Recent nieuws

Uitnodiging Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering & agenda
vrijdag

Het bestuur van Sport Vereniging Honselersdijk nodigt u uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 27 oktober 2017 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Agenda
1. Opening (20.00 uur)
2. Berichten van verhindering
3. Ingekomen stukken
4. Vaststellen agenda
5. Notulen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 28-10-2016 & Notulen van de Bijzonder Algemene Ledenvergadering van 19-12-2016
6. Jaarverslag secretaris
7. Financieel jaarverslag penningmeester
8. Renovatie Kleedkamers
9. Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
10. Voorstel decharge verlening
11. Vaststellen begroting 2017 – 2018
12. Contributies 2018 – 2019
13. Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
14. Benoeming commissies
15. Huldigingen
16. Rondvraag
17. Sluiting

Shirtsponsor voor Zaal 3: Party2Travel
gisteren

Ondernemer en oud-eerste elftalspeler Mike Mast heeft zich als shirtsponsor voor drie jaar verbonden aan Zaal 3. Party2Travel is anderhalf jaar geleden opgericht door Mike Mast en biedt zowel losse tickets als complete reizen aan naar sportwedstrijden. Party2Travel heeft zich gespecialiseerd in voetbalreizen, maar ook voor andere sporten zoals tennis, darten, kick(boxen), rugby en autorace kun je bij Mike Mast terecht.

Met Party2Travel als shirtsponsor start er een nieuw zaalteam bij sv Honselersdijk. Zaal 3 bestaat uit (voormalig) selectiespelers van sv Honselersdijk Veld, jeugdig talent en een oud-Westlandiaan. Het nieuwe team onder aanvoering van aanvoerder Morad Naimi komt dit seizoen uit in de eerste klasse, waarbij veelal wordt gespeeld tegen Rotterdamse en Haagse tegenstanders. Na een korte voorbereiding raakt de ploeg van sponsor Mike Mast steeds beter op elkaar ingespeeld en lijken de veldvoetballers beetje bij beetje te wennen aan het zaalspelletje. Dit geeft Morad Naimi ook te kennen: ”De meeste veldvoetballers hebben een half jaar nodig om te wennen. Het gaat toch allemaal een stukje sneller en balverlies is in de zaal nog dodelijker dan op het veld.”

Het seizoen begon voortvarend met twee competitieoverwinningen op TPP (5-10) en Semper Altius (4-3). In de twee wedstrijden die volgden werd Zaal 3 getrakteerd op een lesje zaalvoetbal. Er werd met ruime cijfers verloren van de Rotterdamse Studenten (RS) en Maense. Zaal 3 leek zich in de vijfde competitiewedstrijd tegen Stanga te herstellen maar uiteindelijk kwam het de zwakke beginfase niet te boven. Er werd met 5-9 verloren. A.s. woensdag krijgt Zaal 3 de kans om zich te revancheren na drie nederlagen. Er wordt om 21:00 in de Verburchhal (Poeldijk) gespeeld tegen het Rotterdamse WIA.

Namens alle spelers willen wij Mike Mast bedanken voor het sponsoren van de shirts en via deze weg willen wij hem op zowel sportief als zakelijk gebied erg veel succes wensen.

Meer weten over Party2Travel? Neem een kijkje op de website: www.party2travel.com of neem direct contact op met Mike Mast (06-21258284).

Voorbeschouwing: DoCoS - S.V. Honselersdijk
gisteren

Afgelopen zaterdag speelde S.V. Honselersdijk op Sportpark de Kikkerpolder met 1-1 gelijk tegen het Leidse UVS. De tegentreffer één minuut voor rust was een domper voor de Honselse formatie, maar met een sterke 2e helft werd de achterstand zeer verdiend weggepoetst. Het was aanvaller Tom van Veen die met een rake vrije trap de 1-1 eindstand op het scorebord wist te schieten. Een prima resultaat voor Honselersdijk, echter waren er in de slotfase nog grote kansen op meer dan een punt.

Vorige week zaterdag wist S.V. Honselersdijk dus een punt mee te nemen uit Leiden, deze week reist de formatie van trainer Piet Boon opnieuw af naar de Sleutelstad. Tegenstander in de vijfde competitiewedstrijd is DoCoS (Door Combinatie Sterk). Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar voor de eerste keer in competitieverband. In beide ontmoetingen ging de Leidse ploeg er helaas met de drie punten vandoor. Waar Honselersdijk in de thuiswedstrijd niet veel in te brengen had (1-4), wisten de Honselersdijkers het DoCoS in de uitwedstrijd tot de laatste minuut lastig te maken (2-1).

De uitwedstrijd op Sportpark Morskwartier staat onder leiding van scheidsrechter Korbee. Om 14:30 uur zal Korbee fluiten voor het begin van de wedstrijd. We hopen dat het vlaggenschip net als vorige week kan rekenen op de steun van het meegereisde publiek!

Adres
Sportpark Morskwartier
Haagse Schouwweg 5
2332KG Leiden

Respect en acceptatie: John Blankenstein Foundation
dinsdag

Op maandagavond 23 oktober zal de John Blankenstein Foundation in onze kantine een avond organiseren om het belang van respect en acceptatie op een sportvereniging als S.V. Honselersdijk te benadrukken. Op deze avond zullen Karin Blankenstein, Thijs Smeenk en eredivisie-scheidsrechter Jeroen Manschot de deelnemers handvaten aanreiken waarmee ze acceptatie binnen de club op actieve wijze kunnen uitdragen.

In het kader van deze avond en de nationale Coming Out Day heeft S.V. Honselersdijk ook bijgedragen aan een promotiefilm. In onderstaande video is onder meer Marcel Bruggeling, aanvoerder van het eerste elftal van S.V. Honselersdijk, te zien met een belangrijke boodschap over respect en acceptatie binnen het voetbal.

https://www.youtube.com/watch?v=sI8YLPNt27o

We nodigen iedereen van harte uit om op maandagavond 23 oktober de John Blankenstein Foundation avond bij te wonen! Om de avond zo goed mogelijk te kunnen organiseren, willen we iedereen graag vragen zich voor deze avond aan te melden middels een mail naar Ab van Dijk (beheer@svhonselersdijk.nl).

Datum: maandag 23 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: S.V. Honselersdijk kantine
Voor wie: iedereen

Sponsors PubQuiz, bedankt!
maandag

Afgelopen vrijdag vond voor de eerste keer een PubQuiz plaats in de kantine van S.V. Honselersdijk. De opbrengst van deze avond, inclusief de opbrengst van de loterij, gaat in zijn geheel naar de renovatie van de kleedkamers. Zonder onze sponsoren was het onmogelijk om deze avond tot een daverend succes te maken, hier willen wij ze dan ook graag voor bedanken.

Door de prijzen en faciliteiten die de sponsoren gezamenlijk beschikbaar stelden, was het mogelijk om een fantastisch bedrag op te halen voor de renovatie van de kleedkamers. Onderstaande sponsoren hebben een steentje bijgedragen aan de geslaagde quizavond van afgelopen vrijdag. Wij danken hen hartelijk voor hun bijdrage!

