Recent nieuws

Alle tafels voor Kerstrad 2018 uitverkocht!
Vandaag

Vanochtend zijn de tafels voor het traditionele rad van het Kerstrad in de verkoop gegaan. En met succes, want alle tafels zijn binnen een paar uur uitverkocht! Het is dus helaas niet meer mogelijk om een plekje te reserveren aan de tafels voor het Kerstrad.

Wees niet getreurd indien je geen tafel hebt weten te bemachtigen, uiteraard zijn er ook statafels in de zaal aanwezig waaraan je plaats kunt nemen!

Tafelverkoop Kerstrad van start: verzeker je plaats!
Vandaag

Zoals meerdere keren werd aangekondigd in de afgelopen weken, zal de zaal tijdens het traditionele rad op 22 december gevuld zijn met houten biertafels. Om te voorkomen dat de welbekende 'dagjesmensen' de beste plekken op de dag zelf opeisen, zullen de tafels vanaf vandaag in de verkoop gaan. Let wel op: er zijn maar 7 tafels beschikbaar in de verkoop, dus zorg dat je er snel bij kunt.

De tafels zijn geschikt voor een groep van 16 tot 18 personen en kost €100. Hiermee verzeker je jezelf van een hele goede plaats tijdens het Kerstrad! Voor dit bedrag ben je ook verzekerd van deelname aan het pauzespel, waarbij je met het bierpulschuiven een aantal kannen bier kunt winnen..

Het bestellen van een tafel kan via WhatsApp, stuur een bericht naar Arjen Bazuin op +31634983897. Het bedrag voor de tafel dient op de dag zelf, zaterdag 22 december, te worden betaald bij de muntenbalie.

Gelijkspel S.V. Honselersdijk in blessuretijd
gisteren

In en tegen Heinenoord nam S.V. Honselersdijk in blessuretijd een terecht punt mee de bus in. In de 92e minuut sleepte de ploeg van Piet Boon terecht toch een 2-2 gelijkspel uit het vuur.
Heinenoord, de ploeg uit de Hoeksche Waard, heeft als doel dit seizoen minimaal nacompetitie te halen. De ploeg schommelt de laatste jaren tussen de hoofdklasse en de eerste klasse in. Maar gezien de stand op de ranglijst heeft de ploeg nog een hele weg naar boven te gaan dit seizoen.

De wedstrijd was over het algemeen matig te noemen. Heinenoord had met name in de eerste helft het iets betere veldspel en S.V. Honselersdijk de tweede helft. Het spel van de Dijkenaars oogde wat onrustig. Het had niet het vermogen om de bal lekker rond te laten gaan. Menigmaal werd de lange bal gehanteerd waar onze voorwaartsen niets mee konden doen. De thuisploeg was er op gebrand na de 5-2 nederlaag tegen Brielle, nu een goed resultaat neer te zetten. Door fel op de man te zitten maakte men het S.V. Honselersdijk knap lastig en kreeg het menig corners tegen zich. Met de harde wind dwars over het veld waren de corners levensgevaarlijk. In de 23e minuut een van de vele corners. De corner werd hard voorgegeven waar doelman Boy Zuijderwijk geen vat op kreeg. Op de lijn kon Leon gelukkig redding breng. Één minuut later had S.V. Honselersdijk op voorsprong kunnen komen. Het kreeg een vrije trap te nemen na een overtreding op Angelo Zwirs. De vrije trap van Joey Valstar had keeper Vervoort niet klemvast en leek het een koud kunstje voor Nigel Hendriks om de score te openen, maar Nigel schoot hoog over. Heinenoord trok nog even de broekriem aan en veroverde een veldoverwicht. Een schot van ver werd door Boy Zuijderwijk uit de kruising getikt. Niet veel later een onnodige overtreding en Heinenoord kreeg op korte afstand een vrije trap te nemen. De voorzet werd voorgebracht in het overvolle strafschopgebied en waar menig speler onder door ging. De bijna op de doellijn staande Heinenoord speler knalde de bal hard en hoog binnen, 1-0. De veerkracht was groot bij S.V. Honselersdijk. In de 36e minuut was het Joey Valstar die Leon de Brabander in het strafschopgebied aanspeelde. Leon kon alleen op keeper Vervoort af gaan. In eerste instantie gooide keeper Vervoort zich voor de bal, maar de rebound was weer voor Leon, 1-1. Vlak voor rust kwam S.V. Honselersdijk goed weg na een flipperkast geval voor het doel en kon de bal uiteindelijk weggewerkt worden.

De tweede helft bracht wat meer leven in de brouwerij. Zo kwam S.V. Honselersdijk redelijk fel uit de startblokken en zag een schot van Angelo Zwirs na een pass van Tom van Veen net naast gaan. Aan de andere kant moest keeper Boy Zuijderwijk zijn klasse tonen en haalde 2 keer achtereen een bal uit de kruising. Maar het was S.V. Honselersdijk die druk opzoek was naar de voorsprong. In de 59e minuut een mooie aanval waarbij Angelo op rechts werd vrijgespeeld. Zijn voorzet bereikte net niet Ricardo van der Zijden, maar wel Leon de Brabander die hard uithaalde op keeper Vervoort en hij redde knap. De druk werd groter, maar het vloeiende spel van de Dijkenaars laat het de laatste weken wat afweten. Te veel individuele acties strandde op de verdedigers van Heinenoord. Een ongelukkig moment was er vlak voor tijd bij keeper Boy Zuijderwijk. Een ogenschijnlijk makkelijke bal verdween door de benen van keeper Zuijderwijk in het doel, 2-1. Op dat moment waren er nog maar een paar minuten te spelen. Trainer Piet Boon wisselde nog 2 aanvallers om toch nog wat te forceren. Met de nodige risico’s werd het doel van Heinenoord bestookt, hopend dat daar de bal goed valt. De blessuretijd was inmiddels ingegaan toen Joey Valstar op links langs zijn tegenstander glipte en de bal voor gaf. Tussen 4 man kopte de ingevallen Pawel Rubin de bal door op de vrijstaande Angelo Zwirs die goed reageerde en onhoudbaar de bal achter doelman Vervoort knalde, 2-2. Het had zomaar nog bijna de winst opgeleverd. Het was Tom van Veen die in de 94e minuut nog één man voor zich had, maar voor Tom was het vandaag niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Hij verspeelde de bal en werd zo de vrije doorgang richting doel ontnomen en bleef de stand 2-2.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Nigel Hendriks, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Rik van Schie (-88 Pawel Rubin), Ricardo van der Zijden (-88 Brian Valstar), Leon de Brabander, Youri Riepe (geel), Joey Valstar, Angelo Zwirs, Tom van Veen

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Voorbeschouwing: S.V. Heinenoord - S.V. Honselersdijk
zaterdag

Vanmiddag wordt er in Heinenoord om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen de eerste elftallen van S.V. Heinenoord en S.V. Honselersdijk. Het duel is van groot belang, gezien de kleine onderlinge verschillen op de ranglijst.

Vorige week
Vorige week deed de formatie van trainer Piet Boon zeer goede zaken door de uitwedstrijd bij RVVH met 1-2 te winnen. Na 45 minuten voetbal leek een overwinning er niet in te zitten, echter bogen de oranjehemden in de tweede helft de 1-0 achterstand om in een overwinning door doelpunten van Nigel Hendriks en Luke Groeneboom. Door de driepunter blijft S.V. Honselersdijk zich tijdens het debuutjaar in de eerste klasse goed handhaven in de middenmoot van de competitie.

S.V. Heinenoord
Vandaag staat de wedstrijd tegen S.V. Heinenoord op het programma, een tegenstander die de Honselse formatie in het verleden pas 1 keer tegen kwam. In het seizoen 1999/2000 werd er op Sportpark de Strijphorst een oefenwedstrijd afgewerkt tussen de beide clubs, wat resulteerde in een 2-1 overwinning voor S.V. Honselersdijk met onder meer huidige keeperstrainer Janko Koole op goal.

S.V. Heinenoord liep vorige week tegen een 5-2 nederlaag aan op bezoek bij vv Brielle, na een 1-2 voorsprong bij rust. Door de nederlaag in Brielle is Heinenoord met 9 punten uit 10 duels terug te vinden op de twaalfde plek op de ranglijst. Voor de ploeg uit Heinenoord zal het vandaag aanhaken of afhaken zijn bij de middenmoot, aangezien het 5 punten achter S.V. Honselersdijk staat, dat daarmee een gedeelde 6e plaats bezet.

Het treffen van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter T. Gommans. Uiteraard hopen we, net als elke week, het Honselse publiek weer langs de lijn te zien om de oranjehemden naar een overwinning te helpen! Tot vanmiddag!

Adres S.V. Heinenoord
Sportpark Tienvoet
Tienvoet 4
3274 BN Heinenoord

Nationale Vrijwilligersdag: alle vrijwilligers bedankt!
vrijdag

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag, de jaarlijkse dag waarop alle Nederlandse vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Het is vandaag dan ook een mooie gelegenheid om stil te staan bij alle vrijwilligers die onze club een warm hart toedragen. Zoals wel vaker wordt gezegd: een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers!

We zijn als S.V. Honselersdijk zijnde meer dan trots op de grote groep vrijwilligers waarop we dag in, dag uit kunnen bouwen. Stuk voor stuk zijn alle vrijwilligers onmisbare kanjers. Vandaar willen we dan ook graag deze gelegenheid benutten om al onze vrijwilligers namens de gehele club te bedanken voor de jaarlijkse inzet!

Kerstrad 2018: het traditionele rad
woensdag

Vorige week is alle informatie over het Kerstrad 2018 gepubliceerd in één nieuwsbericht. Om het voor iedereen overzichtelijk en begrijpelijk te houden, zullen de komende weken alle losse onderdelen van het Kerstrad 2018 nog uitgebreid uitgelegd worden. We beginnen hierbij met eigenlijk wel het belangrijkste van het hele Kerstrad: het traditionele rad.

Net als vorig jaar bestaat de dag van het Kerstrad, zaterdag 22 december, uit twee delen. In het eerste gedeelte draait alles om het traditionele kerstrad. Om 14:00 zullen de deuren van de Sosefhal worden geopend, waarna om 14:30 de presentatoren en de Kerstdames de zaal zullen betreden. Vanaf dat moment is het mogelijk om loten te kopen voor het daaropvolgende spektakel.

Aantal rondes en prijzen
Van 15:00 tot 17:30 uur zal het rad weer als vanouds ratelen, voor 16 normale rondes en maar liefst 6 superrondes. De prijzen lijken er met het jaar beter op te worden, mede dankzij onze gewaardeerde sponsoren zullen er schitterende prijzen weggegeven worden. In de Superrondes zijn onder meer een TV (49 inch), een minuut gratis winkelen, een fiets en een rondvlucht Westland te winnen.

Presentatoren
Het Kerstrad van vorig jaar was niet helemaal af. De paling was aanwezig, de sfeer zat er goed in en de biertap heeft niet dicht gestaan. Toch ontbrak er iets aan het geheel... We kunnen jullie allemaal verzekeren dat het dit jaar helemaal af zal zijn, want: Rob Thoen keert terug als presentator van het Kerstrad 2018. Vorig jaar was Rob helaas op vakantie, maar dit jaar keert hij met Mark Post aan zijn zijde terug als presentator van het Kerstrad. Het duo kijkt er naar uit om op zaterdag 22 december de zaal weer op z'n kop te zetten!

Teamronde
Naast de normale- en superrondes keert ook dit jaar de teamronde weer terug bij het Kerstrad. In de komende weken is het mogelijk om je per team in te schrijven voor de teamronde, waarbij je als team zijnde 10 loten koopt. Hiermee maak je met je hele team kans op fantastische prijzen. Houd de komende weken de website en onze social media kanalen goed in de gaten om je in te schrijven voor de teamronde!

Pauzespel
Nieuw dit jaar bij het Kerstrad is het pauzespel. De normale- en superrondes worden halverwege onderbroken met een potje bierpul schuiven. Zoals eerder al vermeld is het vanaf volgende week mogelijk om een tafel in de zaal te kopen, zodat je verzekerd bent van een goede zitplaats tijdens het traditionele rad. Bij het kopen van een tafel krijg je direct ook een ticket om mee te doen met het pauzespel. Dit betekent dat er met het bierpul schuiven gestreden wordt tussen de groepen die aan de tafels zitten, met een hele mooie prijs voor de dorstige winnaars... Meedoen aan het pauzespel? Zorg dan dat je volgende week een tafel weet te bemachtigen!

Toespraak RvAT op Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
woensdag

Op de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) van dit jaar gaf de Raad van Advies & Toezicht (RvAT) een toespraak waarin zij diverse aspecten binnen de club tegen het licht hield. Uiteraard delen we de speech graag nogmaals met onze leden, hieronder is de speech in zijn geheel terug te lezen.

Beste leden van SV Honselersdijk,

Als leden van de RvTA willen wij ons eerst even richten tot de spelers en staf van de selectie. Met extreem hoogstaand voetbal werd in een fantastische nacompetitie meer dan verdiend een promotie naar de eerste klasse behaald. Daarna werd in een SV Honselersdijk waardig feest dit sportieve hoogtepunt uit de geschiedenis van de club gevierd.

Uiteraard valt er hier ook een link te leggen naar het technisch beleid en het bestuursbeleid van onze vereniging, al valt deze moeilijker aan te tonen. In goede tijden is het succes van iedereen, in mindere tijden is het gebruikelijk om de trainer de schuld te geven.
Laten we met z’n alle hopen dat deze promotie voor een positieve en sportieve “boost” blijft zorgen binnen de SVH.

Kleedkamers
Vorig jaar is er tijdens de ledenvergadering toestemming gevraagd om de kleedkamers te mogen verbouwen en hier een financiering voor af te sluiten. Als RvTA denken wij dat het bestuur en alle andere betrokken dit project prima hebben vormgegeven en afgerond.

TC
Binnen de voetbaltak van de vereniging zullen er altijd wel puntjes van zorg blijven bestaan. Deze worden mede ingegeven door de waan van de dag, je bent immers zo goed als je laatste wedstrijd. Toch denken wij dat er solide basis ligt waar we verder mee kunnen bouwen. Ook het technische huis van de vereniging is niet “future proof” en zal zo nu en dan een verbouwing moeten ondergaan. Als RvTA hebben we wel een puntje van zorg omtrent de communicatie, deze moet beter en afspraken moeten worden nagekomen.

Ledenaantal
Het teruglopen van het aantal leden binnen onze club is voor de RvTA een zorg welke bij het bestuur bekend is. Aan de onderkant (jeugd) is de aanwas minder en aan de bovenkant (senioren) is de uitstroom groter. Bij de jeugd ben je deels afhankelijk van externe factoren (nieuwbouw) welke we niet zelf in de hand hebben.
Het bestuur en de TC zullen er wat de RvTA betreft meer aan moeten doen om bestaande leden te behouden.

Drankgebruik
Binnen onze club zijn wij financieel deels afhankelijk van de drankomzet. Aan de verkoop van alcoholische dranken zijn strenge regels verbonden, zoals onder andere geen verkoop aan minderjarige personen.
Een recente uitspraak van de rechtbank in Maastricht heeft een vereniging aansprakelijk gesteld voor de dood van een minderjarig lid welke alcohol had genuttigd.
Wij als RvTA denken dat er een taak is weggelegd voor alle meerderjarige leden om er op toe te zien dat deze praktijken niet binnen onze club plaats vinden.
Het is niet reëel om deze verantwoordelijk alleen bij het bestuur en de ouders neer te leggen.

Financieel beleid
Na overleg met de penningmeesters en de leden van de kascommissie kan de RvTA zich vinden in de begroting en het jaarverslag.

