Recent nieuws

S.V. Honselersdijk sleept puntje mee uit Leiden
Vandaag

S.V. Honselersdijk pakte vlak voor tijd nog een puntje mee uit Leiden. Op een koud sportpark Kikkerpolder II werd terecht een punt gepakt, nadat Lugdunum verzaakte om voor de rust de wedstrijd af te maken (1-1).

Deze wedstrijd stond in het teken van de afwezigheid van trainer Piet Boon. Piet werd afgelopen vrijdag opgenomen in het Antoni Leeuwenhoekziekenhuis. De operatie is geslaagd en wij wensen Piet een voorspoedig herstel toe. De honneurs werden waargenomen door 2e elftal trainer Frank van Zijl. Tegen favoriet in de 2e klasse Lugdunum, was er dus alles aangelegen om voor Piet alles uit de kast te halen voor een goed resultaat.

S.V. Honselersdijk weet ook vooraf dat Lugdunum niet meer onverslaanbaar is. De laatste weken laat de ploeg met oud prof Tim de Cler wat puntjes liggen. Dus zaak was het voor de ploeg van trainer Wansink, na het verlies van verleden week tegen Die Haghe dit recht te zetten en voor eigen publiek verplicht om de opmars van de Dijkenaars een halt toe te roepen.

S.V. Honselersdijk begon stroef aan de wedstrijd. De opbouw met name, liet te wensen over. Een aantal spelers leken nog niet bij de les te zijn en veel ballen werden onnodig ingeleverd. Het eerste gevaar was dan ook voor de “kikkers”. In de 14e minuut een mooie aanval die uiteindelijk net werd over gekopt door Casper Koreman. Hierna volgden een aantal corners van Lugdunum waarbij de fysiek sterke spelers voor veel onrust zorgden in het doelgebied van keeper Boy Zuijderwijk. Met het nodige kunst en vliegwerk werd een treffer voorkomen. S.V. Honselersdijk moest het de eerste helft vooral van uitvallen hebben. In de 16e minuut was het de op links uitgeweken Angelo Zwirs. Hij ging fraai om zijn tegenstander en schoot de bal maar net voorlangs het doel van keeper Wassenaar. Dit waren maar speldenprikjes. Het meeste gevaar kwam toch van Lugdunum. In de 21e minuut was het een onnodige overtreding van Brian de Brabander. De vrije trap genomen door Houssin Bezzai werd in een keer langs keeper Boy Zuijderwijk geschoten, 1-0. Hoewel de druk groter en groter werd op het Honselse doel, hield men het hoofd koel. Vooral dirigent Tim de Cler was veelvuldig zijn team aan het porren om meer aanvalsdrift te tonen. Maar het team van interim coach Frank van Zijl kon tot de rust de schade beperkt houden tot een 1-0 achterstand.

De 2e helft had S.V. Honselersdijk de schroom, angst of onzekerheid van de eerste helft van zich afgegooid en bestreed Lugdunum correct op alle fronten. Het bleek in tegenstelling tot die eerste helft ook gelijkwaardig aan Lugdunum en streed met alle middelen voor een goed resultaat. Naarmate de 2e helft vorderde kreeg het zelfs kansen voor de gelijkmaker. Vooral onder aanvoering van aanvoerder Leon de Brabander werd Lugdunum een halt toegeroepen. De ploeg was het helemaal kwijt en van enig opbouw was geen sprake meer. Constant werd de lange bal gehanteerd waar de Dijkse verdediging wel raad mee wist. In de 52e minuut was het Angelo Zwirs die vanaf rechts Youri Riepe een uitgelezen kans gaf voor de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast. Lugdunum begon scheurtjes te vertonen. Vooral op rechts werd veel ruimte vrijgelaten voor de Dijkse aanvallers. Toch moest in de 63e minuut keeper Boy Zuijderwijk flink aan de bak om grotere achterstand te voorkomen. Een hoge bal ging over de dijkse verdediging heen en invaller van Leeuwen kon voor keeper Zuijderwijk de geboden kans niet afmaken. S.V. Honselersdijk nam hierna wat meer initiatief en schoof Pawel Rubin meer en meer naar voren. Dit zorgde voor de nodige paniek bij de Leidse ploeg en het werd zo erg dat de “kikkers” zichzelf elkaar de huid begonnen vol te schelden. De wedstrijd werd er niet plezieriger op, maar scheidsrechter Steenbergen hield het goed in de hand zonder de kaarten te trekken. De tijd begon te dringen en zelfs de verlichting op het veld werd ontstoken. In de 82e minuut was het Angelo Zwirs die zijn tegenstander makkelijk opzij zetten en voorgaf op de ingevallen Nando Kok. Zijn intikkertje richting doel werd nog door Nicky Peeters als laatste aangeraakt, 1-1. Het werd nog even spannend waarbij S.V. Honselersdijk nog de beste kansen kreeg, maar uiteindelijk toch tevreden met een punt richting Honselersdijk ging.


Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Pawel Rubin, Ricardo van der Zijden, Bryan de Brabander, Branco Kok, Youri Riepe, Leon de Brabander (A), Tim van der Meer, Angelo Zwirs, Joey Valstar (-78 Nando Kok), Nick Peters

Verslag en foto's: Jan de Brabander

Afgelastingen maandag 11 december
Vandaag

Honselersdijk is opnieuw wakker geworden in 'Winter-wonderland'... Door deze winterse weersomstandigheden zijn vandaag, maandag 11 december, alle trainingen op het sportcomplex afgelast. Daarnaast zijn ook de oefenwedstrijden van JO11-1, JO11-2 tegen Maasdijk en de competitiewedstrijd van JO19-2 tegen VDL afgelast.

Voorbeschouwing Lugdunum - S.V. Honselersdijk
vrijdag

Komend weekend staat een lastige uitwedstrijd in Leiden op het programma voor het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk. De oranjehemden kunnen echter met vertrouwen de reis naar Leiden maken, gezien de 10 punten die zij in de laatste 5 duels wisten te behalen.

Vorige week werd er thuis met 4-2 van RCL gewonnen, waardoor Honselersdijk ook direct over RCL heen wipte op de ranglijst. Na 25 minuten spelen leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Er stond een 2-0 stand op het scorebord door goals van Pawel Rubin en Angelo Zwirs. Een onverwachte en onnodige penalty gooide echter roet in het eten, zodat de ploegen met een 2-1 ruststand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft wist de thuisploeg de voorsprong via Tom van Veen en opnieuw Pawel Rubin uit te breiden naar 4-1, waarna in de laatste minuut de 4-2 eindstand op het scorebord werd geschoten door RCL. Een goede overwinning voor de ploeg van trainer Piet Boon, die er deze week helaas door een operatie niet bij kan zijn. Via deze weg wensen we Piet namens S.V. Honselersdijk sterkte en succes bij de operatie en het herstel.

Dit weekend staat zoals eerder genoemd de uitwedstrijd tegen Lugdunum op het programma. De Leidenaren stonden tot aan vorige week nog aan kop van de competitie. Vorige week verloren zij echter van 'runner-up' Die Haghe, die door de overwinning de eerste plek overnam. Het 4-1 verlies bij Die Haghe betekende de eerste nederlaag voor Lugdunum, wat als promovendus een knappe prestatie is voor de ploeg waar onder meer oud-prof Tim de Cler speelt.

