Recent nieuws

Schijnt de zon ook voor S.V. Honselersdijk?
gisteren

Morgenmiddag zal het eerste elftal het in een thuiswedstrijd voor de competitie opnemen tegen RVVH. Op Sportpark de Strijphorst zal de ploeg van trainer Piet Boon onder zonnige omstandigheden strijden voor een ticket die toegang geeft tot de nacompetitie. Wat voorafgaand aan het seizoen voor onmogelijk werd gehouden, blijkt nu toch echt tot de mogelijkheden te behoren. Het eerste elftal staat op een 4e plek op de ranglijst en doet ook nog volop mee in de strijd om de derde periodetitel. Kortom: genoeg om voor te strijden...

Vorige week: de ontsnapping
Afgelopen zaterdag kwam Heinenoord op bezoek bij S.V. Honselersdijk. Halverwege de tweede helft stond het Honselse vlaggenschip op een comfortabele voorsprong, door twee doelpunten van Angelo Zwirs: 2-0. Geheel onverwachts sloeg de wedstrijd op een krankzinnige manier om. De ploeg uit Heinenoord wist in een tijdsbestek van 5 minuten tijd maar liefst 3 keer te scoren en zette de wedstrijd compleet op z'n kop. Gelukkig voor de Honselersdijkers was Pawel Rubin in de absolute slotfase van de wedstrijd in staat om met een bekeken stiftbal een punt veilig te stellen: 3-3.

Door het resultaat van vorige week is de doelstelling die voorafgaand aan dit seizoen werd gesteld definitief behaald. S.V. Honselersdijk heeft zich veilig gespeeld, met nog 4 competitiewedstrijden voor de boeg. Momenteel zijn de oranjehemden op een 4e plaats terug te vinden, met een puntenaantal van 39 uit 22 wedstrijden. Hiermee staat het elftal 3 punten achter op nummer 3 Kloetinge en koestert het een voorsprong van 5 punten op nummer 5 Forum Sport. In de strijd om de derde periode staat de Honselse formatie 1 punt achter de gedeelde koplopers SHO en Rijsoord.

Dit weekend: RVVH
Morgen staat de thuiswedstrijd tegen RVVH te wachten. Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden tegen de nummer 13 van de ranglijst. De Ridderkerkers hebben uit 21 gespeelde duels 19 punten weten te verzamelen, waarmee de ploeg zich nog niet veilig mag wanen. In strijd tegen degradatie zal RVVH morgen op jacht gaan naar 3 belangrijke punten die op Sportpark de Strijphorst te behalen zijn.

Eerder dit seizoen resulteerde de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en RVVH in een late 1-2 overwinning voor de oranjehemden. Luke Groenenboom wist als invaller de wedstrijd in de laatste minuten te beslissen, zodat de 3 punten mee in de bus konden richting Honselersdijk.

Pupil van de Week: Bodey Flaton
Zoals gebruikelijk zal er ook deze week een jeugdspeler de gehele dag met de 'grote mannen' van het eerste elftal meelopen. Ditmaal is de eer aan Bodey Flaton, speler van de JO11. We wensen Bodey veel plezier toe en hopen dat hij het eerste doelpunt van de wedstrijd zal verzorgen bij de aftrap! In een eerder item was meer informatie terug te vinden over de Pupil van de Week.

Super Saturday: Nog betere zaterdag
Zoals inmiddels bij iedereen in Honselersdijk en omstreken bekend is vindt morgen ook weer de gezelligste derde helft van het Westland plaats. Tijdens de Super Saturday zal het complex van S.V. Honselersdijk omgetoverd worden tot een walhalla voor dorstige paashazen en dansende kippen. De geheel in de Paassfeer verkerende kantine zal het decor zijn van wederom een Super Saturday voor in de boeken! Meer informatie over Super Saturday is terug te vinden op het Facebook-evenement.

Westlandse Derby voor tweede elftal
Op Super Saturday staat er voor het tweede elftal van S.V. Honselersdijk een Westlandse Derby te wachten. Om 11:30 zal het elftal van trainer Frank van Zijl het op het hoofdveld opnemen tegen SC Monster. De Honselersdijkers zijn de afgelopen weken flink op dreef in de reserve 1e klasse, door tweemaal met 3-1 te winnen van respectievelijk BVCB 2 en koploper Katwijk 2.

Zorg dat je erbij bent...
De aftrap zal om 14:30 uur door de Pupil van de Week en scheidsrechter van dienst, R.M.C. Duindam, verzorgd worden op een zonovergoten Sportpark de Strijphorst. Het grasveld is gemaaid, de lijnen zijn gekrijt en de buitenbar is geopend. Kortom: we zien jullie morgen langs de lijn om het eerste elftal naar de winst te juichen!

Tot morgen!

Dringend: barvrijwilligers gezocht voor WK JO19 op 2e Paasdag!
gisteren

De barbezetting voor het Westlands Kampioenschap JO19 is ondanks verwoede pogingen van de organisatie helaas nog niet rond. We zijn nog op zoek naar meerdere personen die voor enkele uurtjes achter de bar kunnen staan, zodat alle bezoekers voorzien kunnen worden van eten en drinken. We hopen dat we genoeg barvrijwilligers vinden om het WK door te kunnen laten gaan, dus meld je aan!

Jezelf opgeven als barvrijwilliger voor het WK JO19 kan bij Kim van Zanten (kantine@svhonselersdijk.nl), Erwin vd mark (VAZ@svhonselersdijk.nl), of bij Ron Vis.

Kantine morgenochtend vanaf 9:00 uur geopend
gisteren

Morgenochtend worden er relatief weinig wedstrijden gespeeld op Sportpark de Strijphorst, wat voor een rustgevend Paasachtig sfeertje zorgt. Laten we zeggen dat het de stilte voor de storm is, aangezien later op de dag het feest los zal barsten tijdens Super Saturday...

Vanwege de rustige ochtend zal de kantine pas om 9:00 uur geopend worden, vanaf dat moment staan onze barvrijwilligers voor jullie klaar! Tot morgen!

Pupil van de Week: Bodey Flaton
donderdag

Komende zaterdag neemt het eerste elftal het in de thuiswedstrijd op Super Saturday op tegen RVVH. Zoals gebruikelijk zal er ook deze week een jeugdspeler de gehele dag met de 'grote mannen' van het eerste elftal meelopen. Ditmaal is de eer aan Bodey Flaton, speler van de JO11. We wensen Bodey veel plezier toe en hopen dat hij het eerste doelpunt van de wedstrijd zal verzorgen bij de aftrap! Hieronder is nog meer informatie over de Pupil van de Week terug te vinden.

Naam: Bodey Flaton
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in team: JO11
Later word ik: Politieagent
Mijn favoriete profclub is: Juventus
Mijn favoriete profvoetballer is: Cristiano Ronaldo
Op welke positie speel je: Voorin, aanvaller
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen ik met een wedstrijd vol in de kruising schoot.
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Ik vind ze allemaal goed

Tweede elftal vloert koploper Katwijk 2
woensdag

Na vorige week BVCB op een 1-3 nederlaag te hebben getrakteerd kwam nu de koploper van de reserve 1e klasse naar de Strijphorst, Katwijk 2. Dit was de eerste keer in clubhistorie dat het tweede elftal het opneemt tegen voormalig algeheel Nederlands kampioen van de tweede elftallen. Katwijk staat eigenlijk al de gehele competitie boven aan en in de uitwedstrijd kregen de mannen van Frank een lesje in effectiviteit. Des al niet te min kreeg het tweede toen voor rust ook een aantal grote kansen maar deze werden niet verzilverd.