De leden van de RvTA adviseren de leden van SV Honselersdijk om decharge te verlenen aan het bestuur.

S.V. Honselersdijk zoekt nieuwe hoofdtrainer voor seizoen 2019/2020
dinsdag

S.V. Honselersdijk is een voetbalvereniging met bijna 900 leden, waarvan ca. 300 leden als vrijwilliger actief is. Op dit moment komt het 1e elftal uit in de 1e klasse zaterdag in district West 2 en het 2e elftal in de reserve 1e klasse. Voor seizoen 2019-2020 zijn we op zoek naar een hoofdtrainer voor onze talentvolle A-selectie, die voornamelijk uit zelf opgeleide spelers bestaat.

Functie eisen:
• In bezit te zijn van TC 1 (UEFA A).
• Het verzorgen van de trainingen op dinsdag en donderdag van onze A-selectie en het verzorgen van de coaching bij wedstrijden van ons 1e elftal.
• Oog hebben voor doorstroming van jeugdspelers naar de A-selectie en oog hebben voor het verenigingsbelang.
• Een duidelijke voetbaltechnische visie vanuit dominant en aanvallend voetbal.
• Onderschrijft de uitgangspunten van SV Honselersdijk wat betreft voetbal, voetbalopleiding en gedrag.
• Goede communicatie en samenwerking met de trainers, de elftalbegeleiding en verzorging van de A -selectie, B-selectie en JO19-selectie.
• Draagt bij aan een goede samenwerking met de Technische Commissie en het bestuur.

Wij bieden:
• Een passende vergoeding.
• Uitstekende faciliteiten op een multifunctioneel sportcomplex.
• Een zeer sfeervolle dorpsclub waar plezier en prestaties samengaan.

Gelieve je motivatie met curriculum vitae versturen naar onderstaand email adres vóór maandag 17 december 2019.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het TC-lid Senioren selectie, Jan van Marrewijk.

Mobiel: 06-43359089
Email: tc-selectie@svhonselersdijk.nl

Nieuwjaarsreceptie op donderdag 10 januari
dinsdag

De nieuwjaarsreceptie van S.V. Honselersdijk zal op donderdag 10 januari 2019 plaats vinden. Vanaf 20:00 uur zijn alle leden, vrijwilligers, sponsors en supporters welkom in de kantine. Op de nieuwjaarsreceptie heffen we met z'n allen het glas op het nieuwe, hopelijk sportief succesvolle jaar. We zien iedereen graag op donderdag 10 januari terug!

Selectie bedankt sponsor schoenenbon
ma 3 december

De promotie naar de eerste klasse van vorig seizoen heeft menig Honselersdijker nog trotser op de club gemaakt, wat tot creatieve ideeën bij zowel supporters als sponsors heeft geleid. Henk van der Wilk, van het gelijknamige bedrijf, is als supporter en sponsor van het eerste elftal vervuld met trots door de geleverde prestaties. Dit heeft hem doen te besluiten om de gehele selectie te voorzien van een schoenenbon.

De schoenenbon zorgt ervoor dat zowel de spelers als de trainersstaf met het juiste schoeisel op het veld kunnen staan en dus niks aan het toeval wordt overgelaten. De selectie heeft Henk bedankt voor de zeer fraaie geste naar de spelers en staf toe met een mooie foto van de gehele selectie, overhandigd door aanvoerder Marcel Bruggeling. Hierbij willen we Henk van der Wilk nogmaals bedanken voor het mooie gebaar naar de gehele selectie.

3e overwinning in Westlandse derby voor 2e elftal
ma 3 december

Afgelopen zaterdag stond de 3e Westlandse derby voor sv Honselersdijk 2 op het programma. De tegenstander was dit maal het 2e elftal van sc Monster. Vorig jaar werd er maar 1 punt behaald uit deze 2 wedstrijden.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was voor Monster. Monster zette hoog druk en de Dijk had het lastig om in hun spel te komen. Na wat tactisch overleg onderling, kreeg Honselersdijk meer grip op de wedstrijd en begon het met het creëren van kansen. Eerst was het Lars die na goed opstomen van Robbin een kans kreeg maar faalde in de afronding. In deze fase van de wedstrijd combineerde de Dijk veelvuldig rond en in de 16 van Monster en lag het aan Honselersdijk zelf dat het de score niet opende. Nando kreeg ook nog een goede mogelijkheid toen de keeper van Monster ver zijn doel uitkwamen maar mistastte. De bal van Nando mistte vaart en kon weggewerkt worden door de Monsterse verdediging. Monster kreeg een kans om de scoren te openen maar Dahley hield zijn doel schoon.

De 2e helft werd het een wedstrijd van hard werken. Het slechte veld droeg niet positief bij aan het spelletje dat de Dijk graag wilde spelen. Ook werd er gespeeld onder supervisie van een andere scheidsrechter. De leidsman van de eerste helft viel geblesseerd uit.

In de 65e minuut speelde Tim zichzelf vrij na een goede crosspass van Robbin. Tim liet een puntgave voorzet los en Brent kon met een volley zijn eerste doelpunt maken voor de selectie. 0-1.

Monster moest nu komen. De Dijk vertrouwde op zijn verdediging. Die zeker de 2e helft stond als een huis. In de counter probeerde Honselersdijk gevaarlijk te worden maar de eindpass was vaak onzorgvuldig.
Monster speelde vaak de lange bal en werd hier niet gevaarlijk uit. Een aantal corners en vrije trappen werden weggewerkt door de Dijkse verdediging en zo floot de scheidsrechter af na 94 minuten spelen.

Uiteindelijk een terechte overwinning door een collectief hardwerkend elftal. De mannen beseffen dat als het voetballend lastig gaat er dan keihard geknokt moet worden en dat legde vandaag misschien wel de grondslag voor deze overwinning.

Volgende week speelt het 2e uit tegen Katwijk 2 dat nog ongeslagen bovenaan staat. Een pittig potje!

Opstelling:
Dahley, Robbin, Rico, Bryan, Rick (65min Rutger), Marcel, Brent, Tim, Nick (80min Bas), Nando, Lars

100% Voetbal Online Superronde uitverkocht!
ma 3 december

De 100% Voetbal Online Superronde van het Kerstrad 2018 is uitverkocht. Dit betekent dat er geen loten meer te verkrijgen zijn en dat alle mensen die loten hebben besteld vandaag een mail ontvangen met betaalgegevens. Zorg dat je de betaling vóór 10 december voldoet, zodat je zo daarna per mail de lotnummers in ontvangst kunt nemen. Hieronder staat nogmaals de informatie van de 100% Voetbal Online Superronde.

Welke prijzen kun je winnen bij de 100% Voetbal Online Superronde?
De hoofdsponsor van de online superronde is 100% Voetbal uit Wateringen en dit bedrijf heeft de volgende prijzen beschikbaar gesteld:
1e prijs - 2 kaarten voor een Eredivisiewedstrijd
2e prijs - Voetbalshirt naar keuze
3e prijs - Sporttas
4e prijs - Adidas sportshirt
5e prijs - Scheenbeschermers
6e prijs - Adidas voetbal

Waar is de trekking op woensdag 19 december te volgen?
Bij de trekking zal er een livestream opgezet worden op het Facebook-account van S.V. Honselersdijk. Via deze livestream is de trekking, uiteraard met het traditionele Kerstrad, te volgen en worden direct ook de winnaars bekend gemaakt.

Laatste 15 loten voor de 100% Voetbal Online Superronde te koop! OP = OP!
ma 3 december

Vrijdag is de 100% Voetbal Online Superronde van het Kerstrad 2018 in de verkoop gegaan. De verkoop gaat razendsnel, er zijn nog slechts 15 loten over. Wees er dus snel bij en koop je loten nu voordat het te laat is! Ga door hier te klikken naar de pagina om loten te kopen!

Welke prijzen kun je winnen bij de 100% Voetbal Online Superronde?
De hoofdsponsor van de online superronde is 100% Voetbal uit Wateringen en dit bedrijf heeft de volgende prijzen beschikbaar gesteld:
1e prijs - 2 kaarten voor een Eredivisiewedstrijd
2e prijs - Voetbalshirt naar keuze
3e prijs - Sporttas
4e prijs - Adidas sportshirt
5e prijs - Scheenbeschermers
6e prijs - Adidas voetbal

Wat kost een lot in de online superronde?
Een lot is te koop voor €5 per stuk. Hier zit wel een maximum van 4 loten per persoon aan, om de loterij toegankelijk te houden voor alle leden van S.V. Honselersdijk.

Hoe kun je een lot kopen?
Je kunt een lot kopen middels een formulier op de volgende pagina: KOOP HIER LOTEN Vul dit formulier in met je gegevens en ontvang binnen een paar dagen een e-mail met betaalgegevens om de bestelde loten af te rekenen. De lotnummers worden willekeurig toegekend en zullen na de betaling van de loten per mail toegestuurd worden. Let wel op: OP = OP, dus wees er snel bij om mee te doen aan de 100% Voetbal Online Superronde!

Waar is de trekking op woensdag 19 december te volgen?
Bij de trekking zal er een livestream opgezet worden op het Facebook-account van S.V. Honselersdijk. Via deze livestream is de trekking, uiteraard met het traditionele Kerstrad, te volgen en worden direct ook de winnaars bekend gemaakt.

Nogmaals: zorg dat je snel bent en één van de laatste loten weet te bemachtigen, zodat je verzekerd bent van deelname aan de online superronde voor het Kerstrad 2018. OP = OP!

Kantine op woensdag 5 december gesloten
zo 2 december

Komende woensdag 5 december zal Sinterklaas met zijn zwarte pieten door heel het land cadeaus rondbrengen op pakjesavond. Om die reden is de kantine van S.V. Honselersdijk gesloten, op donderdagavond is iedereen weer welkom in de kantine!

Moeizame overwinning S.V. Honselersdijk
zo 2 december

Op bezoek bij RVVH in Ridderkerk, behaalde S.V. Honselersdijk een broodnodige 2-1 overwinning. De punten waren hard nodig, want bij verlies zou de ploeg van de scheidende trainer Piet Boon ver naar beneden zakken. Wederom is RVVH voor de S.V. Honselersdijk een onbekende tegenstander.

De ploeg uit Ridderkerk bungelt onderin en heeft het moeilijk. Vorig seizoen degradeerde de Ridderkerkse VoetbalVereniging Hercules uit de hoofdklasse naar de 1e klasse en is er alles aan gelegen om in het 100 jarig bestaan van de vereniging, niet te degraderen.

Trainer Piet Boon mistte een aantal basisspelers. Pawel Rubin (vader geworden), Tom van Veen (werk) en Branco Kok (geblesseerd) waren niet inzetbaar. Het begin was voor RVVH die S.V. Honselersdijk ver op eigen helft terug drong. Door de geboden ruimte en met veel beweeglijkheid maakten zij het S.V. Honselersdijk erg lastig. De Dijkse ploeg liep als het ware achter de feiten aan en mocht in het begin van geluk spreken dat RVVH niet tot score kwam. Bij schoten op het doel van keeper Boy Zuijderwijk konden de ballen ter nauwer nood weggewerkt worden. Echt tot goede aanvallen kwam de Dijkse ploeg niet. De omschakeling was te traag bij S.V. Honselersdijk, zodat RVVH zich snel kon herstellen. De kleine kansjes kwamen uit vrije trappen door overtredingen van de hardwerkende Ridderkerkers, echter daar werd te weinig mee gedaan. In de 22e minuut een harde overtreding op Youri Riepe. Volgens de regels moest Youri naar de kant. Na de slecht uitgevoerde vrije trap was de omschakeling te traag en kon RVVH op rechts uitbreken. Maar Leon de Brabander was attent genoeg en wist de aanval te onderscheppen. Door eigen foutjes maakte S.V. Honselersdijk het zich erg lastig. Al met al was het een rommelige wedstrijd. Zo was keeper Boy Zuijderwijk ook niet gelukkig met zijn uittrappen, wat nogal wat gevaar opleverde. Maar alles liep gelukkig met een sisser af. In de 37e minuut was het een corner van RVVH. Er ontstond een scrimmage voor het doel waarbij de bal onvoldoende werd weggewerkt en zo kon Jardel Drenthe de bal achter doelman Boy Zuijderwijk werken, 1-0. De stand was op dat moment terecht. Tot aan dat moment was Honselersdijk nog niet veel op de speelhelft van RVVH geweest.

Na de rust kwam er een heel ander Honselersdijk uit de kleedkamer. De Dijkenaren oogden een stuk feller en dat resulteerde gelijk in een aantal kansen. Ondanks het slechte weer, zag het er nu wat rooskleuriger uit. In de 61e minuut leek een doorbraak te komen. Angelo Zwirs gaf een mooie steekbal op Brian Valstar, maar Brian kreeg de bal niet voldoende mee. Door voldoende druk te geven moest de verdediging van RVVH een corner weggeven. Uit de corner was het Nigel Hendriks die met een pracht boogbal de bal in de kruising wist te werken, 1-1. Een flinke opsteker voor de ploeg van Piet Boon. De ploeg ging meer vooruit voetballen. Waar de eerste helft met veel lange ballen werd gehanteerd, werd nu de aanvallen met goede combinaties opgezet. RVVH probeerde het tij te keren door wat wissels toe te passen en kreeg een paar mogelijkheden via afstandsschoten die naast gingen of keeper Boy Zuijderwijk stond in de weg. In de 81e minuut een knappe aanval via Youri Riepe die aan Angelo Zwirs de mogelijkheid gaf, maar zijn schot was te zwak voor keeper Levestone. In de 88e minuut, waar iedereen al van een gelijkspel uitging, was het op rechts Brian Valstar die zich los maakte van zijn tegenstander en een lage voorzet gaf op de meegekomen Angelo Zwirs. Angelo kon er net niet bij, maar de meegelopen invaller Luke Groenenboom wist de bevrijdende treffer te scoren, 1-2. Een alles of niets poging van RVVH waarbij keeper Levestone zelfs mee naar voren ging leverde niets meer op voor de thuisploeg. Na 3 minuten blessure tijd floot scheidsrechter van der Wielen voor het einde en konden opgelucht de handjes van de moegestreden dijkenaars omhoog en kon met een goed gevoel de busreis terug genomen worden.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Nigel Hendriks, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Rik van Schie, Ricardo van der Zijden (-65 Luke Groenenboom), Leon de Brabander, Youri Riepe (geel), Joey Valstar, Angelo Zwirs, Brian Valstar

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Voorbeschouwing: RVVH - S.V. Honselersdijk
za 1 december

Vanmiddag om 14:30 uur zal er in Ridderkerk afgetrapt worden voor het duel tussen RVVH en S.V. Honselersdijk. Na een 0-0 gelijkspel tegen vv Brielle, met verreweg de beste kansen, zal de ploeg van trainer Piet Boon met veel vertrouwen afreizen naar Ridderkerk.

RVVH is voor de Honselse formatie een relatief onbekende tegenstander. Onderlinge duels vochten beide teams nog niet met elkaar uit, dus zal er vandaag een primeur plaatsvinden. RVVH degradeerde vorig jaar uit de hoofdklasse naar de eerste klasse B, waarin ze momenteel de laatste plek bezetten. Uit de 9 gespeelde duels werden 5 punten gehaald. S.V. Honselersdijk is met 6 punten meer dan RVVH terug te vinden op een gedeelde 8e plaats op de ranglijst.

Om 14:30 zal er voor de aftrap worden gefloten door scheidsrechter van dienst: R.C.L. van der Wielen. We zien alle Honselse supporters uiteraard ook vandaag weer graag terug langs de lijn om de oranjehemden naar de overwinning te helpen! Tot vanmiddag!

