Bekerduel S.V. Honselersdijk JO19-1-Capelle onbeslist
dinsdag 8 september 2020

Tussen vader en zoon Wagener leeft het voetbal, 4 jaargetijden lang, óók in het onderlinge app-verkeer. Nu er ondanks de voortdurende dreiging van covid-19 na een half jaar weer gevoetbald mag worden zijn de vaders en moeders ook weer op de sportparken te vinden. Het is weer fijn langs de lijn. Zeker om de nieuwe JO19-1 weer binnen de lijnen aan het werk te zien, want evenals vorige week bij hoofdklasser v.v. Hellevoetsluis JO19-1 (3-3) moest het hoogste jeugdelftal van de S.V. Honselersdijk, dat dit seizoen competitie in de hoofdklasse speelt nadat het vorig najaar kampioen was geworden, weer echt flink aan het werk. Landelijk 4e divisionist v.v. Capelle JO19-1 kwam op bezoek. De door trainer Erwin Bouwman bedachte behoudende tactiek loonde. Er werd veel strijd- en (bij balovername) aanvalslust getoond! Dat deed Bouwman wederom en uiteraard deugd.

“Er komen altijd kansen, ook al moet je er soms lang op wachten. Als je van te voren weet dat de tegenstander op bijna iedere positie individueel beter is, dan moet je het wel van het collectief hebben. En dat stond er na vorige week vandaag wéér.” Het gelijkspel tegen de 4e divisionist Capelle vindt hij dan ook ‘een overwinning van het collectief’. “Die positieve teamgeest zien wij als technische staf ook als basis om spelers vervolgens weer individueel beter te maken. Alle eerstejaars JO19-spelers (Bjornn van Holsteijn, Mike van de Hoek, Lowell Dijkhuizen, Romeo Kolmüs, Derek Kester, Robin Olislagers & Bart van den Ende ), waarvan er nog 2 officieel zelfs nog JO17-speler zijn, speelden vorig seizoen in deze periode nog op 2e klasse niveau (!). Een jaar later vervolgens als hoofdklasser mogen 'bekeren' tegen een landelijk 4e divisionist en je daarin meer dan staande weten te houden is supernetjes.” De snelle 1-0 uit een snelle tegenaanval na rust kwam vrij onverwacht. Niet lang daarna kreeg Steijn de Bruin zelfs een enorme kans op 2-0. Uit de daaropvolgende tegenaanval kwam Capelle uit een benutte strafschop op 1-1, waarna kort daarop ook direct de 1-2 werd gescoord. Vijf minuten voor tijd kopte Rick de Voeght uit een vrije trap van JO17-invaller Romeo Kolmüs echter de terechte 2-2 binnen. Bouwman: “Het aantal krampverschijnselen was daarna niet op één hand te tellen, maar de vreugde was er uiteraard niet minder om.”

(Foto)verslaggever Alexander Wagener maakte de slotfase niet meer mee. Na een uur spelen vertrok hij naar Bodegraven. Hij appte zijn zoon nog even voordat hij daar het bekerduel van het 1e elftal tegen ESTO ging vlaggen.

Zaterdag 5 september apps:
[16:45 uur] Alexander: En?
[16:45 uur] Ben: 2-2! Heb je m’n goal d’r op?
[16:46 uur] Alexander: Ja!
[16:46 uur] Ben: Mooi zo!

Opstelling S.V. Honselersdijk JO19-1:

Matthijs Nieuwenhuijzen; Paul van Veen (63. Dylan Crozier), Rick de Voeght, Quinn van Zanten, Bjornn van Holsteijn (75. Mike van de Hoek); Frenk Kester, Ben Wagener, Lowell Dijkhuizen; Steijn de Bruijn (65. Romeo Kolmüs), Derek Kester (60. Robin Olislagers), Bart van den Ende.


Foto’s:
1a & 1b: De JO19-1 wist zo nu en dan goed onder haar opponent uit te voetballen.
2. Ben Wagener op weg naar de 1-0.
3. Derk Kester zorgde voor een van de spaarzaam dreigende momenten voorin.
4. Bjornn van Holsteijn (eigenlijk 2e jaars JO17-speler) was zijn tegenstander regelmatig de baas.
5. Paul van Veen ging voor eigen publiek voorop in de strijd.
6. Doelman Matthijs van Nieuwenhuizen is de betrouwbare sluitpost van de JO19-1 defensie.

Tekst + foto’s: Alexander Wagener.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap