Dag 2 – V-line obliques & Oeeeeeee
zondag 5 januari 2020

Om 08:00 uur zaten de mannen uitgeslapen en keurig op tijd aan het ontbijt. Nog voordat iedereen zat, was een lid van de staf reeds bezig met het opscheppen van zijn bordje. Toen er echt niks meer bij kon, werd Jan teruggeroepen, zodat traditiegetrouw het verslag van de dag ervoor voorgedragen kon worden. Deze stukjes worden voorgelezen door de nieuwelingen in de selectie. De eerste beurt was voor hoofdtrainer André. Bewapend met zijn, zelf meegebrachte, karaokemicrofoon werd het verhaal ten gehore gebracht. Daarna werd het ontbijtbuffet geopend, zodat de spelers zich konden voorbereiden op de eerste veldtraining.

Om 09:00 uur werd de groep verwacht in de lobby van het hotel om gezamenlijk de wandeltocht in te zetten naar het trainingscomplex Ciudad Deportiva Guillermo Amor. Helaas is thuisblijver, tevens fervent wandelaar, Henk van Renesse dit jaar niet in staat om de groep te begeleiden tijdens deze wandelroutes. Hij stuurde al berichtjes naar verschillende leden van de groep dat hij deze wandelingen mist… Aangekomen op het trainingscomplex zagen dat de mannen dat het trainingsveld er dit jaar ook weer goed bij lag. Onder de blakerende Spaanse zon werd er fel en geconcentreerd getraind. Doordat er nog wat koffers ontbreken, moest her en der wat geschoven worden met het schoeisel. Zo mocht Joey de schoenen van zijn ome Jan lenen en afgaande op zijn trainingsprestaties, zaten deze hem als gegoten.

Na een warming-up ondergingen de mannen een pittige loopvorm, waarbij er een serieus prikkeltje werd gepakt. El presidente liet dit keer verstek gaan. Hij ondervond nog teveel hinder van kramp in zijn kuiten. Na de loopvorm pakte de jarige Frank van Zijl zijn moment of fame om de onder de spelers populaire “V-line obliques” oefeningen te begeleiden. Helaas voor de normaal in “V-line obliques” oefeningen excellerende Dahley en zijn medekeepers moesten zij deze oefeningen aan zich voorbij laten gaan en sloten zij later aan voor een pass-en-trap met aansluitende afwerkoefening. Na wat onwennige schoten op doel werden keepers Dahley, Lance en Quinten steeds serieuzer onder vuur genomen, waarbij menig bal schitterend, onbereikbaar voor de keepers in het doel verdween. De training werd afgesloten met een partijvorm. Hoewel af en toe nog wat onwennig werd het spel beter en beter en werd het partijspel fel uitgevoerd. Het was duidelijk te zien dat niemand voor elkaar wilde onderdoen.

Net als de jaren hiervoor werd ook deze training afgesloten met latje-trap. Rico had zichzelf er al op voorbereid om de trainingsspullen deze week te moeten dragen, daar hij op de kamer ligt met roomie Nigel. Trouwe lezers weten dat dit niet bepaald het beste onderdeel is van, de over een fijne traptechniek beschikkende, Nigel. Een jaar lang heeft hij na iedere training staan oefenen om de lat te raken, menigmaal zonder succes. Hier in Benidorm bleek zijn trainingsinspanning toch effect te hebben gehad. Of was het gewoon stom toeval dat hij na enkele pogingen zowaar de lat wist te raken? Een verbouwereerde en in extase geraakte Rico wist niet wat hem overkwam; hij mocht zowaar ook aanleggen om de lat te raken. Na een aantal rondes bleven er nog enkele kamers over, waarbij de spanning tot grote hoogte steeg. Niemand wil immers de trainingsspullen van-en-naar het trainingsveld dragen. Na verwoede pogingen bleven gelegenheidsroomies Robbin & Lars en roomies Nicks & Joey over. Zij hebben vandaag en morgenmiddag de verantwoordelijkheid over het trainingsmateriaal. Klasse mannen!

Eenmaal aangekomen bij het hotel stonden er plots zeven van de negen verdwenen koffers te wachten op hun rechtmatige eigenaar. Hopelijk komen de andere twee reiskisten ook spoedig aan. Om 13:00 uur was het tijd om weer op kracht te komen tijdens de lunch. De nodige vitamines werden door menigeen genuttigd om zodoende weer volledig opgeladen te zijn voor de rest van de dag. Omdat we als één groep eten, wordt er steevast gewacht om van tafel te gaan, totdat iedereen voldaan en uitgegeten is. Maar wat duurt het lang bij die Kokkies. Het ene na het andere bord werd gevuld, zelfs nadat er al door meerdere teamgenoten aangegeven was dat ze wel genoeg hadden gegeten.

Na de lunch vertrok de groep naar het strand om zich op te maken voor de traditionele Vreemdelingenbokaal. De nieuwelingen Kevin en Joey zaten samen in een team, dat tegenstand bood tegen team Ruben en Dicks. Laatstgenoemde deed vrijwillig mee om de teams in evenwicht te brengen. Klasse Dicks! Een mooi parcours was uitgestippeld. Na een felle strijd ging team Kevin & Joey ervandoor met de fel begeerde Vreemdenlingenbokaal.

Een andere nieuweling, de 16-jarige Quinten, kreeg een aparte behandeling als nieuweling. Voor de gelegenheid kreeg Quinten een naar zijn leeftijd refererende outfit aangemeten en mocht hij een aangepast parcours afleggen. Op het moment dat Quinten van het hotel een blauw bandje om zijn pols krijgt, mag hij deelnemen aan de echte Vreemdelingenbokaal met de grote mannen.

De mannen genoten aan het eind van de middag met volle teugen van de zon in Benidorm, waarna iedereen om 19:00 uur weer verwacht werd voor het diner. Het was Nigel die tussen neus en lippen door liet merken dat hij thuis bij zijn Oma Ineke toch net wat beter te eten krijgt. Hij kan niet wachten op haar volgende prakkie met jus. Om 21.30 werd verzameld in de lobby om gezamenlijk het bruisende nachtleven van Benidorm te starten. Onder leiding van onze eigen rattenvanger van Hamelen dwaalden we door verschillende straten en stegen, waarna we ‘gewoon’ weer uitkwamen bij Vincent’s Karaoke Bar. Hier aangekomen werd leider Nicolaas, alias Oeeeee, tevens nog altijd onafscheidelijk van zijn hoedje, meteen erg gretig. Hij eiste de microfoon op om verschillende keren zijn favoriete “Oeeeeee” door de speakers van de pub te laten galmen. We weten helaas nog steeds niet bij welk nummer deze kreet nu eigenlijk hoort, wie weet dat we er vandaag achter mogen komen. Dit is een vrije avond die de mannen zelf verder invulling mogen geven, vanzelfsprekend rekening houdend met de pittige training van morgen.

Tot morgen,
Anton

Advertentie

Condubouw