Verslag internationaal voetbaltoernooi JO13 en JO15 in Hamont
zaterdag 19 mei 2018

Het is inmiddels een goede traditie dat de C en D junioren aan het eind van het voetbalseizoen hun jaarlijkse kamp hebben in combinatie met een internationaal voetbaltoernooi.

Dit jaar hebben we ons ingeschreven voor het Euro-sportring toernooi in Hamont (België) welke plaatsvond van vrijdag 11 t/m zaterdag 12 mei. Als je dan een dagje vooraf vertrekt en zondag naar huis gaat, heb je natuurlijk gewoon een volwaardig voetbalkamp voor 4 teams.

Om de kosten deelname voor alle spelers en begeleiding zo laag mogelijk te houden, zijn er dit jaar diverse acties geweest. Zo zijn er rond Sinterklaas speculaaspoppen verkocht en zijn er twee kleding inzamelingsacties geweest. Via deze weg nogmaals dank aan iedereen die de speculaaspoppen heeft afgenomen (. Ook dank aan Frank van Adrichem voor de coördinatie van deze actie. Verder een dankwoord naar iedereen die heeft bijgedragen aan de enorme hoeveelheid kleding die we hebben ingezameld (Martin van Schie, bedankt voor de opslagruimte bij van Schie Potlelies – voor het allermooiste assortiment potlelies!!!).

Ook gaat onze dank uit naar bijdragen van sponsoren via de Club van Honsel en Senioren 4 (toppers!!) en grootafnemers van de speculaaspoppen zoals Harvest House, Hawe Systems Europe, FachJan, VIS groep en Gebr. Bruinen. Dit alles heeft het niet alleen mogelijk gemaakt dat de kinderen een onvergetelijk kamp hebben gehad, maar ook dat er ruimte was voor wat leuke extra’s.

Zo begon het kamp donderdagochtend 09:30 uur op het parkeerterrein van “Van Dijk Flowers” die haar parkeerterrein beschikbaar had gesteld om te kunnen verzamelen voor de bus (dank hiervoor). Toen onze vaste chauffeur Cor weer zijn gebruikelijke woordenboek had voorgelegd aan de kinderen, werd koers gevat richting de Kempervennen. Nadat iedereen alvast wat energie kwijt kon in het water werd de reis vervolgd naar jeugdverblijf de Woutershof in Kinrooi. ’s-Avonds was het tijd voor pizza’s! Aan het tempo te zien waarop de stapel werd weggewerkt smaakten deze meer dan goed. Vervolgens mocht iedereen zichzelf vermaken, wat resulteerde in voetballen op het veld, rond het kampvuur of chillen op de kamers.

De volgende ochtend mochten de kinderen en begeleiding van de D al vroeg uit de veren omdat de eerste wedstrijden om 09:00 uur gepland stonden. De wekkers gingen af om half 7, ontbijt om 7 uur en half 8 de bus in. Dat er weinig was geslapen, was niet terug te zien in het veld. Zowel de D1 als de D2 wisten 1e te worden in hun poule, waardoor ze beiden het toernooi mochten vervolgen in de Euro-Cup, waar de beste 8 U13-teams (D) van het toernooi uit mochten maken wie de aller-aller beste was in het veld van 24 teams.

De C konden uitslapen, deze speelden hun eerste wedstrijd pas om half 3. Wel fantastisch dat ze de laatste poule wedstrijden van de onder-13 hebben gesupporterd. Zowel de C1 als de C2 begonnen het toernooi met een mooie overwinning maar hadden in de 2 volgende wedstrijden wat pech en/of betere tegenstanders. Hierdoor eindigden de C1 en C2 beiden niet bij de besten in hun poule en kwamen ook (!!!) bij elkaar in de poule voor de zaterdagwedstrijden.
We arriveerden rond half 9 weer terug in onze accommodatie, waar het avondprogramma werd verzorgd door Nick en Brent welke een PubQuiz presenteerden. Het winnende team “de Anusratten” ging er met de hoofdprijs vandoor. Deze pientere mannen wisten zelfs de begeleiders van de C (o.a. Henri Valstar en Ronald vd Ende) te winnen. Na afloop was het opvallend snel stil in de slaapkamers. Het zou zo maar kunnen dat dit te maken had met de motivatie speech van Richard Zwinkels.

Zaterdag stond voor de D wederom stond de eerste wedstrijd gepland om 09:00 uur. Een zeer beladen wedstrijd, namelijk de D1 tegen de D2. De kwartfinale van de Euro-Cup, de broedermoord, Maikel tegen Lars Middelburg, Maikel tegen zijn collega trainers Brent Gardien en Nick Duijvestijn. De wedstrijd die regelmatig aan het einde van de training wordt gespeeld, maar nu voor het echt in de finale ronde van het toernooi. De D1 wist deze wedstrijd met 2-0 winnend af te sluiten, maar alle lof voor de inzet van de D2 spelers en tactische zetten van Nick, Lars en Brent. Leider Rene had het zichtbaar naar zijn zin. De volgende wedstrijd van de D1 was de halve finale tegen Lemelerveld, welke met 3-2 winnend werd afgesloten, finale dus. Ook de D2 wist hun wedstrijd te winnen en mocht dus de mini finale voor plaats 5/6 spelen.
In de finale stond de D1 het Groningse Zuidhorn te wachten. Deze jongens spelen om het kampioenschap van de 3e divisie, dus zeker geen makkie. Met een bijna volledig oranje gekleurde tribune begon de wedstrijd goed voor Honselersdijk en pakte direct het initiatief. Dit resulteerde al heel snel in de 1-0. Vervolgens verloor het de grip en werd het 1-1. Daarna werd het initiatief weer opgepakt en waren er wat kansen om op voorsprong te komen. De 2e helft was bloedspannend maar er werd niet meer gescoord. Wat volgde was een penalty serie – die uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen werd, maar menig speler, begeleider en supporter een zenuwinzinking bezorgde.
De ontlading was fantastisch, 1e geworden in een toernooi met 24 ploegen, waaronder een aantal divisie ploegen. Een topprestatie. Ook de D2 heeft, in navolging van het gehele seizoen, een topprestatie geleverd, met uiteindelijk een 6e plek in de Euro-cup.

Na de prijsuitreiking stond voor de D een waterballonnengevecht met de begeleiders op het programma. Lekker de vermoeidheid en spanning verdrijven door een ingelaste top activiteit (thnx Rene Hofland, CEO van Bar en Boos, beter bekend als de coolste springkussenleverancier van het Westland en omstreken).

De mannen van de C speelden in een poule van 4 nog 3 wedstrijden, waaronder ook hier een klassieker C1 tegen C2. De broedermoord, Dennis van Schie tegen Roy van Schie en assistent Sven. Deze wedstrijd werd ruim beslist in het voordeel van de C1, waardoor ook deze met een beker (City-cup) naar huis mochten.

Na een laatste gezamenlijk avondmaal waren we rond half negen weer terug op de accommodatie waar we opnieuw konden genieten van een kampvuur onder leiding van pyro master Martien van Hoek. Deze laatste mag overigens niet ongenoemd blijven binnen dit verslag, wat een werk heeft deze man verzet om het iedereen naar zijn zin te maken, maar ook om alles netjes te houden. Als iemand nog wat werkzaamheden heeft op het gebied van polyester kan ik Martien van harte aanbevelen. Zelden iemand meegemaakt die zo bevlogen is in alles wat hij doet.

Verder mag Maikel Middelburg niet ongenoemd blijven. Deze 22-jarige hoofdtrainer van de D heeft ook dit jaar de organisatie van het kamp weer fantastisch ingevuld. Petje af.

Rest ons om iedereen te bedanken die dit kamp mogelijk heeft gemaakt en/of support heeft gegeven op wedstrijddagen. De kinderen hebben weer herinneringen voor het leven gemaakt, de begeleiding heeft genoten, gelachen en was vervuld van trots op de sportieve prestaties.

Voor meer foto’s: klik hier! (met dank aan John van Winden)

Marcel van der Ende.

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek