Recent nieuws

Tweede elftal krijgt les in effectiviteit
zojuist

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op het programma tegen het derde elftal van Quick Boys. Door de late aanvangstijd van 14.15 moesten Bryan, Robbin en Lars mee als verse wissels bij het eerste elftal. Dit gecombineerd met wat blessureleed had trainer Frank exact 11 spelers en werden Menno en Mark “geleend” van het derde. Dank hiervoor mannen.

De wedstrijd werd na een korte warming up begonnen. De warming up was zo kort omdat iedereen in de omstreken van Katwijk besloot om precies rond het middaguur richting het strand gegaan. Hierdoor werd de reistijd verlengd tot ongeveer een uur. Tevens moest Frank zijn auto parkeren in Noordwijk daar waar alle parkeerplekken waren ingenomen door bezoekers die kwamen kijken naar het eerste van Quick Boys.

Afijn, de wedstrijd begon vrij rommelig. Quick Boys leek iets meer te beseffen dat dit een wedstrijd was waarin de winnende ploeg aansluiting kreeg bij de top. Honselersdijk verloor veelal de tweede bal en werd via de zijkanten bestookt met aanvallen. Het leek niet scherp genoeg bij de Dijk. Met Rust stonden de mannen dan ook met 3-0 achter. Elke kans ging erin bij de Katwijkers en bij Honselersdijk zat het niet mee. Zo schoot Nando een vrije trap op de paal. Tikte de keeper een bal, eveneens van Nando, uit de kruising en faalden Branco en Mark in de afwerking.

In de rust werd dit ook door Frank gezegd. De stand was 3-0 maar dit had ook 1-3 kunnen zijn. Helaas was dit niet zo en we besloten als team om op de zelfde voet verder te gaan. De tweede helft gooide Quick Boys de boel op slot en het geloof van de mannen was er niet echt meer. Dit verklaarde misschien ook dat de gecreëerde kansen niet zorgvuldig werden benut. Zo kon uiteindelijk Quick Boys in de 90ste minuut de 4-0 nog maken en floot de scheidsrechter snel af.

Ruggen rechten en aanstaande zaterdag thuis tegen Lyra. Een Westlandse derby en die nog niet zijn verloren dit seizoen!

Opstelling: Lance, Bas, Rico, Nick, Rick(65e Mark), Marcel, Brent(70e Menno), Tim, Mark, Nando, Branco

9 maart - Super Saturday: Honsels Café
zojuist

Zaterdag 9 maart is het weer tijd voor een nieuwe Super Saturday. Na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal tegen Kloetinge kunnen de supporters weer genieten van een mooie 3e helft. Oude tijden keren terug in de kantine van S.V. Honselersdijk, aangezien de kantine wordt omgetoverd tot Honsels Café.

Vanaf 17:00 uur zullen Willem Bodhi & DJ Sverre de kantine op z'n kop zetten, waarna iedereen om 21:30 het Honselse Café weer mag verlaten. Uiteraard is de Super Saturday weer 18+!

Tot 9 maart!

Pupil van de Week: Jack van Vianen
Vandaag

Komende zaterdag speelt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk de thuiswedstrijd tegen vv Rijsoord. Traditiegetrouw is er ook bij deze thuiswedstrijd een Pupil van de Week aanwezig in de kleedkamer van de 'grote jongens' van het eerste elftal. Enkele weken geleden werd deze competitiewedstrijd afgelast, waardoor de toenmalige Pupil van de Week Jack van Vianen zijn dag in het water zag vallen. Ditmaal mag Jack op herhaling! Jack is speler van de JO11-5 en zal zaterdag de aftrap verzorgen voor de wedstrijd. We wensen Jack heel veel plezier toe komende zaterdag!

Naam: Jack van Vianen
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in team: JO11-5
Later word ik: Haven medewerker
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriete profvoetballer is: Robin van Persie
Mijn favoriete trainer is: Cees Pronk
Mijn sterkste punt is: Mijn schot
Op welke positie speel je: Verdediger/Middenvelder
Mijn mooiste voetbalmoment is: Tegen LYRA, mijn eerste goal voor Honselersdijk
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Tom van Veen

Nieuw lid voor De Club Van Honsel: Batenburg Bedrijfshuisvesting
gisteren

Wederom heeft De Club Van Honsel een nieuw lid kunnen verwelkomen bij de businessclub van S.V. Honselersdijk. Sinds vorige week heeft Batenburg Bedrijfshuisvesting zich als lid bij de businessclub gevoegd, waardoor de teller van het aantal leden momenteel op 61 staat.

Batenburg Bedrijfshuisvesting assisteert opdrachtgevers bij de verkoop en verhuur van bedrijfshuisobjecten. Ook assisteren de medewerkers van het bedrijf klanten met de aanhuur en aankoop. Hiernaast bemiddelt het in Maasdijk gevestigde bedrijf ook tussen opdrachtgever en eventuele koper, huurder of gemeente.

Ruim dertig jaar is Batenburg Bedrijfshuisvesting een bekende naam in de regio, waarbij vanaf 2006 een vestiging in het Westland is geopend. Door specialisatie in uitsluitend bedrijfs onroerend goed beschikt Batenburg Bedrijfshuisvesting over alle specialistische kennis en inzicht van alle actualiteiten omtrent bedrijfshuisvesting.

Namens de gehele Club Van Honsel willen we Batenburg Bedrijfshuisvesting welkom heten bij de businessclub van S.V. Honselersdijk. We hopen gezamenlijk een mooie toekomst te beleven waarin we vele successen met elkaar mogen vieren!

Wil je meer informatie ontvangen of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap bij De Club Van Honsel? Kijk dan op de overzichtspagina van DCVH of neem contact op met Paul Groenewegen via declubvanhonsel@svhonselersdijk.nl.

De Club Van Honsel op bezoek bij ADO Den Haag - PEC Zwolle
maandag

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een sportief uitstapje met De Club Van Honsel. Ditmaal werd er samen met de leden een bezoek gebracht aan de Eredivisie-wedstrijd tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle. Door de heersende griepgolf moesten enkele leden helaas afzeggen, deze plekken werden last-minute opgevuld door enkele bestuursleden en vrijwilligers van de club.

Omstreeks 18:15 vertrok de bus vanaf Café Bij 't Hof naar het Cars Jeans Stadion. Tijdens de busreis had Ab van Dijk een verrassing voor de aanwezige leden, aangezien hij eerder die dag te horen had gekregen dat het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het op zaterdag 29 juni in een oefenwedstrijd op zal nemen tegen ADO Den Haag. Dit mooie affiche zal op ons eigen sportpark gespeeld worden, waarmee na Sparta Rotterdam en Feyenoord opnieuw een Eredivisie-club onze accommodatie zal bezoeken.

Eenmaal aangekomen bij het stadion van ADO Den Haag werden de leden hartelijk verwelkomd, waarna er tijd was om even met elkaar bij te praten. Om 20:00 uur werd er afgetrapt voor de wedstrijd, die uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor ADO Den Haag resulteerde. Misschien geen spectaculaire pot voetbal, maar wel 3 hele belangrijke punten voor de Haagse ploeg van Alfons Groenendijk.

Het uitje werd op een gezellige manier met elkaar afgesloten, waarna de bus terug naar Honselersdijk werd genomen. We kunnen terugkijken op wederom een mooi uitstapje met onze businessclub, komende zaterdag zullen de leden van De Club Van Honsel elkaar weer zien tijdens de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen vv Rijsoord!