Adres RVVH
Sportpark Ridderkerk
Sportlaan 12
2982 SN Ridderkerk

Koop nu loten voor de 100% Voetbal Online Superronde!
za 1 december

Zoals gisteren al werd aangekondigd kent het Kerstrad dit jaar niet alleen rondes op zaterdag 22 december zelf, maar ook een online superronde in de week voor het Kerstrad. De trekking voor deze ronde zal plaatsvinden op woensdagavond 19 december om 20:00 uur. Vanaf vandaag is het mogelijk om online loten te kopen voor de 100% Voetbal Online Superronde! Lees hieronder hoe het allemaal precies werkt bij de online superronde.

Welke prijzen kun je winnen bij de 100% Voetbal Online Superronde?
De hoofdsponsor van de online superronde is 100% Voetbal uit Wateringen en dit bedrijf heeft de volgende prijzen beschikbaar gesteld:
1e prijs - 2 kaarten voor een Eredivisiewedstrijd
2e prijs - Voetbalshirt naar keuze
3e prijs - Sporttas
4e prijs - Adidas sportshirt
5e prijs - Scheenbeschermers
6e prijs - Adidas voetbal

Wat kost een lot in de online superronde?
Een lot is te koop voor €5 per stuk. Hier zit wel een maximum van 4 loten per persoon aan, om de loterij toegankelijk te houden voor alle leden van S.V. Honselersdijk.

Hoe kun je een lot kopen?
Je kunt een lot kopen middels een formulier op de volgende pagina: KOOP HIER LOTEN. Vul dit formulier in met je gegevens en ontvang binnen een paar dagen een e-mail met betaalgegevens om de bestelde loten af te rekenen. De lotnummers worden willekeurig toegekend en zullen na de betaling van de loten per mail toegestuurd worden. Let wel op: OP = OP, dus wees er snel bij om mee te doen aan de 100% Voetbal Online Superronde!

Waar is de trekking op woensdag 19 december te volgen?
Bij de trekking zal er een livestream opgezet worden op het Facebook-account van S.V. Honselersdijk. Via deze livestream is de trekking, uiteraard met het traditionele Kerstrad, te volgen en worden direct ook de winnaars bekend gemaakt.

Nogmaals: zorg dat je op tijd de loten bestelt, zodat je verzekerd bent van deelname aan de online superronde voor het Kerstrad 2018. OP = OP!

Hoofdtrainer Piet Boon gedwongen bezig aan laatste seizoen
vr 30 november

Jezelf weg promoveren. Het overkomt Piet Boon en dus ook S.V. Honselersdijk na acht hele mooie voetbalseizoenen. De KNVB reglementen inzake trainersdiploma’s noodzaken de vereniging helaas op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Met de oranje borst vooruit
Piet begon acht jaar geleden met een duidelijke visie. Het eerste elftal moest weer met de borst vooruit gaan voetballen met een attractieve en herkenbare speelstijl. Daarnaast was het belangrijk om een duidelijke identiteit te hebben en dus ook met eigen jongens, het liefst uit het dorp, te spelen. Het 1e elftal moest een stabiele 2e klasser worden, het 2e elftal zou dan reserve 1e klasse moeten gaan spelen en er moest een 3e selectie-elftal komen die de stap van jeugd naar senioren gemakkelijker moest maken. Ook werd de visie uitgesproken om alle hoogste jeugdelftallen minimaal 1e klasse te laten voetballen. Hier is later door de technische commissie een beleidsplan voor opgesteld.

Wie nu naar S.V. Honselersdijk kijkt zal direct zien dat deze visie is geïmplementeerd en de doelstellingen zijn behaald. Sterker nog, dit gaat zelfs boven verwachting goed en de vereniging is hier ontzettend trots op! Toch komt er nu gedwongen een einde aan de samenwerking met Piet en dat betreurt de vereniging.

Hoe zit het precies met de trainersdiploma’s?
S.V. Honselersdijk is afgelopen seizoen gepromoveerd van de 2e klasse naar de 1e klasse. De regelementen van de KNVB schrijven voor dat een vereniging die uitkomt in de 1e klasse of hoger een trainer aan moet stellen met minimaal een UEFA A trainersdiploma. In de 2e klasse is een UEFA B diploma wel voldoende. Piet beschikt over een UEFA B diploma en zou in theorie dus ook dit jaar niet voor de groep mogen staan. Gelukkig voor S.V. Honselersdijk is er een uitzondering op de regel en kan er voor één jaar na promotie dispensatie worden aangevraagd. Piet kon dus ook dit seizoen nog onze hoofdtrainer blijven. In de tussentijd heeft S.V. Honselersdijk veel in het werk gesteld om Piet voor de vereniging te behouden als hoofdtrainer. Helaas biedt het beleid van de KNVB geen ruimte om Piet na dit seizoen nog langer aan te laten blijven.

Piet, bedankt!
Het is spijtig dat wij als vereniging niet zelf kunnen en mogen beslissen om met Piet door te gaan, we waren immers nog niet klaar met elkaar. Piet heeft samen met zijn staff de vereniging duidelijk op de kaart gezet en met de historische promotie naar de 1e klasse een ontzettend knap resultaat neergezet. Dat Piet en zijn staff de spelers beter hebben gemaakt, valt niet te ontkennen. Daarbuiten heeft hij samen met het bestuur en technische commissie de randvoorwaarden om selectievoetbal bij S.V. Honselersdijk te spelen verbeterd. Er komen jonge spelers terug die ooit uit onze jeugdopleiding zijn weggeplukt en met deze jonge groep wordt er boven verwachting gepresteerd in de 1e klasse.

Piet, wij bedanken je voor de acht mooie jaren en hopen je nog vaak terug te zien op de club. De deur staat altijd open.

Informatie Kerstrad 2018
do 29 november

Nog minder dan een maand, dan is het weer zover! Op zaterdag 22 december zal het jaarlijkse Kerstrad weer plaatsvinden op S.V. Honselersdijk. Dit jaar zullen er weer wat dingen veranderen aan het Kerstrad, maar de kern blijft uiteraard hetzelfde: het traditionele rad en een mooi Honsels feestje voor alle leden van de club. Onderstaand is alle informatie terug te vinden over de invulling van het "Kerstrad 2018".

100% Voetbal Online Superronde
Nieuw dit jaar is de online superronde, waarvoor de loten vanaf morgen in de verkoop zullen gaan. In deze ronde worden door 100% Voetbal mooie prijzen gesponsord, die bij de trekking op woensdag 19 december te winnen zijn. De trekking zal live op Facebook worden uitgezonden als mooie opwarmer voor het echte Kerstrad van zaterdag 22 december. De prijzen bij de 100% Voetbal Online Superronde zijn onder meer kaarten voor een Eredivisiewedstrijd, voetbalshirts, een sporttas en nog veel meer!
De loten kunnen vanaf morgen via de website worden besteld, dus zorg dat je de site in de gaten houdt...

Traditionele kerstrad
Om 14:00 uur zullen op zaterdag 22 december de deuren van de Sosefhal worden geopend, waarna om 14:30 de presentatoren en de Kerstdames de zaal zullen betreden. Van 15:00 tot 17:30 zal het traditionele rad weer ratelen als vanouds, waarbij zoals gewoonlijk schitterende prijzen gewonnen kunnen worden. Naast de normale rondes zullen er dit jaar 5 superrondes en 1 teamronde zijn. Het spektakel met het rad wordt halverwege onderbroken met een pauzespel, meer informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan dit pauzespel volgt in de komende weken.

Kerstrad party
Om 18:00 uur is het tijd om de dansvloer op te gaan. De bij iedereen welbekende DJ Rob van Veen zal het feestgedruis op gang brengen, waarna het tijd is voor een Special Act. Uiteraard houden we de Special Act voorlopig nog geheim, stap voor stap zullen we door middel van hints wat meer bekend maken over de artiest! De Kerstrad party zal tot 22:00 uur doorgaan, tijd genoeg dus om er met z'n allen een mooi feest van te maken...

