Nieuws

AD Westland: "Niet getreurd, het Kerstrad gaat dit jaar gewoon door"
maandag

Vandaag is het Kerstrad terug te vinden in in de krant! In de rubriek "golfbrekers" van het AD Westland is te lezen hoe het Kerstrad in deze bijzondere periode toch voor een feestelijke stemming in Honselersdijk en omstreken weet te zorgen.

Het Ministerie van Feest legt in het artikel uit dat het juist een mooie uitdaging is om in deze periode toch een evenement te organiseren. Met de speciale KerstKrat wordt het ultieme Kerstrad-gevoel bij de mensen thuis bezorgd. In de thuisbox zit onder meer het speciaal gebrouwen Kerstrad bier, een fles wijn en diverse Kerst-attributen die normaal gesproken door de volle Sosefhal worden verspreid.

Website
In het artikel wordt ook de lancering van de speciale Kerstrad-website besproken. Afgelopen vrijdag is de website www.kerstrad.nl gelanceerd, hierop wordt er toegeleefd en afgeteld naar de grote dag van het Kerstrad. Naast de verkoop van de loten en KerstKratten zijn op de website diverse rubrieken te vinden.

Er wordt hierbij met iedereen rekening gehouden. Zo is er voor de vaste bezoekers een uitgebreide pagina over de historie van het Kerstrad en worden de welbekende dagjesmensen Kerstrad-wegwijs gemaakt met een speciale informatiewijzer.

Het hoofddoel van de website en de organisatie van het Kerstrad is om alle Honselersdijkers in deze tijd zonder voetbal en fysieke evenementen op veilige afstand bij elkaar te brengen: "Allemaal zetten we ons beste beentje voor, we zien het als een uitdaging."

Lees hieronder het gehele artikel over het Kerstrad, dat vandaag in het AD Westland staat.

Kerstrad.nl is live: bestel jouw loten en KerstKrat!
vrijdag

We zijn live! De speciale Kerstrad-website is zojuist officieel gelanceerd. Op de website www.kerstrad.nl is het mogelijk om jouw loten voor het rad en jouw KerstKrat te kopen. Er zullen tijdens het traditionele rad 8 normale en 4 superrondes gedraaid worden door het presentatieduo Rob & Mark, dus zorg dat je op tijd bent met jouw bestelling. OP = OP!

Naast de loten- en KerstKrat-verkoop nemen we iedereen met een oranje (voetbal)hart mee in de intense voorbereiding op het Kerstrad 2020. Voor zowel onze vaste bezoekers als voor de welbekende dagjesmensen zijn er verschillende rubrieken waarin we jullie meenemen naar het ultieme Kerstrad-gevoel. De trouwe bezoekers genieten van een uitgebreide pagina over de Kerstrad-historie, terwijl er voor de dagjesmensen een informatiewijzer te vinden is.

KerstKrat
De KerstKrat is dusdanig ingericht dat er per thuisbox 4 personen kunnen genieten van de Kerstrad-sfeer. In het pakket zitten onder meer het speciaal gebrouwen Kerstrad bier, een heerlijke fles wijn, uitgebreide borrelhapjes van Slagerij Groenewegen, een cadeaubon en wat vitamines. Daarnaast wordt de KerstKrat aangevuld met diverse attributen om er ook thuis een feest van te maken, waaronder de gebruikelijke kerstmutsen.

Let op: er is maar een beperkt aantal KerstKratten beschikbaar! Zorg dus dat je op tijd een KerstKrat bestelt, voor je het weet loop je de thuisbox om te genieten van het ultieme Kerstrad-gevoel mis...

Sponsoring
Een aangepast Kerstrad vraagt ook om aangepaste sponsormogelijkheden. Sterker nog, de sponsormogelijkheden zijn ten opzichte van voorgaande edities van het Kerstrad flink uitgebreid. Het sponsoren voor een geldbedrag, een (super)ronde of prijzen voor het rad blijft net als andere jaren mogelijk.

Nieuw dit jaar zijn de mogelijkheden om het Kerstrad te steunen met bedrukken van attributen in de KerstKratten, reclame in het programmaboekje en/of reclame tijdens de live-uitzending van het Kerstrad. Op onze website leggen we alle sponsormogelijkheden uitgebreid uit. Dit doen we onder het motto: "Steunt u het Kerstrad? Alleen samen houden we het rad draaiende!"

Veelgestelde vragen
Ik heb een prijs gewonnen, wat nu? Ik ben eruit gegooid door de beveiliging, kan ik weer terug naar binnen? Dit is zomaar een greep uit de meest gestelde vragen voor het Kerstrad 2020. Een aangepaste vorm van het Kerstrad zorgt voor een heel scala aan vragen, vragen die we natuurlijk met alle plezier beantwoorden.

We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op onze website gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met het Ministerie van Feest via ministerievanfeest@kerstrad.nl.

Bekijk de zojuist gelanceerde Kerstrad-website snel, we zien je daar!

Morgen om 12:00 uur...
donderdag

Vandaag is het nog precies 1 maand tot het Kerstrad, dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom zal er morgenmiddag om exact 12:00 uur groot nieuws volgen over het Kerstrad. Nadat eerder al bekend werd dat het Kerstrad dit jaar volledig online wordt georganiseerd, volgt nu de volgende stap.

Dit is de stap die door het Ministerie van Feest genomen wordt om het Kerstrad ook online tot een groot succes te maken. Zorg er voor dat je de vrijdagse (digitale) lunchafspraak op je werk afzegt, de hond op een ander tijdstip uitlaat en de boodschappen alvast hebt gedaan. Dit moment wil je niet missen!

We geven alvast een kleine hint: zorg ervoor dat je op tijd bent om 1 van de KerstKratten te binnen te slepen!

Stay tuned, tot morgen 12:00 uur...

KerstKrat: de thuisbox voor het ultieme Kerstrad-gevoel
di 17 november

De organisatie van het Kerstrad heeft de knoop doorgehakt: het Kerstrad wordt volledig online georganiseerd. Het ultieme Kerstrad-gevoel gaan we bij zowel de vaste bezoekers als de dagjesmensen in de woonkamer brengen met de KerstKrat. Dit is de thuisbox waardoor je op zaterdag 19 december optimaal geniet van hét evenement van het jaar.

De KerstKrat is dusdanig ingericht dat er per thuisbox 4 personen kunnen genieten van de Kerstrad-sfeer. In het pakket zitten onder meer het speciaal gebrouwen Kerstrad bier, een heerlijke fles wijn, uitgebreide borrelhapjes van Slagerij Groenewegen, een cadeaubon en wat vitamines. Daarnaast wordt de KerstKrat aangevuld met diverse attributen om er ook thuis een feest van te maken, waaronder de gebruikelijke kerstmutsen.

Kerstrad bier
In de KerstKrat zit onder meer het speciaal gebrouwen Kerstrad bier. Dit bier is speciaal voor het online Kerstrad gebrouwen en smaakt dus ook op z’n best op zaterdag 19 december. Let op: het echte Honselse degustatiebier is niet los verkrijgbaar. Het vloeibare Kerstrad-gevoel is exclusief te proeven door een KerstKrat te bestellen.