Keeper Camilo Paez sta in de weg voor S.V. Honselersdijk
zondag

S.V. Honselersdijks had op de Hoge Bomen de mogelijkheden om de score te openen tegen Westlandia, maar keeper Camilo Paez hield met voortreffelijke reddingen Westlandia in de race. Aangezien Westlandia de kleine mogelijkheden wel benutte won het tegen de verhouding in met 2-0.

De Derby van de Glazen Stad trok, ook mede door het goede weer, veel toeschouwers naar het sportpark de Hoge Bomen. De vele toeschouwers keken uit naar deze klassieke derby van het Westland. Beide ploegen waren tot op de bot gemotiveerd en bereid tot het uiterste te gaan. Op basis van de ranglijst gaat de ploeg van Piet Boon als licht favoriet van start. Maar de ploeg van Roy Wasmus heeft, door goede resultaten van de afgelopen weken veel aan vertrouwen gewonnen in aanloop naar de derby.

S.V. Honselersdijk liet gelijk al aan het begin van de wedstrijd merken niet de tegenstander te laten komen en volop de aanval te kiezen. Het eerste kwartier kroop Westlandia dan ook door het oog van de naald. De Dijkenaars zetten Westlandia vast op eigen helft en met hoog tempo kwam het tot fraaie aanvallen. In de 6e minuut kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen en de luchtmacht ging mee naar voren en niet voor niets. Was het eerst Marcel Bruggeling die met zijn kopbal keeper Camilo Paez op zijn weg vond en daarna was het Michel van Giesen die zijn kopbal op de lijn gekeerd zag worden. De aanvalsgolf van de Dijkenaars bleef aanhouden. In de 10e minuut was het een knappe een-tweetje tussen Tom van Veen en Rick van Schie. Rick kon zo ongehinderd naar de achterlijn en uit zijn voorzet werd door Youri Riepe maar net naast de paal geschoten. Nauwelijks 2 minuten later was het de gelegenheid om op voorsprong te komen. Een slippertje in de verdediging van Westlandia maakte Tom van Veen goed gebruik van. Tom kon ongehinderd het strafschopgebied in komen, maar werd daar licht van achteren aangetikt door Marvin Vollebregt. Dit werd goed gezien door scheidsrechter Kraak die er boven op stond en terecht een penalty gaf. De Dijkse supporters rekenden al op een voorsprong aangezien penalty specialist Tom van Veen deze zelf nam. Maar keeper Camilo Paez steeg deze wedstrijd uit tot grote hoogte en wist op fantastische wijze de penalty te stoppen. De rebound had nog een doelpunt kunnen opleveren, echter Tom en Angelo Zwirs liepen elkaar in de weg. Een domper voor de ploeg van Piet Boon en dat gaf Westlandia weer de nodige power. Beide partijen gooiden de gaskraan open en er ontstond een levendige en spannende wedstrijd. Westlandia was meer de fysieke partij die wat meer overtredingen nodig had om S.V. Honselersdijk af te stoppen en waar Tom van Veen veelvuldig werd aangepakt. In de 23e minuut wederom een mogelijkheid om de score te openen. Randje strafschopgebied kreeg Joey Valstar een vrije trap te nemen, maar Joey schoot de vrije trap net naast. Na een half uur kreeg Westlandia de eerste mogelijkheid. Hamza el Yddri rukte zich los van de dijkse verdediging en stond oog in oog met keeper Boy Zuijderwijk, maar deze wist de bal met zijn voeten te stoppen. Ook de inzet daarna door Vince Olsthoorn wist Boy te stoppen. Aan de andere kant ontstonden weer 2 goede mogelijkheden voor S.V. Honselersdijk. In de 32e minuut werd een verkregen corner weggewerkt uit het strafschopgebied van Westlandia. De bal werd opgevangen door Youri Riepe en weer teruggebracht in het strafschopgebied waar Nigel Hendriks de bal van dichtbij de bal leek te scoren, maar weer een wereldredding van Camilo Paez bracht opluchting bij de Westlandianen. Nauwelijks een paar minuten later weer een fraaie aanval waar Luke Groeneboom langs zijn tegenstander glipte en voor gaf op Joey Valstar, maar helaas ging zijn schot naast het doel. In de 40e minuut een verre ingooi van Jericho Valentijn. De bal kon niet goed weggewerkt door de verdediging van S.V. Honselersdijk en werd uiteindelijk door Rob Klop in het doel gewerkt en dus geheel tegen de verhouding in stond Westlandia met 1-0 voor.

De tweede helft was maar net 1 minuut oud en Jericho Valentijn kon door een rare kluts in de honselse verdediging zo doorlopen, maar zijn schot belande in het zijnet. Maar dit was voorlopig een van de weinige uitvallen van Westlandia. Met een extra slot op de deur hielden ze hun verdediging gesloten. De wedstrijd bleef spannend en aantrekkelijk, maar ging gepaard met de nodige overtredingen aan de kant van de Westlandianen waar scheidsrechter menig maal naar zijn borstkas greep. De druk werd groter op het doel van Westlandia en in de 68e minuut veerde het honselse publiek weer op na een actie van Tom van Veen. De solo bracht Tom alleen voor de man van de wedstrijd, keeper Camilo Paez, en hij plukt de bal van Tom zijn schoen. Zo volgden er nog meer aanvallen, maar de schoten waren te zacht of naast om het keeper Camilo Paez nog moeilijk te maken. In de 78e minuut een overtreding op Leon de Brabander waar scheidsrechter niet voor floot. Met een man meer situatie werd deze aanval door Rob Klop goed afgerond, 2-0. De wedstrijd was nu in feite gespeeld. Trainer Piet Boon wisselde voor nog meer aanvallende acties. Zo was in de 92e minuut een voorzet van Tom van Veen op de ingevallen Lars Ammerlaan die een uitgelezen kans kreeg maar hoog over schoot. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kraak voor het einde van de wedstrijd waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest voor de hard werkende Dijkenaars. Westlandia was deze wedstrijd de meest gelukkige ploeg en dit was mede te danken aan keeper Camilo Paez die de ploeg overeind hield.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie (-75 Lars Ammerlaan), Marcel Bruggeling (A, -83 Bryan de Brabander), Michel van Giesen (geel), Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe, Joey Valstar, Luke Groenenboom, Angelo Zwirs, Tom van Veen

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Matchday: Westlandia - S.V. Honselersdijk
zaterdag

Vandaag is het zover: de Derby van de Glazen Stad. De wedstrijd van vandaag tussen Westlandia en S.V. Honselersdijk zal bol staan van de passie en strijd. Om 14:30 uur wordt er op Sportpark de Hoge Bomen afgetrapt voor het Westlandse onderonsje.

We zien iedereen graag vanmiddag langs de lijn terug om de Honselse formatie van trainer Piet Boon aan de overwinning te helpen. Het belooft een zonnige dag te worden, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke derby. Na afloop van de wedstrijd zal er een gezellige derde helft plaatsvinden in de kantine van Westlandia met DJ Rob van Veen.

Tot vanmiddag!