S.V. Honselersdijk neemt terecht een punt mee uit Leiden
maandag

Vandaag de uitwedstrijd naar het Leidse UVS. UVS (Uit Vriendschap Saam) is de 103 jaar oud(st)e en grootste vereniging in Leiden. UVS verloor de eerste wedstrijd van SVC’08, maar won tegen Valken’68 en Die Haghe, waar S.V. Honselersdijk beide van verloor. Dus geen makkie vanmiddag. Vorig seizoen werd er verloren bij UVS. Een kwartier voor tijd werd een verdiende 2-1 voorsprong, door 2 vrije trappen te gemakkelijk weg gegeven, en verloor het met 3-2.

S.V Honselersdijk begon slecht aan het duel in Leiden. Gedurende de hele eerste helft kreeg het geen grip op de wedstrijd en kon het weinig kansen creëren. Daarnaast stond de ploeg van Piet Boon af en toe onder druk van de thuisploeg. Veel foutjes en onzuivere passes zorgden ervoor dat S.V. Honselersdijk niet in zijn spel kwam. Het leek of de spelers er helemaal niet bij waren. In de 10e minuut leed de ploeg knullig balverlies. UVS maakte hier dankbaar gebruik van en speelde het goed uit. Keeper Boy Zuiderwijk voorkwam een snelle achterstand door een knappe redding. Ook hierna lukte het niet de ploeg orde op zaken te stellen. In de 25e minuut werd de ploeg op links makkelijk te kijk gezet. De lange voorzet bereikte de bij de 2e paal staande Berend Verdoes, maar keeper Zuiderwijk maakte wederom een goede redding. In de 40e minuut kreeg S.V. Honselersdijk de eerste kans. Een goed opgezette aanval op rechts was het Angelo Zwirs die kon afdrukken, maar zijn schot ging via het been van de tegenstander naast. Zo leek het met 0-0 de rust in te gaan, maar in de 45e minuut toch een grote tegenslag. Een aanval van UVS leek corner te gaan, maar Bryan de Brabander probeerde de bal al koppend binnen te houden. Echter de bal sprong voor de voeten van Berend Verdoes van UVS en hij haalde in één keer uit en onhoudbaar voor keeper Boy Zuiderwijk, 1-0.

In de tweede helft kwam de Dijkse ploeg een stuk beter voor de dag. UVS beperkte zich steeds meer tot verdedigen en kwam naarmate de wedstrijd vorderde moeilijk onder de druk vandaan. Dit leidde onder andere tot een aantal grote kansen voor de Dijkenaars. In de 57e minuut was het Tom van Veen die een vrije trap mocht nemen ver buiten het strafschopgebied, nadat híjzelf onderuit werd gehaald. De vrije trap leek houdbaar voor keeper Niels van de Burg, maar hij kon de bal toch niet onder controle krijgen en de gelijkmaker stond op het scorebord, 1-1. De laatste 20 minuten van de wedstrijd was S.V. Honselersdijk heer en meester. UVS was niet bij machte meer om een redelijke aanval op te zetten. De verdediging had de grootste moeite om vooral de ingevallen Nick Peters het zwijgen op te leggen. In de 72e minuut glipte Nick langs 2 verdedigers en legde de bal terug op Tom van Veen die net over schoot. In de 81e minuut was het weer Nick die de buitenspelval ontweek. De grensrechter vlagde nog voor buiten spel, maar de goed leidende scheidsrechter Wolf zag het goed en liet het spel doorgaan. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Angelo Zwirs, maar die kopte net over. Net voor het einde van de wedstrijd weer een snelle uitval waarbij Tom van Veen goed aangespeeld werd. Net toen Tom wilde uithalen werd hij finaal onderuit gegleden en leek een strafschop een feit. Maar scheidsrechter Wolf liet doorspelen. S.V. Honselersdijk deed er alles voor om de winnende treffer te forceren, maar UVS hield stand.

a.s zaterdag kunnen we weer naar Leiden en wordt er gevoetbald tegen DoCos die op de ranglijst even veel punten heeft als S.V. Honselersdijk.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Ricardo van der Zijden (geel), Bryan de Brabander (-57, Branco Kok), Marcel Bruggeling (A), Tim va der Meer, Leon de Brabander (geel), Youri Riepe, Joey Valstar, Angelo Zwirs, Tom van Veen (geel), Luke Groenenboom (-70 Nick Peters)

Door: Jan de Brabander

Zaal 1 verliest in slotfase
maandag

Afgelopen vrijdag speelde S.V. Honselersdijk haar tweede uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde en ervaren White Stones. Dat White Stones haar thuishaven in Egmond aan Zee heeft liggen, betekende de eerste verre uitwedstrijd: anderhalf uur met de bus naar de kop van Noord Holland. Met een sterk afgeslankte selectie te opzichte van de laatste thuiswedstrijd, ging Honselersdijk het duel met White Stones in met maar 2 veldspelers als wissel, waarvan met de jonge Fahrid Lammouchi een debutant bij S.V. Honselersdijk op dit niveau.

Ongeacht dat S.V. Honselersdijk de strijd met White Stones dapper aanging, over de hele wedstrijd het beste zaalvoetbal speelde en het meest in balbezit was, zat de kracht van White Stones in de ervaring in de zaal. Ook de ruimere bank met 6 fitte en gemotiveerde wissels, waren de Noord Hollanders fysiek en conditioneel te sterk voor het andere oranje waar door de 5-3 eindstand te verklaren was.

S.V. Honselersdijk startte de wedstrijd eigenlijk weer als de 3 eerdere wedstrijden, te afwachtend en slap waardoor men binnen enkele minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Toch herpakte S.V. Honselersdijk zich goed en kwam na een tiental minuten toch lekker in de wedstrijd. Het fysieke spel van White Stones zorgde soms voor verhitte momenten en over de hele wedstrijd een groot aantal gele kaarten, 6 in totaal. Toch moest er tot in begin tweede helft worden gewacht op de 2-1 van Nicky Brouwer. De aansluitingstreffer gescoord door Fahrid Lammouchi zorgde voor een nieuw elan bij de ploeg van Yuri vd Smitte. In deze fase speelde S.V. Honselersdijk White Stones bij vlagen van het kastje naar de muur, wat met nog 7 minuten op de klok zorgde voor 5 overtredingen van White Stones. Het was nu slechts een kwestie van tijd tot S.V. Honselersdijk 'erop en erover' zou gaan...

Misschien had S.V. Honselersdijk na de gelijkmaker met een kleine selectie minder opportunistisch moeten gaan spelen en met de verdediging gesloten op de counter moeten gokken. Maar aan de andere kant leek White Stones rijp voor de slacht. S.V. Honselersdijk bleef de druk opvoeren, maar de beloning in de vorm van de verdiende voorsprong bleef uit. White Stones, wat goed door bleef wisselen, maakte gebruik van de wegvloeiende krachten bij de 6 spelers van S.V. Honselersdijk en wist in de laatste 3 minuten tot 2x toe via een counter naar 4-2 uit te lopen. Kort daarop maakte een van de verdedigers van White Stones de zo nodige 6de overtreding op James Dhanai, en het was James Dhanai die van dichtbij de aansluitingstreffer kon aantekenen uit de toegekende 10 meter trap 4-3.

Met nog anderhalve minuut op de klok probeerde S.V. Honselersdijk met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar dat leverde helaas vlak voor eindsignaal een treffer voor White Stones op, uit weer een goed uitgespeelde counter.

S.V. Honselersdijk verdiende op basis van inzet en vertoonde spel meer dan de 5-3 eindstand, maar moest het afleggen tegen het fysieke spel en de brede bank van White Stones.

Op 27 oktober speelt S.V. Honselersdijk weer thuis. Om 20:30 trapt het dan af in de Sosefhal tegen Zeemacht uit Den Helder.


Foto: Martin van Oostveen

Videoverslag 5-2 overwinning zaal 1
za 14 oktober

Er is weer een videorapportage gemaakt van de met 5-2 gewonnen wedstrijd van zaal 1 van vorige week:

Pub-quiz groot succes
za 14 oktober

Gisterenavonden streden 27 teams voor de felbegeerde eer om de eerste winnaar te worden van de Pub-quiz, georganiseerd door de sponsorcommissie van S.V. Honselersdijk met medewerking van de Quiz-Brothers uit Kwintsheul. De sfeer zat er vanaf het begin goed en er werd door alle teams keihard gewerkt en menig mobieltje maakte gisterenavond overuren om de antwoorden bij elkaar te zoeken. Winnaar werd het team "Lekker Goor" al zat de nummer twee "Ponyclub on Tour" wel zeer dichtbij en moest er zelf een barrage komen wie zich winnaar 2017 mocht noemen.

Naast de pub-quiz werd er rond de klok van 23.00 uur ook nog een verloting gehouden van vijf rondes aan het oude en enige echte Rad gedraaid. De mooie prijzen werden gesponsord door de plaatselijke middenstand en de hoofdprijs (een herenfiets gesponsord door Vincent Vis) ging naar Barry Dukker. Uiteraard was er daarna ook nog een hele gezellige derde helft en kunnen we terugkijken op een hele gezellig avond en de club kan ook weer een mooi bedrag voor de renovatie voor de kleedkamers.

Wij als organisatie willen alle deelnemers, sponsors, kantinevrijwilligers en de Quiz-Brothers bedanken en we gaan dit zeker herhalen volgend jaar.

Sponsorcommissie:
Jack Poot
Robin van Dijk
Paul Groenwegen
Ab van Dijk

Voorbeschouwing UVS - S.V. Honselersdijk
vr 13 oktober

Komende zaterdag staat er voor het eerste elftal een uitwedstrijd op het programma bij UVS. In Leiden gaat de formatie van trainer Piet Boon op zoek naar een positief vervolg op de driepunter van afgelopen zaterdag.

De derde competitiewedstrijd van het seizoen werd na een 0-1 achterstand omgezet in een knappe 2-1 overwinning op Voorschoten'97 door doelpunten van Luke Groeneboom en Angelo Zwirs. De thuisoverwinning was een welkome opsteker, aangezien dit betekende dat Honselersdijk de eerste punten van het seizoen mocht bijschrijven.

Zaterdag wacht een op papier lastige uitwedstrijd bij UVS voor de Honselse formatie. De ploegen troffen elkaar twee maal eerder in de historie, beide wedstrijden speelden zich vorig seizoen af. Zowel uit (3-2) als thuis (1-4) ging de Leidse ploeg er met drie punten vandoor. UVS heeft zich met twee overwinningen op rij goed hersteld van de valse start die zij maakte tegen SVC'08. Door overwinningen op Valken'68 en Die Haghe is de ploeg terug te vinden op de 5e plaats.

Op Sportcomplex de Kikkerpolder gaat het vlaggenschip van Honselersdijk zaterdag op zoek naar de eerste, historische overwinning op UVS. De ploeg hoopt te kunnen rekenen op de steun van haar trouwe supporters!

Adres UVS
Sportcomplex Kikkerpolder
Oegstgeesterweg 4B
2334 BZ Leiden

Week van de scheidsrechter
vr 13 oktober

Deze week is het weer de Week van de Scheidsrechter. Deze week willen wij laten weten dat we enorm trots zijn op onze scheidsrechters!
Want onze scheidsrechters maken het mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten.

We vragen elk team dit jaar de scheidsrechter op een leuke manier in het zonnetje te zetten. Je kunt tijdens en rondom de wedstrijd op bijvoorbeeld 14 oktober de scheidsrechter bedanken op een leuke manier. (Uiteraard kun je dit het gehele seizoen blijven doen!)

We dagen elk team uit om dit op leuke of originele wijze te doen. Foto’s kunnen gemaild worden naar plezierenrespect@svhonselersdijk.nl

Scheidsrechters van SVH bedankt voor jullie inzet!

Speculaaspoppen actie JO13/JO15-selectie!
vr 13 oktober

Ze zijn er weer! Net als de afgelopen jaren zullen de spelers van de JO15 en JO13 selecties speculaaspoppen gaan verkopen.

Met Hemelvaart willen wij namelijk naar een internationaal voetbal toernooi in Hamont, België. Vorig jaar was dit toernooi een groot succes met o.a. de toernooiwinst van JO15-1 en de ontmoeting met voetbalwonder Kylian Mbappé. Om de kosten te dekken, gaan de spelers een verkoopactie houden. De verkoop prijs zal € 5,- per stuk zijn en de opbrengst komt volledig ten goede aan het bekostigen van het toernooi.

Zijn er bedrijven geïnteresseerd in het kopen van wat grotere aantallen om aan hun relaties en/of medewerkers te geven en hier een factuur van willen, kunnen ze contact op nemen via coordinator-d@svhonselersdijk.nl. De spelers zullen binnenkort op pad gaan om deze lekkernij te verkopen! De speculaaspoppen zullen eind november geleverd worden.

Maandagavond 23 oktober: John Blankenstein Foundation in de kantine
di 10 oktober

Bij S.V. Honselersdijk hechten we veel waarde aan respect en plezier op en rondom de voetbalvelden. In het voetbal draait het eigenlijk om drie belangrijke dingen: dat iedereen zichzelf kan zijn, lekker kan presteren op het veld en dat alle spelers op een goede wijze met elkaar omgaan. Voetbal is tenslotte voor iedereen: voor jong en oud, diverse etnische- en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur.

