Trainingskamp Benidorm - Dag 4 | Spel versnellen
zaterdag 6 januari 2018

Vandaag werd er een halfuurtje eerder getraind dan de dagen hiervoor en de mannen en dames mochten dan ook een halfuurtje eerder aan het ontbijt verschijnen. Om 8.00 uur zat iedereen fris en fruitig aan tafel om een bodempje te leggen voor de derde veldtraining en alweer de vierde training op rij in Benidorm. Tijdens de wandeling naar het trainingscomplex zagen we de lucht weer helemaal opentrekken, zodat er ook vandaag weer onder een helderblauwe lucht en met een heerlijk stralend zonnetje getraind kon worden. Voordat de training echt kon beginnen, werden er wat openstaande rekeningen vereffend, waarbij Youri, Dick en zoon Nigel met z'n drieën klaar stonden voor een rondje kontje blauw. Er hadden volgens Nigel meer mensen op het lijntje moeten staan, alleen wilde hij Tom, Bryan en Erik niet verraden. Bij een aantal jongens zat er nogal wat venijn in de schoten die zij afvuurden en de mannen op de lijn werden daardoor een aantal keer lekker geraakt.

Nadat deze heren hun schuld hadden ingelost, kon de training echt beginnen. Na de warming-up haakte Erik af en deed dan ook niet meer mee met de loop-/ sprint oefening van Sjaak. Ondanks zijn intensieve voorbereiding vooraf, moest hij ook dit jaar toch weer eerder afhaken.... Dick daarentegen heeft de smaak echt te pakken gekregen en werd met de minuut enthousiaster van de oefening(en) van Sjaak. Door zijn uitstekend uitgevoerde warming-up, waarbij Dick alles behalve onderdeed voor de mannen, raakte hij ietwat in euforische stemming en wilde direct aanhaken bij de groep om ook het voetballende gedeelte mee te doen. Frank bracht Dick weer even terug op aarde, waarna hij ook de plek opzocht waar Erik al even zat.

Na een pass-en-trap oefening volgde een afwerkoefening, waarbij de back de snelheid van de oefening zou bepalen. Gelukkig voor Marcel mocht hij tijdens deze oefening gewoon de bal volgen, waardoor hij zowaar iedere keer bij het juiste pionnetje stond. De als eerste op de rechtsback gepositioneerde Brug mocht als eerste laten zien hoe hij het spel als back kon versnellen door een bal in een keer door te spelen naar de spits. De eerste bal die hij perfect ingespeeld kreeg eindigde zo ongeveer bij de cornervlag, waarna hij dit weglachte met de opmerking: 'deze was bewust, hebben we dat ook maar alvast gehad'. Hiervoor dan nog enigszins een geldig excuus, totdat hij de tweede, overigens wederom perfect ingespeelde, bal nog harder richting de cornervlag jaagde. Brug was even sprakeloos en werd vervolgens gevraagd om achteraan aan te sluiten zodat de oefening een goed gevolg kon krijgen en hij nog even kon afkijken hoe de meer begaafde voetballers deze oefening wel goed uitvoerden.

De training werd wederom afgesloten met een partijspel, dit keer tussen jong en oud, waarbij de oudjes een zeer gedreven indruk maakten en de jonkies bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur speelden. Piet en Frank zagen dit goedkeurend aan en kregen op deze manier bevestigd dat de jongelingen nog veel kunnen leren van de oude mannen. Bij het traditionele latjetrap deden dit keer leidersduo Luc en Dick en roomies Erik en Janco niet mee. Dit tot teleurstelling van Nando, die het beste hoopte, maar vanwege het veranderde deelnemersveld het ergste vreesde. Naarmate de tijd vorderde en menig duo al juichend de kant opzocht, omdat beide roomies de lat hadden geraakt, nam de onzekerheid bij Nando toe. Zonder zelf tot een poging te komen zag Nando's roomie Lars met lede ogen aan hoe zij samen met de kamer Stan en De Boeoo overbleven. Hiermee heeft dit viertal de eervolle taak om zorg te dragen voor de ballen, dopjes en andere trainingsattributen.

De middag stond in het teken van het jaarlijks terugkerende beach voetvolley toernooi. Nadat de teams gemaakt waren, werden een tweetal groeps wedstrijden gespeeld onder leiding van de scheidsrechters Luc en Eric. Al snel werd duidelijk welke teams in de finale zouden gaan strijden om de winst en de daarbij horende eeuwige roem. Team Boy speelde tegen The outsiders, waarbij dit laatste team zeer overtuigend dan wel met een beetje hulp van zowel de scheidsrechter als de speciaal voor de finale benoemde lijnrechters met de winst er vandoor gingen. Wat is dat toch ieder jaar met die scheidsrechters tijdens het beach voetvolley.....

Na het diner zijn we met z'n allen het bruisende Benidorm in getrokken, beginnend bij het karaokebarretje waar we al een aantal jaar komen. Daar onze komst dit jaar al aangekondigd was door Erik en Sjaak, had kroegbaas Vincent alles goed voor kunnen bereiden. Nadat verschillende mannen hun zangkunsten hadden vertoond, trokken een aantal van hen nog de stad in om met elkaar wat te drinken en daarna hun bedje op te zoeken. Morgen wordt er immers gewoon weer om 10.00 uur getraind en moet de anaerobe drempel van de heren weer opgezocht....

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Zoomin'