Tafelverkoop
Net als vorig jaar zal tijdens het traditionele kerstrad de zaal gevuld zijn met tafels, ditmaal worden er zelfs speciale houten tafels geregeld om de Kerstsfeer er nog meer in te brengen. Wat wel nieuw is dit jaar, is de mogelijkheid om je plekje in de zaal van tevoren te garanderen. In de komende weken, op een nader te bepalen tijdstip, zullen de tafels in de verkoop gaan waarbij je jezelf en je vrienden van een zitplek in de zaal kunt garanderen. Ook hiervoor geldt: houdt de site en social media kanalen de komende weken goed in de gaten!

Muntverkoop
Ook dit jaar zullen de loten en de consumpties op de dag van het Kerstrad betaald kunnen worden met zowel munten als contant geld. De muntverkoop zal zoals gewoonlijk in de zaal zelf plaatsvinden. Heb je na afloop munten over? Wees niet getreurd, de munten kunnen bij een volgende Super Saturday gebruikt worden aan de bar.

Leeftijds- & alcoholbeleid
Tijdens de gehele dag van het Kerstrad zal de minimumleeftijd op Sportpark de Strijphorst 16 jaar zijn. Dit betekent dat er dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, geen gelegenheid is in het andere gedeelte van de Sosefhal om kleine kinderen te laten spelen. Daarnaast zal er zoals gebruikelijk het NIX18-beleid worden gehandhaafd op ons sportpark. Alcoholische dranken worden alleen geschonken aan bezoekers van 18 jaar of ouder.

Het belooft op zaterdag 22 december opnieuw een dag voor in de boeken te worden, laten we er met z'n allen een groot feest van maken! Heb je vragen over de organisatie van het Kerstrad? Stuur dan een mail naar pr@svhonselersdijk.nl.

Vrijwilliger van de Maand: Miranda van Marrewijk
wo 28 november

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd Marnix Alsemgeest met de uitverkiezing in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de club. Dit betekent dat we dit kalenderjaar nog 2 maal een vrijwilliger uit zullen roepen tot Vrijwilliger van de Maand: voor de maanden november en december.

De Vrijwilliger van de Maand voor november is Miranda van Marrewijk (51 jaar). Miranda komt al ongeveer 13 jaar lang op de vereniging en is vanaf haar eerste moment bij S.V. Honselersdijk betrokken bij diverse vrijwilligerstaken. In onderstaand interview vertelt Miranda graag over haar leuke ervaringen die zij als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Op de avond van het interview was het tijd voor een van de favoriete evenementen waarbij Miranda in de organisatie helpt: het Sinterklaasfeest.

Welke werkzaamheden verricht je momenteel en heb je in het verleden verricht als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk?
"Momenteel ben ik lid van de evenementencommissie en zit ik in het bestuur van de businessclub, De Club Van Honsel (DCVH). Vanaf het eerste moment dat ik op de voetbal kwam, zo'n 13 jaar geleden toen mijn oudste zoon Joey begon met voetballen, ben ik direct door Jolanda Bimmel en Trudie van Giesen gevraagd om plaats te nemen in de evenementencommissie. Hierbij help ik onder meer met het organiseren van het Sinterklaasfeest, het casinofeest, het ouder-kind voetbal, de jeugdpubquiz en vroeger ook het griezelfeest.
Zo'n 8 jaar terug werd ik door Erik Sosef, toenmalig voorzitter van DCVH, gevraagd om in het bestuur van DCVH toe te treden, waar ik met alle plezier nog steeds mijn taken uitvoer."

Wat geeft je voldoening bij het uitvoeren van het vrijwilligerswerk?
"Het is super om te zien dat de kinderen waarvoor we de evenementen organiseren het naar hun zin hebben. Het leukste is het Sinterklaasfeest, zoals de kinderen nu bezig zijn op het hoofdveld met de spelletjes is fantastisch! Het is ook goed om te zien op welke manier de trainers en spelers van de selectie hierbij worden betrokken.
Bij De Club Van Honsel vind ik het erg leuk om de diversiteit van alle bedrijven die lid zijn van de businessclub te ervaren. Op voorhand kent iedereen de namen van de bedrijven wel, maar er zit vaak veel meer achter dan je denkt. Tijdens de uitstapjes naar de bedrijven die we organiseren maak je op een interessante wijze kennis met de bedrijven."

Heb je zelf ook nog hobby's?
"Ik heb niet gevoetbald, hooguit een paar keer met het schoolvoetbal van vroeger, haha. Echter sport ik wel zeer regelmatig: tennissen en wielrennen zijn m'n 2 grootste hobby's."

Wat zijn je absolute hoogtepunten bij S.V. Honselersdijk?
"Een van de leukste dingen die ik bij S.V. Honselersdijk heb meegemaakt, is het griezelfeest van een aantal jaar geleden met Toon Brouwer. Toon pakte zijn rol zo goed op dat alle kinderen echt heel bang de desbetreffende kleedkamer verlieten, het was leuk om te zien dat zulke evenementen echt leven bij de jeugd."

Wil je nog iets anders kwijt aan de leden van S.V. Honselersdijk?
"We hebben inmiddels een vast groepje vrijwilligers binnen de evenementencommissie, maar we kunnen altijd nog wat extra handen gebruiken. Dus als mensen zich aan willen melden, zou dit super zijn! Aanmelden kan bij Trudie van Giesen of bij mij."

Hierbij willen we Miranda van Marrewijk bedanken voor haar jarenlange inzet voor de club en we wensen Miranda nog heel veel succes en plezier toe toe als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk! Als cadeau heeft Miranda een Activity Tracker horloge ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden. Tijdens het Sinterklaasfeest hebben we Miranda samen met wat spelers van de selectie en enkele zwarte pieten op de foto gezet.

Volgende maand zetten we voor het laatst dit jaar een vrijwilliger expliciet in het zonnetje. Uiteraard zullen we dan ook uitgebreid terugblikken op alle vrijwilligers die dit kalenderjaar tot Vrijwilliger van de Maand zijn uitgeroepen.

Sinterklaasfeest voor F-pupillen een groot succes
di 27 november

Afgelopen vrijdag gebeurde eindelijk waar alle (mini) F-pupillen al enige tijd naar reikhalzend naar uitkeken: Sinterklaas kwam langs op S.V. Honselersdijk. Door een avondvullend programma werd het een groot feest op het sportpark, met zelfs voor alle spelers nog een mooi cadeau namens Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

De avond ging van start met diverse spellen op het hoofdveld, die werden begeleid door de selectiespelers van S.V. Honselersdijk en de zwarte pieten die met de Sint naar Honselersdijk waren afgereisd. Vervolgens kwam Sinterklaas met de boot aan bij de voetbal, waarna de kleine talenten de Sint verwelkomden in de kantine. Na het zingen van wat Sinterklaasliedjes werden de selectiespelers voorgesteld en wist Sinterklaas over de pupillen leuke verhalen van het afgelopen jaar te vertellen. Aan het einde van de avond kregen de kinderen nog een leuk cadeau van de Sint en zijn pieten, waarna iedereen met een lach op zijn/haar gezicht naar huis vertrok!

Vanavond: Informatieavond kantinevrijwilligers en belangstellenden
ma 26 november

Vanavond zal er in de kantine van S.V. Honselersdijk een informatieavond plaatsvinden voor de kantinevrijwilligers van de vereniging en alle andere belangstellenden. De avond zal om 19:30 uur van start gaan en duurt tot uiterlijk 22:00 uur.

De onderwerpen die tijdens de belangrijke informatieavond behandeld zullen worden zijn onder meer het betalen via de nieuwe SVH-betaalkaart, het biertappen, het handelen bij eventuele calamiteiten, de rondgang door het gebouw en het alcoholgebruik door de jeugd. Uiteraard is er tijdens de avond ook nog genoeg ruimte om andere zaken die ter tafel komen te behandelen.

