Recent nieuws

Coronamaatregelen S.V. Honselersdijk
zaterdag

Het nieuwe seizoen is weer gestart, wel hebben we echter nog steeds te maken met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het gaat daarom allemaal iets anders dan we gewend zijn. In onze coronaregels staat vermeld hoe we op onze accommodatie de kans van verspreiding van het coronavirus minimaliseren.

De organisatie rondom de activiteiten zal niet zijn zoals we die gewend zijn. Lang niet alle teams kunnen gebruik maken van de kleedkamers en douchefaciliteiten. Ook de kantine en het terras kunnen niet zo vol staan zoals gewoonlijk. Wij zullen met elkaar voorzichtig moeten zijn. Spreek elkaar aan wanneer men niet de regels naleeft die op dat moment gelden. En neem vooral zelf je verantwoordelijkheid in het opvolgen van de regels.

Met elkaar zorgen wij bij S.V. Honselersdijk voor een veilige omgeving voor iedereen.

Algemene regels
• Voor alles geldt; gebruik je gezond verstand;
• Geef iedereen de ruimte en houd je aan de regels;
• Houd 1,5 meter afstand (19 jaar en ouder);
• Vermijd drukte en schud geen handen;
• Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging ;

Sportpark de Strijphorst:
• Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn op een speelveld. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan.
• Alle personen vanaf 19 jaar en ouder die het sportpark of de Sosefhal op zaterdag bezoeken in welke hoedanigheid dan ook, moet zich wekelijks aanmelden. Dit kan vanaf donderdag 18:00 uur via de website www.svhonselersdijk.nl Hier moeten de persoonsgegevens en een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Je kunt niet aanmelden voor een ander!
• Aanmelden kan per dagdeel: 8.00 - 13.00, 13.00 - 19.00 uur of de hele dag.
• Na het aanmelden krijg je een bevestigingsmail of je toegang hebt tot Sportpark de Strijphorst.
• Neem de bevestigingsmail digitaal of uitgeprint op papier mee naar het sportpark zodat je op datum van bezoek kan laten zien aan bestuur of directie als erom gevraagd wordt.
• Er is één ingang op zaterdag (grote hek) en dat is ook tevens de uitgang, er is een afscheiding door middel van hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage. Ook zijn er looprichtingen aangegeven, houd je ook daaraan.
• De Sosefhal is voor bezoekers alleen bereikbaar via de kantine 1e etage en kunnen de wedstrijden/trainingen zien vanaf de galerij, ook daar geld de 1,5 meterregel.
• Bij wedstrijdendagen, waarbij grote drukte wordt verwacht, zijn er stewards aanwezig.
• Alle bezoekers op de tribune en in de Sosefhal zijn verplicht om te gaan zitten; langs de lijn op de sportvelden is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Kleedkamers voor de sportvelden en Sosefhal:
• Teams tot JO-12: Tot nader order wordt door deze teams bij trainingen en wedstrijden geen gebruik gemaakt van de kleedkamers. Hiertoe is besloten om de ergste drukte en besmettingsgevaar te beperken.
• Teams JO-12 tot JO-19: Deze elftallen kunnen geen gebruik maken van de kleedkamers op trainingsavonden maar wel op zaterdag, zonder rekening te houden met de 1,5 meter regel. Er mogen geen ouders/begeleiding mee de kleedkamer in. Wel houdt de begeleiding van het betreffende elftal op afstand toezicht op het gedrag en is ook de aanspreekpersoon voor het elftal.
• Vanaf JO-19: Per elftal is een kleedkamer ter beschikking voor maximaal 7 spelers per kleedkamer. Begeleiding van het elftal wordt niet toegelaten tot de kleedkamers.
• De Sosefhal: De kleedkamers zijn van maandag t/m. vrijdag bereikbaar via de hoofdingang begane grond en op zaterdag bereikbaar via de kantine 1e etage.
• Helaas hebben we voor onze gast-teams geen kleedkamers ter beschikking.

Kantine en ontvangstruimte:
• De 1e etage is bereikbaar via de rechter trap en via de linker trap kan de 1e etage weer worden verlaten. Dit wordt ook aangegeven. Er komt een afscheiding door hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de kantine aanwezig zijn en op de beide terrassen totaal 80 personen.
• Personen van 19 jaar en ouder moeten de 1,5 meter regel in achtnemen en op zaterdag een bevestigingsmail kunnen overleggen aan het dienstdoende bestuurslid of directie, als daarom gevraagd wordt.
• Je ben verplicht om te zitten; staand je consumptie nuttigen is niet toegestaan.
• Bestellen van consumpties kan alleen aan de uitgiftenbar en bij de bier-tap-bar. Denk ook hier aan de 1,5 meter.
• Zolang deze maatregelen gelden wordt er uitsluitend in weggooi bekers geschonken. Dit om te voorkomen dat het coronavirus overgedragen wordt via de huidige plastic bekers.
• Er kan uitsluitend worden betaald met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon, contant geld wordt niet aangenomen.
• De bestuurs- en ontvangstkamer is tot nader order niet beschikbaar voor besprekingen selecties.
• Het balkon, gelegen naast de bar in de kantine, is tot nader order gesloten.
• Voor de kantine en terras dienen de richtlijnen die gelden voor de horeca te worden gevolgd, u kunt deze vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemersen-bedrijven/horeca

Handhaving en Toezicht:
• Vrijwilligers van S.V. Honselersdijk, bestuursleden en directie doen allemaal hun best om alles in goede banen te leiden. Luister daarom goed naar de aanwijzingen die worden gegeven, op het moment dat het misschien even niet goed gaat;
· We vragen daarom aan iedereen om zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen.

Voor vragen en of informatie kunnen jullie dit per mail doen naar directie@svhonselersdijk.nl of 06-52022350.

Bestuur en directie S.V. Honselersdijk

Vanaf de bijvelden: botbreuk bij winst S3, luidruchtig verlies voor het Zeuvende
Vandaag

Een rubriek waarvan het laatste bericht alweer van een tijd geleden is: vanaf de bijvelden. Naast de prestaties van ons eerste elftal is het uiteraard erg leuk om te lezen hoe er gepresteerd wordt op de bijvelden. Nadat er op zaterdag is gestreden voor de drie punten, ziet de webredactie in de loop van de daaropvolgende week diverse wedstrijdverslagen voorbij komen op de social media kanalen van onze lagere elftallen. Omdat er vaak pareltjes van wedstrijdverslagen tussen zitten, zal de webredactie proberen om wekelijks enkele verslagen uit te lichten. Op deze manier blijven de bezoekers van onze clubwebsite ook een beetje op de hoogte van de (wan)prestaties van onze overige teams.

Bij ons derde seniorenelftal (of zoals ze zichzelf liever noemen: Seleção Terceiro) zien we in de kop van de titel al dat er afgelopen zaterdag 3 punten zijn meegenomen naar Sportpark De Strijphorst. Daarnaast wordt in diezelfde kop direct melding gemaakt van een eerste botbreuk van het seizoen. Getuige de wedstrijdverslagen van vorig seizoen, heeft ons derde elftal regelmatig te kampen met deze kwetsuur. Beterschap voor de ongelukkige speler in kwestie: "Erf"!

De score werd in dit duel (tegen Die Haghe 3) snel geopend door S.V. Honselersdijk 3, waarna in de eerste helft nog werd getekend voor de 1-1: "Binnen 5 minuten werd Bas gevloerd door de doelverdediger, waarna hij zelf de toegekende pinantie benutte: 0-1. Helaas bleek dit een van de schaarse aanvallende impulsen in de eerste helft. Die Haghe voerde de druk op, wat leidde tot de 1-1 van de kale wiskunde docent van Brandon."

Vervolgens wist ons derde elftal na de gelijkmaker direct te reageren door opnieuw de voorsprong te pakken en de 2-3 stand over de streep te trekken: "In de counter was het de centrale verdediger van Die Haghe die de rebound achter Barfie kon werken: 2-2. De gelijke stand duurde echter nog geen 20 seconden. Yorick stuurde Mennoooooo diep vanaf de aftrap, die dolde zijn tegenstander met een aka driedoezoe en een panna en rondde koelbloedig af. De 2-3 werd ondanks de eeuwigdurende blessuretijd over de streep getrokken."

Op een ander bijveld - op bezoek bij HPSV 3 - wist ons zevende elftal (in de volksmond ook wel bekend als het Zeuvende) geen punten mee te nemen naar het eigen sportpark. In het verslag valt te lezen hadden de mannen van het Zeuvende te maken met een luidruchtige ambiance vanwege een demonstratie op het Zuiderpark: "Zoals de titel al doet vermoeden was er een hoop geluid aanwezig om het Zeuvende naar de eerste overwinning van de competitie te schreeuwen. Echter was er een demonstratie in het Zuiderpark, waarbij ze van geen ophouden wisten. Dit mochten de mannen van het Zeuvende de hele wedstrijd+pinttijd aanhoren. Waarvoor dank."