Voor velen is Lugdunum een onbekende tegenstander, maar het is niet de eerste keer dat Honselersdijk afreist naar de Kikkerpolder II. Een lange zoektocht in het archief leidde ons naar het seizoen 1999-2000. In dat seizoen waren de Leidenaren tweemaal te sterk voor de Honselersdijkers. In Leiden was Lugdunum destijds met 4-2 te sterk voor de oranjehemden. Een ander opvallend feitje uit het archief is dat het 10 jaar geleden is dat middenvelder Leon de Brabander zijn officiële debuut maakte voor het eerste elftal van Honselersdijk. In de thuiswedstrijd tegen KMD liet trainer Herman van Dinten hem zijn eerste minuten maken, met een 1-1 gelijkspel als resultaat.

Zaterdag zal op de Kikkerpolder II om 15:00 uur de wedstrijd in gang gefloten worden door scheidsrechter Steenbergen. We hopen alle trouwe Honselersdijk-supporters ook in Leiden weer langs de lijn terug te zien. Tot zaterdag!

Adres Lugdunum
Sportpark Kikkerpolder II
Oegstgeesterweg 2
2334 BZ Leiden

S.V. Honselersdijk in de subtop van de ranglijst
zo 3 december

Door een verdiende 4-2 overwinning, nestelt S.V. Honselersdijk zich in de subtop op een keurige 5e plaats. Zaterdag gaat men op bezoek bij het Leidse Lugdunum die de kopplaats afgelopen weekend af moest staan aan Die Haghe.

RCL kan het dit seizoen nog niet waar maken. De ploeg die verleden jaar 2e werd, leek een van de titelkandidaten. Maar door de wisselvalige resultaten staat het in de middenmoot. Verlies vandaag zou betekenen dat ze nog dieper zakken. S.V. Honselersdijk zou bij een overwinning boven RCL komen en wellicht nog een paar plaatsen kunnen stijgen.
Er kwamen weinig mensen naar het gure sportpark de Strijphorst . Het zal wel met het mindere weer te maken hebben en met wellicht de goed heilig man. Ook op de Strijphorst leek het vanmiddag af en toe wel Sinterklaas. Vooral in het begin van de wedstrijd kreeg de ploeg van Piet Boon wat cadeautjes. De verdediging van RCL ging niet helemaal vrijuit en had het in de beginfase al op flinke achterstand kunnen zetten. In de 4e minuut was het een uitval op rechts via Angelo Zwirs na een pass van Youri Riepe. Het schot van Angelo werd knap via de voet van keeper Andrew Bontje gekeerd. Even later ging keeper Bontje finaal in de fout. Een uittrap werd zo in de voeten van Angelo Zwirs geschoven. Angelo kon ongehinderd op keeper Bontje afgaan, maar gaf toch de bal af op de geheel vrijstaande Tom van Veen, maar keeper Bontje kon ter nauwer nood nog redding brengen. Zo kreeg de thuisploeg wat mogelijkheden, maar moest het wachten tot de 13e minuut. S.V. Honselersdijk mocht een corner nemen via Joey Valstar. De bal werd richting de eerst paal geschoten waar de bal bleef liggen. Drie dijkenaars stonden om de bal heen waar uiteindelijk Pawel Rubin het laatste tikje gaf, 1-0. S.V. Honselersdijk draaide lekker en met fraaie acties was het wachten op een grotere voorsprong. In de 21e minuut was het Joey Valstar die het probeerde van grote afstand. Keeper Bontje van RCL kreeg het schot niet onder controle en Angelo Zwirs was er als de kippen bij om de los gelaten bal in het doel te werken, 2-0 . Niets leek er aan de hand tot de 24e minuut. Bryan de Brabander probeerde in het strafschopgebied zijn tegenstander in een duel te ontwijken maar raakte hem ongelukkig. De tegenstander kwam ten val en RCL kreeg zowaar een penalty op een presenteerblaadje. Deze werd benut door Tommy Sinteur, 2-1. In deze periode kantelde de wedstrijd en RCL ging op zoek naar de gelijkmaker. De druk werd groter en groter op het doel van keeper Boy Zuijderwijk, maar zonder dat het echt gevaarlijk werd. De thuisploeg had moeite om de bal in de ploeg te houden. Het was veelal weg is weg met de bal zonder enig overleg. Het duurde tot het laatste kwartier van de 1e helft toen er weer wat beleving in het spel van S.V. Honselersdijk kwam. Het was Tom van Veen die scherp aangespeeld werd. Tom werkte zich langs zijn directe tegenstander, maar werd op het laatste moment vastgehouden. Een vrije trap was het resultaat, maar die werd hoog over geschoten.
Het begin van de 2e helft was niet echt hartverwarmend. Van enig overleg aan beide kanten was geen sprake. Veelal werd de lange bal gespeeld wat op niets uit liep. Halverwege de 2e helft kwam dan eindelijk de beleving. Mede door het sterke optreden van het middenveld werd RCL vastgezet. In de 64e minuut was het Branco Kok die na lang twijfelen de outbal bracht bij Tom van Veen. Tom soleerde als Messi langs 3 man en schoot hard binnen, 3-1. RCL gaf meer ruimte weg en een groter score lag zo in het vooruitzicht. Van die vrijheid maakte Nicky Peeters ook gebruik. Hij ging op snelheid door de verdediging van RCL en speelde Angelo Zwirs aan. Echter de uithaal van Angelo raakte de paal. In de 78e minuut was het een overtreding, na vasthouden van Nicky Peeters. De vrije trap haverwege de helft van RCL van Joey Valstar werd hard binnen geschoten door Pawel Rubin, 4-1. De marge werd in de 89e minuut nog verkleind door Michael Schouten tot 4-2, maar verder kwam het niet en floot de goed leidende scheidsrechter de Mik, na 4 minuten bijgetrokken te hebben, voor het einde.

Zaterdag wat het Leidse Lugdunum. De nr 2 in de competitie laat de laatste weken wat steekjes vallen dus wie weet kan de S.V. Honselersdijk voor een verrassing zorgen.

Opstelling:
Boy Zuijderwijk, Pawel Rubin, Ricardo van der Zijden, Bryan de Brabander, Branco Kok, Joey Valstar, Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs, Tom van Veen (A), Nick Peters

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Voorbeschouwing S.V. Honselersdijk - RCL
vr 1 december

Vorige week liep het vlaggenschip van Honselersdijk averij op in Hoek van Holland. De 3 punten leken binnen, maar door een rode kaart voor Tim van der Meer (2x geel) kwam Honselersdijk in de slotfase met 10 man te staan. In de laatste minuten glipte de zege alsnog door de vingers door een onverwachte treffer van HVC’10. Saillant detail was dat het de zoon van trainer Piet Boon was die de gelijkmakende 1-1 binnenschoot.

De wedstrijd van komend weekend biedt een tweede mogelijkheid aan de mannen van trainer Piet Boon om aan te sluiten bij de subtop van de 2e klasse. In RCL treft het een ploeg die met 1 punt meer terug te vinden is op de 6e plaats op de ranglijst. Dit kleine verschil in punten onderstreept de belangen in de wedstrijd van komende zaterdag. De "Racing Club Leiden" wist slechts 1 van haar laatste 4 wedstrijden in winst om te zetten, de Leidenaren snakken dus naar een nieuwe overwinning. Hierbij hoeven ze niet aan Sinterklaas-cadeautjes van Honselersdijk te denken, gezien de goede resultaten die de gastheer dit seizoen op eigen bodem behaalde. In de voorbereiding op deze wedstrijd ging WOS TV op bezoek bij S.V. Honselersdijk om het gelijkspel tegen HVC'10 na te beschouwen en om vooruit te blikken op het treffen met RCL. In onderstaande video is het item te zien.Ook voor het treffen van deze week zijn we het archief ingedoken, wat ons terugbrengt naar het jaar 1988. In het jaar dat Nederland het EK won, troffen RCL en Honselersdijk elkaar voor het eerst. Met onder andere 'good olds' Jan de Brabander, Marcel Noordam, Marco Gardien en Marco Penning wist Honselersdijk met een 4-2 overwinning de drie punten binnen te slepen. In het krantenartikel is te lezen hoe doelpunten van Hans de Wijs, Leo Lievaart (2x) en Ton de Brabander voor de 4-2 eindstand zorgden.

Komend weekend hoopt Honselersdijk opnieuw een overwinning tegen RCL uit het vuur te slepen. Om 14:30 uur zal de Pupil van de Week, Thijs van Breukelen, het eerste doelpunt van de middag maken. Vervolgens zal de wedstrijd in gang worden gefloten door scheidsrechter De Mik. We hopen zoals elke week alle Honselersdijk supporters langs de lijn te zien om de thuisploeg naar de overwinning te schreeuwen. Tot zaterdag!

Videoverslag Zaal 1 - Vennewater 1
do 30 november

Wederom een video verslag van de wedstrijd van Zaal 1 afgelopen week. Met een zeer speciale aftrap!

Pupil van de week
do 30 november

A.s. zaterdag wacht een thuiswedstrijd van ons eerste tegen RCL uit Leiderdorp. Een gevecht uit de middenmoot: 12 punten (S.V. Honselersdijk, plaats 8) t.o.v. 12punten (RCL, plaats 6). De winnaar "haakt aan". 1 winnaar kunnen we alvast noteren: de pupil van de week. Hieronder zijn "profiel":

Naam: Thijs van Breukelen
Leeftijd: 9 jaar
Ik zit op Ik speel in (team): JO11-5
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: FC Barcelona
Mijn favoriet profvoetballer is: Messi
Mijn favoriete trainer is: Ernesto Valverde
Mijn sterkste punten zijn/ is: In de kruising schieten en passeren
Op welke plaats speel je: Aanvaller
Mijn mooiste voetbalmoment is: Als ik scoor!
Wie is je favoriete speler bij S.V. Honselersdijk: Tom van Veen

Zaterdag 2 december sluit de kantine om 19:00
do 30 november

Een huishoudelijke mededeling wat betreft de openingstijden van de kantine: komende zaterdag, op 2 december, zal de kantine om 19:00 sluiten.

Zaterdag 23 december: het Kerstrad
do 30 november

Zaterdag 23 december is het weer tijd voor hét Honselersdijk-feest van het jaar: het Kerstrad. Menigeen kijkt er al een lange tijd naar uit, maar over enkele weken is het eindelijk zover. Het grote aftellen is begonnen en dus is het tijd om meer te vertellen over de opzet van dit jaar.

Ten opzichte van vorige edities zijn er wat aanpassingen gedaan aan het concept. Dit jaar zullen de Kerstrad-activiteiten in tweeën worden gesplitst: het traditionele Kerstrad en de Kerstrad party met DJ Otto Wunderbar.

Het traditionele Kerstrad
Op het welbekende 'voetbaltijdstip' 14:30 worden de deuren van de Sosefhal geopend en zullen de eerste kannen met bier worden gevuld. Vervolgens worden de kerstdames en de presentatoren om 15:15 uur verwelkomt met een grootse opkomst. Daarna zal tot 18:00 het traditionele, nostalgische Kerstrad zijn rondes draaien. Dit betekent dat het oude SVH-rad zijn comeback maakt na een afwezigheid van enkele jaren! Er zijn dit jaar 20 normale rondes en 4 superrondes waarin zoals elk jaar mooie prijzen te winnen zijn.

De Kerstrad party
Vanaf 18:15 zal het feest in de Sosefhal losbarsten met niemand minder dan DJ Otto Wunderbar. Vorig jaar was Otto door privé-omstandigheden helaas verhinderd, maar dit jaar maakt deze bekende DJ eindelijk zijn Kerstrad-debuut. Het grote Kerstrad-feest zal doorgaan tot 22:00, waarna er weer afgeteld mag worden naar volgend jaar...

Aftrap van Zaal 1 door Sint en piet
di 28 november

Zoals eerder op onze site te lezen was, heeft Sinterklaas afgelopen vrijdagavond onze vereniging bezocht. En iedereen weet: de Sint is een groot voetballiefhebber. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen gevraagd werd of Sint en zijn pieten de aftrap van de wedstrijd van Zaal 1 wilden verrichten.

De foto's van Eric van Heuveln laten zien hoe de Sint het startsein voor de wedstrijd tegen Het Vennewater geeft. Een goed begin is het halve werk, zo bleek ook afgelopen vrijdagavond. De aftrap van de Sint was het startschot voor een 10-3 overwinning voor de zaalvoetballers van S.V. Honselersdijk. Lees het gehele verslag van de wedstrijd hier.

S.V. Honselersdijk Zaal 1 thuis Onverslaanbaar
di 28 november

Ook in de vijfde thuiswedstrijd wist S.V. Honselersdijk opnieuw de volle 3 punten in Honselersdijk te houden. De Dijkse ploeg won in de Sosefhal vrijdagavond eenvoudig maar zonder echt goed te spelen met 10-3 ruim van Het Vennewater.

Na de wederom een onnodige uitnederlaag vorige week in Urk, had de ploeg van coach Yuri vd Smitte thuis weer wat goed te maken. Hoewel er door werk en andere vertragingen nauwelijks tijd was voor een echte voorbereiding, begon de Dijkse ploeg rustig maar wel overtuigend met zeker in de beginfase veel balbezit, wat ook de 1-0 opleverde van Amine Marhoub, maar in een veel te laag tempo. Na de 2-0 door Nick Brouwer werd het andere Oranje maar zelden echt gevaarlijk en was het een fase heel matig van beide kanten, ballen gingen op en neer en van echt voetbal was weinig sprake. De ploeg uit Heiloo kon zelfs door gestuntel in verdediging op gelijke hoogte komen. Je zou denken dat dit voor S.V. Honselersdijk een ‘wake up call’ zou zijn, maar niets was minder waar. De gehele eerste helft bleef het van twee kanten rennen en vliegen en hadden beide ploegen moeite om meer dan 3 x een eigen speler te bereiken. Toch was het dankzij een surplus aan individuele kwaliteiten waardoor het andere oranje alsnog de 4-2 voorsprong bij rust wist te pakken door nogmaals Brouwer en Kaz van Oostrom-Soede, die een goed uitgespeelde corner bij de tweede paal binnen wist te punteren.

