Voetballoze dagen... 1 mei
vrijdag 1 mei 2020

Het zijn momenteel helaas voetballoze dagen... Een extra pittige tijd voor de voetballiefhebbers onder ons, maar dit geeft ons wel de gelegenheid om terug te blikken op een aantal wedstrijden van ons eerste elftal. Vandaag blikken we, terug naar de laatste competitiewedstrijd van ons eerste elftal tegen Zwaluwen Vlaardingen uit het seizoen 2003-2004.

We kunnen het verslagje lezen op één van de eerste verslagen op onze website. Slechts een paar regeltjes lang in die tijd en piepkleine foto's (als ze er al bij werden gevoegd): https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/559. Onze website is, in min of meer deze vorm gestart, zo ongeveer 16 jaar geleden. Als we dan terugblikken in onze verenigingshistorie, kunnen we jullie natuurlijk ook over onze websitehistorie laten lezen. We hebben iets gevonden. Ergens een vreemde tekst met de wetenschap van nu (en dus niet van toen): https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/570. Toch ook weer niet: vrijwilligers uit alle geledingen stonden toen al garant voor onze samenhang en gezelligheid.

Nou goed, de terugblik van de dag brengt ons op deze 1 mei, de dag van de arbeid, terug naar 2004. Iemand vond zelfs een verslag destijds op de website van de Vlaardingse tegenstander. Samengevat in een ouderwetse papieren voetbalboek danwel naslagwerk en geschreven door de ogen van een Zwaluwen supporter. Met recht een vreemde dag van de Arbeid gezien het Honselse spel.

Janco speelde zijn laatste competitiewedstrijd en pakte een strafschop in de laatste minuut: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/545 waardoor we met 0-0 afsloten. Toen keken we veelal terug via infothuis teletekst naar de uitslagen. Zelfs de eindstand is erbij geplakt. Wie herkent het nog? En ook opvallend: 3 promovendi en 3 degradanten.

Veel kijk- en leesplezier van een best een vreemd verslag voor een wedstrijd "om des keizers baard".

Nog één feitje bent u ons verschuldigd: Patrick van Schie en Michel Vogels wisten "de pupil van de week" te raden zoals vermeld in het nieuwsbericht van gisteren: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/8444.

De speeldagen in de maanden mei, juni, juli worden uiteraard schaarser en daarmee de terugblikken op wedstrijden van het eerste op exact dezelfde datum dus ook.

We trachten daarom om "foto's uit de oude doos" te tonen. Heeft u ook een aardige foto in uw archief? Stuur een teamfoto van een s.v. Honselersdijk team. Graag voorzien van het seizoen en het betreffende team. Gewoon zoeken in je archief, smartphone erboven houden en fotograferen. En we hebben er eentje van zelfs 44 jaar! geleden mogen ontvangen (maar 44 dagen terug is ook heel prima!).

Elke informatie daarbij is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan: de (bij)namen van de spelers, trainers, begeleiders op de foto, de locatie waar de foto is genomen, de eindstand van dat team in het betreffende seizoen etc. etc. De foto het liefst in een voldoende groot formaat en fraaie kwaliteit. Inzendingen kunnen naar webredactie@svhonselersdijk.nl. Tot morgen en,

Blijf gezond.

Advertentie

Zoomin'