De wedstrijd zelf eindigde overigens in een 4-2 verliespartij. Na een 2-2 ruststand, was het Zeuvende niet bij machten om het sterkere HPSV 3 te temmen. Na de 2-3 volgde al snel het winnende doelpunt, waarna de bezoekers geen antworod meer hadden: "Al snel werd het 4-2 door de nummer 9 en konden de mannen van het Zeuvende niet de reserves vinden om de aansluitingstreffer te maken."

Uiteraard hopen wij ook komende week weer vele wedstrijdverslagen te mogen lezen en deze zodoende in de rubriek "Vanaf de bijvelden" kunnen behandelen.

Schaduwcoach: Maikel Middelburg en Stan Groenenboom eerste koplopers
Vandaag

Het seizoen is afgelopen zaterdag door ons eerste elftal afgetrapt met een 3-0 nederlaag tegen het sterke Forum Sport. Dit betekend tevens dat er een eerste tussenstand is in het Schaduwcoach klassement. Zowel Maikel Middelburg als Stan Groenenboom wisten de 3-0 nederlaag van ons vlaggenschip geheel correct te voorspellen. Hiermee mogen beide heren zich de eerste koplopers van Schaduwcoach 2020/2021 noemen.

Zaterdag zijn er weer nieuwe punten te verdelen, wanneer S.V. Honselersdijk het op Sportpark de Strijphorst zal opnemen tegen Monnickendam.

Balkon gesloten na waarschuwing overlast
dinsdag

Het bestuur besloot afgelopen maandag per direct het balkon, gelegen naast de bar in de kantine, tot nader order te sluiten. Een ontvangen waarschuwing, na een melding van geluidsoverlast afgelopen weekend en ongepast gedrag in coronatijd, gaven hiertoe aanleiding. Om sluiting van ons hele park te voorkomen, meent het bestuur dat dit een juist besluit is.

Sportief en sociaal
S.V. Honselersdijk staat graag bekend als een sportieve en sociale vereniging. Bij verenigingen uit de regio en zeker ook bij directe omwonenden. Geluidsoverlast als gevolg van gedrag van onze leden, helpt daar niet bij. Sociaal richting de buurt en sportief doch rechtvaardig een wedstrijd spelen, wel. Dan bouwen we aan een goede reputatie. En dat is weer in ons voordeel als we straks weer na coronatijd een ouderwets gezellig SVH-feest organiseren!

S.V. Honselersdijk 2 laat punten liggen in Leiderdorp
maandag

Na een uitstekende voorbereiding van ons 2e elftal mochten ze zich afgelopen zaterdag opmaken voor de eerste competitie wedstrijd tegen RCL. Ook RCL had een hele goede voorbereiding gehad in beker dus Honselersdijk kon aan de bak.

Om 11:00 werd er afgetrapt op het hoofdveld van RCL. De beginfase van de Oranjehemden was erg zwak en zo kon na 10 minuten RCL uit een snelle counter de 1-0 op het scorebord zetten. De nummer 9 van RCL rondde het netjes af en de bal belandde achter Lance in het net. Op een gegeven moment ging de knop om bij Honselersdijk om toch wat feller te worden in de duels. Hierdoor kwam Honselersdijk meer aan voetballen toe en werden zelfs wat kleine kansen gecreëerd. Een afstandsschot van Lars ging hard naast en Nick schoot na een mooie individuele actie over het goal van de RCL doelman.

De tweede helft ging Honselersdijk verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. Er kwamen steeds meer kansen maar ook RCL ging steeds meer achterover leunen. Na een mooie strakke lage voorzet van Branco die tussen Max Onings (Onnie) en centrale verdediger kwam belande de bal in het goal. Vlak na 1-1 ging RCL weer wat meer aanvallen en binnen 5 minuten kwam RCL weer op voorsprong. Pawel probeerde de bal weg te schieten uit eigen zestien meter gebied maar de bal belandde tegen de rug van Luuk aan. De spits van RCL verzilverde dit cadeautje, 2-1.

Na dit doelpunt zakte RCL weer in maar toch creëerde Honselersdijk grote kansen. De ruimte lag voornamelijk bij onze zijwaartse middenvelders die de ballen bleven voorgeven. Grote kopkansen voor Luke en Pawel belanden helaas niet in het goal. Het bleef 2-1 in Leiderdorp en Honselersdijk blijft met 0 punten achter.

Opstelling: Lance Kooij, Joey van Marrewijk, Pawel Rubin, Luuk Boers, Nick van der Kraan, Marcel Duijvestijn, Stef van der Vlis (-75 Youri Bakker), Branco Kok, Lars Ammerlaan, Luke Groenenboom, Max van der Kraan(-60 Max Onings)

Slechte eerste helft breekt S.V. Honselersdijk op tegen Forum Sport
maandag

Op 9 maart speelde S.V. Honselersdijk zijn laatste competitiewedstrijd tegen Poortugaal met een verdienstelijk gelijk spel tegen de toenmalige koploper. Nu een half jaar later konden de mannen van André Lourens zich eindelijk weer opmaken en wel tegen Forum Sport. Forum Sport een van de weinige ploegen in onze regio, we kunnen dus spreken over een streekderby. Helaas werd de wedstrijd verloren met 3-0 na een niet al te beste eerste helft.

De eerste kans was nog wel voor S.V. Honselersdijk. Een schot van Tom van Veen buiten het strafschopgebied dat maar rakelings langs het doel van Justin van Look ging. Maar daarna nam Forum Sport al snel het heft in handen. De Voorburgers controleerden het duel en profiteerden vervolgens van de fouten van S.V. Honselersdijk. Het was de thuisploeg die constant de druk erop zette en S.V. Honselersdijk niet de mogelijkheid gaf om uit te breken. Vooral de 2 handige buitenspelers waren een plaag voor de Dijkse verdediging. Ze kregen te veel ruimte om een loopactie te maken en konden dus gevaarlijk op komen. Tot halverwege de eerste helft kon de Dijkse verdediging nog aardig stand houden, maar daarna sloeg Forum Sport keihard toe. In de 23e minuut kon keeper Quinten van der Helm nog knap redding brengen na een schot van Tom Bijen. Maar in de 28e minuut had hij geen antwoord, toen Luuk Goedbloed na een knappe combinatie alleen op Quinten af ging en via de binnenkant van de paal de 1-0 scoorde. Nauwelijks 10 minuten later was het de handige Lorenzo Seymonson die zich knap vrijspeelde en voor gaf op Tom Bijen die knap inkopte, 2-0. In blessure tijd was het weer Tom Bijen die de 3-0 aantekende.

Na rust, met Ricardo van der Zijden als vervanger voor Marcel Bruggeling, liet S.V. Honselersdijk de vechtlust zien waar het aan het begin van het duel aan ontbrak. Met Ricardo van der Zijden als vooruit geschoven centrale verdediger ontlastte hij de defensie door ballen te veroveren en gaten te dichten. Dat pakte goed uit en S.V. Honselersdijk kwam nu weer aan voetballen toe en had nu zelf de touwtjes in handen. Aanvallend ontbrak het echter bij de ploeg van Andre Lourens regelmatig aan de juiste afstemming. De grootste Dijkse kans van de tweede helft kwam na bijna 60 minuten spelen. Na goed vrijspelen op het middenveld, kon Brian Valstar in een knappe solo richting keeper Justin van Look. Alleen voor keeper van Look schoot Brian net naast. Hierna waren er nog wel wat spelde prikjes van S.V. Honselersdijk, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Aangezien Forum Sport ook geen gevaar meer kon stichten floot de goed leidende scheidsrechter Eren Nurettin na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. De eindstand bleef zodoende 3-0 voor Forum Sport.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A) (-45 Ricardo van der Zijden), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Joey Valstar (-70 Brent Gardien), Leon de Brabander, Youri Riepe, Brian Valstar, Tom van Veen, Kevin Bogaards (-80 Max van der Kraan)

Verslag: Jan de Brabander
Foto: Haaglanden Voetbal & Alexander Wagener

Wederom nieuw lid voor DCVH: HekRent
wo 16 september

In navolging van Total Green Europe heeft ook HekRent zich met ingang van het voetbalseizoen 2020/2021 aangemeld als lid van de businessclub van S.V. Honselersdijk. Hiermee wordt De Club Van Honsel wederom uitgebreid, nog voordat de competitiestart voor het nieuwe seizoen heeft plaatsgevonden.