Trainer Frank benadrukte dat de mannen net zo veel energie en strijd in de wedstrijd moesten gooien als tegen BVCB om een goed resultaat te halen. Er was ten opzichte van vorige week een wijziging. Zo nam Nick de plaats in op linksback en de rest van de posities werden ingevuld zoals de wedstrijd ervoor. De wedstrijd werd een open wedstrijd. De Dijk begon met het mes tussen de tanden en zette Katwijk veelvuldig vast. Op de momenten dat dit niet lukte probeerde de mannen de opbouw zo vroeg mogelijk te verstoren. Dit kostte een hoop kracht maar de groep oogde fit en is ook fit. Katwijk had het lastig. Op de momenten dat Katwijk de lange bal ging spelen op de spitsen speelden ze de verdediging van de Dijk in de kaart. Vervolgens werden veel tweede ballen gewonnen door de middenvelders van Honselersdijk en dit tekende misschien ook wel de strijd die werd geleverd. Katwijk kwam wel een aantal keer door via de zijkanten maar tot echte grote kansen kwam het niet. In de 25e minuut een overtreding aan de linkerkant van het veld. De vrije trap werd keurig aangesneden door Nando en de sterk spelende centrale verdediger Bryan verlengde deze bal vakkundig richting de verre hoek. 1-0. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want Katwijk maakte binnen een minuut gelijk. Na een voorzet vanaf de linker kant kon de spits van de Katwijkers, overigens in buitenspelpositie, de bal achter Lance werken. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal dus de Dijk moest op zoek naar een nieuwe voorsprong. Verder ontbrak het Luke en Nando wat aan geluk om een tweede treffer op het scorebord te zetten.

Daar waar het de eerste helft nog redelijk gelijk opging was het in de tweede helft Honselersdijk dat de boventoon voerde. Met goed voetbal en de nodige vechtlust werd op zoek gegaan naar de tweede treffer. Het middenveld met Marcel, Tim en Brent liep zich het spreekwoordelijke snot voor de ogen om onze gevaarlijke aanvallers van ballen te voorzien. Vooral Nando en Luke waren vandaag lastig van de bal te krijgen daar waar Branco meer de diepte werd ingestuurd. Een aantal kansen van de Dijk werden niet zorgvuldig genoeg uitgespeeld waardoor de score onveranderd bleef. in de 65e minuut een actie van Luke. Hij werd afgestopt en de verdediging van Katwijk moest een corner toestaan. De corner werd getrapt door Nando en Bereikte Ricardo. Laatstgenoemde kon de bal in het uiterste hoekje schieten. 2-1. De mannen van trainer Frank gooiden er nog een schepje bovenop. De verdediging stond als een huis en interim linksback Nick en oudgediende rechtsback Rico gaven hun directe tegenstanders weinig ruimte. De 3-1 hing eerder in de lucht dan de 2-2 van Katwijk. In de 75e minuut wederom een goede aanval van Honselersdijk. Tim lepelde de bal over de verdediging naar Brent die op zijn beurt de bal keurig op het hoofd van Nando legde en Nando zo de 3-1 tegen de touwen kon koppen. Een prima uitgangspositie voor de Dijk en het laatste kwartier probeerde Katwijk nog wat te bewerkstelligen. Verder dan een afstandsschot op de lat in minuut 85 kwam het niet.
Zo werd er voor de tweede wedstrijd op rij een prima pot op de mat gelegd.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen het tweede elftal van sc Monster.

opstelling: Lance, Rico (geel), Ricardo, Bryan, Nick, Marcel (geel), Brent, Tim, Branco, Nando, Luke

Thuistoernooien van S.V. Honselersdijk geannuleerd
dinsdag

Helaas hebben wij als toernooicommissie van S.V. Honselersdijk, in overleg met ons bestuur, besloten onze thuistoernooien dit seizoen te annuleren.

Met nog een aantal weken te gaan, is helaas meer dan de helft van de poules niet volledig gevuld. Bij het zoeken naar tegenstanders, merken we dat dit lastig en moeizaam verloopt.

Veel verenigingen kiezen dezelfde data omdat het seizoen lang doorgaat. Maar ook teams in de juiste klasse vinden, is een uitdaging.

Omdat we niemand op het laatste moment teleur willen stellen, hebben nu dit besluit genomen.

We vinden het jammer, maar volgend seizoen doen we weer ons best om een leuk en sportief thuistoernooi op ons park te organiseren!

De volgende toernooien gaan dus niet door:
- Thuistoernooi op zaterdag 1 juni 2019 > JO-09 en JO-13
- Thuistoernooi op zaterdag 15 juni 2019 > JO-11 en JO-15

Komende zaterdag Super Saturday: Nog betere zaterdag!
maandag

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor de gezelligste derde helft van het Westland: Super Saturday. Het is tenslotte al meer dan een maand geleden, dus de tijd is rijp voor een nieuw, onvergetelijk feest bij S.V. Honselersdijk. Tijdens het Paasweekend wordt er na afloop van de thuiswedstrijd tegen RVVH wederom groots uitgepakt in de kantine. Want wat volgt er op Goede Vrijdag? Precies, een nog betere zaterdag!

DJ Announcement
Zoals het thema al doet vermoeden zal de kantine in z'n geheel omgetoverd worden tot een walhalla voor dorstige paashazen en dansende kippen. Vanaf 17:00 uur zal DJ Vipe opnieuw voor de muzikale omlijsting zorgen, wat eerder dit seizoen tijdens "Samba aan de Strijp" al tot een ongekende tropische gekte leidde in de Honselse kantine.

Vind & Win
Het paasweekend betekent paaseieren zoeken! Ook bij S.V. Honselersdijk zullen er zaterdag paaseieren verstopt zijn, en die leveren niet de minste prijzen op... Vind jij 1 van de gouden eieren die in de kantine zijn verstopt, dan win jij een kannetje bier of wijn! Zorg dus dat je op je hoede bent zaterdag...

Bodempje leggen
Heb je tijdens het feestgedruis trek in een lekkere hap of wil je alvast een stevige bodem leggen voor de avond die te wachten staat? Cafetaria Family Treffers is ook ditmaal aanwezig en staat voor jullie klaar om de honger te stillen met een smakelijke hap.

Minimumleeftijd & NIX18
Zoals altijd gelden ook komende zaterdag op de nog betere zaterdag de Super Saturday regels wat betreft de minimum- en alcoholleeftijd. De minimumleeftijd voor de nog betere zaterdag is 18 jaar, tenzij de minderjarige in het bezit is van een SVH-ledenpas. Daarnaast worden alcoholische dranken alleen geschonken aan meerderjarigen, aangezien bij ons in de kantine de NIX18-reglementen gelden!

Het belooft weer een Super Saturday voor in de boeken te worden, dus zorg ervoor dat je zaterdagmiddag om 17:00 topfit in de Honselse kantine aanwezig bent! We zien jullie zaterdag!

Eerste elftal van S.V. Honselersdijk stelt zich definitief veilig
zondag

Het eerste team van S.V. Honselersdijk heeft zich door het 3-3 gelijke spel tegen Heinenoord definitief veiliggesteld. Een formidabele presentatie als debutant in de eerste klasse.

In een bizar duel leek het op een eenvoudige zege af te stevenen, maar een kwartier voor tijd werd in 4 minuten tijd een comfortabele 2-0 voorsprong verspeeld naar een 2-3 achterstand. Hierin speelde vooral scheidsrechter Maat een hoofdrol in negatieve zin. Vlak voor tijd was het Pawel Rubin die toch nog een verdiend punt binnen haalde voor S.V. Honselersdijk.

Gezien het wedstrijd verloop was het gelijke spel toch wel een tegenvaller. De drie punten had de ploeg van Piet Boon wel verdiend, maar het verzuimde na de 2-0 de voorsprong, de score uit te bouwen.

Heinenoord startte fel en binnen een aantal minuten na het eerste fluitsignaal van arbiter Maat was het al dicht bij het doel van Boy Zuijderwijk te vinden. Echter Michel van Giesen wist tot 2 maal aan toe een inzet te counteren. Het duurde tot de 12e minuut eer S.V. Honselersdijk wat terug kon doen. Het was Leon de Brabander die Tom van Veen aanspeelde . Tom zocht de achterlijn op en gaf voor op Angelo Zwirs, maar de bal ging echter achter Angelo langs. In de 20e minuut kwam de thuisploeg goed weg na de eerste grote kans van Heinenoord. Uit een scrimmage werd de bal van dicht bij hard ingeschoten door Richard Stolte, maar de bal werd op miraculeuze wijze gered op de doellijn. Halverwege de eerste helft, meldde S.V. Honselersdijk zich definitief aan het front. De dreiging leverde een aantal vrije trappen en corners op die nog weinig rendement opleverden. Maar in de 30e minuut was het Tom van Veen die de bal op pikte en mee gaf op de attent meegelopen Nigel Hendriks. Uit zijn voorzet was het Angelo Zwirs die keeper Dillan Heijnen kansloos liet, 1-0. Even later was het weer Angelo Zwirs die na een pass van Leon de Brabander alleen op keeper Dillan Heijnen af kon gaan, maar werd teruggefloten door scheidsrechter Maat wegens buitenspel op advies van zijn grensrechter. Volgens velen was dat niet zo. Zo nam de matig leidende scheidsrechter Maat de meest vreemde beslissingen gedurende de wedstrijd.

In de 35e minuut verzuimde scheidsrechter Maat te fluiten na een overtreding op Leon de Brabander, nadat hij op zijn enkels werd getikt. Hier maakte Heinenoord gebruik van echter de kans ging verloren wegens buitenspel. In de tegenaanval was het S.V. Honselersdijk die er snel uit kwam. Het was Youri Riepe die op rechts goed door kwam en een uitgelezen voorzet gaf op Brian Valstar. Alleen voor keeper Dillan Heijnen schoot Brian de bal goed binnen, maar al duikend wist keeper Heijnen met een uitgestoken been de bal op knappe wijze te stoppen.

Begin 2e helft was het S.V. Honselersdijk die sterk opende en verscheidene kansen kreeg. In de 57e minuut veroverde Marcel Bruggeling de bal op het middenveld en uitstekend passte hij op Tom van Veen in de middencirkel. Het was Tom die in een beweging Angelo Zwirs de vrije ruimte gaf op links. Alleen op keeper Dillan Heijnen wist de Heijnenoordse keeper de inzet half te keren van Angelo en kon de bal alsnog net voor de doellijn weggewerkt worden. Heinenoord trachtte met lange ballen het de dijkenaars moeilijk te maken, maar slaagde tot dan er nog niet in. In de 66e minuut een goed lopende aanval via Pawel Rubin. De voorzet komt voor de voeten van Angelo Zwirs, die simpel kan afronden, 2-0. Een comfortabele voorsprong met zo’n 20 minuten nog te gaan. De ploeg kreeg nog mogelijkheden om deze te vergroten. In de 73e minuut was het Michel van Giesen zelf, die een aanval opzette en op links Angelo Zwirs aan het werk zette. De meegelopen Michel van Giesen kreeg de bal randje strafschop gebied weer aangespeeld van Angelo, maar schoot in vrije positie hoog over. Het laatste kwartier van de wedstrijd was een echte horror waar niemand op gerekend had. De ploeg van Piet Boon liet zich meer terugvallen op eigen helft en dat gaf toch weer mogelijkheden voor de Heinenoorders. In de 32e minuut werd door de Dijkse verdediging een corner weggegeven en uit die corner kon Remco Buist de aansluitingstreffer scoren. Tot dan toe nog niets aan de hand. Nauwelijks 1 minuut later een cruciaal moment in de wedstrijd. Het was keeper Dillan Heijnen die een vrij gemakkelijke bal trachtte te pakken, maar gehinderd werd door zijn eigen verdediger. Hierbij liet keeper Heijnen de bal los en kon Tom van Veen vrij makkelijk de 3-1 scoren. Scheidsrechter Maat constateerde het incident maar half en dacht aan een duw van Tom van Veen en tot overmaat van ramp gaf scheidsrechter Maat een vrije trap tegen S.V. Honselersdijk. S.V. Honselersdijk was compleet uit zijn doen en er ging van alles mis. Binnen 2 minuten tijd stonden de Dijkenaars met 3-2 achter. Een alles of niets offensief leidde in de 39e minuut tot een mooie aanval waaruit een inzet van Youri Riepe de bal van de doellijn werd gekopt door Martijn Terlouw. Even later toch gerechtigheid. Een schot van de ingevallen Joey Valstar werd in eerste instantie nog geblokt maar in de rebound kon Pawel Rubin de gelijkmaker scoren, 3-3. Scheidsrechter Maat trok er weinig tijd bij zodat de gelijke stand op het scorebord bleef.

Met spanning wordt uitgekeken naar de 4 laatste competitiewedstrijden. Bij winst maakt de ploeg van Piet Boon nog steeds kans op een periodetitel of eventueel een vervangende titel. Zaterdag komt het onderin staande Ridderkerkse RVVH op bezoek.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Pawel Rubin, Youri Riepe, Leon de Brabander (-80 Joey Valstar), Tom van Veen, Brian Valstar, Angelo Zwirs

DRINGEND: Barpersoneel nodig 2e Paasdag (22 april)
zondag

De barbezetting voor het Westlands Kampioenschap JO19 is nog bij lange na niet rond. Er zijn nog twee teams nodig om ervoor te zorgen dat het feest door kan gaan. Je kunt kiezen voor de vroege shift (van 12:30 tot 15:30 uur) of voor de late shift (van 15:30 tot 18:00 uur). We hopen dat we genoeg barvrijwilligers vinden om het WK door te kunnen laten gaan, dus meld je aan!

Jezelf opgeven als barvrijwilliger voor het WK JO19 kan bij Kim van Zanten (kantine@svhonselersdijk.nl), Erwin vd mark (VAZ@svhonselersdijk.nl), of bij Ron Vis.

Voorbeschouwing S.V. Honselersdijk - Heinenoord
vr 12 april

Dit weekend neemt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het op Sportpark de Strijphorst op tegen Heinenoord. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide teams in een 2-2 gelijkspel. De grote vraag voor de wedstrijd tegen Heinenoord is: kan de ploeg van trainer Piet Boon de uitstekende reeks voortzetten?

Vorige week
De uitwedstrijd in Bergschenhoek tegen BVCB leverde vorig weekend voor S.V. Honselersdijk opnieuw 3 punten op. Na een 0-0 ruststand wist Youri Riepe in de tweede helft de wedstrijd open te breken door de voorzet van Tom van Veen van dichtbij binnen te werken. Na het missen van diverse mogelijkheden was het uiteindelijk Tom van Veen zelf die in de 90e minuut de bevrijdende 0-2 maakte. Door de overwinning verstevigde het vlaggenschip niet alleen de 4e plek met maar 1 punt achterstand op Kloetinge, ook gaat het nu alleen aan kop in de derde periode.

S.V. Honselersdijk - Heinenoord
De uitstekende reeks die de afgelopen maanden is ingezet door de Honselse formatie kan morgenmiddag voortgezet worden tegen Heinenoord. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 2-2 gelijkspel. Een laat doelpunt leek Heinenoord de winst te bezorgen, maar gelukkig wist Angelo Zwirs in de blessuretijd alsnog een punt binnen te slepen voor de Honselersdijkers.

Heinenoord heeft 4 van de laatste 5 duels winnend afgesloten en is mede hierdoor terug te vinden op de 6e plek van de ranglijst in de eerste klasse B, met een achterstand van 8 punten op S.V. Honselersdijk. De belangen van het duel worden nog maar eens onderstreept door het feit dat Heinenoord net als de oranjehemden nog volop meedoet in de strijd om de derde periodetitel van het seizoen.

Pupil van de Week
Zoals gebruikelijk zal een jeugdspeler een dag meelopen met de grote mannen van het eerste elftal. Ditmaal is het de eer aan Liam Wensveen om de Pupil van de Week te zijn. We wensen Liam heel veel plezier toe en hopen dat hij het eerste doelpunt van de middag zal maken! In een eerder nieuwsbericht is meer te lezen over onze Pupil van de Week.

We hopen morgenmiddag alle trouwe S.V. Honselersdijk-supporters langs de lijn terug te zien om de oranje formatie aan een overwinning te helpen. Om 14:30 uur zal de wedstrijd in gang worden gefloten door scheidsrechter H.J.A. van der Maat. De wedstrijdbal wordt gesponsord door J. Steringa Freesbedrijf.

Tot morgen!

