Voetballoze dagen... nog maar 21 dagen
zaterdag 18 juli 2020

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden of foto's van teams van onze vereniging of andere wetenswaardigheden over onze fijne vereniging. Deze serie ("uit de oude doos" dan wel "voetballoze dagen") gaat, hopen wij, op zijn einde lopen. Gelukkig nog maar 21 dagen tot 8 augustus, dan start de training van de selectie!

Geen teamfoto deze keer, maar opstellingen van de D1 (JO13-1) van 5 december 1981, in de tijd dat Sinterklaas vooral nog spannend was voor zijn kado's. Verder zijn de foto's van een lage kwaliteit, maar kleeft er wel een mooi verhaal aan. Een van de spelers van dit team, Ruud Schrijver, heeft deze opstelling op zijn slaapkamermuur genoteerd. Waarschijnlijk was zijn moeder niet blij en is er een behangetje overheen gegaan.

Deze opstelling kwam naar voren toen een schilder van Sosef - vd Knaap het behang verwijderde in het huis waarin Ruud ooit heeft gewoond en de naam van zijn werkgever (Erik Sosef) zag staan. Hij heeft dit toen gefotografeerd en naar Erik verstuurd. We schreven het al eerder: romantiseren hoort ook bij het voetbal en wat een jeugdige clubliefde. De namen:

Joost = Joost Stokkers, Patrick van der Ende, Ruud Schrijver, Marco Arensman, Bert-Jan Breukel, Gert-Jan Otto, Nicolai Krom, Ad van der Zalm, Marcel van der Ende, Richard Kok, Erik Sosef. Wisselspelers ontbreken helaas. Vermoedelijk was Ton van der Ende trainer van dit team, maar het zouden ook Jos Kester en Peet Holsteijn kunnen zijn geweest. Met dank aan Marcel van der Ende.

Ook een aardige foto in uw archief? Schiet op! we stoppen op 8 augustus. Stuur een teamfoto van een s.v. Honselersdijk team. Graag voorzien van het seizoen en het betreffende team. Meer informatie daarbij mag, denk bijvoordeeld aan: de (bij)namen van de spelers, trainers, begeleiders op de foto, de locatie waar de foto is genomen, de eindstand van dat team in het betreffende seizoen etc. etc. De foto het liefst in een voldoende groot formaat en fraaie kwaliteit. Inzendingen kunnen naar webredactie@svhonselersdijk.nl.

Blijf gezond.

Advertentie

jem-id