Dag 4: De beer is geveld
zondag 6 januari 2019

Na een mooie stapavond, waarbij de gehele spelersgroep plus enkele begeleiders te vinden waren in ‘De Rots’, kon er worden aangeschoven voor het ontbijt om 09.30 uur. Iedereen zat fris en fruitig in het zwarte shirt van Randstad Bromelia’s te wachten tot iedere stoel bezet was. Aan de tafels ontstond al snel zacht geroezemoes. De geruchten deden de ronde dat ‘De Beer’ geveld was. Hoe was dat toch mogelijk… De eerste drie dagen hebben zodoende voor een enkeling zijn tol geëist. Het is te hopen dat de quizmaster van vanavond weer ‘up and running’ is, zodat de traditionele voetbalquiz niet in het water valt.

Nadat iedereen zich had aangesterkt bij het buffet, werd het verslag van de vorige dag voorgedragen door eerstejaars Brent. Hierna hadden de mannen tot aan de lunch een vrije ochtend. Hier en daar werden de beentjes gestrekt middels een rondje door de stad, anderen legden een kaartje in de zon bij het zwembad.

Om 13:00 uur was het tijd voor de lunch, waarbij iedereen zich zowel fysiek als mentaal kon voorbereiden op het jaarlijkse voetvolleytoernooi. Direct na de lunch verzamelde de groep zich op de stoep voor het hotel, waarna de wandeling, wederom onder leiding van Henk, werd ingezet naar het strand. Door enkele wegwerkzaamheden in het centrum van Benidorm waren een aantal straten onbegaanbaar, waardoor de vaste route was weggevaagd. Frank, die de stad als zijn broekzak denkt te kennen, nam het vanaf hier over van Henk. Ook deze tocht werd keer op keer verlengd met een nieuwe straat die ons, zogenaamd moest brengen naar onze bestemming. Er schijnt inmiddels een inzamelingsactie op poten te worden gezet om iets als een hand-navigatiesysteem voor wandelaars aan te schaffen…

Nadat de groep eindelijk was aangekomen bij de voetvolleyvelden op het strand, konden de teams worden gevormd. Janco was druk bezig om de ietwat kromme lijnen te trekken en was bovendien zijn meetlat vergeten waarmee hij had kunnen zorgen voor twee gelijke speelhelften. Nadat hij zijn werk had gedaan, vroeg hij aan Eric Roeten waar de doppen waren die op de hoeken van het speelveld gezet zouden worden. Hij moest Janco dit antwoord helaas schuldig blijven. Benieuwd hoe coulant de groep met deze blunder om zal gaan…

Er waren dit jaar vijf teams die werden ingedeeld in één grote poule, waarbij ieder team elkaar eenmaal trof. De teamnamen waren: Peaky Roeten (vernoemd naar de Engelse serie en het aangeschafte hoofddeksel door Eric Roeten), Eerstejaars, FC Slechte Invloed, Team PartyWortel en Dick’s Jonge Beren. Er werd op twee naast elkaar gelegen velden tegelijkertijd een wedstrijd afgewerkt, onder leiding van scheidsrechters Rutger en Ricardo. Helaas moesten we het dit jaar stellen zonder hoofdscheidsrechter Jaco, al deed Ricardo een goede poging om hem te evenaren. Allemachtig wat kunnen die scheidsrechters een wedstrijd naar hun hand zetten. Van te voren riep Bryan dat hij nog nooit een voetvolleytoernooi had verloren, waardoor hij zichzelf benoemde tot torenhoge favoriet om dit prestigieuze toernooi te winnen. Nigel was één van de beren van Dick, waarbij hij zichzelf direct als zwakste beer opstelde met allerlei excuses over een zere teen. Tijdens de wedstrijden deed hij er werkelijk alles aan om op te vallen. Van een service met zijn chocoladebeen tot en met het imiteren van een levend standbeeld, dat als enige beweging af en toe zijn handen in de lucht gooide, om zijn ongenoegen over het wanbeleid van de scheidsrechters en zijn medespelers te uiten. Vooral vader Dick moest het vaak ontgelden.

Al snel was duidelijk dat het team van Peaky Roeten de beste papieren had om het toernooi te winnen. Glansrijk werden alle poulewedstrijden gewonnen met Youri Riepe als spielmacher in een hoofdrol. Zoals zo vaak komt hoogmoed voor de val. Het team van Bryan, Team PartyWortel, zag zichzelf vooraf al in de finale spelen, maar kon geen moment de verwachtingen waarmaken. De eerstejaars daarentegen presenteerden zichzelf op een positieve manier door op het laatste moment toch nog de finale te behalen. In dit laatste team had Nigel zichzelf laten vervangen door supporter Lorenzo, wat het team duidelijk goed deed. Na deze wissel begon het team direct te draaien wat resulteerde in een overwinning tegen FC Slechte Invloed, het team wat zichzelf al in de finale waande voordat deze laatste poulewedstrijd begon.

De finale werd gespeeld tussen de teams De Eerstejaars en Peaky Roeten. Zoals de ouderen altijd zeggen, zijn de eerste pannenkoeken voor de kinderen. Het ervaren team Peaky Roeten liet de jonkies eerst uitrazen toen zij nog de zon in de rug hadden. Met een 11-8 tussenstand werd er van kant gewisseld, waarbij direct duidelijk was dat de ouderen met hun ervaring waren begonnen aan de goede kant. Nu zij met zon in de rug speelden, kwam het team in zijn kracht te staan en haalde direct 10 punten achter elkaar. De overwinning kon hen niet meer ontgaan en solide werd de overwinning binnengehaald, waarmee Team Peaky Roeten (Youri, Robbin, Rick, Angelo en Marcel) ongeslagen voetvolleykampioen werd.

Na ruim drie uur op het strand kregen de mannen even vrijaf en konden zij zich opfrissen voor vanavond. Na het diner stond namelijk de jaarlijkse voetbalquiz op het programma, onder leiding van quizmaster Sjaak. ‘De Beer’ leek geveld, maar is op tijd opgestaan om zijn goed voorbereide quiz zelf te kunnen leiden. Ook de supporters waren afgereisd naar Sherry’s Bar om samen met de groep deel te nemen aan de quiz. Ook dit jaar had Sjaak de moeilijkheidsgraad van de quiz verder omhooggestuwd, zodat we vooral niet te veel vragen konden weten. Het antwoord op de vraag: welke club heeft de bijbaan “The Blue Noses”, moest eenieder schuldig blijven. De quiz is uiteindelijk gewonnen door het team van De Sherry's Vriendinnen, met teamleden Moek, Tim, Nando, Erik en Bryan.

Na de quiz mochten de mannen het bruisende nachtleven van Benidorm in waar zij het niet te laat hebben gemaakt. Morgen wacht immers weer een pittige veldtraining.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Solware