Recent nieuws

Nieuwe polo's voor de G-afdeling door DCVH
gisteren

De G-teams van S.V. Honselersdijk lopen er sinds deze week weer perfect bij. Afgelopen woensdagavond hebben zij namelijk uit handen van Jos Scheffers, voorzitter van De Club Van Honsel, nieuwe oranje polo's ontvangen. De businessclub van S.V. Honselersdijk is blij dat zij met de sponsoring van de polo's ook een steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van de G-teams.

We wensen de G-afdeling heel veel plezier met de nieuwe polo's en we hopen dat de nieuwe outfits ervoor zorgen dat er ook op het veld succes wordt behaald!

Pupil van de Week: Yelina Barendse
donderdag

Komende zaterdag speelt het eerste elftal de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nootdorp. Nadat er uit de eerste 4 duels slechts 1 punt is behaald door de mannen van trainer André Lourens, wordt het nu tijd om de punten op de Strijphorst te houden. Aan de steun van de Pupil van de Week zal het ook deze week niet liggen. Yelina Barendse zal zaterdag een dagje meelopen met de grote mannen van het eerste elftal. We wensen Yelina veel plezier toe!

Naam: Yelina Barendse
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-3
Later word ik: Voetbalster of danseres
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: Frenkie de Jong
Mijn favoriete trainer is: Kenny van Leest
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen en tackelen
Op welke plaats speel je: Verdediging
Mijn mooiste voetbalmoment is: Dat ik bijna scoorde
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Lenny Pronk

Spaar vanaf 28 oktober alle Honselse toppers bij JUMBO
donderdag

Op maandag 28 oktober gaat de JUMBO-spaaractie met alle voetballers van S.V. Honselersdijk van start, waarbij alle klanten bij elke 10 euro aan boodschappen 1 pakje met plaatjes ontvangen. Daarnaast zijn de plaatjes ook verkrijgbaar bij diverse actieproducten, waarmee je de lokale helden nog sneller bij elkaar spaart!

De afgelopen maanden is Koos Ophorst, de huisfotograaf van S.V. Honselersdijk, druk in de weer geweest om alle leden die hiervoor toestemming hebben gegeven op de foto vast te leggen. Het resultaat mag er zeker zijn, alle Honselse voetballers zullen straks schitteren in de verzamelboeken.

Houd de website en social media kanalen van S.V. Honselersdijk in de gaten om op de hoogte te blijven van de JUMBO-verzamelactie!

Zaterdag 2 november Super Saturday: Vunzige Vissa
woensdag

De trouwe Super Saturday-bezoeker zal zich tijdens de aankomende editie als een vis in het water voelen. Op zaterdag 2 november wordt er na de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Die Haghe namelijk een oud thema uit de kast getrokken: Vunzige Vissa. Twee seizoenen geleden zette dit thema de Honselse kantine in vuur en vlam, iets wat we bij de tweede editie nog eens dunnetjes over gaan doen.

Trek je dansschoenen alvast maar uit de kast en poets ze flink op, dit thema staat namelijk garant voor een dansende menigte in de Honselse kantine. De DJ die op zaterdag 2 november de vunzige deuntjes door de kantine zal laten klinken, houden we voor nu nog even geheim. Eén ding is zeker: van 17:00 tot 21:30 uur kan eenieder met Honsels bloed in de aderen weer dansen op de hits van onder meer Bizzey, Frenna en de vrienden van Broederliefde.

Zorg dat je onze social media kanalen in de gaten houdt om op de hoogte te blijven!

Senioren 5 zet scheidsrechter in het zonnetje tijdens de Week van de Scheidsrechter
woensdag

Vorige week stond in het teken van de scheidsrechters op het voetbalveld. Tijdens de Week van de Scheidsrechter werd in het eerste weekend onder meer door "Het Zeuvende" de scheidsrechter al in het zonnetje gezet, maar ook afgelopen weekend deden diverse teams mee aan het initiatief van de KNVB.

De mannen van Senioren 5 hebben scheidsrechter Bazuin in het zonnetje gezet met een presentje na afloop van de wedstrijd. Ondanks de flinke verliespartij (0-7) die in de voorafgaande 90 minuten werd geleden, wist het team ook na afloop de sportiviteit van S.V. Honselersdijk richting de scheidsrechter te etaleren. Saillant detail hierbij was dat het presentje werd overhandigd door een speler die tijdens de wedstrijd door de leidsman met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

We willen alle teams van S.V. Honselersdijk die mee hebben gedaan aan de Week van de Scheidsrechter hartelijk bedanken voor het tonen van de sportiviteit. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat de scheidsrechters niet alleen de afgelopen week, maar ook de rest van het seizoen gewaardeerd worden!

Samenvatting van Neptunus-Schiebroek - S.V. Honselersdijk
maandag

Afgelopen zaterdag ging het eerste elftal van S.V. Honselersdijk met 2-0 onderuit op bezoek bij Neptunus-Schiebroek. Onder troosteloze omstandigheden bleken de 2 doelpunten rond de 70e minuut de genadeklap voor de formatie van trainer André Lourens.

