Nieuws

Opbrengst van AH Voetbalpassie voor S.V. Honselersdijk: €1.201,80
donderdag

In de afgelopen periode was het mogelijk om bij de Albert Heijn jouw geliefde lokale voetbalvereniging een hart onder de riem te steken. Door middel van de AH Voetbalpassie actie kon er door de lokale verenigingen een leuke bijdragen bij elkaar gespaard worden. Deze week heeft S.V. Honselersdijk een cheque met het mooie bedrag van €1.201,80 in ontvangst mogen nemen.

We willen alle deelnemers van de actie die op S.V. Honselersdijk hebben gestemd bedanken voor de bijdrage aan dit prachtige bedrag. Daarnaast willen we uiteraard ook Albert Heijn bedanken voor het mogelijk maken van deze actie.

We hopen jullie allemaal snel weer zoals vanouds te mogen verwelkomen op ons sportpark!

Nieuwe coronamaatregelen tot 19 december
donderdag

Na afloop van de persconferentie van de Nederlandse Overheid zijn we helaas genoodzaakt om strengere coronaregels te hanteren op ons geliefde Sportpark de Strijphorst. Dit betekent dat onderstaande regels vanaf zondag 28 november gelden op ons sportpark.

We rekenen op jullie medewerking, voor vragen over de coronaregels is het mogelijk om contact op te nemen met Ab van Dijk, 0652022350 of directie@svhonselersdijk.nl

- Alle leden, senioren, jeugdspelers, zaalsporters, kunnen blijven sporten, alleen is de sportaccommodatie gesloten tussen 17.00 en 5.00 uur;
- Publiek is helaas niet meer welkom op de accommodatie bij trainingen en wedstrijden, dus ook niet in de kantine;
- Alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders mogen wel de accommodatie betreden;
- Kleedkamers en kantine zijn open op zaterdag en alleen toegankelijk voor spelers en alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden. Het sportpark (incl. kantine/sporthal) is om 17.00 uur gesloten;
- Kantine is voor personen ouder dan 18 jaar alleen toegankelijk met overlegging van een CTB (QR-code);
- Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine en op het terras;
- Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
- De 1,5 meter afstandsregel geldt ook in de kantine. Bij verplaatsing in de kantine geldt dan bovendien de mondkapjesplicht;
- Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
- Blijf thuis bij een positieve testuitslag en vermijd contacten met anderen;
- Meld je aan als je op zaterdag naar de club toekomt via de website ;

Bestuur S.V. Honselersdijk

Kerstrad afgelast: eenmalig vervangen door Paasrad
woensdag

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is dan toch het hoge woord eruit... Het Kerstrad kan dit jaar helaas niet doorgaan. Door de geldende coronamaatregelen en de voorspellingen voor de komende winter is het onmogelijk geworden om op zaterdag 18 december een fysiek Kerstrad te organiseren in de Sosefhal. Achter de schermen waren de voorbereidingen in volle vaart, maar helaas heeft de organisatie noodgedwongen de spreekwoordelijke stekker uit het Kerstrad moeten trekken.

Tegelijkertijd kunnen we jullie ook goed nieuws brengen. We blazen het Kerstrad niet geheel af, we zullen het namelijk op zaterdag 9 april terug laten komen in een aangepaste vorm: het Paasrad. Van elke nood maken we een deugd en dus hebben we besloten om het Kerstrad eenmalig van een rode Kerstsfeer om te toveren in een gele Paassfeer. Het Kerstrad, maar dan in een geel jasje!

Zorg er dus voor dat je zaterdag 9 april met geel omcirkelt in je agenda. De sfeer van het Kerstrad nemen we mee naar de nieuwe datum, het zijn alleen de kleuren en de vorm van het rad die we aan moeten passen.

We beseffen ons goed dat de editie van dit jaar een editie voor in de geschiedenisboeken had kunnen worden. 50 jaar Kerstrad, dat zou één groot feest worden met het speciale Kerstival. Maar ondanks de huidige situatie waarin weinig mogelijk is, blijven we positief en kijken we met z'n allen uit naar het Paasrad!

Tot zaterdag 9 april, tot Paasrad!

Coronaregels vanaf zondag 28 november 2021
maandag

Nieuwe Coronaregels:
Het kabinet heeft vanwege de hoge coronacijfers nieuwe maatregelen bekendgemaakt om besmettingen tegen te gaan. Zo moeten alle ‘niet-essentiële’ sectoren de komende drie weken tussen 17.00 en 05.00 uur dicht. De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal as dinsdag de tweede kamer vragen om trainen na 17.00 uur te bespreken.

Wij wachten de uitkomst op deze vraag nog even af en komen daarna uiterlijk woensdagmorgen voor 8.00 uur met een plan hoe nu verder op ons sportpark en de Sosefhal. Voor het trainingsprogramma vandaag en morgen betekent dit dat we de huidige nieuwe regels gaan respecteren en ons sportpark en de Sosefhal vanaf 17.00 uur gesloten is.

Bestuur S.V. Honselersdijk

Wedstrijd S.V. Honselersdijk - AFC afgelast
vr 26 november

Morgenmiddag stond eigenlijk de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en AFC op het programma. Helaas hebben de bezoekers te maken met coronagevallen, waardoor de wedstrijd geen doorgang kan vinden.

De wedstrijd zal op dinsdagavond 14 december ingehaald op Sportpark de Strijphorst.

Hoog bezoek van Sinterklaas op Sportpark de Strijphorst
ma 22 november

Het bezoek was een tikkeltje anders dan gewend, maar Sinterklaas kan S.V. Honselersdijk natuurlijk niet overslaan! Door de zeer creatieve activiteitencommissie was er een heuse drive-thru georganiseerd om Sinterklaas alsnog op ons sportpark te kunnen verwelkomen.

Vanuit de auto of vanaf de fiets was het voor onze jongste jeugd mogelijk om persoonlijk kennis te maken met Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Een hele leuke ervaring voor onze jeugdleden en hun ouders, want de Sint en Pieten maakten er, op gepaste afstand, een groot feestje van!