Na wat harde woorden door coach Yuri vd Smitte in de rust en het terug in organisatie zetten van de ploeg, was de tweede helft veel beter. Door continue druk te zetten op eigen helft en de momenten goed te kiezen om ook op helft van de tegenstander druk te zetten, zakte het toch echt wel matige Vennewater (aangetekend moet worden dat de Noord Hollanders een hele jonge ploeg hebben, met zelfs enkele A spelers daarin) snel weg en wisten de Westlanders de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door goals van achtereenvolgens Amine Marhoub, Kenan Koseoglu, Né-shawn Morris en nog 3 x Nicky Brouwer (die in totaal dus 5x scoorde), wist S.V. Honselersdijk gemakkelijk uit te lopen naar 10-3, twee gemiste 10 meter trappen en een handvol 100% kansen maakte dat de Dijkse ploeg er geen monsterscore van maakte, maar een 15-3 had de verhouding meer recht gedaan en het is zonde dat S.V. Honselersdijk in de laatste fase niet echt doordrukte.

Al met al, matig gespeeld maar een terechte overwinning... 5 uit 5 thuis, goed voor de 4e plek in de 1e divisie. Nu alleen nog een keer de punten in een uitwedstrijd pakken. Over 2 weken mag dit geprobeerd worden bij het hoog geplaatste Texel. De Dijkse ploeg kan hier de aansluiting met de top definitief pakken, mits het een keer een uitwedstrijd weet te winnen. De vaartocht terug naar het vasteland op een vissersbootje zal dan een stuk prettiger zijn.
OP 15 december wacht S.V. Honselersdijk dan de laatste thuiswedstrijd dit jaar. Leekster Eagles uit Leek in Groningen is dan de tegenstander. Zeker geen gemakkelijke opgave om dan de 6e thuiszege te halen.

S.V. Honselersdijk dames verstevigen koppositie
Door een 0-3 zege op bezoek bij naaste achtervolger Barendrecht vergrootten de dames van S.V. Honselersdijk de voorsprong tot 4 punten. De ruststand van 0-1 werd de 2e helft soeverein uitgebouwd. Marloes Scholtes, Inge Versteeg en Tamara de Kuiper waren succesvol voor de Dijkse dames.

Verslag: Peter Botman
Foto’s: Martin van Oostveen

Sinterklaas bezoekt jongste jeugd van Honselersdijk
ma 27 november

Afgelopen vrijdag kreeg de jongste jeugd van S.V. Honselersdijk bezoek van niemand minder dan Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Voor dit bezoek had de Sint eenmalig de Pakjesboot omgeruild voor een kleinere boot die wél door de Strijp paste om uiteindelijk bij de voetbal aan te meren.

Sint had met zijn pieten een leuk cadeau voor de pupillen meegenomen uit Spanje, namelijk een mooie toilettas voor elke jeugdige voetballer. Naast een feestelijk ontvangst van de Sint werden er buiten op het hoofdveld ook nog enkele spelletjes gespeeld. De pupillen werden hierbij begeleid door de zwarte pieten en enkele selectiespelers van S.V. Honselersdijk.

Na het geslaagde, feestelijke bezoek van de Sint aan de voetbal kan het grote aftellen naar pakjesavond beginnen. We hopen dat de Sint en zijn pieten onze voetbalvereniging ook volgend jaar weer bezoeken!

Gelijkspel voelt als verlies voor S.V. Honselersdijk
ma 27 november

S.V. Honselersdijk leek de 3 punten mee te nemen naar de Strijphorst maar de zoon van onze trainer Piet Boon, Glenn dacht hier anders over. Normaal gesproken gaat het bij de Hoekse ploeg in de laatste minuten fout, maar vandaag hadden ze het geluk aan hun zijde. In de 90e minuut schoot Glenn Boon uit een discutabele vrije trap raak voor HVC’10, zodat toch wel een verdiende overwinning van de Dijkenaars teniet werd gedaan, 1-1.

Vandaag stond de enige Westlandse derby op het programma. Beide ploegen waren er dus op gebrand om winnend uit deze strijd te komen. De beste papieren leken voor de ploeg van trainer Piet Boon. De ploeg staat inmiddels in het linker rijtje en draait dus lekker mee in de 2e klasse. HVC’10 daarentegen worstelt onderin en hoopt met een overwinning uit het dal te komen.

De eerste helft was van een echte derby geen sprake. Vooral bij de thuisploeg ging er veel fout en een redelijke aanval was nauwelijks te bekennen. HVC’10 startte fanatiek en dat was ook de opdracht van trainer Henk de Zeeuw. De Zeeuw was via goede inside information, op de hoogte van de sterke en zwakke punten van de tegenstander. Het ging er om S.V. Honselersdijk gelijk vast te zetten, de bal zo snel mogelijk veroveren en zo snel mogelijk de score te openen. Het eerste kwartier had de dijkse verdediging het zwaar, maar echt gevaarlijk werd HCV’10 niet. Voor de 16 meter werd alles eenvoudig geklaard. Een enkele keer dreigde het gevaarlijk te worden, maar daar stond altijd nog keeper Boy Zuiderwijk. Ook het uiterst gladde veld speelde parten aan beide kanten. Spelers bleven moeilijk op de been, waardoor veel aanvallen stranden. Ook scheidsrechter van Drunen hielp niet mee om er een echte derby van te maken. In de eerste helft liet hij niet veel toe wat het spel ook niet ten goede kwam. De beste kansen in de eerste helft waren voor de Dijkenaars. Vooral het sterke opkomen aan de rechter kant van Branco Kok, bracht veel gevaar voor het doel van HVC’10. In de 12e minuut was het een strakke voorzet van Kok waar Angelo Zwirs net zijn hoofd niet goed tegen de bal kon krijgen. Even later uit een corner van Tom van Veen was het Pawel die een open kans kreeg, maar de bal niet wist te raken. In de 45e minuut was het Tom van Veen die de achterlijn opzocht en voorgaf op Nicky Peeters die een paar meter van de doellijn stond. Nicky schrok zo van de vrije kans en schoot de bal te zacht in de handen van keeper Dennie Storm

De 2e helft was nauwelijks begonnen of S.V. Honselersdijk kreeg al 2 goede mogelijkheden uit corners. In deze fase had het afstand kunnen nemen. Het hoekse spel werd er in de 2e helft niet beter op. De spelers van 'de Hoek' leken zonder enige inspiratie te voetballen en veel ballen werden direct ingeleverd bij de tegenstander. Bij S.V. Honselersdijk ging het beter lopen. Was het eerst Pawel die uit een goed lopende aanval net naast schoot, maar in de 66e minuut was het toch raak. Na goed opkomen van Branco Kok op de rechterkant, bereikte zijn voorzet de vrijstaande Angelo Zwirs en zijn intikkertje betekende de terechte 0-1 voorsprong. Een paar minuten later kwam S.V. Honselersdijk goed weg. De eerste serieuze aanval van HVC’10 was een feit. Leroy Smits werd goed vrijgespeeld en krulde de bal in de uiterste kruising. Maar een prachtige zweefduik van keeper Boy Zuiderwijk voorkwam de gelijkmaker. De wedstrijd werd hierna wat feller en harder en scheidsrechter van Drunen was genoodzaakt wat kaarten te gaan uitdelen. In de 77e minuut een vervelend incident. Bryan de Brabander raakte in een duel geblesseerd . De wedstrijd werd 10 minuten stilgelegd waarna Bryan weer opkrabbelde maar wel werd vervangen. Met nog 13 minuten te gaan leek het een gelopen race voor de uitploeg. Maar in de 80e minuut pakte Tim van der Meer zijn 2e gele kaart. Hoewel de kaart discutabel was en scheidsrechter van Drunen eerst niet door had dat het Tim zijn 2e gele kaart was, werd hij door spelers van HVC’10 erop geattendeerd. Tim kon met rood eruit. HVC’10 speelde alles of niets de laatste 10 minuten en leek daarin niet te slagen tot de 90e minuut. Een bal op Leroy Smits nabij het strafschopgebied werd fataal voor de Dijkenaars. Youri Riepe ging het duel aan met Smits, maar de routinier liet zich gewillig vallen en scheidsrechter van Drunen kende onterecht een vrije trap toe. Glenn Boon wist met deze kans wel raad. Hij had vele malen geoefend op dit soort situatie (met zijn vader Piet) en knalde de bal hard achter keeper Boy Zuiderwijk, 1-1.