Muziekbingo
Tijdens de live-uitzending van het Kerstrad wordt er een muziekbingo georganiseerd, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. In de KerstKrat zitten 4 bingokaarten waarop je jouw favoriete hits af kunt strepen die door de DJ gedraaid worden. Het is ook mogelijk om de bingokaarten los te kopen, maar met de Kerstrad thuisbox heb je ze alvast binnen.

Bestel jouw KerstKrat
Het is vanaf komende vrijdag mogelijk om jouw KerstKrat voor €30 te bestellen, zodat de thuisbox op zaterdag 19 december bij jou thuis wordt bezorgd. Meer informatie over de verkoop van de KerstKrat volgt vrijdag, bij de lancering van de officiële Kerstrad website.

Zorg dat je vrijdag een KerstKrat binnensleept, er is maar een beperkt aantal beschikbaar!

Online vermaak: meer dan 230 deelnemers bij de online bier- & wijnproeverij
zo 15 november

Een avondje vol Honselse gezelligheid. Zo kunnen we de online bier- & wijnproeverij van gisteravond het beste omschrijven. Het online evenement, dat gezamenlijk door S.V. Honselersdijk en Café Bij 't Hof werd georganiseerd, was met meer dan 230 deelnemers een groot succes.

Naast de uitleg over de inhoud van de bier- & wijnpakketten deden de deelnemers ook mee met een quiz en kregen ze een live-optreden van DJ Rob van Veen, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot huiskamer-DJ. Namens de organisatie willen we alle deelnemers bedanken voor de gezelligheid, we hebben van jullie online gezelligheid genoten!

Tot de volgende keer!

Laatste kans om deel te nemen aan de online bier- & wijnproeverij
do 12 november

Het is alleen vandaag nog mogelijk om een bier- en/of wijnpakket te bestellen voor de online bier- & wijnproeverij, die komende zaterdag gezamenlijk door S.V. Honselersdijk en Café Bij 't Hof georganiseerd wordt. Naast de proeverij doen de deelnemers ook mee aan een online quiz en gaan de voetjes van de vloer met DJ Rob van Veen.

Onderstaande bier- en wijnpakketten worden voor de proeverij samengesteld door Café Bij 't Hof:
• Bierpakket
• Wijnpakket witte wijn
• Wijnpakket rode wijn
• Wijnpakket rosé

Naast de bovenstaand genoemde versnaperingen worden de pakketten aangevuld met bijpassende (borrel)hapjes, zodat de deelnemers aan de proeverij niets tekort komen. De pakketten voor de online bier- & wijnproeverij worden samengesteld voor 2 personen en voor 4 personen, en zijn voor €20 per persoon te bestellen.

Bestel jouw pakket uiterlijk donderdagavond
In verband met de voorbereiding van de pakketten is het is tot en met vanavond 23:59 uur mogelijk om jouw bier- en/of wijnpakket te bestellen. Zorg dat je op tijd bent! Je bestelt jouw pakket voor de online proeverij door het bestelformulier via onderstaande link in te vullen.

BESTEL HIER JOUW BIER- OF WIJNPAKKET

Daarnaast is het ook mogelijk om bier- en/of wijnpakketten te bestellen bij Café Bij 't Hof, namelijk door contact op te nemen via +31630005838, info@cafehof.nl of via Facebook Messenger.

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je binnen een dag een bevestigingsmail. In aanloop naar het online evenement van komende zaterdag ontvang je op hetzelfde e-mailadres een e-mail met meer informatie over de manier waarop je online inschakelt voor de ouderwets avondje vol met Honselse gezelligheid.

Blijf thuis, blijf online
We willen alle deelnemers aan dit online evenement vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Het evenement is dusdanig georganiseerd dat je je woonkamer komende zaterdagavond niet hoeft te verlaten. Blijf lekker thuis en laat je online verrassen met de Honselse gezelligheid van de bier- & wijnproeverij, de bijbehorende quiz en het optreden van DJ Rob van Veen.

We zien jullie komende zaterdag om 20:00 uur graag allemaal vanachter jullie beeldscherm terug, tot dan!

Komende zaterdag: DJ Rob van Veen bij jou thuis in de woonkamer
wo 11 november

In een periode zonder evenementen en voetbal zal menig Honselersdijker in het weekend wegdromen en verlangen naar de 'goede oude tijd'. Komende zaterdag maken we dat wegdromen iets gemakkelijker, we brengen namelijk het welbekende Honselse feestje bij jou in je woonkamer!

Tijdens en na afloop van de online bier- & wijnproeverij zal niemand minder dan DJ Rob van Veen live op jouw beeldscherm voor de muziek zorgen. Dit zorgt hoe dan ook voor een feestje bij jou in de woonkamer, dus zorg dat je komende zaterdag op tijd online inschakelt en mis niets van het live optreden!

Heb je nog geen bier- en/of wijnpakket voor de online proeverij besteld? Het is tot en met donderdagavond mogelijk om jouw pakket(ten) te bestellen, dus wees er op tijd bij!

Bestel hier jouw pakket en bezorg jezelf een feestelijke zaterdagavond

Tot zaterdag bij jou thuis in de woonkamer!

Hoofdsponsor Prins Group in het zonnetje gezet
ma 9 november

Afgelopen week kwam onze hoofdsponsor Prins Group met positief nieuws: het bedrijf heeft een overeenstemming bereikt met HAL Investments. Met HAL Investments heeft Prins Group een kapitaalkrachtige partner en een stabiele langetermijn-aandeelhouder erbij om de internationale groeiambities van het bedrijf te kunnen inzetten.

Voor dit positieve nieuws werd de Prins Group in het zonnetje gezet door zowel de club als onze businessclub. Door middel van een taart namens de vereniging en een bos bloemen namens De Club Van Honsel werden de felicitaties overgebracht. Hoogtepunten zijn er tenslotte om te vieren en dat doen we het liefst met elkaar!

De medewerkers van Prins Group hebben genoten van de taart en bedanken de club en DCVH voor de felicitatie. Op naar nog vele (sportieve) hoogtepunten gezamenlijk met onze hoofdsponsor!

Bestel jouw bier- en/of wijnpakket voor de online proeverij uiterlijk donderdagavond
ma 9 november

Heb jij zin om komende zaterdagavond weer ouderwets te genieten van de Honselse gezelligheid uit de kantine of de kroeg? Zorg dan dat je meedoet aan de online bier- & wijnproeverij die zaterdag 14 november gezamenlijk door S.V. Honselersdijk en Café Bij 't Hof wordt georganiseerd. Naast de proeverij wordt er voor de deelnemers ook nog een quiz georganiseerd, kortom: een ouderwets Honsels avondje.

Onderstaande bier- en wijnpakketten worden voor de proeverij samengesteld door Café Bij 't Hof:
• Bierpakket
• Wijnpakket witte wijn
• Wijnpakket rode wijn
• Wijnpakket rosé

Naast de bovenstaand genoemde versnaperingen worden de pakketten aangevuld met bijpassende (borrel)hapjes, zodat de deelnemers aan de proeverij niets tekort komen. De pakketten voor de online bier- & wijnproeverij worden samengesteld voor 2 personen en voor 4 personen, en zijn voor €20 per persoon te bestellen.

Bestel jouw pakket uiterlijk donderdagavond
In verband met de voorbereiding van de pakketten is het is tot en met donderdagavond mogelijk om jouw bier- en/of wijnpakket te bestellen. Je bestelt jouw pakket voor de online proeverij door het bestelformulier via onderstaande link in te vullen.

BESTEL HIER JOUW BIER- OF WIJNPAKKET

Daarnaast is het ook mogelijk om bier- en/of wijnpakketten te bestellen bij Café Bij 't Hof, namelijk door contact op te nemen via +31630005838, info@cafehof.nl of via Facebook Messenger.

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je binnen een dag een bevestigingsmail. In aanloop naar het online evenement van komende zaterdag 14 ontvang je op hetzelfde e-mailadres een e-mail met meer informatie over de manier waarop je online inschakelt voor de ouderwets avondje vol met Honselse gezelligheid.

Blijf thuis, blijf online
We willen alle deelnemers aan dit online evenement vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Het evenement is dusdanig georganiseerd dat je je woonkamer op zaterdagavond 14 november niet hoeft te verlaten. Blijf lekker thuis en laat je online verrassen met de Honselse gezelligheid van de bier- & wijnproeverij en de bijbehorende quiz.

We zien jullie komende zaterdag om 20:00 uur graag allemaal vanachter jullie beeldscherm terug, tot dan!

Lid van Verdienste en jubilaris alsnog in het zonnetje gezet
za 7 november

Tijdens de online Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van vrijdag 30 oktober jongstleden werd Gerrit van der Meer aan de leden voorgedragen als Lid van Verdienste. Gerrit is onder meer jarenlang scheidsrechter geweest bij S.V. Honselersdijk, in die periode heeft hij de wedstrijden met plezier in goede banen geleid. Aangezien alle digitaal aanwezige leden met het voorstel instemden, werd Gerrit ter plekke op de hoogte gesteld van zijn benoeming tot Lid van Verdienste.

Helaas was Gerrit niet in staat om op dat moment naar de club te komen voor het bijbehorende speldje, maar deze week heeft Gerrit alsnog het speldje in ontvangst mogen nemen. Het vaste jubilarissen-duo, voorzitter Erik Sosef en directeur bedrijfsvoering Ab van Dijk, brachten een bezoek om Gerrit alsnog in het zonnetje te zetten met het speldje en de traditionele bos bloemen.

Daarnaast brachten Erik en Ab ook nog een bezoek aan Siem Herrewijnen, inmiddels 26 jaar lid van de club en in een eerder stadium al benoemd tot Lid van Verdienste. Vorig seizoen heeft Siem het speldje voor zijn 25-jarige lidmaatschap niet ontvangen, vandaar dat Siem afgelopen week alsnog het speldje en de bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

We willen beide heren nogmaals feliciteren met de benoeming tot Lid van Verdienste en het behaalde jubileum!

Zaterdag 14 november: Online bier- & wijnproeverij
vr 6 november

Na de eerder georganiseerde online pubquiz en "Waar valt de bal?" is het in de tweede voetballoze periode van dit jaar tijd voor een nieuw online evenement. Op zaterdagavond 14 november om 20:00 uur organiseren S.V. Honselersdijk en Café Bij 't Hof een online bier- en wijnproeverij, in combinatie met een online quiz. Hieronder lees je hoe jouw zaterdagavond er op 14 november uit komt te zien!

Het ultieme kantine- en kroeggevoel is een groot gemis in deze tijd, vandaar dat het hoog tijd is om de Honselse gezelligheid bij de deelnemers thuis in de woonkamer te brengen. Voor €20 per persoon beschik je op zaterdag 14 november over een bier- of wijnpakket voor 2 of 4 personen, dat is alles wat je nodig hebt om op afstand ouderwets een avondje met elkaar te genieten.

Bier- & wijnpakketten
Voor de online bier- & wijnproeverij worden er speciale bier- en wijnpakketten samengesteld door Café Bij 't Hof. Naast de speciale versnaperingen zitten er diverse bijpassende (borrel)hapjes in de pakketten, die te bestellen zijn voor 2 of 4 personen. De wijnliefhebbers hebben de keuze uit witte wijn, rode wijn of rosé.
Tijdens de proeverij krijgen de deelnemers uitgebreid uitleg over de speciaalbieren, wijnen en (borrel)hapjes die in het pakket zitten. Naast de uitleg doen alle deelnemers mee aan een online quiz, waardoor het nog wel eens een fanatieke avond kan gaan worden!

De pakketten zijn op zaterdag 14 november af te halen bij Café Bij 't Hof, maar je kunt er ook voor kiezen om je bierpakket tegen een extra tarief van €5,00 thuis te laten bezorgen.

Bestel jouw bier- of wijnpakket nu!
Het is mogelijk om jouw bier- en/of wijnpakket voor €20 per persoon online te bestellen via onderstaand formulier. Zorg ervoor dat je alle benodigde gegevens invult. Indien je jouw pakket graag thuis wil laten bezorgen, zorg dan dat je het juiste adres opgeeft waar je op zaterdag 14 november deelneemt aan de proeverij.

BESTEL HIER JOUW BIER- OF WIJNPAKKET

Daarnaast is het ook mogelijk om bier- en/of wijnpakketten te bestellen bij Café Bij 't Hof, namelijk door contact op te nemen via +31630005838, info@cafehof.nl of via Facebook Messenger.

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je binnen een dag een bevestigingsmail. In aanloop naar het online evenement op zaterdag 14 november ontvang je op hetzelfde e-mailadres een e-mail met meer informatie over de manier waarop je online inschakelt voor de ouderwets avondje vol met Honselse gezelligheid.

Blijf thuis, blijf online
We willen alle deelnemers aan dit online evenement vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Het evenement is dusdanig georganiseerd dat je je woonkamer op zaterdagavond 14 november niet hoeft te verlaten. Blijf lekker thuis en laat je online verrassen met de Honselse gezelligheid van de bier- & wijnproeverij en de bijbehorende quiz.

We zien jullie graag allemaal vanachter jullie beeldscherm terug op zaterdagavond 14 november om 20:00 uur, tot dan!

Rabo ClubSupport levert €3.848,93 op voor S.V. Honselersdijk
do 5 november

In de maand oktober was het voor Rabobank klanten mogelijk om een stem uit te brengen tijdens de Rabo ClubSupport actie. Tijdens de actie zijn er veel mensen met een oranje (voetbal)hart geweest die een stem hebben uitgebracht op onze club. Elke stem zorgde er hierbij voor dat er een extra bedrag namens de Rabobank aan onze vereniging gesponsord wordt.

In totaal heeft de Rabo ClubSupport actie voor S.V. Honselersdijk een prachtig bedrag van €3.848,93 opgeleverd. We willen iedereen die op onze vereniging heeft gestemd bedanken voor zijn/haar bijdrage aan dit mooie bedrag. Voor dit bedrag zal uiteraard een mooie bestemming gekozen worden, waardoor alle leden profijt hebben van de door Rabobank in het leven geroepen actie.

Om de actie op een leuke manier af te sluiten heeft de Rabobank een speciale video geplaatst voor iedereen die op S.V. Honselersdijk heeft gestemd. Bekijk de video hieronder:

Video Rabobank voor S.V. Honselersdijk

Nogmaals dank aan iedereen die in deze moeilijke periode zijn/haar steentje bijdraagt aan de club door een stem uit te brengen tijdens de Rabo ClubSupport actie!

