Voetballoze dagen... 25 april
zaterdag 25 april 2020

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, exact 11 jaar later, terug op het gelijkspel van ons eerste elftal tegen v.v. Groene Hart Combinatie.

G.H.C. uit Leiden is inmiddels opgeheven en is een fusieclub ontstaan uit V.C.L. en de "De Sleutels". In het verleden ook tegenstander van ons eerste elftal. Net als v.v. Leiden (inmiddels ook opgeheven).

Dus de terugblik brengt ons naar 25 april 2009. De dag waarop ons eerste elftal degradeerde naar de vierde klasse. Lees het verslag van ons eerste nog eens terug via: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/3313. En een apart nieuwsverslag over enkele feitjes, zoals dat Tom van Schie zijn 150e wedstrijd in het eerste speelde en Jan ter Laak als laatst aanwezig was als elftalleider. Het is echt waar: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/3314. De schrijver had wel een vooruitziende blik: een kwestie van tijd dat we dit niveau weer zouden ontstijgen.

En alternatief is de verloren thuiswedstrijd van ons eerste tegen v.v. Berkel van 25 april 2015. Toen werd er ook al gestreden tegen degradatie: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/6619 en liep het seizoen met een sisser af door af te sluiten op de veilige 10e plek.

Overigens op 25 april in 1999 werd Feyenoord kampioen van Nederland en in 1947 werd een zekere Johan Cruijff geboren.

De speeldagen in de maanden mei, juni, juli worden uiteraard schaarser en daarmee de terugblikken op wedstrijden van het eerste op exact dezelfde datum dus ook.

We trachten daarom om "foto's uit de oude doos" te tonen. Heeft u ook een aardige foto in uw archief? Stuur een teamfoto van een s.v. Honselersdijk team. Graag voorzien van het seizoen en het betreffende team. Bijvoorbeeld de G1 na een voetbaltoernooi? We hebben een soortgelijke foto gespot. De eerste teamfoto's en verslagen druppelen binnen. Dank daarvoor.

Elke informatie daarbij is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan: de (bij)namen van de spelers, trainers, begeleiders op de foto, de locatie waar de foto is genomen, de eindstand van dat team in het betreffende seizoen etc. etc. De foto het liefst in een voldoende groot formaat en fraaie kwaliteit. Inzendingen kunnen naar webredactie@svhonselersdijk.nl.

Blijf gezond.

Advertentie

Zoomin'