Nieuws

Comeback voorkomt nederlaag voor S.V. Honselersdijk
Vandaag

Afgelopen zaterdag keek het eerste elftal halverwege de thuiswedstrijd tegen Valken'68 tegen een 1-2 achterstand aan. In de tweede helft werd de achterstand gerepareerd, maar het elftal van trainer André Lourens kon niet voorkomen dat er averij werd opgelopen in de jacht op de derde periode.

De wedstrijd begon van Honselse zijde in een te traag tempo, wat de bezoekers uit Valkenburg de gelegenheid gaf om zichzelf in de wedstrijd te spelen. Na een slippertje van keeper Quinten van der Helm leverde het offensief van Valken'68 ook het eerste doelpunt van de wedstrijd op: 0-1. Helaas waren de oranjehemden (nog) niet in staat om meer tegenstand te bieden, waardoor het voor de bezoekers ook eenvoudig was om niet veel later de voorsprong te verdubbelen naar een 0-2 marge.

Vlak voor rust kreeg het eerste elftal van S.V. Honselersdijk dan toch nog een onverwachte boost, waar het eigenlijk gezien het spelbeeld geen recht op had. Het was Luke Groenenboom die met zijn individuele klasse de verdediging van Valken'68 het nakijken gaf en Tom van Veen in staat stelde om de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Een treffer die meer perspectief gaf aan de Honselse formatie om in de tweede helft alsnog voor de overwinning te gaan.

Kennelijk was in de rust van de wedstrijd het kwartje gevallen bij de oranjehemden, want direct na de start van de tweede helft werd er een waar offensief gestart. Het leidde in de 47e minuut direct voor de gelijkmaker, die op naam kwam van Lars Ammerlaan. Na een loopactie in de diepte was Lars eerder bij de bal dan de Valkenburgse keeper. De bal stuiterde eerst nog op de lat, maar Lars schatte de situatie goed in en kon de bal alsnog gemakkelijk binnenkoppen.
Na de gelijkmaker kwamen er nog meer grote kansen voor S.V. Honselersdijk. De grootste kansen kwamen op naam van Nick van der Kraan en de ingevallen Kevin Bogaards. Beiden kregen één op één de mogelijkheid om drie belangrijke punten binnen te slepen, maar zowel Nick als Kevin wist helaas het doel helaas niet te vinden.

Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was het 2-2 gelijkspel een eerlijke puntenverdeling op Sportpark de Strijphorst. Uiteraard hadden de Honselse supporters gehoopt op meer in de jacht op de derde periode, maar in de strijd om de periodetitel staat S.V. Honselersdijk gelukkig nog wel bovenaan op basis van het doelsaldo.

Er is nog genoeg om voor te spelen in de komende weken, ook voor het tweede elftal dat eerder op de dag wel wist te winnen van Valken'68. Het was Nigel Hendriks die de enige treffer van de wedstrijd maakte, waardoor het elftal van Jasper Steringa het behalen van de derde periode nog steeds in eigen hand heeft. Komende zaterdag gaat het tweede elftal op bezoek bij Westlandia, terwijl het eerste elftal samen met de supporters richting Monnickendam afreist voor hopelijk drie nieuwe punten.

Tot komende zaterdag!

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Joey Valstar, Max van der Kraan, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Youri Riepe (-84, Nigel Hendriks), Nick van der Kraan, Steyn de Bruijn (-78, Brian Valstar), Tom van Veen, Luke Groenenboom (-69, Kevin Bogaards)

Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Valken'68: SH Fitness Equipment
vrijdag

Morgen neemt ons eerste elftal het op Sportpark de Strijphorst op tegen Valken'68. Zoals eerder vermeld hebben de mannen van trainer André Lourens zich in de afgelopen weken veilig gespeeld en zijn ze nu zelfs op jacht naar de periodetitel.

Een jacht die zonder de fitheid van de groep niet mogelijk was geweest. Aan deze fitheid heeft SH Fitness Equipment een mooie bijdrage kunnen leveren. Eerder dit seizoen mochten we al verkondigen dat er diverse sportattributen en -apparaten beschikbaar waren gesteld door SH Fitness Equipment. Hiermee draagt het bedrijf bij aan het lichamelijke onderhoud en herstel van onder meer de senioren selectie.

SH Fitness Equipment is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in fitnessapparatuur voor de professionele markt. Zij kopen, verkopen en repareren fitness apparaten van bekende merken zoals Lifemaxx, Life Fitness, Technogym en Impulse. De beste fitnessapparatuur voor sportscholen, personal trainers en fysiotherapeuten incl. fullservice onderhoudscontract.

Naast de sponsoring van de sportapparaten draagt SH Fitness Equipment morgenmiddag ook als balsponsor een steentje bij in de jacht op meer. De bal is rond en iedere wedstrijd is anders, maar met zulke balsponsoren staan we eigenlijk toch al wel 1-0 voor op de tegenstander van morgen.

Wij willen SH Fitness Equipment namens S.V. Honselersdijk hartelijk bedanken voor de sponsoring van de wedstrijdbal bij de wedstrijd tussen ons eerste elftal en het eerste elftal van Valken'68. Hopelijk werpen de sponsoractiviteiten morgenmiddag zijn vruchten af met 3 punten op Sportpark de Strijphorst.

Tot morgenmiddag!

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk ontvangt Valken'68 in de jacht op meer
vrijdag

In de afgelopen weken heeft het eerste elftal van S.V. Honselersdijk zich op knappe wijze veilig weten te spelen in de eerste klasse. Door de winstpartijen op bezoek bij AFC en ZOB is het vlaggenschip met nog 3 wedstrijden op het programma in veilige haven. De goede reeks heeft zelfs dusdanig zijn vruchten afgeworpen dat zelfs het behalen van de derde periode nog tot de mogelijkheden behoort.

Morgenmiddag ontvangt ons eerste elftal op een hopelijk zonnig Sportpark de Strijphorst bezoekers uit Valkenburg. Eerder deze competitie ging de uitwedstrijd bij Valken'68 verloren (3-1) en dus is het elftal van trainer André Lourens gewaarschuwd. De Valkenburgers hebben zich nagenoeg veilig gespeeld, alleen een doemscenario in de laatste 3 wedstrijden kan nog voor problemen zorgen bij Valken'68.

Bij een thuiswedstrijd tegen Valken'68 gaan de gedachten automatisch terug naar zaterdag 9 juni 2018. Onder zonnige omstandigheden werd dit een memorabele dag voor de Honselersdijkers. In de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse lukte werkelijk alles. Door een ware Honselse wervelstorm werd het maar liefst 7-0 tegen de tegenstander van morgen. De verhoudingen zullen morgenmiddag met zekerheid anders liggen, maar het blijft hoe dan ook een mooie herinnering in de clubgeschiedenis van S.V. Honselersdijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal ontvangt ook ons tweede elftal Valken'68 als tegenstander. In de luwte werkt het elftal van trainer Jasper Steringa zich stilletjes richting een mogelijk ticket voor de nacompetitie. De laatste 3 wedstrijden zullen uitwijzen of de periodetitel binnen gesleept zal worden, wat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Een knappe prestatie van ons tweede elftal, dat hopelijk morgen de drie punten op ons sportpark weet te houden.

Het beloven mooie duels te worden tussen de eerste en tweede elftallen van S.V. Honselersdijk en Valken'68. Er is nog genoeg om voor te spelen, wat de strijd altijd een extra tintje geeft. Hopelijk kunnen de selectie elftallen ook morgen weer rekenen op de steun van de Honselse supporters.