De wedstrijd op bezoek bij Neptunus-Schiebroek is op beeld vastgelegd, de samenvatting van de nederlaag is hieronder te bekijken:

S.V. Honselersdijk verspeelt dure punten in korte tijd
maandag

S.V. Honselersdijk verloor onnodig van Neptunus-Schiebroek. Het kreeg de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar halverwege de 2e helft was het binnen een paar minuten beslecht en kreeg het 2 doelpunten om de oren. De 2-0 achterstand kwam de formatie van Andre Lourens niet meer te boven.

Tegen de promovendus Neptunus-Schiebroek moest er wat recht gezet worden om de onderste regionen achter zich te laten en waren 3 punten noodzaak.
Op een druilige zaterdagmiddag waren het 2 ploegen die voor de winst gingen. Op het gladde kunstgras was het moeilijk voetballen en daar hadden beide ploegen last van. Het was de thuisploeg die na 3 minuten de eerste kans kreeg. Ruben de Groot haalde spits Claudio Santos Silva onderuit net buiten het strafschopgebied. De vrije trap nam hij zelf, maar keeper Dahley le Duc keerde de vrije trap. Nauwelijks één minuut later was het een diepte pass op Nando Kok die knap laatste man Sander van Duin opzij zette en alleen op keeper Ryan Lol af ging. Maar Nando had niet de kracht om hard uit te halen, zodat die kans verloren ging. Zo ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Het was de thuisploeg die druk probeerde te zetten op de Dijkse verdediging. Maar als de uitvallen van S.V. Honselersdijk beter waren uitgespeeld dan had de ploeg op voorsprong kunnen komen. In de 20e minuut kwam S.V. Honselersdijk op rechts er goed uit. De voorzet van Brian Valstar bereikte Angelo Zwirs in het strafschopgebied, echter zijn omhaal werd nipt door keeper Ryan Lol uit de hoek getikt. De Dijkenaars kwamen meer en meer in hun ritme en Neptunus-Schiebroek moest terug. In de 33e minuut een mooie actie van Joey Valstar. Nabij het strafschopgebied speelde hij Machiel Lourens uit door de bal tussen benen door te spelen, echter zijn schot werd in de verste hoek knap gehouden door Ryan Lol. De wedstrijd bleef levendig en aan beide kanten ontstonden kansen. In de 40e minuut claimde heel Neptunus om een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Xander Stoffer wuifde dit terecht weg. Vlak voor het verstrijken van de 1e helft een overtreding op Ricardo van der Zijden ver buiten het strafschopgebied. Uit de vrije trap van Tom van Veen werd de bal door Ruben de Groot doorgekopt op Nando Kok. Bij de uithaal van Nando had keeper Ryan Lol de bal niet klemvast, maar kon toch in 2e instantie grabbelend de bal oprapen voordat Michel van Giesen alsnog kon uithalen.

Begin 2e helft was S.V. Honselersdijk die de beste mogelijkheden kreeg. Een lange aanval bereikte op rechts Brian Valstar die zijn voorzet in eerste instantie gesmoord zag worden, maar uiteindelijk toch bij broer Joey terecht kwam. Zijn uithaal werd in het overvolle strafschopgebied weggewerkt. In de 47e minuut een mooie actie van Tom van Veen die een aantal tegenstanders rond het strafschopgebied omspeelde, maar niet tot een schot kwam. In de 49e minuut was het Angelo Zwirs die de bal zo in zijn voeten kreeg geschoven, zijn schot ging rakelings over de lat. Zo kreeg het wat mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was uitkijken geblazen voor de snelle counters van Neptunus-Schiebroek omdat ze toch veel ruimte kregen op het middenveld. In de 69e minuut kreeg de thuisploeg een corner te nemen. De bal werd door keeper Dahley le Duc weggewerkt, maar werd daarna randje strafschopgebied hard ingeschoten door Daniel van Delft. Hij scoorde via de onder kant van de lat geheel tegen de verhouding in, 1-0. Het offensief van S.V. Honselersdijk leverde even later een vrije trap op. Echter dit werd slecht uitgevoerd, waardoor Neptunus-Schiebroek er razend snel uitkwam en via Elroy Wijngaarde op een 2-0 voorsprong kwam. Een alles of niets offensief leverde niets op en zodoende stond de ploeg van Andre Lourens weer met lege handen.
Door dit resultaat bevindt S.V. Honselersdijk zich in de gevarenzone met alleen BVCB onder zich.

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie, Ruben de Groot (-76 Luke Groenenboom), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Joey Valstar, Ricardo van der Zijden, Tom van Veen, Brian Valstar, Angelo Zwirs, Nando Kok (-70 Kevin Bogaards)

Verslag en foto's: Jan de Brabander

"Het Zeuvende" geeft het goede voorbeeld tijdens Week van de Scheidsrechter
vr 11 oktober

De mannen van S7, bij menigeen bekend als "Het Zeuvende", hebben afgelopen weekend het goede voorbeeld gegeven voor de rest van de vereniging. In de Week van de Scheidsrechter zetten zij na afloop van de competitiewedstrijd tegen MVV'27 de arbiter in het zonnetje met een presentje.

Een top initiatief van de spelers, laten we hopen dat goed voorbeeld ook daadwerkelijk doet volgen. De voetbaldag van morgen valt het namelijk nog in de Week van de Scheidsrechters, waardoor ook morgen nog de gelegenheid is om de scheidsrechters in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.