De kinderen gingen uiteindelijk ook niet met lege handen naar huis. Het afgelopen jaar waren de kinderen kennelijk lief genoeg geweest, aangezien ze allemaal uit handen van Sinterklaas een mooie voetbal mee naar huis kregen.

We hopen dat de kinderen het leuk vonden met Sinterklaas, de activiteitencommissie gaat er alles aan doen om volgend jaar weer op de ouderwetse manier Sinterklaas welkom te heten op Sportpark de Strijphorst!

Eerste elftal neemt punt mee terug uit Hoorn
ma 22 november

Langer in de bus dan op het veld. Afgelopen zaterdag stond voor het eerste elftal één van de verste uitwedstrijden van het seizoen op het programma, uit bij Zwaluwen'30 in Hoorn. De lange busrit heen en terug is gelukkig niet voor niets geweest, aangezien de Honselersdijkers met een 1-1 gelijkspel terug in de bus stapten.

De afwezigheid van supporters langs de lijn beviel beide elftallen aanvankelijk slecht, in de eerste elftal wisten zowel Zwaluwen'30 als S.V. Honselersdijk geen sterke indruk achter te laten. Er werden vrij weinig kansen afgedwongen, het voordeel was wel dat het spel regelmatig op en neer ging door het vele slordige balverlies van beide kanten.

Enig moment van opwinding in de eerste helft was een vermeend "penalty-moment". Uit een vrije trap van S.V. Honselersdijk leek de bal op een hand van een Hoornse voetballer terecht te komen, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. De enige opbrengst van dit moment was een gele kaart voor middenvelder Youri Riepe vanwege protesteren bij de arbitrale leiding.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt op gang, mede doordat de ploeg van trainer André Lourens meer druk wist uit te oefenen op de gastheren. Zo'n tien minuten na rust resulteerde dit in de openingstreffer. Verdediger Brent Gardien zette goed druk op de tegenstander, veroverde de bal en wist met zijn scherpe voorzet een eigen doelpunt af te dwingen. Een vervroegd Sinterklaascadeau van Zwaluwen'30 aan de bezoekers, dit cadeau werd natuurlijk gretig uitgepakt door de oranjehemden.

In het restant van de tweede helft volgden er nog diverse (kleine) kansen voor ons eerste elftal. Helaas werden de mogelijkheden niet benut en was de eeuwenoude voetbalwet weer van toepassing. Als je zelf het doelpunt niet maakt... Jullie kunnen het al raden, Zwaluwen'30 wist tegen de verhouding in toch nog de gelijkmaker te produceren.

Na de gelijkmaker kon in de slotfase van de wedstrijd het dubbeltje nog beide kanten opvallen, maar uiteindelijk werden de punten gedeeld op het supportervrije sportpark van Zwaluwen'30. Het gelijkspel betekent wel dat ons eerste elftal de gehele maand november in de competitie nog ongeslagen is, een sterke opleving na een minder begin van de competitie!

Komend weekend sluit het eerste elftal de voetbalmaand november af met een thuiswedstrijd tegen AFC. We hadden jullie graag willen verwelkomen langs de lijn, maar helaas blijft Sportpark de Strijphorst ook komende zaterdag gesloten voor publiek.

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Michel van Giesen, Max van der Kraan, Rik van Schie, Joey Valstar (A), Nick van der Kraan (-60, Tom van Veen), Youri Riepe, Brian Valstar (-86, Ben Wagener), Kevin Bogaards, Steyn de Bruijn

Coronaregels vanaf donderdag 18 november 2021
do 18 november

Als gevolg van aangepaste regels zijn we helaas genoodzaakt om de regels voor toegang op ons sportpark aan te passen. Tot zaterdag 4 december hebben wij de volgende coronaregels opgesteld.

• Het sportpark is gesloten voor toeschouwers, alleen spelers, teambegeleiding en officials hebben toegang tot het sportpark.
• De kantine is gesloten voor iedereen.
• De ontvangstkamer is alleen geopend voor leiders, trainers of aanvoerders om de noodzakelijke handelingen voor
de wedstrijd uit te kunnen voeren.
• Aan het hek (entreehuis) zal iedereen worden gecontroleerd op een geldige QR-code.

Het is wel toegestaan zonder QR-code en of sneltest het sportpark te betreden en te voetballen, maar dan mag er geen gebruik gemaakt worden van de accommodatie.

De regels geven ons helaas geen andere keuze.
Maar op deze manier houden we wel de kleedkamers open waardoor iedereen met een QR-code en of sneltest zich binnen kan omkleden, iets wat in november geen overbodige luxe is.

Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Bestuur S.V. Honselersdijk

Rabo ClubSupport levert € 2.628,62 op voor S.V. Honselersdijk
wo 17 november

In de maand oktober was het voor Rabobank klanten mogelijk om een stem uit te brengen tijdens de Rabo ClubSupport actie. Tijdens de actie zijn er veel mensen met een oranje (voetbal)hart geweest die een stem hebben uitgebracht op onze club. Elke stem zorgde er hierbij voor dat er een extra bedrag namens de Rabobank aan onze vereniging gesponsord wordt.

In totaal heeft de Rabo ClubSupport actie voor S.V. Honselersdijk een prachtig bedrag van € 2.628,62 opgeleverd. We willen iedereen die op onze vereniging heeft gestemd bedanken voor zijn/haar bijdrage aan dit mooie bedrag. Voor dit bedrag zal uiteraard een mooie bestemming gekozen worden, waardoor alle leden profijt hebben van de door Rabobank in het leven geroepen actie.

Nogmaals dank aan iedereen die in deze moeilijke periode zijn/haar steentje bijdraagt aan de club door een stem uit te brengen tijdens de Rabo ClubSupport actie!

Clubgebouw doordeweeks gesloten
wo 17 november

Als gevolg van de inmiddels door de Tweede Kamer akkoord bevonden coronaregels, zijn we genoodzaakt om de kantine en vergaderruimtes doordeweeks gesloten te houden. De kleedkamers blijven wel geopend voor de spelende teams. De doordeweekse sluiting van het clubgebouw duurt tot minimaal 4 december.