Tot morgen op Sportpark de Strijphorst!

Pupil van de Week: Rilano Jansen
vrijdag

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie, en wat voor een wedstrijd! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op de derde periodetitel voortgezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen Valken'68!

Rilano Jansen zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Rilano heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Rilano Jansen
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: ADO Den Haag
Mijn favoriet profvoetballer is: Cristiano Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Finnley
Mijn sterkste punten zijn: Spits, aanval
Op welke plaats speel je: Spits of links voor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Mijn eerste goal
Favoriete speler: Max van der Kraan
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 5-2

Gehandhaafd tweede elftal van S.V. Honselersdijk verliest in Leiderdorp
vrijdag

Op zaterdagochtend om 11:00 uur stond voor ons 2e elftal de uitwedstrijd tegen RCL uit Leiderdorp op het programma. De ploeg van trainer Jasper Steringa trad de wedstrijd aan, verzekerd van handhaving in de reserve 1e klasse A. Gezien de omstandigheden een knappe prestatie. Het is belangrijk dat ons 2e elftal minimaal op dit niveau actief is, voor de aansluiting naar het 1e elftal.

Na het verwennen van de innerlijke mens middels de traditionele “cake van de week”, begon trainer Jasper Steringa de interactieve wedstrijdbespreking. Met de 1-4-3-3 met de punt naar achteren formatie uitgetekend op het taktifol kleefbaar coachbord, werd het strijdplan voor vandaag uit één gezet. In de opstelling ontbrak rots in de branding Pawel Rubin wegens een schorsing en startte JO19-1 spelers Daan van Elswijk en Bart van der Ende in de basis.

In de eerste helft liet S.V. Honselersdijk goed voetbal zien. Vanuit een verzorgde opbouw en positiespel kwam de Honselse ploeg tot meerderde kansen voor o.a. Daan van Elswijk en Joey van Marrewijk. Een opkomende Nick Duijvestijn probeerde eenmaal dichtbij het doel van RCL de bal voor te zetten, maar had achteraf voor eigen succes kunnen gaan. Ook RCL kreeg kansen en raakte hierbij éénmaal de paal. Met de bekende brilstand (0-0) gingen beide ploegen de kleedkamer in. Trainer Jasper Steringa nam de gelegenheid om zijn ploeg klaar te stomen voor de resterende 45 minuten en stak niet onder banken of stoelen bij vlagen te genieten van het vertoonde spel.

In de tweede helft gebeurde er veel en werd het een open wedstrijd. Nadat RCL op voorsprong was gekomen, kopte Nick Duijvestijn uit een goed genomen corner de 1-1 binnen. Milan Vijftigschild (enkel) en Luuk Boers (lies) vielen geblesseerd uit en werden vervangen door Rick Grootscholten en de uitgeruste Lowel Dijkhuizen (JO19-1). Onder aanvoering van Marcel Duijvestijn ging het elftal opzoek naar de voorsprong. Met nog 5 minuten te spelen was het de goed ingevallen Rob van Veen die vanuit een voorzet van linksbuiten Joey van Marrewijk de 1-2 binnenschoot. Helaas werd deze voorsprong in de resterende tijd verspeeld. Joey van Marrewijk kwam nog dichtbij de gelijkmaker. In de laatste seconden voorkwam Keeper Barry Botman erger door een schitterende redding op een vrije trap rand zestien meter.

Het 3-2 verlies zorgde uiteraard voor balende spelers, maar ook voor positiviteit gezien het goede spel. Positief was ook grensrechter Hans van der Vlis. Onopvallend en objectief zoals een goed vlagger betaamd. Hans bedankt! Door de blessures van Luuk Boers en Milan Vijftigschild mochten Daan van Elswijk en Bart van der Ende door naar het 1e elftal, welke zich knap veilig speelde door een overwinning op ZOB met 1-3. Gefeliciteerd en op naar een mogelijk toetje!

Opstelling: Barry Botman, Stef van der Vlis, Luuk Boers (Rick Grootscholten), Marcel Bruggeling, Nick Duijvestijn, Marcel Duijvestijn (A, geel), Milan Vijftigschild (Lowell Dijkhuizen), Daan van Elswijk, Stijn Hofland (Rob van Veen), Bart van der Ende

Verslag: Marcel Bruggeling
Foto: Website RCL, ter illustratie

DCVH op bezoek bij Sparta Rotterdam tijdens jacht op handhaving
woensdag

Vorige week gingen leden van De Club Van Honsel (DCVH) op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat op jacht was naar handhaving in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle werden uiteindelijk 3 belangrijke punten binnengesleept om het degradatiespook uit Rotterdam te houden.

Of het bezoek van de leden van de Honselse businessclub heeft bijgedragen aan het uiteindelijke lijfsbehoud durven we niet met zekerheid te zeggen, maar gelukkig heeft Sparta Rotterdam zich op knappe wijze veilig weten te spelen. De mannen van DCVH hadden een leuke avond in Rotterdam, waar de leden door Sparta goed werden ontvangen.

Hierbij willen we Sparta Rotterdam bedanken voor het warme ontvangst van onze DCVH-leden, het was een mooie avond!

Programma Sparta voetbalclinic van vrijdag 20 mei
woensdag

Niemand minder dan Sparta Rotterdam komt komende vrijdag (20 mei) naar Sportpart de Strijphorst om een voetbalclinic te geven aan alle jeugdige talenten van S.V. Honselersdijk. Een ware beleving om mee te doen, aangezien de professionele voetbaltrainers het beste uit de jonge voetballers weten te halen.

De voetbalclinic van Sparta Clinics On Tour wordt gesponsord door Blue10, die op deze manier een mooie bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jeugd van S.V. Honselersdijk. Naast de voetbalclinic staat er ook een poffertjeskraam en zullen er selectiespelers aanwezig zijn om nog wat nodige tips en tricks te geven en te laten zien. Het gehele programma van vrijdagavond is hieronder terug te vinden.

Sparta voetbalclinic - Programma
17:30 uur - Alle jeugdspelers op de club aanwezig om poffertjes te eten en wat te drinken.
18:30 uur - Selectiespelers Tom, Steyn en Youri zullen laten zien wat je met een bal kan doen!
19:00 uur - Start voetbalclinic
20:45 uur - Einde voetbalclinic en uitreiking van diploma's. Iedereen die zich opgegeven heeft wordt hier verwacht in trainingstenue.

We kijken er naar uit om de jeugdige talenten vrijdagavond aan de slag te zien op ons sportpark. Gezien het aantal aanmeldingen belooft het een gezellige, drukke avond te worden. Tot vrijdag!

Handhaving en koppositie in 3e periode na winst bij ZOB
dinsdag

Het eerste elftal heeft zaterdag een prestatie van formaat geleverd. Door de 1-3 winst op bezoek bij ZOB speelde het elftal van trainer André Lourens zich niet alleen veilig, ook staan de oranjehemden nu aan kop in de 3e periode. Dit betekent dat het eerste elftal een ticket voor de nacompetitie met nog 3 wedstrijden te spelen geheel in eigen handen heeft.

In de brandende zon beleefde de Honselse formatie een droomstart. In de Zuidoostbeemster wist Nick van der Kraan na nog geen 3 minuten spelen al een 0-1 voorsprong te creëren uit een vrije trap van Joey Valstar. Nadat binnen het half uur ook Lars Ammerlaan uit een corner het net wist te vinden, zaten de oranjehemden op rozen. Met een 0-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht om bij te komen van de warme omstandigheden op het kunstgras van ZOB.

Na de rust drong ZOB steeds meer aan, wat uiteindelijk ook resulteerde in de aansluitingstreffer: 1-2. Mede door uitstekend keeperswerk van Quinten van der Helm mocht het slotoffensief van ZOB niet meer baten. Sterker nog, in de laatste minuut was het Tom van Veen die uit een counter de wedstrijd in het slot gooide. Een hele knappe 1-3 overwinning, waardoor het eerste elftal zich definitief veilig speelde in de eerste klasse. Gezien de start van dit seizoen is dit een prestatie van formaat, met maar liefst 3 resterende wedstrijden op het programma.

Komende zaterdag ontvangt het vlaggenschip op Sportpark de Strijphorst het eerste elftal van Valken'68. Tegen de Valkenburgers kan er vrijuit gevoetbald worden op jacht naar de periodetitel. Momenteel staat S.V. Honselersdijk eerste in de derde periode, met een voorsprong van 2 punten op VELO.

We zien jullie graag zaterdag terug op hopelijk een zonnig Sportpark de Strijphorst, tot zaterdag!

Drie belangrijke punten bij doordeweeks bezoek aan AFC
wo 11 mei

Afgelopen dinsdagavond stond er in de 1e klasse A een volledige speelronde op het programma. Dit betekende voor S.V. Honselersdijk een uitwedstrijd tegen AFC. Een goed georganiseerde busreis bracht de spelers en begeleiding heen en terug tussen Sportpark de Strijphorst en het mooie Sportpark Goed Genoeg gelegen te Amsterdam.

Op een schitterend (kunstgras)veld begon S.V. Honselersdijk de wedstrijd met het beste van het spel. Een defensief en op de counter spelende AFC probeerde met 5 verdedigers, snelle backs en aanvallers de punten in de hoofdstad te houden. Tot de 30e minuut was het nog een wedstrijd, waarin Lars Ammerlaan de oranjehemden op een 0-1 voorsprong zetten. Het was aanvoerder Tom van Veen die Lars Ammerlaan in zijn 100e wedstrijd in de hoofdmacht in stelling bracht, om met een bekeken bal de Amsterdamse keeper verbouwereerd achter te laten.

Na dit eerste halfuur kende de scheidsrechter een rode kaar toe aan AFC verdediger Max de Bruijne, vanwege een overtreding op de doorgebroken Tom van Veen. Dit leverde protesten op van de thuisploeg richting de scheidsrechter, die hiervoor Justin Zwart zijn 2de gele kaart toekende. De Amsterdamse ploeg kwam hierdoor met 9 man te staan. De ervaring leert dat spelen tegen een ploeg in ondertal geen makkelijke opgave is. Dit bleek ook op deze dinsdagavond op de Zuidas. Na een afkoelingsperiode van 10 minuten volgde een rommelige restant van de 1ste helft waarin de Honselse ploeg zoekende was en AFC toch een paar keer gevaarlijk uit de hoek liet komen.

Trainer André Lourens gebruikte de pauze om de ploeg tot rust te brengen en duidelijkheid te verschaffen. De tweede helft startte met een AFC die S.V. Honselersdijk de bal achterin liet rond spelen en anticipeerde op slordigheden. Balverlies op het middenveld door S.V. Honselersdijk middels een mislukte breedte bal, leidde tot een situatie waarin de aanvaller van AFC dreigde 1 op 1 te komen met goalie Quinten van der Helm. Echter verdediger Nigel Hendriks stopte de aanval af, maar beging in de ogen van de scheidsrechter een overtreding welke hij moest bekopen met een directe rode kaart. In de wedstrijd vielen uiteindelijk 10 kaarten (7 gele en 3 rode).

Een bijna voltallig aanwezig S.V. Honselersdijk bestuur zag AFC trainer Benno Nihom aanvallend wisselen. In 3 wisselmomenten benutte de trainer alle 5 de wisselmogelijkheden. Onder het motto niets meer te verliezen volgde er een Amsterdams offensief. S.V. Honselersdijk stelde alles op alles om de voorsprong te behouden en gokte op de snelheid van onder andere de ingevallen Brian Valstar. In deze overlevingsperiode veranderde niets aan de uitslag en gaf de scheidsrechter het laatste fluitsignaal.

Keeper Quinten van der Helm hield voor de 2e wedstrijd achtereen zijn doel schoon en nam samen met zijn ploeg de 3 punten mee terug naar het Westland. Na een enerverende wedstrijd is SV Honselersdijk een stapje dichterbij handhaving, wat een knappe prestatie zou zijn voor deze jonge spelers waar we als club heel trots op mogen zijn.

Als laatste een woord van dank aan oud eerste elftal keeper Tom van Schie. Hij nam plaats op de bank als reserve doelman, aangezien het 2de elftal op hetzelfde tijdstip ook een competitiewedstrijd afwerkte. Helaas ging deze tegen SC Monster verloren met 5-2.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan (geel), Nigel Hendriks (rood), Rik van Schie, Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan (geel), Youri Riepe (geel), Luke Groenenboom (-75 Brian Valstar), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Marcel Bruggeling
Foto: Website AFC, ter illustratie

Nieuw lid voor DCVH: 11Teamsports
di 10 mei

In de afgelopen periode zijn de bruisende activiteiten van De Club Van Honsel (DCVH) na een verplichte corona-stop weer uitgebreid tot leven gekomen. Het samenkomen en gezamenlijk organiseren van activiteiten maakt het nóg leuker om een nieuw lid bij de businessclub van S.V. Honselersdijk te mogen verwelkomen. Sinds eind vorige maand heeft 11Teamsports zich aangesloten bij DCVH, waarmee het aantal leden gestegen is tot 65 leden.

De Wateringse vestiging van het bedrijf 11Teamsports is dit seizoen bij S.V. Honselersdijk aangesloten als leverancier van de nieuwe kledinglijn van Robey, die onlangs binnen de club werd gepresenteerd en uitgerold. 11teamsports is zowel in de winkel als online dé nummer 1 voetbalspecialist van Nederland als het gaat om voetbalschoenen, -kleding, -tenues en nog veel meer. Bij de vestiging in Wateringen verwelkomen Frank Krijger en zijn collega's alle voetballiefhebbers graag voor de mooiste voetbalkleding en accessoires.

Hierbij heten we 11Teamsports nogmaals welkom bij de businessclub van S.V. Honselersdijk. We gaan gezamenlijk voor vele sportieve hoogtepunten, in uiteraard een prachtig tenue afkomstig van 11Teamsports.

S.V. Honselersdijk en Die Haghe in evenwicht: 0-0
ma 9 mei

S.V. Honselersdijk moest genoegen nemen met een punt na het bezoek van Die Haghe. Op de Strijphorst voltrok zich een bloedeloze wedstrijd waar de belangen groot waren in de strijd tegen degradatie. Grote kansen bleven uit, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.

De eerste helft viel er weinig te genieten op de Strijphorst. Beide ploegen leverden veel strijd, het veldspel liet echter te wensen over en uitgespeelde kansen werden er door zowel S.V. Honselersdijk als Die Haghe nauwelijks gecreëerd. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Vooral Die Haghe liet zich bij balbezit geheel terugzakken om niet snel tegen een achterstand aan te lopen. S.V. Honselersdijk moest het spel dus maken, maar tegen het sterk verdedigende Die Haghe was het moeilijk om bij keeper Bas Drost in de buurt te komen. In de 17e minuut enige opwinding toen bij een hoge bal Jesse Baker de mist in ging en Steyn de Bruijn zowaar een schietkans kreeg. Echter zijn schot was recht op keeper Bas Drost. Even later was Die Haghe dichtbij een treffer. Youri Riepe kon een voorzet voorkomen door Roy van der Ven af te stoppen, maar moest wel corner weggeven. Uit de korte corner was het Noah Quitin Abid die de bal hard op het doel schoot, maar in het overvolle strafschopgebied wist Youri Riepe de bal op de doellijn weg te werken. Zo ontstonden over en weer kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet voor beide doelen.

De 2e helft begon in de eerste minuten verrassend met mogelijkheden voor Die Haghe en de thuisploeg. In de 47e minuut was het een goedlopende aanval van Die Haghe waar uiteindelijk Jelle Halsema gevaarlijk voor het doel van Quinten van der Helm verscheen. Maar door uitstekend verdedigend werk van Michel van Giesen werd de kans ontnomen. In de tegenaanval was het Tom van Veen die los kwam van zijn verdedigers en keeper Bas Drost op zijn weg vond. Drost wist de bal maar half te keren waardoor de bal op de achterlijn nog opgepikt kon worden door Tom. Tom probeerde de bal nog terug te leggen op een van zijn medespelers, maar dat mislukte. Dit was in feite de enige opleving in de 2e helft. Voor de rest gebeurde er een hele tijd niets meer. De laatste 10 minuten probeerde S.V. Honselersdijk de druk nog even op te voeren. In de 83e minuut was het attent verdedigen van Brent Gardien. Brent bediende de vrijstaande Tom van Veen die op zijn beurt diep op Steyn de Bruijn aflegde. Van grote afstand probeerde Steyn uit te halen, maar zijn schot ging naast. In de 90e minuut nog enige opwinding na een afgeslagen aanval van Die Haghe. Het was Youri Riepe die ver van achteren met een lange pass Steyn de Bruijn wist te bereiken. Alleen op doelman Bas Drost wist keeper Drost de bal maar half te keren en liet de bal los. Het is dat Steyn niet wist waar de bal zich op dat moment bevond anders had dit misschien nog een overwinning kunnen opleveren. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Dinsdagavond 10 mei om 20:00 uur speelt het team van Andre Lourens tegen AFC op sportpark ‘Goed Genoeg’ in Amsterdam.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Michel van Giesen (-65 Kevin Bogaards), Rik van Schie, Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan (-59 Nigel Hendriks), Youri Riepe, Brian Valstar (-73 Luke Groenenboom), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Die Haghe: ReFactsOnline
vr 6 mei

Morgenmiddag trapt het eerste elftal om 14:30 uur weer af voor een thuiswedstrijd op Sportpark de Strijphorst. Op Super Saturday nemen de mannen van trainer André Lourens het op tegen oude bekende Die Haghe. Een kraker om 3 hele belangrijke punten, waarbij S.V. Honselersdijk door de balsponsor ReFactsOnline alvast met een mentale 1-0 voorsprong aan de wedstrijd begint.

ReFactsOnline zorgt met cloud-software ervoor dat zzp’ers en kleine ondernemers altijd en overal eenvoudig, simpel en snel verkoopfacturen en offertes kunnen maken. Naast de lage tarifering, levert het gebruik van ReFactsOnline tijdwinst op en zorgt voor minder kans op het maken van fouten. Onder andere geschikt voor startende zzp’ers die minder feeling hebben met administratie, maar toch zelfstandig snel aan de slag willen.

De cloud-software is ontwikkeld door selectiespeler Marcel Bruggeling en zijn broer Ronald. Meer informatie over ReFactsOnline is te vinden op de bedrijfswebsite en de facebookpagina.

Namens de club willen we ReFactsOnline hartelijk bedanken voor de sponsoring van de wedstrijdbal. Hopelijk draagt dit een steentje bij aan het resultaat van het eerste elftal in de belangrijke wedstrijd tegen oude bekende Die Haghe!

Pupil van de Week: Giel Wubben
vr 6 mei

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie, en wat voor een wedstrijd! Op Sportpark de Strijphorst wordt de competitie voortgezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen oude bekende Die Haghe!

Giel Wubben zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Giel heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Giel Wubben
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: Manchester United
Mijn favoriet profvoetballer is: Cristiano Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Finnley
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen
Op welke plaats speel je: Linksachter
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen ik gescout werd tijdens de Jonger Oranje dag
Favoriete speler: Nick van der Kraan
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 2-0 voor ons

Update: Super Saturday gaat door, helden achter de bar bedankt!
vr 6 mei

Eerder moesten we helaas melden dat Super Saturday wellicht niet door kon gaan i.v.m. een gebrek aan barvrijwilligers. Gelukkig voor iedereen heeft een aantal toppers zich gemeld om morgenavond bardienst te draaien, waardoor Super Saturday gewoon door kan gaan.

We willen hierbij van de gelegenheid gebruik maken door de barvrijwilligers te bedanken, niet alle helden dragen een cape! Zonder jullie was er geen feest voor alle Super Saturday-liefhebbers, dus daarvoor hartelijk bedankt namens de organisatie en alle bezoekers.

Tot morgen, tot Super Saturday!

Barvrijwilligers gezocht voor Super Saturday
do 5 mei

Komende zaterdag staat ons weer een gezellige Super Saturday te wachten in de kantine. Tenminste, alleen wanneer we op jouw hulp kunnen rekenen. Helaas is door omstandigheden de barbezetting voor na 19:30 uur nog niet rond, waardoor het nu niet mogelijk is om Super Saturday tot na 19:30 uur door te laten gaan...

Wil jij de held(in) van S.V. Honselersdijk zijn door na 19:30 uur aan de andere kant van de bar te helpen? Laat het dan snel weten via pr@svhonselersdijk.nl of 0623009371, aangezien we anders helaas genoodzaakt zijn om de Super Saturday te cancellen. We weten dat het tegenwoordig helemaal in is om personen en overige dingen te cancellen, maar het liefst doen we natuurlijk niet mee aan deze trend.

Hopelijk kunnen we rekenen op jouw hulp, zodat de Super Saturday komende zaterdag door kan gaan. Alvast bedankt!

Hoekvlaggen opruimen bespaart geld en ergernis
di 3 mei

Afgelopen weekend zijn er op ons sportpark helaas twee hoekvlaggen gesneuveld. Wanneer dit gebeurt door een verdedigende actie van een recht- of linksback die met een "super sliding op de bal" de hoekvlag raakt, dan zal je niemand horen over deze schade.

Helaas was dit nu niet het geval. De hoekvlaggen zijn afgelopen zaterdag na de laatste wedstrijd niet opgeruimd, waarna dagjesmensen het nodig vonden om op zondag te gaan hockeyen of honkballen met onze hoekvlaggen.

En dat is natuurlijk bijzonder jammer, want daar zijn ze niet voor gemaakt. Nu is de club genoodzaakt om geld uit te geven aan nieuwe hoekvlaggen, geld dat we liever aan andere zaken uitgeven.

Hierbij het verzoek aan alle elftallen om er voor te zorgen dat de hoekvlaggen opgeruimd worden. Dat scheelt voor iedereen een hoop geld en ergernis.

