S.V. Honselersdijk begint de nacompetitie voortreffelijk
zondag 3 juni 2018

Op sportpark Waalplantsoen in Krimpen a/d IJsel zette S.V. Honselersdijk een prima prestatie neer. Tegen DCV , de nummer 12 van de eerste klasse B, werd met 2-1 gewonnen. Zaterdag speelt S.V. Honselersdijk thuis de halve finale van de nacompetitie tegen competitiegenoot Valken’68.

Naar dit duel kwamen vele Dijkse supporters, die de apotheose van het slotstuk van de competitie niet wilden missen. De steun konden onze jongens best gebruiken en ze lieten zich ook flink horen. Het duel was niet hoogstaand, maar stond wel bol van de spanning. DCV begon goed aan de wedstrijd en met name Alex van Veen was een plaag voor de dijkse verdediging. De verdediging moest achteruit en beperkte zich alleen tot het verdedigen. In de 16e minuut was het Alex van Veen die van afstand het probeerde, maar de bal plofte, tot grote opluchting van het honselse publiek, op de lat. Maar de druk werd groter en in de 18e minuut was het weer Alex van Veen die een voorzet gaf op Patrick Groen. Groen torende boven de verdediging uit en kopte de bal langs doelman Boy Zuiderwijk.

Één minuut later had S.V. Honselersdijk gelijk al een antwoord klaar. Youri Riepe speelde zich met gemak vrij net voor het strafschopgebied en met een daverend schot, schoot hij de bal op de onderkant van de lat, maar de bal stuitte het veld weer in. De rollen waren nu omgedraaid. Het was nu S.V. Honselersdijk die aan zet was en DCV die zich terug moest trekken. Het verdedigende werk kwam hen duur te staan. De goed leidende scheidsrechter Vreeswijk hield het kort en aangezien DCV een aantal overtredingen nodig had om onze spitsen af te stoppen, kregen de dijkenaars een aantal vrije trappen te nemen in korte tijd. In de 29e minuut mocht Joey Valstar een vrije trap nemen na een overtreding op Pawel Rubin. De vrije trap belandde maar net in het zijnet. In de 32e minuut was het Leon de Brabander die alleen doorging, maar onderuit werd geschopt wat een vrije trap opleverde en de eerste gele kaart voor DCV’er Mark de Borst. De vrije trap van Tom van Veen werd schitterend ingekopt door Michel van Giesen (foto). Hierna gebeurde er weinig tot de rust.

In de rust werd er door trainer Piet Boon op aangedrongen flink druk te zetten en de tegenstander geen kans te geven om de bal aan te nemen. Dit pakte goed uit en DCV kreeg het zwaar. In de 62e minuut was het Tom van Veen die de verdediging te snel af was, maar keeper Bobby Janssen lag in de weg. Keeper Janssen had de bal niet klemvast, maar kon alsnog voor Tom de bal wegwerken. In de 64e minuut een corner van Joey Valstar die over iedereen heen ging richting Tom van Veen. Tom schoot de bal hard en laag richting het doel. De bal caramboleerde via een aantal verdedigers terug naar Joey Valstar en met een prachtige uithaal onbereikbaar voor keeper Bobby Janssen scoorde, 1-2 (foto). De trainer van DCV wisselde gelijk 2 spelers om meer aanvalskracht te creëren. Het leverde een scrimmage voor het doel van keeper Boy Zuiderwijk op waar de bal via een aantal dijkse verdedigers geblokt werd. Maar meer werd er niet meer gecreëerd. De kansen aan de Dijkse kant waren veel gevaarlijker, vooral nadat DCV’er Patrick Groen met een gebroken sleutelbeen het veld moest verlaten. Aangezien er al 3 wissels geweest waren, moest DCV met 10 man verder de laatste 10 minuten. Een alles of niets offensief leverde niets op voor DCV zodat de S.V. Honselersdijk met 2-1 won en zich kan opmaken voor de halve finale tegen Valken’68.

Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin (geel), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar, Youri Riepe, Leon de Brabander, Angelo Zwirs (-85 Ricardo van der Zijden) , Nando Kok, Tom van Veen

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst