Nieuw bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten: Trudie van Giesen
dinsdag 4 september 2018

Sinds het begin van dit seizoen zijn er enkele mutaties geweest in de samenstelling van het bestuur. Onder meer door het vertrek van Hugo van Velden als Bestuurslid Evenementen en het wegvallen van het overgrote deel van de zaalvoetbaltak zijn er twee vacatures voor nieuwe bestuursfuncties ontstaan. Inmiddels is er invulling gegeven aan deze functies, waar we als vereniging zijnde uiteraard weer meer dan tevreden mee kunnen zijn.

Vandaag zullen we het eerste nieuwe bestuurslid introduceren. Trudie van Giesen zal, mits de leden op de JAL uiteraard instemmen, de functie gaan bekleden van Bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten. Met deze nieuwe functie zal de 'evenemententak' opgesplitst worden, voor de senioren activiteiten is namelijk een seniorenactiviteitencommissie in het leven geroepen. Daarover volgt later meer op de website. In onderstaand stuk stelt Trudie zich graag voor aan de mensen die haar nog niet kennen.

Trudie: "Ik zal me even voorstellen voor diegene die mij nog niet kennen: Trudie van Giesen, 58 jaar jong, gehuwd en moeder van drie kinderen. Sinds kort woon ik in `s- Gravenzande. Ik heb daarvoor 34 jaar in Honselersdijk gewoond.
In mijn jeugd speelde voetbal een belangrijke rol in ons gezin. Mijn vader was voetbaltrainer en daardoor werden wij al jong met het voetbalvirus besmet. Ik kom uit een gezin van drie kinderen, mijn broer is helaas jong gestorven.
Onze oudste zoon had problemen met zijn motoriek, liep veel op zijn tenen.
Dat bracht ons op het idee om hem aan te melden bij de voetbal zodat hij spelenderwijs meer zijn motoriek kon verbeteren.
Toen ik hem ging aanmelden waren er niet genoeg leiders en trainers. Ik heb mij toen aangemeld als leider en als trainer. Al onze kinderen hebben gevoetbald, alleen onze middelste zoon speelt nog in de selectie.
Het is voor mij iedere keer nog genieten als ik zie dat spelers die Moek en ik getraind hebben de selectie halen of nog steeds voetballen bij S.V. Honselersdijk.

Heb je buiten de voetbal om nog hobby`s?
"Mijn hobby's zijn gezellige dingen doen met ons gezin. Ik hou erg veel van muziek, U2 en Rolling Stones, maar ook de muziek van nu. Mijn grootste hobby is het organiseren van allerlei activiteiten voor kinderen en ouderen. Koken voor het gezin of voor vrienden doe ik ook graag."

Op welke manieren ben je eerder betrokken geweest bij S.V. Honselersdijk?
"Ik ben begonnen als trainer en leider toen mijn oudste zoon 6 jaar was. Het trainen vond ik erg leuk om te doen. Ik heb eerst met Peet de Bruin en later met Moek van de Meer op de woensdagmiddag de F1 t/m F4 training gegeven. Die tijd vond ik geweldig, want ik heb veel geleerd van Peet en Moek. In weer en wind stonden we op het veld, 18 jaar lang.

We hebben veel leuke momenten meegemaakt met de kinderen, daar wil ik graag wel wat over vertellen. We gingen met de jeugd voor het eerst naar een wedstrijd van het Nederlands elftal in de Arena. We zaten helemaal bovenin, best indrukwekkend voor een kind van 8 jaar natuurlijk. Een jongetje trok mij aan mijn jas hij zei: Goh ze hebben hier maar 1 veld en bij Honselersdijk wel 4. Genieten toch!!
Ik kan het niet laten om nog zoiets moois te vertellen. Aan het eind van de training op de woensdagmiddag deden Moek en ik altijd een partijtje. Jim was niet echt actief met het partijtje en ik vroeg aan Jim: wat is er aan de hand? Ben je moe? Nee ik hou iets over voor de derde helft. Prachtig, van wie zou hij dat hebben!!

Later ben ik hoofdleider van de E geworden en ben begonnen met de open dagen voor nieuwe leden. Daarna ben ik de activiteiten voor de jeugd gaan organiseren: het Sinterklaasfeest, bijwonen van een wedstrijd van een profclub zoals Ajax, Sparta ect., het ouder-kindvoetbal, het griezelfeest, het casinofeest en niet te vergeten de zaal toernooien voor de jeugd, samen met een leuke enthousiaste groep van de activiteiten commissie .
Om de jeugd dichter bij het eerste elftal te betrekken is de pupil van de week en het oplopen bij een derby ontstaan."

Wat houdt de functie van bestuurslid Coördinatoren & Jeugdactiviteiten precies in?
"Sinds 2 jaar bestaat er geen hoofdleiders meer maar is het voetbal gedeelte bij de TC terecht gekomen. De hoofdleiders per sectie werden coördinatoren genoemd. Elk met eigen taken. De TC regelt alles op voetbalzaken en de coördinatoren alle zaken rondom de teams zoals leiders, ondersteuning van de leiders ect. Hier ben ik voorzitter van geworden. Het is belangrijk dat de stem van de coördinatoren in het bestuur aanwezig is.
De functie houdt voor mij in dat ik het aanspreekpunt ben voor de coördinatoren vanaf de mini F t/m de A in het bestuur. Dit geldt hetzelfde voor de activiteiten commissie maar dan voor de jeugd vanaf de F t/m de E."

Wat zijn doelstellingen die je wil behalen als bestuurslid van S.V. Honselersdijk?
"Wat ik erg belangrijk vind is plezier in je hobby voor jong en oud.
Daarin wil ik graag een bijdrage leveren op het gebied van:
• Korte lijnen
• Duidelijke afspraken
• Communicatie
• Betrokkenheid naar de club
• Uitdragen dat we als club ergens voor staan"

Wat zijn je verwachtingen wat betreft je functie binnen S.V. Honselersdijk en waar kijk je naar uit?
"Ik verwacht dat er stappen gemaakt worden richting verbeterpunten hierboven en toekomst van de club. Ik ben een positief mens met veel enthousiasme en betrokkenheid, maar vooral een oranje hart."

Advertentie

Prins Group