Alvast bedankt namens het bestuur van S.V. Honselersdijk

S.V. Honselersdijk en SV Nootdorp delen de punten
ma 2 mei

S.V. Honselersdijk behaalde een verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer 2 in de competitie Nootdorp. Na een 1-0 voorsprong in het begin van de 2e helft was het Nootdorp, die na een sterk eindoffensief, terecht op een 1-1 eindstand kwam. Aangezien de andere uitslagen ook ongunstig waren, blijft het onderin ontzettend spannend in de eerste klasse en is het zaak om punten te blijven pakken om niet in de problemen te komen.

S.V. Honselersdijk moest het doen zonder laatste man Michel van Giesen die afgelopen nacht vader werd van dochter Lieke. Voor aanvang van de wedstrijd werd Rik van Schie nog in het zonnetje gezet door voorzitter Erwin van der Mark vanwege zijn honderdste wedstrijd in het eerste team van S.V. Honselersdijk.

S.V. Honselersdijk begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen. De opbouw van achteruit zorgde al in de 8e minuut voor een grote kans. Tom van Veen rukte ver op in het strafschopgebied, maar zijn schot kon nog met moeite gepareerd worden door de keeper Michael de Leeuw. Bij de rebound van Luke Groenenboom kreeg keeper de Leeuw op de doellijn hulp van zijn medespeler die de bal alsnog kon wegwerken. Even later was het een knappe onderschepping van Nick van der Kraan die de bal gelijk aflegde op Tom van Veen, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Nootdorp nam opbouwend geen enkel risico. Gezien het hobbelige veld en de straffe zijwind werd de bal zonder te kijken naar voren geramd. Echt gevaarlijk werd de ploeg dan ook niet. In de 29e minuut was S.V. Honselersdijk dicht bij de openingstreffer. De verdediging van Nootdorp ging niet helemaal vrijuit. Door gepruts van de Nootdorpers was het Lars Ammerlaan die de bal kon oppikken en de geheel vrijstaande Steyn de Bruijn bediende. Alleen voor keeper Michael de Leeuw was zijn uithaal te zwak en ging de bal via het uitgestrekte been van keeper de Leeuw over het doel. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam Nootdorp meer uit zijn schulp en dat resulteerde in wat kleine kansen. In de 36e minuut was Randy Stanneveld dichtbij een doelpunt, maar Rik van Schie wist op de doellijn te redden. Ook Dylan Ligeon wist even later door te breken, maar een sliding van Lars Ammerlaan voorkwam erger.

De 2e helft begon uitstekend voor de thuisploeg. In de 51e minuut glipte Tom van Veen op rechts langs een paar verdedigers. Zijn voorzet bereikte de voor het doel staande Lars Ammerlaan en met een speler in zijn rug wist hij toch met een halve draai de 1-0 te maken. Dit was schijnbaar het teken voor Nootdorp om toch wat aan de achterstand te doen. S.V. Honselersdijk liet zich gewillig zakken en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. De druk werd opgevoerd voor het doel van Quinten van der Helm. In de 67e minuut een misverstand in de verdediging van S.V. Honselersdijk. Joey van Maaren kon alleen af op keeper Quinten van der Helm af gaan, maar Quinten redde via zijn lichaam. Ook Randy Stanneveld kwam even later alleen richting Quinten van der Helm. Ook deze kans ging verloren voor de Nootdorpers door goed keeperswerk van Quinten. In de 76e minuut sloeg toch Nootdorp toe. Een aanval werd opgezet vanuit eigen helft door Rodney Ebing. Uiteindelijk kreeg de meegelopen Rodney de bal terug in het strafschopgebied en werd hij onderuit gehaald door Rik van Schie. Scheidsrechter Giovanni Verhoeve wees resoluut naar de stip voor een penalty. Jop Verhagen belastte zich met dit klusje en schoot hem keurig binnen, 1-1. Nootdorp bleef druk zetten op zoek naar de winnende treffer, maar gelukkig kwam het niet zo ver. Zo eindigde de uiterst sportieve wedstrijd in een 1-1 gelijke stand.

Zaterdag komt oude bekende Die Haghe op bezoek en dat belooft een spannend potje te worden op de Strijphorst.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan (geel), Joey Valstar (geel), Rik van Schie (geel), Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan, Youri Riepe (-83 Nigel Hendriks), Luke Groenenboom (-78 Kevin Bogaards), Steyn de Bruijn (geel), Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Komende zaterdag Super Saturday: Playa de Strijphorst
ma 2 mei

Het is weer tijd voor een knallende Super Saturday! Komende zaterdag speelt S.V. Honselersdijk thuis tegen Die Haghe, wat een spannende strijd om drie hele belangrijke punten belooft te worden. Na afloop van de kraker tegen de "oude bekende" staat er een 3e helft te wachten in de gezelligste kantine van het Westland.

Nu iedereen weer bijgekomen is van het spectaculaire Paasrad, kunnen we er weer vol tegenaan bij de volgende Super Saturday! Door de meivakantie periode verkeren we helemaal in de vakantiesferen, vandaar dat we ons sportpark voor één keer veranderen in Playa de Strijphorst. Trek je zomerse outfit maar aan, het is weer tijd voor de zomer in je bol.

Uiteraard zal er aan de deur gecontroleerd worden op leeftijd door middel van ID-controle. Voor leden geldt een minimumleeftijd van 16 jaar, voor niet-leden is er alleen toegang bij een leeftijd van 18 jaar en ouder.

Tot zaterdag, tot Super Saturday!

100 duels in het eerste elftal voor Rik van Schie
zo 1 mei

Afgelopen zaterdag werd verdediger Rik van Schie in het spreekwoordelijke zonnetje gezet voor het behalen van een mooie mijlpaal in ons eerste elftal. In de afgelopen jaren is Rik een vaste waarde gebleken op de linksbackpositie, waardoor Rik inmiddels de magische grens van 100 wedstrijden in ons eerste elftal heeft bereikt.

Uit handen van voorzitter Erwin van der Mark en TC-lid Jan van Marrewijk ontving Rik van Schie voorafgaand aan het duel tegen SV Nootdorp (1-1) een mooie bos bloemen om deze mijlpaal te vieren. Helaas leverde de jubileumwedstrijd van Rik van Schie geen overwinning op, maar met een meer dan verdiend gelijkspel tegen de nummer 2 van de ranglijst mag er niet geklaagd worden.

We willen Rik nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet en hopen nog vele jaren van Rik te mogen genieten bij S.V. Honselersdijk. Op naar het volgende jubileum in ons eerste elftal!

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - SV Nootdorp: Van der Mark Ketelonderhoud
za 30 april

Morgenmiddag trapt het eerste elftal om 14:30 uur weer af voor een thuiswedstrijd op Sportpark de Strijphorst. Tegen de nummer 2 van de ranglijst, SV Nootdorp, zal de formatie van trainer André Lourens alles op alles zetten om de drie punten in Honselersdijk te houden. De spelers beginnen alvast met een mentale voorsprong aan de wedstrijd, aangezien ze weten dat de wedstrijdbal wederom door een mooi bedrijf gesponsord wordt: Van der Mark Ketelonderhoud.