Zaterdag komt het Leidense RCL op bezoek.
RCL staat 1 punt op S.V. Honselersdijk voor dus kan een spannende wedstrijd worden.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Ricardo van der Zijden, Bryan de Brabander (geel, -77 Nigel Hendriks), Branco Kok, Tim van der Meer (2x geel), Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs, Tom van Veen (geel), Nick Peters (-83 Rutger Opperman)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Speculaaspoppen actie
zo 26 november

2 weken gelden schreven we al over de speculaaspoppen actie van onze jeugdelftallen. Senioren4 heeft namens hun hele elftal de poppen gekocht (en opgegeten...) en daarmee de jeugd in hun actie gesteund. Als dank gingen ze allemaal even op de foto voor de training van afgelopen donderdag.

Voorbeschouwing: HVC'10 - S.V. Honselersdijk
do 23 november

Deze week staat voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk de enige derby van de eerste seizoenshelft op het programma. Door het gebrek aan andere Westlandse clubs in de 2e klasse wordt de wedstrijd van zaterdag tegen HVC’10 als heuse derby beschouwd.

Eerst nog een korte terugblik naar de wedstrijd van vorige week: een solide 3-1 thuisoverwinning op Nieuwkoop voor de oranjehemden. Nadat Tom van Veen de score in de tweede helft opende leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg. Het was wachten op de 2-0, echter viel in de 68e minuut de 1-1 door slordig verdedigen van de Honselersdijkers. In de laatste tien minuten stelde de gastheer orde op zaken door doelpunten van Youri Riepe en Leon de Brabander. De overwinning was meer dan verdiend, ondanks het wisselvallige veldspel van de thuisploeg.

Deze week staat er een lastige uitwedstrijd tegen HVC’10 op het programma. Beide clubs hebben weinig geheimen voor elkaar, gezien de rijke onderlinge historie en de ‘Hoekse roots’ van de Honselersdijkse trainersstaf. De eerste wedstrijd tussen de toenmalige Hoekse Boys en S.V. Honselersdijk dateert uit het jaar 1986. Sinds de Hoekse fusie in 2010 mochten de Honselersdijkers in competitieverband nog 4 keer tegen HVC’10 aantreden. In dit kwartet aan wedstrijden wist de ploeg van trainer Piet Boon slechts 1 maal te winnen, vorig jaar werd er in de uitwedstrijd een 1-4 overwinning over de streep getrokken. Hiermee speelde het vlaggenschip zich op de laatste speeldag veilig, iets wat dit jaar met de ambitie om een stabiele 2e-klasser te worden eerder moet gebeuren.

HVC’10 kent dit jaar vooralsnog een lastig seizoen, met slechts 1 overwinning op zak is de ploeg terug te vinden op een 12e plaats op de ranglijst. Hierbij dient opgemerkt te worden dat het geluk dit seizoen nog niet aan de zijde van de Hoekse club is. Meerdere malen zag trainer Henk de Zeeuw een voorsprong of gelijkspel in de laatste fase van de wedstrijd uit de handen glippen. De ploeg uit Hoek van Holland zal zaterdag dan ook gebrand zijn om een goed resultaat te behalen tegen de oranjehemden.

Uiteraard hopen we zaterdag bij deze belangrijke derby zoveel mogelijk Honselersdijk-supporters in Hoek van Holland langs de lijn te kunnen begroeten. Om 14:30 zal de derby afgetrapt worden op Sportpark De Rondgang. Mocht je verhinderd zijn, is de wedstrijd ook op WOS Radio te volgen met commentaar van Leo Boon. Daarnaast is vanaf volgende week de wedstrijd terug te zien in WOS Sport.

S.V. Honselersdijk zaal a.s. vrijdag thuis tegen Het Vennewater
do 23 november

Aanstaande vrijdag 24 november om 20:30 trapt het 1e zaalteam af voor de 5e thuiswedstrijd dit seizoen. Tegenstander is Het Vennewater. Het team uit Heiloo staat evenals s.v. Honselersdijk in de middenmoot in de 1e Divisie A.

Honselersdijk moet het vooralsnog van de thuiswedstrijden hebben. Er werd alleen gewonnen in de Sosefhal. Op vreemd terrein geven de mannen van coach Yuri vd Smitte vooralsnog niet thuis.

Gezien de andere uitslagen van beide teams zullen beide keepers genoeg te doen krijgen en zal de wedstrijd zeker niet in 0-0 eindigen. Een bezoek aan de Sosefhal a.s. vrijdagavond zal zeker geen teleurstelling worden en er zullen ongetwijfeld weer diverse leuke zaalvoetbalmomenten te zien zijn.

Daar Sinterklaas a.s. vrijdagavond een bezoek brengt aan de Strijphorst hopen wij ook dat hij met zijn pieten een bezoek zal brengen aan de zaalvoetbal.

Maar goed we hopen dat de Honselse mannen a.s. vrijdag voor eigen publiek weer willen overtuigen. Een zege is hard nodig om mee te blijven doen met de bovenste ploegen.

Wij nodigen u dan ook uit om zaal 1 aan te komen moedigen. De toegang is gratis en u zult zeker geen spijt hebben van uw bezoek. De ingang van de Sosefhal is nu dit seizoen op vrijdagavond, wanneer het 1e team thuis speelt, gewoon de hoofdingang bij het grote parkeerterrein aan de Condorhorst.

Wil jij ook deel uitmaken van het nieuwe zaalvoetbalbolwerk in het Westland. Nieuwe leden of vrijwilligers zijn van harte welkom en voor meer info: zaalvoetbal@svhonselersdijk.nl

Foto: Martin van Oostveen

JO15-1 in geheel nieuwe outfits
do 23 november

De JO15-1 is geheel in de nieuwe kleding gestoken dit seizoen. Op het nieuwe wedstrijd tenue staat Rendy v/d Ende, de Honselersdijkse schilder heeft zelf ook lang gevoetbald bij SV Honselersdijk en is als trouwe supporter ook regelmatig langs de velden te vinden. Ook is er een nieuwe sponsor voor het trainingspak, en wel “Hoek Polyester”. Dit lasbedrijf is van Martien van Hoek die naast zijn lasbedrijf ook regelmatig bij SV Honselersdijk te vinden is en leider is van de JO15-1.
We willen beide sponsoren bedanken voor hun bijdrage zodat de spelers van de JO15-1 er weer netjes en warm bijlopen de komende seizoenen.