Heb je hiervan leuke beelden? Dan ontvangen we die beelden graag, zodat deze mooie momenten gedeeld kunnen worden met alle Honselse leden. Beeldmateriaal is per mail in te sturen naar pr@svhonselersdijk.nl!

Komende zaterdag de laatste bardienst van Toos Slaman (79)
do 10 oktober

Een bekender gezicht in de kantine van S.V. Honselersdijk kunnen we ons bijna niet voorstellen. Toos Slaman heeft ruim 37 jaar lang bardiensten gedraaid tijdens de late uren van de zaterdagmiddag, iets wat ze altijd met veel plezier heeft gedaan. In november mag Toos maar liefst 80 kaarsjes uitblazen op haar verjaardag, waarbij zij heeft aangegeven dat dit een mooi moment is om te stoppen als barvrijwilliger.

Uiteraard willen we Toos uitgebreid bedanken voor haar tomeloze inzet voor de vereniging, zo'n trouwe vrijwilliger kom je zelden tegen. Komende zaterdag zal Toos van 16:00 uur tot 19:00 uur haar laatste bardienst draaien met haar 'vaste cluppie' in de kantine van S.V. Honselersdijk. We nodigen hierbij iedereen van harte uit om Toos persoonlijk te komen bedanken voor alle goede zorgen van de afgelopen 37 jaar. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat Toos een onvergetelijke laatste bardienst zal draaien op onze vereniging!

We hebben de afgelopen 37 jaar met Toos vele hoogtepunten mogen beleven, maar het mooiste moment was misschien toch wel de keer dat Toos het voor elkaar had gekregen om toenmalig Burgemeester Van der Tak een bardienst mee te laten draaien. Nadat Toos een lintje had ontvangen als ‘lid van de Orde van Oranje Nassau’, vroeg zij de Burgemeester of hij zelf goede voorbeeld kon komen geven om nieuwe barvrijwilligers te werven. En prompt stond daar enkele weken later, zonder dat iemand anders ervan wist, de Burgemeester achter de tap in de Honselse kantine.

We wensen Toos een hele fijne laatste bardienst toe komende zaterdag en hopen haar na haar afscheid uiteraard nog regelmatig terug te zien op S.V. Honselersdijk. Toos, bedankt!

Herinnering: stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
wo 9 oktober

Onze vereniging doet dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Tot en met 11 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

Nieuwe sponsoren voor de G-afdeling
wo 9 oktober

Afgelopen zaterdag hebben de G1 en de G2 nieuwe sponsorkleding ontvangen van 2 nieuwe sponsoren. De G1 wordt vanaf dit seizoen gesponsord door Marco Janknegt Transport. Marco Janknegt is al jarenlang een trouwe deelnemer aan de ooievaarsrun, een jaarlijks terug kerend evenement waarbij mensen met een beperking een rondrit in een vrachtwagen wordt aangeboden door het Westland. Marco is dus niet helemaal onbekend bij de G-afdeling van S.V. Honselersdijk.

De G2 wordt vanaf dit seizoen gesponsord door WenS uitzendbureau. WenS uitzendbureau is een uitzendbureau dat zich niet alleen richt op de reguliere markt voor uitzendkrachten, maar zich ook inzet voor mensen met een beperking. Een uitzendbureau welke prima aansluit bij onze vereniging.

Afgelopen zaterdag zijn de sponsoren al in het zonnetje gezet voor de sponsoring, maar via deze weg willen we beide bedrijven nogmaals bedanken voor het sponsoren van onze vereniging en de G-afdeling in het bijzonder. Laten we er een mooi seizoen van maken met z'n allen!

Vanavond: S.V. Honselersdijk O23 - Semper Altius O23
di 8 oktober

Vanavond zal het O23-elftal van S.V. Honselersdijk het op Sportpark de Strijphorst opnemen tegen het O23-elftal van Semper Altius voor de Delftse Beloftencompetitie. Om 20:00 uur zal er afgetrapt worden door de Honselse talenten, die bij deze wedstrijden worden gecoacht door hoofdtrainer André Lourens.

De vorige wedstrijd van twee weken geleden tegen Vitesse Delft eindigde in een 2-1 overwinning voor de oranjehemden, vanavond is het aan de spelers van de selectie, het derde elftal en de JO19 om de goede lijn door te zetten. De spelers zullen hierin niet alleen door trainer André begeleid worden, vanavond staan namelijk ook Ed Kooij (leider), Patrick van Gils (leider), Patricia Gardien (verzorging) en Ferry van Stekelenburg (vlagger) voor hen klaar.

Uiteraard zijn alle Honselse supporters van harte uitgenodigd om de wedstrijd van de aanstormende talenten op het eigen sportpark te komen bekijken, tot vanavond!

Jeugdelftallen van S.V. Honselersdijk op bezoek bij ADO Den Haag - Ajax
ma 7 oktober

De jeugdelftallen van de JO7 t/m de JO13 van S.V. Honselersdijk zijn gistermiddag op bezoek geweest in het Cars Jeans Stadion voor de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. Een leuk uitje voor de jeugdspelers van onze club, waarbij tegen een gereduceerd tarief via de ADO Kids genoten kon worden van de Eredivisiewedstrijd.

De grote groep uit Honselersdijk, bestaande uit ongeveer 170 kinderen en begeleiders, heeft van een spannende pot voetbal genoten die uiteindelijk resulteerde in een 0-2 overwinning voor de Amsterdammers. Ondanks het verlies van ADO Den Haag heeft iedereen een leuke middag gehad en is aan het einde van de middag weer veilig met de bussen afgezet aan de Stijphorst.

Nieuwe hoofdtrainer hartelijk welkom geheten door DCVH tijdens avond in Café Bij 't Hof
ma 7 oktober

Vorige week vrijdag heeft De Club Van Honsel de nieuwe hoofdtrainer André Lourens welkom geheten tijdens het eerste gezamenlijke uitje van dit seizoen. In Café Bij 't Hof werd met elkaar geproost op een hopelijk sportief succesvol seizoen.

Tijdens het uitje van de businessclub nam Erik Sosef, de voorzitter van S.V. Honselersdijk, het woord om de nieuwe hoofdtrainer welkom te heten namens de (business)club. Hierbij werd ook Frank van Zijl als trainer van het tweede elftal aan de tand gevoeld, wat tot enkele hilarische momenten leidde.

De gezellige avond in de Honselse stamkroeg was een mooie seizoensopener voor De Club Van Honsel, waarbij er nog veelbelovende uitjes staan te wachten in dit seizoen. Bij het volgende evenement voor de leden van de businessclub zal er uiteraard opnieuw een verslag op de website verschijnen!

S.V. Honselersdijk niet opgewassen tegen Poortugaal
zo 6 oktober

S.V. Honselersdijk was niet bij machte om het Poortugaal lastig te maken, met als gevolg een 0-4 nederlaag. Dit was een terechte nederlaag en die had nog wel groter kunnen uitvallen. De ploeg van de nieuwe trainer Peter Klomp, versterkt met maar liefst 5 nieuwkomers, mag gezien het spel worden beschouwd als een van de kampioenskandidaten.

Al vanaf de eerste minuut zette Poortugaal druk op de verdediging van S.V. Honselersdijk. Dit leverde in het eerste kwartier volop kansen op. De koploper in de 1e klasse B ging als een harmonica over het veld en was op alle fronten sterker. De bal ging snel rond tot de vrije man werd gevonden. Een doelpunt kon dan ook echter niet uitblijven. De thuisploeg kwam kracht en snelheid te kort om maar enig tegenstand te bieden. Het had geen antwoord op het compact spelend Poortugaal. De opbouw bij de ploeg van Andre Lourens liet vandaag veel te wensen over. In de 6e minuut was het Ruben de Groot die de bal moeilijk kwijt kon en de bal verloor aan Jordi Dekker. Zijn uithaal werd knap gered door keeper Dahley le Duc. Nauwelijks een paar minuten later moest Dahley gestrekt om een uithaal van Gerwin Lake (international voor Sint Maarten) onschadelijk te maken. Maar in de 11e minuut was het toch raak. Een mooie aanval bereikte Sean Verburg die goed vrijgespeeld werd. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door Dahley, maar in de rebound was hij kansloos bij een inzet van Qrushinco Rosina, 0-1. Een paar minuten later een ongelukkig moment voor Branco Kok. De verdediger werkte de bal in eigen doel na een voorzet van Poortugaal, 0-2. S.V. Honselersdijk moest nu uitkijken dat ze niet overlopen werden, want Poortugaal bleef de gevaarlijk ploeg. In de 25e minuut kon S.V. Honselersdijk wat terug doen. Een corner van Tom van Veen werd door Michel van Giesen knap ingekopt ,maar werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Het was een van de weinige hoogtepunten voor de thuisploeg in de eerste helft. Het was Poortugaal die de wedstrijd in handen had. In de 31e minuut was het Gerwin Lake die langs Ruben de Groot glipte, maar de uitgestoken hand van Dahley le Duc bracht redding. Het spel van S.V. Honselersdijk bleef onrustig. Vele ballen werden zomaar in de schoenen geschoven bij de tegenstander. Vlak voor tijd kwam de ploeg goed weg nadat een voorzet van Sean Verburg door Qrushinco Rosina op de paal werd geschoten.

De 2e helft werd het spel van S.V. Honselersdijk niet beter op. In de 51e minuut ging het weer goed mis. Een vrije trap nabij de middellijn van Michel van Giesen bereikte geen van zijn medespelers. Uit de snelle tegenaanval lag de Dijkse verdediging volledig open en een mooie steekpass zorgde ervoor dat Gerwin Lake alleen op keeper Dahley le Duc af kon gaan. Lake passeerde Dahley en scoorde de 0-3. In de 57e minuut liet Nuno Andrade Varela zich verrassen door de snelheid van Luke Groenenboom. Luke ging alleen af op keeper Dyron Bijl, maar zijn schot ging helaas voorlangs. Ook dit was een van de weinige kansen die de Dijkse formatie in de 2e helft kreeg. Trainer Andre Lourens probeerde met wissels het tij te keren, maar het was Poortugaal die toch verder uitliep. Een mooie aanval werd op snelheid perfect uitgevoerd. Gerwin Lake kwam op rechts vrij en gaf voor op de vrijstaande Niels Versteege en die scoorde alleen voor keeper Dahley le Duc de 0-4. De goed leidende scheidsrechter de Jong trok nauwelijks tijd bij en floot na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Een pijnlijke nederlaag voor de mannen van Andre Lourens.
Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Neptunes-Schiebroek. De promovendus bezet een knappe 2e plek dus zal dan zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden om de punten mee te nemen naar Honselersdijk

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie (geel), Ruben de Groot (geel), Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar, Ricardo van der Zijden, Luke Groenenboom (-73 Brian Valstar), Angelo Zwirs (-80 Nando Kok), Tom van Veen(A), Kevin Bogaards (-80 Brent Gardien)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Uitnodiging Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
zo 6 oktober

Het bestuur van Sport Vereniging Honselersdijk nodigt u uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 25 oktober 2019 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen stemmen kan uitbrengen.

Agenda
• Opening (20.00 uur)
• Berichten van verhindering
• Ingekomen stukken
• Vaststellen agenda
• Notulen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 26-10-2018
• Jaarverslag secretaris
• Financieel jaarverslag penningmeester
• Contributie; Differentiatie selectievoetbal / recreatief voetbal & verhoging buiten normale indexering.
• Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
• Voorstel decharge verlening
• Vaststellen begroting 2019-2020
• Contributies 2020 – 2021
• Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
• Benoeming commissies
• Huldigingen
• Rondvraag
• Sluiting

3e Pubquiz weer een supergezellige verenigingsavond.
zo 6 oktober

Afgelopen vrijdagavond was de kantine met 26 deelnemende teams weer goed bezet op de door de sponsorcommissie georganiseerde pubquiz. De sfeer was uitstekend en het is dan ook bijzonder leuk om op een avond als deze weer veel oude vertrouwde gezichten te zien, die we niet meer wekelijks zien op ons sportpark. Alleen daarvoor is deze avond al geslaagd en super gezellig. Al werd er natuurlijk ook gestreden om de eer van de avond, wie heeft de meeste kennis in huis van alle deelnemende teams. De strijd om de 1e plaats werd gewonnen met vijf punten meer door het team van captain Michiel van der Lugt van De club van 100 plus, waardoor het team van Richard Zwinkels van de Quiz-killers met de 2e plaats genoegen moest nemen.

Ook dit jaar sponsoren Slagerij Aad Groenwegen en Greenco Tommies weer de lekkere en gezonde snack tijdens de Pubquiz, waarvoor dank! Ook dank aan de vrijwilligers van de avond die er mede voor hebben gezorgd dat we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. De volgende Pubquiz staat gepland op vrijdag 2 oktober 2020 en opgeven kan vanaf 1 september 2020.
De sponsorcommissie.

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - sv Poortugaal
vr 4 oktober

Afgelopen zaterdag werd de valse competitiestart van twee weken terug weggespoeld met een goed resultaat tegen Forum Sport. Mede door een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen wist het elftal van trainer André Lourens hetzelfde resultaat als vorig seizoen af te dwingen: een 1-1 gelijkspel.

Het duel begon ietwat ongelukkig aan Honselse zijde. Vroeg in de wedstrijd werd een aanvaller van Forum Sport in het strafschopgebied gevloerd door centrale verdediger Ruben de Groot. De daaropvolgende penalty werd benut en dus moest S.V. Honselersdijk direct in de achtervolging. De veerkracht werd in de vorm van een doelpunt van Angelo Zwirs op aangeven van Tom van Veen getoond en in het restant van de eerste helft drongen de oranjehemden aan bij het doel van Forum Sport. Helaas leidden diverse pogingen in zowel de eerste als de tweede helft niet meer tot doelpunten en werd de aantrekkelijke pot voetbal besloten met een gelijkspel.

Morgen wacht opnieuw een thuisduel. Ons vlaggenschip mag op Sportpark de Strijphorst het eerste elftal van sv Poortugaal ontvangen. De bezoekers wisten de eerste twee duels van de competitie winnend af te sluiten tegen respectievelijk XerxesDZB (3-0) en Nootdorp (1-2).

Het is dit weekend aan Honselersdijk om een einde te maken aan deze zegereeks en zo zelf weer belangrijke punten binnen te slepen. Gaat het de formatie van André Lourens lukken om de eerste overwinning van dit seizoen te boeken? We zien alle Honselse supporters weer graag terug langs de lijn om de mannen aan de eerste 3 punten te helpen! Tot morgen!

Hoe zet jij de scheidsrechter in het zonnetje morgen?
vr 4 oktober

De week van 5 tot en met 12 oktober is door de KNVB uitgeroepen tot de Week van de Scheidsrechter. Uiteraard steunen we ook bij S.V. Honselersdijk het initiatief van de voetbalbond, vandaar dat er morgen voor elke scheidsrechter die een wedstrijd fluit op ons sportpark een kleinigheidje te wachten staat.

Jaarlijks roept de KNVB een Week van de Scheidsrechter uit, waarin de voetballers gestimuleerd worden om de (assistent-)scheidsrechters te bedanken voor het wekelijks fluiten van wedstrijden. Zonder scheidsrechter is het niet mogelijk om een voetbalwedstrijd te spelen, dus kan er zonder meer een blijk van waardering vanaf richting de scheidsrechters.

We willen al onze leden vragen om de scheidsrechters dit weekend extra in het zonnetje te zetten. Heb je hiervan leuke beelden? Dan ontvangen we die beelden graag, zodat deze mooie momenten gedeeld kunnen worden met alle Honselse leden. Beeldmateriaal is per mail in te sturen naar pr@svhonselersdijk.nl!

Sponsorcommissie bedankt Jack Poot voor jarenlange inzet voor S.V. Honselersdijk
do 3 oktober

Nadat hij zich jarenlang heeft ingezet voor onder meer de sponsorcommissie, heeft Jack Poot besloten om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk bij S.V. Honselersdijk. De sponsorcommissie heeft Jack gisteravond tijdens de vergadering nadrukkelijk in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Doordat de zoon van Jack inmiddels bij Westlandia voetbalt kan Jack naar zijn eigen mening niet vaak genoeg meer op onze club zijn om zijn functie in de sponsorcommissie te vervullen. De sponsorcommissie had Jack nog graag langer binnenboord gehouden, maar heeft Jack gisteravond op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Inmiddels heeft Jack zijn taken volledig overgedragen aan opvolger Marcel van Dijk.

Via deze weg willen we Jack namens de club nogmaals bedanken en we hopen hem uiteraard nog vaak terug te zien op onze mooie vereniging!

Pupil van de Week: Levi Pronk
wo 2 oktober

Komende zaterdag speelt het eerste elftal, na het 1-1 gelijkspel tegen Forum Sport van afgelopen weekend, opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal zal het elftal van trainer André Lourens het op Sportpark de Strijphorst opnemen tegen sv Poortugaal. Rondom de wedstrijd mag Levi Pronk als Pupil van de Week meelopen met de 'grote mannen' van het eerste elftal. We wensen Levi heel veel plezier toe tijdens de wedstrijd die hopelijk 3 punten op gaat leveren!

Naam: Levi Pronk
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-3
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Sunderland
Mijn favoriet profvoetballer is: Frenkie de Jong
Mijn favoriete trainer is: Lenny Pronk, Rik Warringa, Kenny van Lees en Ashraf Abarkan
Mijn sterkste punten zijn: Keepen, vrije trappen en voorgeven
Op welke plaats speel je: Keeper en linksmidden
Mijn mooiste voetbalmoment is: Vrije trap tegen Leidschenveen
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Pawel Rubin

Komende vrijdagavond Pubquiz-avond: wie gaat er met de overwinning vandoor?
di 1 oktober

Aanstaande vrijdag is het tijd voor het jaarlijks terugkerende evenement in de kantine van S.V. Honselersdijk: de Pubquiz. De 25 deelnemende teams zullen met elkaar strijden om de winst op de door de sponsorcommissie georganiseerde avond. De kantine zal om 19:30 geopend worden, waarna om uiterlijk 20:30 het quizgeweld los zal barsten.

S.V. Honselersdijk sponsort de koffie/thee en zorgt ook nog voor de warme snacks, kortom: de deelnemers zullen niets tekort komen aanstaande vrijdagavond. Ook dit jaar sponsoren Slagerij Aad Groenwegen en Greenco Tommies weer de lekkere en gezonde snack tijdens de Pubquiz, waarvoor dank!

Zoals gebruikelijk worden de deelnemende teams door de organisatie aan de tafels voorzien van de drankjes, waarbij na afloop aan de bar afgerekend dient te worden. Let op: voor het gemak van de organisatie is het deze avond alleen mogelijk om te pinnen.

Een vriendelijk verzoek aan alle deelnemers om na afloop van de Pubquiz allemaal de lege glazen en pitchers even naar de bar te brengen. Vele handen maken licht werk en dit maakt het voor de organisatie allemaal iets gemakkelijker!

S.V. Honselersdijk en Forum Sport in evenwicht
ma 30 september

Een hardwerkend S.V. Honselersdijk heeft op karakter een knap gelijkspel (1-1) behaald tegen Forum Sport.
De laatste editie tegen Forum Sport was afgelopen seizoen op de Strijphorst toen S.V. Honselersdijk en Forum Sport streden om de laatste periodetitel. In die wedstrijd scoorde Tom van Veen vlak voor tijd de gelijkmaker (1-1), waardoor de periodetitel uiteindelijk naar S.V. Honselersdijk ging. Deze uitgave op de Strijphorst in Honselersdijk werd het geen heftig duel, maar stond wel bol van de spanning. Het tempo lag hoog en de met veel lef spelende Dijkenaars hielden een verdiend 1-1 gelijkspel over aan het duel.

Forum Sport kwam na een knappe overwinning verleden week tegen SHO met vol vertrouwen naar Honselersdijk. De ploeg van Dennis den Turk beschikte vrijwel over een fitte selectie terwijl Honselersdijk trainer Andre Lourens een aantal basisspelers mist. Beide ploegen maakten er, ondanks de harde straffe wind dwars over het veld, een heerlijke pot voetbal van en waren aan elkaar gelijkwaardig. Vooral het eerste kwartier kwam je ogen te kort. Het spel ging over en weer met grote kansen aan beide kanten.
In de eerste minuut was het bijna al raak voor de thuisploeg. Een pass van Ruben de Groot bereikte op rechts Brian Valstar. Bij de achterlijn werd de bal knap voorgetrokken, waar Kevin Bogaards net te laat kwam. Na een foute terugspeelbal van Ruben de Groot was Forum Sport dicht bij de eerste treffer, maar de bal werd via keeper Dahley le Duc en de paal tot corner gewerkt. Keeper Dahley le Duc had vooral in de beginfase hels werk om zijn doel schoon te houden. In de 11e minuut redde hij knap op een inzet van Brian de Jong in de korte hoek. Maar nauwelijks één minuut later lag de bal toch in het net. Ruben de Groot tikte Luuk Goedbloed aan in het strafschopgebied en scheidsrechter Akkaya wees naar de penaltystip. Marc du Chatenier velde het vonnis en schoot Forum Sport naar een 0-1 voorsprong. Het elftal van Andre Lourens probeerde zich zo snel mogelijk te herstellen na deze vroege tegentreffer en probeerde via goed combinatie voetbal Forum Sport onder druk te zetten. Binnen een aantal minuten kreeg Brian Valstar 2 mogelijkheden. De eerste kans was na een voorzet van Angelo Zwirs, echter keeper Justin van Look keerde het schot. Even later na een actie van Tom van Veen schoot Brian net over de kruising. Maar de drang naar voren was groot. In de 25e minuut glipte Tom van Veen makkelijk langs Jordy Pronk en was ook niet te houden voor Jeroen Reinking. Uit zijn voorzet was het Angelo Zwirs die attent reageerde en de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Assistent grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar de goed meegelopen scheidsrechter Akkaya negeerde terecht het vlagsignaal. De wedstrijd bleef levendig en de bezoekers kwamen na een half uur er gevaarlijk uit. Een overtreding was nodig om de aanval af te stoppen. Na de vrije trap net buiten het zestienmeter gebied had keeper Dahley le Duc de bal niet onder controle, echter Michiel van Giesen wist met een ultieme sliding de bal tot corner te verwerken. Het laatste kwartier was voor S.V. Honselersdijk. Hierin had de ploeg wat mogelijkheden om op voorsprong te komen.

De 2e helft was het Forum Sport die op jacht ging naar de voorsprong en de thuisploeg kwam onder druk te staan. Een schot op de paal en een redding van Dahley le Duc voorkwam een achterstand. Maar na een kwartier in de 2e helft luwde de Voorburgse storm en kon S.V. Honselersdijk zich gaan herpakken. Met uitvallen kreeg het grote mogelijkheden. De grootste mogelijkheid was in de 70e minuut toen Brian Valstar op de rechterflank werd weggestuurd. Zijn voorzet bereikte zijn broer Joey echter het schot ging voorlangs. De thuisploeg mistte net de kracht om door te drukken. De debuterende Brent Gardien mocht nog zijn opwachting maken ten kost van Kevin Bogaards. De strijd werd het laatste kwartier nog even opgevoerd en vochten beide ploegen voor de overwinning. In de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling:
Dahley le Duc, Rick van Schie, Ruben de Groot, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Joey Valstar, Ricardo van der Zijden, Brian Valstar, Angelo Zwirs, Tom van Veen, Kevin Bogaards (-83 Brent Gardien)

Super Saturday: gebruik ook vandaag de nieuwe plastic glazen!
za 28 september

Vandaag neemt het eerste elftal het in een thuiswedstrijd op tegen Forum Sport. Een mooie, pittige pot die we na afloop goed afsluiten met een Super Saturday. Het thema van vandaag is OktoberFiësta, waardoor de Honselse kantine in Duits-Spaanse sferen zal verkeren.

Zoals iedereen onlangs heeft kunnen lezen hebben we nieuwe, duurzame plastic bekers in de kantine. Vandaag zullen de diverse dranken dan ook uitgeschonken worden in deze bekers. Aan alle bezoekers de vraag om de bekers niet weg te gooien! De bekers kun je gewoon hergebruiken of (na afloop) bij de bar achter laten. Alvast bedankt allemaal!

Stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
vr 27 september

Onze vereniging doet dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Vanaf vandaag tot en met 11 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

Barvrijwilligers gezocht voor komende zaterdag: Super Saturday
wo 25 september

Komende zaterdag zal de Honselse gezelligheid weer de boventoon voeren in de kantine tijdens Super Saturday. Een belangrijk punt hierbij is de barbezetting, we willen natuurlijk wel dat iedereen van een lekkere versnapering voorzien kan worden. Helaas hebben tot nu toe nog niet genoeg barvrijwilligers kunnen vinden om de bezetting rond te krijgen. Help jij ons uit de brand?

We zoeken nog één barvrijwilliger voor tussen 16:00 en 19:00 uur en het liefst nog 3 barvrijwilligers voor tussen 19:00 en 21:30 uur. Ben of ken jij iemand die het leuk vindt om op één van deze tijdstippen achter de bar te staan? We horen het graag! Je kunt het laten weten aan Kim van Zanten via kantine@svhonselersdijk.nl of 06-54912050.

Pupil van de Week: Jack van Schoten
di 24 september

Komende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal op het programma. Om 14:30 uur zal de aftrap genomen worden voor de wedstrijd tegen Forum Sport. Traditiegetrouw zal de aftrap genomen worden door de Pupil van de Week. Ditmaal heeft Jack van Schoten (10 jaar) de eer om de gehele zaterdag mee te lopen met het eerste elftal en dus ook het eerste doelpunt van de middag te maken!

We wensen Jack heel veel plezier toe tijdens zijn dag met het eerste elftal! Hieronder stelt Jack zichzelf voor aan het Honselse publiek.

Naam: Jack van Schoten
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: ADO Den Haag
Mijn favoriet profvoetballer is: Lex Immers
Mijn favoriete trainer is: Nick van der Kraan & Nick Duijvestijn
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen en loopvermogen
Op welke plaats speel je: Verdediging of middenveld
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen het eerste promoveerde naar de 1e klasse
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Angelo Zwirs

Tekenmoment voor alle hoofdtrainers van seizoen 2019/2020
di 24 september

Afgelopen donderdagavond vond na de trainingen een gezamenlijk tekenmoment plaats voor alle hoofdtrainers van het seizoen 2019/2020. De opgestelde contracten werden onder toeziend oog van het bestuur van S.V. Honselersdijk ondertekend. Naast de hoofdtrainers voor het reeds begonnen seizoen was ook de medische staf van de selectie aanwezig om de contracten te ondertekenen tijdens de officiële aangelegenheid.

Voorzitter Erik Sosef haalde in een korte toespraak voorafgaand aan het tekenmoment aan dat dit een mooie aangelegenheid is om elk seizoen in stand te houden, gezien de blijk van waardering die hieruit spreekt richting de trainers die onze (jeugd)elftallen zo goed mogelijk laten ontwikkelen. Na afloop van het tekenmoment werd er nog gezamenlijk geproost op een mooi seizoen, waarin hopelijk sportieve hoogtepunten met elkaar beleefd zullen worden.

In onderstaand overzicht is nogmaals terug te vinden welke hoofdtrainers er komend seizoen terug te vinden zijn op de Honselse velden.

Hoofdtrainer 1e elftal: André Lourens
Hoofdtrainer 2e elftal: Frank van Zijl
Hoofd- en assistent-trainer 3e elftal: Patrick van Schie & Thom Persoon
Keeperstrainer selectie: Janco Koole
Medische staf: Patricia Gardien, Marina van der Meer & Wouter de Kok
Hoofd- en assistent-trainer JO19: Erwin Bouwman & Erik van Velden
Hoofdtrainer JO17: Maikel Middelburg
Hoofdtrainer JO15: Patrick van der Ende
Hoofdtrainer JO12: Brent Gardien
Hoofdtrainers JO11: Nick van der Kraan & Nick Duijvestijn
Hoofdtrainers JO9: Joey van Marrewijk, Luuk Boers & Lance Kooij

DCVH zet Van der Mark Ketelonderhoud in het zonnetje voor 50-jarig bestaan
ma 23 september

Afgelopen weekend vierde Van der Mark Ketelonderhoud uit De Lier haar 50-jarige bestaan. Het bedrijf van bestuurslid Erwin van der Mark is al jarenlang een trouwe sponsor van de club, onder meer door het lidmaatschap bij de businessclub van S.V. Honselersdijk. Reden genoeg voor de overige leden van De Club Van Honsel om het bedrijf in het zonnetje te zetten.

De werknemers werden verrast met een overheerlijke lunch, in zijn geheel verzorgd door Broodjesservice Westland. Naast de aangeboden lunch vierde het bedrijf dit bijzondere jubileum nog met de werknemers door een weekend naar Rome te gaan.

Hierbij feliciteren we Van der Mark Ketelonderhoud nogmaals van harte met het 50-jarige bestaan en uiteraard hopen we dat we gezamenlijk nog vele mooie, sportief succesvolle jaren gaan beleven!

Komende zaterdag Super Saturday: OktoberFiësta
ma 23 september

Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Forum Sport. Na dit mooie affiche zal er ook afgetrapt worden voor het nieuwe Super Saturday seizoen bij S.V. Honselersdijk. De kantine zal na afloop van de wedstrijd in Duitse en Spaanse sferen verkeren tijdens de OktoberFiësta.

In de mengelmoes van een Duits Oktoberfest en een heerlijke Spaanse Fiësta zullen De Zingende DJ en DJ Rob van Veen de kantine op z'n kop zetten. Naast de nodige versnaperingen die aan de bar verkrijgbaar zijn, zal Family Treffers wederom aanwezig zijn om de honger van de bezoekers te stillen. De minimumleeftijd tijdens het evenement is ook ditmaal (voor niet-leden) 18 jaar en zoals gebruikelijk schenken we alleen alcoholische dranken aan meerderjarigen!

In de Honselse gezelligheid hebben we diverse verrassingen in petto, in de loop van de week zullen we in het evenement op onze Facebookpagina een tipje van de sluier oplichten...

Zorg ervoor dat je zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Forum Sport in de kantine aanwezig bent, want het belooft weer een mooi feestje te worden! Tot zaterdag!

Advertentie

IPS