Zaterdag 29 juni: S.V. Honselersdijk - ADO Den Haag
vrijdag

Op zaterdag 29 juni zal er een hele bijzondere oefenwedstrijd gespeeld worden op Sportpark de Strijphorst. Eredivisionist ADO Den Haag zal het dan namelijk in de oefencampagne voor het volgende seizoen opnemen tegen het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. In navolging van Sparta Rotterdam en Feyenoord is het ADO-fan van het eerste uur Ab van Dijk ook gelukt om ADO Den Haag als derde Eredivisie-club naar ons sportpark te halen.

Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden tussen de elftallen van trainers Piet Boon en Alfons Groenendijk, waarbij hopelijk onder meer Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Robert Zwinkels en Abdenasser El Khayati te bewonderen zijn op het hoofdveld van S.V. Honselersdijk. Een mooi affiche voor de oranjehemden van S.V. Honselersdijk, die dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomen in de eerste klasse van het Nederlandse amateurvoetbal.

Meer informatie over het programma op zaterdag 29 juni volgt in de loop der tijd op de website en onze social media kanalen!

Het derbygevoel is terug
vrijdag

Elk succes heeft een keerzijde. Door tweemaal te promoveren in 3 jaar tijd komt S.V. Honselersdijk momenteel uit in de eerste klasse, een ongekend succes voor de club. Het aantal ontmoetingen met Westlandse ploegen is hierdoor helaas wel met het jaar geslonken. Dit seizoen treft het eerste elftal maar 1 andere Westlandse ploeg in de competitie: RKVV Westlandia. Hiermee staan er slechts 2 echte derby’s op het programma. Jammer, aangezien er niets mooier is dan een Westlandse derby.

Wat is er lekkerder om na het weekend met een derbywinst op zak terug te keren op je werk, op de voetbal of in de kroeg? De winst nog eventjes bij je collega’s en vrienden inwrijven, jou krijgen ze de komende week niet klein. Hoe lekker was dat winnende doelpunt in de laatste minuut? Je herhaalt het nog minimaal 20 keer per dag.

Er staat op geen enkele wedstrijd zoveel spanning als op een Westlandse derby. 22 spelers die je bij naam en toenaam kent, de spelers zijn begrippen in het Westland geworden. Een wedstrijd tegen vrienden die voor 90 minuten even geen vrienden meer zijn. Een strijd die je absoluut niet wilt verliezen.

Westlandse derby’s zijn meer dan alleen een prestigestrijd, het draait om de sfeer en gezelligheid rondom de wedstrijd. Een wedstrijd met alleen maar Westlandse spelers op het veld, een 90 minuten durende felle strijd die na afloop met een derde helft wordt bijgelegd. Thuis- en uitsupporters die massaal op ‘het fietsie’ naar de club komen om hun helden aan te moedigen.

Zaterdag is het tijd voor RKVV Westlandia - S.V. Honselersdijk. Tijd voor de strijd om meer dan alleen de 3 punten. Het duel tussen de nummers 5 en 8 van de ranglijst, waarbij die ranglijst even wordt vergeten. Het winnen van dit duel heeft niets met de 3 punten of de ranglijst te maken. Vanaf het eerste fluitsignaal beginnen beide teams op 0, het 1-1 gelijkspel uit de eerste seizoenshelft is vergeten. De 0-1 van Vince van der Knaap? En de late gelijkmaker van Pawel Rubin? Die tellen niet meer, we beginnen weer helemaal opnieuw.

Twee teams die spelen om de winst. Want iedereen weet: niets smaakt lekkerder dan de winst in De Derby van de Glazen Stad. Trainers Roy Wasmus en Piet Boon weten als geen ander hoe het voelt om zo’n Westlandse derby binnen te slepen. Wie mag er zaterdag na afloop weer juichen?

Eén ding is zeker: om 14:30 uur zal de wedstrijd door scheidsrechter S.C. Kraak in gang worden gefloten. Vanaf dan is het strijdtoneel geopend voor een nieuwe derby. Met strijd, met passie en met spektakel. Het derbygevoel is terug...

Aanvoerder Marcel Bruggeling in het AD Westland
donderdag

In aanloop naar de derby tussen Westlandia en S.V. Honselersdijk blikt het AD Westland vooruit op de wedstrijd van komende zaterdag. In een interview met de aanvoerders beide ploegen wordt teruggeblikt naar de eerdere ontmoeting van dit seizoen, voordat het vizier op aanstaande zaterdag wordt gericht.

Aanvoerder Marcel Bruggeling legt uit waarom de belangen zaterdag groot zijn: “Op basis van de ranglijst is Honselersdijk wellicht de favoriet, maar historisch gezien is Westlandia in het voordeel. Honselersdijk heeft voornamelijk in de kelder van het amateurvoetbal gespeeld. Met de promotie naar de eerste klasse schreven we geschiedenis voor de club. We zijn op eigen kracht naar dat niveau geklommen en gaan onder Piet Boon altijd uit van eigen kracht. Dat zal zaterdag niet anders zijn.”

Lees in het bijgevoegde krantenknipsel het gehele interview met aanvoerder Marcel Bruggeling. Uiteraard zien we iedereen komende zaterdag graag om 14:30 uur langs de lijn om de oranjehemden aan de overwinning te helpen!

Vandaag 4 jaar geleden: een 2-8 oefenzege van S.V. Honselersdijk
donderdag

Vier jaar geleden speelde het eerste elftal van S.V. Honselersdijk haar wedstrijden nog in de derde klasse. Een kleine terugblik naar 14 februari van 2015 laat ons wederom nog eens zien welke stappen we de afgelopen jaren met z'n allen hebben gezet. Op 14 februari 2015 behaalde het elftal van trainer Piet Boon in een oefenduel bij VV Maasdijk een 2-8 overwinning.

Het desbetreffende weekend was door de KNVB in het speelschema opgenomen als inhaalweekend en dus werd er een gelegenheidstegenstander gezocht om het wedstrijdritme op peil te houden. In de competitie liep het op dat moment niet bijzonder goed, kenmerkend was het schamele aantal doelpunten dat werd gemaakt: slechts 19 doelpunten in 15 duels. De oefenwedstrijd tegen VV Maasdijk bleek het ideale smeermiddel voor de Honselse aanval, die exact 4 jaar geleden goed begon te draaien.

In de eerste helft waren het Pawel Rubin, Nick Peters (2x) en de jarige Nando Kok die de ruststand op 1-4 bepaalden. Na de drinkpauze was het Michel van Giesen die voor de 1-5 zorgde, waarna keeper Tom van Schie een penalty wist te stoppen. Honselersdijk ging vervolgens door waar het gebleven was, met Frank Vellekoop en opnieuw Nick Peters en Nando Kok die de eindstand van 2-8 op het scorebord schoten.

Het bleek een nuttige oefenwedstrijd te zijn in een uiteindelijk moeizaam seizoen. Gelukkig bleek hier wel een goede basis te zijn gelegd voor het succes dat S.V. Honselersdijk in de afgelopen seizoenen heeft beleefd.

Lees via de link naar het nieuwsbericht het gehele verslag van de oefenwedstrijd terug, geschreven door vaste reporter Jan de Brabander.

Hoofdtrainer Piet Boon aan tafel bij Haaglanden Voetbal
wo 13 februari

Afgelopen maandag zat hoofdtrainer Piet Boon aan tafel in de TV-uitzending van Haaglanden Voetbal. In het Sir Winston Leisure Center, waar de TV-studio van Haaglanden Voetbal is gevestigd, sprak de trainer van ons eerste elftal onder meer over de goede prestaties in het vorige seizoen en het uitstekende debuut in de eerste klasse.