Verslag van de online Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
ma 2 november

Afgelopen vrijdagavond, 30 oktober, vond de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van S.V. Honselersdijk plaats. Door de geldende corona-maatregelen ging deze JAL de geschiedenisboeken in als de eerste online JAL van onze vereniging. Via een digitale Zoom-meeting werd de vergadering door de geïnteresseerde leden bijgewoond, zodat de JAL op een verantwoorde manier zijn doorgang vond.

Zoals bij iedere editie van de ledenvergadering werd de opening verzorgd door voorzitter Erik Sosef, inclusief een minuut stilte voor de leden die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Na het woord van de voorzitter was het de beurt aan secretaris Ingrid Kortekaas om het jaarverslag voor te dragen aan de digitaal aanwezige leden. Met behulp van enkele kenmerkende attributen vatte Ingrid het afgelopen seizoen samen. Zoals door Ingrid verwoord mogen we als club trots zijn op onze leden, vrijwilligers en sponsoren, gezien de wijze waarop we gezamenlijk deze moeilijke (soms voetballoze) tijd doorstaan.

Penningmeester Pieter van Berkel lichtte voor de pauze het financieel jaarverslag van seizoen 2019-2020 toe. Hierin blijkt dat de club momenteel het hardst getroffen wordt door de sluiting van de kantine als gevolg van de corona-maatregelen. Zoals bij nagenoeg iedere vereniging is de kantine-opbrengst één van de belangrijkste inkomstenstroom, waardoor het gemis van de geopende kantine ook op dit manier zichtbaar is. Door diverse initiatieven zoals de teruggave van salarissen en vrijwilligersvergoedingen door vrijwilligers & trainers en de organisatie van verschillende online evenementen wordt er het maximale aan gedaan om het gemis van de kantine te compenseren.

De Raad van Advies en Toezicht had in de persoon van Jerry van der Meer een videoboodschap ingesproken om de visie van de RvAT toe te lichten. De RvAT kan zich vinden in het gevoerde beleid van het bestuur. Aangezien er een grote onzekerheid wacht door het heersende coronavirus, werd er geen concreet advies gegeven door de RvAT. Overigens heeft René Hoek afscheid genomen als lid van de RvAT.
Namens De Drie Essen nam Cor Bouwman afscheid tijdens de JAL, terwijl zijn opvolger Bas Helleman geïntroduceerd werd door voorzitter Erik Sosef. We bedanken hierbij Cor en René nogmaals voor de inzet en wensen Bas Helleman veel succes en plezier toe.

In de week voorafgaande aan de JAL zijn voorzitter Erik Sosef en directeur bedrijfsvoering Ab van Dijk op pad geweest om de jubilarissen die maar liefst 50 jaar lid zijn het bijbehorende speldje te overhandigen. Ben van Eijk, Cor van der Meer, Frans van Dijk, Peter de Bruin, Koos Ophorst en Cees Kuijvenhoven hebben het speldje en de bos bloemen in ontvangst genomen. Alle jubilarissen waren zichtbaar blij verrast met het bezoek van Erik en Ab, inclusief het jubileum-speldje.

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd Gerrit van der Meer voorgedragen als Lid van Verdienste. Alle digitaal aanwezige leden stemden hiermee in, waarna Gerrit telefonisch op de hoogte werd gebracht. Helaas was Gerrit niet in staat om tijdens de JAL naar het clubgebouw te komen voor zijn benoeming tot Lid van Verdienste, maar uiteraard zal dit tijdens een latere aangelegenheid alsnog voltrokken worden.

Tevens werd tijdens de JAL nog een huldiging van een jubilaris ingehaald. Arno Koppenol, aanwezig in het clubgebouw als lid van de RvAT, werd enigszins verlaat in het zonnetje gezet voor zijn 40-jarige lidmaatschap.

De overige jubilarissen konden helaas door de geldende corona-maatregelen niet in het spreekwoordelijke zonnetje gezet worden. Uiteraard halen we dit feestelijke moment in wanneer de situatie zich daar weer voor leent, hiervoor zullen de jubilarissen te zijner tijd een uitnodiging ontvangen.

Aan het einde van de vergadering werden de vooraf en tijdens de vergadering ingezonden vragen behandeld en beantwoord door het bestuur. Daarnaast was er een speciaal dankwoord voor Richard Guttenberg voor het mogelijk maken van de digitale JAL.

Ten slotte werd de JAL afgesloten door de voorzitter, waarbij de wens werd uitgesproken om elkaar weer gezond en wel terug op de club terug te zien indien dit weer is toegestaan.

Coronaregels vanaf donderdag 15 oktober
za 31 oktober

Nu de coronaregels vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur weer zijn aangescherpt, volgen hier de nieuwe coronaregels die vanaf donderdag 15 oktober 2020 gelden bij S.V. Honselersdijk. Laten we er met elkaar voorzorgen dat we ons allemaal houden aan deze coronaregels die voorlopig zijn vastgesteld voor de afgekondigde vier weken.

• Vanaf donderdag 15 oktober kan er alleen getraind of onderlinge wedstrijden gespeeld worden door de jeugd tot 18 jaar.
• Dit kan op de trainingsavonden maandag t/m donderdag tot uiterlijk 21.00 uur.
• Dit kan ook op zaterdag vanaf 8.30 uur tot 13.00 uur.
• Een iedere team of elftal tot 18 jaar die hier gebruik van wenst te maken moet dit van tevoren aanmelden bij directie@svhonselersdijk.nl
• De kantine, ontvangstkamer en kleedkamers zijn gesloten voor alle gebruikers van het sportpark en de Sosefhal.
• Het is niet mogelijk dat vanaf 18 jaar groepjes van vier gaan trainen op ons sportpark of in de Sosefhal.

Voor vragen en of opmerkingen kunnen jullie een e-mail sturen naar directie@svhonselersdijk.nl of bellen met Ab van Dijk 06-52022350.

Bestuur en directie S.V. Honselersdijk, 14 oktober 2020

Het grote aftellen is begonnen: nog 50 dagen...
vr 30 oktober

Het grote aftellen is begonnen! Vandaag is het op de kop af nog 'maar' 50 dagen tot het Kerstrad, hét jaarlijkse evenement waar iedereen met een oranje (voetbal)hart naar uitkijkt. Dit jaar zal het Kerstrad op zaterdag 19 december helaas in een aangepaste vorm plaats moeten vinden in verband met de corona-maatregelen, maar dat het Kerstrad doorgaat is een ding dat zeker is!

De organisatie is achter de schermen druk bezig om een corona-proof editie van het Kerstrad te ontwikkelen. Binnenkort volgt er meer informatie over hoe de speciale editie van het Kerstrad eruit komt te zien, maar we kunnen alvast wat zorgen bij jullie wegnemen.

Tijdens de eerder georganiseerde persconferentie uitte voorzitter Erik Sosef zijn zorgen over de verspreiding van de Kerstradkriebels door Honselersdijk en omstreken. Echter blijkt uit de eerste metingen dat de aankondiging over het doorgaan van het Kerstrad z'n vruchten heeft afgeworpen. De Kerstradkriebels verspreiden zich weer ouderwets door het dorp, sterker nog: op sommige plekken begint het weer naar paling te ruiken!

Dit toont maar weer eens aan dat er niets is dat het Kerstrad af kan stoppen. De Kerstrad-gekte waar iedere Honselersdijker al vroeg mee in aanraking is gekomen, blijkt sterker te zijn dan iedere andere gebeurtenis die viraal om zich heen kan grijpen. Hoe sterk de Honselse gezelligheid is, zullen we op zaterdag 19 december gaan zien: over 50 dagen zal de Kerstrad-gekte weer tot het jaarlijkse hoogtepunt oplopen.

Tot die tijd willen we alle leden, vrijwilligers, sponsoren, toeschouwers, maar zeker ook de welbekende dagjesmensen vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Alleen op die manier houden we de hoop op een zo uitgebreid mogelijk Kerstrad levend, alleen samen houden we het rad draaiende.

Kijk hieronder de persconferentie nog een keer terug:


Komende vrijdag: online Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
do 29 oktober

Komende vrijdagavond 30 oktober vindt om 20:00 uur de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) van S.V. Honselersdijk plaats. Door de geldende corona-maatregelen is het helaas niet mogelijk om met alle leden bijeen te komen in ons clubgebouw.

Hierdoor kent de JAL een primeur, aangezien de vergadering voor het eerst in de clubgeschiedenis online georganiseerd wordt. Aangezien de club een grote waarde hecht aan de JAL, brengen we dit jaar de JAL bij alle Honselersdijkers met een oranje (voetbal)hart in de woonkamer.

Hierbij willen we alle leden van harte uitnodigen om komende vrijdagavond om 20:00 uur digitaal in te schakelen. Het is voor het bijwonen van de vergadering verplicht om je van tevoren aan te melden, hieronder lees je meer over het digitaal vergaderen en de manier waarop je je kunt aanmelden.

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Online inschakelen, hoe werkt dat?
Doordat er digitaal vergaderd wordt, zal het alleen mogelijk zijn om digitaal in te schakelen. Nadat je je volgens de hieronder omschreven stappen aangemeld hebt voor de JAL, ontvang je voorafgaand aan de JAL meer informatie over de manier waarop de vergadering te volgen is.

Aanmelden
Het aanmelden voor de JAL kan op 2 manieren. Ten eerste is het mogelijk om je via onderstaand digitale inschrijfformulier aan te melden voor de JAL. Hierbij dien je slechts je naam en e-mailadres achter te laten, op dit e-mailadres zal je de benodigde informatie ontvangen om op vrijdagavond 30 oktober digitaal in te schakelen.

Meld je hier aan voor de JAL van S.V. Honselersdijk

Daarnaast is het ook mogelijk om je aan te melden door een e-mail te sturen naar Ab van Dijk (directie@svhonselersdijk.nl), geef in de e-mail het gewenste e-mailadres op waarop je de benodigde informatie wil ontvangen.

Vragen voor de JAL
Zoals gebruikelijk is het mogelijk om vragen te stellen aan het bestuur, echter willen we jullie dit jaar vragen om dit zoveel mogelijk voorafgaand aan de JAL te doen. Bij het aanmelden via het inschrijfformulier is het mogelijk om je vragen te stellen.
Daarnaast zal het tijdens de vergadering ook mogelijk zijn om inhoudelijke vragen te stellen door middel van de chatfunctie die bij de vergadering inbegrepen is.

In aanloop naar de JAL zullen alle aangemelde leden het jaarverslag per mail toegestuurd krijgen.

We rekenen op de meewerking van jullie allen, aangezien het organiseren van een digitale Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering ook voor het bestuur een (nieuwe) uitdaging is. Mocht je nog overige vragen en/of opmerkingen hebben over de JAL 2020/2021 van S.V. Honselersdijk, kun je terecht bij Ab van Dijk via directie@svhonselersdijk.nl.

BREAKING: Kerstrad 2020 gaat door!
do 22 oktober

Tijdens de speciaal ingelaste persconferentie heeft het Ministerie van Feest dinsdagavond een belangrijke aankondiging gedaan: het Kerstrad 2020 gaat door! De vorm waarin het Kerstrad dit jaar plaats zal vinden is afhankelijk van de op dat moment geldende corona-maatregelen, maar het staat vast dat hét jaarlijkse evenement doorgaat.

Voorzitter Erik Sosef gaf dinsdagavond aan zich zorgen te maken over de Kerstradkriebels in Honselersdijk en omstreken. Normaliter is oktober de maand dat de Kerstradkriebels om zich heen grijpen in het dorp, met als epicentrum onze voetbalvereniging. Dit jaar blijkt echter, mede door het uitblijven van de vele sociale contactmomenten, dat de Kerstradkriebels zich minder snel verspreiden.

Om ervoor te zorgen dat er in de komende 2 maanden alsnog een ware Kerstrad-koorts losbarst in ons dorp heeft het Ministerie van Feest dinsdag aan alle onzekerheid een eind gemaakt. Het Kerstrad is voor vele Honselersdijkers een feest waar zij zich aan vast kunnen klampen in de donkere dagen voor Kerst. Het definitief doorgaan van het Kerstrad kan daarom ook als het licht aan het einde van de donkere tunnel gezien worden.

Uiteraard is het ideaalplaatje nog steeds een fysiek Kerstrad waarbij er een (beperkt) aantal bezoekers zijn toegestaan in de Sosefhal. Echter ligt het in de lijn der verwachting dat dit gezien de corona-maatregelen niet mogelijk is. Vandaar dat het Ministerie van Feest zich de komende tijd achter de schermen zal buigen over een online editie van het grootste evenement in Honselersdijk en omstreken.

Begin december zal er via de social media kanalen van S.V. Honselersdijk meer bekendgemaakt worden over de vorm waarin het Kerstrad door zal gaan. Tot die tijd willen we alle leden, vrijwilligers, sponsoren, toeschouwers, maar zeker ook de welbekende dagjesmensen vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Alleen op die manier houden we de hoop op een fysiek Kerstrad levende, alleen samen houden we het rad draaiende.

Heb je de persconferentie gemist of wil je deze nogmaals terugzien? Je kijkt de persconferentie hieronder terug!

Keepersdag verplaatst naar nader te bepalen datum
wo 21 oktober

Vandaag zou eigenlijk de Westlandse Keepersdag plaatsvinden op ons sportpark. Helaas is het door de aangescherpte corona-maatregelen niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren, waarbij veel keeperstalenten van buiten onze vereniging ingeschreven stonden.

Om de veiligheid en gezondheid van eenieder te kunnen garanderen, is besloten om de Westlandse Keepersdag te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Waarschijnlijk zal de keepersdag verplaatst worden naar de voorjaarsvakantie, maar hierover volgt later meer informatie op onze website en social media kanalen.

Zorg dat je morgenavond op tijd inschakelt...
ma 19 oktober

Afgelopen donderdag werd een speciale persconferentie aangekondigd, waarin morgenavond een belangrijke mededeling gedaan zal worden aan alle Honselersdijkers met een oranje (voetbal)hart. Sinds de aankondiging draait de geruchtenmolen op volle toeren, want wat wordt er morgenavond verteld op de persconferentie?

