Dag 5: De verdwenen auto
maandag 7 januari 2019

Vanochtend mochten de mannen uitslapen om zo extra rust te pakken na de intensieve dagen die zij achter de boeg hadden. Om 13.00 uur meldden de mannen zich, in het door Kubo gesponsorde shirt, voor een ontbijt/lunch. Vanzelfsprekend was ook vandaag iedereen weer netjes op tijd aanwezig. Erik Sosef en Geert van Veen ontbraken, zij zijn vanochtend vroeg teruggevlogen naar Nederland. Top dat jullie er waren! Niet alleen Erik en Geert waren vroeg uit de veren vanochtend. Sjaak werd voor 07.00 uur gebeld door een verbaasde Erik; “waar was de huurauto toch neergezet?” Vrijdagavond hadden Sjaak en Henk de auto op advies van Eric Roeten en Perry Ruinard vlak voor het hotel geparkeerd. Vastberaden wisten zij te vertellen dat dit een uitstekende locatie was voor de auto en het zou geen probleem zijn om de auto hier te parkeren. Nadat Sjaak dit aan Erik Sosef verteld had, ging Erik verder zoeken, maar de auto was toch echt niet rondom het hotel te bekennen. Wat bleek; de auto is weggesleept door de lokale politie, omdat de aangewezen parkeerplek gereserveerd bleek te zijn voor vergunninghouders. Sjaak wist het daarna zeker: “Ik luistâh echt nooit meer nâh jullie”. Aangezien Driekoningen een feestdag is in Spanje kon de auto vandaag niet meer opgehaald worden en moesten Erik en Geert nog snel een taxi bellen die hen naar het vliegveld van Alicante kon brengen. Ondanks dit oponthoud, waren zij gelukkig op tijd op de luchthaven en zijn zij inmiddels weer in Nederland gearriveerd.

Tijdens het ontbijt vertelde Nigel dat hij, ondanks de goede keuken van het hotel, toch wel weer verlangd naar de bloemkool met jus van Oma. Dat we het maar weer weten… Na het eten moesten de mannen meteen in de lobby verzamelen voor de vierde training van dit trainingskamp. Onder leiding van hoofd wandeltochten Henk liepen we in vlot tempo naar trainingscomplex Ciudad Deportiva Guillermo Amor. Ook vandaag weer volop zon en met bijna 20 graden is het hier zeer aangenaam. De training begon met een intervalloop onder leiding van Sjaak, waarbij de mannen flink afgeknepen werden. Na een moeizame start waren de spelers gelukkig snel warm waarna het tempo opgevoerd werd. Ondertussen waren de geblesseerde/herstellende spelers voor zichzelf aan het trainen met verschillende krachtoefeningen, zoals climbing lunches op de trappen in het naastgelegen stadion en diverse buikspieroefeningen. Joey keek met jaloerse blik naar deze spelers; hij had graag mee gedaan met dit, voor hem, favoriete onderdeel. Na de loopvorm volgde een pass- en trapoefening en vervolgens een patroonvorm met hoge voorzet waarbij de bal vanuit de lucht direct afgewerkt moest worden. Op enkele afzwaaiers na, vlogen de ballen achter elkaar op schitterende wijze de goal in achter keepers Lance, Boy en Dahley.

Ook vandaag werd de training afgesloten met een rondje latje-trap. Het was ook vandaag weer de vraag of de kamer van Boy & Nigel de twijfelachtige eer hoog zou houden om wederom te verliezen met latje-trap. Wat zoals bekend resulteert in de verantwoordelijkheid van de spullen van en naar het trainingsveld. Onze Nigel probeerde onder het latje-trap uit te komen door te schuilen met een blessure, iets waar trainer Piet een stokje voor stak. Nigel moest gewoon meedoen, al moest hij met links schieten, en zo geschiedde. Boy en Nigel hadden vandaag een andere tactiek. Boy zou eerst schieten, waarna Nigel het mocht afmaken. Alsof het aan de volgorde van schieten zou liggen…. De mannen schoten vandaag met scherp, waar Luke en Marcel het goede voorbeeld gaven door beheerst de bal in één keer vol op de lat te schieten. De één na de ander schoot de bal op de lat, waarna Rico, Angelo en natuurlijk Nigel als laatste overbleven. De schoten van Nigel kwamen zelden dicht bij de lat; hij en roomie Boy zijn hard op weg om de hele week te verliezen en als eerste in de clubhistorie de hele week de verantwoordelijkheid te hebben over de spullen van en naar het trainingsveld. In een zinderend slot schoot Nigel de bal hard laag in de hoek, schoot Angelo vervolgens vol op de lat, waarna Rico dit kunstje herhaalde in de gelijkmakende beurt. Nigel waande zichzelf ook weer veilig, maar vanzelfsprekend mocht hij niet op herhaling. Hij had het dus weer voor elkaar of eigenlijk niet; wederom werd de lat door kamer 201 niet geraakt. Knap gedaan mannen. Na enkele pogingen schoot Rico de bal wederom op de lat en was het dus de kamer van Rick en Angelo die verantwoordelijk werd voor de spullen, samen met roomies Boy & Nigel. Vader Dick had dusdanig medeleven met zijn zoon dat hij besloot om Nigel te helpen met het dragen van de spullen. Verschillende leden van de groep betitelden dit als wanbeleid...

Na de training werd er her en der een kaartje gelegd, waarbij Piet en Sjaak hard op zoek waren naar oefenpartners om te klaverjassen. Na het vertrek van Erik was de vaste klaverjastafel Piet & Sjaak vs Erik & Janco immers uit elkaar gevallen. Erik & Janco zijn verbolgen over het feit dat Piet & Sjaak het klaverjassen op het trainingskamp in Benidorm niet serieus hebben genomen. Het hele jaar zijn Erik & Janco op de vaste klaverjasavond van de club geweest om goed voorbereid te zijn op trainingskamp. Piet & Sjaak daarentegen leken het allemaal niet zo serieus te nemen en deden maar wat, waardoor Erik & Janco de verschillende potjes met twee vingers in de neus gewonnen hebben. Erik is weggegaan met de mededeling: Of jullie gaan oefenen en het klaverjassen serieus nemen of we stoppen ermee. We willen volgend jaar echt meer tegenstand…. De geschrokken Piet & Sjaak zijn vervolgens halsoverkop op zoek gegaan naar spelers die nog niet zoveel klaverjaservaring hebben, zodat ze wat meer ervaring konden opdoen en hun geschonden blazoen wat konden oppoetsen. En zo geschiedde deze middag en avond. Erik & Janco hopen dat Piet & Sjaak het oefenen erin houden, zodat er volgend jaar weer serieus geklaverjast kan worden.

Na weer een zware trainingsmiddag zochten de mannen op tijd hun bed op. Morgen wacht immers de vijfde training van deze week en tevens de laatste training van het trainingskamp.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Van der Meer verzekeringen