De goede prestaties van het eerste elftal zijn ook bij 'Haaglanden Voetbal aan Tafel' niet onopgemerkt gebleven, zo worden aan tafel onder meer de hechtheid van de selectie en de rek die nog in de groep zit geroemd. Bekijk in onderstaande video de aflevering van Haaglanden Voetbal aan Tafel terug met daarin het item met hoofdtrainer Piet Boon.

Scheidsrechters gezocht: meld je nu aan!
di 12 februari

Zoals bij iedereen inmiddels bekend is, zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest met het werven van scheidsrechters voor onze club. Buiten de aanmeldingen vanuit de G-afdeling loopt het echter helaas nog niet echt storm.

Dit betekent dat de huidige groep scheidsrechters elk jaar slinkt en dit veroorzaakt grote problemen. Er zijn dit seizoen helaas al wedstrijden geweest waar geen scheidsrechter voor geregeld kon worden, met als gevolg dat de wedstrijd afgezegd moest worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen, aangezien iedereen graag zijn/haar wedstrijd wil kunnen spelen op zaterdag!

Vandaar dat we nu een oproep doen aan jou: Ben of ken jij iemand die kan en wil fluiten, meld je dan nu direct aan bij S.V. Honselersdijk. Kan je nog niet fluiten, maar lijkt het je wel leuk om te doen? Dan verzorgen wij in samenwerking met de KNVB een scheidsrechterscursus voor jou.

Aanmelden kan bij Erwin van der Mark via VAZ@svhonselersdijk.nl, vermeld hierbij je contactgegevens zodat we jou zo snel mogelijk kunnen benaderen. Door jezelf aan te melden help je de club uit de brand en zorg je er met de andere scheidsrechters voor dat iedereen bij S.V. Honselersdijk met plezier kan blijven voetballen!

Winactie op de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk
ma 11 februari

Zoals vorige week al werd aangekondigd op de website zou er bij het behalen van 1.000 likes voor de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk een winactie gelanceerd worden. Nog geen dag later werd de magische grens doorbroken en dus is er nu een winactie gaande op de Facebook-pagina. Door mee te doen aan de actie maak je kans op een High Beer of High Wine voor 4 personen bij Eetcafé De Witte in De Lier.

Hoe kan ik meedoen?
- Zorg dat je de pagina van S.V. Honselersdijk liked op Facebook
- Deel het bericht over de winactie
- Tag onder het bericht de 3 personen waarmee jij graag naar de High Beer/High Wine zou willen

De winnaar/winnares van de actie wordt op vrijdag 15 februari bekend gemaakt, dus zorg dat je voor die tijd deelneemt om kans te maken op de High Beer of High Wine. Wil je je kansen vergroten om de actie te winnen? Zorg dan dat je vrienden/vriendinnen ook deelnemen aan de winactie!

Diverse jassen gevonden na Super Saturday
ma 11 februari

Afgelopen zaterdag stond de kantine van S.V. Honselersdijk weer ouderwets op z'n kop tijdens Super Saturday. De Honselse gezelligheid heeft weer geleid tot een groot feest in de tropische sferen van de Amazone. Inmiddels is de kantine weer schoongemaakt en is de tropische sfeer weer gedaald tot een lekker Hollands temperatuurtje.

Bij enkele bezoekers van Super Saturday was het tropische thema iets te veel naar de bol gestegen: zij hebben na afloop de winterse kou en regen getrotseerd zonder jas, waarvoor hulde! Hierdoor hangen er nog wel wat jassen aan de kapstok in de kantine, deze zijn uiteraard op te halen wanneer de kantine geopend is. We verzoeken ook eenieder die andermans jas heeft meegenomen om deze weer terug te brengen of om te ruilen voor de juiste jas.

Vragen over de jassen of andere gevonden voorwerpen kunnen altijd op het gastenboek van de website geplaatst worden.

We willen jullie bedanken voor de grote gezelligheid van afgelopen zaterdag en we zien jullie graag op zaterdag 9 maart terug voor de volgende Super Saturday. Binnenkort volgt er meer informatie over het thema...

Super Saturday voor S.V. Honselersdijk
zo 10 februari

S.V. Honselersdijks behaalde op Super Saturday opnieuw 3 belangrijke punten door een overwinning op sv Poortugaal met 2-0. De ploeg van Piet Boon klimt nu de top 5 binnen wat tot nu toe een geweldige prestatie is voor de promovendus.

De wedstrijd tegen Poortugaal was dus cruciaal voor de positie op de ranglijst. Bij verlies zou de ploeg zich scharen in de grote middenmoot, maar bij winst kon de ploeg naar boven klimmen.
De harde wind deze middag had een grote invloed op de wedstrijd. De wind die dwars over het veld waaide, zorgde voor veel dwarrel ballen en passes die niet belandden waar ze hadden moeten zijn. De trouwe “zaagtafel”, een van de weinigen die langs de zijlijn aan de overkant van de tribune stonden, fungeerden zelfs als ballen jongens. De eerste kleine mogelijkheid voor Poortugaal was in de 2e minuut van de wedstrijd. Een verre ingooi verraste de verdediging van de thuisploeg. Op links moest Marcel Bruggeling het gat dichten maar kon een voorzet niet voorkomen. Maar de harde wind zorgde er voor dat de bal hard voorlangs ging. Ook een slippertje op het toch wel gladde veld door Michel van Giesen werd ter nauwer nood met een sliding door Leon de Brabander tot corner verwerkt. Zo waren de eerste speldenprikken voor de ploeg uit Poortugaal. Maar de ploeg zakte hierna ver terug en hield met een extra mannetje achterin , de verdediging gesloten. Het eerste half uur was het weinig genieten voor de toeschouwers. Veel missers en foute passes van beide kanten zorgden voor veel onrust op het veldspeld. Uitgespeelde kansen waren er dan nauwelijks en het veldspel zakte naar een bedenkelijk niveau. Poortugaal gokte op de snelheid van buitenspeler Gerwin Lake, die nog voor enig onrust zorgde. Nigel Hendriks had een hele dobber aan de beste man aan Poortugaalse kant. Het laatste kwartier van de eerste helft wist S.V. Honselersdijk er wat meer uit te komen en was er nog een kans voor Tom van Veen na een onderschepping van Leon de Brabander, maar hij schoot naast. Door het midden was er geen doorkomen aan, maar de ruimte voor de thuisploeg lag vooral aan de buitenkanten. Hier werd in de 36e minuut goed gebruikt van gemaakt. Het was Angelo Zwirs die zijn tegenstander uit kapte en zijn voorzet bereikte de geheel vrij inkomende Luke Groenenboom die keeper Dyron Bijl kansloos liet, 1-0.

