Recent nieuws

Scheidsrechtersavond om 20:00 uur in verband met condoleance Henk Oosterwijk
gisteren

Vorige week ontvingen wij het vreselijke bericht dat Henk Oosterwijk (50) bij een noodlottig ongeval is overleden. Henk is jarenlang leider geweest en stond vrolijk achter de bar als kantine vrijwilliger. Vanavond is er gelegenheid tot condoleren, van 18:45 uur tot 19:30 uur.

We willen onze leden uiteraard de gelegenheid geven om aanwezig te zijn bij de condoleance. Om die reden hebben we besloten om de scheidsrechtersavond met Jeroen Manschot een half uur later van start te laten gaan.

De scheidsrechtersavond gaat om 20:00 uur van start in de kantine van S.V. Honselersdijk. De club hoopt met de scheidsrechtersavond bij te kunnen dragen aan een beter sportklimaat op de Honselse voetbalvelden. We nodigen hierbij dan ook iedereen uit voor deze speciale avond: van spelers tot aan leiders, jeugdtrainers en (potentiële) scheidsrechters.

Om de spelregelkennis van de bezoekers alvast te testen, heeft eredivisie-scheidsrechter Jeroen Manschot de volgende vraag:
Onderstaande beelden tonen een spelsituatie. Wat zou de scheidsrechter in deze situatie moeten beslissen volgens de officiële spelregels?
Het antwoord ontvang je op maandagavond 23 april!

S.V. Honselersdijk dames zaal kampioen
zondag

Door een 2-7 zege op bezoek bij Mazzel Stars zijn de zaalvoetbal dames van s.v. Honselersdijk kampioen geworden in de Dames 1e klasse. Door deze zege mogen de dames komend seizoen uitkomen in de Dames Hoofdklasse. Het hoogste regionale niveau. Of de dames op dit niveau mee kunnen is wel de vraag. Zeker het verschil met de top van de Dames Hoofdklasse is nog wel groot.

De dames begonnen het seizoen met een uitglijder tegen Lyra op een moment dat nog niet iedereen terug was van vakantie. Daarna zijn de dames aan een imposante serie begonnen met veel overwinningen, waarvan er ook een aantal in de dubbele cijfers waren. Gemiddeld hebben de dames ook 7 doelpunten voor per wedstrijd gescoord. Verloren werd er op bezoek bij de nummer 2 en 3, Nootdorp en Barendrecht. Maar wanneer de laatste wedstrijd komende week tegen Ijsselmonde gewonnen wordt zullen de dames met respectievelijk 5 en 8 punten voorsprong eindigen voor Nootdorp en Barendrecht.

Tamara Kuiper scoorde 3 maal tegen Mazzel Stars. Inge Versteeg was 2 maal succesvol. Marloes Scholtes & Jenny van Steeg maakten beiden met 1 treffer de 7 vol.

Na afloop van de wedstrijd tegen Mazzel Stars zijn de dames snel naar de Sosefhal gegaan alwaar zij door bestuurslid zaalvoetbal Erwin vd Mark in de bloemen gezet zijn nadat zij door de erehaag gevormd door de spelers en begeleiding van Heren 1 gingen.

We feliciteren topscoorster Inge Versteeg, keepster Janneke Hulspas, aanvoerster Jenny Storm, Dione van Loenen, Petra Balk, Marloes Scholtes, Marion Kemper, Suus Drankier,Tamara Kuiper en Petra Botman met het kampioenschap.

S.V. Honselersdijk zaal sluit 1e divisie avontuur af met nederlaag
zondag

S.V. Honselersdijk verloor vrijdagavond met 5-10 van Texel’94 en eindigde zo een goede periode in mineur. De gebeurtenissen van afgelopen week hadden de sporen achter gelaten bij spelers en staf en echt gemotiveerd om tot het gaatje te gaan was ook niet iedereen meer. De sfeer in de Sosefhal was echter weer top. Er was veel publiek gekomen om nog een keer de zaalvoetballers van S.V. Honselersdijk in actie te zien. De spelers van beide teams trakteerden het publiek dan ook op een attractieve zaalvoetbalwedstrijd.

Eerder deze week had het bestuur van de Dijkse ploeg besloten niet verder te gaan met zaalvoetbal op niveau. Vooral de manier waarop deze beslissing genomen is, en de uitvoering ervan, zorgen voor veel frustratie en onbegrip bij de direct betrokkenen. Coach Naim el Yousfi en teamleider Morad Naimi hadden dan ook grote moeite om een team op de been te brengen. Turks international Kenan Koseoglu bijvoorbeeld besloot dan ook gelijk zijn spullen in te leveren nadat elk zaalvoetballid van S.V. Honselersdijk maandagavond kort na het bestuursbesluit per mail op de hoogte was gesteld van het bericht dat er komend seizoen bij het andere Oranje geen plek meer is voor de 1e divisie zaalvoetbal. Vooral het feit dat het bestuur ervoor gekozen had om elk lid direct per mail op de hoogte te brengen van deze onheilstijding verdiende niet de schoonheidsprijs. Hiermee werd teamleider Morad Naimi gepasseerd om eerst spelers en begeleiding persoonlijk op de hoogte te brengen.

Voor beide teams stond eigenlijk niets meer op het spel. S.V. Honselersdijk had zich vorige week veilig gespeeld. Een plek in de middenmoot in de 1e divisie was de doelstelling en coach Naim el Yousfi heeft dat met zijn spelers weten te realiseren. Belangrijk was de wederopstanding nadat het team na “Texelgate” op sterven na dood was. Er zijn wat andere spelers opgestaan en bijgekomen. Deze spelers wisten vrijdagavond het publiek ook te vermaken. Het laatste doelpunt in de 1e divisie van een Honselse speler was er dan ook eentje om in te lijsten en betekende dus ook een waardig afscheid. Othman el Hammouchi stuurde diverse Texelse spelers het bos in en bracht met zijn 2e treffer de eindstand van 5-10 op het scorebord. Mo Laari, Né-Shawn Morris en James Dhanai waren eerder in de wedstrijd succesvol. Texel presenteerde zich uiterst doeltreffend. De ploeg was dodelijk in de counter op momenten dat een Honselse speler even niet bij de les was.

Teamleider en animator van het Honselse topzaalvoetbal avontuur, Morad Naimi, wil graag met groep en begeleiding door op een hoog zaalvoetbalniveau. De beslissing van het Honselse bestuur om na slechts 2 seizoenen te stoppen met Zaalvoetbal op topniveau is in zijn ogen te snel genomen. De mogelijkheden om tegemoet te komen aan de bezwaren van het bestuur zijn nooit goed doorgepraat en onderzocht. Voorzitter Erik Sosef verklaarde dan ook wel dat het bestuur niet trots is op deze beslissing. Het is ook een gemis voor het Westlandse zaalvoetbal. Waar met name de jeugd de laatste periode ook warm gemaakt werd voor het zaalvoetbal is er nu ook niets meer voor hen. In de opleiding van jeugdspelers is het ook van belang dat zij naast het veldvoetbal ook trainingen of wedstrijden in de zaal krijgen om zo aan hun techniek en handelingssnelheid te werken. Naimi had dit graag ook bij S.V. Honselersdijk willen ontwikkelen zodat zijn club hiervan ook kon profiteren. De toekomst zal leren wat de impact is van deze beslissing. Voorlopig zijn er alleen maar verliezers…..

Verslag: Peter Botman

S.V. Honselersdijk ook in de 7e wedstrijd op rij nog ongeslagen
zondag

Het team van Piet Boon lijkt de laatste weken niet meer te stoppen. In Leiden tegen RCL boekte het een terechte 1-2 overwinning. Dit was een te magere afspiegeling van de verhoudingen op sportpark De Bloemerd. Het had vaker moeten scoren dan de 2 doelpunten die op het scorebord stonden. De ploeg heeft nu 2 weken rust en kan zich daarna opmaken voor een gevecht om de 3e periode titel, waarin het bovenin staat samen met het Leidse UVS.

De thuisploeg was er alles aan gelegen om tegen S.V. Honselersdijk voor volle bak te gaan om zich definitief veilig te stellen. En in de eerste minuut was het wel even schrikken voor de Dijks aanhang. In vrije positie kon aanvaller Tommy Sinteur uithalen, maar de paal gaf redding. Uit de tegen aanval kon RCL opgelucht adem halen nadat een te zachte terugspeelbal op keeper Bontje niet fataal werd. Nando Kok zat hier goed tussen, maar week iets te ver uit zodat de Leidse verdediging zich op tijd kon herstellen. In de 4e minuut een mooie aanval waar Tom van Veen vlak voor het doel verscheen, maar niet kon uithalen. Zijn hakje op een medespeler zat een tegenstander tussen maar werd te zacht weggewerkt door de verdediging van RCL en de attente Leon de Brabander zat er goed tussen. Dwars door de verdediging baande hij zich richting doel en haalde verwoestend uit. Via de onderkant lat scoorde Leon de 0-1. Beide teams zakten hierna naar een matig niveau. RCL probeerde het met lange ballen en bij S.V. Honselersdijk strandde menige combinaties. Een ingelaste drinkpauze leek de thuisploeg weer op het juiste spoor te brengen. Een lange bal stuitte over de Dijkse verdediging en de doorgelopen Remy Libbenga had de bal voor het inprikken, maar schoot gelukkig naast.

De tweede helft probeerde RCL druk op het doel van S.V. Honselersdijk te zetten, maar zette het de poorten open voor de dijkse aanvallers en had de stand zomaar verder op kunnen lopen. In de 56e minuut was het Tom van Veen die een 100% kans gaf op Angelo Zwirs, maar hij mistte voor open doel. Ook in de 2e helft lastte scheidsrechter Fitters een drinkpauze in. Het warme lentezonnetje eiste toch wel veel van de spelers. Hierna bleven de kansen komen voor S.V. Honselersdijk en de 2e treffer zou mooi zijn omdat RCL bij deze stand nog hoop heeft. Het duurde dan tot de 76e minuut toen de handjes weer omhoog konden. Een duw in de rug van Nando Kok betekende een vrije trap voor S.V. Honselersdijk. Deze werd door de verdediging van RCL net tot corner verwerkt. Uit de corner van Joey Valstar wist de meegekomen Michel van Giesen koppend de 0-2 te scoren. RCL met de moed des wanhoop wist nog wel de aansluitende treffer te scoren via een kopbal van Thom Wijnalda. Doelman Boy Zuiderwijk volstond hierna nog enkele reddingen, maar tot een doelpunt kwam het verder niet.

Op zaterdag 12 mei wordt de competitie weer hervat en wel thuis tegen HVC’10

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar (-85 Ricardo van der Zijden), Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs , Nando Kok, Tom van Veen

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Rico Kok keert terug bij S.V. Honselersdijk
vrijdag

Eind vorig seizoen vertrok verdediger Rico Kok (26) van S.V. Honselersdijk naar Verburch. Na een korte verblijfsperiode bij de Poeldijkers keert Rico met ingang van het seizoen 2018/2019 weer terug bij S.V. Honselersdijk.

De rasechte Honselersdijker kijkt er naar uit om vanaf volgend seizoen wederom te voetballen met de teamgenoten die hij al sinds jaar en dag kent. Zijn hoofdambitie voor zijn tweede periode bij S.V. Honselersdijk is om met zowel het eerste als het tweede elftal op een zo hoog mogelijk niveau uit te komen. Een persoonlijk doel voor Rico is ook om in veel duels aan voetballen toe te komen, gezien het blessureleed dat hem dit seizoen vaak aan de kant hield.

In zijn eerste periode bij de oranjehemden heeft Rico diverse hoogtepunten beleefd. In de jeugd werd hij als B-junior Westlands Kampioen, later wist Rico met het eerste elftal in het seizoen 2015/2016 te promoveren naar de 2e klasse. Daarnaast speelde Rico ook mee in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord, waarin hij duels met Graziano Pellè uit mocht vechten (foto).

We wensen Rico veel succes voor komend seizoen als speler van S.V. Honselersdijk! Op onderstaande foto poseert Rico in een shirt van S.V. Honselersdijk met aanvoerder Marcel Bruggeling.

Volgen er opnieuw 3 punten voor S.V. Honselersdijk?
donderdag

Afgelopen zaterdag werd er door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk opnieuw een overwinning behaald. Dit betekent dat de ploeg van trainer Piet Boon inmiddels bezig is aan een ongeslagen reeks van maar liefst 6 wedstrijden. Weet de Honselse formatie ook deze week een overwinning te behalen bij RCL?

Door een schitterend afstandsschot van Youri Riepe werd in de thuiswedstrijd tegen SVC'08 de score geopend (1-0). Na een gelijkmaker van de SVC'08 spits wist Tom van Veen nog voor rust de eindstand op het bord te schieten: 2-1. Door de driepunter op Sportpark de Strijphorst heeft de Honselse formatie zich, met nog 4 wedstrijden voor de boeg, veilig gespeeld. Ook hebben de oranjehemden nog uitzicht op de derde periode, waarin ze samen met UVS aan kop gaan.

Om aanspraak te mogen maken op de derde periodetitel dient er deze week gewonnen te worden in de uitwedstrijd bij RCL. Vorig jaar wisten de oranjehemden knap met 0-2 te winnen van de toenmalig nummer 2 van de ranglijst. Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid, RCL is namelijk terug te vinden op de 9e plaats van de ranglijst. De Leiderdorpse formatie heeft nog enkele punten nodig om zichzelf definitief veilig te spelen, waardoor Honselersdijk gewaarschuwd is voor een tegenstander die op scherp staat.

We hopen zaterdag de trouwe Honselersdijk-supporters ook bij RCL langs de lijn terug te zien, de weersvoorspellingen zijn ons in ieder geval goed gezind. Tot zaterdag!

Adres RCL
Bloemerd 2
2353 BZ
Leiderdorp

Henk Oosterwijk (50) overleden
woensdag

Ons heeft gisteren het meest vreselijke bericht bereikt dat Henk Oosterwijk bij een noodlottig ongeval is overleden. Henk is jarenlang leider geweest en stond vrolijk achter de bar als kantine vrijwilliger. Een bijzondere man die wist wat het was om iets voor de vereniging te doen.

De gehele familie is sterk verbonden met S.V.Honselersdijk. Zijn zoon Dimitri voetbalt in ons 10e elftal, zijn dochter Jasmijn heeft jarenlang gevoetbald in ons damesteam en zijn vrouw Annet was jarenlang kantinevrijwilligster.

Directie en bestuur van S.V. Honselersdijk zien het verlies van Henk als een groot gemis langs de voetbalvelden. Wij zullen Henk herinneren als een aimabel vrolijk mens die veel voor de vereniging heeft gedaan.

Wij wensen Annet, Dimitri en Jasmijn heel veel sterkte bij het verlies van deze mooie man.

Op de foto is Henk te zien tijdens de tapcursus van Heineken op 2 maart 2010.

Leon de Brabander gehuldigd voor 300ste wedstrijd in eerste elftal
di 17 april

Afgelopen zaterdag werd Leon de Brabander voor de thuiswedstrijd tegen SVC'08 gehuldigd voor het spelen van zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. Na een dankwoord van voorzitter Erik Sosef ontving Leon een mooie bos bloemen uit de handen van teammanager Henk van Renesse.

Leon is al sinds 1996 lid van S.V. Honselersdijk, waar hij alle selectie-elftallen in de jeugd doorliep. Als eerstejaars A-junior debuteerde Leon vervolgens in het eerste elftal, waar hij al vele jaren een dragende kracht van het elftal is. Namens de club willen we Leon nogmaals bedanken voor zijn inzet in het eerste elftal, we hopen Leon nog vele jaren in het eerste elftal te mogen zien schitteren.

Een kleine smet op de feestmiddag was het voortijdig uitvallen van Leon in de wedstrijd tegen SVC'08 (2-1). Door een schouderblessure moest hij zich zelfs in het behandelcentrum melden, waar gelukkig bleek dat de schouder niet beschadigd was.

S.V. Honselersdijk stopt met selectie zaalvoetbal
di 17 april

Het bestuur van S.V. Honselersdijk heeft besloten om vanaf komend seizoen géén heren selectievoetbal meer aan te bieden in de zaal. Dit betekent dat de vereniging zich terugtrekt uit de 1e divisie. De vereniging beseft zich, dat dit een zware beslissing is voor alle betrokkenen maar ziet geen andere keus na wederom een jaar van instabiliteit binnen de hoogste twee elftallen. Ook ziet het bestuur, voor het komende seizoen, in de bestaande situatie geen verbetering. Dit heeft ons doen besluiten om te stoppen met de zaal selectie. De focus van de vereniging zal de komende tijd liggen op het uitbouwen van recreatief zaalvoetbal.

Gezien de tijd en energie die heel veel mensen in deze selectie elftallen hebben gestopt, vinden wij het zeer spijtig om deze beslissing te moeten nemen. Wij willen iedereen die hier als vrijwilliger aan heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor de inzet en hopen dat we jullie in de toekomst in andere vrijwilligersfuncties terugzien.

Twee jaar geleden is S.V. Honselersdijk een intensief traject ingegaan om het zaalvoetbal weer op de kaart te zetten. Wij zijn ontzettend trots op de 8 herenteams en 2 damesteams maar op selectieniveau is dit nooit naar tevredenheid van de grond gekomen. S.V. Honselersdijk is desondanks trots op hetgeen er in een paar jaar is neergezet en wij zullen dan ook doorgaan met energie steken in het uitbouwen van onze zaalafdeling. Ook prestatief wil S.V. Honselersdijk uiteindelijk voldoende uitdaging bieden aan de zaalleden, dit betekent dan ook dat er in alle rust wordt gekeken naar de toekomst hoe dit opnieuw vorm te geven.

Scheidsrechtersavond op 23 april met Jeroen Manschot
ma 16 april

Iedereen die zelf voetbalt of een wedstrijd bekijkt, beleeft en beoordeelt bepaalde situaties anders dan de scheidsrechter. Dat is niet vreemd, aangezien iedereen de wedstrijd door een andere bril bekijkt.

Om wat meer begrip te krijgen voor de beslissingen van de arbitrage hebben we bij S.V. Honselersdijk een Eredivisie-scheidsrechter uitgenodigd: Jeroen Manschot. Op maandagavond 23 april vertelt hij over zijn ervaringen als scheidsrechter op het hoogste niveau van Nederland en in de Europa League. De avond zal om 19:30 van start gaan in de kantine, waarna er rond 22:00 afgefloten zal worden.

De club hoopt met de scheidsrechtersavond bij te kunnen dragen aan een beter sportklimaat op de Honselse voetbalvelden. We nodigen hierbij dan ook iedereen uit voor deze speciale avond: van spelers tot aan leiders, jeugdtrainers en (potentiële) scheidsrechters.

Om de spelregelkennis van de bezoekers alvast te testen, heeft Jeroen Manschot de volgende vraag:
Onderstaande beelden tonen een spelsituatie. Wat zou de scheidsrechter in deze situatie moeten beslissen volgens de officiële spelregels?
Het antwoord ontvang je op maandagavond 23 april!

Definitief veilig en zicht op derde periodetitel
zo 15 april

S.V. Honselersdijk pakte thuis op de Strijphorst een nuttige overwinning en stuurde SVC’08 met een 2-1 nederlaag naar huis. Door de overwinning speelt de ploeg van Piet Boon ook volgend jaar in de 2e klasse en doet het nog steeds mee in de race voor de 3e periodetitel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Leon de Brabander gehuldigd voor het spelen van zijn 300e wedstrijd in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. Hij werd door voorzitter Erik Sosef in het zonnetje gezet.

De eerste helft was het genieten langs de lijn, voor de Dijkse supporters. De thuisploeg speelde een perfecte eerste helft en had eigenlijk toen al meer afstand moeten nemen. Het speelde gedreven en liet de bal snel rond gaan. SVC’08 kreeg niet de mogelijkheid om maar iets van een aanval op te zetten. In de 7e minuut was Nando Kok dicht bij een treffer, maar voor keeper Joey Vos kwam hij een teen lengte te kort. Maar in de 9e minuut was het al raak. Jubilaris Leon de Brabander stoorde vroeg de opbouw van SVC’08 en bracht Youri Riepe in balbezit. Leon liep zelf door en vroeg om de bal. Youri trachtte Leon te bereiken, maar dat mislukte. Yoeri bleef in balbezit, kapte zijn tegenstander uit en knalde de bal fantastisch in de kruising achter de verbouwereerde keeper Joey Vos, 1-0. Zelfs de meegereisde SVC’08 supporters hadden hier een applaus voor over. De druk bleef groot voor het doel van de Hagenaars. Even later testte Angelo Zwirs met een knappe omhaal het reactievermogen van keeper Joey Vos, die knap reageerde door de bal net onder de lat weg te tikken. Het tempo van de thuisploeg bleef hoog en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Halverwege de 1e helft een outbal van Pawel Rubin op Tom van Veen. Tom wist het strafschopgebied binnen te dringen en de pass te geven op de vrijstaande Nando Kok. De uithaal van Nando werd half geraakt en keeper Joey Vos kon zo de bal oprapen. Ook uit een corner wist Pawel Rubin een kopkans niet te verzilveren. In deze fase had de ploeg van Piet Boon een groot overwicht en verzaakte het om de Hagenaars op grotere afstand te zetten. En in de 39e minuut kwam toch onverwachts de gelijkmaker. SVC’08 had zich tot die tijd nog weinig laten zien, maar kreeg op rechts de vrije ruimte en die werd goed uitgespeeld. De voorzet werd op maat geleverd bij Michael de Niet en die schoof de bal buiten bereik van keeper Boy Zuiderwijk binnen, 1-1. Lang konden de Hagenaars niet genieten. Het was Tom van Veen die langs een paar tegenstanders glipte en schoot van grote afstand op het doel. Met zijn schot verraste hij keeper Joey Vos die de bal al grabbelend achter zich liet, 2-1.