Wat betreft de openingstijden van de kantine op zaterdag volgt later nog bericht. Wanneer hier meer over bekend is, zal dit op onze website en social media kanalen gecommuniceerd worden.

Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Sinterklaas Drive-Thru voor jongste jeugd
di 16 november

Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent natuurlijk ook dat de goedheiligman, zoals ieder jaar, bij onze voetbalvereniging langskomt. Helaas heeft ook de Sint zich te houden aan alle geldende coronamaatregelen, vandaar dat het bezoek van de Sint en zijn Pieten dit jaar iets anders is dan de andere jaren.

Vrijdag 19 november mogen alle kinderen met vader/moeder of verzorger Sinterklaas komen begroeten door de Drive-Thru. Sinterklaas en zijn Pieten staan klaar om gemaakte knutsels/tekeningen en dergelijke in ontvangst te nemen. Sterker nog, misschien heeft de Sint ook nog wel een cadeautje voor de kinderen…

De Drive-Thru is als volgt georganiseerd: vanaf de grote parkeerplaats rij je met de auto door het toegangshek het park op. Blijf zitten in de auto en volg de aanwijzingen van de vrijwilligers en de Pieten op. Om filevorming in de Drive-Thru te voorkomen zien wij graag de mini-F vanaf 17:00 uur, de JO-8 vanaf 17:15 uur en de JO-9 vanaf 17:30 uur.

We gaan er met z'n allen een leuk Sinterklaasfeest van maken!

Sintgroetjes van de Activiteitencommissie

S.V. Honselersdijk uit bekerstrijd
zo 14 november

Het eerste elftal leed een verdiende 2-4 nederlaag tegen E.M.M.’21 uit Roelofarendsveen. De in de tweede klasse spelende zondag vereniging is ontstaan uit de fusie tussen de voetbalclubs DOSR en WVC is nu een van de grootste voetbalverenigingen in Kaag en Braassem.

Al snel namen onze gasten de leiding; in de derde minuut was het al raak na slordig balverlies op het middenveld. Het duurde even voordat S.V. Honselersdijk wakker werd en dat leverde een aantal goede kansen op voor Max v.d.Kraan en Tom van Veen (foto 5). De 1-1 leek eraan te komen en dat gebeurde in de 18e minuut. Nick v.d. Kraan bracht met een mooie lange bal Brian Valstar vrij voor de keeper. En Brian krulde de bal fraai langs de keeper (foto 8).
Je zou zeggen dat De Dijk het heft in handen zou nemen, echter dat bleek helaas niet het geval. E.M.M.’21 bleek deze middag meer pit in de benen te hebben. Dat leidde in de 25e minuut tot de 1-2 en in de 37e al tot de 1-3. Tevens de ruststand.
De rust was echter nog niet voorbij of de 1-4 kwam akelig dichtbij, de doelpaal bracht redding. S.V. Honselersdijk trok nu wel de teugels aan en Kevin Bogaards maakte uit een mooie aanval 2-3; Nick v.d. Kraan speelde Tom van Veen aan en die bracht Kevin Bogaards in de juiste positie (foto 16 en 17).
Het leek er op dat het eerste elftal vol voor de winst ging en E.M.M.’21 werd behoorlijk onder druk gezet. Helaas leverde het wel kansen op echter geen doelpunten, wel voor onze gasten. In de 87e minuut besliste E.M.M.’21 de wedstrijd met een counter uit het bekende boekje. Eindstand 2-4 en einde beker.

De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Van den Boogaard. S.V. Honselersdijk incasseerde vier gele kaarten en dat kwam vooral omdat het deze middag achter de feiten aan liep.

Opstelling:
Lance Kooij, Brent Gardien (geel), Nigel Hendriks (geel), Marcel Bruggeling (A) (12e Ben Wagenaar), Nick van der Kraan, Max van der Kraan (geel), Youri Riepe, Kevin Bogaards, Brian Valstar, Tom van Veen, Steyn de Bruijn (70e Milan Vijftigschild - geel)

Interview Kevin Bogaards in VoetbalJournaal
do 11 november

Vorige maand werd eerste elftalspeler Kevin Bogaards geïnterviewd door het VoetbalJournaal. De amateurvoetbalkrant vroeg Kevin onder meer naar het verloop van zijn voetballoopbaan en de drive om, gezien zijn blessureverleden, vooral fit te blijven. Ondanks dat het interview was afgenomen voorafgaand aan de twee overwinningen, was Kevin toch positief over de resterende wedstrijden van het huidige seizoen.

“Ik wil gewoon fit blijven en wekelijks spelen op niveau. In de competitie gaat het als team nog niet zoals gehoopt. Dit seizoen is net gestart en wij hebben nog geen overwinning kunnen boeken. Ik verwacht een mooi seizoen te spelen met SV Honselersdijk na alle negatieve zaken rondom COVID-19. We hebben een goed team dat zeker mee moet kunnen draaien in de eerste klasse.”

Lees hieronder het gehele interview van VoetbalJournaal met Kevin Bogaards.

Interview Kevin Bogaards door VoetbalJournaal.

Samenvatting S.V. Honselersdijk - VELO
wo 10 november

WOS TV was afgelopen zaterdag op Sportpark de Strijphorst aanwezig om de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en VELO op beeld vast te leggen. Een beter moment had de regionale omroep niet kunnen kiezen, met de 0-2 achterstand en uiteindelijke 3-2 overwinning werd er een spektakelstuk voorgeschoteld.

Door het bezoek van WOS TV kunnen we nog geruime tijd nagenieten van de heerlijke comeback in de derby tegen VELO. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder en zie hoe Tom van Veen, Max van der Kraan en Brian Valstar de club aan een meer dan geslaagde Super Saturday hielpen. Vanaf minuut 7:35 begint het deel over de wedstrijd ons eerste elftal.

Bekijk hier de samenvatting!

(Afgelast) Vanavond: SC Monster - S.V. Honselersdijk voor Flynth Westland Cup
di 9 november

Update
De wedstrijd tussen SC Monster en S.V. Honselersdijk die voor dinsdagavond 9 november gepland stond, is afgelast. Wanneer er meer bekend is over het eventueel inhalen van deze wedstrijd laten we dit uiteraard op onze website en social media kanalen weten.

------------

Na twee overwinningen op rij in de competitie staat er voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk een doordeweekse wedstrijd op het programma. Vanavond neemt het elftal van André Lourens het op tegen SC Monster voor de Flynth Westland Cup. Net als voorgaande jaren doen de oranjehemden mee aan het Westlandse bekertoernooi.

De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van SC Monster, niet zoals gebruikelijk op het sportpark van V.V. Naaldwijk. Om 20:00 uur trapt het vlaggenschip af voor de wedstrijd tegen de Monstenaren, hopelijk kunnen de mannen van het eerste met een positief resultaat de volgende ronde van het toernooi bereiken.

We zien jullie vanavond graag langs de lijn terug, tot vanavond!

Huldiging van Marcel Bruggeling voor 250 wedstrijden in eerste elftal
di 9 november

Afgelopen zaterdag was op vele vlakken een prachtige dag voor S.V. Honselersdijk. De Westlandse derby tegen VELO werd na een ultieme comeback met 3-2 gewonnen en de Super Saturday na afloop van de wedstrijd was één groot feest. Om het plaatje compleet te maken, werd aanvoerder Marcel Bruggeling voorafgaand aan en na afloop van de wedstrijd gehuldigd voor het bereiken van een knappe mijlpaal.

De aanvoerder van het eerste elftal is namelijk de magische grens van 250 wedstrijden in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk gepasseerd. Na de terugkeer vanaf Westlandia naar onze club in 2012 heeft Marcel zijn waarde meer dan eens bewezen. Zowel in als buiten het veld is Marcel belangrijk geweest voor de ontwikkeling die de senioren selectie heeft doorgemaakt. Kers op de taart in de periode van Marcel is (tot nu toe) de promotie naar de eerste klasse geweest, dit wordt door velen nog steeds als de meest memorabele dag uit de clubgeschiedenis gezien!

Uit handen van de kersverse voorzitter Erwin van der Mark en Jan van Marrewijk (Technisch Coördinator selectie) ontving Marcel in het bijzijn van familie en vrienden een mooie bos bloemen. We willen "Brug" via deze weg nogmaals bedanken voor de jarenlange inzet, op naar nog vele mooie (sportieve) hoogtepunten!

Bizarre ontknoping op de Strijphorst: S.V. Honselersdijk buigt achterstand om naar een terechte overwinning
ma 8 november

S.V. Honselersdijk heeft zaterdag op spectaculaire wijze gewonnen van Velo. De ploeg van Andre Lourens keek in de rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar won de wedstrijd na een weergaloze tweede helft met 3-2. Vlak voor tijd wist matchwinnaar Brian Valstar van dichtbij de winnende treffer te maken.

Vandaag een echte Westlandse derby en wel tegen Velo uit Wateringen. De Wateringers bezetten een knappe 5e plek en S.V. Honselersdijk behaalde het afgelopen weekend de eerste punten binnen na een knappe overwinning op BOL en verlieten daardoor de laatste plaats.

Ondanks een frisse zaterdag was het sinds tijden weer een volle bak op de Strijphorst. Voor aanvang werd de wedstrijd opgesierd met vuurwerk en fakkels door de “fanatieke” Wateringse aanhang. Nadat de kruitdampen waren opgelost, kon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Verhoeve beginnen.

S.V. Honselersdijk mist nog steeds de geblesseerde Michel van Giessen en ook Tom van Veen was nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. De thuisploeg nam gelijk het initiatief en Velo liet dit gewillig toe. In de 1e minuut kreeg Kevin Bogaards zowaar de eerste mogelijkheid, maar schrok van deze kans en schoot de bal net naast het doel van keeper Dion van Wijk. S.V. Honselersdijk drong wel aan, maar was niet zuiver genoeg in de eindpass om echt gevaarlijk te worden. Zo ontspon zich een open wedstrijd waar beide ploegen voor de winst gingen. Echte kansen werden niet weggeven in deze periode. Halverwege de 2e helft drong Velo meer aan en grossierde het in een aantal corners. In de 32e minuut zorgde een corner van Sergi Roeleveld voor enig gevaar toen keeper Quinten van der Helm de bal misgreep en Joey Valstar net op tijd redding bracht. S.V. Honselersdijk probeerde met lange ballen onder de druk van Velo uit te komen en leek in de 42e minuut daar in te slagen. Het was Joey Valstar die bij een uitval de bal gaf op Kevin Bogaards, maar randje buitenspel werd hij teruggefloten. Net toen iedereen dacht met een gelijkspel te gaan rusten sloeg Velo keihard toe. In de 44e minuut sloot de buitenspelval niet goed dicht bij de Dijkse verdediging en mocht Lars de Jong doorgaan, hij scoorde de 0-1. Nauwelijks één minuut later mocht Daan van Rossum randje strafschopgebied ongehinderd aanleggen en scoorde tot ontzetting de 0-2 binnen.

In de 2e helft moest het dan gebeuren richting het geliefde doel. In de 51e minuut werd Tom van Veen ingebracht voor meer aanvalskracht en om toch iets te forceren. Het team van Andre Lourens bundelde de krachten en Velo werd meer en meer teruggedrongen. De Dijkse verdediging hield zich knap gesloten en gaf de 2e helft ook niets meer weg. De vraag was natuurlijk, wanneer breekt het verzet bij de Wateringers. In de 59e minuut was Tom van Veen dichtbij een treffer, maar de bal kon nog net weggewerkt worden. Tien minuten later was het Steyn de Bruijn die op links een voorzet gaf op Tom van Veen. Tom omspeelde zijn tegenstander om daarna keeper Dion van Wijk met een subliem lobje te verschalken, 1-2. De druk werd groter en het publiek ging er achter staan en voelde dat er meer in zat. In de 71e minuut werd een schot van Brian Valstar door Kenan Schenkeveld uit het doel gewerkt, maar even later was het wel raak. Door Rick Das werd er net buiten het strafschopgebied hands gemaakt en kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen. De vrije trap werd door Steyn de Bruijn scherp voor het doel gebracht en knap binnengekopt werd door Max van der Kraan, net voor de misgrijpende keeper Dion van Wijk, 2-2. Iedereen voelde dat er meer in zat. Het laatste kwartier werd er alles op alles gezet voor de 2e achtereenvolgende overwinning. In de 84e minuut kreeg het loon na werken. Kevin Bogaards werd op rechts aan gespeeld door Steyn de Bruijn. De lage voorzet van Kevin werd goed gezien door Brian Valstar en hij kon de bal voor open doel de winnende treffer noteren, 3-2. Met nog 6 minuten te spelen probeerde Velo nog wat terug te doen, maar de verdediging van S.V. Honselersdijk gaf geen krimp meer. Na het laatste fluitsignaal barstte een klein feestje los en kon daarna het feest voortgezet worden in de kantine voor de Super Saturday.

Dinsdag 9 november speelt het eerste elftal voor de Flynth Westland Cup tegen Monster. De wedstrijd wordt in Monster gespeeld en begint om 20:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Marcel Bruggeling (A), Rik van Schie (geel), Lars Ammerlaan (-23, Nick van der Kraan) , Joey Valstar (-50,Tom van Veen) , Youri Riepe, Kevin Bogaards, Brian Valstar (geel), Steyn de Bruijn

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Afscheidfeest Erik en woord van dank van Erik
zo 7 november

Op de JAL droeg Erik het voorzitterschap officieel over aan Erwin van der Mark. Afgelopen vrijdag was het tijd voor een welverdiend afscheidsfeestje! Erik stond volop in de schijnwerpers. Mooie anekdotes, sportieve herinneringen, Erik als ‘pupil van de week’ en als grote verrassing: vertegenwoordiging vanuit ZIJN club Feyenoord in de persoon van Henk Schotte, kantinebeheerder Varkenoord en oud aanvoerder Ben Wijnstekers! Muzikaal hoogtepunt was het meezingen (en dansen) van ABBA klassiekers met band ABBA Fever! Erik is nu echt voorzitter af. Aan hem het laatste woord …

“Na tien jaar als voorzitter van S.V. Honselersdijk een laatste terugblik op een periode waar ik met veel plezier op terugkijk! Wanneer ik terugkijk, brachten we als bestuur, de vereniging op vele fronten verder.

Een korte samenvatting …
De organisatie van de vele Super Saturdays. De renovatie van de kleedkamers en de facelift van de kantine. De aanschaf van wedstrijdkleding voor de gehele vereniging, waardoor de selecties er hetzelfde uitzien als de recreatie elftallen. We organiseerden wedstrijden tegen Feyenoord, Sparta en ADO Den Haag. Ons 50 jarig jubileum vierden we op grootse wijze. Ook zijn er tijdens mijn termijn drie kunstgrasvelden aangelegd, een nieuwe vloer in de sporthal en probeerden we een zaalvoetbaltak op te richten. Ik bent trots op de de sportieve prestaties van de selecties van S.V. Honselersdijk. De reorganisatie van de Technische Commissie. En er is jarenlang een financieel gezond beleid gevoerd.

Plezier en voldoening
Maar het belangrijkste, voor mij persoonlijk, is dat ik veel plezier en voldoening uit mijn voorzitterschap haalde. Ik genoot van de inzet en de kunde van mijn medebestuursleden en de vele vrijwilligers. Ik mocht vele mooie nieuwe vriendschappen sluiten binnen en buiten de club. Mezelf persoonlijk ontwikkeld en veel geleerd. Dat zijn dingen die het meeste waard zijn!

Bedanken
Ik bedank alle bestuursleden, waar ik mee samenwerkte voor hun inzet, knowhow, besluitvaardigheid en gezelligheid. Alleen kan ik niks, samen kunnen we alles!
Een speciaal dankwoord heb ik voor Ab van Dijk. Het voorzitterschap van S.V. Honselersdijk heb ik 10 jaar kunnen doen, dankzij de hulp van Ab van Dijk. Ab was mijn steun en toeverlaat binnen de club en verrichtte veel werk voor mij. Deze man is van onschatbare waarde voor S.V. Honselersdijk.

Ook is de vereniging grote dank verschuldigd aan mijn vrouw Antoinette. Ik kan geen betere vrouw van een voorzitter bedenken. Zij steunde mij altijd, voorzag mij van adviezen, en daarbij gaf zij mij alle ruimte om mijn functie uit te voeren voor S.V. Honselersdijk.

Ik kijk terug op tien mooie jaren waarbij ik durf te beweren dat alle besluiten welke we afgelopen tien jaar namen, in het belang waren voor de vereniging. Hopelijk tot snel langs de velden op “De Strijphorst”.

Erik Sosef, oud voorzitter S.V. Honselersdijk

Balsponsor bij de derby tegen VELO: Batenburg Bedrijfshuisvesting
za 6 november

Morgen neemt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het op tegen VELO, een Westlandse derby. Op het eigen Sportpark de Strijphorst trapt het elftal van trainer André Lourens om 14:30 uur af om de ruime overwinning van vorige week een goed vervolg te geven op Super Saturday. De wedstrijdbal voor de thuiswedstrijd wordt gesponsord door Batenburg Bedrijfshuisvesting.

Batenburg Bedrijfshuisvesting is met het aanbod van bedrijfsruimtes, kantoorruimtes, kavels, showrooms en winkelpanden de specialist in bedrijfsobjecten in Westland en omstreken. Batenburg Bedrijfshuisvesting assisteert opdrachtgevers bij de verkoop en verhuur van bedrijfsobjecten. Hiernaast gaat de dienstverlening verder. Sinds begin van dit jaar is Batenburg gestart met Vastgoedbeheer. Batenburg Vastgoedbeheer is ontstaan vanuit de behoefte van vastgoedeigenaren om volledig ontzorgt te worden. De beheerwerkzaamheden bestaan uit het beheren van de vastgoedportefeuille op het gebied van administratief/financieel, commercieel- en technisch beheer.

We zien graag de supporters en sponsoren a.s. zaterdag op Sportpark de Strijphorst om het eerste elftal aan te moedigen. Tot zaterdag, tot Super Saturday!

Een goede bodem is het halve werk door Slagerij Aad Groenewegen
vr 5 november

Niet voor het eerst is het eerste elftal van S.V. Honselersdijk dit seizoen ingedeeld bij een aantal clubs die, op z'n zachtst gezegd, niet op fietsafstand liggen. In de afgelopen weken en in de rest van het seizoen worden er uitwedstrijden gespeeld in onder meer Amsterdam, Zuidoostbeemster en Broek op Langedijk gespeeld. Dit betekent dat de selectie van trainer André Lourens lange afstanden in de bus af moet leggen voor de competitiewedstrijden.

Met de lange reizen op het programma is het belangrijk om een goede bodem te leggen voor de voetbalwedstrijden en om ook na afloop goed te herstellen van de inspanningen. Hierbij wordt de selectie flink geholpen door Slagerij Aad Groenewegen. De slager uit Honselersdijk sponsort namelijk wekelijks een heerlijk assortiment aan verschillende soorten worst voor de spelers van het eerste elftal.

Hierdoor hebben de mannen een goede lunch en een lekker hapje voor na afloop van de wedstrijden. We willen Slagerij Aad Groenewegen hartelijk bedanken voor de mooie sponsoring. Een goede bodem is tenslotte het halve werk!

QR-code verplicht voor toegang tot clubgebouw
vr 5 november

Beste clubleden van S.V. Honselersdijk,

Afgelopen week heeft het kabinet besloten om de Coronaregels aan te scherpen.
Gelukkig, voor ons als vereniging, zijn de eerste voorstellen om ook de buitensporten te belasten met de QR-codes alweer van tafel, want die waren erg lastig uit te voeren. Desondanks ontkomen wij ook niet aan de aanvullende regels vanuit de overheid.

Dit houdt in dat er gecontroleerd wordt op een geldige QR-code als je het clubgebouw wilt betreden. Als je 18 jaar of ouder bent, moet je dus in het bezit zijn van een geldig legitimatie bewijs en een geldige QR-code, of een papieren print van je coronabewijs, waaruit blijkt dat je gevaccineerd bent of een negatieve corona test hebt.

Op onderstaande site kan je bekijken waar de dichtbijzijnste testlocatie zich bevindt en kan je een afspraak maken.
Testen voor Toegang
GGD Haaglanden

Leuker kunnen we het helaas niet maken,
Het bestuur van S.V. Honselersdijk

Vanavond: afscheidsavond voor (ex-)voorzitter Erik Sosef
vr 5 november

Sinds vorige week vrijdag is Erik Sosef voorzitter af. Na 10 hele mooie jaren droeg Erik tijdens de JAL het voorzitterschap over aan collega bestuurslid Erwin van der Mark. Natuurlijk laten we dit moment niet zomaar aan ons voorbij gaan, we zeggen Erik gedag en bedanken hem voor zijn energieke inzet voor de club.

Vanavond zal de afscheidsavond voor de afzwaaiend voorzitter plaatsvinden in de kantine van S.V. Honselersdijk. Het bestuur van De Club van Honsel en het bestuur van S.V. Honselersdijk nodigt alle leden uit om Erik op een Honselse manier gedag te zeggen als voorzitter. Met een drankje en muziek staat Erik nog een keer in de spotlight als oud voorzitter van onze club. Het afscheid is vernoemd naar de welbekende bijnaam van Erik: Adios El Presidente.

Vanaf 20:30 uur zijn alle leden van S.V. Honselersdijk welkom om afscheid te nemen van afzwaaiend voorzitter Erik Sosef.

Tot vanavond!

Wat? Afscheid Erik Sosef - Adios El Presidente
Datum: vrijdag 5 november
Tijd: vanaf 20:30 uur
Locatie: kantine S.V. Honselersdijk
Voor wie? Alle leden van S.V. Honselersdijk

Toegang met QR-code
Door de geldende coronamaatregelen vanuit de overheid zijn we momenteel verplicht om bij de ingang te controleren op de QR-codes voor het coronatoegangsbewijs. Hierbij de mededeling dat het alleen mogelijk is om vanavond de kantine te betreden bij het vertonen van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code).

Pupil van de Week: Raff Zuiderwijk
do 4 november

Komende zaterdag speelt het eerste elftal op Super Saturday de enige échte derby van het seizoen tegen VELO. Op Sportpark de Strijphorst strijdt het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk om 14:30 uur om 3 belangrijke punten. Hierbij kan het alle hulp gebruiken, dus is het goed dat de Pupil van de Week weer aanwezig!

Raff Zuiderwijk zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Raff heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt Raff zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Raff Zuiderwijk
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: DJ en vlogger
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Bryan Linssen
Mijn favoriete trainers zijn: Jaap en Miranda
Mijn sterkste punten zijn: Naar voren passen
Op welke plaats speel je: Rechtsvoor en soms keeper
Mijn mooiste voetbalmoment is: Doelpunten tegenhouden en soms scoren
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Rik van Schie

Super Saturday: alle informatie op een rijtje
wo 3 november

Komende zaterdag staat er met de thuiswedstrijd tegen VELO eindelijk weer een Westlandse kraker op het programma. En iedereen weet: bij zo'n Westlandse derby speel je 2 helften op het veld, maar de echte punten worden na afloop in de kantine verdeeld. Vandaar dat we er zaterdag tijdens Super Saturday weer iets moois van gaan maken.

