Spaans avontuur werpt vruchten af voor eerste elftal
maandag 15 januari 2018

Na een weekje trainingskamp in het zonnige Spaanse Benidorm, kon de formatie van Piet Boon het opnemen tegen Westlandia. Westlandia had zijn trainingskamp ook opgeslagen in Spanje en wel in Barcelona. Beide ploegen lijken dus helemaal fit en klaar voor de 2e helft van het seizoen. Trainer Piet Boon liet aan het einde van de trainingsweek weten,
terug te kijken op een fantastische week. Er is keihard getraind, bovendien was dit heel goed voor de teambuilding.

Tegenstander Westlandia was voor S.V. Honselersdijk een ideale tegenstander om te kijken hoe de ploeg er na de feestdagen voor staat. De dijkenaars staan op een keurige 5e plek in de competitie, maar heeft een aantal ploegen in de nek hijgen.

De wedstrijd ging gelijk op met aan beide kanten wat kleine kansen. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft drong Westlandia meer aan en probeerde S.V. Honselersdijk vast te zetten. Dit pakte verkeerd uit voor de Westlandianen. Ex-Westlandiaan Youri Riepe wist in de 30e minuut de bal te onderscheppen en stuurde Tom van Veen de diepte in. Randje strafschopgebied werd Tom de doorgang belet en scheidsrechter van Lith bestrafte dit met een vrije trap. Joey Valstar belastte zich met de vrije trap en zag een gaatje in de muur en knalde de 1-0 binnen. Hierna was S.V. Honselersdijk de betere ploeg met o.a. een schot op de lat van Angelo Zwirs. In de 43e minuut was het Pawel die Tom van Veen aanspeelde en alleen op de keeper van Westlandia af kon gaan. Tom omspeelde de keeper en scoorde de 2-0

De 2e helft liet een heerlijk spelend S.V. Honselersdijk zien. Begin van de 2e helft werd het al gauw 3-0. Angelo Zwirs werd op links goed aangespeeld. Met een mooie kapbeweging zette hij zijn tegenstander opzij en schoot buiten het zestienmetergebied hard raak. Westlandia probeerde nog wat aan de achterstand te doen, maar verdedigend liet S.V. Honselersdijk zien dat het goed dicht zat en niks meer weg gaf. Zelf creƫerden de Dijkenaars een aantal kansen maar deze werden niet meer verzilverd zodat de wedstrijd werd afgesloten met een klinkende 3-0 overwinning.

Zaterdag 20 januari speelt het tegen de zaterdag formatie van Velo voor de Westland Cup op het sportpark in Naaldwijk.

Ruben Hartman, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A, -75 Leon de Brabander), Ricardo van der Zijden (-80 Bryan de Brabander), Branco Kok, Tim van der Meer (-30 Frank Vellekoop), Youri Riepe, Leon de Brabander (-60 Tim van der Meer), Angelo Zwirs, Joey Valstar, Tom van Veen

Verslag en foto's: Jan de Brabander