S.V. Honselersdijk 2 laat punten liggen in Leiderdorp
maandag 21 september 2020

Na een uitstekende voorbereiding van ons 2e elftal mochten ze zich afgelopen zaterdag opmaken voor de eerste competitie wedstrijd tegen RCL. Ook RCL had een hele goede voorbereiding gehad in beker dus Honselersdijk kon aan de bak.

Om 11:00 werd er afgetrapt op het hoofdveld van RCL. De beginfase van de Oranjehemden was erg zwak en zo kon na 10 minuten RCL uit een snelle counter de 1-0 op het scorebord zetten. De nummer 9 van RCL rondde het netjes af en de bal belandde achter Lance in het net. Op een gegeven moment ging de knop om bij Honselersdijk om toch wat feller te worden in de duels. Hierdoor kwam Honselersdijk meer aan voetballen toe en werden zelfs wat kleine kansen gecreëerd. Een afstandsschot van Lars ging hard naast en Nick schoot na een mooie individuele actie over het goal van de RCL doelman.

De tweede helft ging Honselersdijk verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. Er kwamen steeds meer kansen maar ook RCL ging steeds meer achterover leunen. Na een mooie strakke lage voorzet van Branco die tussen Max Onings (Onnie) en centrale verdediger kwam belande de bal in het goal. Vlak na 1-1 ging RCL weer wat meer aanvallen en binnen 5 minuten kwam RCL weer op voorsprong. Pawel probeerde de bal weg te schieten uit eigen zestien meter gebied maar de bal belandde tegen de rug van Luuk aan. De spits van RCL verzilverde dit cadeautje, 2-1.

Na dit doelpunt zakte RCL weer in maar toch creëerde Honselersdijk grote kansen. De ruimte lag voornamelijk bij onze zijwaartse middenvelders die de ballen bleven voorgeven. Grote kopkansen voor Luke en Pawel belanden helaas niet in het goal. Het bleef 2-1 in Leiderdorp en Honselersdijk blijft met 0 punten achter.

Opstelling: Lance Kooij, Joey van Marrewijk, Pawel Rubin, Luuk Boers, Nick van der Kraan, Marcel Duijvestijn, Stef van der Vlis (-75 Youri Bakker), Branco Kok, Lars Ammerlaan, Luke Groenenboom, Max van der Kraan(-60 Max Onings)