Vince van Hagen versterkt vanaf seizoen 2022-2023 S.V. Honselersdijk
zaterdag 23 april 2022

De in Wateringen woonachtige Vince van Hagen (23) begon als 5 jarig jongentje met voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging Velo. De club van zijn opa en waar zijn vader Johan van Hagen jaren in het 1ste elftal speelde. “Mijn vader heeft nog gevoetbald met Frank van Zijl en Peet van der Kraan”.

Op 13 jarige leeftijd werd het talent van de centrale verdediger opgemerkt door scouts van Feyenoord. Vince kijkt met trots terug op zijn periode bij zijn favoriete club, waar hij training kreeg van oud profs Roy Mackaay en Joop Hiele. “Ik heb samen gespeeld met Noa Lang (Club Brugge), Tahith Chong (Birmingham City) en Tyrell Malacia (Feyenoord) en gevoetbald tegen Mathijs de Ligt (Juventus), Justin Kluivert (OGC Nice) en Donyell Malen (Borussia Dortmund)”.

Doordat Vince bij Feyenoord voetbalde, studeerde hij ook in Rotterdam. Toen na 2 seizoenen zijn avontuur bij de Rotterdamse volksclub eindigde, wisselde hij ook van school en koos voor de middelbare school in Naaldwijk. Na een kortstondige terugkeer naar zijn oude club van één seizoen, besloot Vince bij de groen witte op sportpark De Hoge Bomen te gaan voetballen. Mede de combinatie van studie vrienden uit Naaldwijk en het spelen op een hoog niveau lagen hieraan te grondslag. “Daarnaast was ik de binding met Velo verloren, mede door de aanwas vanuit het opgehefde Haaglandia”.

Als 16 jarige speelde Vince in zijn eerste jaar in de B1 (JO17-1) van RKVV Westlandia op 2de divisie niveau, samen met de huidige SV Honselerdijk selectie speler Brain Valstar en keeper Lance van der Kooij. Geregeld deed Vince ook mee met de A1 (JO19-1) ook uitkomend op 2de divisie niveau, waar hij samenspeelde met de pasgeleden voor 150 wedstrijden in het 1ste elftal van SV Honselersdijk gehuldigde, Joey Valstar. Zowel in de B als de A werd er nacompetitie gespeeld voor promotie naar de 1ste divisie. In de promotie wedstrijd tegen Fortuna Sittard A1 scoorde Vince als B1 speler vanaf de middenlijn, iets waar hij elke wedstrijd wel op aast. “Ik probeer dit elke wedstrijd wel 1 keer te doen als de kans zich voordoet”. In zijn prijzenkast prijkt de KNVB beker die in de JO19-1 ten koste van Excelsior Rotterdam JO19-1 gewonnen werd.

Nagenoeg zijn hele jeugd speelde Vince centraal achterin. Echter zijn toenmalige trainer bij de RKVV Westlandia JO19-1 en voormalig SV Honselersdijk 1ste elftal speler Pieter Jongmans, positioneerde hem regelmatig op het middenveld. “Ik vind Pieter Jongmans echt een goede trainer”.

In zijn laatste jaar als jeudgspeler brak Vince zijn enkel. ”Na een gips periode moest mijn enkel ook nog geopereerd worden”. Met de overstap naar de senioren begon de lang uit roulatie zijnde Vince in het 2de elftal van de zaterdag en werkte zich op tot basisspeler van de zaterdag 1. Na 2 seizoenen ging Vince met dispensatie spelen in de O21 en was aanvoerder. Hij trainde en deed de voorbereiding mee met het 1ste elftal op de zondag. Bovendien sloot Vince ook geregeld aan bij competitiewedstrijden en viel regelmatig in. Door de pandemische omstandigheden en meer kans op speeltijd, voetbalt Vince dit seizoen weer in het 1ste elftal van RKVV Westlandia op de zaterdag in de 2de klasse.

De 1ste jaars HBO student van de opleiding Logistiek & Management op de Hogeschool Rotterdam kiest volgend seizoen voor SV Honselersdijk. Daar waar zijn moeder in het gelijknamige dorp werkt voor Bakkerij Erwin Scholtes. “Laatst in de winkel werd m.n moeder gefeliciteerd met mijn overstap”. Bij SV Honselersdijk treft Vince veel bekende gezichten die hij kent van Hok dûh Amazone. “Brent Gardien, Nick van der Kraan, Stijn Hofland, Nick Duijvestijn en Rob van Veen. Met Luuk Boers heb ik nog op school gezeten en hebben we samen bij de KNVB gevoetbald”.

De ambitieuze Wateringer wil op een zo’n hoog mogelijk niveau aanvallend en attractief pressievoetbal spelen bij een club in de regio Westland. TC lid Jan van Marrewijk: “Dit sluit aan op de voetbalfilosofie van onze mooie club!”. Bestuurslid TC Bovenbouw Marcel Bruggeling: “Ik hou van dat ambiteuze, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Bij SV Honselersdijk zijn spelplezier, één speelwijze en resultaat even belangrijk.”

Vince kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij SV Honselersdijk. “Volgend seizoen wordt het een mooie competitie waarin we zo hoog mogelijk moeten willen meedraaien en wie weet een periode kunnen pakken!”. Wij wensen Vince veel succes bij onze mooie club en zien hem graag vele jaren in ons mooie nieuwe tenue voetballen!

Advertentie

Van der Meer verzekeringen