Coronamaatregelen S.V. Honselersdijk
zaterdag 31 oktober 2020

Het nieuwe seizoen is weer gestart, wel hebben we echter nog steeds te maken met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het gaat daarom allemaal iets anders dan we gewend zijn. In onze coronaregels staat vermeld hoe we op onze accommodatie de kans van verspreiding van het coronavirus minimaliseren.

De organisatie rondom de activiteiten zal niet zijn zoals we die gewend zijn. Lang niet alle teams kunnen gebruik maken van de kleedkamers en douchefaciliteiten. Ook de kantine en het terras kunnen niet zo vol staan zoals gewoonlijk. Wij zullen met elkaar voorzichtig moeten zijn. Spreek elkaar aan wanneer men niet de regels naleeft die op dat moment gelden. En neem vooral zelf je verantwoordelijkheid in het opvolgen van de regels.

Met elkaar zorgen wij bij S.V. Honselersdijk voor een veilige omgeving voor iedereen.

Algemene regels
• Voor alles geldt; gebruik je gezond verstand;
• Geef iedereen de ruimte en houd je aan de regels;
• Houd 1,5 meter afstand (19 jaar en ouder);
• Vermijd drukte en schud geen handen;
• Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging ;

Sportpark de Strijphorst:
• Op het sportpark mogen maximaal 250 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn op een speelveld. Dit is exclusief bestuursleden, spelers, begeleiding en vrijwilligers die ingeroosterd staan.
• Alle personen vanaf 19 jaar en ouder die het sportpark of de Sosefhal op zaterdag bezoeken in welke hoedanigheid dan ook, moet zich wekelijks aanmelden. Dit kan vanaf donderdag 18:00 uur via de website www.svhonselersdijk.nl Hier moeten de persoonsgegevens en een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Je kunt niet aanmelden voor een ander!
• Aanmelden kan per dagdeel: 8.00 - 13.00, 13.00 - 19.00 uur of de hele dag.
• Na het aanmelden krijg je een bevestigingsmail of je toegang hebt tot Sportpark de Strijphorst.
• Neem de bevestigingsmail digitaal of uitgeprint op papier mee naar het sportpark zodat je op datum van bezoek kan laten zien aan bestuur of directie als erom gevraagd wordt.
• Er is één ingang op zaterdag (grote hek) en dat is ook tevens de uitgang, er is een afscheiding door middel van hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage. Ook zijn er looprichtingen aangegeven, houd je ook daaraan.
• De Sosefhal is voor bezoekers alleen bereikbaar via de kantine 1e etage en kunnen de wedstrijden/trainingen zien vanaf de galerij, ook daar geld de 1,5 meterregel.
• Bij wedstrijdendagen, waarbij grote drukte wordt verwacht, zijn er stewards aanwezig.
• Alle bezoekers op de tribune en in de Sosefhal zijn verplicht om te gaan zitten; langs de lijn op de sportvelden is het wel toegestaan om te staan met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Kleedkamers voor de sportvelden en Sosefhal:
• Teams tot JO-12: Tot nader order wordt door deze teams bij trainingen en wedstrijden geen gebruik gemaakt van de kleedkamers. Hiertoe is besloten om de ergste drukte en besmettingsgevaar te beperken.
• Teams JO-12 tot JO-19: Deze elftallen kunnen geen gebruik maken van de kleedkamers op trainingsavonden maar wel op zaterdag, zonder rekening te houden met de 1,5 meter regel. Er mogen geen ouders/begeleiding mee de kleedkamer in. Wel houdt de begeleiding van het betreffende elftal op afstand toezicht op het gedrag en is ook de aanspreekpersoon voor het elftal.
• Vanaf JO-19: Per elftal is een kleedkamer ter beschikking voor maximaal 7 spelers per kleedkamer. Begeleiding van het elftal wordt niet toegelaten tot de kleedkamers.
• De Sosefhal: De kleedkamers zijn van maandag t/m. vrijdag bereikbaar via de hoofdingang begane grond en op zaterdag bereikbaar via de kantine 1e etage.
• Helaas hebben we voor onze gast-teams geen kleedkamers ter beschikking.

Kantine en ontvangstruimte:
• De 1e etage is bereikbaar via de rechter trap en via de linker trap kan de 1e etage weer worden verlaten. Dit wordt ook aangegeven. Er komt een afscheiding door hekken vanaf het entreehuis tot de trap naar de 1e etage.
• Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de kantine aanwezig zijn en op de beide terrassen totaal 80 personen.
• Personen van 19 jaar en ouder moeten de 1,5 meter regel in achtnemen en op zaterdag een bevestigingsmail kunnen overleggen aan het dienstdoende bestuurslid of directie, als daarom gevraagd wordt.
• Je ben verplicht om te zitten; staand je consumptie nuttigen is niet toegestaan.
• Bestellen van consumpties kan alleen aan de uitgiftenbar en bij de bier-tap-bar. Denk ook hier aan de 1,5 meter.
• Zolang deze maatregelen gelden wordt er uitsluitend in weggooi bekers geschonken. Dit om te voorkomen dat het coronavirus overgedragen wordt via de huidige plastic bekers.
• Er kan uitsluitend worden betaald met de SVH-betaalpas, bankpas of telefoon, contant geld wordt niet aangenomen.
• De bestuurs- en ontvangstkamer is tot nader order niet beschikbaar voor besprekingen selecties.
• Het balkon, gelegen naast de bar in de kantine, is tot nader order gesloten.
• Voor de kantine en terras dienen de richtlijnen die gelden voor de horeca te worden gevolgd, u kunt deze vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemersen-bedrijven/horeca

Handhaving en Toezicht:
• Vrijwilligers van S.V. Honselersdijk, bestuursleden en directie doen allemaal hun best om alles in goede banen te leiden. Luister daarom goed naar de aanwijzingen die worden gegeven, op het moment dat het misschien even niet goed gaat;
· We vragen daarom aan iedereen om zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen.

Voor vragen en of informatie kunnen jullie dit per mail doen naar directie@svhonselersdijk.nl of 06-52022350.

Bestuur en directie S.V. Honselersdijk

Solware