Tweede elftal speelt thuiswedstrijd tegen koploper Katwijk 2
vr 12 april

De voetbaldag van de selectie wordt morgenochtend om 11:30 uur afgetrapt door het tweede elftal van S.V. Honselersdijk. In de reserve 1e klasse neemt het elftal van trainer Frank van Zijl het op Sportpark de Strijphorst op tegen Katwijk 2. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat het tweede elftal het op eigen veld opneemt tegen de voormalig Algeheel Nederlands Kampioen voor tweede elftallen.

Vorige week wisten de Honselersdijkers zich uitstekend te revancheren voor enkele mindere wedstrijden. Met een eindelijk weer geheel fitte selectie werd in Bergschenhoek overtuigend gewonnen van BVCB: 1-3. De doelpunten kwamen op naam van Tim van der Meer, Nando Kok en Brent Gardien. Het enige wat het Honselse elftal zich kon verwijten is dat het uitstekende veldspel niet in een groter aantal doelpunten werd uitgedrukt. Door de driepunter is Honselersdijk terug te vinden op de 6e plaats met 31 punten uit 20 duels.

Tegenstander Katwijk was vooral in de eerste seizoenshelft ongenaakbaar, maar laat in de afgelopen maanden hier en daar wat steken vallen. Zo werd er verloren bij Scheveningen en LYRA, terwijl de Katwijkers op eigen veld onderuit gingen tegen Voorschoten'97. Ondanks de kleine uitglijders staat de koploper alsnog 9 punten voor op nummer 2 Quick Boys en komt het kampioenschap met nog 4 wedstrijden te spelen in zicht.

We hopen ook morgen weer de trouwe S.V. Honselersdijk-supporters terug te zien langs de lijn bij de wedstrijd van het tweede elftal. Het belooft een mooie pot voetbal te worden, met twee voetballende ploegen die beiden voor de 3 punten willen strijden. Tot morgen!

Pupil van de Week: Liam Wensveen
vr 12 april

Komende zaterdag neemt het eerste elftal het in de thuiswedstrijd op tegen Heinenoord. Zoals gebruikelijk zal een jeugdspeler een dag meelopen met de grote mannen van het eerste elftal. Ditmaal is het de eer aan Liam Wensveen om de Pupil van de Week te zijn. We wensen Liam heel veel plezier toe en hopen dat hij het eerste doelpunt van de middag zal maken! Hieronder is meer te lezen over onze Pupil van de Week voor komend weekend.

Naam: Liam Wensveen
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in team: JO11-2
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Bayern München
Mijn favoriete profvoetballer is: Lewandowski
Mijn favoriete trainer is: Mijn vader
Mijn sterkste punt is: Voorzetten geven
Op welke positie speel je: Rechtsvoor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Kopbal in het doel
Favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Tom van Veen

Spaar dit najaar Lokale Toppers van S.V. Honselersdijk bij Jumbo Koornneef!
do 11 april

S.V. Honselersdijk doet mee aan de Lokale Toppers actie van supermarkt Jumbo Koornneef! In het najaar van dit jaar zullen er honderden unieke plaatjes van onze leden en vrijwilligers te verzamelen in een eigen verzamelalbum. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart, na de zomerstop zullen alle spelers en trainers op de foto gaan voor de speciale plaatjesactie van Jumbo Koornneef.

De sportplaatjes kunnen dit najaar gespaard worden bij Jumbo Koornneef in Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul. Naast S.V. Honselersdijk zullen er nog 6 lokale sportverenigingen meedoen aan de verzamelactie. Wanneer er meer bekend is over de datum waarop de voetbalplaatjes te verzamelen zijn, is dit uiteraard terug te vinden op onze website en social media kanalen!

Hoofdtrainers voor alle jeugdafdelingen aangesteld voor het seizoen 2019/2020
do 11 april

De Technische Commissie van S.V. Honselersdijk heeft voor volgend seizoen voor alle jeugdafdelingen de hoofdtrainers vastgelegd. Afgelopen zaterdag werd het laatste akkoord voor het seizoen 2019/2020 gesloten, waardoor het rijtje van jeugdtrainers er komend seizoen als volgt uit zal komen te zien:

JO19-selectie: Erwin Bouwman
JO17-selectie: Maikel Middelburg
JO15-selectie: Patrick van der Ende
JO12-selectie: Brent Gardien
JO11-selectie: Nick Duijvestijn & Nick van der Kraan
JO9-selectie: Joey van Marrewijk, Lance Kooij & Luuk Boers
Mini's: Rob Bulsing

De trainers zijn allemaal bekenden van de club, voorzien van de benodigde papieren en velen zijn al jarenlang als trainer terug te vinden op de Honselse velden. Erwin Bouwman is in het bezit van UEFA B, Maikel Middelburg is de opleiding voor UEFA C aan het afronden, Patrick van der Ende is in het bezit van UEFA C en de overige trainers hebben het trainersdiploma Juniorentrainer, behalve Nick van der Kraan en Rob Bulsing. Laatstgenoemde heeft naast het trainen van de mini's ook de keeperstraining in de onderbouw opgepakt.

We kunnen als club zijnde niet vaak genoeg bedrukken hoe tevreden we zijn met de aanstelling van de hoofdtrainers, die de Honselse jeugd met elkaar naar een hoger niveau willen gaan tillen. We wensen alle trainers succes voor het komende seizoen!

Vanavond training voor nieuwe dameselftal om 19:00 uur
wo 10 april

Vanavond is de tweede open training voor het nieuwe dameselftal. Om 19:00 uur zullen de meiden van het toekomstige dameselftal weer het veld op gaan. Zoals iedereen weet zijn de dames nog op zoek naar enkele gezellige, sportieve meiden die het elftal compleet kunnen maken! Ben jij of ken jij een gezellige, sportieve meid die graag bij S.V. Honselersdijk komt voetballen? Vanavond is het tijdens de open training de ultieme kans om kennis te maken met het damesvoetbal bij Honselersdijk!

Afgelopen week werd er al goed getraind door de aanwezige dames. Met veel plezier werden onder leiding van trainers Patrick van Schie en Brent Gardien een warming-up, wat pass en trap oefeningen en een partijspel afgewerkt. Het belooft ook vanavond weer een leuke training te worden op Sportpark de Strijphorst, dus vergeet niet om ook te komen kijken of het damesvoetbal iets voor jou is!

Tot vanavond!

Extra tappunten aangelegd in de kantine
wo 10 april

Tijdens de drukbezochte en bovenal gezellige Super Saturdays was er de afgelopen seizoenen sprake van een grote drukte aan de bar. Niet alleen door het grote aantal bezoekers, maar ook omdat we simpelweg niet genoeg kannen bier tegelijkertijd konden tappen. Dit probleem behoort nu tot de verleden tijd, aangezien er deze week extra tappunten zijn aangelegd.

In de oude situatie waren er 2 vaste tappunten en een mobiel tapapparaat voor het 0,0% bier. Dit is nu gewijzigd: er zijn vanaf deze week 3 normale tappunten en 1 vast tappunt voor het 0,0% bier, die hiermee ook aangesloten is op een grotere biertank.

We hopen iedereen zaterdag na afloop van de gespeelde wedstrijden in de kantine terug te zien om met elkaar de nieuwe tappunten uit te proberen!

Nieuwe koploper in Schaduwcoach-klassement
di 9 april

Dit weekend vond er een wisseling van de wacht plaats aan kop van het Schaduwcoach-klassement. Door de 0-2 overwinning van het eerste elftal op bezoek bij BVCB moest Gerrit van der Meer de koppositie afstaan aan 'Dukker'. Nu wil het toeval dat het Schaduwcoach-klassement wordt bijgehouden door Barry Dukker....

Met nog 5 competitieduels te gaan staat zelfs de nummer 16 op een achterstand van maar 10 punten, dus alles is nog mogelijk... Wie gaat er uiteindelijk met de winst vandoor? Bekijk hier de huidige tussenstand!

Eerste open training voor dames bij S.V. Honselersdijk
ma 8 april

Afgelopen woensdag 3 april begon om 19:00 uur de eerste open training voor het nieuwe damesvoetbal van S.V. Honselersdijk. Onder leiding van trainers Patrick van Schie en Brent Gardien werd de training om 19.00 gestart. Na wat warming-up oefeningen met de bal werd er snel een echt voetbalspel gespeeld. Er werd fanatiek gespeeld, maar het was vooral erg leuk!