Vooral het betalen via de nieuwe SVH-betaalkaart zal tijdens de informatieavond uitgebreid besproken worden. Alle leden van S.V. Honselersdijk zullen, zoals eerder aangekondigd in de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, in de laatste week van november een betaalkaart van de club ontvangen. Hiermee kan vanaf 1 december in de kantine betaald worden. Door het creëren van de extra betaalmogelijkheid hopen we als club zijnde het aantal digitale betalingen te verhogen en als gevolg hiervan de inbraakgevoeligheid van de club te laten dalen.

We zien alle kantinevrijwilligers en overige belangstellenden graag vanavond terug in onze kantine. Let op: inschrijven voor de informatieavond kan via een mail naar beheer@svhonselersdijk.nl.

Gevonden jassen Super Saturday
ma 26 november

Afgelopen zaterdag stond de kantine weer op z'n kop tijdens Super Saturday. Het tropische sfeertje zat er goed in tijdens "Samba aan de Strijp", waardoor het na afloop alleen nog maar kouder leek in de buitenlucht. Toch zijn er sommige helden bij de voetbal vertrokken zonder jas of hebben een andere jas meegenomen.

Er hangen nog een aantal gevonden jassen aan de kapstok in de kantine, dus mocht je je jas toch weer een keer nodig hebben, kun je deze in de kantine ophalen. Hierbij willen we ook iedereen oproepen die andermans jas heeft meegenomen om deze jas op de kapstok terug te hangen of aan de rechtmatige eigenaar te geven. Alvast bedankt!

Reserve keeper Brielle houdt S.V. Honselersdijk van de overwinning
zo 25 november

S.V. Honselersdijk had vandaag de mogelijkheid om te klimmen in het klassement, maar bleef op een 0-0 stand steken tegen Brielle. Een aantal 100 % kansen van de Dijkenaars werden teniet gedaan door de uitstekende reserve doelman van Brielle, Mitchell Lieshout. Keeper Lieshout stond in de belangstelling bij Sparta, maar werd te klein bevonden. Hij zorgde er persoonlijk voor dat de watergeuzen niet met een nederlaag richting Brielle huiswaarts keerden.

v.v. Brielle eindigde vorig seizoen als 2e in de 1e klasse B en mistte via de nacompetitie de Hoofdklasse op een haar na. Voor aanvang van de wedstrijd stond Brielle samen met S.V. Honselersdijk in de middenmoot met allebei 10 punten, maar daar zullen de Watergeuzen beslist niet willen blijven bivakkeren.

De openingsfase was voor de ploeg van Piet Boon. Het startte furieus en dat leverde de eerste 10 minuten al 3 mogelijkheden op. In de eerste minuut was het Branco Kok die keeper Mitchell Lieshout voor de eerste maal testte en Lieshout wist de bal uit de kruising te ranselen. In de 4e minuut een lange bal op Tom van Veen waar de linksback van Brielle de bal slecht raakte en Tom de mogelijkheid gaf om alleen op het doel af te gaan. Tom mistte de richting en de bal ging voorlangs. In de 6e minuut was het Angelo Zwirs die op rechts een uitstekende voorzet gaf bij de verste paal waar Joey Valstar een pracht kans kreeg, maar zijn kopbal werd knap gered door keeper Mitchell Lieshout. Na 10 minuten knokte Brielle zich weer terug in de wedstrijd en door een klein foutje van Nigel Hendriks kreeg Brielle de eerste kans, maar deze kon nog net tot corner verwerkt worden. Er ontstond nu een wedstrijd waarbij beide ploegen voor de overwinning gingen en voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd werd. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Alleen speelde S.V. Honselersdijk het wat slimmer, maar het afmaken is het grote probleem van de laatste weken bij de thuisploeg. In de 28e minuut weer een goedlopende aanval, maar geen Dijkse aanvaller durfde randje strafschopgebied de bal lekker uit te halen. Na een halfuur spelen leek de openingstreffer te komen. Tom van Veen drong ver het strafschopgebied binnen en net toen hij van dichtbij wilde uithalen, werd de bal net voor zijn voeten weggetikt. De druk voor de rust nam verder toe op het Brielse doel en in de 45e minuut gaf scheidsrechter Turk een vrije trap randje strafschopgebied na een overtreding op Joey Valstar. Maar de anders zo messcherpe Joey Valstar mikte uit de vrije trap de bal ver over het doel.

De 2e helft was nauwelijks begonnen en S.V. Honselersdijk kreeg een uitgelezen mogelijkheid. Youri Riepe ontfutselde de bal en gaf diep op Tom van Veen. Bij de achterlijn gaf Tom een niet te missen kans op Joey Valstar, maar keeper Mitchell Lieshout gooide zich voor de bal en behoede Brielle voor een achterstand. Zo kreeg de Dijk het eerste kwartier een handvol kansen, maar faalden in de afwerking. S.V. Honselersdijk bleef de betere ploeg op zoek naar kansen. Brielle probeerde via uitvallen nog wat uit te richten, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 54e minuut was er even paniek in de dijkse verdediging waarbij de bal hard en laag richting doel werd geschoten. Branco Kok kon maar net de bal afschermen waardoor keeper Boy Zuiderwijk de bal kon oppakken. Branco raakte even later geblesseerd en werd vervangen door Rik van Schie. Ondanks dat Brielle probeerde de thuisploeg terug te dringen, waren de uitvallen van de thuisploeg veel gevaarlijker. In de 68e minuut was het Leon de Brabander die ver was opgedrongen. Met zijn linker haalde hij hard uit en via een speler en keeper werd de bal tot corner verwerkt. Nauwelijks een paar minuten later weer een grote kans voor de thuiploeg nadat de verdediging van Brielle ver opgeschoven was. Leon de Brabander zag dat en speelde diep Tom van Veen aan die alleen op het doel afging, maar weer keeper Mitchell Lieshout op zijn weg vond. De laatste 10 minuten ging het spel op en neer maar bleef de stand 0-0 waar beide ploegen niets mee opschoten.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Nigel Hendriks, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen (geel), Branco Kok (-57 Rik van Schie), Leon de Brabander (geel), Youri Riepe, Joey Valstar, Ricardo van der Zijden, Angelo Zwirs, Tom van Veen (geel)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - vv Briele
za 24 november

Vorige week ging het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk op eigen veld ten onder tegen koploper SHO. In de tweede helft werd het duel uit handen gegeven door de thuisploeg, wat resulteerde in een 0-3 nederlaag. Door de overwinning van SHO werd de ploeg uit Oud-Beijerland de eerste periodekampioen van dit seizoen in de eerste klasse B.

Vandaag speelt het elftal van trainer Piet Boon opnieuw een thuiswedstrijd op Sportpark de Strijphorst. Bij het benoemen van de tegenstander van vandaag, vv Brielle, gaan de gedachten bij iedere Honselersdijker direct terug naar de nacompetitie van het seizoen 2011/2012. In een tweeluik moesten beide clubs destijds uit gaan maken wie er naar de tweede klasse mocht promoveren. Na een doelpuntloos gelijkspel in de thuiswedstrijd, reisden alle Honselse supporters met bussen naar Brielle om de apotheose van de nacompetitie mee te maken. Een heuse oranje invasie kon een 5-1 nederlaag niet voorkomen, maar wat was het een mooie ervaring!

Beide ploegen ontlopen elkaar dit seizoen nauwelijks in de eerste klasse B. Met 10 punten delen S.V. Honselersdijk en vv Brielle de 8e plek op de ranglijst. Dit onderschrijft ook direct de belangen van het duel van vandaag: winnen betekent aanhaken, terwijl verliezen betekent dat je in de narigheid terecht komt…

Om 14:30 zal de aftrapt verzorgd worden door de Pupil van de Week, waarna het spektakel op het veld los kan barsten. Na afloop van de wedstrijd zal de kantine, ondanks de koude temperaturen, omgetoverd worden tot een tropisch oord om Super Saturday te vieren met als thema "Samba aan de Strijp", inclusief een heuse cocktailbar! Tot vanmiddag!