Op maandagavond 23 oktober vindt er in de kantine van S.V. Honselersdijk een thema-avond plaats, geheel in het teken van respect en plezier op en rondom de voetbalvelden. Namens de John Blankenstein Foundation komen Karin Blankenstein, Thijs Smeenk en eredivisie-scheidsrechter Jeroen Manschot om uitleg te geven en te praten over het belang van respect en homo-acceptatie binnen een vereniging. Dit zullen zij doen met korte filmpjes, stellingen en gesprek, waarmee de onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. De deelnemers krijgen handvaten aangereikt waarmee ze acceptatie in de club op actieve wijze kunnen uitdragen.

We nodigen iedereen graag uit voor deze thema-avond in onze eigen kantine, onderstaand de gegevens om in de agenda te noteren!

Datum: maandag 23 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: S.V. Honselersdijk kantine
Voor wie: iedereen

Scheidsrechtersbijeenkomst met Edwin de Graaf
ma 9 oktober

Deze week is de week van de scheidsrechter en in dat kader heeft de Haagse Scheidsrechters Vereniging (HSV) op donderdag 12 oktober een avond georganiseerd met gastspreker Edwin de Graaf.

De avond is niet alleen bedoeld voor leden van de HSV maar zeker ook voor alle clubscheidsrechters. Dus: ben je scheidsrechter en vind je het leuk om de avonturen van een scheidsrechter uit het betaald voetbal te vernemen? Ga aanstaande donderdag dan naar de HSV.

Kleding inzamelactie van JO13 en JO15 jeugd
ma 9 oktober

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018 zullen de JO13- en JO15 selecties van SV Honselersdijk deelnemen aan een internationaal Eurosportring toernooi in Hamont, België .

Om de kosten per deelnemer voor dit toernooi en kamp zo laag mogelijk te houden zullen de spelers van de JO13- en JO15 selecties een kleding inzamel actie gaan doen. Zij zullen hierbij zoveel mogelijk bruikbare kleding, schoenen, gordijnen, dekens/lakens (geen dekbedden of kussens) of ander bruikbaar textiel in gesloten zakken gaan inzamelen.
Voor de ingezamelde kleding ontvangen we als vereniging een mooi bedrag per kg, welke ten goede zal komen voor de bekostiging van het voetbalkamp.

Het eerste kleding inzamel moment is vrijdag 3 november 2017 van 19.00 tot 20.30 uur op de Molenbroeklaan 8 (net over de Middelbroekweg) aan de rechterkant, Van Schie Potlelies.
 Wij als (kamp)leiding zullen hierbij aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen.
De tweede datum zal later nog bekend gemaakt worden.

Gooi uw kleding dus nog niet weg, maar lever deze in op de Molenbroeklaan 8!

Contactpersonen kledingactie:
JO13 (D1/D2): Martin van Schie - 06-5105 6622
JO15 (C1/C2): Roy Hollard - 06-2009 2808

Inschrijving PubQuiz gesloten
ma 9 oktober

Tijdens de PubQuiz van a.s. vrijdag 13 oktober gaan 28 teams strijden om de felbegeerde eer: welk team mag zich een jaar lang het slimste team van S.V. Honselersdijk noemen? Gezien het aantal aanmeldingen is de kans groot dat de PubQuiz een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden!

Zoals eerder vermeld, zal er na de quiz ook een loterij met het traditionele rad plaatsvinden. Uiteraard zijn er bij deze loterij ook prachtige prijzen te winnen en deze prijzen zijn allemaal geschonken door de volgende bedrijven.
Vincent Vis en zn. Tweewielers – Heineken – Bleusport – Avilas Sport Centre – Family Treffers – Bakkerij Erwin Scholtes – Slagerij Aad Groenewegen – De Bloemendijk – ATM Part of Renewi – Voetbal on Tour – Sport 2000 - Aad van Marrewijk – Ab van Dijk

Wat valt er zo al te winnen: Entreekaarten voor diversen wedstrijden in de eredivisie van Feyenoord, Ajax, ADO Den Haag en Borussia Dortmund een uitstapje naar Duitsland, een middagje golfen in Rhoon, van de plaatselijke middenstanders wat lekkers voor bij de koffie, borrel of een bloemetje en als klap op de vuurpijl een Damesfiets ter waarde van € 600,00. De opbrengst van de quiz en loterij gaat in zijn geheel naar de renovatie van de kleedkamers van S.V. Honselersdijk.

De volgende 28 teams gaan strijden voor de eer: FC. Knijpgat, Ponyclub on Tour, Lekker Goor, FC white horse, FC Deutschland einz, De Roosjes, Bestuur SVH, Zaagtafel, Gastvrouwen SVH, Athletic Club de Bilbaco, De Droeftoeters, De Hunselaer, TRVDFP, HW slaat weer toe, Soccer Mammies, De Ploerten, "T Hoopie", Heulse Hooligans, Zeuven min één, The Quizkillers, Vlielander, Zijn wij nu zo slim of jullie zo dom, Studenten Bierologie, Einstein, Harrie's Harem, Quizt niet zoveel, (de dikke) van Dalen, Vis Tweewielers.

Om 20:00 is er ontvangst met koffie en om 20:30 gaat de PubQuiz van start!

Namens de sponsorcommissie,
Ab van Dijk

S.V. Honselersdijk pakt terecht de eerste competitiezege
ma 9 oktober

S.V. Honselersdijk trad zaterdag als gastheer op tegen Voorschoten'97. Beide ploegen hadden elkaar in het seizoen 2000/2001 in de 3e klasse al een keer eerder ontmoet. Voorschoten’97 wist toen tweemaal van de Honselse formatie te winnen. Voorschoten’97 degradeerde verleden jaar uit de 1e klasse en zijn erop gebeten weer snel terug te keren naar de eerste klasse. Voor S.V. Honselersdijk mocht vandaag maar een ding duidelijk zijn en dat was winnen, om die hatelijk 0 weg te werken. Dit werd goed opgepakt door onze jongens en met veel overtuiging werden de eerste 3 punten binnengehaald.

Trainer Piet Boon mistte nog een aantal spelers, waaronder Youri Riepe die zijn laatste wedstrijd uitzit wegens schorsing en Pawel Rubin wegens trouwerij. Ook vaste krachten Branco Kok en Michel van Giesen ontbraken nog vanwege een blessure.

Al gauw bleek dat Voorschoten’97 het initiatief aan de thuisploeg over liet en zich ver liet terugzakken. In de 7e minuut werd op het middenveld balverlies geleden en Voorschoten kreeg zowaar de eerste kans, maar Marcel Bruggeling bracht met een ultieme sliding redding. Deze fase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De beide doelmannen kregen wel schoten te verwerken, maar van echt gevaar was nog geen sprake. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de druk toe op Voorschoten. Enkele mooie aanvallende acties volgden, maar keeper van der Niet was heel attent bij de Dijkse uitvallen. Nadat een goede aanval in de 26e minuut niet tot succes leidde, sloeg Voorschoten in de counter wel toe. Een hard schot via een Honselse speler verraste doelman Boy Zuiderwijk, 0-1. S.V Honselersdijk was hierna even de regie kwijt en het was aan keeper Zuiderwijk te danken dat op dat moment de achterstand niet groter werd. Net voor de rust herpakte S.V. Honselersdijk zich nog en werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. In de 41e minuut was het Tom van Veen die makkelijk langs zijn tegenstander ging en de bal bij de doellijn voor gaf op de vrijstaande Angelo Zwirs. Zijn inzet raakte het lichaam van zijn tegenstander en de bal ging maar net naast. Even later was het randje buitenspel voor Luke Groenenboom, maar scheidsrechter Calvert liet doorspelen daar er weinig gevaar was. Door miscommunicatie werd er door de verdediging van Voorschoten een corner weggegeven. De goed indraaiende corner werd bij de eerste paal resoluut ingetikt door Luke, 1-1. Een terechte score en S.V. Honselersdijk ging met een goed gevoel de rust in.

De 2e helft kwamen de Dijkenaars sterk voor de dag. De voor rust zo solide verdediging van Voorschoten, begon scheurtjes te vertonen. De ruimtes tussen de linies werden groter bij Voorschoten, wat meer ruimte bood voor de Dijkse aanvallers. In de 53e minuut was het Luke Groenenboom die vrij kon opstomen aan de rechterkant. Zijn perfecte voorzet op Tom van Veen was ideaal om in één keer uit te halen, maar Tom liet de bal een keer stuiten en de kans ging voorbij. Zo werd de druk op het doel van Voorschoten opgevoerd. In de 66e minuut weer een mooie aanval over meerdere schijven waar uiteindelijk Tom van Veen werd aangespeeld. Tom zocht de laatste man op, speelde de bal tussen zijn benen door en haalde met rechts uit. Echter de bal sprong via de paal weer het veld in. Even later een van de weinige uitvallen van Voorschoten waarbij hands werd gemaakt en niet voor gefloten werd door scheidsrechter Calvert. De aanval werd goed uitgespeeld, maar een sublieme redding van keeper Boy Zuiderwijk voorkwam een achterstand. Het spel ging nu veel op en neer met nog wel de grootste kansen voor de thuisploeg. Zo werd in de 77e minuut een 3 tegen 1 situatie heel slecht uitgespeeld. Mogelijkheden kwamen er, maar het gladde veld zorgde er ook af en toe voor dat de bal te hard door schoot. In de 85e minuut toch de bevrijding. Een verre bal op de in de diepte sprintende Angelo Zwirs waardoor hij alleen voor de uitlopende doelman van der Niet kwam. Met een keurige lob verschalkte hij de doelman en scoorde de 2-1. Op slag van het einde van de wedstrijd had de stand nog groter kunnen uitvallen waarbij de één tegen twee situatie niet goed werd uitgespeeld. Angelo ging op rechts goed door, maar zijn pass op de geheel vrijstaande Tom van Veen kwam niet goed aan. Maar daar maalde na afloop niemand meer om. S.V. Honselersdijk had zijn eerste overwinning binnen.

Het was trouwens toch een goede dag voor de selectie van S.V. Honselersdijk. Zowel het 1e , 2e , 3e en de A1 wonnen hun wedstrijd.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Nigel Hendriks (-90 Michel van Giesen), Ricardo van der Zijden, Marcel Bruggeling (A), Tim va der Meer (geel), Leon de Brabander, Lars Ammerlaan (-80 Nick Peters), Joey Valstar, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Luke Groenenboom (-70 Marcel Duijvestijn)

Zaal 1 doet aan klantenbinding
ma 9 oktober

Afgelopen vrijdag speelde S.V. Honselersdijk zaal 1 haar tweede thuiswedstrijd. Tegenstander was het tweede team van Hovocubo. In een spectaculaire zaalvoetbalwedstrijd won de Honselse ploeg uiteindelijk met 5-2 nadat het bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan keek.

De gasten uit Hoorn (NH), waarvan het eerste elftal sinds jaar en dag vaste klant is in de Eredivisie, en daar ook nog met regelmaat om het kampioenschap meespeelt. De Honselse ploeg opende haar eerste seizoen in de Eerste Divisie zaal daarmee in haar eerste 3 wedstrijden 3 maal tegen de tweede elftallen van de top 3 in de landelijke Eredivisie zaalvoetbal van het afgelopen jaar. Zoals eerder al aangegeven, zijn dit lastige wedstrijden voor S.V. Honselersdijk, waar je erop mag rekenen dat naast het meetrainen van een tweede elftal als onderdeel van de selectie, regelmatig spelers van het eerste team, of voormalig spelers van het eerste team, meespelen met het tweede elftal.
Na een goede start dit seizoen met de overwinning tegen Marlene 2, en twee weken terug de teleurstellende nederlaag uit in Amsterdam tegen het Knooppunt, moest vrijdag tegen Hovocubo alles uit de kast getrokken worden om een goed resultaat te behalen.

Hovocubo, dat met 2 oud eerste elftal spelers, en met Mohammed el Bouziani die eigenlijk onderdeel uitmaakt van het eerste elftal, was alleen niet van plan om daar aan mee te werken. Toch was het SVH, dat met een grote selectie (12 man totaal), vanaf het eerste moment het heft in handen nam en er vrolijk op los combineerde, met de nodige kansen als gevolg. Toch was het Hovocubo die uit een vrije trap (dwars door de muur) de gasten op 0-1 wist te zetten. S.V. Honselersdijk liet zich niet van de wijs brengen en wist de rust te behouden om geduldig aanval na aanval op te bouwen. Toch moest het de gehele eerste helft met lede ogen aanzien dat de eindpass vaak niet scherp genoeg was. Ook de paal was tot 3 x toe een sta in de weg. En ook beide keepers waren goed op dreef waardoor de 0-1 stand tot de rust op het scorebord bleef.

In de rust was het dan ook een kwestie van de puntjes op de i zetten en met name het aanvalsplan nog eens doornemen en de mannen in het oranje echt op scherp te krijgen voor de tweede helft. Blijkbaar had het verhaal van Yuri vd Smitte een gevoelige snaar geraakt, want in de tweede helft kwam er een ontketend S.V. Honselersdijk uit de kleedkamer.

Dit resulteerde in een voortdurende bestorming en een niet aflatende stroom aan kansen en doelpogingen van de Honselse ploeg. Het was Rachid El Khalifi die een mooie aanval over meerdere schijven afrondde met een prachtige goal ‘achter het standbeen’ langs. Een inschattingsfout tussen verdediging en keeper Rowdy Jansen zorgde echter binnen de minuut alweer voor de 1-2 achterstand. Wat S.V. Honselersdijk eigenlijk al de hele wedstrijd kenmerkte, een bepaalde onverzettelijkheid en geloof in eigen kunnen aan de kant van de thuisploeg, zorgde ervoor dat team, maar ook het publiek, er vol achter gingen staan op jacht ging naar de gelijkmaker en meer.

James Dhanai, scoorde 8 minuten in de tweede helft de meer dan verdiende 2-2, na een strakke knal uit wederom een mooi opgezette aanval. Vanaf dit moment nam S.V. Honselersdijk eigenlijk de wedstrijd helemaal over en kon Hovocubo enkel met af en toe een counter nog enigszins voor gevaar zorgen, zei het sporadisch. Rachid El Khalifi wist daarna met nog 3 minuten spelen, geheel zelfstandig met een sterke individuele actie tussen twee man, de beslissing in de wedstrijd aan te tekenen. 3-2 betekende voor Hovocubo dat ze nog met inbreng van een extra speler, in plaats van de keeper, een gelijkmaker probeerden te forceren. Dit had als gevolg dat SVH bij balovername een lege goal had om in te scoren. Kenan Koseoglu wist hier via een mooi uitgespeelde actie van Amin Marhoub de beslissing in de wedstrijd aan te tekenen en de 4-2 te scoren. In de slotfase van de wedstrijd was het wederom James Dhanai die via een schot vanaf de flank de doelman van Hovocubo kansloos liet en de eindstand van 5-2 aantekende.

Volgende week speelt S.V. Honselersdijk haar 4de wedstrijd dit seizoen in Egmond aan Zee tegen White Stones. Supporters zijn welkom om met de bus mee te gaan naar de kustplaats. Om 18:45 uur wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats van het Honselse sportpark. De kosten bedragen € 5,-- en opgeven kan via zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl

Op 27 oktober speelt S.V. Honselersdijk weer thuis. Om 20:30 trapt het dan af tegen Zeemacht uit Den Helder.
5 treffers Amanda de Kok voor S.V. Honselersdijk zaal dames

De dames van Honselersdijk wonnen na 1-3 bij rust met 3-6 op bezoek bij Ijsselmonde 1. Grote vrouw aan Dijkse zijde was Amanda de Kok zij scoorde maar liefst 5 maal. Inge Versteeg pakte ook nog 1 treffer mee. De dames staan 4e in hun poule en als de onnodige en enige nederlaag tegen Lyra vergeten wordt hadden zij ongeslagen koploper geweest. A.s. woensdag staat voor de dames in de Pijl de belangrijke wedstrijd tegen de nr.2, Nootdorp, op het programma. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt in Naaldwijk.

Foto's: Martin van Oostveen

Meestervoorspeller Sander pakt de leiding
zo 8 oktober

De 2-1 winst van afgelopen zaterdag werd aanzienlijk beter voorspeld dan de voorgaande speelrondes. Meestervoorspeller Sander gaat nu aan kop in het Schaduwcoach klassement

Schaduwcoaches zitten ernaast
za 7 oktober

Geen enkele Schaduwcoach had de 0-2 nederlaag tegen Die Haghe goed voorspeld en er werden in totaal slechts 40 punten verdiend. De Schaduwcoaches hadden een positievere start van de competitie voorspeld. Wat wel blijkt uit het feit dat bijna de helft van de Schaduwcoaches na twee speelrondes nog op nul punten staat. Het Schaduwcoach klassement is weer bijgewerkt en we hopen voor deze zaterdag op een positief resultaat voor ons eerste elftal.

Voorbeschouwing S.V. Honselersdijk - Voorschoten'97
vr 6 oktober

Vorige week kreeg de Honselse formatie de tweede nederlaag van het seizoen te verwerken. In een kansarme wedstrijd tegen Die Haghe ging het vlaggenschip met 0-2 strijdend ten onder. Ondanks een ruime periode waarin de mannen van trainer Piet Boon tegenover 10 man kwamen te staan, wisten de gastheren wederom niet te scoren.

Het nog altijd puntloze S.V. Honselersdijk ontvangt zaterdag degradant Voorschoten’97. De ploeg uit Voorschoten heeft net als Honselersdijk nog geen punt behaald dit seizoen, echter heeft de ploeg er nog maar 1 wedstrijd op zitten. De ouverture van het seizoen ging verloren tegen Die Haghe (2-1). Vorige week werd de wedstrijd tegen SVC'08 afgelast.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag voor het eerst sinds het seizoen 2000/2001, toen Voorschoten’97 tweemaal van de Honselse formatie wist te winnen. Laten we hopen dat deze zaterdag de eerste 3 punten van het seizoen op de Strijphorst blijven!

Prachtige prijzen te winnen tijdens PubQuiz (nog 1 plek over)
do 5 oktober

Voor de PubQuiz van volgende week vrijdag 13 oktober hebben zich inmiddels 29 teams aangemeld. Dat houdt in dat er nog één plaats over is voor een team bestaande uit maximaal 6 personen. Wees er snel bij, de plaats zal vergeven worden aan de eerstvolgende inschrijver!

Zoals eerder vermeld, zal er na de quiz ook een loterij met het traditionele rad plaatsvinden. Uiteraard zijn er bij deze loterij ook prachtige prijzen te winnen en deze prijzen zijn allemaal geschonken.

Wat valt er zo al te winnen: Entreekaarten voor diversen wedstrijden in de eredivisie van Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag, een middagje golfen in Rhoon, van de plaatselijke middenstanders wat lekkers voor bij de koffie of bij de borrel en als klap op de vuurpijl een Damesfiets ter waarde van € 600,00. De opbrengst van de quiz en loterij gaat in zijn geheel naar de renovatie van de kleedkamers van S.V. Honselersdijk.

De volgende teams hebben zich aangemeld: FC. Knijpgat, Ponyclub on Tour, Lekker Goor, FC white horse, FC Deutschland einz, De Roosjes, Bestuur SVH, Zaagtafel, Gastvrouwen SVH, Athletic Club de Bilbaco, De Droeftoeters, De Hunselaer, TRVDFP, HW slaat weer toe, Soccer Mammies, De Ploerten, "T Hoopie", Heulse Hooligans, Zeuven min één, The Quizkillers, Vlielander, Zijn wij nu zo slim of jullie zo dom, Studenten Bierologie, Einstein, Harrie's Harem, Quizt niet zoveel, (de dikke) van Dalen, Family Treffers, Vis Tweewielers.

We wensen alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen op de PubQuiz, tot volgende week vrijdag!
Paul Groenewegen, Robin van Dijk, Jack Poot en Ab van Dijk

Zaal 1 a.s. vrijdag thuis tegen Hovocubo 2
wo 4 oktober

Wat is zwaarder zaalvoetbal of veldvoetbal?
Aanstaande vrijdag 6 oktober om 20:30 trapt het 1e zaalteam af voor de 2e thuiswedstrijd dit seizoen. Tegenstander is Hovocubo 2. Het team uit Hoorn heeft tot op heden 2 wedstrijden nipt verloren. Honselersdijk wist de 1e thuiswedstrijd tegen Marlene 2 met leuk zaalvoetbal te overtuigen, maar kreeg op bezoek bij `t Knooppunt 2 een lesje in effectief zaalvoetbal. S.V. Honselersdijk speelt nu tegen het 3e en laatste 2e team in de poule. Allemaal 2e teams van Eredivisieteams. Het 1e team van Hovocubo neemt momenteel de koppositie in samen met `t Knooppunt in de Eredivisie. Maar goed we hopen dat de mannen van Yuri vd Smitte a.s. vrijdag voor eigen publiek weer willen overtuigen. Wij nodigen u dan ook uit om zaal 1 aan te komen moedigen. De toegang is gratis en u zult zeker geen spijt hebben van uw bezoek. De ingang van de Sosefhal is nu dit seizoen op vrijdagavond, wanneer het 1e team thuis speelt, gewoon de hoofdingang bij het grote parkeerterrein aan de Condorhorst. Ook de grote kantine is dan open!

Wat is zwaarder Zaalvoetbal of veldvoetbal ?
Als speler/speelster in de zaal weet je hoe zwaar zaalvoetbal is. Maar welke variant is nu zwaarder? 11 tegen 11 of 5 tegen 5? Onderzoek wijst het uit.

Een studie in Human Movement Science vergeleek de fysieke en technische gesteldheid die nodig is bij zaalvoetbal en veldvoetbal. De testpersonen speelden 3 verschillende 5v5-wedstrijden (één keer raken, twee keer raken en één potje vrij spel) van 4 minuten en 2 vriendschappelijke wedstrijden van 90 minuten op normaal gras. Na analyse bleek dat bij 5 tegen 5 het aantal gelopen meters per minuut een stuk hoger ligt, maar ook de hoeveelheid sprints, hoeveelheid duels en hoeveelheid balverlies. Ook lag de hartslag gemiddeld een stuk hoger.
Op basis van bovenstaande durft men in het onderzoek te concluderen dat 5v5 zwaarder is dan veldvoetbal. Het is op zich een beetje kort door de bocht, want wat is de definitie van zwaar? 5 tegen 5 een stuk intenser is, maar het slopende van een voetbalwedstrijd is juist dat het 90 minuten duurt. Het is een beetje alsof je High Intensity Training vergelijkt met duurtraining.

Combineren goed voor conditie
In het onderzoek stelt men overigens ook dat je zaalvoetbal goed kunt gebruiken om fitter te worden voor veldvoetbal. Kan jouw conditie wel een upgrade gebruiken, dan is zaalvoetbal i.c.m. met veldvoetbal dus een prima optie voor iedereen.

Wil jij ook deel uitmaken van het nieuwe zaalvoetbalbolwerk in het Westland. Nieuwe leden of vrijwilligers zijn van harte welkom en voor meer info: zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl

Pupil van de week: C-jay Moor
wo 4 oktober

C-jay Moor mag deze zaterdag aftrappen tegen Voorschoten '97. Wij wensen C-jay heel veel plezier toe als pupil van de week!

Naam: C-jay Moor
Leeftijd: 10 jaar
Ik zit op: ‘t Startblok
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Profvoetballer bij Real Madrid
Mijn favoriete profclub is: Real Madrid
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is: Patrick van Schie
Mijn sterkste punten zijn: van afstand schieten
Op welke plaats speel je: Middenveld
Mooiste voetbalmoment is: gescoord vanaf middencirkel
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Tom van Veen

Opdracht voor renovatie 10 kleedkamers verleend aan Verbakel Bouwbedrijf
wo 4 oktober

De renovatie-bouwcommissie, bestaande uit Cor Bouwman, Ab van Dijk, Erik Sosef, Hans Post en ondergetekende, kan melding maken dat de opdracht voor de renovatie van de 10 kleedkamers en de toiletgroepen afgelopen week -na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure en (nu nog) onder financieel voorbehoud- is verleend aan Verbakel Bouwbedrijf. Bij de aanbesteding hebben 4 bouwbedrijven een prijs mogen afgeven voor de uit te voeren werkzaamheden, zoals omschreven in het onder leiding van en door onze adviseur, René Hoek (van HET Architectenbureau), opgestelde bestek.

De inschrijving is uiteindelijk een ‘nek-aan-nekrace’ geworden, waarbij vooraf al bepaald was, mits aan het bestek werd voldaan, dat aan de laagste inschrijver de opdracht verleend zou worden.
Daar Verbakel Bouwbedrijf (weliswaar nipt) de laagste inschrijver bleek te zijn en hun inschrijving ook voldeed aan de beschrijving in het bestek, is de renovatieopdracht –onder voormeld financieel voorbehoud- aan hen verstrekt.

Momenteel zijn we nog in afwachting van de toezegging cq. de beschikking investeringssubsidie sportaccommodaties (2018) van Gemeente Westland, waarbij we 25% van de totale investering in onze accommodatie gesubsidieerd kunnen krijgen. Ook zijn we in afwachting van de garantstelling t.b.v. de bancaire financiering door / via Stichting Waarborgfonds Sport (tezamen met Gemeente Westland).
Wij hopen op korte termijn over beide zaken meer duidelijkheid te krijgen en wanneer deze duidelijkheid er is, zal de aannemer –hopelijk begin november aanstaande- een aanvang met de renovatie-werkzaamheden kunnen gaan maken. Zodra de benodigde duidelijkheid omtrent de financiering er is, zullen we de gebruikers van de te renoveren ruimten ook nader informeren over de uit te voeren werkzaamheden, welke in gedeeltes uitgevoerd zullen worden, en welke gedurende de uitvoering ook tot enige overlast bij gebruikers van deze ruimtes zal (kunnen) leiden.

Voor vragen over een en ander kunnen jullie uiteraard bij de leden van de bouwcommissie terecht.

Met vriendelijke groet, namens de bouwcommissie,
Pieter van Berkel, penningmeester.

Geslaagde vriendinnendag voor jongste voetbalsters
di 3 oktober

Vrijdagmiddag 29 september was er een “vriendinnendag” op S.V. Honselersdijk. Deze middag voor de jeugdige voetbalsters werd georganiseerd door Tineke van Rooijen, coördinator voor het damesvoetbal bij SV Honselersdijk.

Voor deze “vriendinnendag” hadden een achttal meisjes zich aangemeld. Deze meisjes werden door Helene Heemskerk (oud –speelster van ADO Den Haag) en Patrick van Schie (hoofdleider E-jeugd) getraind. De leeftijd van de deelnemende meisjes varieerde van 6 tot 14 jaar. Er werden verschillende techniekoefeningen gedaan, waarna afgesloten werd met een leuk partijspel waarin Helene zelf ook met de meiden meevoetbalde. Na afloop was er nog de mogelijkheid om op de foto te gaan met Helene Heemskerk.

We kunnen terugkijken op een gezellige vriendinnendag. De editie van vrijdag 6 oktober gaat door omstandigheden helaas niet door.

S.V. Honselersdijk niet langs 10tal van Die Haghe
zo 1 oktober

Door: Jan de Brabander

Het wil nog niet echt vlotten met de honselse formatie. Net als verleden week kon de ploeg niet de stempel drukken op de wedstrijd. In deze wedstrijd was de ploeg wel het meest in balbezit, maar van echt gevaar was weinig te merken langs de kant. Beide ploegen gaven weinig weg, maar door foutjes troefde Die Haghe de thuisclub af met 2-0.

S.V. Honselersdijk lijkt naar een moeizame start in de competitie te gaan. Net als verleden week, kwam het ook tegen Die Haghe geen moment in zijn spel. Daarentegen was Die Haghe gebrand op een zege. Ze hadden nog wat af te rekenen uit het verleden. Het begin van de wedstrijd was voor de Dijkenaars. In deze fase werd vooral Tom van Veen gezocht, maar hij kreeg weinig ruimte om iets uit te richten. Toch kwam hij wel in de 6e minuut dichtbij keeper Bas Drost. Tom werd goed aangespeeld in het 16meter gebied en omspeelde zijn directe tegenstander, maar in het doelgebied kon de bal alsnog verwerkt worden voor een corner. Zo leek er geen vuiltje in de lucht voor S.V. Honselersdijk. Van enig gevaar van Die Haghe was nog niets te merken. Die Haghe hield het op verdedigen en probeerde bij balverlies zo snel mogelijk de spitsen aan te spelen. In de 20e minuut werd Tom van Veen vastgehouden en de vrije trap werd ter nauwer nood tot corner verwerkt. Het leek of de formatie van Piet Boon de wedstrijd onder controle had, maar in de 23e minuut mocht Die Haghe zijn eerst corner nemen. De inzet werd in eerste instantie gehouden door keeper Boy Zuiderwijk, maar werd daarna door Sebastiaan van de Starre hard ingeschoten, 0-1. Hier zat een luchtje van buitenspel bij, maar scheidsrechter Kuup negeerde het vlagsignaal van grensrechter Eric Roeten. S.V. Honselersdijk was hierna niet meer bij machte om goede kansen te creëren. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en veel individuele acties liepen op niets uit. Dit had mede te maken dat Die Haghe zijn verdediging helemaal op slot gooide en weinig ruimte gaf voor onze aanvallers. In de 38e minuut kwam de thuisploeg goed weg nadat uit de corner op de lat werd gekopt.

De 2e helft bracht niet het gewenste resultaat waar het publiek eigenlijk naar snakte. Van enige agressie binnen het veld was niets te merken. Die Haghe pakte de zaken wel goed aan en zat er boven op. Zo ging S.V. Honselersdijk dan ook in de 56e minuut in de fout. Fel storend werd de verdediging op de huid gezeten waarbij keeper Boy Zuiderwijk zich genoodzaakt voelde de bal buiten het strafschopgebied weg te koppen. De toegesnelde Laurens Wittmaeckers wist de bal eenvoudig over keeper Zuiderwijk te werken, 0-2. Eigenlijk was dit de genade klap die S.V. Honselersdijk niet meer te boven kwam. Het lukte ook niet nadat even later Die Haghe met 10 man kwam te staan omdat Peter de Kleer weigerde de bal te geven en daarna Leon de Brabander natrapte. Het werd een kat en muis spelletje , maar de bal ging te langzaam rond om het Die Haghe moeilijk te maken. De verdediging lag als een wit cordon voor het doel van Bas Drost. In de laatste paar minuten waren er nog een paar goede mogelijkheden, maar geluk ontbrak.

Zaterdag staat thuis Voorschoten’97 op het programma, de degradant uit de 1e klasse.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Branco Kok (-70, Nigel Hendriks), Ricardo van der Zijden (geel), Marcel Bruggeling (A), Tim van der Meer (geel), Leon de Brabander, Lars Ammerlaan (-75 Frank Vellekoop), Joey Valstar, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Nando Kok

Huisregels Super Saturday 30 september
vr 29 september

Om er morgen op Super Saturday met z'n allen een sfeervolle dag van te maken zijn er enkele huisregels opgesteld die van kracht zullen zijn op het sportpark. Mocht je vragen/opmerkingen hebben over onderstaande regels, kan je deze richten aan bestuur@svhonselersdijk.nl.

- Onder de 18 jaar NIX: jongeren onder 18 jaar die alcohol nuttigen worden naar buiten gestuurd.
- In de kantine geldt een rookverbod: aanwezigen die binnen roken worden naar buiten gestuurd.
- Alle jeugdleden die in de JO13-15-17-19 spelen hebben een persoonlijke clubcard ontvangen, voorzien van naam en geboortedatum. Om na 19.00 uur binnen te kunnen komen, dienen zij hun clubcard én ID bij de ingang te tonen.
- Na 19.00 uur zijn de kinderen onder 11 jaar (JO9-11) niet meer welkom in het gebouw. Zij worden vanaf deze tijd verzocht om naar buiten/naar huis te gaan.
- Om 21.15 uur wordt de laatste ronde geschonken en om 21.30 uur stopt de muziek en gaat het licht aan.

Laten we er met z'n allen een gezellige Super Saturday van maken!

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - Die Haghe
vr 29 september

Vorige week zaterdag beleefde de ploeg van Piet Boon een valse competitiestart. Er werd in de uitwedstrijd bij Valken'68 verloren met 3-0. Kantelpunt in de wedstrijd was de vroege rode kaart voor middenvelder Youri Riepe, waarna de oranjehemden achter de feiten aanliepen.

Op Super Saturday krijgt het eerste elftal de kans om de eerste 3 punten van dit seizoen binnen te slepen, in de wedstrijd tegen Die Haghe. De Haagse ploeg is een oude bekende voor Honselersdijk, gezien de rijke historie tussen de twee clubs. In 1983 kwam Die Haghe voor het eerst op bezoek, met een 2-0 overwinning voor S.V. Honselersdijk als resultaat. De laatste ontmoeting tussen beide teams op Honselse bodem was voor de nacompetitie in seizoen 2015/2016. Mede dankzij een 3-1 overwinning promoveerde Honselersdijk dat seizoen naar de 2e klasse.

Die Haghe wist vorige week als promovendus tegen degradant Voorschoten'97 een 2-1 overwinning neer te zetten. De formatie van Piet Boon zal er dus alles aan moeten doen om de punten op Super Saturday op Sportpark de Strijphorst te houden. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats om 14:30 uur, laten we er met z'n allen een mooie Super Saturday van maken. Tot zaterdag!

Pupil van de Week: Stijn van Ruijven
vr 29 september

Stijn van Ruijven is de eerste Pupil van de Week en mag zaterdag aftrappen voor de wedstrijd met de eerste SuperSaturday van het seizoen. Stijn veel plezier gewenst deze zaterdag!

Naam: Stijn van Ruijven
Leeftijd: 9 jaar
School: Ik zit op Het Startblok
Ik speel in (team): JO11 – 1
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Real Madrid
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is: Alle trainers die ik had vond ik goed
Mijn sterkste punten zijn: Acties maken en verdedigen
Op welke plaats speel je : Rechtsachter
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen we vorig jaar 2-1 wonnen
van ADO Den Haag in de F1.
Favoriete speler: (Ex-speler) Lennart Kester (mijn oom)

Advertentie

Brouwer Bustin