Begin 2e helft viel er ook bar weinig te beleven, maar de spanning was er wel. Bij een 1-0 voorsprong kan er nog van alles gebeuren. Het initiatief lag nu wel bij Poortugaal die opzoek ging naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde uit hun schulp te kruipen, maar echt tot daden kwam het niet. De verdediging van S.V. Honselersdijk wist zich vrij makkelijk staande te houden en gaf heel weinig weg. Het meeste gevaar kwam van Gerwin Lake die met zijn individuele acties Nigel Hendriks probeerde te passeren. Maar door goede rugdekking van Michel van Giesen hield de speler alleen een aantal corners over die weinig tot niets opleverden. Het laatste gedeelte van de wedstrijd lag het meer en meer open bij Poortugaal en was het eigenlijk wachten op het tweede doelpunt voor de Dijkenaars. In de 65e minuut was een diepte pass van Tom van Veen op Angelo Zwirs. Bij de zijlijn trok Angelo de bal strak voor en had Luke Groenenboom bijna zijn 2e treffer op zijn schoen. Even later een mooie actie van Tom van Veen en hij haalde de bal hard uit op keeper Dyron Bijl. Keeper Bijl liet de bal los, maar de bal kon nog op tijd weggewerkt worden door de eigen verdediging. Maar Poortugaal probeerde het laatste kwartier alles uit de kast te halen en bracht nog een extra aanvaller het veld in. Trainer Piet Boon was er niet gerust op en hij wisselde aanvaller Luke Groenenboom voor middenvelder Tim van der Meer. De ploeg knokte voor elke meter om Poortugaal van de gelijkmaker af te houden. Zo werd het nog spannend het laatste kwartier, aangezien scheidsrechter Akkaya nog wat presentjes aan Poortugaal uitdeelde. In de 83e minuut ook een onterechte gegeven vrije trap die alleen gezien werd door scheidsrechter Akkaye. Ook deze vrije trap liep op niets uit. Deze middag plukte keeper Boy Zuijderwijk alle ballen feilloos uit de lucht. Zo naderde de wedstrijd zijn eind en gaf de thuisploeg in de 95e minuut nog even gas. Het was Angelo Zwirs die op rechts een uitgelezen voorzet gaf op Tom van Veen en hij scoorde de terechte 2-0.

Zaterdag de derby tegen Westlandia op de Hoge Bomen wat een uiterst interessante wedstrijd kan worden.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe, Joey Valstar, Luke Groenenboom (-74 Tim van der Meer), Angelo Zwirs (geel), Tom van Veen

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Selectie in het zonnetje gezet door De Club Van Honsel
za 9 februari

Afgelopen donderdag is de gehele selectie van S.V. Honselersdijk in het zonnetje gezet door de businessclub. Na de donderdagavond training werd de selectie getrakteerd op een uur lang gratis consumpties en een heerlijke maaltijd met onder andere kipsaté van Family Treffers.

Met dit gebaar wilde De Club Van Honsel de selectie feliciteren met het behalen van de titel 'Beste Sportploeg van 2018', die vorige week tijdens het gala van de Westlandse Sportprijzen werd binnengesleept. Een bekroning op een meer dan uitstekend jaar met als hoogtepunt de promotie naar de eerste klasse, waarvoor volgens de businessclub een beloning meer dan op zijn plaats was. De voorzitter van De Club Van Honsel, Jos Scheffers, sprak de selectie nog even kort toe, waarbij hij benadrukte dat dit een prijs is die door de selectie als geheel zijnde is behaald.

Als club zijnde is het mooi om te zien dat alle successen, groot en klein, op een mooie manier met elkaar gevierd worden. We willen nogmaals iedereen bedanken voor de enthousiaste reacties naar aanleiding van de verkiezing tot Beste Sportploeg van 2018. Uiteraard smaakt dit naar meer, dus zullen we onze best blijven doen om sportief hoge ogen te gooien!

Wedstrijdbal gesponsord door Westland Accountancy
vr 8 februari

De wedstrijdbal waar morgen mee wordt gevoetbald tijdens de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en sv Poortugaal, is gesponsord door Westland Accountancy. Het Westlandse bedrijf is als lid van De Club Van Honsel nauw betrokken bij S.V. Honselersdijk, wat het des te mooier maakt om Westland Accountancy als sponsor van de wedstrijdbal te hebben op Super Saturday.

Als accountantskantoor coacht Westland Accountancy ondernemers in de regio naar een hoger doel. De specialisten hebben een passie. Niet alleen voor boekhouding, maar ook voor sport. Vandaar dat Westland Accountancy graag de sportieve prestaties van S.V. Honselersdijk stimuleert.

Laten we hopen dat de wedstrijdbal geluk brengt in de belangrijke wedstrijd tegen sv Poortugaal en er morgen drie punten bijgeschreven kunnen worden!

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - sv Poortugaal
vr 8 februari

Een duel met hele grote belangen. Zo kan de wedstrijd van het eerste elftal tegen sv Poortugaal het beste omschreven worden. Na de knappe overwinning van vorige week op nummer 2 SHO kunnen de oranjehemden deze week een gat slaan met enkele ploegen in de middenmoot. Bij een overwinning kan er naar boven worden gekeken, terwijl een nederlaag betekent dat S.V. Honselersdijk weer in de overvolle middenmoot terecht komt.

Vorige week
Het uitduel in Oud-Beijerland leverde voor de Honselse formatie in extremis 3 punten op. Nadat SHO in de eerste helft op een 2-0 voorsprong was gekomen, brachten Joey Valstar en Youri Riepe de ploeg van trainer Piet Boon weer langszij. In de 71e minuut leek het helemaal mis te gaan voor S.V. Honselersdijk. Het was invaller Pawel Rubin die nog geen 2 minuten na zijn entree kon inrukken met een rode kaart voor een tackle met 2 benen. Vanaf dat moment leek een gelijkspel het hoogst haalbare resultaat, ware het niet dat in de 96e(!!) minuut Angelo Zwirs op aangeven van Tom van Veen de winnende 2-3 binnen wist te werken. Direct na dit moment floot scheidsrechter Post voor het einde van de wedstrijd en zo konden de 3 punten mee in de bus terug naar het Westland.

S.V. Honselersdijk - sv Poortugaal
Morgen is sv Poortugaal op Sportpark de Strijphorst de volgende tegenstander van S.V. Honselersdijk. Beide teams hebben geen rijke onderlinge historie, aangezien de heenwedstrijd van deze competitie de allereerste ontmoeting tussen de teams was. Aan de heenwedstrijd hebben de oranjehemden goede herinneringen overgehouden, aangezien er destijds met 0-2 werd gewonnen. In de debuutwedstrijd van S.V. Honselersdijk in de eerste klasse waren het Tom van Veen en Angelo Zwirs die de doelpunten voor hun rekening namen.

Het verschil op de ranglijst tussen beide elftallen is zeer klein. S.V. Honselersdijk staat met 19 punten uit 13 duels op een 6e plaats, terwijl sv Poortugaal met 16 punten uit 14 duels terug te vinden is op plek 9. Indien sv Poortugaal met de 3 punten terug weet te keren naar Sportpark Polder Albrandswaard vindt het de aansluiting met de top van de middenmoot en kruipt het dicht op de huid van de Honselersdijkers. Wanneer S.V. Honselersdijk morgen op Super Saturday een overwinning weet te behalen, slaat het een klein gat met de middenmoot en mag het stiekem naar boven gaan kijken.

Super Saturday
Twee weken geleden stond de eerste Super Saturday van 2019 op de planning, ware het niet dat de KNVB met een algehele afgelasting roet in het eten gooide. De winterslaap wat Honselse feestjes betreft kon nog met 2 weken worden verlengd, maar morgen is het dan eindelijk echt zover. De kantine zal na afloop van de wedstrijd omgetoverd worden tot een tropisch oord waar DJ Rob van Veen iedereen vanaf 16:30 uur van de tropische deuntjes voorziet. We gaan door tot 21:00 uur, waarna iedereen na een geslaagde voetbaldag weer huiswaarts kan keren. Meer informatie over het feest is te vinden op de overzichtspagina van de Super Saturday.

Pupil van de Week
Zoals gewoonlijk mag één van de Honselse talenten uit de jeugdelftallen een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal. Deze week is de eer aan Daan Wubben om te aanschouwen hoe het er bij de grote mannen aan toegaat. Daan zal om 14:30 samen met scheidsrechter Akkaya de aftrap verzorgen, waarna het spektakel los kan barsten. Meer informatie over de Pupil van de Week is te vinden in een eerder nieuwsbericht op de website. We wensen Daan heel veel plezier toe!

Zoals iedere week roepen we alle Honselse supporters op om de mannen van het eerste elftal aan te moedigen in de jacht op 3 hele belangrijke punten. We zien iedereen graag om 14:30 uur terug op het sportpark voor de wedstrijd, om na afloop met elkaar de Super Saturday in de kantine goed af te sluiten. Tot morgen!

Morgen is het zover: Super Saturday!
vr 8 februari

De dag waarop menig Honselersdijker lange tijd heeft zitten wachten breekt morgen eindelijk aan. Na een Kerstrad voor in de boeken ging heel feestend Honselersdijk en omstreken een winterslaap in, om twee weken geleden vol energie te ontwaken. Helaas viel Super Saturday toen echter in het water, doordat de KNVB de wedstrijden in de gehele regio afblies. En iedereen weet: zonder eerste en tweede helft bestaat er geen derde helft...

Morgen gaan de wedstrijden gewoon door en dus kunnen we ons na de wedstrijd van het eerste elftal tegen sv Poortugaal op gaan maken voor de eerste Super Saturday van 2019. Het thema is ditmaal "Amazone", dus de bezoekers kunnen rekenen op een paar tropische verrassingen! De organisatie is eenmalig in handen van de vriendengroep van "Hok Dûh Amazone", aangezien zij de specialisten zijn op het gebied van tropische feestjes.

Omstreeks 16:30 uur zal DJ Rob van Veen de kantine voorzien van de tropische deuntjes, waarna we tot 21:00 door zullen gaan! De minimumleeftijd zal morgen zoals gewoonlijk op de Honselse Super Saturdays 18+ zijn. De catering wordt opnieuw door Family Treffers geregeld, zodat iedereen voor of tijdens het feest een smakelijke bodem kan leggen!

We zien jullie morgen na afloop van de wedstrijd allemaal terug in de kantine van S.V. Honselersdijk!

Alle informatie op een rijtje:
Thema: Amazone
Locatie: S.V. Honselersdijk
Tijd: 16:30 - 21:00 uur
Leeftijd: 18+
Muziek: DJ Rob van Veen

Pupil van de Week: Daan Wubben
vr 8 februari

Komende zaterdag speelt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk op Super Saturday een thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal. Zoals gewoonlijk zal de aftrap van de wedstrijd verzorgd worden door een talent uit de jeugd van S.V. Honselersdijk. Komende zaterdag is de eer aan Daan Wubben, die als Pupil van de Week een dagje met de spelers van het eerste elftal mee mag lopen. In onderstaand stukje is meer informatie terug te vinden over Daan. We wensen Daan heel veel plezier toe komende zaterdag!

Naam: Daan Wubben
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in team: JO11-2
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriete profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is: Erwin Bouwman
Mijn sterkste punt is: Corners, voorzetten geven
Op welke positie speel je: Linksvoor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Vorige week zaterdag toen ik een hattrick maakte tegen 's-Gravenzande
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Nando Kok

Bijna 1.000 likes op de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk
do 7 februari

Niet alleen op sportief gebied maakt S.V. Honselersdijk grote stappen, ook op social media blijven we maar groeien.. Nog maar 8 likes te gaan voor onze Facebook-pagina, dan bereiken we namelijk de magische grens van de 1.000 pagina-likes!! Indien de duizend vind-ik-leuks voor de S.V. Honselersdijk Facebook-pagina behaald worden, behoren we niet alleen op sportief maar ook op sociaal gebied tot de top van het Westland.

Winactie
Om deze mijlpaal te vieren, zal er bij het behalen van de 1.000 likes een winactie plaats vinden. Zorg er dus allereerst voor dat je zelf de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk liked en nodig daarnaast al je vrienden/familie uit om de pagina leuk te vinden. De winactie is alleen geldig voor mensen die de pagina van S.V. Honselersdijk liken, dus wees er snel bij!

Meer informatie over hoe je kans maakt bij de winactie zal op onze Facebook pagina verschijnen na het doorbreken van de magische '1.000-grens'.

Tweede elftal wint van Nootdorp
wo 6 februari

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het tweede elftal van Nootdorp op het programma. Nog nooit werd er een wedstrijd uit bij Nootdorp gewonnen dus hier moest eens verandering in komen! Goed nieuws voor de selectie was dat Branco en Ricardo na lang blessureleed hun eerste minuten weer konden maken. Branco startte op rechtsbuiten en Ricardo nam de spreekwoordelijke 6-positie in. Hierdoor speelde Marcel een linie naar voren naast Tim en Brent werd de veredelde spits.
Helaas was er ook slecht nieuws. Onze aanvoerder Rutger moet een scan laten maken van zijn knie om definitief uitsluitsel te krijgen. Er is een kans dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie komt... Wij hopen op een positieve uitslag van de scan en wensen Rutger een spoedig herstel toe!

De mannen van trainer Frank startten aardig. De Dijk was beter dan Nootdorp maar hadden moeite met het creëren van kansen. Nootdorp speelde vaak de lange bal op hun spits om vanuit daar door te voetballen maar de spits werd aan banden gelegd door het centrale duo Bryan en Rico. De eerste paar speldenprikjes waren voor de Dijk. Toch was het Nootdorp dat de eerste en tevens ook hun enige kans kreeg maar deze werd hoog overgeschoten. In de 35e minuut een goede aanval van Honselersdijk. Branco speelde zich vrij van zijn tegenstander en speelde Brent aan. Brent op zijn beurt stuurde Lars aan in de diepte en Lars schoot uiterst beheerst binnen. 0-1. Op slag van rust een heuse scrimmage in de doelmond van de oranjehemden. Drie schoten werden even zo vaak uitmuntend geblokt door Bryan en Ricardo.

De tweede helft werd de moegestreden Branco vervangen door Nando. In deze tweede helft gebeurde eigenlijk vrij weinig. De verdediging stond als een huis en Nootdorp probeerde via lange ballen wat te forceren. De backs van de Dijk, Robbin en Nick, stonden goed en zaten er vandaag kort op. Er kwam hierdoor wel wat ruimte om de score te verdubbelen, alleen ontbrak de echte scherpte vandaag. Wel werd er een strafschop ontnomen daar waar Nando onreglementair onderuit werd gehaald in het doelgebied van Nootdorp. Al met al een zakelijke overwinning voor Honselersdijk. Door deze 3 punten nestelt het tweede elftal zich keurig op de 4e plek van de ranglijst.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen het tweede van Scheveningen. De “schollenkoppen” zijn de laatste 4 wedstrijden zonder puntenverlies dus er zal geknokt moeten worden voor de overwinning.

Tot volgende week!

Opstelling:
Dahley, Robbin, Rico, Bryan, Nick, Ricardo, Branco(45 Nando), Marcel(80 Rick), Brent(75 Mark), Tim, Lars.