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden, is HekRent gespecialiseerd in het verhuren van drang- en bouwhekken. HekRent is een jong en dynamisch Westlands bedrijf dat hekken voor de verhuur levert in alle denkbare toepassingen. De drang- & bouwhekken zijn op vele manieren in te zetten, in overleg met de klant denkt het Honselse bedrijf graag mee in het afbakenen van een gebied of terrein. De opdrachtgevers van HekRent kunnen er zorgeloos vanuit gaan dat de drang- & bouwhekken correct worden geplaatst op locatie, zodat het evenement of bouwproject op tijd wordt beveiligd.

We heten HekRent van harte welkom bij DCVH. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat we vele (sportieve) hoogtepunten met elkaar mogen beleven.

Komende zondag: fietstocht in S.V. Honselersdijk wieleroutfits!
di 15 september

Beste wielren(st)er van S.V.Honselersdijk,

Dankzij het initiatief van ons "Ministerie van Feest" rijden er nu meer dan 50 wielrenners/wielrensters met een schitterend S.V. Honselersdijk wieleroutfit rond in het Westland en omstreken.

Op veler verzoek is mij gevraagd een toertocht te organiseren richting Varkenoord, de thuisbasis van S.C. Feyenoord in Rotterdam. Aangezien we een voetbalvereniging zijn, fietsen we tijdens deze tocht ook langs “Het Kasteel” van Sparta Rotterdam en Woudenstein van S.B.V. Excelsior. De rit is totaal 80 kilometer en zal op eigen risico gereden worden.

Iedereen die mee wil fietsen, verwacht ik aanstaande zondag 20 september om 8:45 uur in het wielershirt van S.V. Honselersdijk op het parkeerterrein van S.V. Honselersdijk. We rijden hier om 9:00 uur weg! Na een schitterende rit rond Rotterdam zullen we rond de klok van 13:00 uur weer terug zijn op ons vertrouwde Sportpark de Strijphorst.

Er zijn geen kosten aan verbonden want de koffie, cola en de koek zijn voor mijn rekening!

Ik zou het leuk vinden om met een groot peloton van S.V. Honselersdijk richting Rotterdam te rijden!
Geef je op voor vrijdag 18 september via een email naar voorzitter@svhonselersdijk.nl.

Ik hoop jullie komende zondag te mogen ontvangen in jullie S.V. Honselersdijk wieleroutfit!

Erik Sosef,
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Contracten van hoofdtrainers ondertekend
ma 14 september

Afgelopen vrijdagavond vond de ondertekening van de contracten plaats voor de hoofdtrainers van het seizoen 2020/2021. Zowel de jeugdtrainers als de trainers en verzorging van de senioren selectie ondertekenden onder toeziend oog van het bestuur de nieuwe contracten.

Hiermee zijn alle selectie-elftallen klaar voor de competitiestart. Afgelopen weken stonden in het teken van de bekercompetitie, maar vanaf komende zaterdag zal er afgetrapt worden voor de competities van het seizoen 2020/2021. Namens de club wensen we de trainers succes en bovenal veel plezier, laten we er gezamenlijk een mooi, sportief succesvol seizoen van maken!

Beker toernooi eindigt in Zoetermeer
zo 13 september

Een scherper en beter DSO kegelde S.V. Honselersdijk uit de beker en bezorgde S.V. Honselersdijk daarmee een slechte generale voor de competitie start volgende week. Daar waar de eerste kans nog gekeerd werd door onze keeper (foto 1), stond al in de vierde minuut stond de 1-0 op het scorebord. En in de 13e de 2-0. De linkerkant van DSO fladderde door de achterhoede en zorgde met de spits voor constante dreiging.
S.V. Honselersdijk stelde daar in de eerste helft feitelijk welgeteld een doelrijpe kans tegenover. Deze is op foto zes te zien. De 3-0 viel in de 37e minuut en kon door DSO ‘eenvoudig’ bij de tweede paal worden ingekopt. Daar waar de 2-0 ook al een verdedigingsfout was zoals te zien op foto acht.
De tweede helft kwam S.V. Honselersdijk beter voor de dag en trok het spel wat meer naar zich toe. Het leverde een aantal schietkansen op, welke echter geen doel troffen. De eer werd dan ook niet gered. Wel viel de 4-0 in 59e minuut uit een fraaie vrije trap van DSO.
Goed nieuws was er voor Joey Valster, die zijn rentree maakte in het eerste elftal na een vervelende blessure (laatste wedstrijd in november 2019).
Volgende week start de competitie 2020-2021 met een uitwedstrijd tegen Forum Sport. Belooft een slechte generale een goede start?

Opstelling:
Quinten van der Helm, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Ricardo van der Zijden (-46 Nigel Hendriks), Brent Gardien, Leon de Brabander, Youri Riepe (-76 Joey Valstar), Brian Valstar, Tom van Veen, Kevin Bogaards (57- Max van der Kraan)

Westlandse keepersdag bij S.V. Honselersdijk op 21 oktober
vr 11 september

Op woensdag 21 oktober vindt op S.V. Honselersdijk de Westlandse keepersdag plaats. Tijdens deze dag zijn alle jeugdige keeperstalenten uit het Westland en omstreken welkom op ons sportpark om een geheel verzorgde training te krijgen van Keepersschool van der Mast.

De jeugdige talenten t/m 12 jaar zijn om 9:00 uur welkom, waarna zij een training van 2,5 uur zullen volgen en een half uur lang een theoretische bespreking met beeldmateriaal hebben. Aansluitend zijn de keepers t/m 19 jaar welkom van 12:30 uur tot en met 15:30 uur voor hetzelfde programma.

De kosten voor deelname aan de Westlandse keepersdag bedragen €15 per deelnemer, aanmelden voor de keepersdag op S.V. Honselersdijk kan door een berichtje naar 06-15317147 te sturen, of via de Facebook-/Instagram-pagina van Keepersschool van der Mast.

We zien jullie graag op woensdag 21 oktober op Sportpark de Strijphorst!

Nieuw lid voor De Club Van Honsel: Total Green Europe
do 10 september

Het voetbalseizoen is in de afgelopen weken officieus afgetrapt met de bekercompetitie. De start van de competitie is aanstaande en nog voor de start van de competitie heeft de businessclub van S.V. Honselersdijk een nieuw lid mogen verwelkomen. Total Green Europe heeft zich bij de inmiddels grote club van Westlandse bedrijven gevoegd die onze voetbalclub een warm hart toedragen.

Total Green Europe is een bedrijf wat de inkoop van planten en perkgoed voor Lidl in heel Europa verzorgt. Marcel Duijvestijn van Total Green Europe heeft zelf vroeger bij S.V. Honselersdijk gevoetbald en is daarnaast een goede vriend van hoofdsponsor Geert van Veen (Prins Group). Naast dat Total Green Europe eerder een mooie kleedkamerdeur heeft gesponsord, treedt het bedrijf nu toe tot de businessclub van S.V. Honselersdijk.

We heten Total Green Europe van harte welkom bij DCVH. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat we vele (sportieve) hoogtepunten met elkaar mogen beleven.

Bekerduel S.V. Honselersdijk JO19-1-Capelle onbeslist
di 8 september

Tussen vader en zoon Wagener leeft het voetbal, 4 jaargetijden lang, óók in het onderlinge app-verkeer. Nu er ondanks de voortdurende dreiging van covid-19 na een half jaar weer gevoetbald mag worden zijn de vaders en moeders ook weer op de sportparken te vinden. Het is weer fijn langs de lijn. Zeker om de nieuwe JO19-1 weer binnen de lijnen aan het werk te zien, want evenals vorige week bij hoofdklasser v.v. Hellevoetsluis JO19-1 (3-3) moest het hoogste jeugdelftal van de S.V. Honselersdijk, dat dit seizoen competitie in de hoofdklasse speelt nadat het vorig najaar kampioen was geworden, weer echt flink aan het werk. Landelijk 4e divisionist v.v. Capelle JO19-1 kwam op bezoek. De door trainer Erwin Bouwman bedachte behoudende tactiek loonde. Er werd veel strijd- en (bij balovername) aanvalslust getoond! Dat deed Bouwman wederom en uiteraard deugd.