Van der Mark Ketelonderhoud is al meer dan 50 jaar een trots familiebedrijf en een bekende speler in het onderhoud van alle soorten ketels. Vanuit de tuinbouw heeft Van der Mark Ketelonderhoud zich steeds verder kunnen ontwikkelen en heeft het nu ook naam gemaakt in andere branches buiten het Westland. Enkele voorbeelden van onze opdrachtgevers zijn ziekenhuizen, wasserijen, tankopslag- en overslagbedrijven en diverse bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

De ervaring die Van der Mark Ketelonderhoud heeft opgedaan bij deze industriële klanten worden de laatste jaren dankbaar ingezet bij de diversen Westlandse aardwarmte projecten. Een situatie waarbij de Westlandse hands-on mentaliteit in combinatie met de industriële specialiteiten elkaar heel goed aanvullen. Wij kunnen wel zeggen dat wij de aangewezen partij zijn voor het onderhoud aan deze installaties.

Van der Mark Ketelonderhoud is trots om aanstaande zaterdag de balsponsor te mogen zijn bij de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen SV Nootdorp.

Pupil van de Week: Duuk Wirjosoekarto
vr 29 april

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie. Op Sportpark de Strijphorst wordt de competitie voortgezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen SV Nootdorp!

Duuk Wirjosoekarto zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Duuk heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Duuk Wirjosoekarto
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Weet ik nog niet
Mijn favoriete profclub is: Als ze maar goed spelen
Mijn favoriet profvoetballer is: Cristiano Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Trainers van de JO13, daar heb ik een keer meegetraind
Mijn sterkste punten zijn: Mijn schot
Op welke plaats speel je: Het liefst in de aanval, vaak in de verdediging maar door het wisselen speel ik overal.
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen we eindelijk de eerste keer wonnen. Iedereen was zo blij en de coach trakteerde op McDonalds.
Favoriete speler: Tom van Veen
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 1-1

Vacatures: coördinator en TC-lid voor JO7 t/m JO9 gezocht!
do 28 april

Voor onze jongste jeugdelftallen zijn we op zoek naar twee nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Voor de elftallen van de JO7 (Mini-F) tot en met de JO9 staat er zowel een vacature open voor coördinator als voor TC-lid. Lijkt het je leuk om als coördinator of TC-lid bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongste jeugd van S.V. Honselersdijk? Dan ben je meer dan welkom!

Als coördinator of TC-lid van de JO7 t/m JO9 kom je terecht in een leuke club van enthousiaste vrijwilligers, die allemaal stuk voor stuk met veel energie het beste voor hebben voor S.V. Honselersdijk. De jeugd is de toekomst, en dus willen we er graag voor zorgen dat alles in de jongste jeugdafdeling goed geregeld is.

Heb je interesse in één van deze twee vrijwilligerstaken of wil je meer informatie ontvangen? Laat het dan weten in een e-mail richting tc-onderbouw@svhonselersdijk.nl.

Puntendeling in de Westlandse derby van de eerste klasse
ma 25 april

Voorafgaand aan de Westlandse derby tussen VELO en S.V. Honselersdijk werd al aangekondigd dat deze wedstrijd garant staat voor spektakel. Hoewel het aantal doelpunten ditmaal niet spectaculair was, waren er over en weer wel degelijk grote kansen om de overwinning over de streep te trekken. Na afloop moesten beide clubs concluderen dat gezien de verhoudingen op het veld, de puntendeling het meest eerlijke resultaat was.

In de eerste helft was het VELO dat beter uit de startblokken kwam dan de bezoekers uit Honselersdijk. Onder zonnige omstandigheden leverde het vurige openingsoffensief dan ook de verdiende 1-0 voorsprong op voor de thuisploeg. Hiermee leek S.V. Honselersdijk wakker geschud, waarna de oranjehemden beter in de wedstrijd kwamen. In de 18e minuut leverde dit de gelijkmaker op via Tom van Veen, die met een droge knal de stand weer gelijk trok.

Na de gebruikelijke onderbreking van 15 minuten legden beide partijen een nagenoeg exacte kopie van de eerste helft op tafel. Het was VELO dat beter aan de 2e helft begon, maar S.V. Honselersdijk kreeg in het laatste kwart van de wedstrijd de betere en grootste kansen op de overwinning. Het grote verschil met de eerste helft was dat beide elftallen niet meer wisten te scoren, wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel in Wateringen.

Komende zaterdag ontvangt S.V. Honselersdijk op het eigen Sportpark de Strijphorst de bezoekers uit Nootdorp. Tegen de nummer 2 van de competitie moet blijken of S.V. Honselersdijk kan aanhaken bij de clubs bovenin de middenmoot, of dat het nog achterom moet kijken voor de strijd om handhaving in de eerste klasse.

Tot komende zaterdag op ons eigen Sportpark de Strijphorst!

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Michel van Giesen, Max van der Kraan (58- Lars Ammerlaan), Rik van Schie, Joey Valstar, Youri Riepe, Nick van der Kraan, Steyn de Bruijn, Tom van Veen, Luke Groenenboom

Foto's: Koos Ophorst

Vince van Hagen versterkt vanaf seizoen 2022-2023 S.V. Honselersdijk
za 23 april

De in Wateringen woonachtige Vince van Hagen (23) begon als 5 jarig jongentje met voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging Velo. De club van zijn opa en waar zijn vader Johan van Hagen jaren in het 1ste elftal speelde. “Mijn vader heeft nog gevoetbald met Frank van Zijl en Peet van der Kraan”.

Op 13 jarige leeftijd werd het talent van de centrale verdediger opgemerkt door scouts van Feyenoord. Vince kijkt met trots terug op zijn periode bij zijn favoriete club, waar hij training kreeg van oud profs Roy Mackaay en Joop Hiele. “Ik heb samen gespeeld met Noa Lang (Club Brugge), Tahith Chong (Birmingham City) en Tyrell Malacia (Feyenoord) en gevoetbald tegen Mathijs de Ligt (Juventus), Justin Kluivert (OGC Nice) en Donyell Malen (Borussia Dortmund)”.

Doordat Vince bij Feyenoord voetbalde, studeerde hij ook in Rotterdam. Toen na 2 seizoenen zijn avontuur bij de Rotterdamse volksclub eindigde, wisselde hij ook van school en koos voor de middelbare school in Naaldwijk. Na een kortstondige terugkeer naar zijn oude club van één seizoen, besloot Vince bij de groen witte op sportpark De Hoge Bomen te gaan voetballen. Mede de combinatie van studie vrienden uit Naaldwijk en het spelen op een hoog niveau lagen hieraan te grondslag. “Daarnaast was ik de binding met Velo verloren, mede door de aanwas vanuit het opgehefde Haaglandia”.

Als 16 jarige speelde Vince in zijn eerste jaar in de B1 (JO17-1) van RKVV Westlandia op 2de divisie niveau, samen met de huidige SV Honselerdijk selectie speler Brain Valstar en keeper Lance van der Kooij. Geregeld deed Vince ook mee met de A1 (JO19-1) ook uitkomend op 2de divisie niveau, waar hij samenspeelde met de pasgeleden voor 150 wedstrijden in het 1ste elftal van SV Honselersdijk gehuldigde, Joey Valstar. Zowel in de B als de A werd er nacompetitie gespeeld voor promotie naar de 1ste divisie. In de promotie wedstrijd tegen Fortuna Sittard A1 scoorde Vince als B1 speler vanaf de middenlijn, iets waar hij elke wedstrijd wel op aast. “Ik probeer dit elke wedstrijd wel 1 keer te doen als de kans zich voordoet”. In zijn prijzenkast prijkt de KNVB beker die in de JO19-1 ten koste van Excelsior Rotterdam JO19-1 gewonnen werd.

Nagenoeg zijn hele jeugd speelde Vince centraal achterin. Echter zijn toenmalige trainer bij de RKVV Westlandia JO19-1 en voormalig SV Honselersdijk 1ste elftal speler Pieter Jongmans, positioneerde hem regelmatig op het middenveld. “Ik vind Pieter Jongmans echt een goede trainer”.

In zijn laatste jaar als jeudgspeler brak Vince zijn enkel. ”Na een gips periode moest mijn enkel ook nog geopereerd worden”. Met de overstap naar de senioren begon de lang uit roulatie zijnde Vince in het 2de elftal van de zaterdag en werkte zich op tot basisspeler van de zaterdag 1. Na 2 seizoenen ging Vince met dispensatie spelen in de O21 en was aanvoerder. Hij trainde en deed de voorbereiding mee met het 1ste elftal op de zondag. Bovendien sloot Vince ook geregeld aan bij competitiewedstrijden en viel regelmatig in. Door de pandemische omstandigheden en meer kans op speeltijd, voetbalt Vince dit seizoen weer in het 1ste elftal van RKVV Westlandia op de zaterdag in de 2de klasse.

De 1ste jaars HBO student van de opleiding Logistiek & Management op de Hogeschool Rotterdam kiest volgend seizoen voor SV Honselersdijk. Daar waar zijn moeder in het gelijknamige dorp werkt voor Bakkerij Erwin Scholtes. “Laatst in de winkel werd m.n moeder gefeliciteerd met mijn overstap”. Bij SV Honselersdijk treft Vince veel bekende gezichten die hij kent van Hok dûh Amazone. “Brent Gardien, Nick van der Kraan, Stijn Hofland, Nick Duijvestijn en Rob van Veen. Met Luuk Boers heb ik nog op school gezeten en hebben we samen bij de KNVB gevoetbald”.

De ambitieuze Wateringer wil op een zo’n hoog mogelijk niveau aanvallend en attractief pressievoetbal spelen bij een club in de regio Westland. TC lid Jan van Marrewijk: “Dit sluit aan op de voetbalfilosofie van onze mooie club!”. Bestuurslid TC Bovenbouw Marcel Bruggeling: “Ik hou van dat ambiteuze, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Bij SV Honselersdijk zijn spelplezier, één speelwijze en resultaat even belangrijk.”

Vince kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij SV Honselersdijk. “Volgend seizoen wordt het een mooie competitie waarin we zo hoog mogelijk moeten willen meedraaien en wie weet een periode kunnen pakken!”. Wij wensen Vince veel succes bij onze mooie club en zien hem graag vele jaren in ons mooie nieuwe tenue voetballen!

VELO - S.V. Honselersdijk: Westlandse kraker staat garant voor spektakel
vr 22 april

Morgenmiddag is het eindelijk weer tijd voor een Westlandse derby in de eerste klasse. In Wateringen neemt VELO het om 14:30 uur op tegen S.V. Honselersdijk, wat garantie is voor spektakel. Eerder dit seizoen wist ons eerste elftal in een doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 achterstand knap om te buigen in een welverdiende 3-2 overwinning. Het was vlak voor tijd Brian Valstar die de winnende treffer wist te maken, waarna het feest losbarstte op Sportpark de Strijphorst.

De wedstrijd van morgen zorgt niet alleen voor een Westlandse derby, maar ook voor een kraker tussen twee ploegen die zich graag in de top van de middenmoot willen nestelen. VELO en S.V. Honselersdijk doen op de ranglijst nagenoeg niet onder voor elkaar. Het resultaat na 18 wedstrijden voetbal is dat de oranjehemden 1 punt voorsprong hebben op de Wateringse formatie. De winnaar van de derby mag zich na afloop met trots melden in het linkerrijtje, terwijl de eventuele verliezer toch nog op moet passen voor de achtervolgende clubs op de ranglijst.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende kraker op het sportpark van VELO, waar om 14:30 uur afgetrapt zal worden. Na afloop staat er ook nog een 3e helft op het programma in de kantine van VELO, maar eerst zal er op het veld uitgevochten worden wie zich de winnaar van de Westlandse derby mag noemen.

Tot morgen langs de lijn bij de Westlandse kraker!

Vrijdag 20 mei voetbalclinic Sparta Rotterdam: schrijf je nu in voor de laatste plekken!
do 21 april

Niemand minder dan Sparta Rotterdam komt vrijdag 20 mei naar Sportpart de Strijphorst om een voetbalclinic te geven aan alle jeugdige talenten van S.V. Honselersdijk. Een ware beleving om mee te doen, aangezien de professionele voetbaltrainers het beste uit de jonge voetballers weten te halen.

In totaal is er plek voor 100 enthousiaste voetbaltalenten die de training van Sparta Rotterdam willen volgen. Aangezien de aanmeldingen binnen stromen, is het wellicht jouw laatste kans om je nu in te schrijven. Zorg dat je op tijd bent!

De voetbalclinic van Sparta Clinics On Tour wordt gesponsord door Blue10, die op deze manier een mooie bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jeugd van S.V. Honselersdijk. Naast de voetbalclinic staat er ook een poffertjeskraam en zullen er selectiespelers aanwezig zijn om nog wat nodige tips en tricks te geven en te laten zien. Het gehele programma is ook bij dit nieuwsbericht terug te vinden.

Schrijf je hier in voor de voetbalclinic van Sparta Rotterdam

Heb je nog vragen over de voetbalclinic of de inschrijving voor de clinic? Laat het dan weten via tc-onderbouw@svhonselersdijk.nl

Sponsoren in het zonnetje bij presentatie nieuwe kledinglijn S.V. Honselersdijk
di 19 april

Afgelopen zaterdag verschenen alle elftallen van S.V. Honselersdijk in het nieuwe tenue aan de aftrap van de wedstrijden. Een feestelijk moment, waar voorafgaand en na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal uitgebreid bij stil werd gestaan. De sponsoren en leveranciers die dit mogelijk hebben gemaakt, ontvingen namens de vereniging en de sponsorcommissie een mooi aandenken aan het prachtige nieuwe tenue.

Uit handen van voorzitter Erwin van der Mark mochten Anne-Marije van Schie-Lievaart en Edward Koornneef namens Jumbo Koornneef de bedankjes in ontvangst nemen. Jumbo Koornneef is shirtsponsor van de gehele jeugdafdeling geworden, waardoor alle jeugdelftallen van S.V. Honselersdijk de komende jaren met trots de naam van de supermarktketen bij zich dragen.

Monique en Geert van Veen zorgen er met Prins Group voor dat de selectie de komende jaren in prachtige tenues en trainingskleding kan voetballen. Door het opengebroken sponsorcontract met de hoofdsponsor kan ons uithangbord van de club met recht ook hét uithangbord genoemd worden. Namens de club en de sponsorcommissie kregen Monique en Geert ook een replica van het wedstrijdshirt mee naar huis.

Tot slot mochten de leveranciers van de kleding uiteraard niet ontbreken op deze feestelijke dag. Frank Krijger (11Teamsports) en Teun Bakker (Robey) hebben er samen met de kledingcommissie voor gezorgd dat S.V. Honselersdijk de komende jaren zich op het veld kan onderscheiden in een prachtig tenue. We willen hen dan ook van harte bedanken voor de inzet en het mooie resultaat in onze eigen clubkleuren.

De overhandigingen werden prachtig op beeld vastgelegd door Koos Ophorst, waarvoor uiteraard ook vele malen dank.

Samen op naar vele mooie sportieve hoogtepunten in ons nieuwe tenue!

S.V. Honselersdijk stelt na de rust orde op zaken
ma 18 april

S.V. Honselersdijk deed door de mooie 5-2 overwinning op CSV Bol goede zaken en het klom daardoor naar een knappe gedeelde 5e plek op de ranglijst.

S.V. Honselersdijk moest het vandaag stellen zonder de geschorste Kevin Bogaards en de op vakantie zijnde Rick van Schie. Vandaag was het een feestelijke dag op Sportpark de Strijphorst. De gehele vereniging werd n.l. deze zaterdag voorzien van een nieuw tenue. En na de 5-2 overwinning van het standaard team op CSV BOL maakte het de dag helemaal compleet.

In de eerste helft leek het wel of het prachtige tenue van de thuisploeg niet vuil mocht worden. Er zat weinig vechtlust in. De tegenstander was feller en had merendeels het balbezit. Al rustig combinerend ontwrichtte het de verdediging van S.V. Honselersdijk. Het team van Andre Lourens kon daar maar weinig tegenover stellen. Het middenveld leed keer op keer slordig balverlies ,waardoor weinig kansen gecreëerd werden. In de 17e minuut was CSV BOL dichtbij de openingstreffer. Een verre ingooi van Jurre van Lingen werd maar net naast het doel gekopt door Danny Konijn. De Langedijkers drongen meer aan en een paar minuten later was het wel raak. Na een uitgespeelde aanval via de rechterkant kon Martijn Ton de bal vrij gemakkelijk voorgeven. De inkomende Danny Konijn werd geen strobreed in de weg gelegd, waardoor hij vernietigend uit kon halen en keeper Quinten van der Helm kansloos liet, 0-1. De thuisploeg was even van slag want niet veel later was het een identieke situatie aan de linkerkant. Nu kon Danny Konijn ongehinderd een voorzet los laten en was het maar goed dat Bas Jonker in het zijnet schoot. De beste kans in de eerste helft voor S.V. Honselersdijk was in de 23e minuut toen Tom van Veen door de verdediging van CSV BOL snelde en alleen voor keeper Xander Snoek rakelings naast schoot. Dit was eigenlijk het enige wapenfeit van de Dijkenaars in de eerste helft. Het initiatief bleef bij CSV BOL dat toch wat kansjes kreeg, maar bij het rust signaal toch maar op een magere 0-1 voorsprong stond.

Na de rust veranderde het spelbeeld en was S.V. Honselersdijk de betere ploeg, maar het duurde even totdat de ploeg echt op stoom kwam. In de 59e minuut kwam dan het eerste gevaar. Uit een corner van Tom van Veen werd de bal door Max van der Kraan doorgekopt op Steyn de Bruijn. De omhaal van Steyn werd door keeper Xander Snoek tot corner verwerkt. De corner daarop had wel resultaat. De corner van Youri Riepe bereikte, via het hoofd van Max van der Kraan, Michel van Giesen die de gelijkmaker scoorde, 1-1. Een heerlijke opsteker die het vertrouwen in de ploeg deed groeien. De duels werden gewonnen en men wist elkaar beter te vinden. CSV BOL liet het in deze fase helemaal afweten. In de 69e minuut een een-tweetje tussen Lars Ammerlaan en Joey Valstar waarbij laatstgenoemde zijn voorzet tot corner verwerkt zag worden. De corner van Tom van Veen werd knap door Max van der Kraan binnengekopt, 2-1. En S.V. Honselersdijk rook meer. In de 73e minuut een onderschepping van Lars Ammerlaan, die Tom van Veen in staat stelde om zijn 150e doelpunt voor S.V. Honselersdijk te scoren, 3-1. In de 82e minuut werd opnieuw de verdediging van de Langedijkers weggespeeld. Het was Steyn de Bruijn die uiteindelijk ongehinderd een voorzet los liet op de inkomende Luke Groenenboom en hij scoorde de 4-1. De 5-1 score uit de heenwedstrijd leek bijna geëvenaard te worden, maar in de 85e minuut wist CSV BOL met behulp van de goed leidende scheidsrechter Arlo Hemkes toch tegen te scoren. Uit een corner werd Steyn de Bruijn in een luchtduel volledig in de rug gelopen. Je zou verwachten dat scheidsrechter Arlo Hemkes hier voor een overtreding zou fluiten maar liet doorspelen waardoor Timon Plak kon tegen scoren, 4-2. Maar het slotakkoord was toch weer voor S.V. Honselersdijk. In de 87e minuut werd Youri Riepe bediend door Nick van der Kraan. Het schot van Youri werd enigszins verrast door keeper Xander Snoek. Keeper Snoek kon er nog net een handje tegen krijgen, maar invaller Ben Wagener was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te koppen, 5-2.

Een mooie overwinning en dat geeft de burger goede moed richting de derby a.s. zaterdag tegen Velo in Wateringen.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan (geel), Michel van Giesen, Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Youri Riepe, Luke Groenenboom (-85 Ben Wagener), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Tom van Veen op naar zijn 150e doelpunt voor S.V. Honselersdijk
za 16 april

Het kan om meerdere redenen een hele mooie dag worden vandaag op Sportpark de Strijphorst. Naast de nieuwe kledinglijn en de eventuele 3 punten voor het vlaggenschip kan Tom van Veen vandaag zijn 150e doelpunt voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk maken.

Nadat Tom van Veen bij een avontuur bij ADO Den Haag terugkeerde naar S.V. Honselersdijk hebben we vele hoogtepunten mogen beleven. Mede door de inmiddels 149 doelpunten van Tom zijn we onder meer 2 keer gepromoveerd, waardoor we nu in de eerste klasse uitkomen.

Vandaag kan Tom zijn 150e doelpunt voor het eerste elftal maken, wat natuurlijk een hele mooie prestatie zou zijn. We zien jullie vanmiddag graag terug op ons zonnige sportpark om misschien wel dit jubileum met elkaar te vieren.

Tot vanmiddag op Sportpark de Strijphorst!

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - BOL: De Zaagtafel
vr 15 april

Iedere dorpsvereniging is wel bekend met het fenomeen dat wij kennen als "de zaagtafel". Een groep op leeftijd zijnde supporters die iedere week langs de lijn te vinden zijn om te genieten van hun favoriete dorpsclub. Alhoewel genieten... Volgens de gezonde kritische blik van deze supporters gaat niet altijd alles even goed, maar zij hebben ten alle tijden het beste voor met de door hen zo geliefde club.

Dat laatste heeft onze zaagtafel andermaal laten blijken door voor de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en BOL de wedstrijdbal te sponsoren. We hopen dat de sponsoring van deze groep wijze mannen met een oranje hart bijdraagt aan een overwinning op ons eigen Sportpark de Strijphorst.

Aan de zowel gewenste als ongewenste adviezen van de zaagtafel zal het in ieder geval niet liggen, want de beste stuurlui staan natuurlijk langs de zijlijn van ons hoofdveld. We willen hierbij de zaagtafel bedanken voor deze mooie sponsoring, op naar 3 hele belangrijke punten in de jacht op handhaving!

Advertentie

Van der Meer verzekeringen