Eerste zege van eerste elftal met spetterende vijfklapper tegen CSV Bol
maandag 1 november 2021

In de eerste competitiewedstrijden van ons eerste elftal bleven de resultaten helaas nog uit. Hoewel het spel met de week beter werd, wist het elftal van trainer André Lourens tot afgelopen zaterdag nog geen punt te behalen. Zo werd vorige week bijvoorbeeld koploper WV-HEDW het vuur aan de schenen gelegd, maar bleef een minimaal verdiend gelijkspel uit.

Afgelopen zaterdag was het moment dan eindelijk daar. Het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk wist op spectaculaire wijze de eerste punten van het seizoen veilig te stellen op bezoek bij CSV Bol. Na een in de 20ste minuut opgelopen 1-0 achterstand kwam de Honselse formatie op gang. Dit resulteerde allereerst in een 1-1 ruststand door de verdiende gelijkmaker van Kevin Bogaards.

In de rust was de conclusie dat er absoluut meer dan een gelijkspel in het vat zat. Dit lieten de oranjehemden zich geen tweede keer zeggen, in de tweede helft spatte de energie en het spelplezier er weer ouderwets vanaf. Door doelpunten van opnieuw Kevin Bogaards en Joey Valstar liep S.V. Honselersdijk uit naar een 1-3 voorsprong. CSV Bol probeerde nog diverse keren aan te dringen, maar het waren de Honselersdijkers die via Lars Ammerlaan en Youri Riepe uitliepen naar een eclatante 1-5 overwinning.

Het eerste elftal is hiermee eindelijk van de hatelijke "nul" af en heeft vertrouwen getankt voor de Westlandse derby die komende zaterdag op het programma staat. Op Super Saturday neemt S.V. Honselersdijk het op Sportpark de Strijphorst op tegen VELO. Uiteraard rekenen we dan opnieuw op de steun van alle Honselse supporters en sponsoren, tot zaterdag!

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Marcel Bruggeling (A) , Max van der Kraan, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Youri Riepe, Kevin Bogaards (-85 Milan Vijftigschild), Brian Valstar (-35 Ben Wagener), Steyn de Bruijn