In de tweede helft was er niet veel meer over van de zo dynamisch spelende Dijkenaars. Het werd een beetje overbluft door het agressiever spelende SVC’08. De lange bal werd gehanteerd om het S.V. Honselersdijk moeilijk te maken. Het middenveld werd regelmatig overgeslagen en de bal werd constant in het doelgebied gepompt. Hierdoor ontstonden diverse hachelijke situaties waaruit corners en dodelijke spelmomenten het de verdediging van de thuisploeg moeilijk maakte. Maar het vizier van de Hagenaars stond niet scherp genoeg om het keeper Boy Zuiderwijk moeilijk te maken. In de 70e minuut een schouderblessure voor Leon de Brabander en hij moest het veld verlaten in zijn jubileumwedstrijd. Een kwartier voor tijd zette SVC’08 nog even aan via Michael de Niet. Hij drong ver het strafschopgebied binnen, maar Marcel Bruggeling wist op tijd zijn schot te blokken. Ook een vrije trap in blessure tijd na vasthouden door Pawel Rubin werd hoog over geschoten. Niet veel later floot scheidsrechter Turk voor het einde van de wedstrijd.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, gaat S.V. Honselersdijk zaterdag op bezoek bij het Leidse RCL, de nummer 9 in de ranglijst.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar , Youri Riepe, Leon de Brabander (Nigel Hendriks), Angelo Zwirs (-86 Luke Groenenboom) , Nando Kok, Tom van Veen

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Dames 1 op drempel van kampioenschap
zo 15 april

Nog slechts 1 zege zijn de dames van S.V. Honselersdijk verwijderd van het kampioenschap in de dames 1e klasse. Zelf wonnen de dames met 4-1 van Barendrecht . De naaste achtervolger van de Dijkse dames verloor ruim op bezoek bij Nootdorp waardoor Nootdorp nu met 5 verliespunten meer de 2e plaats inneemt. A.s. vrijdag 20 april op bezoek bij Mazzel Stars kan met een zege het kampioenschap veilig gesteld worden. Deze wedstrijd wordt om 20:00 uur in de Veur gespeeld.

De Dijkse dames namen al snel een 3-0 voorsprong, de tegentreffer op slag van rust gaf de dames toch wat onzekerheid. Kansen waren er te over, maar werden knullig gemist of de Barendrechtse keepster was menigmaal de situatie meester. Pas in de slotminuut maakte Inge Versteeg uit een strafschop haar 3e treffer en de 4-1. De andere Honselse treffer kwam van Jenny van Steeg.

Knappe zege zaal 1 zorgt voor handhaving
zo 15 april

Door een 4-10 zege op bezoek bij Leekster Eagles is S.V. Honselersdijk ook komend seizoen 1e divisionist. Na een lange reis naar Groningen sloot de Dijkse ploeg af met een 3-3 tussenstand halverwege. De 2e helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-6 waarna de ploeg uit Leek bij 4-6 risico’s ging nemen waarna S.V. Honselersdijk het goed uitspeelde naar 4-10.

S.V. Honselersdijk begon scherp aan de wedstrijd, naast dat het andere Oranje nog strijd om handhaving was er door de goede reeks zelfs nog uitzicht op de 3e periode. Iets wat na de dip kort na Texel-gate nog ver weg was. Coach Naim el Yousfi en de spelers hebben echter de drive weten te vinden, en ondanks enkele uitglijders in die periode, zijn er daarnaast echter wel goede resultaten neergezet wat nu ook gezorgd heeft voor een hernieuwde opmars op de ranglijst met misschien wel een 5e plaats in de eindrangschikking.

Het goede begin zorgde voor 3 maal een voorsprong in de 1e helft. Evenzovele malen kwam Leek terug op gelijke hoogte door treffers van Stefan Brouwer. Vooral ook een beetje daar S.V. Honselersdijk nog wel eens rommelig speelde. Na de pauze werd de voorsprong vergroot en wisten de Eagles niet meer terug in de wedstrijd te komen. Ook niet toen er door de Groningse ploeg bij 4-6 gekozen werd om de laatste 4 min. met een inschuivende keeper te spelen. Mo Laari scoorde 3 maal, Kenan Koseoglu, en James Dhanai volgden zijn voorbeeld 2 maal. De overige 3 treffers werden verdeeld door Né-Shawn Morris, Annouar Attal Haoui en Othman El Hammouchi (gaf met een super actie vanuit achteren diverse tegenstanders en de keeper het nakijken).

a.s. vrijdag 20 april speelt S.V. Honselersdijk de laatste wedstrijd dit seizoen. De nummer 3 op de ranglijst,Texel, komt dan op bezoek. Om 20:30 uur wordt er weer afgetrapt in de Honselse Sosefhal. Inzet is de 5e plek op de ranglijst en de kans die er nog is op de 3e periode. Kom gezellig langs in de Sosefhal genieten van Topzaalvoetbal !

S.V. Honselersdijk - SVC'08: huldiging Leon de Brabander
vr 13 april

Vorige week wist het Vlaggenschip van S.V. Honselersdijk een gelijkspel te behalen bij koploper Die Haghe (2-2). Hiermee werd de ongeslagen reeks verlengd naar 5 wedstrijden op rij, 4x winst en 1x gelijk. Vandaag staat er opnieuw een mooi affiche op het programma. SVC’08 heeft maar 1 punt minder behaald dan de oranjehemden, waardoor het duel een rechtstreeks duel is tussen 2 concurrenten voor de plekken 3 tot en met 5 op de ranglijst. Ook voor de derde periode, waarin S.V. Honselersdijk de koppositie deelt met UVS, is deze wedstrijd zeer belangrijk.
Wij wensen iedereen een prettige en sportieve wedstrijd toe, met hopelijk opnieuw 3 punten voor de Honselersdijkse ploeg.

Huldiging Leon de Brabander
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SVC’08 wordt Leon de Brabander gehuldigd voor het spelen van zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. Leon is sinds 1996 lid van de club, in de jeugd doorliep hij alle selectie-elftallen waarna hij als eerstejaars A-junior zijn debuut mocht maken in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk.
In de 300 wedstrijden die Leon heeft gespeeld zijn er enkele absolute hoogtepunten te bekennen: de oefenwedstrijd tegen Feyenoord en de promotie naar de 2e klasse. Daarnaast heeft Leon ook nog met het Westlandse Elftal tegen Sparta gespeeld.

We willen Leon feliciteren met het behaalde jubileum en hopen hem nog vele wedstrijden in het eerste elftal te mogen zien spelen!

Nieuwe kleedkamerdeur gesponsord door Total Green Europe
vr 13 april

Om extra inkomsten te genereren voor de renovatie van de 12 kleedkamers is de sponsorcommissie (Paul Groenewegen, Robin van Dijk, Jack Poot en Ab van Dijk) in mei gestart met de "verkoop" van de 16 kleedkamerdeuren in het gebouw. Inmiddels hebben we een nieuwe sponsor voor een deur gevonden: Total Green Europe.

Total Green Europe is een bedrijf wat de inkoop van planten en perkgoed voor Lidl in heel Europa verzorgt. Marcel Duijvestijn van Total Green Europe heeft zelf vroeger bij S.V. Honselersdijk gevoetbald en is daarnaast een goede vriend van hoofdsponsor Geert van Veen (Prins Group). Onder meer om deze redenen heeft Total Green Europe besloten om bij te dragen aan de renovatie van de kleedkamers door de sponsoring van een kleedkamerdeur.

Interesse in het sponsoren van een kleedkamerdeur of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van de leden van de sponsorcommissie of stuur een e-mail naar beheer@svhonselersdijk.nl.

Kledingactie van JO13- & JO15-selectie groot succes
do 12 april

De kledingactie die de selecties van JO13 en JO15 georganiseerd hebben ten behoeve van het kamp in België was erg succesvol! Er is in totaal ruim 3250 kilo aan kleding en ander bruikbaar materiaal ingezameld. Dit levert het mooie bedrag van €1304,- op en dit komt volledig ten goede aan het kamp.

Namens de spelers en begeleiding willen wij iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage. Tevens willen wij Martin van Schie van Van Schie Potlelies bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte om de kleding te kunnen inzamelen.

De JO13- & JO15-selectie

Club van Honsel op bezoek bij Presscon BV
wo 11 april

Afgelopen vrijdag hebben de leden van De Club van Honsel een bezoek gebracht aan Presscon B.V. Presscon is van oorsprong gespecialiseerd in het leveren van stikstofgeneratoren en persluchtinstalaties ter bescherming van klimaatinstallaties in de glastuinbouw.

