Overwinning koud kunstje voor S.V. Honselersdijk
zondag 18 maart 2018

Door een mooie 4-0 overwinning op CVC Reeuwijk nestelt de S.V. Honselersdijk zich wat vaster in de middenmoot. Maar het was vanmiddag geen pretje voor de meegereisde supporters om langs de kant te staan. Hoewel de ijzige wind dwars over het veld waaide, liet de ploeg van Piet Boon de gevoelstemperatuur van het voetbal oplopen tot aangename warmte. Het gaf de thuisploeg geen schijn van kans om de stunt van de week ervoor te herhalen toen koploper Die Haghe verslagen werd met 1-0.

Het werd een wedstrijd van eenrichtingsverkeer. Sporadisch liet Reeuwijk zich van voren zien en keeper Boy Zuiderwijk had deze middag een makkie. In de 10e minuut was S.V. Honselersdijk dicht bij zijn eerste treffer. Angelo Zwirs draaide vanaf de linkerkant mooi naar binnen en gaf een snijdende pass door het midden op Yoeri Riepe. Youri haalde van dichtbij hard uit, maar zijn schot ging rakelings naast. Nadat een aantal kansen verloren gingen moest het ijs gebroken worden, door een toegekende strafschop van scheidsrechter de Witte in de 33e minuut. Een voorzet van Nando Kok werd met de hand beroerd en scheidsrechter de Witte kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Penaltyspecialist Tom van Veen bleef ijzig kalm en scoorde de 1-0. Een viertal minuten later een prachtige aanval over een aantal schijven die uiteindelijk Joey Valstar alleen voor de Reeuwijkse keeper zette en hij zorgde voor de 2-0 voorsprong. Zo had voor de rust de stand nog verder uit kunnen lopen, maar de opgelegde kansen werden niet benut.

Na de rust een identiek beeld. Een jagend S.V. Honselersdijk wilde de voorsprong zo snel mogelijk vergroten. Reeuwijk kon het niet aan lopen en leek bevangen door de kou. S.V. Honselersdijk kon zich naar harte lust uitleven. De aanvallen werden geen stro breed in de weg gelegd en soms meegeholpen door de onzekere verdediging van de Reeuwijkers. Maar het duurde echter tot de 70e minuut voordat de Honselse supporters weer opgewarmd werden door een paar fraaie doelpunten. Na een weggeven corner was het een omhaal van Angelo Zwirs die de 3-0 op het scorebord bracht. Met nog 10 minuten te gaan was het Tom van Veen die op links goed door kwam. Zijn voorzet ging rakelings langs Nando Kok, maar de in glijdende Angelo Zwirs wist wel zijn voet tegen de bal aan te zetten, 0-4. Hierna werd er door trainer Piet Boon druk gewisseld en liet scheidsrechter de Witte geen extra tijd bijtellen zodat de warme douche snel opgezocht kon worden.

A.s zaterdag thuis tegen DoCos. Met dezelfde inzet kunnen de punten op de Strijphorst blijven.

Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Ricardo van der Zijden (-75 Rutger Opperman), Marcel Bruggeling (A), Branco Kok, Joey Valstar , Youri Riepe, Leon de Brabander (-82 Nigel Hendriks), Angelo Zwirs (-82 Nicky Peters), Nando Kok, Tom van Veen

Door: Jan de Brabander