Blue10 sluit zich als nieuw lid aan bij De Club Van Honsel
wo 6 februari

De businessclub van S.V. Honselersdijk heeft zich opnieuw uitgebreid met een nieuw lid. Blue10 is sinds vorige week aangesloten bij De Club Van Honsel, waarmee de teller van het aantal leden op 60 komt te staan.

Blue10 helpt organisaties met cloud-software voor het automatiseren van administratieve processen, zoals de digitale verwerking van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Daarmee is Blue10 de assistent op de financiële administratie, waarbij gebruikers de controle en het overzicht houden over de verschillende administratieve processen binnen de organisatie.

Het bedrijf waar selectiespeler Marcel Duijvestijn mede-eigenaar en directeur is, heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt en staat momenteel dagelijks klaar voor meer dan 1300 klanten. Meer informatie over het bedrijf en de diensten die Blue10 verleent is te vinden op de bedrijfswebsite.

De Club Van Honsel is zeer tevreden met het nieuwe lidmaatschap en heet Blue10 van harte welkom bij de businessclub. We hopen gezamenlijk een mooie, sportief gezien succesvolle periode tegemoet te gaan!

Wil je meer informatie ontvangen of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap bij De Club Van Honsel? Kijk dan op de overzichtspagina van DCVH of neem contact op met Paul Groenewegen via declubvanhonsel@svhonselersdijk.nl.

Samenvatting van SHO - S.V. Honselersdijk op SHO TV
di 5 februari

De uiterst knappe overwinning van het eerste elftal van afgelopen zaterdag op bezoek bij nummer 2 SHO is vanaf vandaag terug te kijken. De club uit Oud-Beijerland heeft op SHO TV een samenvatting van de wedstrijd gepubliceerd.

Door de beelden van afgelopen zaterdag terug te kijken kan iedereen nog even nagenieten van de knappe overwinning die de ploeg van trainer Piet Boon wist te behalen. Diep in blessuretijd was het Angelo Zwirs die op aangeven van Tom van Veen de winnende 2-3 tegen de touwen kon werken. De prestatie was vooral ongekend gezien het feit dat invaller Pawel Rubin na 70 minuten voetballen met rood van het veld werd gestuurd.

Bekijk hieronder hoe S.V. Honselersdijk met 10 man de overwinning binnen wist te slepen:

Sponsorcontract met Ammerlaan-Sosef voor 3 jaar verlengd
di 5 februari

Afgelopen week heeft de club opnieuw een hoogtepunt beleefd op het gebied van de sponsoring. Naast de eerdere verlenging van het sponsorcontract van hoofdsponsor Prins Group heeft ook Ammerlaan-Sosef het bestaande sponsorcontract met drie jaar verlengd.

Daarmee is Ammerlaan-Sosef samen met Sosef-Knaap en Sproeibedrijf Paul Sosef ook de komende drie jaar, tot en met 2021, trotse naamgever van de sporthal van S.V. Honselersdijk: de Sosefhal. De club is uitermate tevreden met de verlenging van het sponsorcontract van Ammerlaan-Sosef, waarmee een bekend Honsels bedrijf opnieuw voor langere tijd aan de club verbonden blijft. Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij van onder andere Celosia ‘Deep Purple’ Caracas, Primula Sweet Kisses en Cyclamen, midden in het hart van de tuinbouw.

Voor zowel de club als voor Ammerlaan-Sosef is de verlenging van het sponsorcontract een boost en een blijk van waardering. We kijken uit naar een succesvolle voortzetting van de samenwerking en hopen ook dat er in de Sosefhal mooie prestaties behaald kunnen worden in de komende jaren!

Komende zaterdag: Super Saturday
ma 4 februari

Komende zaterdag zal na afloop van de thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal afgetrapt worden voor een spectaculaire derde helft, aangezien de eerste Super Saturday van de tweede seizoenshelft op het programma staat. Helaas kon twee weken geleden het grote Super Saturday feest niet doorgaan door de algehele afgelasting van de KNVB, maar komende zaterdag is het dan gelukkig eindelijk zover.

De organisatie is dit keer in handen van de honselse vriendengroep van "Dûh Amazone", zij zullen alles uit de tropische kast trekken om er een spektakel van te maken. Wat kunnen we verwachten? Een heuse Amazone Party! Dit gemengd met een boel Honselse gezelligheid, tropische verassingen, een aangeklede kantine en de muziek die u gewend bent, is dit uiteraard weer de moeite waard om na een bezoek aan de wedstrijd, de kantine in te duiken en een deel uit te maken van de altijd gezellige derde helft.

Daarnaast zal er zaterdag ook weer een gemotiveerd team van Family Treffers op het sportpark aanwezig zijn om de juiste culinaire bodem te kunnen leggen.

Wij hopen iedereen aanstaande zaterdag terug te zien op Sportpark De Strijphorst. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur, de derde helft wordt na afloop van de wedstrijd ingezet!

S.V. Honselersdijk naar miraculeuze overwinning
zo 3 februari

Extra mooi nieuws was er deze week. Allereerst verlengde hoofdsponsor Prins Group het sponsorcontract met 5 jaar. Een geweldige opsteker voor de vereniging die de laatste tijd volop in het nieuws staat door de goede resultaten. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt in theater de Naald dat het eerste elftal ook de titel van Sportploeg van het jaar 2018 kreeg. Een meer dan terechte keuze aangezien de ploeg van trainer Piet Boon zich in de nacompetitie superieur was en iedereen van de mat speelde. Hiermee verzekerde de ploeg zich voor het eerst in zijn bestaan voor een plek in de eerste klasse. En dan zaterdag uit tegen SHO, één van de beste ploegen uit de competitie, slaagde S.V Honselersdijk in de laatste seconden van de wedstrijd met 10 man een overwinning op te strijken door met 3-2 te winnen. Het geluk kon niet op bij spelers en de meegereisde toeschouwers die de verre reis naar Oud Beijerland trotseerden.

Op een koud en kil sportpark de Kikkershoek moest de formatie van trainer Piet Boon flink aan de bak. SHO, de nummer 2 uit de competitie, pakte in de heenwedstrijd de eerste periodetitel op de Strijphorst en de Dijkenaars kregen toen met 3-0 het nakijken. Het was dus zaak voor de Dijkenaars om verdedigend de zaakjes goed op orde te houden. Immers de goed combinerende Oud-Beijerlanders heeft maar weinig ruimte nodig om een kans te creëren. In de eerste minuut van de wedstrijd was het bijna al raak voor de thuisploeg. Te snel instappen van de dijkse verdediging creëerde SHO een man meer situatie. De bal werd voorgebracht, maar een ultieme sliding van Rick van Schie voorkwam een vroege achterstand. Aan de andere kant had S.V. Honselersdijk bijna een vroege openingstreffer. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Youri Riepe, echter zijn uithaal ging via de voet van een tegenstander tegen de paal waarna de bal op tijd werd weggewerkt door de SHO verdediging. Het eerste kwartier was een gelijk opgaande strijd, maar daarna trok SHO de wedstrijd gauw naar zich toe. Met snelle combinaties wisten ze de verdediging van S.V. Honselersdijk te ontregelen. In de 19e minuut was de organisatie even weg en SHO profiteerde daar van. Op een simpele manier werd het middenveld uitgespeeld en de bal kwam links bij Kevin Angel Queijo. Bij de achterlijn bereikte zijn voorzet de geheel vrijstaande Ricky Bokhoven die vrij eenvoudig de 1-0 scoorde. Amper bekomen van de schrik was het weer de behendige Kevin Angel Queijo die Nigel Hendriks opzocht. Met een heerlijke actie omspeelde hij Nigel en schoot de bal in de verste hoek, 2-0. De dijkse toeschouwers vreesden voor het ergste. Op de tribune werd door de supporters van SHO al 6-0 gescandeerd. Het lukte de dijkse ploeg maar niet om een redelijke aanval op te bouwen. Te vaak werd de lange bal gehanteerd waar onze spitsen weinig mee konden doen en ook de zogenaamde tweede bal was constant voor SHO, zodat de druk bleef op de Dijkse helft. Het is dat de voorhoede van SHO niet scherp genoeg was anders had de kloof gauw groter kunnen worden. In de 36e minuut eindelijk een goed aanval. Luke Groenenboom werd op rechts gelanceerd en zijn voorzet werd weggehaald door de verdediging van SHO. Joey Valstar pikte de bal goed op en zijn uithaal was onhoudbaar voor keeper Peter Konings, 2-1. Dit doelpunt kwam precies op tijd en bracht wat rust in de ploeg. De ploeg ging nu wat meer uit de verdediging spelen. In de 43e minuut een aanvaring tussen Leon de Brabander en SHO speler Rowdy Rijsdijk. De behendige middenvelder kwam bij het neerkomen lelijk terecht en moest noodgedwongen het veld verlaten.

De tweede helft was nog maar net 2 minuten oud en een misser in de verdediging van SHO was het een koud kunstje voor Youri Riepe om de gelijkmaker te scoren, 2-2. SHO had even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken, maar via een knappe actie van de snelle Kevin Angel Queijo was het bijna raak. Zijn schot ging maar net naast. In de 57e minuut kwam S.V. Honselersdijks goed weg. Na een schot van Dennis Groosjohan belandde de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in en de rebound van Ricky Bokhoven werd door Rick van Schie uit het doel gekopt. Even later moest ook topscoorder van SHO’er Bob Vermunt, hij scoorde al de 3 doelpunten in de heenwedstrijd tegen S.V. Honselersdijk, het veld verlaten door een blessure. De Oud-Beijerlanders waren niet gerust door de gelijke stand en er ontstonden wat irritaties. Er werden wat meer risico’s genomen. Bij S.V. Honselersdijk ging het steeds beter draaien en er kwamen ruimtes. De aanvallen liepen weer wat beter en er kwamen kansen. Maar in de 71e minuut kreeg de ploeg met een fikse tegenvaller te maken. De net 2 minuten in het veld staande Pawel Rubin werd na een sliding op de bal van het veld gestuurd door scheidsrechter Post. Het leek er gevaarlijk uit te zien met zijn tegenstander in de buurt en daarom trok scheidsrechter Post de rode kaart en de enige kaart in deze uiterst sportieve wedstrijd. De VAR beelden, er stonden 3 camera’s op de tribune, kunnen misschien nog uitsluitsel geven of dit echt een rode kaart was. Dit was een geweldige domper aangezien de Dijkenaars beter gingen draaien. Met nog dik 20 minuten te gaan was het zaak om het dicht te houden en te gokken op de uitvallen. In de 78e minuut een ingelaste drinkpauze aangezien scheidsrechter Post voor zichzelf een sanitaire stop nodig had. De druk op het doel Boy Zuijderwijk werd groter, maar de scherpte was er een beetje af bij SHO. De ballen in het zestien meter gebied waren allemaal voor Boy. Terwijl de dijkse aanhang allang blij was met een gelijkspel, liet scheidsrechter Post in de 96e minuut nog een vrije trap nemen na een overtreding op Tom van Veen. De vrije trap van Tom bereikte bij paal Angelo Zwirs en met een snoekduik kopte hij de 3-2 binnen. Hierna floot scheidsrechter Post gelijk voor het einde en was op wonderbaarlijke wijze toch nog de winst binnengehaald. Door deze zege staat de S.V. Honselersdijk op een knappe 6e plek en de hoogst geklasseerde regioploeg in 1B op dit moment.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe, Luke Groenenboom (-69 Pawel Rubin (-71 rood)), Angelo Zwirs, Tom van Veen

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Keuken morgen na 16:00 uur gesloten
vr 1 februari

Helaas heeft de landelijke griep-epidemie inmiddels ook S.V. Honselersdijk weten te bereiken, waardoor momenteel de helft van het barteam van 16:00 tot 19:00 uur ziek op bed ligt. Om die reden zal morgen de keuken om 16:00 uur worden gesloten. De bar zal uiteraard wel geopend blijven!

Indien mensen morgen tijd en zin hebben, zijn ze van harte welkom om een paar uur achter de bar of in de keuken bij te springen. Zo kunnen we het met z'n allen wat aangenamer maken voor elkaar. Aanmelden kan door contact op te nemen met Kim van Zanten: kantine@svhonselersdijk.nl of 06-54912050.

Voorbeschouwing: SHO - S.V. Honselersdijk
vr 1 februari

Morgenmiddag lijkt het er dan toch eindelijk van te komen: het eerste elftal mag de competitie hervatten na een lange winterstop. Er staat een uitwedstrijd tegen SHO op het programma, dus de oranjehemden kunnen de borst natmaken voor het treffen van morgen!

Twee weken geleden leek de formatie van trainer Piet Boon op bezoek te gaan bij Deltasport voor de hervatting van de competitie, ware het niet dat de wedstrijd zaterdagochtend vanwege noodweer werd afgelast. Vervolgens werd de thuiswedstrijd op Super Saturday van vorige week tegen vv Rijsoord door de Honselse neuzen geboord door een wellicht iets te voorbarige KNVB. Gelukkig kon na de algehele afkeuring van de KNVB nog een oefenwedstrijd tegen Kethel Spaland geregeld worden, die met 1-0 werd gewonnen door een doelpunt van Luke Groeneboom.

Na de verlengde winterstop is het morgen eindelijk weer tijd om in de eerste klasse B aan te treden. De oranjehemden mogen in Oud-Beijerland op bezoek bij SHO, de ploeg die op de tweede plek van de ranglijst bivakkeert. De Honselersdijkers hebben geen goede herinneringen overgehouden aan de heenwedstrijd tegen de tegenstander van morgen. In de eerste competitiehelft, op zaterdag 17 november, was het namelijk SHO dat op Sportpark de Strijphorst door een 0-3 overwinning de eerste periodetitel van dit seizoen binnen wist te slepen. Reeds verzekerd van de nacompetitie voetbalt SHO vrijuit in de eerste klasse. Momenteel is de ploeg uit Oud-Beijerland 4 duels op rij ongeslagen.

Aan S.V. Honselersdijk morgen de taak om een einde te maken aan de ongeslagen reeks van SHO. Er zal om 14:30 uur voor de aftrap worden gefloten door de scheidsrechter met een veelbelovende achternaam: C. Post. We zien alle Honselse supporters morgen graag weer langs de lijn terug om de oranjehemden aan de overwinning te helpen. Tot morgen!

Adres SHO
Sportpark Kikkershoek
Langeweg 18
3262 LE Oud-Beijerland

Advertentie

Prins Group