Toernooien 2017-2018
ma 20 november

Er is inmiddels al een aantal toernooien gepland voor verschillende (jeugd)teams van onze vereniging. In overleg met het bestuur is afgesproken dat ieder jeugdteam (minimaal) 1 uittoernooi speelt en aan ons thuistoernooi deelneemt.
De toernooicommissie overlegt met Westlandse verenigingen om zodoende onderling teams voor toernooien uit te wisselen. Op die manier speel je een leuk uittoernooi en is ons thuistoernooi gevuld met Westlandse verenigingen.

Een compleet overzicht van de reeds ingeplande toernooien, is terug te vinden op de site onder ‘actueel/toernooien’.

Vragen aan de toernooicommissie? Mail ons op toernooicommissie@svhonselersdijk.nl
Erwin van der Mark, Ron Vis, Thijs Hofland, Gijs Kouwenhoven en Ingrid Kortekaas

Videoverslag van de 6-3 overwinning op AC Kingdom
ma 20 november

Hieronder weer een videoverslag. Dit keer van de thuisoverwinning van S.V. Honselersdijk tegen AC Kingdom (6-3 winst):

Zaal 1 houdt traditie in ere
ma 20 november

Ook in de vierde uitwedstrijd is S.V. Honselersdijk er niet in geslaagd de volle 3 punten mee naar huis te nemen. Op Urk hield het andere oranje het uitwedstrijden-trauma in ere. Na 3-2 bij rust werd er uiteindelijk met 7-4 verloren.

Puur afgaande op bovengaande cijfers lijkt het alsof S.V. Honselersdijk niets te vertellen had op Urk. Niets was minder waar, de ploeg van Yuri vd Smitte begon goed en scherp aan de wedstrijd, pakte vanaf eerste minuut het initiatief en als Urk in de eerste 10 minuten 3 x de bal heeft gehad, is dat nog een positieve weergave van feiten in Urks voordeel. In de 3de minuut bracht Kenan Koseoglu met een goede actie vanaf rechterflank de op dat moment terechte 0-1 op het bord. Helaas werd dit daarna teniet gedaan doordat de Westlanders in de volgende fase kans op kans mistten, het had in de eerste 10 minuten van de wedstrijd eenvoudig naar 0-5 of meer kunnen en moeten uitlopen. Door het uitblijven van de 0-2 gaan de wetten der voetbal ineens een rol spelen... Blijvend kansen missen aan de ene kant, levert vaak goals op aan de andere kant, dat en het feit dat spelers van S.V. Honselersdijk steeds meer opzoek gingen naar de treffer en daardoor te ver vooruit wilden verdedigen en forceren, waardoor het vlak voor rust ook nog 3-1 voor Urk werd. Echter in de deze fase speelde S.V. Honselersdijk nog steeds het betere voetbal en het was wederom Kenan Koseoglu die met een nagenoeg identieke goal als de eerste, op twee minuten voor rust de aansluiting binnen wist te schieten.
Na rust kwam S.V. Honselersdijk opnieuw goed uit de kleedkamer en ging weer onverminderd door met zoeken van de verdiende gelijkmaker... Toch was het Urk dat de score door onoplettendheid in de verdediging op 4-2 wist te zetten. Maar nog genoeg tijd over voor het andere Oranje, wat als het rustig zou blijven voldoende mogelijkheden zou krijgen. Wederom Kenan Koseoglu en uiteindelijk Amine Marhoub zorgden vanuit mooie zaalvoetbalcombinaties voor een verdiende 4-4 met nog bijna 9 minuten op de klok.
Toch was het S.V. Honselersdijk wat in de laatste fase hard onderuit ging en in omschakeling en via counter door Urk als stel beginnelingen weg werd gezet. Bij 6-4 en 3 minuten waagt S.V. Honselersdijk nog een laatste poging door met meespelende keeper te gaan spelen, wat nog 3 kansen op de aansluiting opleveren. Maar in laatste minuut leverde balverlies, via een Urks schot van eigen helft op de lege goal van de Westlanders, de teleurstellende eindstand van 7-4 op en de 4de nederlaag uit.

Op 24 november speelt S.V. Honselersdijk haar volgende thuiswedstrijd tegen Het Vennewater uit Heiloo. Als de oranjehemden de traditie in ere houden wordt dit weer een overwinning. Wilt u er getuige van zijn. Om 20:30 uur wordt er a.s. vrijdag afgetrapt in de Honselse Sosefhal.

S.V. Honselersdijk Dames zaal heroveren koppositie
De dames van S.V. Honselersdijk hebben door een 5-1 zege op Mazzel Stars de koppositie heroverd in de dames 1e klasse. Bij rust zaten de dames al op rozen toen er een 3-0 tussenstand op het scorebord stond. Inge Versteeg was weer gewoontegetrouw het best op dreef door er 3 te scoren. De overige treffers kwamen van Marloes Scholtes en Susanne Drankier.

Foto: Martin van Oostveen

Wissel brengt winst voor S.V. Honselersdijk
zo 19 november

De wedstrijd stond in het teken van respect en acceptatie. Enkele weken terug vond er al een thema-avond van de John Blankenstein Foundation plaats in de kantine over respect en acceptatie op en naast de voetbalvelden. Deze lijn werd dit weekend doorgetrokken door het hijsen van een regenboogvlag op het sportpark. Daarnaast droegen de aanvoerders van de teams die om half 3 's middags aftrapten (S1, S4, S10 en JO19-3) een regenboog-aanvoerdersband. Ook trapte de Pupil van de Week de wedstrijd van het eerste elftal af met een speciale regenboogbal.

Na deze bijzondere aftrap zagen we een S.V. Honselersdijk dat direct haastig op zoek was naar het eerste doelpunt. Het leidde tot enkele hoekschoppen en schoten op het doel. Niet tot echte doelkansen, daarvoor speelde het eerste elftal te gehaast en te slordig. Nieuwkoop stelde daar in de 12e minuut het eerste schotje op het doel van Boy tegenover. De eerste helft kabbelde zo een beetje voort. S.V. Honselersdijk speelde veel de lange bal, waardoor het Nieuwkoop in de kaart speelde. Het was dan ook niet verwondelijk dat de gasten in de eerste helft de beste kansen kregen. Beide schoten werden door keeper Boy gekeerd.
Na de thee zagen we wat omzettingen door trainer Piet: Tim schoof op naar het middenveld, Branco werd linksback en Joey midvoor. Het leverde direct (in de 49e minuut) al een mooie kans op voor Joey, die helaas net naast ging. S.V. Honselersdijk draaide duidelijk beter dan voor de rust en dat resulteerde in de 53e minuut in de 1-0 door Tom (foto 9). Helaas duurde de vreugde niet lang, in de 68e minuut lag de 1-1 in het net. Een vrije doortocht voor de Nieuwkoopse aanvaller, aangeboden door de Honselse verdediging, was de reden. Nieuwkoop kwam daardoor beter in het spel en met een fraaie redding voorkwam onze keeper de 1-2. Dat was voor trainer Piet het sein tot een wissel in de 75e minuut. Dit bleek de wel bekende gouden wissel te zijn. In de 83e minuut bracht Nick met zijn actie de verdediging van Nieuwkoop in de problemen waarop Tom de bal voor de voeten van Joeri lag: 2-1. Nieuwkoop gaf echter niet op en dat leverde een fraai schot op in de 86e minuut; echter net over het doel. Het slotakkoord was voor S.V. Honselersdijk met een fraaie combinatie tussen Leon en Tim, waarna Leon de 3-1 maakte.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Ricardo van der Zijden, Marcel Bruggeling (A), Tim van der Meer, Youri Riepe, Leon de Brabander, Joey Valstar (75e Nick Peters), Branco Kok, Tom van Veen, Angelo Zwirs

