zorg ervoor dat bij de club zowel e-mailadres, telefoonnummer als adresgegevens bekend zijn, doe dit via een e-mail naar ledenadministratie@svhonselersdijk.nl.

Voorlopige teamindelingen JO17 en JO15
za 7 juli

Hierbij nog net voor de vakantie de voorlopige teamindelingen van de JO15- en JO17-teams. De selectieteams zullen pas na het tweede deel van de voorbereiding in augustus worden ingedeeld. Bij de indeling van de overige elftallen is er naar gestreefd om deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de diverse beoordelingen van trainers, leiders en scouts.

Voor nu allemaal een fijne vakantie gewenst!

Informatie lotenverkoop van loterij voor renovatie kleedkamers
do 5 juli

De verkoop van de loterij is twee maanden geleden van start gegaan, wat betekent dat iedereen nu de mogelijkheid heeft om loten te kopen. Om kans te maken op één van de mooie prijzen kunnen loten van €20 per stuk gekocht worden. Zoals wellicht bekend is vindt de trekking van de loterij plaats op 1 september 2018, de dag waarop ook de gerenoveerde kleedkamers in gebruik zullen worden genomen. De loten zijn te koop op onderstaande manieren.

- Bestellen via beheer@svhonselersdijk.nl
Stuur een e-mail met je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en het gewenste aantal loten naar beheer@svhonselersdijk.nl. Geef hierbij ook aan voor welke betaalwijze je kiest: factuur of betaling per bank.

- De sponsor- of loterijcommissie
Zowel de sponsor- als de loterijcommissie verkoopt loten, neem hiervoor contact op met de leden van deze commissies.

- Verkopers van seniorenelftallen
Vanuit verschillende seniorenelftallen zullen spelers loten verkopen.

Houdt de website en social media van S.V. Honselersdijk in de gaten voor meer informatie over de lotenverkoop. Zie ook de bijgevoegde flyer voor een overzicht van de loterij-informatie.

Uiteraard zijn er naast de hoofdprijs ook nog andere spectaculaire prijzen te winnen. Onderstaand staat het gehele overzicht van de prijzen die met de loterij gewonnen kunnen worden:
1. Suzuki Swift
2. Elektrische fiets
3. Verzorgde voetbalwedstrijd voor 2 personen + overnachting
4. Samsung UHD TV
5. Apple iPad 32 GB
6. Sony PlayStation 4 + Call of Duty WWII
7. BBQ
8. Seiko herenhorloge
9. Seiko dameshorloge
10. Geheel verzorgd diner voor 4 personen bij Bij5

Vrijwilliger van de Maand: een duo van vrijwilligers in de maand juli!
wo 4 juli

Sommigen was het al opgevallen: er is in de maand juni geen Vrijwilliger van de Maand uitgeroepen. Dit heeft er alles mee te maken met dat er in de maand juli een duo aan vrijwilligers wordt verkozen tot Vrijwilliger van de Maand. Om die reden kwam de verkiezing in de maand juni te vervallen.

De komende weken zal bekend worden welk duo wordt uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Maand. Tot die tijd is het voor alle Honselersdijkers nog gissen naar de namen van het tweetal vrijwilligers. Ben je benieuwd welk duo Vrijwilliger van de Maand juli wordt? Houd dan de website en onze social media kanalen in de gaten....

Komende zaterdag 7 juli: Westlands Elftal tegen Excelsior Rotterdam
di 3 juli

Na eerdere oefenwedstrijden tegen onder meer Sparta Rotterdam en VVV Venlo zal het Westlands Elftal komende zaterdag een wedstrijd spelen tegen Excelsior Rotterdam. Om 14:30 uur wordt er op Sportcomplex de Hoge Bomen bij RKVV Westlandia afgetrapt voor een boeiende oefenwedstrijd.

Er zijn voor deze wedstrijd twee spelers van S.V. Honselersdijk opgenomen in de selectie van trainer Johan Voskamp. Aanvallers Angelo Zwirs en Tom van Veen mogen het goede seizoen met ons eerste elftal een mooi slotstuk geven bij het Westlands Elftal. Uiteraard hopen we dat de aanvallers veel speelminuten zullen krijgen tegen de Rotterdammers.

Iedereen is welkom op Sportcomplex de Hoge Bomen om komende zaterdag, 7 juli, de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam te bekijken. De entree is €5, de wedstrijd start om 14:30 uur. Om 12:30 zal er nog een afscheidswedstrijd van Ruud Bijl en Jasper van Dijk plaatsvinden.

Voorlopige competitie-indeling voor het eerste elftal: 1e klasse B
ma 2 juli

De KNVB heeft de voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt voor ons eerste elftal. Komend seizoen zal de formatie van trainer Piet Boon voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomen in de eerste klasse.

S.V. Honselersdijk wordt ingedeeld in de 1e klasse B, wat betekent dat de oranjehemden op mogen nemen tegen onder andere RKVV Westlandia en Die Haghe. Verder mag er enkele keren afgereisd worden naar Zeeland, ook komt S.V. Honselersdijk met Brielle een oude bekende tegen. De indeling moet nog definitief gemaakt worden door de KNVB, echter lijkt het er vooralsnog op dat niets aan de indeling zal veranderen.

De complete competitie-indeling van 1B is als volgt:
BVCB, Brielle, RVVH, Rijsoord, Heinenoord, S.V. Honselersdijk, Forum Sport, Westlandia, Deltasport, SHO, Die Haghe, Kloetinge, Meeuwen, sv Poortugaal.

S.V. Honselersdijk 3 kroont zich tot eerste Honselse winnaar Coppa il Terzo Tempo
zo 1 juli

Zaterdag 23 juni werd op Sportpark De Strijphorst het jaarlijkse Coppa il Terzo Tempo toernooi afgewerkt. Een kwalitatief zeer sterk deelnemersveld was naar Honselersdijk getrokken om te strijden om de felbegeerde 'beker van de derde helft'. Onder meer titelverdediger Verburch 4, het sterke VELO 31 en S.V. Honselersdijk 3 namen deel aan het toernooi waaraan voornamelijk Westlandse vriendenteams het seizoen afsluiten tijdens een gezellig toernooi.

Voorafgaand aan het toernooi had de loting bepaald in welke poule ieder team zijn kunsten mocht vertonen. Poule A bestond uit vier teams: Naaldwijk 3, S.V. Honselersdijk 6 (zeuven min één), FC 's Gravenzande 16 en S.V. Honselersdijk 10. Op het eerste gezicht leken er in deze poule mogelijkheden te liggen op Honsels succes. Niets bleek echter minder waar en het was uiteindelijk het verrassende FC 's Gravenzande 16 (7e klasse) dat ongeslagen de poulefase wist te overleven. S.V. Honselersdijk6 werd op gepaste afstand tweede met slechts 8 punten (tegenover 12 punten voor nummer één FC 's Gravenzande 16).

In poule B waren de ogen vooral gericht op oud-winnaar VELO 31 en titelverdediger Verburch 4. De overige teams die in deze poule uitkwamen waren thuisploeg S.V. Honselersdijk 9 en deelnemer van het eerste uur FC 's Gravenzande 13. Titelverdediger Verburch 4 kon de verwachtingen - ondanks een sterke selectie - niet waarmaken en wist na de groepsfase al dat de titel van vorig jaar niet zou worden verdedigt. VELO 31 voetbalde zich op indrukwekkende wijze richting de kruisfinales en eindigde op de eerste plaats in deze poule.

Bijzonder spannend werd het in poule C, waar De Club van Honsel, S.V. Honselersdijk 7, vv Quintus 3, vv Verburch 6 en rkvv Westlandia 10 onderling mochten uitvechten wie een plekje ind e kruisfinales mocht bemachtigen. Uiteindelijk eindigden beide thuisteams - De Club van Honsel en S.V. Honselersdijk 7 - op een gedeelde eerste plaats, waardoor penalty's moesten gaan uitwijzen wie het in de volgende ronde mocht gaan opnemen tegen de winnaar van poule D. Uiteindelijk bleek De Club van Honsel te beschikken over de beste strafschopnemers en dus ging het team van onze sponsor - net als vorig jaar - door naar de halve finales.

Wie het tegen De Club van Honsel zou gaan opnemen in de halve finale werd uitgevochten in poule D. In deze poule waren S.V. Honselersdijk 3, DSV Concordia 2, vv Lyra 7, rkvv Westlandia 11 en FC 's Gravenzande 15 aan elkaar gekoppeld. De groepswinst ging uiteindelijk naar het derde elftal van S.V. Honselersdijk, waardoor we een geheel Honselse halve finale zouden krijgen.

In de halve finales zou het dus gaan tussen het verrassende FC 's Gravenzande 16 - VELO 31 en de thuisteams De Club van Honsel - S.V. Honselersdijk 3. In beide duels wist de reguliere speeltijd van 20 minuten geen winnaar aan te wijzen, waardoor er op beide velden een starfschoppenserie zou volgen. Het was ongekend spannend en uiteindelijk bleken VELO 31 en S.V. Honselersdijk 3 de beste strafschopnemers, waardoor twee ijzersterke teams elkaar in de finale zouden treffen.

In een aantrekkelijke finale zou er uiteindelijk twee keer worden gescoord. Allereerst was er een werkelijk fantastische goal van de Wateringers van VELO 31, waarbij keeper Jeroen Hofland kansloos werd gelaten bij een schitterend afstandsschot. S.V. Honselersdijk 3 wist echter op memorabele wijze nog gelijk te maken. Na een fantastisch balletje, wist Lars Ammerlaan op prachtige wijze af te ronden: 1-1. Er waren voor beide ploegen kansen op de eindoverwinning, maar ook in deze wedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beide ploegen wisten de nodige penalty's te missen, maar uiteindelijk bleek een misser in de knock-out fase VELO 31 fataal. Hierdoor kon S.V. Honselersdijk 3 vieren dat zij zich wisten te kronen tot de eerste Honselse winnaar van de Coppa il Terzo Tempo.

Na de finale was het traditiegetrouw tijd voor 'het derde helft spel'. Dit jaar moesten de teams drie oefeningen in estafettevorm uitvoeren: buikschuiven, bier atten en vijf maal hooghouden. Het spel trok veel bekijks en dit leverde schitterende momenten op. Uiteindelijk bleek Naaldwijk 3 het sterkste in deze derde helft, waardoor zij aan de haal gingen met de fameuze 'Capitano del Terzo Tempo'-aanvoerdersband. Onder muzikale begeleiding van DJ D3nz en vervolgens zanger John Dame bleef het nog lang gezellig op het terras van S.V. Honselersdijk, waar ook de leden van sponsor De Club van Honsel zich bij de menigte voegde.

Graag willen wij via deze weg iedereen bedanken die zich hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken: alle deelnemers, toeschouwers, arbiters en barvrijwilligers ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van een gezellige dag. Uiteraard had dit alles niet mogelijk geweest zonder de hulp van het bestuur van S.V. Honselersdijk en onze sponsor: De Club van Honsel. Onwijs bedankt dat wij ieder jaar de mogelijkheid krijgen om dit toernooi te organiseren! Wij kijken alweer uit naar volgend jaar en hopen uiteraard dat iedereen daar volgend jaar weer bij zal zijn. Tot volgend jaar!

S.V. Honselersdijk op braderie van Honselse Feestweek
vr 29 juni

Tijdens de Honselse Feestweek is S.V. Honselersdijk vertegenwoordigd op de braderie. Er is een leuk kraampje te vinden van de club, waar onze vrijwilligers aan alle bezoekers vol enthousiasme vertellen over hoe leuk het is om bij S.V. Honselersdijk te voetballen. Ben je nog geen lid en lijkt het je leuk om bij S.V. Honselersdijk te komen voetballen? Kom dan langs bij ons kraampje op de braderie!

Ook vertellen de Honselersdijkers iedereen graag meer over de loterij van 1 september aanstaande, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de renovatie van de kleedkamers gaat.

We zien iedereen graag deze dagen terug op de braderie!

Honselse auto van loterij neemt deel aan reclamekaravaan van Honselse Feestweek
do 28 juni

Vanavond heeft de wielerronde van de Honselse Feestweek plaatsgevonden. Namens S.V. Honselersdijk deden enkele vrijwilligers mee aan de reclamekaravaan. Hierbij was de auto te zien die gewonnen kan worden met de grote loterij van komende 1 september.

Zoals iedereen weet gaat de opbrengst van de loterij in z'n geheel naar de renovatie van de kleedkamers. Heb je interesse in loten of wil je meer weten over de loterij? Klik dan snel verder!

Zaterdag 30 juni inleveren van spullen voor jeugdspelers
wo 27 juni

Op zaterdag 30 juni 2018 zullen alle kledingstukken, coachjassen en trainingsmateriaal weer ingenomen worden.

Voor de mini F, JO8, JO9, JO10 en JO11 kan dat om 09:00 uur in kleedkamer 3.
Om 10:00 uur kunnen de spelers van JO13 en JO15 de spullen inleveren.
Om 11:00 zijn de jeugdspelers van JO17 en JO19 aan de beurt.

Tevens is het mogelijk voor iedereen om de nieuwe kledinglijn te passen voor de maat, zodat men de kleding later via de vernieuwde webshop kan bestellen.

Voor de trainers en de leiders van alle elftallen hebben we ook een oproep: willen jullie de ballen, de waterzak, de bidonkratten en overige trainingsattributen in de gebruikelijke lockers doen, zodat deze spullen ook uitgezocht kunnen worden.

Schrijf je in voor het Feyenoord Soccer Camp van 23 t/m 25 juli op S.V. Honselersdijk
wo 27 juni

Het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven voor het Feyenoord Soccer Camp. Tijdens dit Soccer Camp wordt er drie dagen op de Feyenoord-manier getraind. Het driedaagse evenement zal van maandag 23 t/m woensdag 25 juli 2018 plaats vinden op de velden van S.V. Honselersdijk.

De trainingen worden inhoudelijk verzorgd door Feyenoord Academy, onder leiding van minimaal één oud-speler van Feyenoord. Deelnemers aan een Soccer Camp worden voorzien van een officieel Feyenoord Soccer Schools-tenue van Adidas (shirt & broek) en er wordt elke dag voor voldoende drinken en een lunch gezorgd. Daarnaast krijgen alle deelnemers na afloop van het voetbalkamp o.a. een Feyenoord-bal mee naar huis. Als klap op de vuurpijl ontvang je na het deelnemen aan de Soccer Camp dagen een persoonlijk deelname-certificaat, getekend door de hoofdtrainer.

Meer details over het Feyenoord Soccer Camp en het inschrijfformulier zijn terug te vinden via onderstaande link.
Meer details en inschrijfformulier Feyenoord Soccer Camp

We hopen jullie allemaal terug te zien tijdens de Feyenoord Soccer Camps dagen! Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder genieten van de aftermovie van vorig jaar.

Oproep: (jeugd)spelers gezocht voor de Honselse feestweek
di 26 juni

Deze week is het weer tijd voor de Honselse feestweek. In de feestweek zal S.V. Honselersdijk ook op meerdere manieren te zien zien, onder meer met een kraampje op de braderie.

Om op alle dagen flyers uit te kunnen delen, willen we graag een oproep doen aan (jeugd)spelers die willen helpen met flyeren en/of mee willen lopen met de reclamekaravaan. Voor onderstaande tijdstippen zoeken we nog (jeugd)spelers, uiteraard zijn we ook hartstikke blij wanneer je bij één onderdeel aanwezig kunt zijn.

- Donderdagavond: voor de donderdagavond zoeken we bij de reclamekaravaan 4 kinderen die mee willen lopen.
- Vrijdag en zaterdag: voor de vrijdag en zaterdag zoeken we 4 (jeugd)spelers die kunnen helpen met flyeren. Uiteraard zijn we ook blij als je alleen op vrijdag of alleen op zaterdag kunt helpen.

Mocht je interesse hebben, meer informatie willen of iemand kennen die ons wil helpen: laat het dan weten aan Dennis van Schoten via 06-14356936

Brian Valstar nieuwe aanwinst voor selectie van S.V. Honselersdijk
di 26 juni

Voor komend seizoen heeft S.V. Honselersdijk de selectie opnieuw weten te versterken met een talentvolle voetballer. Naast Rico Kok en Rik van Schie komt ook Brian Valstar vanaf komend seizoen uit voor de oranjehemden. Brian, het 18-jarige broertje van selectiespeler Joey, maakt de overstap van de A-junioren van Westlandia naar de senioren selectie van S.V. Honselersdijk.

In onderstaand interview maken we alvast kennis met de rechtsbenige buitenspeler, die voor velen al een bekend gezicht is door zijn eerdere periode als speler van onze club.

Zou je jezelf voor kunnen stellen aan de supporters van Honselersdijk?
"Ik ben Brian Valstar, 18 jaar en ik speelde afgelopen seizoenen bij Westlandia. In de jeugd ben ik bij S.V. Honselersdijk begonnen, waarna ik als eerstejaars B-junior naar Westlandia vertrok. Vanaf komend seizoen keer ik echter weer terug naar de club waar het voor mij allemaal begon."

Wat is de belangrijkste reden geweest voor de overstap naar S.V. Honselersdijk?
"Een belangrijke reden voor mij is dat ik hier eigenlijk allemaal bekenden tegenkom. Aangezien ik hier tot en met de C-junioren heb gespeeld, ken ik nog veel jongens. Daarnaast raakte ik een beetje het plezier kwijt bij Westlandia, het was moeilijk om mezelf elke keer weer 100% op te laden voor wedstrijden."

Wat zijn je persoonlijke ambities bij je terugkeer?
"Mijn persoonlijke doel is om zo snel mogelijk nog beter te worden en uiteindelijk in het eerste elftal komen te spelen. Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat we als selectie zijnde zo goed mogelijk presteren."

Wat zijn tot nu toe de hoogtepunten uit je voetbalcarrière?
"In mijn eerste periode bij S.V. Honselersdijk ben ik Westlands Kampioen geworden. Dit jaar heb ik met Westlandia JO19-1 nog meegedaan aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie, wat ook een mooie ervaring was."

Kijk je er naar uit om samen met je broer Joey te gaan voetballen?
"Ja zeker wel. Het heeft niet meegespeeld in mijn keuze voor S.V. Honselersdijk, maar we hebben wel altijd gezegd dat we een keer samen met elkaar in een elftal willen spelen. Het zou mooi zijn als dat nu bij S.V. Honselersdijk zou gebeuren."

Wat zijn je sterke punten en wat zijn verbeterpunten waaraan je wil gaan werken?
"Mijn sterke punt is op snelheid een 1-op-1 actie uitvoeren. Wat ik nog graag wil verbeteren is het rustig blijven aan de bal en ook wil ik mijn linkerbeen nog beter ontwikkelen."

Na de zomerstop zal Brian Valstar aansluiten bij de selectie van trainer Piet Boon. We wensen Brian veel succes voor komend seizoen als speler van S.V. Honselersdijk! Op onderstaande foto poseert Brian in een shirt van S.V. Honselersdijk met aanvoerder Marcel Bruggeling van het eerste elftal.

Tweemaal een 2e plek voor S.V. Honselersdijk bij Westlands Voetbalgala
ma 25 juni

Tijdens het Westlands Voetbalgala werden gisteravond in diverse categorieën prijzen uitgereikt. In twee categorieën was S.V. Honselersdijk genomineerd. Allereerst was het eerste elftal van S.V. Honselersdijk genomineerd in de categorie Elftal van het Jaar, waarnaast middenvelder Leon de Brabander ook nog genomineerd was in de categorie Speler van het Jaar.

De uitreiking van de voetbalprijzen vond plaats in Unicum Elzenhagen in Poeldijk, waar het gala opnieuw een mooie entourage kende. Helaas voor de in grote getale aanwezige Honselersdijkers werd de avond niet afgesloten met een hoofdprijs. Halverwege de avond werd bekendgemaakt dat Leon tweede was geëindigd in de categorie Speler van het Jaar. Deze titel ging naar VELO-middenvelder Joery Verbeek.

De grote afsluiter van de avond was de bekendmaking van het Elftal van het Jaar. Van de genomineerde elftallen ging SC Monster er uiteindelijk vandoor met de felbegeerde titel, mede door het kampioenschap in de 3e klasse werden de Monsternaren beloond met de 1e plaats. Een mooie tweede plaats was er voor S.V. Honselersdijk door de knappe promotie naar de 1e klasse waarmee clubgeschiedenis werd geschreven.

Op de foto's zijn Leon de Brabander, Tom van Veen en aanvoerder Marcel Bruggeling te zien nadat zij de prijzen in ontvangst hadden genomen. Via deze weg willen we de organisatie van het Westlands Voetbalgala bedanken voor de goede organisatie, het is goed om te zien dat dit gala weer jaarlijks terugkeert!

Aftermovie promotie naar de eerste klasse
ma 25 juni

Het is inmiddels ruim een week geleden dat het eerste elftal van S.V. Honselersdijk promoveerde naar de eerste klasse. Op 16 juni werd er clubgeschiedenis geschreven, de heuglijke dag zullen we nog lang gaan herinneren.

De feestelijke dag is op camera vastgelegd door Daphne Persoon Design, wat een schitterende aftermovie heeft opgeleverd. Herbeleef de schitterende feestdag nog een keer met de mooie aftermovie:

Vanuit de kantine....
zo 24 juni

Door: Bestuurslid kantinezaken Kim van Zanten

De laatste zaterdag, het laatste evenement
Afgelopen weekend was de laatste zaterdag, het laatste evenement van het seizoen 2017/2018 bij S.V. Honselersdijk. Een zeer geslaagd Coppa Il Terzo Tempo toernooi en een gezellig afsluiting van De Club van Honsel.
Bij S.V. Honselersdijk staan we erom bekend dat we vieren wat we vieren kunnen.
Vooral die “vele handen” is een belangrijk ingrediënt om tot een groot feest te komen. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik wil het toch weer even benadrukken: vele handen maken licht werk! Het gehele seizoen, maar zeker ook wanneer het einde van het seizoen nadert, we al een beetje “voetbal-moe” raken en de frequentie van de feesten juist in de laatste maand nog eens extra omhoog gaat. Wat is er ontzettend hard gewerkt door iedereen! Als bestuurslid kantinezaken ben ik ontzettend blij én trots op alle vrijwilligers die het gehele seizoen, tot de laatste zaterdag/het laatste evenement achter de bar en in de keuken geholpen hebben. Hartelijk dank!

Trouwe vrijwilligers bedankt!
De afgelopen weken hebben we een aantal trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit omdat ze na vele jaren keuken- en bardienst draaien, met ingang van het nieuwe seizoen gaan stoppen. Gelukkig niet omdat ze het niet naar hun zin hadden, maar vanwege werk in het buitenland, het niet meer kunnen combineren met ander vrijwilligerswerk, een andere sport of omdat ze na heel veel jaren bar- en keukendienst draaien, aan een andere uitdaging toe zijn.
Vanuit Kantinezaken en het Bestuur van S.V. Honselersdijk hebben we Jos Vijverberg, André Gerrebrands,
Marcel Vis, Marco Zwinkels, Roel van Meurs, Dick Hendriks, Linda Vollebregt en Wendy v/d Helm met een kleine attentie persoonlijk bedankt voor hun jarenlange, trouwe, fantastische inzet!

Enquête kantinezaken
Als bestuurslid kantinezaken hecht ik veel waarde aan persoonlijk contact. In combinatie met mijn gezin, privé en werk is het niet altijd mogelijk om alle barteams frequent te bezoeken en te spreken.
Omdat ik het belangrijk vindt om te weten hoe de bar-/keukenvrijwilligers op dit moment hun vrijwilligerswerk ervaren en waar zij eventuele uitdagingen/ knelpunten/ verbeteringen zien liggen, heb ik onlangs een enquête verspreid.
Van de circa 76 verstuurde enquêtes zijn er 36 ingevuld. Dit komt neer op 47% en is een mooi percentage om over een representatief onderzoek te spreken. Er zijn hele waardevolle antwoorden gegeven, zowel concreet voor de korte termijn, als wensen en verbeteringen voor de langer termijn. De komende maanden ga ik een en ander in kaart brengen en kom er op een later moment bij jullie op terug. Voor nu wil ik alle vrijwilligers die de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen, hartelijk bedanken!

Vacatures nieuwe seizoen
Zoals jullie eerder in dit bericht hebben kunnen lezen, stoppen acht vrijwilligers. Ze stonden ingedeeld op verschillende plekken en tijden: de keuken, de bar, openen, ochtend, middag, avond, zaterdag, door de weeks…..en hadden ontzettend veel ervaring.
Jullie zullen begrijpen dat het weer een aardige klus wordt om de komende maanden de bezetting weer rond te krijgen en de nieuwe vrijwilligers in te werken. Daarom vraag ik jullie om met mij mee te denken hoe we dit zo snel mogelijk weer geregeld kunnen krijgen.
Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om 1x per 4 weken of 8 weken in de keuken of achter de bar te helpen? Of vind je het leuk om nieuwe vrijwilligers in te werken? Laat het mij graag weten! Dit kan via: 06-54912050

Op dit moment staan deze vacatures open:

- 7.15 – 10.00 uur openen – 1x per 4 weken
We zijn op zoek naar 2 vroege vogels die het gebouw kunnen openen. Uiteraard worden jullie ingewerkt. Samen zorg je ervoor dat de voorraad in de koelkasten wordt aangevuld en dat de (simpele) voorbereidingen in de keuken worden gedaan, denk aan het maken van broodjes ham/ kaas en snacks en tosti’s ontdooien.
Er is nog weinig bezoek, dus je verkoopt voornamelijk koffie en thee. Zo kun je in alle rust voorbereidingen treffen en rustig wakker worden. Muziekje aan, maak het gezellig, voor je het weet, is het 10.00 uur en word je door het volgende team alweer afgelost.

- 10.00 – 13.00 uur keukendienst – 1x per 4 of 8 weken
Vind je de keuken leuk, maar weet je nog niet zo goed hoe het werkt? Wil je rustig ervaring opdoen en nog niet direct veel bakken? Dan is dit een mooie tijd om keukendienst te draaien. Uiteraard word je ingewerkt. En de openers zorgen voor een goede voorbereidingen, waardoor jij je alleen maar hoeft te richten op de bestellingen die vanaf dat moment binnen komen. Indien het wat drukker wordt, zo rond 12.00 uur, kan er altijd iemand van achter de bar bijspringen. Je bent immers samen één team, dus je helpt elkaar waar nodig.

- 10.00 – 13.00 uur bardienst – 1x per 4 of 8 weken
Wil je graag mensen leren kennen? Vind je het leuk om een praatje te maken? En mensen blij te maken met iets te drinken of te eten? Kom dan achter de bar helpen! Je word uiteraard ingewerkt en mag zelf aangeven of je het komende seizoen 1x per 4 weken of 1x per 8 weken bardienst wil draaien. Je staat met 3-4 personen, waarvan 1 keukendienst en 2-3 mensen achter de bar. Samen maak je er een gezellig dienst van.

- Evenementen en toernooien – op afroep
Zou je ook graag je steentje bij willen dragen, omdat je weet dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan, maar is het voor jou lastig om in een structureel rooster mee te draaien? Geen probleem! Meld je aan voor bar-/ keukendiensten tijdens evenementen en toernooien. Denk hierbij aan een pub quiz, een nieuwjaarsreceptie, een toernooi etc.
Veel data ten behoeve van het seizoen 2018/2019 worden in september a.s. al vastgezet. Zo kun je je tijdig aanmelden en ze alvast vrij houden in je agenda.

Tot slot
Inmiddels zit mijn eerste jaar als bestuurslid kantinezaken er al weer op. Echt heel wat anders dan secretaris! Maar erg leuk om te doen. Het eerste jaar stond vooral in het teken van kennismaken, ontdekken, leren, opzetten etc. Ook volgend seizoen ga ik hier graag, samen met jullie, mee verder.
Maar nu eerst even vrij, zomer en vakantie. Ik kijk er naar uit. En ik verwacht jullie ook. Heel erg bedankt voor al jullie inspanningen het afgelopen seizoen, geniet van een welverdiende zomer/vakantie en graag tot half augustus!

Kim van Zanten

Seizoensafsluiting van De Club van Honsel met afscheid van voorzitter Alex Prins
zo 24 juni

Afgelopen zaterdag werd het seizoen met alle leden van De Club van Honsel afgesloten door een gezamenlijk buffet op de club na afloop van het Coppa Il Terzo Tempo toernooi. Bij de seizoensafsluiting werd ook afscheid genomen van voorzitter Alex Prins, die eerder dit seizoen al aan heeft gegeven dat hij het stokje overdraagt aan Jos Scheffers.

De dag van de seizoensafsluiting begon voor veel leden van De Club van Honsel met de deelname aan het seniorentoernooi Coppa Il Terzo Tempo. In de poulefase eindigde het elftal van de sponsoren op gelijke hoogte met het 7e elftal van S.V. Honselersdijk. Een zenuwslopende penaltyserie, die winnend werd afgesloten, zorgde ervoor dat de halve finale werd bereikt. In de halve finale moest vervolgens helaas het hoofd gebogen worden in opnieuw een penaltyserie tegen uiteindelijke winnaar van het toernooi S.V. Honselersdijk 3.

Na afloop van het toernooi werd er met z'n allen gegeten op de club met een goed verzorgd buffet. Bij de afsluiting van het seizoen werd er afscheid genomen van twee personen. Voorzitter Alex Prins en secretaris Henk van Renesse namen afscheid van De Club van Honsel. Henk van Renesse heeft een andere functie binnen S.V. Honselersdijk gekregen als teammanager van het eerste elftal, terwijl voorzitter van De Club van Honsel Alex Prins het stokje na bijna 7 jaar overdraagt aan Jos Scheffers. Alex en Henk werden door de voorzitter van S.V. Honselersdijk, Erik Sosef, in het zonnetje gezet en bedankt voor de inzet voor de businessclub. Vervolgens was het de beurt aan Alex Prins om, op de tafels, een afscheidsspeech te houden.

De leden van De Club van Honsel voegden zich na afloop van de seizoensafsluiting nog bij de grote menigte op het buitenterras. Onder het genot van een drankje werd de dag feestelijk afgesloten, zo genoot Harry ter Laak onder meer van het optreden van zanger John Damen.

De Club van Honsel wil graag alle leden bedanken voor het mooie seizoen. Uiteraard hopen we volgend jaar gezamenlijk weer een mooi seizoen te beleven met meerdere interessante bedrijfsbezoeken en overige bijeenkomsten.

Tom Lobert heeft afscheid genomen van selectievoetbal bij S.V. Honselersdijk
vr 22 juni

Donderdagavond stond de afscheidswedstrijd van Tom Lobert op het programma. In een georganiseerde wedstrijd tussen de huidige selectie en de vrienden van Tom Lobert zwaaide de 33-jarige verdediger af als selectiespeler.

Uiteraard verscheen Tom Lobert als aanvoerder van zijn eigen elftal vol vrienden en oud-teamgenoten aan de aftrap. In een wedstrijd van twee maal 20 minuten mocht Tom nog één keer laten zien waarom hij 15 jaar lang een belangrijke pion is geweest in de selectie van S.V. Honselersdijk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en werd Tom Lobert enkele minuten voor het einde onder luid applaus gewisseld.

Zoals velen al weten, speelde Tom maar liefst 370 wedstrijden in het eerste elftal van de oranjehemden. Een prestatie van formaat, waarvoor Tom donderdagavond meerdere malen werd bedankt. Allereerst op het veld met een bos bloemen door teammanager Henk van Rennese, waarna in de kantine na afloop nog een dankwoord werd uitgesproken door voorzitter Erik Sosef en aanvoerder Marcel Bruggeling. Namens de selectie ontving Lobert een mooie herinnering aan 15 jaar selectievoetbal in de vorm van een spiegel met speciale inscriptie.

Volgend jaar zal Tom Lobert aan de zijde van zijn tweelingbroer Niels zijn voetbalkunsten in het derde elftal vertonen. We willen Tom nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de selectie en wensen hem uiteraard nog veel succes en plezier toe in het derde elftal!

Nieuwe jeugdindelingen
do 21 juni

De indelingen van de jeugdelftallen (JO13, JO11 en JO9) voor volgend seizoen worden uiterlijk dinsdag 26 juni bekend gemaakt. Dit bericht is ook afgestemd binnen de club. We willen dit laten weten aan de ouders en kinderen.

Met vriendelijke groet,
Walter de Koning
TC-lid JO13 en JO11

Donderdag 21 juni: Afscheidswedstrijd van Tom Lobert
wo 20 juni

Komende donderdag vindt de afscheidswedstrijd van Tom Lobert (33) plaats. De zowel binnen als buiten de club zeer bekende verdediger neemt na 15 seizoenen afscheid van het selectievoetbal bij de senioren. In een wedstrijd tussen de huidige selectie en oud-teamgenoten van Tom wordt er afscheid genomen van een vertrouwd gezicht binnen de selectie van S.V. Honselersdijk.

In het seizoen 2003/2004 maakte Tom zijn debuut in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk onder trainer Roy Wasmus. De thuiswedstrijd tegen BMT eindigde helaas in een 1-2 nederlaag, maar gelukkig werd dat seizoen nog met een 6e plaats afgesloten in de 2e klasse.

Ruim 14 seizoenen en vele hoogtepunten later maakte Tom Lobert enkele maanden terug de beslissing om na dit seizoen te stoppen als selectiespeler. De verdediger heeft besloten om vanaf volgend seizoen samen met zijn tweelingbroer Niels in het derde elftal van S.V. Honselersdijk te gaan voetballen.

Het nemen van de beslissing om te gaan stoppen betekent dat er een einde aan een tijdperk komt waarin Tom maar liefst 370 wedstrijden (!!) in het eerste elftal heeft gevoetbald. Absolute hoogtepunten hierbij waren de promotie naar de 3e klasse in 2010 en de promotie naar de 2e klasse in 2016. Eerder dit seizoen heeft Tom, zo bleek achteraf, zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal winnend afgesloten tegen Verburch (4-1).

We willen namens de club Tom hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet in de selectie en wensen hem uiteraard veel succes en plezier toe in het derde elftal van onze vereniging. De afscheidswedstrijd zien we als een mooi moment om Tom extra in het zonnetje te zetten!

Het programma van de afscheidswedstrijd ziet er als volgt uit:
19:15 uur: Betreden van het veld
19:30 uur: Aanvang wedstrijd (2x20 minuten)
20:30 uur: Officiële afscheidsmoment

Uiteraard is iedereen donderdag van harte welkom op Sportpark de Strijphorst om de afscheidswedstrijd van Tom Lobert bij te wonen!

Kantine vanavond gesloten
wo 20 juni

Een kleine mededeling van huishoudelijke aard: de kantine zal vanavond, woensdag 20 juni, gesloten blijven. Tijdens het ouder-kind voetbal van komende vrijdag zal de kantine weer geopend zijn!

Zaterdag 23 juni: Coppa il Terzo Tempo
di 19 juni

De rookdampen van afgelopen zaterdag zijn nog niet weggetrokken of het volgende evenement staat alweer op het programma op Sportpark De Strijphorst. Na een fantastisch promotiefeest met onder meer een optreden van Gerard Joling op het hoofdveld, zal komende zaterdag weer het jaarlijkse Coppa il Terzo Tempo-toernooi worden afgewerkt. Vriendenteams van verschillende verenigingen uit de regio zullen met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde ‘beker van de derde helft’.

Inmiddels heeft het toernooi al een aardige naam opgebouwd en men staat aan de vooravond van de zesde editie. De winnaar van de vorige editie – Verburch 4 – zal wederom naar Sportpark de Strijphorst afreizen om haar titel te verdedigen. De mannen uit Poeldijk staan echter voor een lastige opgave, want het deelnemersveld loopt over van de kwaliteiten. Zo zal Verburch 4 in de groepsfase al stuitten op oud-winnaar en titelfavoriet VELO 31. De Wateringers zijn echter lang niet het enige team dat aansprak mag maken op de eindoverwinning. Ook elftallen als V.V. Naaldwijk 3 (tweede in de 4e klasse), S.V. Honselersdijk 3 (4e in de 3e klasse) en DSV Concordia 2 (8e in de 4e klasse) zullen acte de presence geven tijdens de editie van 2018.

Ook deelnemers als VV Quintus 3 (een sterke 5e klasser) of het altijd frivole De Club van Honsel (een gelegenheidselftal van de sponsor van het toernooi) mogen niet worden uitgevlakt voor een verrassing. Daarnaast vinden we tussen de deelnemers twee thuisploegen die gewend zijn om mee te doen om de prijzen: S.V. Honselersdijk 6 (zeuven min één) en S.V. Honselersdijk 7. Beide elftallen kunnen bij een goede dag wellicht een gooi doen naar de titel. Omstreeks 12:00 uur zal er voor het eerst worden afgetrapt op Sportpark De Strijphorst. Dan zal ook snel duidelijk worden welke teams er kans zullen maken op de eindoverwinning. De finale van het toernooi staat gepland om 16:40 uur.

Uiteraard is het veroveren van de titel een leuke bijkomstigheid, maar na het voetbalgedeelte zal het belangrijkste onderdeel van dit toernooi op het programma staan: de derde helft. Dit is uiteraard de helft waar het hele spelletje voetbal op is gebaseerd. Vanaf 15:00 uur zal DJ D3nz het officiële startschot geven voor de derde helft, middels het vertonen van zijn draaitalenten. Onder het genot van een hapje, drankje en de muziek kunnen de uitgespeelde elftallen onder meer de finale aanschouwen die zal worden afgewerkt op het hoofdveld. Na deze finale zal het traditionele ‘derde helft spel’ op het programma staan, waar met name de lager acterende elftallen altijd hoge ogen gooien. Onder meer S.V. Honselersdijk 10 gooit altijd hoge ogen bij dit onderdeel en ook dit jaar mogen wij deze mannen zeker niet uitvlakken.

We willen bij deze iedereen uitnodigen om dit gezellige toernooi te komen aanschouwen. Vanaf 12:00 uur kan er genoten worden van de voetballende hoogte- en dieptepunten van alle deelnemende elftallen. Naar verwachting zal het – zoals ieder jaar – na het toernooi nog lange tijd gezellig blijven op het sportpark. Tot zaterdag!

Videorapportage van de 6-1 overwinning
ma 18 juni

De WOS stond weer met de camera en heeft de doelpunten van de 6-1 overwinning op Sparta netjes op een rijtje gezet. Zie de videorapportage op de website van de WOS. De wedstrijd van Honselersdijk start op 9:00 na de wedstrijd van Westlandia tegen FC 's Gravenzande.

Oproep: heb jij beeldmateriaal van afgelopen zaterdag?
ma 18 juni

We willen graag aan alle Honselse supporters die zaterdag bij de legendarische promotiewedstrijd waren een oproep doen. Heb je mooie foto's en/of video's van de historische promotie naar de eerste klasse en het grote feest daarna? Stuur dit beeldmateriaal dan op naar pr@svhonselersdijk.nl of laat het op onze Facebook-pagina achter.

De mooiste foto's en video's zullen we in een mooie compilatie met jullie delen, naast de foto's en video's die uiteraard al op onze website en social media geplaatst zijn. Alvast bedankt voor het delen van het beeldmateriaal!

S.V. Honselersdijk oppermachtig in finale nacompetitie
zo 17 juni

De 16e juni 2018 gaat de boeken in als een historische dag in de geschiedenis van S.V. Honselersdijk. Voor het eerst wordt promotie bewerkstelligt naar de 1e klasse van de KNVB. Op eigen terrein worden, t.a.v. van zo’n 1200 toeschouwers, de Sparta amateurs van het veld geveegd door een ontketend S.V. Honselersdijk. De mannen van Piet Boon hebben een unieke prestatie geleverd. Je moet het met eigen ogen gezien hebben anders geloof je het niet, 6-1 uitslag en het had ook nog makkelijk de dubbele cijfers kunnen halen.

Het was zaterdag D-day voor de S.V. Honselersdijk. Naar deze dag keken vele Dijkenaars uit, de finale van de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse. In de finale van de nacompetitie moet Sparta AV verslagen worden. De Spartanen kwamen in de finale door achtereenvolgens Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis te verslaan. De Spartanen zijn sinds 4 jaar actief in de zaterdagafdeling en hebben al heel wat stappen gemaakt en zijn gefocust op de promotie naar de 1e klasse.
S.V. Honselersdijk lijkt niet meer te stoppen de laatste maanden. Verleden week werd Valken’68 in de halve finale met maar liefs 7-0 naar huis gestuurd. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Voor de wedstrijd weer het gebruikelijk sfeervolle vuurwerk afgestoken en nadat de kruiddampen waren opgelost, kon door scheidsrechter Kuijntjes het beginsignaal gegeven worden. De opdracht was duidelijk. Sparta gelijk bij de nekvel grijpen en zo snel mogelijk de score openen. En dat werkte. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. De kansen stapelden zich dan ook op de eerste minuten en het leek een kwestie van tijd wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Schoten van Youri Riepe en Angelo Zwirs gingen maar net over en naast. In de 10e minuut was het even schrikken toen Leon de Brabander geblesseerd op het veld lag, maar hij kon gelukkig door voetballen. In de 12e minuut een uitval van Tom van Veen op rechts, hij leverde een perfecte voorzet af op de inkomende Angelo Zwirs, die uitstekend wist binnen te koppen en keeper van Ewijk het nakijken gaf, 1-0. Een oorverdovend gejuich barstte lost en de sfeer kwam er lekker in. Het werd helemaal feest toen 6 minuten later Angelo Zwirs op aangeven van Nando Kok zijn 2e treffer maakte en de score dus al op 2-0 bracht. Sparta probeerde los te komen uit de druk en kwam zowaar tot een aantal corners. Dit leverde niet veel op, maar wel aan de andere kant een gevaarlijke uitval van Dijkse kant. Het was Joey Valstar in de 24e minuut die Angelo Zwirs de diepte aanspeelde en de bal maar net naast schoot. Even later kon Nando Kok alleen op links doorgaan en gaf op tijd de pass breed naar Tom van Veen. Tom had alleen keeper van Ewijk voor zich, maar kon het niet afmaken. Zo ging het spel in deze fase aardig op en neer en liet scheidsrechter Kuijntjes veel toe in deze fase. De uitvallen van de S.V. Honselersdijk waren vele malen gevaarlijker dan die van Sparta. In de 33e minuut een van de weinige diepe ballen die goed door kwam van Sparta. Het was Marcel Bruggeling die hier nog een stokje voor stak, maar daarbij een Spartaan meenam. Scheidsrechter Kuijntjes zag hier een strafschop in en deze werd benut, 2-1. S.V. Honselersdijk had even de tijd nodig om weer orde op zaken te stellen. Tot de rust gebeurde er weinig meer.

De 2e helft werd het een compleet voetbalfeest. Er werd gedacht dat Sparta nog wat zou ondernemen, maar ze werden compleet naar de slachtbank geleid. In de 50e minuut viel de genade klap voor Sparta. Nando leverde op maat de bal bij Angelo Zwirs. Angelo nam de bal op knappe wijze aan en scoorde de 3-1. Dit dwong Sparta om nog aanvallender te spelen, maar gaf daardoor meer ruimte weg aan de thuisploeg om te combineren. Dit had tot gevolg dat S.V. Honselersdijk even later op een 4-1 voorsprong kwam. Bij een combinatie tussen Joey Valstar en Tom van Veen, was het Tom die het laatste tikje gaf. Het thuis publiek ging nu helemaal los en het werd een compleet gekkenhuis op de Strijphorst. Het stuwde de ploeg tot grote hoogte en Sparta werd van het kastje naar de muur gestuurd. De kansen kwamen en de score werd opgevoerd. In de 65e minuut schoot Joey Valstar schitterend diagonaal in de kruising na een afgeslagen corner,5-1! Tien minuten voor tijd was het Youri Riepe met een diepte bal die te hard leek voor Tom van Veen, maar de uitlopende keeper van Ewijk tastte volledig mis en Tom kon alleen op het doel afgaan, 6-1. Er werd door trainer Piet de laatste 10 minuten nog even druk gewisseld. Scheidsrechter Kuijntjes trok er geen tijd bij zodat na 90 minuten het feest kon losbarsten. S.V. Honselersdijk is voor het eerst in zijn historie 1e klasser na een schitterend seizoen. Een promotie die men nog lang zal herinneren.

Na afloop werd een geweldig feest gevierd met een optreden van Gerard Joling gefinancierd door de hoofdsponsor De Prins Group en door voorzitter Erik Sosef werden de spelers stuk voor stuk gehuldigd.
Het was nog lang onrustig op de Strijphorst…..

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling, Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar, Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs, Nando Kok (-86 Lars Ammerlaan), Tom van Veen (-85 Ricardo van der Zijden)

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Bericht van voorzitter Erik Sosef: bedankt voor de ge-wel-dige zaterdag!
zo 17 juni

Wat een ge-wel-dige zaterdag hebben wij als S.V. Honselersdijk achter de rug. Het was een Super Saturday om nooit te vergeten. Op “De Strijphorst” is clubgeschiedenis geschreven door ons eerste elftal. De spelers gaven een ware voetbalshow waarbij Sparta AV slechts figurant mocht zijn. Door de 6-1(!!!) Overwinning speelt S.V.Honselersdijk voor het eerst in haar geschiedenis in de eerste klasse.

Alle complimenten voor de club Sparta die zich als een sportief verliezer ons op een mooie manier bedankte voor de gastvrijheid. De voorzitter sprak mooie woorden en wij wensen Sparta AV heel veel succes.

Na zo'n fantastische dag wil ik heel graag diverse mensen bedanken. Als eerste wil ik de gehele selectie, technische staf en de begeleiding bedanken voor de mooie momenten die jullie ons hebben gegeven. Vervolgens wil ik Ab en ons bestuur bedanken voor hun enorme inzet en vele werk wat zij dagelijks verrichten. Uiteindelijk begint bijna alles in de bestuurskamer.....
Alle vrijwilligers wil ik uit de grond van mijn hart bedanken voor hun inzet. Het veld zag er top uit, de accommodatie zag er goed verzorgd uit. De barmedewerkers, de mensen in de keuken, de mensen bij de entree, de mensen die het vuurwerk verzorgd hebben. Iedereen die deze dag tot een succes hebben weten maken verdienen een dikke pluim!

Uiteraard wil ik alle sponsoren bedanken voor hun vertrouwen en steun aan onze club. In het bijzonder wil ik onze sponsor Prins Group bedanken. Eigenaar Geert en Monique van Veen wil ik bedanken voor hun prachtige geste gisteren op het veld. Zij hebben geregeld dat Gerard Joling ons feest opluisterde tot een topfeest. Iedereen die S.V.Honselersdijk een warm hart toedraagt kon van dit feest meegenieten! BEDANKT BEDANKT BEDANKT.

Een trotse voorzitter

Wat een ongekend feest op Sportpark de Strijphorst: S.V. Honselerdijk gepromoveerd
zo 17 juni

Wat een dag hebben we gisteren beleefd op Sportpark de Strijphorst. In de finale van de nacompetitie werd er met 6-1 gewonnen van Sparta (AV). De sfeer was vanaf de eerste minuut indrukwekkend door de sfeeracties van de Honselse supporters.

Na afloop van de wedstrijd barstte er een feest los wat zijn weerga niet kende: de grote verrassing van hoofdsponsor Prins Group was een optreden van Gerard Joling, die een half uur lang heel Honselersdijk op z'n kop zette. Het eerste elftal werd aansluitend nog gehuldigd door voorzitter Erik Sosef, waarna er flink door werd gegaan met feesten tot in de late uurtjes...

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd en de gehele dag volgt uiteraard nog, voor nu is het vooral nagenieten met z'n allen. Er is gisteren namelijk clubgeschiedenis geschreven, voor het eerst in de historie komt S.V. Honselersdijk volgend jaar uit in de eerste klasse.

We genieten nog lekker na, iedereen bedankt voor deze fantastische dag!!

Videorapportage van de 7-0 overwinning
za 16 juni

Voor wie er niet bij was, of er gewoon nog geen genoeg kan krijgen: hierbij de videorapportage van de WOS van de 7-0 overwinning op Valken'68: Videoverslag op WOS.nl

Advertentie

Van der Meer verzekeringen