Dag 1 – Dicks en trainingsk(r)amp 2020
zaterdag 4 januari 2020

Als je aan het begin van een nieuw jaar denkt, denk je aan het trainingskamp van S.V. Honselersdijk. Ook dit jaar zochten de selectiespelers plus begeleiding het zonnige Benidorm op. De weersvoorspelling vooraf, ziet er ook dit jaar weer uitstekend uit. Om 3:30 uur werd er verzameld op De Strijphorst, daar iedereen met ietwat slaap in de ogen, op tijd aankwam. Helaas kon het niet voorkomen worden dat ook dit jaar het alarm weer af ging, omdat leider Nicolaas de code was vergeten. De politie stond op scherp, maar al snel bleek dat het weer om een loos alarm ging.

2de elftalleider Dick Hendriks alias Dicks is dit jaar ook weer van de partij. Bij zijn arriveren op de parkeerplaats verraste, de normaal zo voorspelbare Dicks, vriend en vijand door zich meedenkend op te stellen. Hoofdtrainer Andre mocht zijn koffer even in de auto van Dicks opbergen, zodat hij deze niet heen en weer van kantine naar bus hoefde mee te sjouwen. Een verbouwereerde Andre ging gretig in op het voorstel en liep samen met een aantal getuigen, vol ongeloof, richting de kantine. Het afwijkende gedrag van leider Dicks-deed-en-doet-niks voedt de hoop dat hij dit het gehele trainingskamp volhoudt en zijn gebruikelijke minimale bijdrage uitbreidt. Eenmaal in de bus zat de stemming er al gelijk goed in en werden de taken verdeeld onder de meereizende leiders. Laten we hopen dat het dit jaar wel vlekkeloos mag verlopen omtrent de rolverdeling van de begeleiding.

Eenmaal aangekomen in Alicante, na een goede vlucht, roken we al enig onraad. Blijkbaar heeft een Hoekenees zijn stinkende best gedaan om toch nog wat koffers te verstoppen op Schiphol. Een aantal koffers heeft de oversteek namelijk niet gemaakt naar Spanje. Deze laten tot op heden op zich wachten. Desondanks werd de busreis ingezet richting Benidorm. Dit jaar zit de groep in een ander hotel dan de vorige jaren, namelijk Hotel Avenida. Het ontvangstcomité van het hotel stond ons al met open armen op te wachten, waarna iedereen spoedig kon inchecken en zijn kamer kon opzoeken. Een ieder kreeg een welbekend hotelbandje voor zijn versnaperingen. De 16-jarige Quinten kreeg echter als enige een aangepast ‘kinderbandje’. Aan de andere kant weigerden enkele stafleden het aangeboden seniorenbandje. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Nadat iedereen zich had opgefrist in zijn hotelkamer werd een ieder om 13:00 uur verwacht bij de lunch. Hier werden de maagjes goed gevuld ter voorbereiding op de jaarlijkse strandtraining. Na de lunch werd iedereen om 14:30 uur verwacht buiten het hotel om vervolgens richting de playa te lopen. Hier kreeg de groep een warm onthaal van de meegereisde supporters vanaf een zonnig terras. Al snel werden de hardloopschoenen ondergebonden en ging de befaamde rots-tot-rotsloop van start. Net als eerdere edities, liepen leider Dick en El Presidente weer mee. Bij Erik was er dit jaar nóg sneller sprake van verzuring in de kuiten. Hoewel hij vorig jaar had aangekondigd een aangepast trainingsprogramma te volgen, bleek dit weinig succes te hebben. Ook dit jaar begint weer met (trainings)kramp.

Na dit wederkerende debacle, mochten de spelers zich melden bij trainer Frank om de buikspieren te voorzien van enige inspanning. De Brug werd als lijdend voorwerp gebruikt om de oefeningen te demonsteren. De rest van de groep mocht deze oefeningen op zijn voorbeeld nadoen. Helaas kon de geblesseerde Joey Valstar niet meedoen met de abdominale oefeningen, daar hij kwispelend met zijn been in het gips van de zijkant toekeek. Nigel sprak ook dit jaar weer van wanbeleid, omdat er geen matjes waren meegenomen waarop de buikspieroefeningen uitgevoerd konden worden. Hierna werden er groepjes van 3 gemaakt om in het mulle zand een aantal oefeningen met bal af te werken.

Na een 1,5 uur durende strandtraining werd het, door supporters bezette, terras opgezocht om gezamenlijk een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. De kwekerij waar een van de supporters sinds een paar maanden in dienst is, maakte het eerste rondje mogelijk. De als supporter meegereisde oud selectiespeler Tom Lobert ook wel bekend als Boog, The Beau, The Beaux, Boeoo en Haas, had de strandtraining met enthousiasme aangekeken. Al kwispelend betitelde de Boeoo deze training als minder zwaar dan in zijn actieve selectie periode en voelde de drang om mee te doen. Gelukkig bracht de zo nu en dan verstandige Kev de cool, Beau op verstandigere gedachten. Na een lekker drankje zocht de groep het hotel weer op om zich op te kalefateren voor het diner van 19:00 uur. Hier konden de krachten weer op peil worden gebracht.

Deze vermoeiende eerste reis- en trainingsdag werd afgesloten in de lobby van het hotel. Hier en daar werd geklaverjast of gepokerd. Met name voorzitter Erik Sosef is deze avond wakker geschud. Na een aantal jaar klaverjassen met de selectie in Benidorm achtte hij zichzelf onverslaanbaar. Vanavond moest hij meermaals zijn meerdere erkennen. Naast zijn voetballende aspiraties, zal hij ook zijn klaverjasambities moeten bijstellen. Benieuwd hoe hij zich hier van gaat revancheren.

Morgen staat de eerste pittige veldtraining van 2020 op het programma. Om deze reden zochten de spelers op tijd hun bed op.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Van der Meer verzekeringen