S.V. Honselersdijk Betaalkaart voor alle leden
za 24 november

Komende week wordt bij alle leden van de club de SVH-betaalkaart thuisbezorgd. De betaalkaart is, naast het pinnen of contant afrekenen, een extra betaalmiddel om vanaf 1 december 2018 te gebruiken.

De reden dat er gestart wordt met de betaalpas heeft te maken met een aantal recente inbraakpogingen in ons clubgebouw. Het bestuur is van mening dat het hebben van contant geld nogal wat risico’s met zich mee brengt. Met de betaalkaart wil het bestuur niet alleen het contante geld in ons clubgebouw minimaliseren, maar er ook voor zorgen dat het organisatorisch haalbaar blijft. Denk hierbij aan geld tellen, naar de bank brengen, muntgeld aanvullen etc.

De betaalkaarten zijn gesponsord door “Van der Meer Verzekeringen & Regiobank”. Een van onze eerste trouwe sponsors van S.V. Honselersdijk. Naast dat de betaalpas voor alle leden beschikbaar wordt gesteld, kunnen ook onze vrijwilligers en leden van DCVH een betaalkaart ontvangen. Deze kan eenvoudig aangevraagd worden, door een mail te sturen naar Ab van Dijk via beheer@svhonselersdijk.nl. De betaalkaart wordt dan naar je toegestuurd.

Om ervoor te zorgen dat het werken met de betaalpas ook technisch goed verloopt, is het hele ICT-netwerk ook op de schop gegaan. Richard Guttenberg van REG&TECH, o.a. ook kledingsponsor van diversen jeugdelftallen, heeft de afgelopen weken alles in het werk gesteld om de digitale snelweg zo in te richten dat er een minimale kans is op netwerkstoringen. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat er twee netwerken draaien: één voor de apparaten/ systemen van de vereniging en één voor onze bezoekers. Zo zorgen we ervoor dat alle partijen hier blij van worden.

Wil je meer informatie over de betaalkaart of andere zaken weten over de kantine? Kom dan a.s. maandag om 19.30 uur naar de club. Tijdens deze avond willen we met alle kantinevrijwilligers en andere belangstellende in gesprek om alles nog beter te organiseren. Ook jullie kunnen hier je steentje aan bijdragen. Dit is het moment om je vragen te stellen, feedback te geven of informatie in te winnen. Kortom een mooi moment om gezamenlijk zaken op te pakken.
Kom je ook? Meld je aan bij Ab van Dijk via beheer@svhonselersdijk.nl. Tot maandag!

Balsponsor op Super Saturday: Zwirs Horti Projects
vr 23 november

Morgenmiddag speelt het eerste elftal opnieuw een thuiswedstrijd voor de competitie. Om 14:30 uur zal er op Sportpark de Strijphorst afgetrapt worden door de Pupil van de Week voor de wedstrijd tegen vv Brielle. Dit alles zal gebeuren met de wedstrijdbal die deze week wordt gesponsord door Zwirs Horti Projects.

Zwirs Horti Projects is, met meer dan 30 jaar ervaring in huis, actief in het ontwerpen en bouwen van complete kassenbouw projecten over de gehele wereld. Service en kwaliteit staan bij het Honselse bedrijf hoog in het vaandel, waarbij een tevreden klant de drijfveer is. Zwirs Horti Projects heeft met zijn medewerkers een grote groep onderaannemers waarop zij zich kunnen beroepen.

We zijn trots op het feit dat Zwirs Horti Projects de wedstrijdbal bij de thuiswedstrijd tegen vv Brielle sponsort. Uiteraard hopen we dat de gesponsorde wedstrijdbal ditmaal geluk brengt en dat op Super Saturday de 3 punten gevierd kunnen worden op ons sportpark.

Aanstaande dinsdagavond weer klaverjasavond bij S.V. Honselersdijk
do 22 november

Dinsdagavond 27 november is het weer tijd om te klaverjassen in de kleine kantine van S.V. Honselersdijk. De avond zal om 19:30 uur van start gaan. De kosten voor deelname bedragen €2,50, waarbij het eerste "bakkie" gratis is.

Iedereen is welkom en kan zomaar binnenlopen om gezellig mee te doen, dus tot dinsdag!!

Pupil van de Week: Ivan Gardien
do 22 november

Komende zaterdag speelt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal treedt het elftal van trainer Piet Boon aan tegen vv Brielle. Traditiegetrouw is er ook bij deze thuiswedstrijd een Pupil van de Week aanwezig in de kleedkamer van de 'grote jongens' van het eerste elftal. Ditmaal is de eer aan Ivan Gardien, speler van de JO11-5, om de aftrap te verzorgen voor de wedstrijd. We wensen Ivan heel veel plezier toe komende zaterdag!

Naam: Ivan Gardien
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in team: JO11-5
Later word ik: Weet ik nog niet
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriete profvoetballer is: Onana
Mijn favoriete trainer is: Cees Pronk & Kenny van Leest
Mijn sterkste punt is: Ver schieten & verdedigen
Op welke positie speel je: Verdediging
Mijn mooiste voetbalmoment is: Als we winnen
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Nando Kok & Bryan de Brabander

S.V. Honselersdijk 2 pakt derde overwinning op rij
wo 21 november

Na vorig weekend een onderbreking te hebben gehad in de competitie, stond vandaag de wedstrijd tegen Nootdorp 2 op het programma. Nootdorp werd vorig seizoen nog nipt met 4-3 verslagen na een 0-3 achterstand dus dit beloofde wat.

De wedstrijd was niet van het niveau dat normaliter wel kan worden gehaald. Het golfde gezapig op en neer, sv Honselersdijk speelde te statisch en konden moeilijk de vrije man vinden. Als deze dan werd gevonden was de eindpass vaak onnauwkeurig. Ondanks het mindere spel maakte de Dijk wel de meeste aanspraak op een goal. Zo waren er kansen voor Brian, Lars en Luke. Helaas werden deze niet verzilverd.
En in de voetballerij is er een ongeschreven regel. Als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel. En zo geschiede. Uit de eerste echte kans maakte de spits van Nootdorp 0-1.
Nu moest Honselersdijk wel komen om de gelijkmaker te forceren. Het zag er naar uit dat dit niet in de eerste helft zou gaan gebeuren maar in de 45e minuut een prima interceptie van Brent op het middenveld. Brent stuurde op zijn beurt Brian weg en die maakte beheerst af. 1-1.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en voerde trainer Frank wat tactische wijzigingen door. Zo ging Luke spelen vanaf links, Nick vanuit de spits en Lars als nummer 10.

De tweede helft speelde de Dijk wel beter dan in de eerste helft en gingen nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Nootdorp zakte in en probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden.
De Dijk creëerde nog een aantal kansen waar niet zorgvuldig mee werd omgegaan en zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijk spel.
Maar 5 minuten voor tijd een rommelige situatie voor de goal van Nootdorp. de ingevallen Mike kopte de bal terug het doelgebied in en Lars kon het laatste zetje geven. 2-1. Vlak hierna dacht iedereen dat Lars ook de 3-1 maakte, echter werd deze van de lijn gehaald door een verdediger van Nootdorp. Dit gaf Nootdorp wel het sein om alle lange mannen maar voren te sturen en te gaan pompen. Dit leverde een aantal corners en vrije trappen op voor Nootdorp. Lance liet zijn klasse zien door een aantal ballen zeer vakkundig te keren.

Na 8 minuten blessuretijd en een aantal penibele momenten verder floot de scheidsrechter af en konden de mannen van trainer Frank weer juichen.
Het was niet goed, wel 3 punten. Volgende wedstrijd is 1 december tegen Monster 2.

Opstelling: Lance, Rick (70min Bas), Rico, Bryan, Rutger, Marcel, Brian(75min Mike), Brent(65min Tim), Luke, Nick, Lars.

Advertentie

IPS