Blijft voorzitter Erik Sosef nog een extra jaar aan als voorzitter van onze club? Gaat het Kerstrad dit jaar niet door? Staat er een zeer bijzondere aanwinst te wachten om na de corona-stop bij ons eerste elftal aan te sluiten? Dit is zomaar een greep uit de vele reacties die de aankondiging heeft opgeroepen. Helaas kunnen we momenteel nog niets onthullen over de boodschap die morgenavond overgebracht zal worden aan alle leden, vrijwilligers en supporters van onze club.

Zorg er daarom voor dat je morgen om 19:00 uur inschakelt op de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk, zodat je niets mist van de belangrijke mededeling.

Stay tuned, tot morgenavond!

Herinnering: stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
vr 16 oktober

Onze vereniging doet ook dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Tot en met 25 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

JAL op vrijdag 30 oktober online: meld je aan!
vr 16 oktober

Op vrijdagavond 30 oktober vindt de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) van S.V. Honselersdijk plaats. Door de geldende corona-maatregelen is het helaas niet mogelijk om met alle leden bijeen te komen in ons clubgebouw.

Hierdoor kent de JAL een primeur, aangezien de vergadering voor het eerst in de clubgeschiedenis online georganiseerd wordt. Aangezien de club een grote waarde hecht aan de JAL, brengen we dit jaar de JAL bij alle Honselersdijkers met een oranje (voetbal)hart in de woonkamer.

Hierbij willen we alle leden van harte uitnodigen om op vrijdagavond 30 oktober digitaal in te schakelen. Het is voor het bijwonen van de vergadering verplicht om je van tevoren aan te melden, hieronder lees je meer over het digitaal vergaderen en de manier waarop je je kunt aanmelden.

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Online inschakelen, hoe werkt dat?
Doordat er digitaal vergaderd wordt, zal het alleen mogelijk zijn om digitaal in te schakelen. Nadat je je volgens de hieronder omschreven stappen aangemeld hebt voor de JAL, ontvang je in de week voorafgaand aan de JAL meer informatie over de manier waarop de vergadering te volgen is.

Aanmelden
Het aanmelden voor de JAL kan op 2 manieren. Ten eerste is het mogelijk om je via onderstaand digitale inschrijfformulier aan te melden voor de JAL. Herbij dien je slechts je naam en e-mailadres achter te laten, op dit e-mailadres zal je de benodigde informatie ontvangen om op vrijdagavond 30 oktober digitaal in te schakelen.

Meld je hier aan voor de JAL van S.V. Honselersdijk

Daarnaast is het ook mogelijk om je aan te melden door een e-mail te sturen naar Ab van Dijk (directie@svhonselersdijk.nl), geef in de e-mail het gewenste e-mailadres op waarop je de benodigde informatie wil ontvangen.

Vragen voor de JAL
Zoals gebruikelijk is het mogelijk om vragen te stellen aan het bestuur, echter willen we jullie dit jaar vragen om dit zoveel mogelijk voorafgaand aan de JAL te doen. Bij het aanmelden via het inschrijfformulier is het mogelijk om je vragen te stellen.
Daarnaast zal het tijdens de vergadering ook mogelijk zijn om inhoudelijke vragen te stellen door middel van de chatfunctie die bij de vergadering inbegrepen is.

In aanloop naar de JAL zullen alle aangemelde leden, vrijwilligers sponsoren en supporters het jaarverslag per mail toegestuurd krijgen.

We rekenen op de meewerking van jullie allen, aangezien het organiseren van een digitale Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering ook voor het bestuur een (nieuwe) uitdaging is. Mocht je nog overige vragen en/of opmerkingen hebben over de JAL 2020/2021 van S.V. Honselersdijk, kun je terecht bij Ab van Dijk via directie@svhonselersdijk.nl.

Komende dinsdag: belangrijke mededeling om 19:00 uur
do 15 oktober

Komende dinsdagavond zal om 19:00 uur een belangrijke mededeling plaatsvinden, die een grote impact zal hebben voor alle Honselersdijkers met een oranje (voetbal)hart. De belangrijke persconferentie zal middels een speciaal ingelaste uitzending live te volgen zijn op onze Facebook-pagina.

Helaas kunnen we momenteel nog niets onthullen over de boodschap die komende dinsdagavond overgebracht zal worden aan alle leden, vrijwilligers en supporters van onze club. Zorg er daarom voor dat je komende dinsdagavond om 19:00 uur inschakelt op de Facebook-pagina van S.V. Honselersdijk, zodat je niets mist van de belangrijke mededeling.

Stay tuned, tot dinsdagavond!

Eerste 3 punten voor S.V. Honselersdijk 2
wo 14 oktober

Afgelopen zaterdag mocht S.V. Honselersdijk 2 zich opmaken voor een belangrijke zaterdag. Deze zaterdag was de 4de speelronde van de competitie en Honselersdijk had tot dusver nog geen punten behaald. Lisse 2 was de tegenstander, een bekende ploeg waar we al wat jaartje tegen spelen.

Andere jaren was dit het 3de elftal van Lisse maar omdat Lisse dit jaar gebruikt maakt van een onder 21-team zijn de elftallen van de senioren een positie opgeschoven. Het elftal dat zaterdag te wachten stond heeft een wat oudere leeftijd dan de andere ploegen in onze competitie. Deze ervaren oud-eerste elftal spelers van Lisse doen al jaren mee op 1ste klasse niveau.

We startten rond 11:00 uur met de warming-up en om 11:30 werd er afgetrapt op veld 2. Nouja, warming-up... Alleen Honselersdijk wilde de spieren alvast los maken, Lisse daarentegen vond het niet nodig om een warming-up te doen.

Honselersdijk begon erg scherp en gretig aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel een voorsprong. Lars opende naar de andere kant van het veld op de vrijgelopen Branco. Branco wist met een keurige voorzet Luke te bereiken die deze kans niet onbenut liet gaan. Paar minuten later was het die zelfde Luke die een man aan de zijkant passeerde en de ingelopen Max (Onnie) vrij zag staan. Max kon de bal nog net aantikken met zijn punter en de bal belandde door de benen van de keeper het goal in.
2-0 binnen 6 minuten is een droom start voor trainer Frank en zijn mannen. Want Honselersdijk weet ook: hoe langer het spannend blijft tegen deze oudere mannen, hoe lastiger het wordt. Lisse wist een aansluitingstreffer te maken door een vrije trap van een meter of 20 perfect de kruising in te krullen.
Net voor rust breidde Honselersdijk de stand weer uit. Lars kon via het middenveld een combinatie aangaan met Luke en kreeg de bal terug randje 16. Lars haalde uit en wist de 3-1 op het scorebord te zetten.

In de tweede helft was het de taak om weer scherp de beginnen en de score te vergroten. En dat gebeurde: Brent, die centraal achterin stond, kon opkomen met de bal. Na een mooie voorzet kon Luke binnentikken met zijn hoofd, 4-1! Niet veel later stond ook de 5-1 op het scorebord. De ingevallen Youri wist met een steekpass Lars te vinden die na een kapbeweging de keeper wist te passeren. Na de 5-1 kreeg Honselersdijk alle ruimte en volgde er nog vele kansen. Branco wist 2 van deze kansen eenvoudig te verzilveren en schreef de 6-1 en 7-1 op zijn naam. In de laatste paar minuten van de wedstrijd kon Lisse nog wat terug doen. Na een afstandsschot van buiten de 16 belandde de bal achter keeper Stijn.