Vervolgens mochten de dames gaan schieten op het doel, waarbij een aantal dames de ballen al goed schoten en Brent, die even wilde keepen, het nakijken gaf. Uiteraard werd de training afgesloten met een partijspel. Hierbij kwam bijna iedereen tot scoren. Om 20.00 waren de dames klaar en iedereen vond het erg leuk.

Dit was de eerste open training. Vind je het jammer dat je deze training hebt gemist en lijkt het jou ook leuk om bij S.V. Honselersdijk te voetballen? Goed nieuws! Deze week, op woensdag 10 april, is er weer een training. We starten weer om 19:00 uur en alle dames die graag een keertje willen voetballen zijn van harte uitgenodigd!

S.V. Honselersdijk blijft verbazen
zo 7 april

Met nog 5 competitiewedstrijden te gaan, heeft het eerste team van S.V. Honselersdijk na de 0-2 overwinning op BVCB, zich bijna definitief veiliggesteld in de 1e klasse. Het heeft nog 1 puntje nodig voor handhaving. Een geweldige prestatie van de ploeg van Piet Boon, die zich blijft verbazen over de prestaties van zijn ploeg. Als promovendus had het zich tot doel gesteld om zich te handhaven in de 1e klasse, maar met attractief en aanvallend voetbal nadert de ploeg zelfs de top 3 en staat het boven aan in de stand voor de 3e periode.

Op het mooie sportpark de Sporthoek trad de formatie van Piet Boon met een ietwat gewijzigde opstelling tegen BVCB t.o.v. verleden week. Keeper Boy Zuijderwijk en Leon de Brabander kwamen terug van een schorsing en vakantieganger Joey Valstar was er vandaag niet bij.

Begin van de wedstrijd was een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen begonnen offensief aan de wedstrijd en dat resulteerde in enkele doelpogingen. Het gebeurde allemaal wat ongecontroleerd en van enig samen spel was nauwelijks sprake. In de 9e minuut de eerste dreiging van de Dijkenaars. Een solo van Youri Riepe werd met handen en voeten tot stoppen gebracht en kreeg men een vrije trap te nemen. Uit de vrije trap van Tom van Veen was Pawel Rubin dicht bij de openingstreffer. In de 15e minuut cruciaal balverlies op het middenveld en Yousif de Kock kon alleen op keeper Boy Zuijderwijk af gaan, maar Boy verkleinde zijn doel goed en kon met zijn voet redding brengen. Het was ook de enige grote kans voor BVCB voor de rust. De ploeg van Jan Everse kwam geen moment in zijn spel. Het had de handen vol om de honselse ploeg af te stoppen. BVCB had hier veel overtredingen voor nodig, waar scheidsrechter Punt zeker wat gele kaarten kon trekken. Scheidsrechter Punt deelde wel een gele kaart uit aan Leon de Brabander na een lichte overtreding op aanvoerder Dennis van der Haas, die met veel gebrul zich liet vallen. In de 21e minuut was er een vrije trap voor de Dijkenaars die nog weggewerkt kon worden door de Bergschenhoekse verdediging. Aan de zijlijn pikte Angelo Zwirs de bal op en zijn voorzet werd bij de verste paal door Youri Riepe hoog overgeschoten. Aangezien BVCB niet in zijn schulp kroop ontstond er een open wedstrijd. Maar zoals al gezegd had de Dijkse verdediging weinig te duchten van de aanvallen van BVCB. Het laatste kwartier werd er knap druk gezet door S.V. Honselersdijk. BVCB leed daardoor menig balverlies en dat leidde tot toch wel grote kansen voor de dijkenaars. In de 35e minuut was het een snelle uitval via Brian Valstar op links die Tom van Veen in stelling bracht, maar de bal iets te ver voor zich uit speelde. Ook Brain Valstar en Angelo Zwirs kregen voor de rust mogelijkheden, maar die werden niet benut.

De 2e helft begon afwachtend bij beide ploegen en het duurde tot de 58e minuut voordat er weer iets gebeurde. Het was Yousif de Kock die via een cross pass alleen op rechts op Boy Zuijderwijk af kon gaan, maar Boy redde knap. Maar gaande de wedstrijd werd duidelijk dat de dijkenaars de boventoon voerden. Er werd gejaagd naar de openingstreffer en met succes. Tom van Veen wist zich los te maken van zijn tegenstander en wist bij de achterlijn de bal voor te brengen bij de inkomende Youri Riepe die voor de 0-1 voorsprong zorgde. In een rap tempo kreeg de ploeg van Piet Boon kansen om de score uit te breiden. De uiterst zwakke verdediging van BVCB was geenszins in staat om een redelijke aanval op te zetten. Het gaf zelfs zoveel ruimte weg dat S.V. Honselersdijk zich naar hartenlust kon uitleven. In de 69e minuut was het Tom van Veen die op keeper Mark Gaerthe stuitte, maar de bal alsnog op Youri Riepe aflegde, echter zijn schot werd op de doellijn gered door Eytan Scheimann. In de 84e minuut leek dan de genade klap te vallen voor BVCB. Een mooie combinatie zorgde ervoor dat Angelo Zwirs alleen op keeper Mark Gaerthe af kon gaan en scoorde. De zwak leidende scheidsrechter Punt keurde de treffer, nadat het doelpunt al lang gescoord was, alsnog af op advies van zijn grensrechter. Het was een kwestie van uitstel na wat opgelegde kansen was het toch Tom van Veen die in blessure tijd, na een pass van de ingevallen Nick van der Kraan de 0-2 op het scorebord bracht.

A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heinenoord.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Pawel Rubin, Youri Riepe , Leon de Brabander (geel), Tom van Veen, Brian Valstar (-80 Nick van der Kraan), Angelo Zwirs

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Eerste elftal op bezoek in Bergschenhoek: de voorbeschouwing
vr 5 april

Morgenmiddag zal in Bergschenhoek om 14:30 uur afgetrapt worden voor het competitieduel tussen BVCB en S.V. Honselersdijk. Na 2 zeges in het tweeluik tegen Deltasport gaat het vlaggenschip opnieuw op jacht naar een overwinning in de eerste klasse B.

De promovendus doet het tot noch toe meer dan uitstekend. Waar handhaving in eerste instantie de doelstelling leek te zijn, groeit nu langzamerhand het geloof dat er dit seizoen als promovendus zelfs nog meer in zit. Honselersdijk is terug te vinden op de 4e plek van de ranglijst, met een achterstand van slechts 4 punten op nummer 3 Kloetinge. Daarnaast delen de oranjehemden de koppositie in de derde periode met sv Poortugaal. Om de flow waarin Honselersdijk zit nog maar eens te onderbouwen met de statistieken: van de laatste 12 competitieduels ging er slechts 1 wedstrijd verloren, op 16 februari tijdens de derby met Westlandia.

Vorige week
Afgelopen zaterdag vond deel 2 van het tweeluik tegen Deltasport plaats. In Vlaardingen werd er na een 1-2 ruststand uiteindelijk met maar liefst 1-5 gewonnen. De gevierde man was aanvaller Tom van Veen, die een hattrick wist te maken tegen de Vlaardingers. De overige doelpunten kwamen op naam van Brian Valstar en Lars Ammerlaan. Zo leverde ook het tweede duel tegen Deltasport 3 punten op, waarmee het totaal van de Honselersdijkers na 20 duels op 35 punten komt te staan.

BVCB - S.V. Honselersdijk
Morgenmiddag staat de uitwedstrijd tegen BVCB te wachten voor de oranjehemden. In Bergschenhoek zullen beide teams strijden voor de winst, iets wat eerder dit seizoen resulteerde in een 2-2 gelijkspel op Sportpark de Strijphorst. In die wedstrijd waren het Leon de Brabander en Angelo Zwirs die Honselersdijk op een 2-0 voorsprong zetten, echter ging het in het laatste kwartier nog mis voor de Honselse formatie.
BVCB is momenteel terug te vinden op een gedeelde 7e plek met een 27 punten uit 2 duels.

