Voetballoze dagen... nog maar 11 dagen
dinsdag 28 juli 2020

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden of foto's van teams van onze vereniging of andere wetenswaardigheden over onze fijne vereniging. Deze serie ("uit de oude doos" dan wel "voetballoze dagen") gaat, hopen wij, op zijn einde lopen. Gelukkig nog maar 11 dagen tot 8 augustus, dan start de training van de selectie!

Vandaag nemen we u mee naar een bijzonder fenomeen. Namelijk het vierde. Niet dat dat nou zo bijzonder is, maar wel het feit dat dit team altijd uit ex-selectiespelers heeft bestaan. En sinds dit jaar al 23 jaar oud. Het team dient als een soort van vangnet voor stoppende selectievoetballers. Altijd als "Het Vierde" en 1 jaartje als "Het Vijfde". Normaal gesproken reserve vierde klasse als niveau.

Bij ons weten is er nergens zo een team in het Westland dat al zo lang in deze vorm en met deze achtergrond bestaat. Leo Lievaart, Marko Penning, Marco Gardien, Janco Koole, Patrick van der Ende, Jerry van der Meer, Ard Koole, Tom van Schie, Mike Mast en vele anderen die vele jaren en wedstrijden (zeker 250 stuks) "in 1" speelden, vonden allemaal hun weg naar de kelderklasse. Nog 1 man is er vanaf de start bij: Ruud Tetteroo. Toen de linksback en nu omgeschoold tot de huidige vlagger van het team.

We zien foto's vanaf de oprichting tot en met heden. Dus selectievoetballers: doorspelen, afbouwen in het vierde en dan pas de schoenen aan de wilgen hangen, krijg je daarna een cadeautje en/of een afscheidswedstrijd. Ergens best uniek.

Ook een aardige foto in uw archief? Schiet op! we stoppen op 8 augustus. Stuur een teamfoto van een s.v. Honselersdijk team. Graag voorzien van het seizoen en het betreffende team. Meer informatie daarbij mag, denk bijvoordeeld aan: de (bij)namen van de spelers, trainers, begeleiders op de foto, de locatie waar de foto is genomen, de eindstand van dat team in het betreffende seizoen etc. etc. De foto het liefst in een voldoende groot formaat en fraaie kwaliteit. Inzendingen kunnen naar webredactie@svhonselersdijk.nl.

Blijf gezond.

Advertentie

Van der Meer verzekeringen