Vanaf 16:30 is onze kantine geopend voor de gezelligste derde helft van het Westland, om 17:00 uur wordt de Super Saturday "Oh Oh Honsel" afgetrapt door DJ Aron Benjamin. We hebben naast DJ Aron Benjamin nog een verrassing in petto. Daarover later meer, we laten jullie nog even in spanning wat deze verrassing betreft.

Zoals iedereen inmiddels weet, hebben we ons met zulke evenementen wel aan wat coronaregels te houden. Om het voor jullie allemaal makkelijker te maken, zetten we hieronder alle informatie voor de komende Super Saturday op een rijtje.

Toegang Super Saturday
- Toegang tot onze kantine voor de Super Saturday is alleen mogelijk op vertoning van een geldig coronatoegangsbewijs. Bij de ingang zal de beveiliging controleren op de QR-codes, dus zorg dat je je telefoon in de aanslag hebt bij het betreden van onze kantine.
- De minimale leeftijd voor de Super Saturday is voor onze leden 16 jaar. Voor niet-leden geldt een minimale leeftijd van 18 jaar om toegang te krijgen tot onze gezellige kantine. Onze leden van 16 en 17 jaar ontvangen later nog bericht over de manier waarop zij aanwezig kunnen zijn bij Super Saturday.
- We mogen de 1,5 meter afstand loslaten en eindelijk weer gezellig met elkaar (tafel)dansen als vanouds. Dit heeft alleen wel tot gevolg dat we maximaal 75% van de capaciteit van de kantine mogen benutten. Het kan dus zijn dat op een gegeven moment de kantine 'vol' is. In dat geval verzoeken we de wachtenden om geduld te houden tot het moment dat er weer mensen binnengelaten mogen worden.

Zorg dat je zaterdag op tijd bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tot zaterdag, tot Super Saturday!

Schaduwcoach: Julian Hogervorst en Marco van Steenis gedeeld koploper na 6 wedstrijden
di 2 november

De competitie van ons eerste elftal is inmiddels zes wedstrijden onderweg en dit lijkt ons een goed moment om de eerste tussenstand van de Schaduwcoach op te maken. Na vijf nederlagen wist S.V. Honselersdijk afgelopen zaterdag de eerste punten bij te schrijven en zodoende de laatste plaats van de ranglijst te verlaten. Dit laatste is iets wat de rode lantaarndragers van de Schaduwcoach - Jan Peer en Ed Kooij - nog niet is gelukt. Beiden staan op een gedeelde laatste plaats met 3 punten.

Schaduwcoaches die betere zaken hebben gedaan in de eerste zes wedstrijden zijn Julian Hogervorst en Marco van Steenis. Beide heren waren wellicht wat negatiever over de kansen van ons eerste elftal in de eerste klasse en wisten al 19 punten te behalen in dit nog prille seizoen. De top 5 wordt vervolledigd door Bassie (Stefan van Marrewijk), PAAP (identiteit nog onbekend) en Richard Gardien. Deze drie Schaduwcoaches wisten tot dusver 18 punten te behalen.

Eerste zege van eerste elftal met spetterende vijfklapper tegen CSV Bol
ma 1 november

In de eerste competitiewedstrijden van ons eerste elftal bleven de resultaten helaas nog uit. Hoewel het spel met de week beter werd, wist het elftal van trainer André Lourens tot afgelopen zaterdag nog geen punt te behalen. Zo werd vorige week bijvoorbeeld koploper WV-HEDW het vuur aan de schenen gelegd, maar bleef een minimaal verdiend gelijkspel uit.

Afgelopen zaterdag was het moment dan eindelijk daar. Het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk wist op spectaculaire wijze de eerste punten van het seizoen veilig te stellen op bezoek bij CSV Bol. Na een in de 20ste minuut opgelopen 1-0 achterstand kwam de Honselse formatie op gang. Dit resulteerde allereerst in een 1-1 ruststand door de verdiende gelijkmaker van Kevin Bogaards.

In de rust was de conclusie dat er absoluut meer dan een gelijkspel in het vat zat. Dit lieten de oranjehemden zich geen tweede keer zeggen, in de tweede helft spatte de energie en het spelplezier er weer ouderwets vanaf. Door doelpunten van opnieuw Kevin Bogaards en Joey Valstar liep S.V. Honselersdijk uit naar een 1-3 voorsprong. CSV Bol probeerde nog diverse keren aan te dringen, maar het waren de Honselersdijkers die via Lars Ammerlaan en Youri Riepe uitliepen naar een eclatante 1-5 overwinning.

Het eerste elftal is hiermee eindelijk van de hatelijke "nul" af en heeft vertrouwen getankt voor de Westlandse derby die komende zaterdag op het programma staat. Op Super Saturday neemt S.V. Honselersdijk het op Sportpark de Strijphorst op tegen VELO. Uiteraard rekenen we dan opnieuw op de steun van alle Honselse supporters en sponsoren, tot zaterdag!

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Marcel Bruggeling (A) , Max van der Kraan, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Youri Riepe, Kevin Bogaards (-85 Milan Vijftigschild), Brian Valstar (-35 Ben Wagener), Steyn de Bruijn

Uitnodiging afscheid Erik Sosef: Adios El Presidente
ma 1 november

Sinds afgelopen vrijdag is Erik Sosef voorzitter af. Na 10 hele mooie jaren droeg Erik tijdens de JAL het voorzitterschap over aan collega bestuurslid Erwin van der Mark. Natuurlijk laten we dit moment niet zomaar aan ons voorbij gaan, we zeggen Erik gedag en bedanken hem voor zijn energieke inzet voor de club.

Het bestuur van De Club van Honsel en het bestuur van S.V. Honselersdijk nodigt alle leden uit om Erik op een Honselse manier gedag te zeggen als voorzitter. Met een drankje en muziek staat Erik nog een keer in de spotlight als oud voorzitter van onze club. Het afscheid is vernoemd naar de welbekende bijnaam van Erik: Adios El Presidente.

Komende vrijdagavond 5 november zal dit afscheid plaatsvinden in de kantine van S.V. Honselersdijk. Vanaf 20:30 uur zijn alle leden van S.V. Honselersdijk welkom om afscheid te nemen van afzwaaiend voorzitter Erik Sosef.

Tot vrijdag 5 november!

Wat? Afscheid Erik Sosef - Adios El Presidente
Datum: vrijdag 5 november
Tijd: vanaf 20:30 uur
Locatie: kantine S.V. Honselersdijk
Voor wie? Alle leden van S.V. Honselersdijk

Toegang met QR-code
Door de geldende coronamaatregelen vanuit de overheid zijn we momenteel verplicht om bij de ingang te controleren op de QR-codes voor het coronatoegangsbewijs. Hierbij de mededeling dat het alleen mogelijk is om komende vrijdagavond de kantine te betreden bij het vertonen van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code).

Erwin van der Mark nieuwe voorzitter van S.V. Honselersdijk
zo 31 oktober

Afgelopen vrijdag is tijdens de JAL Erwin van der Mark onder luid applaus door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter van onze club. Hij ontving symbolisch de voorzittershamer van aftredend voorzitter Erik Sosef. Na 10 jaar onder leiding van Erik, is het nu aan Erwin om samen met de leden, de volgende stap met onze club te zetten.

Allemaal hetzelfde doel
Erwin over zijn club: “S.V. Honselersdijk is voor mij een echte dorpsvereniging met een hele belangrijke sociale functie. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen: het zijn van een gezellige vereniging voor iedereen met het spelletje voetbal als centraal middelpunt. Van de getalenteerde jeugdspeler die hoopt door te breken bij het betaalde voetbal. Het lid van de (business) club, die zich naast het veld inzet. De G-speler met zijn sociale contacten op de club. Tot aan de trainer, leider en scheidsrechter die er voor zorgt dat er op zaterdag gevoetbald wordt. Iedereen heeft zijn plek binnen onze club. We proberen voor iedereen een vereniging te zijn waar zij zich thuis voelen. Het is niet voor niets ONZE club.”

Bestuurssamenstelling
Naast de benoeming van Erwin van der Mark tot voorzitter van onze club, kregen ook de overige wijzigingen in de bestuurssamenstelling de handen op elkaar van de aanwezige leden. Dit betekent dat vanaf heden Marcel Bruggeling het nieuwe bestuurslid TC Senioren en Bovenbouw is, hiermee neemt hij de plek van de nieuwbakken voorzitter in. Ab van Dijk kreeg van de aanwezige leden de toestemming om toe te treden tot het bestuur van S.V. Honselersdijk, Ab wordt hiermee verantwoordelijk voor de kantinezaken van S.V. Honselersdijk.

We willen alle aanwezige leden bedanken voor de steun en het vertrouwen in de wijzigingen wat betreft de bestuurssamenstelling. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet!

Nog 50 dagen wachten tot 50 jaar Kerstrad...
za 30 oktober

Vandaag is het precies nog 50 dagen wachten totdat het Kerstrad weer voor de deur staat. Dit jaar is het een speciale editie van het Kerstrad, aangezien het Kerstrad exact 50 jaar geleden is ontstaan in de kantine van S.V. Honselersdijk. Reden genoeg om de Sosefhal met een heus Kerstival nog meer dan ooit op z'n kop te gaan zetten.

In de afgelopen jaren is heel Honselersdijk en omstreken gewend geraakt aan het uitgebreid toeleven richting het Kerstrad. De mijlpaal van 50 dagen voorafgaand aan het Kerstrad is bij velen hét ultieme moment dat de eerste Kerstradkriebels weer opbloeien. Vandaar dat we vanaf vandaag ook weer af gaan tellen naar de grote dag van het Kerstrad, zaterdag 18 december.

Om de Kerstradkriebels nog eens flink aan te wakkeren hebben we hieronder 10 vragen waarvan het hart van iedere Kerstrad-liefhebber sneller gaat kloppen. Zie na het lezen van deze vragen de kriebels nog maar eens onder stoelen of banken te steken... En het mooie is: het antwoord op deze vragen krijg je pas op de grote dag van het Kerstrad.

1. Wie kopt de eerste paling uit de lucht?
2. Hoeveel Kerstdames zijn er dit jaar van de partij?
3. In welke superronde wint Barry Dukker de fiets?
4. Weet Gerard Joling de weg naar Honselersdijk nog te vinden?
5. Hoeveel dagjesmensen staan er voor het hek te wachten?
6. Hoe laat probeert Rob Thoen medepresentator Mark Post voor het eerst te zoenen?
7. Na welke ronde vindt de eerste reparatieronde plaats?
8. Welke prijs wint de schoondochter van de penningmeester?
9. Zien we Koning Kerstrad nog terug op het podium?
10. Hoe laat worden de tafels en stoelen weggeschoven voor het Kerstival?

Nu de Kerstradkriebels weer opbloeien, kan het grote aftellen beginnen. Houd de komende tijd onze website en social media pagina's goed in de gaten...

Tot zaterdag 18 december, tot Kerstrad!

Vanavond Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) om 20:00 uur
vr 29 oktober

Vanavond vindt de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) van S.V. Honselersdijk plaats in de kantine van onze vereniging. Om 20:00 uur zal de JAL geopend worden door afzwaaiend voorzitter Erik Sosef. Hierbij willen we alle leden en belanghebbenden nogmaals van harte uitnodigen om de JAL vanavond bij te wonen.

Tijdens de JAL zullen onder meer de bestuurswijzigingen aan de leden van S.V. Honselersdijk voorgelegd worden. Erwin van der Mark (Voorzitter), Marcel Bruggeling (TC senioren en bovenbouw) en Ab van Dijk (Kantinezaken) zullen worden voorgedragen als (nieuwe) bestuursleden van S.V. Honselersdijk.

De volledige agenda voor de JAL is terug te vinden in de eerdere aankondiging van de JAL.

We zien alle leden vanavond graag terug in de kantine van S.V. Honselersdijk, tot vanavond!

Advertentie

Sosef & v/d Knaap