“Er komen altijd kansen, ook al moet je er soms lang op wachten. Als je van te voren weet dat de tegenstander op bijna iedere positie individueel beter is, dan moet je het wel van het collectief hebben. En dat stond er na vorige week vandaag wéér.” Het gelijkspel tegen de 4e divisionist Capelle vindt hij dan ook ‘een overwinning van het collectief’. “Die positieve teamgeest zien wij als technische staf ook als basis om spelers vervolgens weer individueel beter te maken. Alle eerstejaars JO19-spelers (Bjornn van Holsteijn, Mike van de Hoek, Lowell Dijkhuizen, Romeo Kolmüs, Derek Kester, Robin Olislagers & Bart van den Ende ), waarvan er nog 2 officieel zelfs nog JO17-speler zijn, speelden vorig seizoen in deze periode nog op 2e klasse niveau (!). Een jaar later vervolgens als hoofdklasser mogen 'bekeren' tegen een landelijk 4e divisionist en je daarin meer dan staande weten te houden is supernetjes.” De snelle 1-0 uit een snelle tegenaanval na rust kwam vrij onverwacht. Niet lang daarna kreeg Steijn de Bruin zelfs een enorme kans op 2-0. Uit de daaropvolgende tegenaanval kwam Capelle uit een benutte strafschop op 1-1, waarna kort daarop ook direct de 1-2 werd gescoord. Vijf minuten voor tijd kopte Rick de Voeght uit een vrije trap van JO17-invaller Romeo Kolmüs echter de terechte 2-2 binnen. Bouwman: “Het aantal krampverschijnselen was daarna niet op één hand te tellen, maar de vreugde was er uiteraard niet minder om.”

(Foto)verslaggever Alexander Wagener maakte de slotfase niet meer mee. Na een uur spelen vertrok hij naar Bodegraven. Hij appte zijn zoon nog even voordat hij daar het bekerduel van het 1e elftal tegen ESTO ging vlaggen.

Zaterdag 5 september apps:
[16:45 uur] Alexander: En?
[16:45 uur] Ben: 2-2! Heb je m’n goal d’r op?
[16:46 uur] Alexander: Ja!
[16:46 uur] Ben: Mooi zo!

Opstelling S.V. Honselersdijk JO19-1:

Matthijs Nieuwenhuijzen; Paul van Veen (63. Dylan Crozier), Rick de Voeght, Quinn van Zanten, Bjornn van Holsteijn (75. Mike van de Hoek); Frenk Kester, Ben Wagener, Lowell Dijkhuizen; Steijn de Bruijn (65. Romeo Kolmüs), Derek Kester (60. Robin Olislagers), Bart van den Ende.


Foto’s:
1a & 1b: De JO19-1 wist zo nu en dan goed onder haar opponent uit te voetballen.
2. Ben Wagener op weg naar de 1-0.
3. Derk Kester zorgde voor een van de spaarzaam dreigende momenten voorin.
4. Bjornn van Holsteijn (eigenlijk 2e jaars JO17-speler) was zijn tegenstander regelmatig de baas.
5. Paul van Veen ging voor eigen publiek voorop in de strijd.
6. Doelman Matthijs van Nieuwenhuizen is de betrouwbare sluitpost van de JO19-1 defensie.

Tekst + foto’s: Alexander Wagener.

Schaduwcoach: nog 13 dagen om je in te schrijven!
ma 7 september

Inmiddels is het seizoen 2020/2021 in gang geschoten met de eerste bekerwedstrijden. Dit zijn wedstrijden die door veel teams worden gezien als verkapte oefenwedstrijden, ter voorbereiding op het echte werk: de competitie. Met het naderen van competitievoetbal, komt ook het moment steeds dichterbij dat de inschrijving voor de Schaduwcoach van 2020/2021 zal worden gesloten.

Potentiële deelnemers hebben nog tot zaterdag 19 september tot de klok van 12:00 uur ('s middags) de tijd om hun inschrijving te voltooien. Inschrijven is zoals altijd helemaal gratis. De schaduwcoach die aan het einde van het seizoen de beste voorspellende gave had krijgt - naast de eeuwige roem - een leuke prijs. Inschrijven is mogelijk via de website van S.V. Honselersdijk.

S.V. Honselersdijk JO19-1 toont veerkracht in de 1e bekerwedstrijd
do 3 september

Een 'piepjong' 1e elftal van zaterdag eersteklasser S.V. Honselersdijk (citaat: Steven van Erven op Twitter) speelde zaterdagavond zijn eerste bekerduel met 2-2 gelijk tegen zondag eersteklasser Olympia uit Gouda. Dat 'piepjong' gold ook voor S.V. Honselersdijk JO19-1, dat zijn eerste bekerduel zaterdagmiddag met 3-3 gelijkspeelde bij en tegen (v.v.) Hellevoetsluis.

Nog zonder de geblesseerde 2e-jaars JO19-spelers Milan Vijftigschild, Dylan Crozier en Tygo Arensman trad het elftal van trainer Erwin Bouwman aan tegen een fysiek sterke tegenstander. JO19-1 begon de wedstrijd met 5 1e-jaars JO19-spelers en eindigde het doelpuntrijke duel met 4 1e-jaars en 2 JO17-spelers. Drie keer kwam JO19-1 op achterstand, maar werd er veerkracht getoond. In fases van de wedstrijd speelde JO19-1 beter en werden er kansen gecreëerd, zoals op de foto's is te zien. Steijn de Bruin, die weliswaar 2e-jaars JO19-speler is maar vorig seizoen vervroegd overkwam, scoorde de 1-1 (voor rust) en de 2-2 (na rust).

Rick de Voeght leek de schlemiel van de wedstrijd te worden. Hij zette Hellevoetsluis met een eigen doelpunt van grote afstand op 3-2. In een poging de bal weg te werken raakte hij de bal volledig verkeerd, waarna keeper Matthijs Nieuwenhuijzen, die al uitgelopen was om de bal teruggespeeld te krijgen (wat De Voeght niet zag), volledig kansloos was op de hoge bal. Een corneroffensief in de slotfase leverde terecht de 3-3 op. Ben Wagener schoot eerst 4 corners richting de 1e paal, waarvan er één de goal in dreigde te waaien maar ternauwernood door de keeper tot opnieuw een corner werd verwerkt. De 5e corner schoot hij maar eens richting de 2e paal, waar de bal werd binnengeschoten door de eerder onfortuinlijke Rick de Voeght. Zelfs keeper Matthijs Nieuwenhuijzen was voor die naar later bleek laatste corner mee naar voren gekomen om gevaar te stichten (zie foto).

Na afloop was Rick de Voeght nog sip van zijn eigen doelpunt, terwijl hij zijn fout meer dan goed had gemaakt met het scoren van de 3-3. Trainer Erwin Bouwman was tevreden met het resultaat. "Dit gelijkspel voelt aan als een overwinning. Als je ziet wat een veerkracht wij tonen en hoe mijn jonge ploeg, óók met de JO17-1 spelers Romeo Kolmüs en Sam Gardien die lef aan de bal toonden, steeds met de achterstand omging, kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn."

Opstelling S.V. Honselersdijk JO19-1:
Matthijs Nieuwenhuijzen; Quinn van Zanten, Paul van Veen (35. Mike van de Hoek), Rick de Voeght, Bjornn van Holsteijn; Ben Wagener, Frenk Kester (65. Romeo Kolmüs), Lowell Dijkhuizen; Steijn de Bruijn, Derek Kester, Bart van den Ende (65. Sam Gardien).

Foto's:
Steijn de Bruin scoorde twee keer.
Bart van den Ende & Derk Kester zien tot hun teleurstelling deze scoringskans voorlangs gaan.
Bart van den Ende stuit even later vrij voor het doel op de keeper.
Uit een voorzet van invaller en JO17-1 speler Sam Gardien komt JO19-1 op 2-2.
Net voor het eindsignaal bepaalt Rick de Voeght de eindstand terecht op 3-3.

Verslag en foto's: Alexander Wagener

S.V. Honselersdijk bekert gelijk tegen Olympia
ma 31 augustus

Tegen Olympia uit Gouda, een van de tien oudste voetbalverenigingen van Nederland, wist S.V. Honselersdijk de voorsprong niet vast te houden en speelde met 2-2 gelijk.

Tegen de zondag ploeg van Olympia werd het bekerprogramma geopend. S.V. Honselersdijk begon goed aan de wedstrijd en had meer balbezit en probeerde via de vleugels de gaten te vinden in de defensie van Olympia. De verdediging van Olympia stond echter goed en gaf weinig ruimte weg. Alleen op de lange bal van achteruit hadden ze niet gerekend op de snelheid van Brian Valstar. In de 16e minuut was het Michel van Giesen die een dieptepass gaf op links, waar Brian Valstar achter de rug van zijn tegenstander alleen richting keeper Mees van der Berg kon afgaan. Alleen voor keeper van der Berg scoorde hij de 1-0. Even later was het Brian Valstar die Max van der Kraan de diepte instuurde. Max kwam net wat te kort, maar de uitlopende keeper van der Berg schoot de bal tegen Max aan waardoor de bal in de kluts in eigen doel belandde, 2-0. Olympia voerde de druk wat op en kreeg wat kleine kansen. In de 34e minuut kreeg Olympia een corner te nemen. De bal werd voor het doel gebracht en leek makkelijk opgepakt te kunnen worden door keeper Stijn van Beek. Heel ongelukkig kreeg hij de bal niet onder controle en was het Olympia die tegen kon scoren, 2-1.

De 2e helft had S.V. Honselersdijk de kansen om de voorsprong te vergroten. In de 48e minuut bracht Brian Valstar de bal goed voor het doel waar Brent Gardien al zwevend net zijn schoen niet goed achter de bal kon krijgen. In de 65e minuut een goede onderschepping van Youri Riepe. De uitval met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers werd jammer genoeg niet goed uitgespeeld. Niet veel later was het Leon de Brabander die een diepte pass gaf op Brian Valstar. Brian kon ongehinderd richting Olympia doel gaan, maar schoot over. Olympia paste 3 wissels toe en ging wat risico’s nemen en dat had effect. In de 77e minuut een mooie actie van Mohamed Belali die met een aantal kapbewegingen vrij voor Quinten van der Helm de 2-2 scoorde. Het spel kon nu alle kanten op. In de 80e minuut was het Kevin Bogaards die zich goed vrijspeelde, maar zijn schot werd uit de kruising geranseld door keeper Mees van der Berg. Aan de andere kant was het weer Mohamed Belali die een uitgelezen kans kreeg, maar keeper Quinten van der Helm wist met een knappe reactie een doelpunt te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Opstelling:
Stijn van Beek (-45 Quinten van der Helm), Rick van Schie, Ricardo van der Zijden, Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Brent Gardien, Leon de Brabander (A), Youri Riepe, Brian Valstar, Kevin Bogaards, Max van der Kraan (-60 Luke Groeneboom)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Toelichting kleedkamerindeling zaterdag 29 augustus
vr 28 augustus

Net als heel amateur voetballend Nederland worstelt S.V. Honselersdijk in deze coronatijd met de toewijzing van de kleedkamers. Door de regels van de overheid, de adviezen van het RIVM en de richtlijnen vanuit KNVB is het onmogelijk om het voor iedereen naar de zin te maken. We zien dat elke vereniging hier anders mee om gaat. Zo zijn er verenigingen die alleen aan de eigen teams een kleedkamer beschikbaar stellen, er zijn verenigingen die niet voor alle secties kleedkamers beschikbaar stellen etc.

Het bestuur van SV Honselersdijk heeft in het coronaprotocol opgenomen dat we kleedkamers beschikbaar stellen voor teams vanaf JO17, waarbij JO19- en seniorenteams en hun tegenstander 2 kleedkamers per team toebedeeld krijgen, dit in verband met de 1,5 meter en 7-persoonsregels.

Bij het eerste volle zaterdagprogramma, morgen 29 augustus, is dat al een hele uitdaging, maar is het toch gelukt. Komende week zullen wij evalueren en kijken of er wellicht toch een andere invulling in de kleedkamerindeling zoals in het coronaprotocol beschreven staat nodig is.

Op de website bij ‘programma’ wordt altijd de kleedkamerindeling vermeld. Echter, wij kunnen maar één kleedkamer per team tonen. Als je klikt op de betreffende wedstrijd is er extra info te zien. Bij deze info staat de 2e kleedkamer vermeld die een team toegewezen heeft gekregen. Houd je allemaal AUB aan de toegewezen kleedkamers.

Tot slot:
- Houdt rekening met elkaar,
- Houdt je aan de 1,5 meter regel
- Ga niet met meer dan 7 personen tegelijk in de kleedkamer

Hebben jullie suggesties, deel ze met ons via accommodatie@svhonselersdijk.nl.

Bedankt voor jullie begrip.

Bestuur SV Honselersdijk.

Waarom zo'n 'streng' coronabeleid op mijn club?
wo 26 augustus

Het was onderwerp van gesprek afgelopen zaterdag. Het coronabeleid op onze club. Waarom moet ik me aanmelden als ik het park op een zaterdag wil bezoeken? Bij andere verenigingen is dat niet. Waarom drinken we uit weggooi bekers? Dat is toch geen drinken... belachelijk al die regels. Totdat corona dichtbij komt...

Wat als een teamgenoot positief test? Of iemand uit zijn of haar familie of directe vriendenkring. Dan reageert iedereen anders. "Waarom ben je überhaupt vandaag op het sportpark?", hoor je dan. Of als voorbeeld: "waarom blijf je niet thuis als je weet dat jouw broer thuis wacht op de uitslag van de test? Ik zat verdorie naast jou in de kleedkamer." Het komt dichtbij nu met name ook jong volwassenen ermee in aanraking komen en besmet raken. Je hoort dat een filiaal van McDonalds tijdelijk zijn deuren moest sluiten. Net als de Bijenkorf in onze hoofdstad. Juist daarom hanteert jouw club dit coronabeleid. Niemand wil dat onze club haar deuren (tijdelijk) voor iedereen moet sluiten. Dan valt het toch wel mee met 'streng' coronabeleid?

Daarom nog even in het kort:
- Meld je aan als je op zaterdag het sportpark bezoekt.
- Bezoek het sportpark niet indien je gezondheidsklachten hebt.
- Houd 1,5 meter afstand.
- Pak een stoel of barkruk en drink je drankje zittende.
- Betaal met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon. Contant geld nemen we niet meer aan.
- Wees met maximaal 7 personen in de kleedkamer.

Inschrijving Schaduwcoach 2020-2021 geopend
ma 24 augustus

Het speelschema voor de 1e klasse A is bekend en dat betekent dat je vanaf nu kunt inschrijven voor de Schaduwcoach competitie van seizoen 2020-2021.

Inschrijven is zoals altijd helemaal gratis. De schaduwcoach die aan het einde van het seizoen de beste voorspellende gave had krijgt - naast de eeuwige roem - een leuke prijs.

Tweede dag van De Club Van Honsel toernooi
ma 24 augustus

De 2e dag van de Club van Honsel Toenooi begon in de ochtend met de tweede elftallen van de deelnemende clubs.
Het 2e team van S.V. Honselersdijk boekte een mooie 10-0 overwinning op Naaldwijk 2. MVV’27 2 wist met een 3-2 overwinning Verburch van zich af te schudden.

In de tussenstand om de DCVH beker ging op dat moment S.V. Honselersdijk en MVV’27 aan kop met het allebei 9 punten, met een beter doelsaldo voor S.V. Honselersdijk. Dus in de laatste wedstrijden zouden MVV’27 en S.V. Honselersdijk gaan strijden om de wisselbeker.

S.V. Honselersdijk startte goed in de beginfase van de wedstrijd tegen Naaldwijk. In de eerste 6 minuten kreeg het een aantal doelrijpe kansen voor de openingstreffer, maar keeper Jeffrey Wubben wist zijn doel alsnog schoon te houden. Naaldwijk ging daarna compacter spelen en het was S.V. Honselersdijk die het spel moest gaan maken. Aanvallend moest er dus sneller gehandeld worden om de Naaldwijkers het lastig te maken. In de 36e minuut lukte het Brian Valstar om uit de dekking van Naaldwijk te komen. Richting doel werd Brian onderuitgehaald in het strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter Stanley van Lith kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd feilloos benut door Tom van Veen, 1-0. Echt gevaarlijk kon Naaldwijk niet worden. De enige kans vlak voor de rust was van Jeroen Vogels. Zijn schot ging nog maar net voorlangs.

De 2e helft duurde het tot de 70e minuut voordat S.V. Honselersdijk echt los kon komen van Naaldwijk. Leon de Brabander wist door vroeg te storen de bal te veroveren. Hierdoor lag er veel ruimte voorin en kon Kevin Bogaards alleen op keeper Jeffrey Wubben af gaan. Kevin maakte op fraaie wijze de 2-0. S.V. Honselersdijk kreeg nog mogelijkheden om de score uit te breiden. In de 83e minuut kreeg de ingevallen Max van der Kraan, die verleden week zijn debuut maakte in het eerste elftal, een mooie kans. Goed opkomen van achterste man Ricardo van der Zijden en dito voorzet bereikte Max van der Kraan. De aanname was perfect van Max, maar alleen voor keeper Jeffrey Wubben mistte hij de kans. De eindstand bleef zodoende met 2-0 in het voordeel van S.V. Honselersdijk.
Door deze overwinning is S.V. Honselersdijk winnaar geworden van de DCVH bokaal.

Uitslagen zaterdag 22 augustus:
S.V. Honselersdijk 1 – Naaldwijk 1 uitslag 2 - 0
Verburch 1 – MVV’27 1 uitslag 1 - 2
S.V. Honselersdijk 2 – Naaldwijk 2 uitslag 10 - 0
Verburch 2 – MVV’27 2 uitslag 2 - 3

Namens de Club van Honsel, reikte Marcel Bruggeling de prijzen uit.
Eindstand DCVH toernooi
1- S.V. Honselersdijk
2- MVV’27
3- Verburch
4- Naaldwijk

Ook nog een woord van dank aan de scheidsrechters Peter den Breejen, Stanley van Lith, Ruud Rolandus Boers, Mike van Dam, Jan ter Harmsel en David Coenraads.

Opstelling:
Quinten van der Helm (-45 Lance Kooij), Rick van Schie, Nick van der Kraan (-30 Ricardo van der Zijden), Nigel Hendriks, Branco Kok, Brent Gardien (-30 Kevin Bogaards), Leon de Brabander, Youri Riepe (-60 Brent Gardien), Brian Valstar (-75 Max van der Kraan), Tom van Veen (A), Luke Groeneboom (-60 Nick van der Kraan)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Eerste dag van Het Club van Honsel Toernooi
vr 21 augustus

De deuren van Sportpark de Strijphorst zijn weer geopend en er wordt weer volop gesport. Na een lange periode zonder voetbal is het gelukkig voor iedereen weer mogelijk om weer te voetballen, maar wel met inachtneming van de nog steeds geldende Corona-maatregelen.

Dinsdagavond ging Het Club van Honsel toernooi voor de 5e keer van start met de eerste en tweede elftallen van MVV’27, Verburch, Naaldwijk en gastheer S.V. Honselersdijk. S.V. Honselersdijk trapte af tegen Verburch en Naaldwijk begon het toernooi tegen MVV’27.

Het eerste team van S.V.Honselersdijk won met 3-2 tegen Verburch. De overwinning kwam niet zomaar tot stand. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg. In de 2e minuut was het een goede ingreep van Youri Riepe op het middenveld. De aanval ging verder via Tom van Veen naar de op de rechtervleugel spelende Joey Valstar. Een mooie kapbeweging van Joey op zijn directe tegenstander bracht hem voor keeper Boy Zuijderwijk, maar zijn schot te was te zacht om het Boy moeilijk te maken. Zo kreeg S.V. Honselersdijk wat kansen die niet benut werden. In de 18e minuut was het Verburch die goed doorkwam en de 1-0 scoorde. Even later kwam de ploeg van Andre Lourens goed weg nadat Verburch op de paal schoot. In de 28e minuut een mooie aanval gevolgd door een mooie actie van Kevin Bogaards, die Luke Groeneboom de gelegenheid gaf de gelijkmaker te scoren, 1-1. Voor de rust een ongelukkig moment in de verdediging van S.V. Honselersdijk. Uit een voorzet van Verburch, werkte Lars Ammerlaan de bal achter keeper Stijn van Beek, 1-2.
De 2e helft was het Verburch die het makkelijk spelende S.V. Honselersdijk van het doel hield. Ze leken de overwinning naar zich toe te trekken, maar een kwartier voor tijd werden wat slordigheidsfoutjes Verburch fataal. In de 75e minuut reageerde Luke Groeneboom attent op een terugspeelbal naar keeper Boy Zuijderwijk. Luke pikte de bal op tijd op en liet Boy kansloos, 2-2. S.V. Honselersdijk ging meer druk zetten en drong Verburch terug. In de 77e minuut een scherp genomen vrije trap van Youri Riepe die maar rakelings naast gegleden werd door Nick van der Kraan. E
ven later een actie van Tom van Veen die de bal maar rakelings naast schoot. In de 85e minuut kwam dan toch de winnende treffer. Brent Gardien wist met een mooie pass Brian Valstar in het strafschopgebied te bereiken. Brian omspeelde zijn tegenstander en wist met een bekeken schot keeper Boy Zuijderwijk te passeren, 3-2. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Ruud Boers voor het einde.

Het 2e team van S.V. Honselersdijk boekte ook een mooie overwinning met 5-1 op Verburch 2

Uitslagen dinsdag 18 augustus:
S.V. Honselersdijk 1 – Verburch 1 uitslag 3 - 2
vv Naaldwijk 1 – MVV’27 1 uitslag 0 - 2
S.V. Honselersdijk 2 – Verburch 2 uitslag 5 - 1
vv Naaldwijk 2 – MVV’27 2 uitslag 0 - 6

Opstelling:
Stijn van Beek (-45 Quinten), Rick van Schie, Lars Ammerlaan (-45 Nick van der Kraan), Michel van Giesen, Branco Kok (-45 Nigel Hendriks), Kevin Bogaards, Leon de Brabander, Youri Riepe, Brian Valstar Tom van Veen (A), Luke Groenenboom (-45 Brent Gardien)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Update coronaregels Sportpark de Strijphorst
vr 21 augustus

Er is een nieuwe update wat betreft de corona-regels die gelden op ons sportpark. Neem de onderstaande regels goed door voorafgaand aan een bezoek aan Sportpark de Strijphorst en volg de maatregelen gedurende het bezoek allemaal op. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

SPORTPARK DE STRIJPHORST
• Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn op een speelveld. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan.
• Alle personen vanaf 19 jaar en ouder die het sportpark op zaterdag bezoeken in welke hoedanigheid dan ook, moet zich wekelijks tussen woensdag 17.00 uur en zaterdagmorgen 7.00 uur aanmelden met persoonsgegevens en een gezondheidsverklaring via de website www.svhonselersdijk.nl , Je kunt niet aanmelden voor een ander!
• Aanmelden kan per dagdeel: 8.00 - 13.00 | 13.00 - 19.00 uur.
• Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail of je toegang hebt tot Sportpark de Strijphorst.
• Er is één ingang op zaterdag (grote hek) en dat is ook tevens de uitgang, er is een afscheiding door middel van hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Bij wedstrijdendagen, waarbij grote drukte wordt verwacht, zijn er stewards aanwezig.
• Alle bezoekers op de tribune en in de Sosefhal zijn verplicht om te gaan zitten; langs de lijn op het veld is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand.

KLEEDKAMERS | SOSEFHAL
• Teams tot JO-17 en G1, G2, G3
Tot nader order wordt door deze teams bij trainingen en KNVB wedstrijden (thuis en gasten) geen gebruik gemaakt van de kleedkamers. Hiertoe is besloten om de ergste drukte en besmettingsgevaar te beperken.
• Teams JO-17 tot JO-19
Deze elftallen kunnen gebruik maken van de kleedkamers, zonder rekening te houden met de 1,5 meter regel. Er mogen geen ouders en/of begeleiding mee de kleedkamer in. Wel houdt de begeleiding van het betreffende elftal op afstand toezicht op het gedrag en is ook de aanspreekpersoon voor het elftal.
• Vanaf JO-19
Per elftal zijn twee kleedkamers ter beschikking voor maximaal 7 spelers per kleedkamer. Begeleiding van het elftal wordt niet toegelaten tot de kleedkamers. Het protocol geldt ook voor alle gast-teams.

KANTINE | ONTVANGSTRUIMTES
• De 1e etage is bereikbaar via de rechter trap en via de linker trap kan de 1e etage weer worden verlaten. Dit wordt ook aangegeven. Er komt een afscheiding door hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de kantine aanwezig zijn en op de beide terrassen totaal 80 personen.
• Personen van 19 jaar en ouder moeten de 1,5 meter regel in achtnemen en op zaterdag een bevestigingsmail kunnen overleggen met de dienstdoende bestuurslid of directie, als daarom gevraagd wordt.
• Je ben verplicht om te zitten; staand je consumptie nuttigen is niet toegestaan.
• Bestellen van consumpties kan alleen aan de uitgiftenbar en bij de bier-tap-bar. Denk ook hier aan de 1,5 meter.
• Zolang deze maatregelen gelden wordt er uitsluitend in weggooi bekers geschonken. Dit om te voorkomen dat het coronavirus overgedragen wordt via de huidige plastic bekers.
• Er kan uitsluitend worden betaald met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon, contant geld wordt niet aangenomen.
• Bij de drie betaalpunten is er plastic glas ter bescherming van de barvrijwilligers en bezoekers van de kantine.
• De bestuurs- en ontvangstkamer is tot nader order niet beschikbaar voor besprekingen selectie, broodmaaltijden en ontvangst van DCVH-leden op wedstrijd- en toernooidagen.

Voor vragen en of informatie kunnen jullie dit per mail doen naar directie@svhonselersdijk.nl of 06-52022350.
Bestuur en directie S.V. Honselersdijk, 20 augustus 2020

Coronaregels verzorging(sruimte)
di 18 augustus

Zoals inmiddels algemeen bekend gelden er speciale coronaregels voor een bezoek aan Sportpark de Strijphorst. Aanvullend op deze regels zijn er extra coronaregels van toepassing op de verzorging en het gebruik van de verzorgingsruimte van ons complex.

Neem onderstaande coronaregels goed door voordat je de ruimte betreedt en/of een afspraak wilt maken bij de verzorging (Marina van der Meer en Patricia Gardien).

Coronaregels verzorging(sruimte)
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging.
• Laat je dan eventueel testen, deze corona-test hebben we NIET op de voetbal.
• Hou ten allen tijden 1,50 meter afstand.
• Maximaal 2 personen in de verzorgingsruimte. Dit is exclusief de aanwezige verzorgsters en fysiotherapeut.
• Bij binnenkomst handen ontsmetten met de daarvoor bestemde dispenser.
• Bij gebruik van de attributen zoals: hometrainer, gewichten, halters, matjes ed. maak je na afloop netjes schoon met desinfectiemiddel.
• Na afloop was je je handen en verlaat je de ruimte via kleedkamer 17 weer naar buiten.
• De deuren blijven open, zodat je deze niet hoeft aan te raken en voor de nodige ventilatie.
• Iedere speler mag altijd langskomen zolang de regels nageleefd worden.
• Heb je niets te zoeken bij de verzorging, blijf er dan aub weg!!!
• Gebruik je eigen bidon, neem die van huis mee.
• Als er vragen zijn kan je contact opnemen met het verzorgingsteam:

Patricia Gardien: 06-43001919
Marina van der Meer: 06-53727092

5e DCVH-toernooi komende dinsdag en zaterdag op Sportpark de Strijphorst
zo 16 augustus

Komende dinsdag wordt er op Sportpark de Strijphorst weer afgetrapt voor het jaarlijkse De Club Van Honsel toernooi. Tijdens de 5e editie van het door de businessclub van S.V. Honselersdijk mogelijk gemaakte toernooi zullen de selectie-elftallen van VV Naaldwijk, Verburch, MVV'27 en S.V. Honselersdijk het onderling tegen elkaar opnemen.

Op dinsdagavond wordt het toernooi afgetrapt met de wedstrijden S.V. Honselersdijk - Verburch en VV Naaldwijk - MVV'27. Hierbij zullen de eerste en tweede elftallen van de clubs het op het Honselse sportpark tegen elkaar opnemen.
Zaterdag staat de winnaar van de 4e editie van het jaarlijkse toernooi, S.V. Honselersdijk, tegenover de selectie-elftallen van VV Naaldwijk, wat betekent dat Verburch en MVV'27 het op diezelfde dag in de overige duels tegen elkaar op nemen.

Programma DCVH-toernooi
Dinsdag 18 augustus - 19:30 uur
S.V. Honselersdijk 1 - Verburch 1
S.V. Honselersdijk 2 - Verburch 2
VV Naaldwijk 1 - MVV'27 1
VV Naaldwijk 2 - MVV'27 2

Zaterdag 22 augustus - 11:30 uur
S.V. Honselersdijk 2 - VV Naaldwijk 2
Verburch 2 - MVV'27 2

Zaterdag 22 augustus - 14:30 uur
S.V. Honselersdijk 1 - VV Naaldwijk 1
Verburch 1 - MVV'27 1

We willen de spelers, begeleiding en toeschouwers van alle deelnemende clubs verzoeken om bij het betreden van Sportpark de Strijphorst alle geldende corona-maatregelen in acht te nemen. Let op: het is voor een zaterdags bezoek aan ons sportpark verplicht om jezelf voor vrijdag 20:00 uur via de website te registreren. Zonder registratie krijg je geen toegang tot Sportpark de Strijphorst.

Update coronahuisregels
vr 14 augustus

Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn per sportveld. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan.
• Bestuursleden, technische commissie, spelers vanaf 19 jaar, begeleiding en bezoekers van wedstrijden of kantine moeten zich wekelijks tussen woensdag 17.00 uur en zaterdagmorgen 7.00 uur aanmelden voor deze zaterdag met persoonsgegevens en een gezondheidsverklaring via de website www.svhonselersdijk.nl
• Je kunt niet aanmelden voor een ander!
• Aanmelden kan per dagdeel: 8.00 - 13.00 | 13.00 - 19.00 uur.
• Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail of je toegang hebt tot Sportpark de Strijphorst.
• Er is één ingang op zaterdag (grote hek) en dat is ook tevens de uitgang, er komt een afscheiding door middel van hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Bij wedstrijdendagen, waarbij grote drukte wordt verwacht, zijn er stewards aanwezig.
• Alle bezoekers op de tribune zijn verplicht om te gaan zitten; langs de lijn is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand. Deze regels gelden ook voor de bezoekers van de Sosefhal.
• Bij verkoudheid en of koorts niet komen, schudt geen handen en houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.

KLEEDKAMERS | SPORTHAL
• Teams tot JO-17 en G1, G2, G3
Tot nader order wordt door deze teams bij trainingen en KNVB wedstrijden (thuis en gasten) geen gebruik gemaakt van de kleedkamers. Hiertoe is besloten om de ergste drukte en besmettingsgevaar te beperken.
• Teams JO-17 tot JO-19
Deze elftallen maken gebruik van de kleedkamers, zonder rekening te houden met de 1,5 meter regel. Er mogen geen ouders en/of begeleiding mee de kleedkamer in. Wel houdt de begeleiding van het betreffende elftal op afstand toezicht op het gedrag en is ook de aanspreekpersoon voor het elftal.
• Vanaf JO-19
Per elftal zijn twee kleedkamers ter beschikking voor maximaal 7 spelers per kleedkamer. Begeleiding van het elftal wordt niet toegelaten tot de kleedkamers. Het protocol geldt ook voor alle gast-teams en de Sosefhal.

KANTINE | ONTVANGSTRUIMTES
• De 1e etage is bereikbaar via de rechter trap en via de linker trap kan de 1e etage weer worden verlaten. Dit wordt ook aangegeven. Er komt een afscheiding door hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de kantine aanwezig zijn en op de beide terrassen 80 personen.
• Personen van 19 jaar en ouder moeten de 1,5 meter regel in achtnemen.
• Je ben verplicht om te zitten; staand je consumptie nuttigen is niet toegestaan.
• Bestellen van consumpties kan alleen aan de uitgiftenbar en bij de bier-tap-bar. Denk ook hier aan de 1,5 meter.
• Zolang deze maatregelen gelden wordt er uitsluitend in weggooi bekers geschonken. Dit om te voorkomen dat het coronavirus overgedragen wordt via de huidige plastic bekers.
• Er kan uitsluitend worden betaald met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon.
• Bij de drie betaalpunten is er plastic glas ter bescherming van de barvrijwilligers en bezoekers van de kantine.
• De bestuurs- en ontvangstkamer is tot nader order niet beschikbaar voor besprekingen selectie, broodmaaltijden en ontvangst van DCVH-leden op wedstrijd- en toernooidagen.

Voor vragen en of informatie kunnen jullie dit per mail doen naar directie@svhonselersdijk.nl of 06-52022350.

Huisregels voor bezoek aan Sportpark de Strijphorst
wo 12 augustus

Vanaf morgen zal de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 van start gaan, om te beginnen met de eerste training van de senioren selectie. We willen eenieder die ons sportpark de komende tijd bezoekt vragen om zich aan de geldende corona-maatregelen te houden. Om het voor iedere speler, vrijwilliger en toeschouwer gemakkelijk te maken hebben we de speciale huisregels op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat je alle regels hebt gelezen voor het betreden van Sportpark de Strijphorst, zodat we met z'n allen op onze eigen en elkaars gezondheid kunnen letten. Speciale aandacht willen we vragen aan de ouders/toeschouwers om zichzelf voorafgaand aan een voetbalzaterdag aan te melden via onze website. Zonder aanmelding is het niet mogelijk om het sportpark te betreden.

Bij dit nieuwsbericht is ook op de foto's te zien hoe het sportpark is ingericht om aan alle maatregelen te kunnen voldoen.

Bekijk hieronder de huisregels aangaande het coronabeleid van S.V. Honselersdijk.

Sportpark
• Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers aanwezig zijn. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan.
• Bezoekers moeten zich tussen woensdag 18.00 uur en vrijdag 20.00 uur aanmelden voor de eerst volgende zaterdag met persoonsgegevens en een gezondheidsverklaring via de website www.svhonselersdijk.nl. Het aanmelden gaat vanaf vandaag in.
• Je kunt niet aanmelden voor een ander!
• Aanmelden kan per dagdeel: 8.00 - 13.00 en 13.00 - 19.00 uur.
• Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail of je toegang hebt tot Sportpark de Strijphorst.
• Er is één ingang op zaterdag (grote hek) en dat is ook tevens de uitgang, er komt een afscheiding door middel van hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Bij wedstrijdendagen, waarbij grote drukte wordt verwacht, zijn er stewards aanwezig.
• Alle bezoekers op de tribune zijn verplicht om te gaan zitten; langs de lijn is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand. Deze regels gelden ook voor de bezoekers van de Sosefhal.
• Bij verkoudheid en of koorts niet komen, schudt geen handen en houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.

Kleedkamers & Sosefhal
• Teams tot JO-17 en G1, G2, G3
Tot nader order wordt door deze teams bij trainingen en KNVB wedstrijden (thuis en gasten) geen gebruik gemaakt van de kleedkamers. Hiertoe is besloten om de ergste drukte en besmettingsgevaar te beperken.
• Teams JO-17 tot JO-19
Deze elftallen maken gebruik van de kleedkamers, zonder rekening te houden met de 1,5 meter regel. Er mogen geen ouders en/of begeleiding mee de kleedkamer in. Wel houdt de begeleiding van het betreffende elftal op afstand toezicht op het gedrag en is ook de aanspreekpersoon voor het elftal.
• Vanaf JO-19
Per elftal zijn twee kleedkamers ter beschikking voor maximaal 7 spelers per kleedkamer. Begeleiding van het elftal wordt niet toegelaten tot de kleedkamers. Het protocol geld ook voor alle gast-teams en de Sosefhal.

Kantine & ontvangstruimtes
• De 1e etage is bereikbaar via de rechter trap en via de linker trap kan de 1e etage weer worden verlaten. Dit wordt ook aangegeven. Er komt een afscheiding door hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de kantine aanwezig zijn.
• Personen van 19 jaar en ouder moeten de 1,5 meter regel in achtnemen.
• Je ben verplicht om te zitten; staand je consumptie nuttigen is niet toegestaan.
• Bestellen van consumpties kan alleen aan de uitgiftenbar en bij de bier-tap-bar. Denk ook hier aan de 1,5 meter.
• Zolang deze maatregelen gelden wordt er uitsluitend in weggooi bekers geschonken. Dit om te voorkomen dat het coronavirus overgedragen wordt via de huidige plastic bekers.
• Er kan uitsluitend worden betaald met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon.
• Bij de drie betaalpunten is er plastic glas ter bescherming van de barvrijwilligers en bezoekers van de kantine.
• De bestuurs- en ontvangstkamer is tot nader orde niet meer beschikbaar voor besprekingen selectie, broodmaaltijden en ontvangst van DCVH-leden op wedstrijd- en toernooidagen.

Voor vragen en of informatie kunnen jullie dit per mail doen naar directie@svhonselersdijk.nl of bellen naar 06-52022350.

Van de Voorzitter
di 11 augustus

Wat hebben we lang uitgekeken naar het moment dat we kunnen starten met het nieuwe voetbalseizoen. De nieuwe teams, de nieuwe poule indelingen. Het wordt voor iedereen een spannend seizoen! (zeker met de corona maatregelen)

Het vorige voetbalseizoen is als een nachtkaarsje uitgegaan en gezien de omstandigheden was dat een logisch gevolg van de coronacrises. De vereniging heeft op dat moment alle kosten zo laag mogelijk weten te houden. De schoonmaak en de beveiliging werd stop gezet. Deze werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk met onze bestuurders, directie en vrijwilligers uitgevoerd. In deze periode is de klussenploeg hard aan het werk gegaan, om met zo weinig mogelijk kosten, de kantine op te knappen. Het is echt heel mooi geworden!

Financieel hebben we het vorige seizoen acceptabel af kunnen sluiten. Dankzij de medewerking van trainers, vrijwilligers, gemeente en overheid, huurders van de hal en ons ministerie van feest is de schade beperkt gebleven. Door de vele acties hebben we extra geld op kunnen halen om de vereniging financieel te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Zoals jullie allemaal weten gaan we komend seizoen starten met allerlei protocollen om het coronavirus geen kans te geven. Het bestuur en de directie is in de vakantie keihard aan het werk geweest om voor iedereen een veilig sportklimaat te bieden. We hebben looplijnen uitgezet, kleedkamerindelingen aangepast en diverse protocollen geschreven. Maar dat kan maar op 1 manier succesvol worden! Dat is met de volledige medewerking van alle bezoekers van ons sportpark….

Alleen op deze manier kunnen we de veiligheid garanderen van jullie en jullie naasten. Ik hoop dat iedereen een beetje voorzichtig is. Voor jezelf….maar vooral voor anderen!

Ik wens jullie allemaal nog fijne vakantie, een goede start van het seizoen en blijf gezond!

Tot snel op “De Strijphorst”

Voetballoze dagen... hopelijk blijven ze weg
vr 7 augustus

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden of foto's van teams van onze vereniging of andere wetenswaardigheden over onze fijne vereniging.

Aan alles komt een einde. Zo ook deze serie ("uit de oude doos" dan wel "voetballoze dagen"). Gelukkig mogen we morgen weer voetballen! Dan start van de training van de selectie!

Nog een laatste teamfoto, een greep uit onze strijppraatjes van welleer (dank je wel Hannie Stoorvogel!) en nog wat gekkigheid uit eigen archief. De namen van de F2 1984: Robert-Jan Verbeek, Richard Olsthoorn, Rogier Gardien, Rodger Kohler, Robert Olsthoorn, Rudi van der Meer, Edwin Rondel, Jerry van der Meer, Rogier van Soest en uiteraard Ria Kester!

Rest mij u te bedanken voor het lezen. Zo een vier maanden geleden begonnen met een exacte datumterugblik gedurende de Corona narigheid. Dit ging geleidelijk over in wat teamfoto's en unieke verenigingseigenaardigheden.

Ik vond het geinig om deze stukjes te schrijven en de foto's erbij te vinden. Met een grote dank aan alle inzendingen. Eigenlijk hebben we een unieke en fijne vereniging.

De afsluiter komt van mij als het mag. Als mannetje van 7 speelde ik via de F2 van leider Ria Kester. Daarna uiteindelijk via diverse jeugdteams en de onder 23 het eerste team. Opvallend is dat mijn debuutwedstrijd gelijk een foto in de krant opleverde. Uiteindelijk mocht ik met mijn maatjes van S4 stoppen met voetballen op 41 jarige leeftijd.

En dat ging en gaat uiteraard niet zonder hulp van alle vrijwilligers, leiders en trainers. Dank daarvoor. Ik ben trots op onze vereniging. Blijf er a.u.b. zuinig op.

Bedankt en blijf gezond.

Voetballoze dagen... nog maar 2 dagen
do 6 augustus

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden of foto's van teams van onze vereniging of andere wetenswaardigheden over onze fijne vereniging. Deze serie ("uit de oude doos" dan wel "voetballoze dagen") gaat, hopen wij, op zijn einde lopen. Gelukkig nog maar 2 dagen tot 8 augustus, dan start de training van de selectie!

We zijn er (hopelijk) bijna en de meeste van ons met vakantie. Vandaag blikken we terug op het seizoen 2004-2005 van S1 (De voorkant van het boekwerkje klopt alleen niet....). Eigenlijk een bizar vreemd seizoen op, destijds een redelijk hoog amateur niveau. Slechts 1 klasse zat er tussen ons eerste en het allerhoogste amateurniveau.

Het gaat over: het eerste seizoen van Roy Wasmus als hoofdtrainer bij onze vereniging, de meest onbekende gewonnen prijs (de Tichelaars-cup), gool -old infothuis teletekst, interviews, een competitie die op de kop gaat door ontoelaatbaar gedrag, we zien nog een ex-trainer in beeld namelijk Marcel Wieser. En uiteraard de welbekende laatste strohalm. Dat soort werk.

We hebben geprobeerd om dat wat we in ons archief hebben iets meer te digitaliseren. Lukt redelijk denken we. Kijk maar eens terug naar het jaarboek van het eerste seizoen 2004-2005 of het jaarboek van het eerste seizoen 2007-2008.

Wellicht een leuk idee om ook een papieren bibliotheek te maken. Gewoon: boekjes op de "ouwe-mannen-tafel": lekker bladeren en kijken?

Blijf gezond.

Kantine komende zaterdag nog gesloten - Donderdag 13 augustus kantine geopend
wo 5 augustus

Komende zaterdag trapt de senioren selectie de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 af met de eerste training. De oorspronkelijke planning was om ook op deze dag de kantine van het clubgebouw te heropenen, echter hebben we besloten om de kantine komende zaterdag nog gesloten te houden. Door de uitermate goede weersvoorspelling zal er zeer weinig animo zijn om naar de kantine te komen vanaf 15:30 uur.

De kantine zal op donderdagavond 13 augustus weer voor het eerst geopend zijn, uiteraard worden hierbij alle voorgeschreven richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Later deze week volgt er nog een uitgebreide berichtgeving over de maatregelen die op Sportpark de Strijphorst van toepassing zijn in verband met het coronavirus.

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek