S.V. Honselersdijk ook in de 7e wedstrijd op rij nog ongeslagen
zondag 22 april 2018

Het team van Piet Boon lijkt de laatste weken niet meer te stoppen. In Leiden tegen RCL boekte het een terechte 1-2 overwinning. Dit was een te magere afspiegeling van de verhoudingen op sportpark De Bloemerd. Het had vaker moeten scoren dan de 2 doelpunten die op het scorebord stonden. De ploeg heeft nu 2 weken rust en kan zich daarna opmaken voor een gevecht om de 3e periode titel, waarin het bovenin staat samen met het Leidse UVS.

De thuisploeg was er alles aan gelegen om tegen S.V. Honselersdijk voor volle bak te gaan om zich definitief veilig te stellen. En in de eerste minuut was het wel even schrikken voor de Dijks aanhang. In vrije positie kon aanvaller Tommy Sinteur uithalen, maar de paal gaf redding. Uit de tegen aanval kon RCL opgelucht adem halen nadat een te zachte terugspeelbal op keeper Bontje niet fataal werd. Nando Kok zat hier goed tussen, maar week iets te ver uit zodat de Leidse verdediging zich op tijd kon herstellen. In de 4e minuut een mooie aanval waar Tom van Veen vlak voor het doel verscheen, maar niet kon uithalen. Zijn hakje op een medespeler zat een tegenstander tussen maar werd te zacht weggewerkt door de verdediging van RCL en de attente Leon de Brabander zat er goed tussen. Dwars door de verdediging baande hij zich richting doel en haalde verwoestend uit. Via de onderkant lat scoorde Leon de 0-1. Beide teams zakten hierna naar een matig niveau. RCL probeerde het met lange ballen en bij S.V. Honselersdijk strandde menige combinaties. Een ingelaste drinkpauze leek de thuisploeg weer op het juiste spoor te brengen. Een lange bal stuitte over de Dijkse verdediging en de doorgelopen Remy Libbenga had de bal voor het inprikken, maar schoot gelukkig naast.

De tweede helft probeerde RCL druk op het doel van S.V. Honselersdijk te zetten, maar zette het de poorten open voor de dijkse aanvallers en had de stand zomaar verder op kunnen lopen. In de 56e minuut was het Tom van Veen die een 100% kans gaf op Angelo Zwirs, maar hij mistte voor open doel. Ook in de 2e helft lastte scheidsrechter Fitters een drinkpauze in. Het warme lentezonnetje eiste toch wel veel van de spelers. Hierna bleven de kansen komen voor S.V. Honselersdijk en de 2e treffer zou mooi zijn omdat RCL bij deze stand nog hoop heeft. Het duurde dan tot de 76e minuut toen de handjes weer omhoog konden. Een duw in de rug van Nando Kok betekende een vrije trap voor S.V. Honselersdijk. Deze werd door de verdediging van RCL net tot corner verwerkt. Uit de corner van Joey Valstar wist de meegekomen Michel van Giesen koppend de 0-2 te scoren. RCL met de moed des wanhoop wist nog wel de aansluitende treffer te scoren via een kopbal van Thom Wijnalda. Doelman Boy Zuiderwijk volstond hierna nog enkele reddingen, maar tot een doelpunt kwam het verder niet.