Bij een goed resultaat op bezoek bij BVCB komt het elftal van trainer Piet Boon een stap dichterbij de eventuele nacompetitie, iets wat een ongekende prestatie zou zijn. We hopen morgenmiddag alle trouwe Honselse supporters weer langs de lijn terug te zien voor een mooie pot voetbal, die onder zonnige omstandigheden hopelijk tot de 3 punten leidt. Tot morgen!

Adres BVCB
Sportpark Sporthoek
Sporthoekpad 1
2661GV Bergschenhoek

Scheidsrechters gezocht voor schoolvoetbal op woensdag 10 april
do 4 april

Op woensdag 10 april is het weer tijd voor het schoolvoetbaltoernooi op Sportpark de Strijphorst. Anders dan afgelopen jaar heeft de organisatie helaas (nog) niet genoeg scheidsrechters weten te vinden om alle wedstrijden te kunnen leiden. Vandaar dat we een oproep doen aan iedereen om zich aan te melden als scheidsrechter en de organisatie hiermee uit de brand te helpen.

Het schoolvoetbaltoernooi vindt van 13:00 tot 17:00 uur plaats, maar uiteraard is het ook mogelijk om een gedeelte van deze tijd aanwezig te zijn als vrijwilliger. Ben jij of ken jij iemand die op woensdag 10 april tijdens het schoolvoetbaltoernooi wedstrijden kan fluiten? Meld je dan nu aan met een mail naar secretaris@svhonselersdijk.nl.

Schaduwcoach competitie nek aan nek
wo 3 april

Het tweeluik tegen Deltasport is verwerkt in de stand van de Schaduwcoach. Gerrit van der Meer gaat aan kop in de ranglijst met 59 punten, maar wordt op de voet gevolgd door Ed Kooij en MarcelO. Het puntenverschil in de top 15 is slechts 10 punten, dus het kan nog alle kanten op richting de ontknoping van dit seizoen.

S.V. Honselersdijk laat Deltasport in mineur achter
zo 31 maart

Het eerste elftal van S.V. Honselersdijk pakte in Vlaardingen een knappe 5-1 overwinning tegen Deltasport en heeft daardoor de 4e plek steviger in handen. Net als het afgelopen seizoen, toen na een sterke eindsprint via de nacompetitie een plek in de 1e klasse werd afgedwongen, is de ploeg van Piet Boon nu weer met een sterke eindsprint bezig. Het belangrijkste voor dit seizoen was handhaving in de 1e klasse en dat doel is vrijwel gehaald wat natuurlijk een pracht prestatie is. Maar als de ploeg de goede reeks blijft voortzetten, dan komt het toetje van de nacompetitie wel heel dicht bij.

Deze zaterdag betrof het een inhaal duel, omdat de wedstrijd in januari afgekeurd was. Halverwege de week kregen we het trieste bericht dat de kantine van Deltasport volledig was afgebrand. Deltasport is een fusie club uit Vlaardingen en bestaat op maandag 1 april 88 jaar, de brand van afgelopen week is een van de zwartste bladzijden in de geschiedenis. Het was nog maar de vraag of de wedstrijd nog door zou gaan, maar het bestuur van Deltasport zou er alles aan doen om de wedstrijd te laten spelen.

Deltasport, de ploeg van oud prof Ton Pattinama, waar ook de 2 zoons van hem inspelen, heeft de punten hard nodig. In het seizoen 2015/16 speelde het nog in de hoofdklasse, maar staat nu op plek 12 en moet vrezen voor de nacompetitie. Ondanks dat Deltasport fanatiek van start ging en de druk op de Dijkse verdediging legde, kon het niet voorkomen dat na 8 minuten Honselersdijk al op voorsprong kwam. Na een lange rush langs een aantal Deltasporters haalde Tom van Veen net buiten het strafschopgebied hard uit en onhoudbaar voor keeper Kevin de Kok, 0-1. Een heerlijke voorsprong zo vroeg in de wedstrijd, dat perspectief bood voor het verloop van de wedstrijd. Maar dat ging de eerste helft niet op. De aanvallen gingen heel moeizaam en het was Deltasport die het roer overnam. In de 13e minuut kwam Maruchen Zimmarman goed door op links en keeper Dahley le Duc kon met moeite de inzet keren. Maar de druk werd groter en Deltasport was zelfs gedurfd om achterin één op één te spelen. In de 25e minuut was het een uithaal van Winston Helder die door Nigel Hendriks nog uit het doel gekopt kon worden. Echter in de daarop volgende aanval was het Dikkie Bontes die via de paal de gelijkmaker scoorde,1-1. De rust in de ploeg van S.V. Honselersdijk was nog ver te zoeken. Deltasport hield het kort en het enige wat de Dijkse ploeg deed was zo snel mogelijk de bal naar voren poeieren. Met die hoge ballen kon de voorhoede weinig mee doen. Vooral Tom van Veen kon op deze manier niet aangespeeld worden. Zijn vaste bewaker Reza Ngarigoia was fysiek sterk in de lucht en dan moet je juist niet zo aangespeeld worden. In de 37e minuut was Winston Helder dichtbij een voorsprong van de Vlaardingers, maar Dahley le Duc wist zijn schot tot corner te verwerken. De corner leverde weinig op. Op het middenveld werden stevige duels uit gevochten tussen Pawel Rubin en Dikke Bontes waarbij laatst genoemde een aantal keren theatraal naar de grond ging om Pawel een kaart aan te vegen, maar daar trapte scheidsrechter Steenbergen niet in. Tegen het einde van de eerste helft toch een van de weinig gevaarlijke uitvallen van S.V. Honselersdijk. Angel Zwirs pikte de bal goed op na een uittrap van keeper Dahley le Duc. De 3 tegen 3 situatie werd goed uitgespeeld door de 3 dijkse aanvallers. Angelo speelde aan de andere kant Tom van Veen aan en hij bracht de bal voor op inkomende Brian Valstar. Brian had weinig moeite om in het lege doel de 1-2 te maken.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of Deltasport hielp S.V. Honselersdijk steviger in het zadel. Bij een foute terugspeelbal van Nathan Martina zat Tom van Veen goed tussen en hij wipte de bal over de uitkomende keeper Kevin de Kok en scoorde de 1-3. Niet veel later was de wedstrijd gelopen. Een werkelijke prachtige aanval leidde in de 51e minuut tot het volgende doelpunt. Youri Riepe speelde op rechts Brian Valstar aan die knap zijn man wist te passeren. Vlak voor keeper Kevin de Kok was hij niet zelfzuchtig en speelde breed op Lars Ammerlaan aan die in een leeg doel de 1-4 maakte. De spanning was uit de wedstrijd en S.V. Honselersdijk kon nu de bal gemakkelijk rond laten gaan. Deltasport was machteloos en nam risico’s om toch wat aan de achterstand te doen. De verdediging van de Vlaardingers lag daardoor open, wat de nodige kansen opleverden voor de Dijkenaars. De enige kans die Deltasport nog kreeg was van invaller Cyrillo van Sauers in de 80e minuut. Alleen voor keeper Dahley le Duc wist hij Dahley niet te passeren. De tegenaanval was wel raak. Joey Valstar speelde de vrijgelopen Angelo Zwirs op rechts aan en hij vond op tijd Tom van Veen in het strafschopgebied. Tom moest even om zijn as draaien eer hij uit kon halen naar de 1-5. De uitslag had de laatste minuten nog groter uit kunnen uitvallen. Zo was invaller Nick van der Kraan dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net over en Lars Ammerlaan verscheen nog vlak voor keeper Kevin de Kok, maar hij raakte de bal half. De goed leidende scheidsrechter Steenbergen, goed geassisteerd door neutrale grensrechters, trok weinig extra tijd bij en zo kon de 10e en grootste overwinning van dit seizoen gevierd worden.

Zaterdag wacht BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) uit Bergschenhoek.
Promovendus BVCB doet het tot dusver uitstekend dus van onderschatting mag geen sprake zijn.
Komt allen kijken op Sportpark "De Sporthoek" in Bergschenhoek? De wedstrijd BVCB –S.V. Honselersdijk begint om 14.30 uur.

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen (-45 Lars Ammerlaan), Nigel Hendriks, Pawel Rubin, Youri Riepe , Joey Valstar, Tom van Veen, Brian Valstar (-75 Nick van der Kraan), Angelo Zwirs

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Herinnering: Kledingactie voor voetbalkamp van JO13- en JO15-jeugd
vr 29 maart

Op vrijdagavond 5 april wordt er tussen 19:00 en 20:30 uur een kledingactie gehouden voor het voetbalkamp van de JO13-1, JO15-1 en JO15-2. Het verzamelpunt waar de kleding ingeleverd kan worden is Molenbroeklaan 8, bij Van Schie Potlelies.

Namens de jeugdige talenten aan iedereen de oproep om zo veel mogelijk bruikbare kleding, schoenen, gordijnen, dekens, lakens en ander bruikbaar textiel in een gesloten zak in te leveren. De voetballers van de JO13- en JO15-jeugd ontvangen hiervoor namelijk een bedrag wat zij zullen gebruiken om het voetbalkamp te bekostigen.

Laten we er met z'n allen voor zorgen dat onze jeugdspelers op voetbalkamp kunnen door op 5 april zoveel mogelijk kleding in te leveren!

Zaterdag 20 april: Super Saturday!
wo 27 maart

Op zaterdag 20 april is het weer teid voor een Super Saturday bei S.V. Honselersdeik. Wat is er nou mooier dan teidens het paasweekend feesten in de gezelligste kantine van het Westland? Dus spring uit je ei en zorg dat je naar Honselersdeik komt! We bleiven teidens de Super Saturday lekker in de Paassfeer, want:

Na Goede Vreidag komt.... NOG BETERE ZATERDAG!

Van 17:00 tot 21:30 uur zal de kantine op zein kop worden gezet door een nog aan te kondigen DJ. Houd de Facebook pagina in de gaten om zo snel mogeleik te weten wie de kantine op zein kop komt zetten op 20 april!

Voor de oplettende paashazen onder ons zein er teidens de NOG BETERE ZATERDAG een paar mooie preizen te winnen, daarover volgt later meer....

Zorg dat je erbei bent en vergeet niet om al je vrienden en vriendinnen uit te nodigen!

Geslaagde editie van casinofeest voor de JO11-pupillen
di 26 maart

Afgelopen vrijdagavond was het tijd voor het jaarlijkse casinofeest op S.V. Honselersdijk. De jeugdspelers van de JO11-elftallen konden in de tot casino omgetoverde kantine 7 spelletjes spelen, waaronder Roulette en Black Jack.

Er waren tijdens het casinofeest ongeveer 50 kinderen aanwezig, die bij de ingang gecontroleerd werden door de strenge bewaker Ted van de Parre, de uitsmijter van Hotel Amerika. De winnaars werden beloond met een leuke prijs, maar ook voor de anderen was er een leuke troostprijs weggelegd.

Het was opnieuw een zeer geslaagde editie van het casinofeest, alle aanwezige jeugdspelers bedankt voor jullie gezelligheid en we hopen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad!

Nipte zege voor S.V. Honselersdijk
ma 25 maart

S.V. Honselersdijk zette tegen Delta Sport de goede reeks voort door met 3-2 thuis te winnen. Makkelijk ging het niet ondanks dat Delta Sport al snel met 10 man kwam te staan. A.s zaterdag speelt de Dijkse formatie weer tegen de Delta Sport in Vlaardingen voor de inhaalwedstrijd.

Keeper Boy Zuijderwijk was er vandaag niet bij wegens zijn rode kaart tegen De Meeuwen en is voor 2 wedstrijden geschorst.
De wedstrijd vandaag begon niet best. Door foutjes moest er 2 x een achterstand weggewerkt worden. Ook scheidsrechter Roozeboom had zijn dag niet. De man floot zijn eigen wedstrijd en drukte zo zijn stempel op deze wedstrijd.
In de wedstrijd tegen Delta Sport kwam de ploeg van Piet Boon de eerste helft niet op toeren. Mede door de snelle tegen goal liep het gelijk achter de feiten aan. De 1-0 achterstand in de 4e minuut kwam, nadat de verdediging gaatjes liet vallen en Jordao Pattinama vrij in kon koppen. Dit was precies in het straatje van Delta Sport. De ploeg liet zich snel terugvallen en gokte op de counter. S.V. Honselersdijk had nu moeite om de vrije man te vinden. Te gehaast werd de opening gezocht met de lange bal naar voren, maar dat liep veelal op niets uit. In de 16e minuut een belangrijk moment in de wedstrijd. Na een overtreding op Leon de Brabander op de helft van Delta Sport, mocht Joey Valstar een vrije trap nemen. Bij de verste paal was het Nigel Hendriks die van dicht bij een kans kreeg, maar zijn inzet werd door keeper Kevin de Kok tot corner verwerkt. Uit de corner van Tom van Veen wist Nigel Hendriks te scoren, wat door menigeen duidelijk te zien was. Net achter de doellijn werd bal alsnog met de hand gepakt door Luigi Edson Nunes. De dijkse spelers liepen al juichend naar de middenstip voor een doelpunt. Echter scheidsrechter Roozeboom had het anders gezien en na minuten overleg tussen de spelers van Delta Sport besloot scheidsrechter Roozeboom, Luigi met een rode kaart te bestraffen omdat de bal volgens hem voor de doellijn was gepakt! De toegewezen penalty werd onberispelijk hard door Tom van Veen ingeschoten, 1-1.
Ondanks de man meer situatie was het zeer lastig voetballen tegen de stugge verdediging van Delta Sport. De Vlaardingers hielden de verdediging goed gesloten en gingen het spel ook nog flink vertragen. Hier had S.V. Honselersdijk alsnog geen antwoord op. Organisatorisch moest er wat gebeuren bij de ploeg van Piet Boon, want de uitvallen waren gevaarlijker van Delta Sport. In de 29e minuut kon Michel van Giesen met een sliding voorkomen dat Delta Sport niet kon scoren, maar 2 minuten later was het wel raak. Marruchen Zimmermann mocht in buitenspel positie doorgaan van scheidsrechter Roozeboom en liet Dahley le Duc kansloos, 1-2. Grensrechter Eric Roeten probeerde Roozeboom nog te overtuigen dat het buitenspel was, maar Roozeboom ging daar niet op in. In de 33e minuut een overtreding van Michel van Giesen en de spelers van Delta Sport belaagden scheidsrechter Roozeboom dat het een doorgebroken speler was die neergehaald werd en Michel rood moest krijgen. Hier trapte scheidsrechter Roozeboom niet in. Eind eerste helft was het Lars Ammerlaan die een grote kans kreeg voor de gelijkmaker na een hakje van Youri Riepe, maar alleen voor keeper Kevin de Kok schoot hij hoog over.

De 2e helft kwam een agressiever S.V. Honselersdijk uit de kleedkamer. In de 52e minuut een rustig opgebouwde aanval via veel schijven die uiteindelijk bij Joey Valstar op links uit kwam. De voorzet van Joey bereikte Michel van Giesen die zijn kopbal gestopt zag worden door Kevin de Kok, maar de rebound was voor Angelo Zwirs , 2-2. S.V. Honselersdijk geloofde er weer in en de bal ging weer beter rollen. Kansen kwamen er en het was wachten op de bevrijdende treffer. In de 75e minuut kwam het lang verwachtte doelpunt. Een mooie actie van Tom van Veen die makkelijk langs een paar Vlaardingers glipte, schoot net buiten het strafschopgebied hard raak, 3-2. Delta Sport kreeg nu veel haast en met alle middelen probeerden ze de gelijkmaker te forceren. Achterin werd risico genomen door een op een te gaan spelen. De duels werden feller en scheidsrechter Roozeboom trok gele kaarten. Zo was er een gele kaart voor Leon de Brabander die in een kopduel onterecht geel kreeg en de volgende wedstrijd geschorst is. Ook Nigel Hendriks kreeg een gele prent na tijdrekken bij een uitbal, maar dat had te maken dat hij vanaf de zijlijn bespuugd werd. Maar Delta Sport had aanvallend weinig tot niets in de melk te brokkelen. Het kwam niet verder dan een paar speldenprikjes. De thuisploeg daarentegen creëerde nog een aantal mooie aanvallen om de score verder op te voeren, maar slaagden hier niet in. Na 5 minuten blessure tijd vond scheidsrechter Roozeboom het genoeg en kon de winst gevierd worden.

Volgende week wacht de replay in Vlaardingen tegen Delta Sport.

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks (geel), Leon de Brabander (geel), Youri Riepe , Joey Valstar (geel), Tom van Veen, Lars Ammerlaan (-75 Brian Valstar), Angelo Zwirs

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Nieuwe hoofdtrainers voor JO11-1: Nick van der Kraan & Nick Duijvestijn
vr 22 maart

Vanaf volgend seizoen zullen de jeugdspelers van JO11-1 onder leiding staan van een nieuw trainersduo. Nick van der Kraan (18) en Nick Duijvestijn (20) zijn momenteel beiden actief als assistent-trainer, maar zullen vanaf volgend seizoen op eigen benen komen te staan. Hiermee staan er volgend seizoen opnieuw echte Honselse clubmensen voor de groep met jeugdtalenten.

Beide trainers zijn al enkele jaren als trainer terug te vinden op de Honselse velden. Nick van der Kraan is momenteel assistent-trainer van de JO11-1, terwijl hij hiervoor 3 jaar de jeugd van de JO9 heeft getraind. Nick Duijvestijn is momenteel bezig aan zijn 2e jaar als assistent-trainer van de JO13-1 en heeft in het verleden ook bij Verburch nog training gegeven aan de plaatselijke JO11.

Naast de jarenlange ervaring van beide trainers beschikken zij binnenkort ook beiden over het trainersdiploma 'Juniorentrainer'. Nick Duijvestijn heeft dit diploma afgelopen seizoen behaald, Nick van der Kraan zal in het komende seizoen de trainerscursus gaan volgen. Plezier en ontwikkeling gaat volgens het trainersduo hand in hand: "Het leukste aan het trainen van de jeugdelftallen is om te zien dat de spelers zich gedurende het seizoen ontwikkelen en bovenal veel plezier maken met elkaar. Het uiteindelijke doel van de jeugdopleiding is om spelers op te leiden voor het eerste elftal, maar dit gaat bij Honselersdijk ook altijd gepaard met een gezellige sfeer voor de jeugdspelers", aldus het nieuwe trainersduo van de JO11-1.

Dat de trainers uitkijken naar volgend seizoen is een understatement: "We hebben zin in dit avontuur en kijken er naar uit om met de jongens aan de slag te gaan. Het is mooi dat de club ons de gelegenheid geeft om op eigen benen te staan als hoofdtrainers en de verantwoordelijkheid te krijgen over de talenten."

Namens de club wensen we Nick van der Kraan en Nick Duijvestijn veel succes toe als nieuwe hoofdtrainers van de JO11-1. We hopen dat de combinatie van plezier en ontwikkeling tot mooie sportieve resultaten zal leiden!

Deel 1 van tweeluik tegen Deltasport voor eerste elftal
do 21 maart

Komende zaterdag neemt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het in een thuiswedstrijd op tegen Deltasport. Het duel op Sportpark de Strijphorst is het eerste duel van het tweeluik dat beide ploegen tegen elkaar spelen. Door de eerdere afgelasting van de uitwedstrijd bij Deltasport, zal de uitwedstrijd volgende week ingehaald worden in Vlaardingen. Voordat we vooruitkijken naar deel 1 van het tweeluik, zullen we eerst terugblikken op de uitoverwinning die vorige week in Zoutelande werd behaald.

De Meeuwen - S.V. Honselersdijk
Vorige week werd er op bezoek bij De Meeuwen een 2-3 overwinning mee terug naar Honselersdijk genomen. De wind leek een gevaarlijke spelbreker te kunnen worden, maar gelukkig was het Tom van Veen die het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk tot tweemaal toe op voorsprong wist te zetten. Bij een 1-2 voorsprong voor de oranjehemden was het Youri Riepe die met een te korte terugspeelbal keeper Boy Zuiderwijk in de problemen bracht. Boy haalde de doorgebroken speler naar de grond en moest inrukken met een rode kaart. Zijn vervanger Dahley le Duc wist de daaropvolgende penalty wel te keren, maar kon niet voorkomen dat de rebound alsnog werd binnengeschoten. Uiteindelijk wist middenvelder Joey Valstar uiteindelijk de trekker nog over te halen, zodat de Honselse formatie van trainer Piet Boon met een goed gevoel en 3 punten op zak terug kon keren naar het Westland.

De terugreis werd met twee bussen ingezet, aangezien er op vrijdagmiddag al een groep van 39 supporters naar Zoutelande was afgereisd voor een speciale supportersreis. Tijdens deze trip heeft heel Zoutelande kennis kunnen maken met de Honselse gezelligheid en niet geheel onbelangrijk heeft de grote Honselse steun het eerste elftal aan de 3 punten geholpen!

Tweeluik met Deltasport
Zoals eerder al toegelicht werd, zal het eerste elftal het de komende 2 competitiewedstrijden opnemen tegen Deltasport. Komende zaterdag staat de eerste editie van het tweeluik te wachten, waarbij het de eerste ontmoeting tussen beide clubs elkaar zal zijn sinds het seizoen 1997/1998. Destijds speelde Honselersdijk op eigen terrein met 2-2 gelijk tegen de Vlaardingers, met onder meer de huidige keeperstrainer Janco Koole nog in de basisopstelling aan Honselse zijde.

In de thuiswedstrijd tegen Deltasport kan S.V. Honselersdijk de prima reeks van de afgelopen weken voortzetten. Van de afgelopen 10 competitiewedstrijden werd er slechts eenmaal verloren en maar liefst 5 keer werd de volle buit binnengesleept. De goede reeks van de oranjehemden heeft geresulteerd in een 4e plek op de ranglijst, een uitstekend tussenrapport voor de promovendus.

Deltasport is met 18 punten uit 17 duels terug te vinden op de 12e plek van de ranglijst. Tot nu toe heeft Deltasport nog geen overwinning weten te behalen op vreemde bodem. In totaal speelde de Vlaardingse formatie 9 uitduels, waarvan er 5 resulteerden in een gelijkspel en de overige 4 potten werden verloren. Vorige week ging Deltasport met 2-0 onderuit op bezoek bij nummer 3 SHO.

Pupil van de Week
Zoals gebruikelijk bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal zal er ook komende zaterdag weer een Pupil van de Week meelopen met de 'grote mannen' van het eerste elftal. Ditmaal zal Tobias Alsemgeest een dag meelopen en de aftrap van de wedstrijd verzorgen. In een eerder item op de website stelde Tobias zichzelf al voor aan de supporters van S.V. Honselersdijk. We wensen Tobias heel veel plezier toe komende zaterdag en hopen dat hij voor het eerste doelpunt van de middag zal gaan zorgen!

De wedstrijd zal komende zaterdag om 14:30 in gang worden gefloten door scheidsrechter Roozeboom. De verwachting is dat de weergoden ons goed gezind zijn, dus we hopen alle Honselse supporters weer langs de lijn te zien om de oranjehemden aan de overwinning te helpen!

Jeugdspeler uit JO9-1 op talentenstage bij Feyenoord
wo 20 maart

Yahya uit de JO9-1 is door Feyenoord uitgenodigd voor een talentenstage! Yahya mag twee trainingen en een wedstrijd meedoen bij Feyenoord. De eerste training is vandaag en de komende twee woensdagen wordt hij weer verwacht op Sportcomplex Varkenoord van de Rotterdamse profclub.

Uiteraard zijn wij als S.V. Honselersdijk trots op deze uitnodiging voor één van onze talenten uit de jeugdopleiding! Wij wensen Yahya dan ook heel veel plezier en succes bij deze unieke ervaring, wat hopelijk tot iets moois mag leiden!

Advertentie

Sosef & v/d Knaap