Huisregels SuperSaturday 18 november
za 18 november

Vandaag is het weer zover: Super Saturday. Het eerste elftal neemt het om 14:30 op tegen Nieuwkoop en het derde elftal kan vanaf 12:30 de eerste periodetitel binnenslepen. Reden voor een groot feest, maar ook bij dit feest gelden de bekende Super Saturday huisregels. Mocht je vragen/opmerkingen hebben over onderstaande regels, kan je deze richten aan bestuur@svhonselersdijk.nl.

- Onder de 18 jaar NIX: jongeren onder 18 jaar die alcohol nuttigen worden naar buiten gestuurd.
- In de kantine geldt een rookverbod: aanwezigen die binnen roken worden naar buiten gestuurd.
- Alle jeugdleden die in de JO13-15-17-19 spelen hebben een persoonlijke clubcard ontvangen, voorzien van naam en geboortedatum. Om na 19.00 uur binnen te kunnen komen, dienen zij hun clubcard én ID bij de ingang te tonen.
- Na 19.00 uur zijn de kinderen onder 11 jaar (JO9-11) niet meer welkom in het gebouw. Zij worden vanaf deze tijd verzocht om naar buiten/naar huis te gaan.
- Om 21.15 uur wordt de laatste ronde geschonken en om 21.30 uur stopt de muziek en gaat het licht aan.

Laten we er met z'n allen een gezellige Super Saturday van maken!

Pupil van de week: Ben Kokxhoorn
za 18 november

Ben Kokxhoorn is deze week de pupil van de week en mag de wedstrijd tegen Nieuwkoop aftrappen. Wij wensen Ben een hele leuke zaterdagmiddag toe als pupil van de week en hopen natuurlijk dat Ben de drie punten op De Strijp houdt.

Naam: Ben Kokxhoorn
Leeftijd: 10 jaar
Ik zit op Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: iets technisch
Mijn favoriete profclub is: Real Madrid
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainer is: Patrick!
Mijn sterkste punten zijn: bal afpakken en afmaken
Op welke plaats speel je : spits en verdediger
Mijn mooiste voetbalmoment is: winnen met ouder kindtoernooi tegen mijn vader
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Tom

Voorbeschouwing: S.V. Honselersdijk - Nieuwkoop
vr 17 november

Twee weken geleden ging het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk verrassend en onnodig met 5-4 onderuit bij TAVV. In Ter Aar stond de Honselse ploeg 20 minuten voor tijd zelfs nog met 5-0 achter. Doelpunten van Nigel Hendriks, Tom van Veen (2x) en Branco Kok zorgen voor een spectaculair slot, echter werden grote kansen op de gelijkmaker gemist.

Na een vrij weekend voor de formatie van trainer Piet Boon wordt de competitie dit weekend op Super Saturday hervat met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop. Een kans voor de Honselersdijkers om zich voor eigen publiek te herstellen van de nederlaag van 2 weken geleden. Met een overwinning doet het vlaggenschip goede zaken op de ranglijst, omdat de ploeg dan een gewenste plek in de middenmoot bemachtigd.

De Nieuwkoopse formatie wist tot nu toe slechts 2 punten te verzamelen, door remises tegen HVC'10 en DSO. De ploeg uit Nieuwkoop zal de valse competitiestart recht willen zetten met een goed resultaat op Honselse bodem. De wedstrijd van zaterdag is een historische, het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar op het veld ontmoeten.

Om 14:30 zal de Pupil van de Week de aftrap nemen, waarna scheidsrechter Groenendijk voor het officiële begin zal fluiten. We hopen dat iedereen met een oranje Honselersdijk hart de ploeg zaterdag langs de lijn aan komt moedigen.

En vergeet niet: het is zaterdag weer Super Saturday, dus we zien iedereen graag na afloop terug in de kantine voor een gezellig feestje. Het thema is 'Glow in the Park'. Het decor in de kantine zal eind van de middag 'bosachtig' aandoen en zodra de duisternis aan zal treden, zullen er allerlei Glow in the dark attributen uit de kast worden getrokken om er een memorabel feestje van te maken met muziek van niemand minder dan DJ Rob van Veen.

Komend weekend in het teken van respect en acceptatie
vr 17 november

De vereniging S.V. Honselersdijk hecht veel waarde aan normen & waarden, respect en acceptatie. Op ons sportpark De Strijphorst dient iedereen respectvol met elkaar om te gaan. Om die reden staat komend weekend bij Honselersdijk in het teken van respect en acceptatie.

Enkele weken terug vond er al een thema-avond van de John Blankenstein Foundation plaats in de kantine over respect en acceptatie op en naast de voetbalvelden. Deze lijn wordt komend weekend doorgetrokken middels het hijsen van een regenboogvlag op het sportpark. Daarnaast zullen de aanvoerders van de teams die om half 3 's middags aftrappen (S1, S4, S10 en JO19-3) een regenboog-aanvoerdersband dragen. Ook zal de Pupil van de Week de wedstrijd van het eerste elftal aftrappen met een speciale regenboogbal.

We hopen als vereniging zijnde dat iedereen zijn steentje bijdraagt als het gaat om respect en acceptatie binnen onze vereniging. Laten we er een met z'n allen een mooi weekend van maken.

A.s. zaterdag Super Saturday: 'Glow in the Park'
do 16 november

Aanstaande zaterdag - 18 november - is het alweer tijd voor de tweede Super Saturday van dit seizoen. In navolging van S7 ligt de organisatie van dit evenement in handen van S6 (zeuven min één voor welingelichte kringen). De mannen van 'zeuven min één' zijn op de proppen gekomen met het thema 'Glow in the Park' en dus lijkt spektakel gegarandeerd op dit zaterdagse festijn.

Net als bij de vorige Super Saturday worden de muzikale toetsen verzorgd door onze eigen DJ Rob van Veen. Volgens het organiserend commité zal de kantine 's middags aangekleed zijn als een bosachtig decor. Zodra de schemering enigszins is ingevallen, zal de kuil van de kantine worden verduisterd en is het tijd om de glow in the dark attributen uit de kast te trekken.

Waar de mannen van 'zeuven min één' bij hun vorige Super Saturday een heuze cocktailbar uit de grond stampten, zullen we het dit weekend moeten doen met het bekende drankassortiment van S.V. Honselersdijk. Wel worden er tijdens het 'glow gedeelte' shotjes boswandeling verkocht, die enigzins binnen het thema zullen vallen.

Komt dit alles dus komende zaterdag aanschouwen, na de thuiswedstrijd van 'het eerste' in de kraker tegen Nieuwkoop 1!

15 november Inventarisatie-avond keeperstraining
zo 12 november

Binnen onze jeugdafdeling hebben we diverse jeugdkeepers die ook de nodige aandacht en specifieke keeperstraining dienen te krijgen. Nu zijn er al wel een aantal keeperstrainers actief, maar wellicht zijn er meer mensen die interesse hebben om dit één of meerdere avonden per week in te vullen.

Op woensdagavond 15 november (20.00 – 20.30 uur) is er een inventarisatie-avond keeperstraining in de ontvangstkamer van ons clubgebouw. Doel van deze avond is, om te inventariseren welke mensen ons hierbij willen helpen, bij welke sectie (leeftijdscategorie) en op welk tijdstip/dag dit past.

Heb je interesse om onze club op dit vlak te helpen, dan ben je van harte uitgenodigd voor woensdag a.s. om 20.00 uur in de ontvangstkamer. Heb je wel interesse, maar kan je woensdag niet? Stuur dan een mailtje naar: coordinator-keepers@svhonselersdijk.nl

Speculaaspoppenactie JO13 en JO15 weer van start
zo 12 november

De speculaaspoppenactie is weer van start! Voor slechts €5,- kunt u zo'n heerlijke speculaaspop kopen bij een speler van de JO13- of JO15-selectie. De opbrengst komt volledig ten goede aan het bekostigen van het kamp in België.

Zijn er bedrijven geïnteresseerd in het kopen van wat grotere aantallen om aan hun relaties en/of medewerkers te geven en hier een factuur van willen, kunnen ze contact op nemen via coordinator-d@svhonselersdijk.nl.

Zaal 1 weer sterk in eigen huis
za 11 november

Ook in de vierde thuiswedstrijd wist S.V. Honselersdijk opnieuw de volle 3 punten in Honselersdijk te houden. Met een goede (ondertussen in thuiswedstrijden zelfs regelmatige) 6-3 overwinning op AC Kingdom uit Amsterdam, houdt S.V. Honselersdijk aansluiting bij de top van de Eerste Divisie A.

Honselersdijk, wat door verkeersproblemen vanuit de hoofdstad voor AC Kingdom een kwartier later aan de wedstrijd begon, kwam weer sterk uit de startblokken en pakte met verzorgd voetbal en een hoog tempo direct het initiatief in de wedstrijd. Het duurde aan de kant van de Dijkse ploeg af en toe alleen te lang om het balbezit tot kans om te zetten, daardoor was het AC Kingdom, wat door een moment van onoplettendheid in de defensie S.V. Honselersdijk, uit afstandsschot scoorde. AC Kingdom wat terugviel op individuele acties en counters uit een verdedigende stelling maakte het andere oranje daarna lang moeilijk (waarbij ook een groot aantal kansen door S.V. Honselersdijk zelf niet werden afgerond), toch was het Né-shawn Morris die uit een scherp uitgevoerde counter de 1-1 aantekende met een mooi geplaatst schot in de verre hoek.

Heel lang kon S.V. Honselersdijk niet van de gelijkmaker genieten, want een nagenoeg identieke situatie maakte dat Rowdy Jansen voor de tweede keer van afstand werd gepasseerd, 1-2. Toch was dit achteraf de ommekeer in de wedstrijd, want vanaf dit moment kroop de thuisploeg echt uit de schulp en schakelde een tandje bij... Een flinke dosis pech, paal, lat en de keeper van de Amsterdammers stonden een gelijkmaker voor de rust nog in de weg, maar de rust zou uiteindelijk enkel uitstel van executie betekenen voor AC Kingdom.

In de tweede helft trok de ploeg van coach Yuri vd Smitte door waar het in eerste helft was geëindigd, aanval na aanval zorgde voor veel gevaarlijke momenten voor de goal van de Amsterdammers. Al snel wist S.V. Honselersdijk het overwicht in doelpunten om te zetten, Kenan Koseoglu scoorde met een vlammend schot de gelijkmaker, waarna de Né-shawn Morris show begonnen leek. In een tijdsbestek van enkele minuten wist Né-shawn samen met die andere balvirtuoos van S.V. Honselersdijk, Amin Marhoub de wedstrijd op zijn kop te zetten en van 2-2 de voorsprong uit te bouwen naar 6-2... Vermoeidheid en onnauwkeurigheid in de afronding behoede AC voor een (misschien wel terechte) grotere nederlaag, want vanaf dat moment miste S.V. Honselersdijk nog een handvol opgelegde kansen. Een onnodige tegengoal uit een counter zorgde voor een 6-3 eindstand en een zeer vermakelijke wedstrijd voor het publiek. Né-Shawn Morris zorgde dus voor een hoofdrol door 4 treffers voor zijn rekening te nemen

OP 24 november speelt S.V. Honselersdijk haar volgende thuiswedstrijd tegen directe concurrent Het Vennewater, maar eerst aanstaande vrijdag de uitwedstrijd bij en in Urk! Hopelijk zal de Dijkse ploeg dan eens afrekenen met het uitsyndroom. Waar alle 4 de thuiswedstrijden gewonnen werden, werd er in 3 uitbeurten nog geen punt binnen gehaald.

S.V. Honselersdijk Dames winnen wel uitwedstrijd
Ook de Honselse dames blijven goed presteren. Op bezoek bij DSVP werd met 1-7 gewonnen waardoor de 2e plek in de 1e klasse in handen bleef. De achterstand op koploper Barendrecht bedraagt 2 punten.
S.V. Honselersdijk legde de basis van de zege in de 1e helft toen het een 0-5 voorsprong nam. De 2e helft haperde de doelpuntenmachine een beetje, maar de voorsprong was al ruim. Inge Versteeg scoorde 4 maal. Marloes Scholtes, Tamara de Kuiper en een DSVP speelster zorgden voor de andere Dijkse treffers.

Foto: Martin van Oostveen

Steun je club met het boek van Johan Cruijff voor de feestdagen
do 9 november

Op zoek naar het ultieme sportieve cadeau voor de feestdagen? Voor alle voetballiefhebbers is er dit jaar een perfect cadeau: het boek 'Mijn voetbal' van Johan Cruijff. In dit boek laat Cruijff de essentie van voetbal zien aan de hand van 14 basisprincipes. Zijn lessen staan niet alleen garant voor succes op het veld, het zijn ook ware levenslessen.

Wanneer je dit boek online aanschaft, profiteert je favoriete voetbalclub mee. Per verkocht boek gaat er €4 naar jouw favoriete club, in dit geval natuurlijk S.V. Honselersdijk. Lees hieronder hoe je het perfecte cadeau voor de feestdagen kunt bestellen en bekijk de video over het boek van Johan Cruijff.

Hoe werkt het?
Ga naar www.cruijffactie.nl, selecteer als club S.V. Honselersdijk bij het bestellen en bestel het boek.
Per verkocht boek verdient de club € 4,-. Ook wordt er per boek € 1,- afgedragen aan de Cruyff Foundation; dit geld komt ten goede aan sportactiviteiten voor kinderen. De actie duurt tot en met 31 december 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=vyKEZCj-hwc&feature=youtu.be

Advertentie

Prins Group