De eerste 3 punten zijn een feit na een goede overwinning. Helaas zijn dit voorlopig ook de laatste punten, aangezien er door de aangescherpte corona-maatregelen voorlopig niet gevoetbald zal worden. We zien jullie graag weer langs de lijnen terug indien de maatregelen het weer toelaten om te voetballen!

Wedstrijd om snel te vergeten
ma 12 oktober

S.V. Honselersdijk verloor verdiend van het fysiek sterke Die Haghe met 3-1. Zeker in de eerste helft had het weinig te vertellen. De tweede helft bracht wel meer vuurwerk, maar het was te laat om de achterstand ongedaan te maken.

De derby S.V. Honselersdijk tegen Die Haghe staat al jaren garant voor spektakel en intense strijd. Maar in de begin fase was er nog niet veel sprake van een echte derby. S.V. Honselersdijk zakte in en liet Die Haghe het spel maken. Die Haghe bouwde een veldoverwicht op en creëerde kansen en mogelijkheden. Het gaf de thuisploeg ook niet de gelegenheid om snel om te schakelen.

Trainer Andre Lourens mistte centrale verdediger Michel van Giesen wegens een blessure en voor Kevin Bogaards was deze keer geen basisplaats.

Het was Die Haghe die de toon zette in de eerste helft. Vooral de behendige Phiras Chehoudi zorgde voor veel gevaar bij de Dijkse verdediging. De eerste dreigende momenten waren dan ook voor de gasten, maar tot kansen leidde het nog niet echt. S.V. Honselersdijk had moeite om in haar spel te komen. Men gokte op de uitvallen, maar Die Haghe hield de linie goed gesloten. Pas in de 14e minuut liet de ploeg zich voor het eerst goed van voren zien. Na een knappe actie van Tom van Veen was het Joey Valstar die Nick van der Kraan in schietpositie bracht, maar zijn schot was recht in de handen van keeper Dion van Splunteren. Even later was het binnen 3 minuten gedaan voor de thuisploeg. Het was Phiras Chehoudi die zich langs Rick van Schie wurmde en bij de achterlijn voor gaf op de vrijstaande Gino Mulder. Zijn uithaal betekende een 0-1 voorsprong. Niet veel later was het weer raak voor Die Haghe. Uit een corner van Mitchell de Bas wist Noa de Jong de 0-2 te scoren. Dit betekende een enorme dreun voor de ploeg van Andre Lourens. Het had even tijd nodig om orde op zaken te stellen in deze troosteloze, regenachtige ambiance. Bijna was het nog 0-3 geworden nadat Pinas Cheoudi door het midden aangespeeld werd en alleen op avontuur ging, maar Ricardo van der Zijden kon de bal nog net tot corner verwerken. Hierna gooide S.V. Honselersdijk wat meer agressie in de strijd en dat leverde 2 te gemakkelijk gegeven gele kaarten op door de wisselvalig fluitende scheidsrechter Arie Kuub. In de 32e minuut werd Tom van Veen neergelegd en dat leverde een vrije trap op. Uit de afgeslagen vrije trap van Brian Valstar haalde broer Joey hard met links uit en deze ging maar rakelings naast. In de 41e minuut een tegenaanval van Die Haghe. Gino Mulder kon ongehinderd aan de buitenkant opkomen. Zijn voorzet werd maar net naast gegleden door Phinas Cheoudi. Vlak voor de rust toch nog een flinke mogelijkheid voor de thuisploeg. Het was Brian Valstar die na een knappe aanval Youri Riepe instelling bracht, maar zijn schot werd magistraal uit de kruising getikt door keeper Dion van Splunteren. Uit de corner van Tom van Veen was het weer Youri Riepe die uithaalde, maar keeper Dion van Splunteren stond op de goed plek.

In de rust gooide trainer Andre Lourens het roer om. Nigel Hendriks werd geposteerd als 4e spits en Nick van der Kraan moest plaats maken voor Kevin Bogaards. Een alles of niets poging. Dat leverde in de 48e minuut gelijk al gevaar op. Tom van Veen kon opstomen tot de achterlijn echter zijn voorzet was net niet te belopen voor Nigel Hendriks om de bal in te glijden. Aan de andere kant was het wel oppassen geblazen voor de ruimte die Die Haghe kreeg. In de 56e weer een mogelijkheid voor Nigel Hendriks. Uit een voorzet van Tom van Veen kopte Nigel op de paal. Ook 2 minuten later kon Nigel de bal er niet inkrijgen. Bij het uitverdedigen van Die Haghe was het Brian Valstar die makkelijk de bal afhandig maakte van Jelle Halsema en Nigel een open kans gaf voor het doel van Die Haghe, maar ook die kans ging verloren. Het was jammer dat niet een van die kansen benut werd, anders had het in de laatste fase nog spannend kunnen worden. In de 67e viel het doek dan definitief voor S.V. Honselersdijk. Randje buitenspel mocht Mark van Kippersluis op rechts een perfecte voorzet geven op Phiras Chehoudi die voor de 0-3 aantekende. Hierna lag het spel aan beide kanten open met grote kansen voor beide teams. In de 86e minuut kon S.V. Honselersdijk toch wat terug doen. Het was Nigel Hendriks die uit een voorzet van Youri Riepe met het hoofd de 1-3 aantekende.
Niet veel later floot scheidsrechter Arie Kuub voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (geel), Ricardo van der Zijden, Nigel Hendriks (geel), Joey Valstar, Leon de Brabander (geel,-75 Lars Ammerlaan), Youri Riepe, Nick van der Kraan (-45 Kevin Bogaards), Tom van Veen, Brian Valstar

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Schaduwcoach: Richard Gardien nieuwe koploper na 1-3 verlies tegen Die Haghe
zo 11 oktober

S.V. Honselersdijk verloor afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark de Strijphorst met 1-3 van het fysiek sterke sv Die Haghe. Er waren slechts weinig voorspellers die dit weekend een nederlaag van S.V. Honselersdijk hadden verwacht. Dit heeft ertoe geleid dat er maar 18 man waren die punten bij mogen schrijven na deze wedstrijd. Desondanks was er toch één voorspeller die de uitslag helemaal correct wist te voorspellen: Richard Gardien.

Met de bijgeschreven punten mag Richard Gardien zich ook gelijk de nieuwe koploper van het klassement noemen. Tot dusver wist hij 17 punten te verzamelen, waarmee hij een gat van 4 punten heeft op de tweede plaats. Deze tweede plaats wordt gedeeld door 6 voorspellers, allen met 13 punten. Komende zaterdag is er weer een nieuwe kans op punten. S.V. Honselersdijk zal dan afreizen naar Amsterdam om het op te nemen tegen WV-HEDW. Altijd lastig, zo kan u zeggen!

S.V. Honselersdijk JO19-1 ongeslagen en zonder puntverlies bovenaan Hoofdklasse
wo 7 oktober

Het regende meer wel dan niet zaterdagmiddag op een bijveld van het op spelers en begeleiders van wedstrijden na nagenoeg lege sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Doelpunten regende het niet voor rust in het duel tussen het 2e JO19-elftal van Westlandia en S.V. Honselersdijk JO19-1. Na rust werden in korte tijd 3 doelpunten door de bezoekers gescoord. Westlandia kwam terug tot 2-3, maar de gelijkmaker bleef gelukkig uit.

Het trainersduo Erwin Bouwman en Erik van Velden zag aanvankelijk een eenzijdig duel waarin Westlandia domineerde. Bouwman: “De eerste 25 minuten hadden we het inderdaad moeilijk tegen een goed voetballend Westlandia. Daarna kregen we tot de rust wat meer controle en voetbalden we veelal op hun helft, waaruit een aantal kleine kansen werd gecreëerd. Na rust zetten we dat eigenlijk voort.” Halverwege de 2e helft kopte Quinn van Zanten een corner prima binnen. Erop volgden een aantal prima reddingen van doelman Matthijs Nieuwenhuizen, die de gelijkmaker voorkwam. Uit een aantal goede tegenaanvallen werd het een kwartier voor tijd 0-2 door Steijn de Bruin en een paar minuten later 0-3 door Tycho Arensman.

Door twee momenten van onoplettendheid achterin kwam Westlandia onnodig terug tot 2-3 en werd vlak voor het eindsignaal de 3-3 voorkomen door Nieuwenhuizen, die een vrije trap van Westlandia klemvast pakte. “De geleverde werk- en strijdlust in combinatie met de wil om te winnen was zaterdagmiddag groot en werd uiteindelijk beloond”, aldus Bouwman. Het trainersduo deed na rust nog een tactische omzetting. Bouwman: “Met het inbrengen van Robin Olislagers voorin en het een linie terug laten schuiven van Ben Wagener ontstond wat meer balans tussen de linies, waardoor we meer kansen creëerden. De 0-2 en 0-3 waren daarvan het resultaat. Dat we na de comfortabele voorsprong nog 2 tegendoelpunten kregen was veelal te wijten aan gemakzucht, die in de ploeg was geslopen.”

Opstelling S.V. Honselersdijk JO19-1:
Matthijs Nieuwenhuijzen; Lowell Dijkhuizen (75. Paul van Veen), Rick de Voeght, Quinn van Zanten, Bjornn van Holsteijn (75. Paul van Veen); Frenk Kester, Ben Wagener, Derk Kester (60. Robin Olislagers); Tycho Arensman, Steijn de Bruijn (80. Mike van Marrewijk), Bart van den Ende.

Doelpunten: Quinn van Zanten, Steijn de Bruin & Tycho Arensman.

Tekst en foto’s: Alexander Wagener

Ben jij jonger dan 13 jaar en wil jij proef trainen bij S.V. Honselersdijk? Dat kan!
wo 7 oktober

Deze week is het mogelijk om mee te trainen met de jeugdelftallen van S.V. Honselersdijk tot en met 13 jaar. Lees hieronder hoe je mee kunt trainen om te kijken hoe leuk het is om te voetballen bij onze gezellige vereniging!

1. Ga gezellig met een vriendje of vriendinnetje mee naar de training
2. Sluit je aan bij jouw geboortejaar, hieronder zie je in het overzicht op welke tijdstippen je welkom bent.

2008 of 2009
Dinsdag of donderdag van 18:00 tot 19:00 uur op veld 3

2010 of 2011
Maandag of woensdag van 18:00 tot 19:00 uur op veld 3

2012 of 2013
Dinsdag of donderdag van 18:00 tot 19:00 uur op veld 4a

2014, 2015 of 2016
Woensdag van 17:00 tot 18:00 uur op veld 2

We zien jullie graag binnenkort op onze vereniging verschijnen! Alleen door mee te doen aan de trainingen ervaar je hoe leuk het is om te voetballen bij de gezelligste vereniging van het Westland!

Stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
di 6 oktober

Onze vereniging doet ook dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Vanaf vandaag tot en met 25 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

Schaduwcoach: nieuwe koplopers na doelpuntrijke nederlaag S.V. Honselersdijk
ma 5 oktober

S.V. Honselersdijk verloor afgelopen zaterdag met maar liefst 5-4 op bezoek bij Voorschoten '97. Het mag geen verrassing zijn dat er onder de voorspellers van de Schaduwcoach niemand was die deze uitslag correct wist te voorspellen. Er waren echter wel 24 man die wisten te voorspellen dat de wedstrijd zou worden gewonnen door thuisploeg Voorschoten '97.

Na deze wedstrijd kent de kop van het klassement twee nieuw koplopers. "De Ysbeer" en Piet Valstar wisten tot dusver beiden 13 punten te verzamelen. Dit is één puntje meer dan de ex-koplopers Stan Groenenboom en Maikel Middelburg, welke op een gedeelde derde plek terug kunnen worden gevonden.

Derde nederlaag op rij voor het 2e elftal
ma 5 oktober

Na 2 nederlagen op rij tegen RCL en Verburch wilde het 2e elftal afgelopen zaterdag de eerste 3 punten mee naar huis nemen bij Voorschoten’97. Om 8:30 arriveerde de spelersgroep al op de Strijphorst om te kleden. Om daarna omgekleed en wel te vertrekken naar Voorschoten, waar om 10:15 afgetrapt zou worden.

Na nieuwe corona maatregelingen in ons land waren er helaas geen supporters welkom bij de wedstrijd. De bespreking van trainer Frank moest ook plaats vinden in de tribune en de dug-out vanwege het ontbreken van een kleedkamer.
Voorschoten ’97 staat bekend als een goed voetballende ploeg, dus de mannen konden aan de bak. Vooral van de middenvelders werd veel gevraagd, aangezien zij als een blok moesten kantelen van links naar rechts en andersom. Voorschoten’97 had hier zichtbaar moeite mee, regelmatig verspeelde de thuisploeg de bal al bij de verdedigers door het goed vast zetten van onze voorwaartse mannen.

De eerste helft had ook Voorschoten het meeste balbezit maar de kansen waren er voor de oranjehemden. Maar liefst 3 keer werd er 1-op-1 kansen gemist door Lars, Max en Brent. Achterin stond het de eerste helft erg goed en het team werkte zich in het rond. De ruststand was 0-0 en de bespreking in de dug-out was ook erg positief: gewoon als team zo door blijven gaan en de kansen komen vanzelf.

Begin tweede helft ging voorschoten ’97 verder waar het de tweede helft mee geëindigd was. Op een gegeven moment kwamen ze via de zijkant erlangs. Na een strakke voorzet kon de meegelopen middenvelder van voorschoten ’97 binnen tikken, 1-0. Een zware dobber voor Honselersdijk aangezien ze 3 grote kansen in de eerste helft hadden gemist. Na de 1-0 werden de ruimtes groter en kreeg de thuisploeg meer ruimte om te voetballen. Na een mooie steekpass van een van de behendige middenvelders kon de spits van Voorschoten ’97 de 2-0 binnenschuiven. Na de 2-0 gooide trainer Frank het systeem nog om, met als doel om een slotoffensief te forceren. De ingevallen Max Onings wist kort na zijn entree nog een doelpunt te maken, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en dit betekende de derde nederlaag op rij voor Honselersdijk 2.

Volgende week komt Lisse op bezoek en hebben de mannen en nieuwe kans om de eerste 3 punten van het seizoen binnen te halen.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap