Vrijwilliger van de Maand: Alexander Wagener
maandag 31 december 2018

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd Miranda van Marrewijk met de uitverkiezing in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet voor de club. Dit betekent dat we dit keer bij de allerlaatste Vrijwilliger van de Maand aan zijn gekomen. De eer om het rijtje af te sluiten gaat naar Alexander Wagener.

Alexander (55) is heel zijn leven al terug te vinden op en rondom de voetbalvelden. Hij staat bij S.V. Honselersdijk onder meer bekend als voormalig bestuurslid PR & Communicatie en (assistent-)scheidsrechter. Daarnaast is Alexander zeer actief in de regio Haaglanden als sportjournalist en als sportfotograaf. In onderstaand interview legt Alexander uit waarom hij het zo leuk en belangrijk vindt om als vrijwilliger actief te zijn bij S.V. Honselersdijk.

Welke werkzaamheden verricht je momenteel en heb je in het verleden verricht als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk?
"Ik ben ooit, zo rond 2005, voor het eerst op de club terecht gekomen doordat mijn oudste zoon begon met voetballen. Doordat ik een heel betrokken vader ben, belandde ik al snel bij wat vrijwilligerstaken die ik op kon pakken. Persoonlijk ben ik van mening dat het belangrijk is om wat terug te doen voor de vereniging waar je kinderen sporten, dus besloot ik al vrij snel om bij S.V. Honselersdijk jeugdwedstrijden te gaan fluiten.
Vervolgens ben ik een jaar lang Bestuurslid PR & Communicatie geweest, wat uiteindelijk niet echt mijn ding bleek te zijn omdat ik geen echte 'vergadertijger' was. Ik ben meer van het actief bezig zijn op en rondom de velden, waardoor ik al snel terecht kwam in de scheidsrechterspoule van de club. Wanneer het te combineren is met mijn werk in het Westerhonk, fluit ik zoveel mogelijk wedstrijden in het weekend. Tegenwoordig zijn dit niet alleen meer jeugdwedstrijden, maar ook wedstrijden bij de seniorenelftallen. Daarnaast ben ik vanaf dit seizoen ook vaste assistent-scheidsrechter bij het tweede elftal van S.V. Honselersdijk, iets wat ik echt heel leuk vind om te doen."

Wat geeft je voldoening bij het uitvoeren van het vrijwilligerswerk?
"Het actief bezig zijn is iets wat ik gewoonweg heel leuk en belangrijk vind. Het geeft een goed gevoel om nuttig te kunnen zijn voor de club, vooral op het gebied waarvan ik zelf ook weet dat ik het goed kan. Ik vind het ook heel belangrijk dat er bij het tweede elftal goede faciliteiten zijn voor de jongens om zich te kunnen ontwikkelen, vandaar dat ik het leuk vind om als assistent-scheidsrechter mijn steentje bij te kunnen dragen. Daarnaast geeft de goede sfeer binnen de gehele club me ook veel voldoening."

Heb je zelf ook nog gevoetbald?
"Op mijn 11e ben ik begonnen met voetballen bij SEV. Doordat ik redelijk laat begon, ben ik nooit echt een talentvolle voetballer geworden. Uiteindelijk heb ik nog vele jaren doorgebracht in vriendenelftallen bij SEV. Daarnaast heb ik nog in de zaal gevoetbald bij SEV en Gymnova. Op jonge leeftijd ben ik ook al begonnen als assistent-scheidsrechter van het eerste elftal van SEV, dus toen ben ik op een gegeven moment gestopt met voetballen.
Naast het voetballen loop ik ook nog hard bij Olympus'70 en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden."

Wat zijn je absolute hoogtepunten bij S.V. Honselersdijk?
"Eigenlijk heb ik meerdere soorten hoogtepunten in mijn tijd bij S.V. Honselersdijk meegemaakt. Persoonlijk vond ik de nacompetitie met het tweede elftal vorig seizoen heel mooi om mee te maken. Het was jammer dat we de finale niet hebben gehaald, maar dat we zover kwamen geeft aan dat de club beschikt over een ongelooflijk sterke en brede selectie. Het is ook niet voor niets dat S.V. Honselersdijk in enkele jaren is uitgegroeid tot de 3e club van het Westland!
Daarnaast vind ik het ook leuk om te zien dat mijn 2 zonen het hier zo ontzettend naar hun zin hebben. Heel trots was ik toen mijn zoon Ben bij de F-pupillen Westlands Kampioen werd, nadat hij voor het eerst in de F1 terecht was gekomen. Bij mijn andere zoon Mark vind ik het leuk om te zien dat ook op een lager niveau in de JO15-3 de jongens zoveel plezier beleven aan het spelletje. Dit doen zij samen met trainer/coach Benito, waardoor het voor de jongens elke week een genot is om op het veld te staan met elkaar."

Wil je nog iets anders kwijt aan de leden van S.V. Honselersdijk?
"Persoonlijk hoop ik nog vele jaren door te kunnen gaan als vrijwilliger, indien dit te combineren is met mijn werk bij het Westerhonk in Monster. Mensen kunnen mij in ieder geval altijd benaderen om wedstrijden te fluiten of op een andere manier te helpen bij de club. Ik hoop dat er de komende tijd wat jonge scheidsrechters opstaan die het leuk vinden om ons te komen versterken. Het is namelijk gewoon heel leuk om te doen en er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen!"

Hierbij willen we Alexander Wagener bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en we wensen Alexander nog heel veel succes en plezier toe toe als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk! Als cadeau heeft Alexander een Activity Tracker horloge ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden. Voor de geïnteresseerde lezers: Alexander stond kort geleden met een interview in het AD Westland. Dit leuke interview met Alexander is in de bijgevoegde afbeelding terug te lezen.

Het einde van 2018, het jaar zit erop. We zijn hiermee ook aan het einde van de Vrijwilliger van de Maand gekomen. We vonden het als club zijnde goed om onze vrijwilligers in 2018 extra in het zonnetje te zetten. Zonder onze vrijwilligers was het onmogelijk om zo'n geweldige vereniging te hebben. In 2019 willen we opnieuw vrijwilligers in het zonnetje zetten, maar dan op een andere manier. Hierover volgt later meer...

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek