Nieuws

BSO KwestKids opent 3 oktober haar deuren bij S.V. Honselersdijk
gisteren

Vandaag even een officieel momentje met Ab van Dijk, Directeur Bedrijfsvoering S.V. Honselersdijk, en Jessica Verdouw, locatieverantwoordelijke BSO KwestKids Honselersdijk.

De KwestKids Corner is af en we hebben er zin in. Voor de BSO een leuke ruimte om te verwonderen, ontdekken en ervaren en voor S.V. Honselersdijk een heerlijke “KidsCorner” in de kantine. Trots op deze mooie samenwerking!
BSO KwestKids Honselersdijk, SVH is een uitdagende 8+ locatie met veel ruimte om te bewegen. Deze locatie is een uitblinker in hun ‘Sport en spel academy”. Meer info is hier te vinden.

Ook opvang op deze gave locatie? Inschrijven kan via de website van Stichting Kwest.

Wil je meer te weten komen over S.V. Honselersdijk ga dan naar de website en je ziet wat er allemaal mogelijk is op de club. Want naast het voetbal, wordt erin de Sosefhal ook gehandbald, basketbal en maken alle basis en het voorgezet onderwijs gebruik van de Sosefhal. En vanaf a.s. maandag maakt BSO KwestKids dus elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur en alle vakanties van 7.30 tot 18.00 uur gebruik van deze locatie.

Waar sporten zowel binnen in de Sosefhal als buiten op de sportvelden mogelijk is en dan even uitblazen in de KwestKids Corner, mooier kan toch niet?!

S.V. Honselersdijk O23 boekt monsterzege
woensdag

Sinds een aantal jaar doet S.V. Honselersdijk mee in de Delfse Beloften Competitie voor spelers met een leeftijd onder de 23 jaar. Dit geeft de mogelijkheid om spelers wedstrijdritme op te laten doen en om jeugspelers te laten wennen aan het senioren voetbal. Voor de de wedstrijd tegen DHC waren jeugdspelers Matt van Os, Romeo Kolmüs, Luca van Zanten en Björnn van Holstein geselecteerd door trainer Jasper Steringa. Helaas moest laatst genoemde speler zich afmelden wegens blessureleed.

De eerste helft begon gelijkopgaand. Beide voetballende ploegen lieten goed voetbal zien en creërde kansen. Echter bleek S.V. Honselerijk effectiever in de afronding. DHC maakte slim gebruik van de ruimte tussen de Honselse verdediging en het middenveld. Het middenveld was qua positionering bij balbezit tegenstander wat zoekende en het doorstappen van het centrale duo naar het middenveld oogde onwennig. Hierdoor kreeg DHC wat kansen die onschadelijk werden gemaakt door een goed keepende Barry Botman. Naast de eer van de hoogste bal van de avond zal Barry met een paar knappe reddingen zijn doel schoon weten te houden.

Aan de overkant ging dit de keeper van DHC niet lukken. Binnen 25 minuten stond de ploeg uit Delft met 0-4 achter. Na goed druk zetten was het Matt van Os die in de 7e minuut Bas van der Voort bediende om de 0-1 binnen te schieten. In de 17e minuut wederom een doelpunt van spits Bas van der Voort op aangeven van Ben Wagenaar, nadat een lange bal van Jorne Persoon op niets leek uit te lopen. Nog geen 2 minuten later liet Bas zien ook andere een doelpunt te gunnen en bracht de van een teen kneuzing herstelde Steyn de Bruijn in stelling voor de 0-3. In de 25ste minuut de 0-4 nadat diezelfde Steyn de Bruijn de zeer jong ogende keeper omzeilde, na een dieptepass van middenvelder Lowell Dijkhuizen.

In de 33ste minuut dacht Matt van Os het lobje van Don Peters in de 16 meter op de borst te kunnen aannemen, maar de Delfse doelman dacht hier anders over. De ingreep werd door de scheidsrechter beoordeeld als overtreding en kende een penalty toe. Dit was het enige moment dat verzorgster Patricia van Os bijna in actie moest komen. Na een omweg bijna gearriveerd te zijn bij de op het eerste oog kreperende Matt van Os, leek er niks aan de hand. Van je familie moet je het hebben.

Rupsje nooit genoeg nam aanstalte voor het nemen van de penalty, maar Bas had dit keer zijn vizier niet op scherp staan en schoot meters naast.

De uiteindelijke ruststand was 0-6. In de 42e minuut scorde wederom Steyn de Bruijn uit een voorzet van rechts van Don Peters, na een prachtige opening van centrale verdediger Jorne Persoon. In minuut 43 was het wederom de boomlange spits van S.V. Honselersdijk die goed voor zijn man kwam en met een diagonaal schot het net liet bollen voor de 0-6. De complimenten gingen naar de aan de rechterkant combinerende Don Peters en Ben Wagenaar, waardoor Don Peters voor kon geven.

S.V. Honselerdijk staat bekend om haar collectief waaruit creatieve spelers kunnen excelleren. Dit kon de 2de helft niet gezegd worden over de brasserskade bewoners. De ploeg bleef wel voetballen, maar had geen geloof meer in resultaat en elkaar. Vooral de nummer 5 van DHC was het toonbeeld van hoe je teamgenoten in de koude regen kan laten staan, wat zorgde voor onderling rumoer. Dit maakte dat S.V. Honselersdijk naar hartenlust kon voetballen, combineren en scoren. Doordat er geen dubbele cijfers konden worden weergegeven stond er na 90 minuten een eindstand van 0-4 (0-14) op het scorebord. Met jongelingen Luca van Zanten en Romeo Kolmüs binnen de gelederen vonden er nog een paar benoemingswaardige momenten plaats.

Matt van Os scoorde in minuut 52 de 0-7 subtiel met de hak. Romeo Kolmüs lag de bal breed op de scorende Bas van der Voort (0-8) na een steekbal van Steyn de Bruijn. Een opkomende Luca van Zanten aan de linkerzijde met de voorassist op Lowell Dijkhuizen die Bas van de Voort bediende met een hoge voorzet. Bas nam deze op de borst aan en noteerde met een weergaloze volley de 0-11. Uiteindelijk zal Bas van der Voort 8 doelpunten maken en levert daarmee een gelijke prestatie als voormalig profvoetballer en westlander Johan Voskamp, die in dienst van Sparta een vergelijkbare productieve avond beleefde tegen Almere City FC. Eerste jaars senior Lowell Dijkhuizen pikte ook zijn doelpuntje mee en nam de 0-12 voor zijn rekenng.

Tot slot viel op dat Daan van Elswijk in de 70 minuut de aanvoerdersband opeiste. Zijn karakteristieke manier van voetballen en dragen van “het shirt in de broek” (zie foto) doet denken aan voormalig profvoetballer Jan Wouterse. Dat beloofd wat voor de toekomst van S.V. Honselersdijk!

Opstelling: Barry Botman, Rick Grootscholten, Jorne Persoon, Nick van der Kraan (A) (-70 Lowel Dijkhuizen), Stijn Hofland (-45 Luca van Zanten), Ben Wagenaar, Matt van Os, Lowel Dijkhuizen (-45 Daan van Elswijk), Don Peters (-45 Romeo Kolmüs), Bas van der Voort, Steyn de Bruijn

Tekst en foto’s: Marcel Bruggeling

S.V. Honselersdijk JO17-1 verspeelt onnodig 0-3 voorsprong
maandag

Afgelopen zaterdag speelde de JO17-1 haar 3de bekerwedstrijd in Maasdijk tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Vanaf dit seizoen zijn we bij S.V. Honselersdijk bezig om de jeugdopleiding nog meer aan te laten sluiten op het senioren selectie voetbal. Door dezelfde speel- en werkwijze te hanteren in de jeugd zullen de jeugdspelers die uiteindelijk doorstromen nog beter inpasbaar zijn.

De seizoensvoorbereiding begon met de afstemming tussen de nieuwe JO17 hoofdtrainersduo Mitchell Vlielander en Lars Middelburg en onze conditie- en hersteltrainer Sjaak Brunt op het fysieke en conditionele gebied. Met een zomer loopschema werden de speler fit aan de start van de voorbereiding verwacht wat getoetst werd met een conditietest, welke in oktober zal worden herhaald. Daarnaast wordt er van het trainerduo verwacht dat zij de spelers opleiden om aanvallend en attractief pressievoetbal te spelen in een 1-4-3-3 formatie met de punt naar achteren op het middenveld. Deze speelwijze wordt al vanaf het seizoen 2011-2012 gehanteerd bij de senioren selectie, wat mede geleid heeft tot de grootste club successen. Meest recente succes is het behalen van de halve finale in de nacompetitie naar de hoofdklasse door ons vlaggenschip.

Met deze opdracht is de JO17-1 voortvarend aan de beker competite gestart met 2 winstpartijen. Voor de 3de wedstrijd werd er afgereisd naar de Maasdijk. Een ploeg welke met veel inzet en fysiek spel het tegenstanders heel lastig kan maken.

De eerste helft stond in groot contrast met de tweede. Het vele balverlies was toonaangevend voor het slordige spel. Desondanks kwam SV Honselersdijk op een 0-2 voorsprong. Vanuit goed combinatiespel werd Djehaireo Holder bereikt die de inglijende Maasdijkse verdediger het bos instuurde en vervolgens de 0-1 maakte. De 0-2 kwam ook van de schoen van aanvaller Djehnairo Holder. Na een dieptepass van de elegante middenvelder Joey Konijn liet “Djé” zich niet belemmeren door de centrale verdediger van VV Maasdijk. Een appellerend Maasdijk moest toezien hoe de goaltjesdief de Maasdijkse keeper verschalkte. Het getoonde spel was niet wat het hoort te zijn, maar wel voldoende voor een 0-2 voorsprong.

De eerste 30 minuten van de tweede helft waren goed tot uitstekend. Trainers Mitchell en Lars hadden de spelers goede instructies gegeven. Onder aanvoering van captain Lance van Velzen werd er goed hoog druk gezet op de helft van de tegenstander en het maken van driehoekjes leidde tot complimenten in de dugout. De in het rood en zwart spelende tegenstander probeerde met inzet en hard spel de Honselse ploeg te ontregelen. De sporadische Maasdijkse uitvallen werden vakkundig gesmoord door de Honselse verdediging. Het goede spel werd beloond met een prachtdoelpunt door Wessel Sosef, die vanuit een crosspass van centrale verdediger Finn Strik, vanaf rechts de keeper verschalkte en de 0-3 op het scorebord zetten. Na een mooie actie kwam Djehnaire Holder wederom 1 op 1 met de Maasdijkse keeper te staan, maar de verdediger stak hier een stokje voor. De ingreep riekte naar een overtreding en dus een penalty, maar scheidsrechter B. Bonnet zag dit anders. Dit tot onvrede van trainer Mitchell Vlielander die hiervoor een gele kaart ontving.

Het laatste kwartier stond in het teken van een gefrustreerd SV Honselersdijk die het mentaal niet meer kon opbrengen om het koppie erbij te houden. Het omgaan met omstandigheden bleek een lastige opgave waarvan Maasdijk wilde profiteren. Dit deed het ook door de aansluitingstreffer (1-3) te maken na gestuntel in de achterhoede. Met als kanttekening dat verdedigen voorin begint door de verdedigende taken uit te blijven voeren en geen slordig balverlies te leiden ongeacht de riante voorsprong. SV Honselersdijk liet VV Maasdijk weer hopen. Helemaal toen Maasdijk een strafschop toegekend kreeg en dit tot protest kwam te staan van Wessel Sosef die hiervoor geel kreeg en de resterende 10 minuten zijn ploeg in een ondertal achter liet. De strafschop werd fijnloos ingeschoten (2-3). De deceptie was compleet toen uiteindelijk ook nog de 3-3 viel.

Helaas een wedstrijd met onnodig puntverlies, maar met veel leermomenten op onder andere mentaal vlak. Een mooie taak voor trainers Mitchell en Lars om de jongens klaar te stomen voor de komende thuiswedstrijd tegen Quintus.

Houd jullie hoofd koel!

Opstelling: Quint de Hoog, Quinten Guttenberg (Gijs Hofland), Jort Suyker, Finn Strik, Rody van den Berg, Lance van Velzen (A), Joey Konijn, Thomas Kortekaas, Wessel Sosef, Lars van Schie (Ryan Zevenbergen), Djehnairo Holder

Tekst: Marcel Bruggeling

S.V. Honselersdijk wint eerste competitie wedstrijd
zondag

Het eerste elftal was voor de eerste competitiewedstrijd te gast bij de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging. In de voetbalcompetitie HVV genoemd en spelend op de Diepput het oudste voetbalveld van Nederland. Een complex dat sport ademt. Met zo'n lekker ruim nat grasveld.
Bij afwezigheid van onze vaste verslaggever zag uw fotograaf een aanvallende wedstrijd met vele kansen. Op de website van de Koninklijke staat een mooi verslag van de wedstrijd om naar te verwijzen: https://www.konhcvv.nl/index.php?page=15130&sid=1.
Doelpunten zijn te zien op de foto's (wel even de foto's tellen)
1-2 van Brian Valstar op 11, 12 en 13.
1-3 van Tom van Veen op 27, 28 en 29
1-4 van Brian Valstar op 35.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan (geel), Michel van Giesen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Youri Riepe, Vince van Hagen (Kevin Bogaards), Brian Valstar, Tom van Veen (A) (Daan van Elswijk), Ben Wagenaar (Steyn de Bruijn)

Zaterdag 1 oktober: Super Saturday
vr 23 september

We zijn weer begonnen! De bal rolt weer op de voetbalvelden van ons mooie Sportpark de Strijphorst, morgen staan de eerste competitiewedstrijden op ons te wachten. Het nieuwe seizoen willen we natuurlijk goed beginnen met iedereen die een oranje voetbalhart heeft. Vandaar dat we volgende week zaterdag direct aftrappen met een Super Saturday.

Na afloop van de thuiswedstrijd van ons eerste elftal tegen Wippolder is het weer tijd voor de ouderwetse gezelligheid in de Honselse kantine. Het feest zal na afloop van de wedstrijd weer losbarsten in onze kantine, DJ Rob van Veen en DJ Denz zijn er op 1 oktober bij om te zorgen dat het (qua gezelligheid) weer flink uit de hand kan gaan lopen.

De minimale leeftijd bij de Super Saturday op zaterdag 1 oktober is zoals altijd 18 jaar. Hierbij is een uitzondering voor onze voetballers van de JO19, zij ontvangen in de loop van volgende week meer informatie over de manier waarop zij bij de gezelligste 3e helft van het Westland kunnen zijn.

We zien jullie volgende week zaterdag in onze kantine tijdens de eerste Super Saturday van het nieuwe seizoen!

S.V. Honselersdijk speelt gelijk tegen CION
ma 19 september

S.V. Honselersdijk moest vandaag aantreden voor de beker tegen 2e klasser CION uit Vlaardingen. Vooraf was al bekend dat beide ploegen een ronde verder waren. Dus er stond in deze wedstrijd eigenlijk weinig op het spel, maar CION dacht hier anders over. Gelijk na de aftrap was de verdediging van S.V. Honselersdijk niet attent genoeg waardoor Royama Ibrahim vrij voor Quinten van der Helm eenvoudig de 0-1 kon scoren. De thuisploeg kon moeilijk zijn draai vinden. Er werd in een veel te laag tempo gespeeld en bij balverlies zette de ploeg te laat druk. Daardoor was het niet dwingend genoeg en konden weinig kansen gecreëerd worden. In de 12e minuut was er een kleine kans nadat Vince van Hagen Youri Riepe had aangespeeld randje strafschopgebied. Youri kreeg de bal niet goed onder controle waardoor de eerste kans verloren ging. De ploeg van Andre Lourens kreeg niet echt de controle over het middenveld. CION verdedigde zich met hand en tand en maakte het S.V. Honselersdijk heel lastig. Na een half uur spelen brak Brian Valstar toch door de verdediging en bracht Lars Ammerlaan in scoringspositie, maar keeper Bryan Struis redde op prachtige wijze. In de rebound kreeg Ben Wagener nog een mogelijkheid, maar zijn uithaal was te zwak. In de 35e minuut leek toch de 1-1 te vallen, maar het doelpunt van Ben Wagener werd wegens buitenspel afgekeurd.

De 2e helft een meer aanvallend S.V. Honselersdijk wat resulteerde in een kans voor Vince van Hagen na een mooie actie van Lars Ammerlaan. Het schot van Vince ging echter ver over. Maar de druk op het doel van CION nam toe. In de 62e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker van Brian Valstar na een pass van broer Joey, 1-1. Hierna werd het spel wat onvriendelijker en S.V. Honselersdijk liet zich meer en meer terugzakken. Het spel werd er niet beter op voor de Dijkenaars. CION vocht zich terug in de wedstrijd en creëerde aan het eind van de wedstrijd nog wat kansen via een aantal corners. Maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Zaterdag begint de competitie tegen HVV.
HVV stapte dit seizoen over van de zondag naar de zaterdagafdeling. Afgelopen seizoen eindigde HVV 2e in de 2e klasse zondag achter kampioen Wippolder. In de nacompetitie won het in de finale tegen sv Donk uit Gouda en was daarmee verzekerd van promotie naar de zaterdag eerste klasse.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Nigel Hendrix, Max van der Kraan (geel, -60 Brent Gardien), Rik van Schie, Nick van der Kraan, Youri Riepe, Joey Valstar (A), Vince van Hagen (-87 Daan van Elswijk), Brian Valstar, Lars Ammerlaan, Ben Wagener (-64 Kevin Bogaards)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Teamfoto selectie 2022-2023
vr 16 september

Het voetbalseizoen is weer van start gegaan met de bekercompetitie en vanaf volgende week begint ook de competitie van seizoen 2022/2023. Sinds deze week is de groep van de senioren selectie nagenoeg compleet, een goed moment voor de selectie om op de foto te gaan. Trouwe huisfotograaf Koos Ophorst was gisteravond op Sportpark de Strijphorst aanwezig om de selectie wederom prachtig op de foto vast te leggen.

Het resultaat van Koos Ophorst mag er zijn, onderstaand de namen van de spelers, trainers en begeleiding van de senioren selectie voor seizoen 2022/2023.

Bovenste rij van links naar rechts:
Steven van Erven, Vince van Hagen, Max van der Kraan, Rik van Schie, Luke Groenenboom, Joey Valstar, Tom van Veen, Rob van Veen, Nick van der Kraan, Rick Grootscholten, Lowell Dijkhuizen, Lars Ammerlaan, Bas van der Voort, Luuk Boers, Frans Brochard

Middelste rij van links naar rechts:
Nico Bruggeling, Jan van Marrewijk, Marina van der Meer, Nick Duijvestijn, Joey van Marrewijk, Ricardo van der Zijden, Max Onings, Kevin Bogaards, Barry Botman, Quinten van der Helm, Lance Kooij, Daan van Elswijk, Milan Vijftigschild, Don Peters, Steyn de Bruijn, Perry Ruinard, Patricia Gardien

Onderste rij van links naar rechts:
Bart van der Ende, Ben Wagener, Jorne Persoon, Quinn van Zanten, Janco Koole, Jasper Steringa, André Lourens, Rob Noordermeer, Stijn Hofland, Brian Valstar, Brent Gardien, Michel van Giesen

Nieuwe buitenbar "De Honsel" morgen voor het eerst geopend
vr 16 september

Het kan de bezoekers van Sportpark de Strijphorst bijna niet ontgaan zijn. In de afgelopen periode heeft de buitenbar een complete metamorfose ondergaan. De buitenbar is door het goede werk van Bransen Group en onze handige vrijwilligers omgetoverd tot een nóg betere en completere versie van zichzelf.

Als resultaat staat er een prachtige buitenbar waar, indien nodig gedeeltelijk overdekt, de wedstrijden op het hoofdveld goed te volgen zijn. Daarnaast is de vernieuwde buitenbar ook de perfecte plek om na de gespeelde wedstrijden onder het genot van een drankje de voetbaldag eens grondig te analyseren.

De metamorfose van de buitenbar was uiteraard niet mogelijk geweest zonder onze geweldige sponsoren. Hierbij willen we De Club Van Honsel (DCVH), Stichting de Drie Essen en de bordsponsoren van de buitenbar hartelijk bedanken voor de bijdrage die zij hieraan geleverd hebben. Zonder jullie was het niet mogelijk om met onze hardwerkende vrijwilligers en Bransen Group de buitenbar op deze manier te realiseren.

Morgenmiddag vanaf 13:30 uur zal tijdens en na de wedstrijd van het eerste elftal tegen CION de vernieuwde buitenbar "De Honsel" voor het eerst in gebruik genomen worden. Hierbij is iedereen uitgenodigd om, ondanks de mindere weersvoorspellingen, voor het eerst een drankje te komen doen bij de vernieuwde buitenbar.

Tot morgen, tot bij De Honsel!

S.V. Honselersdijk wint oefenduel tegen FC 's-Gravenzande
wo 14 september

Dinsdagavond werd er thuis geoefend tegen FC ’s-Gravenzande. In een leuk aantrekkelijk duel won S.V. Honselersdijk in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3.

Het begin van de wedstrijd had FC ’s-Gravenzande de overhand. Hoewel de kansen er waren voor de openingstreffer was het toch S.V. Honselersdijk die op voorsprong kwam. In de 17e minuut was het Tom van Veen die van afstand de 1-0 wist te scoren. Gelijk hierna een fel offensief van FC 's-Gravenzande wat resulteerde in de gelijkmaker 1-1. Even later lag ook de volgende treffer van FC 's-Gravenzande er in, 1-2. Tien minuten later lag ook de 1-3 erin. In de 40e minuut kon S.V. Honselersdijk via een mooie aanval wat terug doen. Het was een actie van Tom van Veen die de bal breed legde op Brian Valstar. Een knappe uithaal in de kruising betekende de 2-3. In de 43e een schrikmoment toen Tom van Veen het veld moest verlaten van wege een hamstring blessure.

De tweede helft zag je een wat agressiever S.V. Honselersdijk die de tegenstander goed onder druk zette. In de 48e minuut scoorde Brian Valstar na een mooie actie de gelijkmaker, 3-3. Een aantal kansen voor de thuisploeg volgde en in de 66e minuut was dan de voorsprong. Joey Valstar scoorde na een mooie aanval de 4-3. FC ’s-Gravenzande kreeg ook nog kansen, maar het vizier stond niet scherp bij de Gravenzanders. Aan het einde van de wedstrijd kwam S.V. Honselersdijk goed weg na een schot op de paal en de rebound werd knap door keeper Quinten van der Helm uit het doel gewerkt.

Zaterdag volgt de bekerwedstrijd tegen CION om 14:30 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (-45 Nigel Hendrix), Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Youri Riepe (-45 Joey Valstar), Vince van Hagen, Brian Valstar, Tom van Veen (A, -43 Lars Ammerlaan), Ben Wagener

Verslag: Jan de Brabander

Vrijdag 23 september: vrijwilligersavond
wo 14 september

Onze vereniging is een prachtige vereniging. Niet alleen doordat we op een mooi niveau voetballen en er alle ruimte is voor gezelligheid, maar vooral omdat dit alles alleen mogelijk is door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De club draait op onze fantastische vrijwilligers, die dagelijks voor de vereniging klaar staan en op allerlei manieren een belangrijk steentje bijdragen.

Hiervoor willen we de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dat doen we op vrijdagavond 23 september tijdens de vrijwilligersavond, die na een corona-onderbreking eindelijk weer plaats kan vinden op Sportpark de Strijphorst. Merendeel van de vrijwilligers heeft inmiddels de uitnodiging per post ontvangen, maar we hebben ook al bericht ontvangen dat de uitnodiging helaas niet alle vrijwilligers heeft bereikt.

Vandaar nodigen we hierbij alle vrijwilligers nogmaals uit voor de vrijwilligersavond op vrijdagavond 23 september, vanaf 17:00 zijn jullie allemaal welkom op ons mooie sportpark. Tot dan!


Hieronder nogmaals de uitnodiging voor de vrijwilligersavond

Aan iedere vrijwilliger van Onze Club,
Het kriebelt weer: het nieuwe seizoen is van start gegaan! Dat zorgt voor een gezellige drukte op de club. Jij als vrijwilliger maakt
Onze Club sterker. Dank je wel! Om te laten zien dat we daar enorm blij mee zijn, drinken we daar graag met jou een drankje op.
Bij goed weer, gezellig met een hapje bij de nieuwe buitenbar. Geen mooi weer, dan zien we elkaar in de kantine op 23 september.
Leuk! Mail ons voor 20 sept. of je erbij bent: secretaris@svhonselersdijk.nl / WhatsApp 06-25 438 106 (Ingrid Kortekaas).

Hartelijke groet,
Bestuursleden S.V. Honselersdijk

Geslaagde seizoensafsluiting/-opening Selectie SV Honselersdijk
di 13 september

Afgelopen zaterdag stond er voor ons eerste elftal geen wedstrijd op het programma, maar in plaats daarvan vond de jaarlijkse seizoen afsluiting plaats! Nu is dit wel een hele bijzondere editie geworden, omdat we vanwege twee ‘corona-seizoenen’ en afgelopen jaar met de nacompetitie genoodzaakt waren dit jaarlijkse festijn uit te stellen. Deze editie was dus een afsluiting van drie seizoenen en tegelijkertijd ook de opening voor het aankomende seizoen!

Het evenement vond plaats bij hoofdsponsor Prins Group, nogmaals dank voor de geweldige gastvrijheid! In een gezellige setting werden we welkom geheten en stroomden de diverse gasten binnen. Het gezelschap bestond uit de leden van de Club van Honsel, het bestuur, de (Ex-) selectiespelers, begeleiding/staf en alle andere vrijwilligers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de selectie.

De gasten kregen een avondvullend programma voorgeschoteld, na de opening van Tom van Veen werd Marcel Bruggeling als spreker naar voren gehaald om zijn presenteerkunstje te vertonen. Want waar hij naast het voetballen toch ook enorm om bekend staat, is met gevatte en humoristische opmerkingen de personen die zich de afgelopen tijd voor de selectie hebben ingezet, in het zonnetje te zetten.

Hiervoor begon hij met een moment van stilte ter nagedachtenis aan alle clubleden/betrokkenen die ons de afgelopen tijd zijn ontnomen. Een erg mooi gebaar. Vervolgens werden Geert en Monique van Veen bedankt als hoofdsponsors en gastheer/vrouw van deze avond. Jos Scheffers en Miranda Steentjes mochten vanuit de Club van Honsel bloemen in ontvangst nemen en ook het bestuur met in het bijzonder voorzitter Erwin van der Mark werden namens de selectie bedankt voor de inzet.

Toen was het de beurt aan alle (ex-) begeleiders en stafleden van de selectie. Waar ze gelukkig gedurende wedstrijden en trainingen punctueel op tijd zijn, kwamen deze nu in grote getalen vertraagd of helemaal niet opdraven. Diverse oud spelers werden bedankt voor bewezen diensten en kregen een canvasdoek met een mooie actiefoto mee. Marcel Duijvestijn en Marcel Bruggeling hadden een heuze ‘roast’ voorbereid om elkaar nog één keer onderuit te zagen, maar waarin uiteindelijk ook de waardering werd uitgesproken.

Nieuw dit jaar was dat de titel ‘halve gaar van het jaar’ werd uitgereikt, een titel met een knipoog die in het leven is geroepen om personen te laten nadenken over twijfelachtige acties rondom het voetbalveld. Onze grensrechter Steven van Erven mocht als eerste deze titel in ontvangst nemen vanwege een ietwat verhitte aanvaring met een trainer van de tegenpartij. Gelukkig kon iedereen er om lachen!

Na de uitgebreide bloemetjesregen was het tijd voor een heerlijk buffet waar iedereen zichtbaar van genoot. Na het eten werden de laatste vrijwilligers bedankt die ieder op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de selectie, waarna gauw alle tafels aan de kant moesten worden geschoven want iedereen werd getrakteerd op een muzikaal optreden van Zanger Alex! Niet te verwarren met 2e elftalleider Alex Voskuil, maar de zanger die o.a. bekend is van de wereldberoemde carnavalshit ‘Een bossie rooie rozen!’. De Honselse gezelligheid zat er goed in en na het optreden werd er nog tot in de late uurtjes doorgefeest.

Namens de spelersraad willen wij nogmaals iedereen bedanken voor dit geweldige feest en we hopen iedereen ook komend seizoen weer langs de lijn te mogen aanschouwen!

Stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
ma 12 september

Onze vereniging doet ook dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Tot en met 27 september is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

Inschrijving Schaduwcoach seizoen 2022/2023 geopend
vr 9 september

Waar de bekendmaking van de winnaar van Schaduwcoach 2021/2022 nog even op zich moet laten wachten, is de inschrijving voor het seizoen 2022/2023 alweer geopend. Ons eerste elftal is momenteel al volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarvan de competitie zal worden afgetrapt op zaterdag 24 september met het affiche tegen oud-landskampioen HVV uit Den Haag.

Inschrijven kan via de Schaduwcoach pagina.

Uitnodiging voor Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering: vrijdag 4 november
do 8 september

Het bestuur van Sport Vereniging Honselersdijk nodigt u uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze zal worden gehouden op vrijdagavond 4 november 2022 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk

LET OP :
In tegenstelling tot andere jaren is deze vergadering niet op de laatste vrijdag van oktober, maar op de eerste vrijdag van november.

De agenda voor deze ledenvergadering volgt later.

Namens het bestuur.
Erwin van der Mark

Koop je Minuut is terug: koop jij de winnende minuut?
vr 2 september

Het welbekende Koop je Minuut spel is terug op de velden. Met een klein beetje geluk zorg jij dat je aan het einde van het seizoen een zakcentje overhoudt.

Wordt er tijdens een thuiswedstrijd in jouw gekochte minuut gescoord dan win je € 60,-. Mocht het 1ste elftal vaker scoren in deze wedstrijd, dan wordt het geldbedrag van € 60,- verdeeld over de winnaars. De opbrengst van Koop je Minuut gaat naar het trainingskamp van de senioren selectie.

• Kosten per minuut:
Minuten 1-10 en 46-55: € 25,-
Minuten 11-44 en 56-74: € 30,-
Minuten 75-89: € 40,-
Minuten 45 en 90 + blessuretijd: € 75,-"
• Alle prijzen worden na de laatste thuiswedstrijd van de competitie overgemaakt naar de winnaars.
• Scorebord SV Honselersdijk is leidend. 70 = 70e minuut

Geef snel je minuut door een berichtje te sturen naar 06-21919553 of te mailen naar svhonselersdijkspelersraad@gmail.com.

VOL=VOL

Ab van Dijk vereeuwigd als Honselersdijker van het Jaar
wo 31 augustus

Afgelopen zomer ging traditiegetrouw van start met de Honselse feestweek. De ouderwetse gezelligheid keerde weer terug na enkele edities met coronarestricties. Het centrum van Honselersdijk was weer de plek waar je moest zijn en de gezelligheid kende (bijna) geen tijd. Inmiddels is de rubriek "Honselersdijker van het Jaar" ook een vast onderdeel van de festiviteiten geworden.

Dit jaar ging de eer van de verkiezing naar niemand minder dan Ab van Dijk, de directeur bedrijfsvoering van S.V. Honselersdijk. Wat ons betreft meer dan terecht dat Ab middels de verkiezing gekozen werd tot Honselersdijker van het Jaar. Sinds jaar en dag zet Ab zichzelf in voor de plaatselijke voetbalvereniging, maar stiekem draagt hij rechts en links op nog vele manieren een steentje bij aan overige activiteiten in Honselersdijk.

Afgelopen week was het moment daar om Ab van Dijk middels een eigen tegel te vereeuwigen als Honselersdijker van het Jaar. Namens de club willen we Ab nogmaals feliciteren met deze mooie uitverkiezing, wat ons betreft heb je dit zeer verdiend!

Overlijdensbericht Ted van der Helm
di 30 augustus

Afgelopen maandag ontvingen wij het droevige bericht dat, ondanks een moedige strijd, Ted van der Helm is overleden. De vereniging verliest hiermee een zeer actieve vrijwilliger, die nooit te beroerd was om bij te springen als ergens hulp nodig was. Maar dit valt in het niet bij het verlies dat zijn dierbaren moeten ervaren.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en familie heel veel kracht en sterkte toe.

Namens het bestuur en alle leden van S.V. Honselersdijk

Scheidsrechters gezocht: help jij ons fluitend het seizoen door?
di 30 augustus

Het seizoen is van start gegaan met de eerste oefenwedstrijden, terwijl binnenkort de beker- en competitiewedstrijden ook alweer op het programma staan. Tijdens het inplannen van de eerste wedstrijden liepen we direct tegen een terugkerend probleem aan: een tekort aan scheidsrechters.

We hebben al jaren te maken met een tekort aan scheidsrechters, maar komend seizoen wordt het er niet beter op, sterker het wordt alleen maar slechter. Door blessures en de leeftijd van onze clubscheidsrechters is deze groep afgelopen seizoen helaas nog kleiner geworden. Als het tekort aan scheidsrechters niet aangevuld wordt, dan zijn wij helaas genoodzaakt om wedstrijden af te moeten zeggen.

Dit is natuurlijk een situatie die we allemaal willen voorkomen. Sterker nog, de KNVB erkent dit echter niet als een geldige reden en beloont een dergelijke actie met een geldboete en puntenaftrek voor het thuisteam. Geld dat wij liever ergens anders aan besteden en punten die het team liever bij het seizoen totaal optelt in plaats van aftrekt.

Wilt u dus dat uw zoon of dochter zijn/haar wedstrijden kan spelen, meld u dan nu aan als vrijwilliger, anders moeten er zeker weten wedstrijden afgelast worden komend seizoen. Aanmelden kan bij Erwin van der Mark via voorzitter@svhonselersdijk.nl.

Namens het bestuur alvast bedankt voor jullie inzet!

HVC’10 wint het 7e DCVH toernooi
ma 29 augustus

Gezien de stand na de 1e dag van het DCVH Toernooi, hadden S.V. Honselersdijk en MVV’27 de beste papieren om het toernooi op hun naam te zetten. Maar zaterdagmiddag lieten beide ploegen veel punten liggen en ging onverwachts HVC’10 met de beker er vandoor, door overwinningen van het standaard- en het 2e team.

Voorafgaand aan de wedstrijden van S.V. Honselersdijk werd er door de spelersgroep steun betuigd aan de familie van eerste keeper Quinten van der Helm. Zowel het tweede als eerste elftal liet door middel van speciaal bedrukte shirts weten Quinten en zijn familie te steunen in de moeilijke periode die de familie doormaakt. Door de trieste familieomstandigheden liet Quinten de wedstrijd aan zich voorbij gaan, Lance Kooij nam zijn plek onder de lat in tegen HVC'10.

De wedstrijd begon goed bij de Dijkenaars. Uit de eerste de beste aanval was het Tom van Veen die makkelijk om zijn tegenstander heen ging en bij de achterlijn de bal voor gaf op de geheel vrijstaande Brian Valstar. Simpel knalde Brian van dichtbij de bal achter Khalid el Menkouzi,1-0. Maar nauwelijks een paar minuten later was het al weer gelijk door Jorno Reurink,1-1. Hierna leek het kruit bij beide ploegen al weer verschoten te zijn. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam de thuisploeg in de 40e minuut makkelijk op voorsprong. Door balverlies in de hoekse verdediging kon Tom van Veen alleen op doelman Khalid el Menkouzi af gaan. Na de bal eerst via de binnenkant van de paal geraakt te hebben, was het in tweede instantie wel raak, 2-1. Vlak voor de rust leek de marge nog groter te worden. Brian Valstar was op links te snel voor zijn directe tegenstander. Zijn voorzet bereikte Lars Ammerlaan, maar zijn kopbal werd ternauwernood gered door de Hoekse keeper.
De 2e helft waren de eerste kansen voor de Dijkenaars, maar hierna zakte het spel weer weg. De slag op het middenveld werd verloren. De hoekse middenvelders combineerden naar harte lust zonder echt fysiek aangepakt te worden. De verdediging van S.V. Honselersdijk werd daardoor danig onder druk gezet. In de 55e minuut was dan ook de terechte gelijkmaker. Uit een uitgespeelde aanval was het Kirill Slutskyy die listig de bal lobde op de uitgelopen keeper Lance Kooij, 2-2. Niet veel later weer een aanval waar een luchtje buitenspel aan vooraf ging. Scheidsrechter Stanley van Lith negeerde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter wegens vermeend buitenspel en keurde de treffer goed,2-3. In de 69e minuut weer een cruciaal moment. Het was Lars Ammerlaan die zich wist te ontdoen van een paar verdedigers en alleen op doelman Khalid el Menkouzi afging. Hij omspeelde de doelman, maar werd bij zijn actie geraakt door de misgrijpende keeper en zodoende uit balans raakte en bijna neer ging in het strafschopgebied. Hij was hierdoor niet meer in staat om de bal in het lege doel te schieten. Je zou zeggen een penalty, maar scheidsrechter van Lith wuifde dit weg. Een alles of niets poging van S.V. Honselersdijk om wat aan de achterstand te doen leverde niets meer op. Daarentegen kreeg HVC’10 meer ruimte en scoorde nog 2x zodat de wedstrijd teleurstellend met 5-2 verloren ging.

De prijsuitreiking werd gedaan door mede organisator van De Club Van Honsel toernooi, Jan ter Laak.
Ook de scheidsrechters en de deelnemende ploegen werden bedankt voor hun deelname aan dit weer geslaagde toernooi.

1e prijs HVC’10
2e prijs MVV’27
3e prijs vv Naaldwijk
4e prijs S.V. Honselersdijk

Opstelling:
Lance Kooij, Brent Gardien, Rik van Schie, Max van der Kraan, Michel van Giesen, Nick van der Kraan (-77 Ben Wagener), Vince van Hagen (-70 Joey Valstar), Kevin Bogaards, Lars Ammerlaan, Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A), Brian Valstar (-70 Kevin Bogaards)

Uitslagen:

S.V. Honselersdijk 1 – HVC’10 1 2-5
Naaldwijk 1 – MVV’27 1 5-4
S.V. Honselersdijk 2 – HVC’10 2 2-3
Naaldwijk 2 – MVV’27 2 0-0

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

S.V. Honselersdijk 1 begint matig aan het DCVH toernooi
do 25 augustus

Dinsdagavond werd er afgetrapt voor de 7e Club van Honsel toernooi. De eerste en tweede elftallen van S.V. Honselersdijk namen het op tegen die van Naaldwijk en de andere wedstrijden in dit toernooi ging deze avond tussen HVC’10 en MVV’27.

De eerste helft was S.V. Honselersdijk heer en meester. Kansen waren er volop voor de thuisploeg. In de 6e minuut een diepe bal op Steyn de Bruijn. Bij de achterlijn werd de bal teruggelegd door Steyn op de opkomende Tom van Veen. De eerste grote kans via Tom belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de Naaldwijkse keeper Jeffrey Wubben. Zo creëerde S.V. Honselersdijk meerdere kansen, maar de scherpte was er nog niet. Dat duurde tot de 20e minuut toen Lars Ammerlaan Tom van Veen lanceerde en Tom de 1-0 maakte. Hierna kreeg de thuisploeg meerdere kansen om de score uit te breiden, maar er werd hier te slordig mee om gegaan. Naaldwijk kon zodoende de schade tot de rust beperken.

Na de rust een aantal wisselingen bij de ploeg van Andre Lourens, waardoor het spel niet meer zo vloeiend verliep als de eerste helft. Bij de Naalwijkers daarentegen deed de rust goed. Het elftal knokte na de rust voor iedere meter en daardoor kregen zij meer vat op de wedstrijd. Hierdoor ontstonden ook de eerste kleine kansen voor Naaldwijk. S.V. Honselersdijk mistte de creativiteit en tempo om het de Naaldwijkers moeilijk te maken. Menig aanval liep daardoor op niets uit. In de 75e minuut dan toch de treffer voor Naaldwijk via Tim Zwinkels, 1-1. Een laatste offensief van S.V. Honselersdijk haalde niets meer uit.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendrix (-45 Rik van Schie), Max van der Kraan, Michel van Giesen (-60 Don Peters), Nick van der Kraan, Vince van Hagen, Kevin Bogaards, Lars Ammerlaan, Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A, -45 Luke Groenenboom)

Uitslagen:
S.V. Honselersdijk 1 – Naaldwijk 1 1-1
MVV’27 1 – HVC’10 1 3-2
S.V. Honselersdijk 2 – Naaldwijk 2 4-1
MVV’27 2 – HVC’10 2 2-2

Zaterdag worden de volgende wedstrijden gespeeld:

Aanvangstijd: 14.30 uur
S.V. Honselersdijk 1 – HVC’10 1
Naaldwijk 1 – MVV’27 1

Aanvangstijd: 11:30 uur
S.V. Honselersdijk 2 – HVC’10 2
Naaldwijk 2 – MVV’27 2

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

S.V. Honselersdijk start eerste oefenwedstrijd met overwinning op Westlandia
di 23 augustus

Al direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Cor van Elswijk maakte een met hoge druk spelend Westlandia het S.V. Honselersdijk moeilijk om in het spel te komen.
Westlandia trok fel ten aanval en de paal voorkwam de eerste treffer van Westlandia. S.V. Honselersdijk probeerde door de lange bal te hanteren daar onderuit te komen, maar de verdediging van Westlandia had alles onder controle. In de 35e minuut was het onoplettendheid in de verdediging van de Dijkenaars waaruit Vince Olsthoorn van Westlandia de 1-0 scoorde. Maar niet veel later stond S.V. Honselersdijk alweer op gelijke hoogte. Een pass van Max van der Kraan bereikte het hoofd van Steyn de Bruijn. Steyn kopte de bal door op Tom van Veen en alleen voor Westlandia doelman Jari Duijvestijn omspeelde Tom de keeper en scoorde de 1-1.

De tweede helft bracht een meer aanvallend S.V. Honselersdijk. In het begin waren er kansen voor Lars Ammerlaan en Luke Groenenboom, maar Westlandia keeper Duijvestijn hield nog stand. In de 60e minuut was het toch raak. Een actie van Tom van Veen eindigde met een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter Cor van Elswijk kon niks anders doen dan een penalty geven. Deze werd benut door Tom zelf, 1-2. In de 70e minuut een mooi uitgespeelde aanval via Steijn de Bruijn die Tom van Veen alleen voor de Westlandia keeper Duijvestijn zette. Net voor de uitlopende keeper legde Tom de bal breed op de opkomende Luke Groenenboom en hij scoorde de 1-3. Westlandia probeerde nog wat terug te doen via een kopbal op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

A.s. Dinsdag start het DCVH toernooi op de Strijphorst. S.V. Honselersdijk opent het toernooi tegen V.V. Naaldwijk aanvang 19:30 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (-30 Nigel Hendrix), Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar (Vince van Hagen), Luke Groenenboom, Kevin Bogaards (-45 Lars Ammerlaan), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Foto's en verslag: Jan de Brabander

DCVH-toernooi op dinsdag 23 en zaterdag 27 augustus
ma 22 augustus

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en traditiegetrouw staat dan ook het DCVH-toernooi weer op het programma. Het toernooi, dat mede mogelijk gemaakt wordt door De Club Van Honsel, zal morgenavond van start gaan met S.V. Honselersdijk, VV Naaldwijk, HVC'10 en MVV'27 als deelnemers.

In de eerste speelronde nemen morgenavond de eerste en tweede elftallen van S.V. Honselersdijk en VV Naaldwijk het tegen elkaar op, terwijl op de andere velden HVC'10 en MVV'27 tegenover elkaar staan. Om het toernooi compleet te maken, zullen komende zaterdag op Sportpark de Strijphorst de tweede duels gespeeld worden. In die finaleronde neemt S.V. Honselersdijk het op tegen HVC'10, terwijl MVV'27 en VV Naaldwijk het toernooi tegen elkaar afsluiten.

Het volledige programma is terug te vinden in de bijlage van dit nieuwsbericht. We zien iedereen graag morgenavond en zaterdag overdag op Sportpark de Strijphorst van S.V. Honselersdijk voor het DCVH-toernooi. Tot dan!

Marcel Bruggeling neemt geweldig afscheid
ma 22 augustus

Met een wedstrijd tussen 2 gelegenheidsteams van S.V. Honselersdijk en Westlandia nam Marcel Bruggeling (33) afgelopen vrijdag afscheid van de actieve voetbalsport. De wedstrijd tussen de 2 clubs waar hij voor speelde; eindigde in 3-3. Beide teams bestonden uit spelers met wie Bruggeling samenspeelde.

De enige die de wedstrijd won was Marcel Bruggeling zelf, want voor rust speelde hij met Westlandia mee. Op dat moment leidde de Naaldwijkers met 0-1. Na rust speelde Bruggeling met S.V. Honselersdijk mee, dat de 2e helft met 3-2 won, waardoor de eindstand 3-3 werd. En zo hoort het ook! Bruggeling scoorde 1-2 de aansluitingstreffer uit een strafschop, waarna hij spontaan door beide elftallen werd gefeliciteerd met zijn doelpunt. Aan het einde van de 2x 30 minuten durende wedstrijd kreeg Bruggeling een meer dan verdiende applauswissel. Hij werd vervangen door Max van der Kraan, die momenteel op de positie centraal achterin speelt waar Bruggeling voorheen op speelde. Een symbolisch gebaar van de nestor die het stokje overdraagt aan de junior. Omdat opnieuw een staande receptie in het veld ontstond, waarbij Bruggeling alle spelers en stafleden van beide teams hem de hand wilden schudden, hervatte scheidsrechter Stanley van Lith het spel dit keer niet meer.

Door clubvoorzitter Erwin van der Mark kreeg Bruggeling, die vorig seizoen al werd gehuldigd voor 250 wedstrijden in het eerste elftal, de bij het afscheid horende spiegel en een ingelijst shirt (inclusief aanvoerdersband!) uitgereikt. Ook tweede elftalspeler Marcel Duijvestijn nam afscheid van selectievoetbal. De afscheidswedstrijd was dus ook een beetje voor hem, waardoor beide afzwaaiers M& M ook nog samen op de foto gingen. Bruggeling betrok zijn gezin en familie bij de huldebetuigingen en ging ook met hen op de foto. Het bleef nog lang gezellig op de Strijphorst tijdens de nazit.

Verslag & foto's: Alexander Wagener

S.V. Honselersdijk JO19-1 toont goed voetbal tegen VV WIK O23
vr 19 augustus

Voor de equipe van het trainers trio Sven de Bruijn, Richard Zwinkels en hoofdtrainer Roy Jansen is de kop eraf. Afgelopen dinsdagavond werd de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen 2022-2023 afgewerkt tegen VV WIK O23 welke eindigde in een 3-3- gelijkspel.

De voorbereiding begon op zaterdag 6 augustus met een ochtendtraining en een gezamenlijke lunch met de Senioren Selectie. Met een zomerschema, opgesteld door conditie- en hersteltrainer Sjaak Brunt, tot de beschikking werden de spelers fit aan de start verwacht. Op donderdagavond 11 augustus werd door Sjaak zelf de proef op de som genomen door de aanwezige 20 spelers van de uit 26 spelers bestaande JO19 selectie te onderheven aan een conditietest. Na een gewicht en vetpercentage meting en voorzien van een hartslagmeter, werkte de groep op 6 uitstappers na, de volledige test af. Fitheid is een belangrijke factor. Een spelers die fit is kan zich volledig focussen op het voetbal en optimaal van het voetbal genieten. Bovendien is een goede conditie een vereiste voor de speelwijze die wij bij S.V. Honselersdijk willen zien. Een schone taak voor hoofdtrainer Roy Jansen met zijn assistenten om dit erin te slijpen en onze jeugdspelers zo goed mogelijk voor te bereiden op het Senioren voetbal.

Met 14 spelers werd er afgereisd naar het sportpark van VV WIK aan de Mr P.D. Fortuynweg in Den Haag. Na een onwennig begin werden de oranjehemden wakkergeschud. Door een foute afstemming in het drukzetten kwam de ploeg in de 5de minuut op een 1-0 achterstand. Hierop volgde een periode van 50 minuten met goed en verzorgd voetbal leidend tot kansen en doelpunten. Het vlaggenschip bij de jeugd van S.V. Honselersdijk liet zien kort combinatie spel te beheersen en VV WIK onder druk te houden op hun eigen helft. In de 25ste minuut verzorgde de uitstekend spelende aanvoerder Luca van Zanten een assist op Winston van Luijk, die de gelijkmaker scoorde. Diezelfde Winston van Luijk gaf in de 40ste minuut de assist op nieuwkomer Matt van Os die de 1-2 op het scorebord noteerde. Dit was tevens de ruststand, ondanks dit ook zomaar 1-3 of 1-4 had kunnen zijn.

De tweede helft begon met het zelfde spelbeeld waarbij in de 55ste minuut door goed druk zetten van Wesley Guttenberg de bal bij spits Bas van Elswijk belandde en beheerst de 1-3 binnenschoot. Hierna drukte de volwassenere Hofstad bewoners meer hun stempel op de wedstrijd. De tank raakte langzaamaan leeg bij de Honselersdijkers, wat het drukzetten vermoeizaamden. Ook aan de bal werd het slordiger met snel balverlies tot gevolg. VV WIK kreeg de ruimte om de bal achter de verdediging te leggen en hun rappe en behendige aanvallers aan het werk te zetten. Een lastige periode volgde waarin VV WIK in de 75ste minuut de uiteindelijk eindstand bepaalde op 3-3.

Trainer Roy Jansen toonde zich na de wedstrijd tevreden en had zijn ploeg een overwinning gegund na het vertoonde spel. Kortom een nuttige wedstrijd met positieve aanknopingspunten om in deze voorbereiding uit te bouwen.

Mark Zwinkels, Kay Gardien, Björnn van Holstein, Kjell van der Ende (-45 Thijs Verkade), Justin van Luijk (-45 Wesley Guttenberg), Luca van Zanten (A), Matt van Os (-45 Dion van Adrichem), Romea Kolmüs, Winston van Luijk, Bas van Elswijk (-60 Matt van Os), Yazan Orabi (-85 Justin van Luijk)

Tekst: Marcel Bruggeling

Afscheidsinterview Marcel Bruggeling
wo 17 augustus

Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander. Een uitspraak van Johan Cruijf, maar het had er ook zomaar één van Marcel Bruggeling kunnen zijn. Komende vrijdag zwaait Marcel, ook wel bekend als "Brug" of "The Bridge", af als speler van S.V. Honselersdijk.

De club organiseert op vrijdag 19 augustus een afscheidswedstrijd tussen oude/huidige medespelers en begeleiding van RKVV Westlandia en S.V. Honselersdijk. Hiermee wordt Marcel uitgebreid bedankt voor zijn jarenlange bijdrage op en rondom de Honselse velden. Dat Marcel in de afgelopen 10 jaar ook naast het veld veel voor de club heeft betekend, blijkt wel uit het afscheidsinterview met de speler Marcel Bruggeling.

Aan de bestuurstafel schuift Marcel aan voor het interview, één van zijn laatste kunstjes als (selectie)speler van S.V. Honselersdijk. Inmiddels al 33 jaar, woonachtig in 's-Gravenzande, trotse vader van 2 zoons en samen met vrouwlief Priscilla in verwachting van een derde telg. Naast zijn werk als Manager Control, Data & IT houdt Marcel zich onder de vlag van MACB Consultancy ook nog bezig met (financieel) administratieve handelingen en IT-consultancy.

De locatie van het interview is niet per toeval gekozen. Sinds afgelopen seizoen bekleedt Marcel de functie Bestuurslid TC Bovenbouw bij onze club, waardoor de bestuurskamer hem zeker niet vreemd is. Het is zeer positief te noemen dat Marcel na zijn carrière als voetballer op deze manier voor de club behouden blijft en zijn ambities met S.V. Honselersdijk verder mag uitwerken.

Welkom Marcel. Laten we eens beginnen met een stukje historie, kun je ons meenemen door jouw voetballoopbaan?
"Op mijn zevende begon ik met voetballen bij S.V. Honselersdijk. Dit was wat later dan mijn vrienden, omdat ik eerst mijn zwemdiploma moest behalen voordat ik op voetbal mocht. Met veel plezier heb ik de jongste jeugdelftallen doorlopen, waarna ik vanaf de C een jaar vervroegd naar de B-afdeling werd overgezet. Terwijl ik al een jaar vervroegd in de B terecht kwam, moest ik vaak na mijn eigen wedstrijd 's middags ook nog meedoen bij de A waardoor ik 2 wedstrijden op één dag speelde. Dat jaar werden we met de A ook Westlands Kampioen, waarna mijn overstap naar Westlandia begon te spelen.

Destijds maakte die overstap nogal veel los bij Honselersdijk, aangezien door velen nog niet het positieve van zo'n overstap werd ingezien. Gelukkig is dit momenteel wel anders, de terugkeer van diverse talenten heeft ons namelijk later weer sterker gemaakt. Ondanks de kritiek maakte ik de overstap naar de B-sectie van Westlandia, waar Piet Boon mijn trainer werd. Daar werden we zowel in de B als in de A kampioen van de Derde Divisie. Vervolgens heb ik 4 seizoenen in de zondagselectie van Westlandia gespeeld, waarvan 78 wedstrijden in het eerste elftal. Vooral het 4e seizoen kampte ik regelmatig met (hamstring)blessures en besefte ik me dat je alleen in het eerste elftal speelt als je daar goed genoeg voor bent. In de winterstop had ik al meegetraind met Honselersdijk en in de zomer maakte ik definitief de terugkeer naar het oude nest. Het feit dat ik op het bordes van het "Westlandia-hotel" met een Honselersdijk-sjaal stond, zegt eigenlijk al genoeg dat ik alleen maar naar S.V. Honselersdijk wilde.

In de afgelopen 10 seizoenen hebben we met de selectie van Honselersdijk prachtige stappen mogen zetten. Weliswaar had ik nagenoeg geen hamstringblessures meer, maar sindsdien kwamen er ieder seizoen minimaal drie kilootjes gewicht bij. Tot in de zomer na het seizoen 2015/2016 waarin we promoveerden naar de 2e klasse. In dat jaar raakte ik mijn basisplaats kwijt en was er werk aan de winkel om weer terug te komen, gelukkig gingen er in die periode 16 kilo's vanaf en kon ik nog een aantal seizoenen vooruit."

Wat is jouw absolute hoogtepunt in de 10 mooie jaren bij S.V. Honselersdijk?
"Het jaar van de promotie naar de eerste klasse, maar tegelijkertijd ook het debuutjaar in de eerste klasse. Als nieuwkomer wisten we ons in het debuutjaar meteen te plaatsen voor nacompetitie tot promotie naar de hoofdklasse, wat een knappe prestatie is."

En wat is jouw persoonlijke hoogtepunt?
"Zelf heb ik niet echt een persoonlijk hoogtepunt, ik haal vooral voldoening uit de bijkomende processen en de weg naar hoogtepunten. Vandaar dat ik ook veel bezig ben (geweest) met randzaken om het selectievoetbal heen, daar haal ik mijn energie uit."

Waar ben je het meest trots op in je periode bij S.V. Honselersdijk?
"Hoe Honselersdijk nu op de kaart staat in het Westland en omstreken. We spelen met eigen jongens op een hoog prestatief niveau. Dat hebben we uiteindelijk volledig op onze eigen Honselse manier weten te bereiken. We zijn ondertussen ook niet meer een gesloten club, maar een gezellige dorpsclub die open is voor iedereen."

Wat is jouw geheim achter een lange periode van 10 seizoenen voetballen op hoog niveau?
"Zelf graag willen, motivatie hebben en daarin plezier hebben. Je moet het vooral niet voor iemand anders doen, want dan wordt het heel lastig. Gelukkig heb ik niemand anders nodig om me te motiveren, ik heb er veel plezier in gehad om op het hoogste niveau te kunnen voetballen."

Wat is de achterliggende reden voor het besluit om te stoppen?
"Twee jaar geleden twijfelde ik al om te stoppen, alleen door de gekke corona-jaren was dit geen goed moment. Je ziet momenteel dat de jongere generatie het overneemt en dat je het met een gerust hart achter kunt laten. Groepsbelang en het verenigingsbelang zijn altijd het belangrijkste geweest, dus is het nu tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie."

Welk advies wil je aan de huidige spelersgroep die je achterlaat meegeven?
"Wat ik prettig vind, is dat er ontwikkeling binnen de groep heeft plaatsgevonden qua motivatie. Er is door de jeugd gekeken naar de hoogtepunten zoals promoties en dit wordt opgepikt als motivatie om daar zelf ook te kunnen spelen. Zorg er voor dat de volgende generaties ook geïnspireerd raken door jullie om zo lang mogelijk op het hoogste niveau te voetballen bij S.V. Honselersdijk. Daarnaast kan ik ze natuurlijk nog heel veel andere tips geven, maar dat volgt wel in mijn bestuursfunctie..."

Wat zal je het meeste gaan missen aan het selectievoetbal?
"Het prestatieve gedeelte van het voetbal, de kleedkamerhumor en de weg naar successen toe. Bij de randzaken eromheen zal ik als bestuurslid nauw betrokken blijven, maar de echte belevenis in de kleedkamer ga ik wel missen aan het selectievoetbal."

Zien we in de toekomst een Bruggeling Junior terug op het hoofdveld van S.V. Honselersdijk? En zo ja, in welk kleur shirt?
"De oudste is niet echt van het voetbal, de jongste momenteel wel iets meer. Als ze op voetbal gaan, zal dat bij hun vriendjes zijn en dan ligt FC 's-Gravenzande meer voor de hand. Maar op dit moment zie ik nog niet het fanatisme terug dat ik bij mezelf wel altijd zag, dat ga ik ook zeker niet forceren. Het is vooral belangrijk dat ze gaan doen waar ze zelf interesse bij hebben."

Met welke keeper heb jij het meest en met welke het minst de nul gehouden?
Samen met Quinten van der Helm heb ik de meeste keren de nul gehouden. Dat zat dan echter niet in Quinten, maar in het feit dat ik zelf de bal van de lijn moest halen. Eigenlijk drijft zijn hele carrière op mijn reddingen...
Met Tom van Schie op doel heb ik de minste keren de nul gehouden. En dat terwijl hij andersom zal aangeven dat ik de verdediger ben met wie hij het vaakst zijn doel schoon heeft weten te houden."

Het laatste woord is aan jou...
"De behaalde successen en promoties van de afgelopen jaren zijn verenigingssuccessen. Niet alleen prestaties van de spelers op het veld, maar het geheel van de club. De begeleiding, de vrijwilligers, het bestuur, de supporters. We doen het allemaal samen, dat is een heel belangrijk iets en daar moeten we vooral ook mee doorgaan!"

Mededeling: Kantine zaterdag vanaf 13:00 uur gesloten
do 11 augustus

In verband met de te verwachten hitte en het ontbreken van activiteiten in de middag, zal de kantine a.s zaterdag om 13.00 uur sluiten.

Bardienst rooster bekend voor seizoen 2022/2023
do 28 juli

Terwijl iedereen nog aan het genieten is van een welverdiende zomerstop en wellicht wel een lekkere vakantie, zijn de barcoördinatoren al gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het rooster voor de barbezetting van het seizoen 2022/2023 is bekend en inmiddels ook al gedeeld met alle barvrijwilligers van het komende seizoen.

Binnen S.V. Honselersdijk spreken we liever niet over ‘verplichte bardiensten’, beter zeggen we ‘samen verantwoordelijk voor de barbezetting’. We zijn tenslotte een vereniging. Een vereniging waar we samen veel werk moeten verzetten om onze doelstelling(en) te behalen. Zo ook om iedereen iets lekkers in de kantine aan te bieden.

Om de barbezetting rond te krijgen gaan we het komend seizoen anders doen. We laten de leiders niet meer zwoegen om een teamrooster te maken, de kantinecommissie neemt dit van hen over. Er komt voor de start van het seizoen een rooster voor het gehele seizoen met wie wanneer achter de bar verwacht wordt.

Hierdoor weet iedereen ruim van tevoren wanneer hij/ zijn aan de beurt is én je hebt genoeg tijd om te ruilen als je niet kan. Excuses om je af te melden of gewoon niet op komen dagen accepteren we niet meer.

Het rooster voor de barbezetting van komend seizoen is inmiddels met alle desbetreffende leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers gedeeld via de e-mail. Daarnaast is het rooster ook terug te vinden op de pagina "Bardiensten". Heb je geen e-mail ontvangen of heb je vragen over het rooster van de barbezetting? Laat het dan direct weten aan de barcoördinatoren via barcoördinatoren@svhonselersdijk.nl.

Samen zorgen we ervoor dat de Honselse gezelligheid ook komend seizoen weer heerst in onze kantine!

Afscheidswedstrijd Marcel Bruggeling
wo 27 juli

Op vrijdag 19 augustus a.s. wordt tijdens een afscheidswedstrijd tussen een team van (Oud-)Westlandia en een team van (Oud-)Honselersdijk afscheid genomen van eerste elftalspeler en aanvoerder Marcel Bruggeling (33). Marcel stopt na 10 seizoenen in het shirt van S.V. Honselersdijk met voetballen en zet zijn loopbaan voort als Bestuurslid TC Bovenbouw, waartoe hij in het najaar van 2021 officieel benoemd werd.

Voor deze afscheidswedstrijd zijn twee teams samengesteld met spelers van respectievelijk R.K.V.V. Westlandia en S.V. Honselersdijk. Het team van Westlandia bestaat uit spelers met wie Marcel in de jeugd en/of selectie heeft gespeeld gedurende de acht seizoenen dat hij op sportpark De Hoge Bomen zijn kunsten vertoonde en o.a. het kampioenschap van de Zondag Hoofdklasse A heeft mogen vieren. De succesformatie van S.V. Honselersdijk bestaat uit spelers met wie hij in de afgelopen tien jaar heeft samengespeeld en waarmee hij o.a. promoties heeft weten te bewerkstelligen naar respectievelijk de tweede- en eerste klasse Zaterdag.

Marcel nam vanaf de eerste dag van zijn terugkeer bij S.V. Honselersdijk een leidersrol op zich en met ‘Brug’ als aanvoerder beleefden de Oranjehemden haar tot nu toe meest succesvolle seizoenen uit haar rijke voetbalhistorie. Marcel wordt geroemd om zijn duelkracht, spelinzicht en leiderschapskwaliteiten. Iedere verdediger die met hem speelde, ging zelf beter spelen. In de 273 wedstrijden die hij voor ons vlaggenschip heeft gespeeld, wist hij 8 keer het net te vinden. Hoewel hij zelf altijd wist te vertellen dat dit niet met iedere Honselse keeper mogelijk was, wist Marcel in officiële wedstrijden van het eerste elftal toch 49 keer de nul te houden. Daarnaast kreeg hij als verdediger in 10 seizoenen slechts 12 gele kaarten. Statistieken om trots op te zijn. Tot slot. Zowel de huidige- als voormalige keepers van S.V. Honselersdijk schrikken nog steeds wel eens wakker als zij terugdenken aan Brug zijn gouden linkerbeen op trainingen. Hoewel hij zelf zei zijn linkerbeen alleen te gebruiken om te werken aan het zelfvertrouwen van de keepers, wist hij menig bal achteloos in één van beide bovenhoeken te schieten. Met het voor hem kenmerkende juich-geluid wist iedereen op het veld weer hoe laat het was.

In het seizoen 2012-2013 maakte Marcel zijn debuut in het eerste elftal onder trainer Piet Boon. De wedstrijd op het Polanentoernooi tegen Die Haghe eindigde in een 3-1 verlies. In de 10 seizoenen die Marcel voor ons vlaggenschip is uitgekomen, heeft hij vele hoogtepunten mogen beleven. In het seizoen 2015/2016 werd op het terrein van KMD promotie naar de tweede klasse gerealiseerd. In het seizoen 2017/2018 promoveerde S.V. Honselersdijk, met Marcel als aanvoerder, naar de 1e klasse na historische wedstrijden op De Strijphorst tegen respectievelijk Valken ’68 (7-0) en Sparta AV (6-1). Na die laatste wedstrijd wilde Gerard Joling het shirt van onze Brug maar wat graag hebben om thuis in een vitrinekast in te lijsten. Andere hoogtepunten zijn de vele nacompetitiewedstrijden en natuurlijk de wedstrijd tegen Ado den Haag.

Namens de gehele club willen we Marcel hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet in en voor de selectie. We wensen hem uiteraard veel succes en plezier toe met alles wat er nog op zijn pad mag komen en hopen natuurlijk dat hij nog jaren zijn bestuursfunctie als Hoofd TC Bovenbouw wil blijven invullen. Deze afscheidswedstrijd zien we als een mooi moment om Marcel nog één keer in het zonnetje te zetten!

Het programma van de afscheidswedstrijd ziet er als volgt uit:
19:00 uur: Betreden van het veld
19:15 uur: Aanvang wedstrijd (2x30 minuten)
20.30 uur: Officieel afscheidsmoment

Uiteraard is iedereen op vrijdag 19 augustus 2022 van harte welkom op Sportpark de Strijphorst om de afscheidswedstrijd van Marcel bij te wonen.

Graag tot dan!

S.V. Honselersdijk gekozen tot Elftal van het Jaar tijdens Westlands Voetbalgala
di 12 juli

Het seizoen 2021/2022 was voor ons eerste elftal al meer dan geslaagd met een spectaculair 'toetje' in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Een prestatie die gisteravond tijdens het Westlands Voetbalgala beloond werd met de uitverkiezing tot Elftal van het Jaar. Hiermee sluit het eerste elftal het seizoen in stijl af, met de prachtige erkenning vanuit de organisatie van het Westlands Voetbalgala.

Voorafgaand aan het Westlands Voetbalgala werd door de organisatie kenbaar gemaakt dat S.V. Honselersdijk genomineerd was in maar liefst 3 categorieën. Steyn de Bruijn was genomineerd als Talent van het Jaar, Tom van Veen als Speler van het Jaar en tot slot het gehele eerste elftal in de categorie Elftal van het Jaar.

Wat niemand wist, is dat er achter de schermen ook gewerkt werd aan een bekroning in een andere categorie. Tijdens het gala in restaurant Unicum Elzenhagen werd de afzwaaiende Marcel Bruggeling namelijk beloond met de oeuvreprijs van het Westlands Voetbalgala. Een meer dan verdiende prijs voor zijn jarenlange, waardevolle inzet voor onze club. Zowel op als buiten het veld heeft Marcel een zeer waardevolle bijdrage geleverd, waarvoor hij ditmaal terecht in het spreekwoordelijke zonnetje werd gezet.

Nadat Marcel Bruggeling de oeuvreprijs in ontvangst had genomen, werd na een culinaire onderbreking de prijsuitreiking hervat met de categorie Talent van het Jaar. Steyn de Bruijn was door vakantie helaas verhinderd, maar gelukkig waren zijn ouders wel aanwezig om de bloemen en beker voor een prachtige tweede plaats in ontvangst te nemen. Net als Steyn greep ook helaas Tom van Veen naast de hoofdprijs in de categorie voor Speler van het Jaar. Tom werd in de categorie benoemd als nummer drie, wat ook al een prachtige beloning is voor een mooi seizoen.

Als klap op de vuurpijl wist het eerste elftal van S.V. Honselersdijk de titel van Elftal van het Jaar binnen te slepen. Hierbij lieten de oranjehemden de eerste elftallen van SC Monster en HVC'10 achter zich, die op hun beurt ook een uitstekend seizoen hebben gedraaid in respectievelijk de derde en tweede klasse.

De club is trots op de gehele selectie, technische/medische staf, begeleiding, sponsoren en supporters dat we dit met z'n allen mogelijk hebben kunnen maken. Dit is niet een prijs voor de spelers van het eerste elftal alleen, maar van jullie allemaal. We doen het samen, want samen gaan we er vanaf augustus ook weer voor om er een mooi seizoen 2022/2023 van te maken!

Hierbij willen we ook de organisatie van het Westlands Voetbalgala bedanken voor de mooie avond. Onder leiding van Hans Bos werd bij Unicum Elzenhagen door West Media een goed verzorgde avond neergezet, wat ons betreft blijft dit een terugkomend evenement als afsluiting van het Westlandse voetbalseizoen.

Voor nu allemaal een fijne vakantie en tot na de zomerstop!

S.V. Honselersdijk verwelkomt nieuwe bordsponsor Decorum Company
ma 4 juli

''Decorum Company is trots om S.V. Honselersdijk op deze manier te mogen sponsoren. Wij wensen jullie veel mooie herinneringen toe op zowel het veld als aan de zijlijn.'', aldus Arjen Bazuin

Decorum is het premium merk van meer dan 50 Nederlandse bloemen- en plantenkwekers.
Het Decorum kwaliteitslabel is de belofte dat alle producten van premium kwaliteit zijn en je er daarom langer van kan genieten.

Planten welke bijdragen aan een gezonde leefomgeving. En planten welke je meenemen naar exotische oorden.
Bloemen welke geluk vieren. Maar ook bloemen welke troost bieden. Dat is Decorum.

Advertentie

Van der Meer verzekeringen