Het team van Presscon heeft zich onder leiding van (brein) Peter Valentin gespecialiseerd in het toepassen van de techniek in andere branches. FX Prevent is een tweede bedrijf wat vanuit deze vestiging opereert en dit bedrijf past eigenlijk dezelfde technieken toe om preventief brand te bestrijden. Grote opslagbedrijven en bijvoorbeeld ook ziekenhuizen over de hele wereld worden beleverd vanuit het nieuwe pand aan de Veilingweg.

Gastheer en vrouw Peter en Arina Valentin hebben, samen met de overige directieleden Titia Kluytmans en Arthur Ammerlaan en een aantal medewerkers, aan de leden van de Club van Honsel uitleg gegeven over de bedrijfsactiviteiten. Het was een zeer interessante avond omlijst door gezelligheid en wij mogen enorm trots zijn dat Presscon lid is van onze Club van Honsel.

In het slotwoord heeft Alex Prins bekend gemaakt om vanaf het nieuwe seizoen te stoppen met het voorzitterschap van De Club van Honsel. Alex heeft het 6 jaar met veel plezier gedaan en is vereerd dat hij Jos Scheffers aan mag kondigen als degene die het stokje over wil nemen.

Nieuw lid voor Club van Honsel: Slagerij Aad Groenewegen
wo 11 april

Vol trots kunnen we melden dat opnieuw een Honsels bedrijf zich heeft aangesloten bij de Club van Honsel. Slagerij Aad Groenewegen heeft zich vorige week ingeschreven als lid van de businessclub van S.V. Honselersdijk.

Slagerij Aad Groenewegen staat voor behoud van vakmanschap en de slagerij is overtuigd dat vakmanschap gelijk staat aan meesterschap. Dit houdt in dat de ambachtelijke traditie van vlees verwerken en bereiden in stand wordt gehouden, met respect voor dier en milieu. Naast een hoogwaardig vers vleesassortiment heeft Slagerij Aad Groenewegen ook een breed assortiment aan vleesspecialiteiten. De vleeswaren en worsten worden in de eigen worstmakerij vervaardigd.

De Club van Honsel is verheugd op de entree van Slagerij Aad Groenewegen. Benieuwd naar de mogelijkheden die het lidmaatschap van de Club van Honsel te bieden heeft? Lees hier meer over de Club van Honsel.

Stem op S.V. Honselersdijk als Vereniging van het Jaar!
di 10 april

S.V. Honselersdijk doet dit jaar mee aan de verkiezing voor Vereniging van het Jaar. De door Rabobank georganiseerde verkiezingsactie heeft diverse categorieën waarin de deelnemende verenigingen meedoen: Gemeentewinnaars, Provinciewinnaars en Landelijke winnaars.

Iedereen binnen S.V. Honselersdijk weet hoe mooi, sportief ambitieus en gezellig onze vereniging is. Het doel van de verkiezing is om de rest van Nederland ook te laten zien hoe gezellig onze vereniging is. Dit doen we door het bereiken van een ongekend hoog aantal stemmen. Help jij hieraan mee?

Stem dan hier op S.V. Honselersdijk en laat iedereen in je omgeving zien dat S.V. Honselersdijk de Vereniging van het Jaar is! Vergeet natuurlijk niet om je vrienden, familie en teamgenoten te vragen om ook een stem uit te brengen op S.V. Honselersdijk. Samen staan we sterk en laten we heel Nederland zien wat voor bijzonder mooie vereniging S.V. Honselersdijk is!

Levi Moor, Pupil van de week
ma 9 april

Aanstaande zaterdag wordt een goede traditie voortgezet: een pupil van de week bij de wedstrijd van het eerste. Zaterdag is het de beurt aan Levi Moor bij de wedstrijd van ons eerste (nummer 5) tegen het Scheveningse SVC '08 (nummer 6). We wensen hem een leerzame en sportieve middag toe.

Naam: Levi Moor
Leeftijd: 9 jaar
Team: Ik zit op Ik speel in (team) JO11-6
Later word ik: dat weet ik nog niet
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is: Patrick en Arjan
Mijn sterkste punten zijn: Snelheid in de aanval
Op welke plaats speel je: Midden
Mijn mooiste voetbalmoment is: Hattrick maken
Wie is je favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Tom van Veen

S.V. Honselersdijk houdt stand tegen koploper Die Haghe
ma 9 april

De kraker tussen koploper Die Haghe en runner up S.V. Honselersdijk eindigde onbeslist in een 2-2 eindstand. Dit was de juiste uitslag daar beide ploegen weinig voor elkaar onder deden.

De details voor de wedstrijd waren bekend. Die Haghe moest zijn negatieve spiraal doorbreken om concurrent Valken’68 niet dichter bij te laten komen. Het zal dan de ploeg van Piet Boon moeten verslaan, die de laatste weken in een lekkere flow zit.

Onder een lekker voorjaarszonnetje werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Sahan. Zoals verwacht was het Die Haghe die gelijk er boven op zat en fel in de duels waren, waardoor de Dijkenaars niet in hun geliefde spel kwamen. De Dijkenaars begonnen niet geconcentreerd genoeg aan hun wedstrijd en keken al snel tegen een achterstand aan. In de eerste minuut kwam het al goed weg, nadat Branco Kok de bal verkeerd wegwerkte en Die Haghe de kans gaf om de bal voor te zetten. De inlopende Peter de Kleer schoot voor open doel hoog over. Maar een paar minuten later was het toch raak. Een hoge bal werd door Marcel Bruggeling in de voeten gekopt van Die Haghe speler Peter de Kleer. Deze schoof de bal breed naar Sebastiaan van der Starre en hij schoot onhoudbaar in voor keeper Boy Zuiderwijk, 1-0. Er gebeurde veel in de beginfase. Want een minuut later was het weer S.V. Honselersdijk die gevaarlijk eruit kwam. Het was Tom van Veen die na een actie de bal kwijt raakte, maar bij het uitverdedigen de bal tegen het lichaam kreeg en alsnog op keeper Bas Drost af mocht gaan. Keeper Drost kwam zijn doel uit, maar de lob van van Veen belandde over het doel. Maar belangrijk was dat de Dijkenaars hun eigen spelletje weer hervond en steeds beter in de wedstrijd kwam. Vanuit de verdediging werd de opbouw zorgvuldig opgezet en de kansen kwamen er. In de 10e minuut werd Angelo Zwirs vastgehouden en een vrije trap volgde. De vrije trap van Joey Valstar werd scherp voorgezet en in een overvol strafschopgebied werd de bal door een uiterste inspanning van keeper Bas Drost tot corner verwerkt. Zo werd het publiek getrakteerd op een attractieve eerste helft met aanvallend voetbal, met toch wel het betere verzorgde spel van S.V. Honselersdijk. De druk op het doel van Die Haghe werd groter. In de 20e minuut was het een overtreding op Angelo Zwirs wat de enige gele kaart in de wedstrijd opleverde die uitstekend gefloten werd door scheidsrechter Sahan. De vrije trap van Tom van Veen werd goed voor gebracht en Pawel Rubin kopte mooi binnen, 1-1 (foto 8). Nauwelijks een paar minuten later was het een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen voor de Dijkse ploeg. Na een prachtige aanval werd Angelo Zwirs vlak voor de 16 meter neergelegd. Een ideale plek voor Tom van Veen om lekker uit te halen. Maar zijn schot ramde de muur waarbij ook een hand werd geraakt. De rebound was ook voor van Veen, echter via een verdediger ging de bal net naast. In de 28e minuut werd door scheidsrechter Sahan een onterechte vrije trap gegeven voor Die Haghe. De vrije trap werd door Die Haghe speler Robin Laming hard ingekopt, 2-1. Even later had de marge bijna groter geweest. Die Haghe mocht binnen het strafschopgebied een vrije trap nemen, nadat keeper Boy Zuiderwijk een bal opraapte die via de voet van een dijkse speler kwam. Scheidsrechter Sahan beoordeelde dit als een terugspeelbal. De vele protesten mochten niet baten en Die Haghe kreeg een mooie gelegenheid om te scoren, maar keeper Zuiderwijk maakte zijn fout goed. Net voor de rust kwam toch de terechte gelijkmaker. Goed storen van Leon de Brabander, bracht de bal bij Nando Kok. Zijn voorzet bereikte Tom van Veen die de bal half raakte. Echter de bal belandde toch bij Angelo Zwirs die dichtbij het doel de gelijkmaker scoorde, 2-2 (foto 10). Net voor rust was het S.V. Honselersdijk die via een schitterende aanval Youri Riepe alleen voor keeper Bas Drost zette, echter zijn schot werd door keeper Drost net aangetikt en de bal ging centimeters naast.

De 2e helft werd er wat gas teruggenomen en er gebeurde niet veel meer. Pas het laatste kwartier viel er weer wat te beleven. In de 69e minuut werd er balverlies geleden op het Dijkse middenveld en Die Haghe schakelde zeer snel om. Er werd gescoord, maar terecht werd door scheidsrechter Sahan gefloten voor buitenspel. Niet veel later kwamen de bezoekers goed weg toen uit een corner door Yannick Nyanor op de paal werd gekopt en in de rebound de bal van de doellijn werd gered. In de laatste 10 minuten drong de ploeg van Piet Boon nog aan, maar de scherpte was er van af en zo bleef de eindstand 2-2.

Zaterdag komt SVC’08 op bezoek. Deze ploeg staat 1 punt achter S.V. Honselersdijk.
S.V. Honselersdijk staat samen met UVS bovenaan voor de 3e periode titel en wil S.V. Honselersdijk nog voor de periodetitel gaan dan zal er gewonnen moeten worden.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling, Ricardo van der Zijden, Branco Kok, Joey Valstar , Youri Riepe, Leon de Brabander (-75 Michel van Giesen), Angelo Zwirs , Nando Kok, Tom van Veen

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

S.V. Honselersdijk zaal op drempel van handhaving
zo 8 april

Door een 2-5 zege op bezoek bij Het Vennewater is S.V. Honselersdijk nog maximaal 3 punten verwijderd van prolongatie van het 1e divisieschap. Die punten zouden behaald moeten worden in de uitbeurt bij Leekster Eagles of de thuisbeurt tegen Texel op respectievelijk 13 en 20 april. Directe degradatie is met de zege vrijdagavond sowieso voorkomen, in het slechtste geval dient het andere Oranje nog PD wedstrijden te spelen indien de laatste 2 speelronden niet verlopen zoals gewenst.

S.V. Honselersdijk wist waar het om ging in Heiloo, het speelde goed, werkte hard en liet zien dat het als team ook goed kan fungeren. De 1e helft werd er dan ook een 0-2 voorsprong genomen. Gesteund door vele Dijkse supporters, die het thuispubliek overstemden, liet de ploeg van coach Naim el Yousfi zich niet van de wijs brengen door de aansluitingstreffer kort na rust. Want de Westlandse ploeg liep uit naar 1-4 wat uiteindelijk een 2-5 zege werd. Uitblinker Né-Shawn Morris scoorde 2 maal. Kenan Koseoglu, Farid El Hammouchi en James Dhanai wisten de Vennewater sluitpost ook te verschalken. S.V. Honselersdijk kwam de wedstrijd ook verder zonder kleerscheuren door waar de Noord Hollandse ploeg tegen 6 gele kaarten opliepen waarvan er 2 spelers al vroegtijdig onder de douche moesten vanwege een 2e gele kaart.

Coach Naim el Yousfi was tevreden over zijn team en ziet de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet. Om zich helemaal veilig te spelen heeft hij nog 3 punten nodig en met een schuin oog wordt er gekeken naar Hovocubo 2. Het 2e team van de lijstaanvoerder in de Eredivisie moet komende vrijdag op bezoek bij Het Vennewater en eindigt thuis tegen Urk. De voorsprong van S.V. Honselersdijk op Hovocubo is momenteel 5 punten.

Verslag: Peter Botman
Foto: Martin van Oostveen

Kraker alert: Die Haghe - S.V. Honselersdijk
vr 6 april

Het eerste elftal heeft sinds lange tijd weer een uitwedstrijd op het programma staan die gemakkelijk met de fiets te bezoeken is. Het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk kan zich namelijk opmaken voor een kraker tegen Die Haghe, momenteel koploper in de tweede klasse C. De onderlinge historie wijst uit dat de wedstrijd van dit weekend een spectaculaire middag op kan leveren.

De heenwedstrijd verliep voor S.V. Honselersdijk niet als gehoopt. De 0-2 einduitslag op Super Saturday betekende toen een nederlaag in de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. De Honselersdijkers wisten zich in het vervolg van de competitie goed te herpakken, wat inmiddels heeft geleid tot een 4e plaats op de ranglijst.

Koploper Die Haghe ging twee maanden geleden nog soeverein aan kop in de tweede klasse met een voorsprong van 14 punten. Inmiddels is dit gat geslonken tot 6 punten op runner-up Valken'68, mede doordat er afgelopen 5 wedstrijden slechts 4 punten werden behaald. Daarbij dient opgemerkt te worden dat 3 van de 4 verloren wedstrijden op eigen terrein werden gespeeld. De Haagse formatie zal er dus alles aan gelegen zijn om zich tegen S.V. Honselersdijk op het eigen sportpark te herpakken.

Historie
Zoals eerder benadrukt kennen S.V. Honselersdijk en Die Haghe een rijke onderlinge historie. De allereerste ontmoeting tussen beide clubs vond plaats in het seizoen 1982/1983. Toen wist S.V. Honselersdijk in de 4e klasse A met 0-2 te winnen bij Die Haghe. Een recent hoogtepunt uit de onderlinge strijd is voor S.V. Honselersdijk de promotie naar de tweede klasse. In een poule met Die Haghe en KMD kwam de Honselse formatie als winnaar uit de bus, mede door een 3-1 overwinning op Die Haghe.

In de voorbeschouwing van Haaglanden Voetbal werd er uitgebreid stilgestaan bij de wedstrijd tussen Die Haghe en S.V. Honselersdijk. In de video van de voorbeschouwing is vanaf 9:50 meer over de wedstrijd te horen, met onder meer een interview met de trainer van S.V. Honselersdijk: Piet Boon.

Scheidsrechter van dienst is komende zaterdag M. Sahan, die om 14:30 voor het begin van de wedstrijd zal fluiten. We zien iedereen graag terug op Sportpark Ockenburgh voor de kraker tussen Die Haghe en S.V. Honselersdijk. Tot zaterdag!

Einduitslag Jumbo Spaaractie: 5.441 punten voor S.V. Honselersdijk
do 5 april

Afgelopen maanden was het mogelijk om bij de Jumbo supermarkt in Poeldijk punten te sparen voor S.V. Honselersdijk. Per besteding van €10 ontvingen klanten een spaarpunt die toegekend kon worden aan een (sport)vereniging uit de omgeving. S.V. Honselersdijk deed met de actie mee om geld in te zamelen voor de renovatie van de kleedkamers.

De club is hartstikke tevreden met de einduitslag van 5.441 punten, wat betekent dat ongeveer 10% van het totaal aantal punten (56.000) naar S.V. Honselersdijk is gegaan. In totaal was er een bedrag van €4.500 te verdelen onder de deelnemende verenigingen. Dit bedrag wordt naar verhouding van het percentage stemmen over de verenigingen verdeeld, wat betekent dat de actie voor S.V. Honselersdijk ongeveer €450 oplevert.

S.V. Honselersdijk wil graag alle mensen bedanken die tijdens de Spaaractie van Jumbo Poeldijk punten voor S.V. Honselersdijk hebben gespaard. Net als de opbrengst van de loterij van 1 september zal deze opbrengst in zijn geheel gaan naar de 3e fase van de renovatie van de kleedkamers.

Vacature: Bestuurslid Evenementen
di 3 april

Door het stoppen van Hugo van Velden is er een vacature ontstaan voor de functie Bestuurslid Evenementen. Wordt jij het nieuwe Bestuurslid Evenementen? Lees hieronder meer over de functie in het bestuur van S.V. Honselersdijk.

Wie zijn wij?
Het bestuur van S.V. Honselersdijk bestaat uit 11 enthousiaste en toegewijde dorpsgenoten die ieder een eigen portefeuille heeft. Daarnaast sluit de directeur bedrijfsvoering aan bij de vergaderingen en is hij met name bij de uitvoer van de evenementen een belangrijke schakel.

Het bestuur heeft als doel om eenieder in een veilige en gezonde omgeving te laten sporten en heeft sfeer en positiviteit hoog in het vaandel staan. We doen het SAMEN!

Functie-eisen
Je bent van nature iemand met veel ideeën, creativiteit en wil net als in de horeca er voor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Je bent bereid om de huidige evenementen met de bestaande commissies verder vorm te geven en gaat daarnaast aan de slag met nieuwe ideeën en initiatieven.

Wat wij bieden
Een fijne omgeving waarbij er op bijna alle vlakken ondersteuning is van andere vrijwilligers. Je krijgt de ruimte om eigen ideeën uit te voeren en natuurlijk zien we je graag meegaan op het jaarlijkse bestuur uitje!

Word jij hier blij van en borrelt de energie? Voor meer informatie over de inhoud van de functie en een sollicitatie kan je terecht bij Hugo van Velden, evenementen@svhonselersdijk.nl of Rick Post, secretaris@svhonselersdijk.nl

Kleedkamerindelingen trainingen vanaf 3 april
di 3 april

Sinds maandag 2 april hebben we weer de beschikking over alle kleedkamers. Het was de afgelopen maanden schipperen, maar dankzij jullie medewerking is dit schipperen probleemloos verlopen, waarvoor onze dank. Het resultaat mag er wezen en in de zomerstop gaan we aan de slag om fase 3 van de renovatie uit te voeren. Om dit laatste deel te realiseren wijzen wij een ieder graag nogmaals op de grote loterij met als hoofdprijs de Suzuki Swift die dit mogelijk moet gaan maken, zie ook eerder bericht op onze website.

Per dinsdag 3 april is er dan ook weer voor iedereen de mogelijkheid om de kleedkamers tijdens de trainingsavonden te gebruiken. In bijgaand overzicht de kleedkamerindeling voor de trainingen tot het eind van het seizoen.

Nogmaals dank namens het bestuur en bouwcommissie voor jullie begrip en medewerking tijdens de renovatie.

Met vriendelijke groet,
Hans Post
Bestuurslid beheer velden & gebouwen
accomodatie@svhonselersdijk.nl

Vrolijk Pasen voor S.V. Honselersdijk
ma 2 april

Ook hekkensluiter Nieuwkoop was zaterdag niet bij machte om een halt toe te roepen aan de inmiddels imposante serie waar S.V. Honselersdijk aan bouwt. In een mindere wedstrijd waren de Dijkenaren de Nieuwkopers vrij simpel de baas (0-3). Nieuwkoop werd voor de pauze aan alle kanten voorbij gelopen en halverwege was de beslissing al gevallen met een 0-2 tussenstand.

S.V. Honselersdijk opende sterk en had in de eerste tien minuten al twee goede mogelijkheden. O.a. Angelo Zwirs was dicht bij een treffer toen hij samen met 2 verdedigers op doelman Thomas Boekestein af liep, maar een teenlengte tekort kwam om de steekbal te verzilveren.

Zoals gezegd begon de formatie van Piet Boon uitstekend aan de wedstrijd. Nieuwkoop werd opgejaagd en vastgezet en S.V. Honselersdijk bouwde mooie aanvallen op via de flanken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat S.V. Honselersdijk na 24 minuten verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Nando Kok werd randje strafschopgebied onderuit gehaald en scheidsrechter Spaans floot terecht voor een vrije trap. Joey Valstar mocht iets buiten de 16-meter aanleggen en met een fijne vrije trap liet hij keeper Boekestein kansloos, 0-1. Een paar minuten later was het gelijk weer raak. Weer mocht Joey Valstar een vrije trap nemen en nu was het Pawel Rubin die het laatste tikje gaf, 0-2. Nieuwkoop stelde in de eerste helft weinig voor. De omschakeling ging heel traag bij de thuisploeg waardoor iedere keer weer de Dijkse verdediging zich op tijd kon herstellen. In het eerste bedrijf moest keeper Boy Zuiderwijk slechts één keer handelend optreden toen hij zich moest strekken om een schot van Nieuwkoop-spits onschadelijk te maken. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen de Dijkenaars nog vele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.

De tweede helft bracht niet wat het meegereisde publiek verwachtte. Het was nu Nieuwkoop die het voortouw nam en S.V. Honselersdijk onder druk zette. Het kreeg zowaar kansen, maar de Nieuwkoopse spitsen gingen slecht met de kansen om. Coach Piet Boon zag zijn ploeg te ver inzakken en maakte dat zijn pupillen vanaf de kant luidkeels duidelijk. Hij maande zijn ploeg naar voren en simpel te voetballen. Maar de dijkenaars bleven te veel lopen met de bal met als gevolg veel balverlies. Toch kreeg het de beste kansen in de counters en verzuimden ze de wedstrijd definitief op slot te gooien. Met nog een kwartier te spelen koos Nieuwkoop voor een slotoffensief, maar de ruimte die S.V. Honselersdijk daar bij kreeg werd goed benut. Het was Angelo Zwirs die Nando Kok in de diepte aanspeelde. In het strafschopgebied werd Nando onderuit gelopen en een strafschop was een feit. Tom van Veen schoot de toegewezen penalty raak en bracht de stand op 0-3. Het doelpunt gaf de ploeg meer rust en speelde de wedstrijd zonder zorgen uit.

Zaterdag de kraker tegen koploper Die Haghe. Die Haghe laat de laatste weken nogal wat steekjes vallen en S.V. Honselersdijk is met een goed reeks bezig. Wie weet zorgt de S.V. Honselersdijk voor een stunt.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Michel van Giesen, Ricardo van der Zijden, Branco Kok, Joey Valstar , Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs , Nando Kok, Tom van Veen (A, -80 Bryan de Brabander)

Wedstrijdverslag door: Jan de Brabander

Renovatie fase 1 en 2 gerealiseerd
ma 2 april

De renovatie fase 1 en 2 van de kleedkamers zijn afgerond. Hierdoor kunnen vanaf vandaag de volgende ruimtes weer in gebruik genomen worden tijdens het Westlands Kampioenschap van de JO19 elftallen:

- Kleedkamer 5 t/m 16
- Scheidsrechterskamer 19
- Toiletgroepen

We kunnen als vereniging zijnde trots zijn op hetgeen we tot nu toe hebben gerealiseerd, zoals ook zichtbaar is op de foto's. Vanaf nu zal de aandacht van de club gericht zijn op fase 3 van de renovatie. Zoals bij iedereen bekend is, wil de vereniging deze fase in de zomerstop uit kunnen voeren. Dit kan echter alleen wanneer hiervoor voldoende financiële middelen beschikbaar zijn.

Hierom willen we iedereen dan ook vragen om loten te kopen voor de loterij, waarvan de opbrengst volledig wordt besteed aan derde fase van de renovatie. Lees hier hoe je loten voor de loterij (met als hoofdprijs een Suzuki Swift) kunt kopen.

S.V. Honselersdijk zaal geeft niet thuis
za 31 maart

Tegen de nummer 4 op de ranglijst, `t Knoopunt 2, liep S.V. Honselersdijk tegen een 4-9 nederlaag op. Een domper na een aantal goede resultaten. Teveel (dragende) spelers waren niet in vorm en wisten het niet door inzet om te buigen. Na een 2-2 tussenstand liep Knooppunt uit naar een 3-5 voorsprong bij rust welke de 2e helft niet meer weggegeven werd. De Amsterdamse ploeg strafte de fouten van de Oranjehemden goed af.

Met 75-voudig international Mohamed Attaibi in de ploeg had het Knooppunt 2 een speler die afgelopen vrijdag het verschil maakte. De ervaren zaalvoetbalspeler deed ritme op in het reserveteam van de landskampioen. Hij liet zien dat zaalvoetbal ook het kiezen van momenten is. Wanneer een tegenstander even verslapt was hij er als de kippen bij om toe te slaan. Hij scoorde 4 keer voor de Amsterdammers. Nu moet ook de rest van het team van `t Knooppunt niet te kort worden gedaan. Het fungeerde meer als team als S.V. Honselersdijk en als zodanig was de zege verdiend.
De ploeg van Naim el Yousfi zat niet lekker in de wedstrijd en teveel werd er naar elkaar gekeken en de eigen prestatie leed daaronder in negatieve zin. Alleen Né-Shawn Morris en Farid el Hammouchi haalden een voldoende. Toevallig 2 spelers die de laatste weken niet in goeden doen waren en nu sportieve revanche namen.
Opvallend was ook dat S.V. Honselersdijk deze wedstrijd opbouwend teveel in de fout ging wat totaal 4 tegendoelpunten kostte. Né-Shawn Morris scoorde 3 maal, Othman el Hammouchi opende de score.
Het hopen is dat het andere oranje snel de draad weer weet op te pakken om volgende week tegen het Vennewater beter voor de dag te komen. In Heiloo moet S.V. Honselersdijk op 6 april de volle winst binnen halen om de Noord Hollanders onder zich te houden op de ranglijst en zelf niet in de problemen te komen.

S.V. Honselersdijk dames zaal denderen door
De Honselse dames lijken niet te stoppen en het kampioenschap komt met de week dichterbij. Ook de lastige uitwedstrijd tegen Delft ging vrij gemakkelijk gewonnen nadat in de 1e helft de Dijkse dames nog wel even wakker moesten worden. Op bezoek bij Delft keken de dames al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar daarna kwam de turbo langzaam op gang. Bij rust was er met 2-3 nog een kleine voordelige marge maar de 2e helft gingen de dames erop en erover tot de doelpuntenmachine stokte bij 2-8. Tamara Kuiper, Inge Versteeg en Dione van Loenen scoorden allemaal 2 maal. Jenny van Steeg en Susan Drankier volgenden hun voorbeeld 1 maal. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op Barendrecht 3 punten. Wanneer de dames geconcentreerd, en met inzet, deze wedstrijden spelen is de champagne en de bloemen binnen handbereik.

Vrijwilliger van de Maand: Gerrit van der Meer
za 31 maart

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, zullen we in 2018 elke maand iemand benoemen tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Afgelopen maanden werden Aad van Renesse en Nico Bruggeling al benoemd tot Vrijwilliger van de Maand. Dit betekent dat we inmiddels zijn beland bij de derde Vrijwilliger van de Maand en voor de maand maart is dit de welbekende scheidsrechter Gerrit van der Meer. Sinds jongs af aan heeft Gerrit diverse vrijwilligerstaken voor de vereniging verricht. In onderstaand interview nemen we een kijkje in het leven als vrijwilliger van Gerrit.

Welke vrijwilligerstaken verricht je momenteel bij de vereniging?
"Sinds eind vorige eeuw ben ik scheidsrechter van jeugdelftallen bij S.V. Honselersdijk. Hiervoor heb ik inmiddels ook met succes de BOS scheidsrechtersopleiding voor gevolgd. Daarnaast maak ik ook deel uit van de kascommissie met Jan Dijkhuizen. Hiervoor hebben we vele avonden tot in de late uurtjes met onze neuzen in de boeken gezeten."

Wat vind je het leukste aan het fluiten van wedstrijden voor de jeugd?
"Ik fluit met heel veel plezier mijn wedstrijdjes, immers is er zonder scheids ook geen wedstrijd. Wat ik vooral het leukste vind is dat je op deze manier betrokken blijft bij de jeugd van S.V. Honselersdijk. Het is leuk om de ontwikkeling te zien en ook is het leuk dat de jeugdspelers je gaan herkennen als scheidsrechter. Daarnaast is het zo dat door lekker actief te blijven het biertje na afloop nog lekkerder smaakt."

Heb je zelf in het verleden gevoetbald?
"Jazeker, ik ben op 8-jarige leeftijd begonnen in de welpen van S.V. Honselersdijk. Toen voetbalden we zelfs nog op het terrein waar nu de tennisvereniging is gehuisvest. Helaas moest ik na 7 jaar stoppen vanwege een knieblessure. Dit vond ik heel jammer, maar gelukkig heb ik vervolgens nog wel 15 jaar lang kunnen basketballen bij Westland Stars in 's-Gravenzande."

Heb je hiervoor nog ander vrijwilligerswerk verricht voor de vereniging?
"Naast scheidsrechter ben ik ook nog elftalleider geweest. Vanaf het tweede jaar dat mijn zoon Stefan ging voetballen ben ik tot en met de B, met onder andere Wim van Holsteijn, leider geweest van het team waarin hij voetbalde.
Ook heb ik me in de tussentijd aangemeld bij Chris van den Berg als wedstrijdsecretaris voor de E-pupillen. Hierbij mocht ik Rob Thoen, waarmee ik vroeger nog heb gevoetbald, opvolgen. Een jaar later werd ik ook wedstrijdsecretaris van de F-pupillen als opvolger van Cees Vogels."

Wat zijn je absolute hoogtepunten in je tijd bij S.V Honselersdijk?
"In mijn tijd als wedstrijdsecretaris van de E-pupillen volgde ik de E1 best intensief, met Sjaak als trainer en Fred & Toon als leiders. Dat was toen echt een toplichting, waardoor we legendarische wedstrijden mee mochten maken tegen onder meer de E-jeugd van Feyenoord."

Heb je ook nog dieptepunten gekend in je tijd bij S.V. Honselersdijk?
"Jazeker, een hele opvallende zelfs. In mijn korte periode als voetballer heb ik in een uitwedstrijd bij LYRA een rode kaart gekregen. Het ironische hieraan is dat dit voor aanmerkingen op de wedstrijdleiding was, ik wist het wat dat betreft altijd beter. Misschien ben ik daarom wel scheidsrechter geworden...."

Hierbij willen we Gerrit van der Meer bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en we hopen Gerrit nog vele jaren als scheidsrechter op de Honselse velden terug te mogen zien. Als cadeau heeft Gerrit een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden. Wellicht ook handig tijdens het fluiten van de wedstrijden!

Volgende maand zetten we opnieuw een van onze dierbare vrijwilligers in het zonnetje!

Advertentie

Prins Group