Trainingskamp Benidorm - Dag 3 | De anaerobe drempel
vrijdag 5 januari 2018

De tot nu altijd vroeg aanwezige eerste elftal vlaggenist Eric was ook deze ochtend weer als eerste aanwezig in de eetzaal. Vervolgens druppelde de rest van de selectie binnen om allemaal netjes op tijd aan de ontbijttafel te zitten. Zeer opgewekt verschenen ook El Presidente en Janco aan de ontbijttafel. Het nachtje kaarten schudden heeft zijn vruchten afgeworpen, er werd eindelijk een keer gewonnen van het duo Piet en Sjaak. Van horen zeggen heeft Piet er echt alles aan gedaan om deze nederlaag wat dragelijker te maken. Door deze gebeurtenissen zijn Janco en Erik wel in twijfel geraakt over de resultaten uit het verleden.....

Na het ontbijt werd de wandeling ingezet voor de tweede veldtraining van ons trainingskamp. De weersverwachting van vandaag was veelbelovend met een aangename temperatuur van ruim 20 graden en veel zon. Eenmaal aangekomen op sportcomplex Municipal de Foietes bleek al snel dat de voorspellingen juist waren en zo konden de mannen onder zeer aangename omstandigheden beginnen aan de training. De pittige training van gisteren werd vandaag opgevolgd met een medische les van Sjaak over o.a. de anaerobe drempel (maximale hartslag boven de 80 a 90%), waarbij hij ons beloofde dat we nog wel een paar keer moeten gaan pieken deze week. De groep reageerde opgelucht dat er vandaag veel met de bal getraind zou worden, niet wetende dat sommige van hen vanmiddag met de vreemdelingen-bokaal nog wel flink aan de bak moesten. Toen Dick hoorde dat het loopwerk vandaag mee zou vallen, durfde hij het wel aan om zich bij de groep aan te sluiten. Hij trok dapper zijn hardloopschoenen aan om vervolgens snel weer de kant op te zoeken toen de ballen tevoorschijn kwamen. Later begrepen we wel waarom....

Na de warming-up volgde een positiespel en een voor sommige zeer ingewikkelde afwerkoefening over ontzettend veel schijven, waarbij vooral Marcel erg veel moeite had met de wisselingen van pion naar pion. Een van de elementen van de afwerkoefening was een voorzet door de lucht, waarna er koppend gescoord moest worden. Ondanks dat er tijd genoeg leek te zijn om uiteindelijk een goede voorzet te geven, bleek dit niet voor iedereen mee te vallen... De training werd afgesloten met een partijspel waarbij velen zich van hun beste kant lieten zien. Met snelle combinaties werd aanval na aanval opgezet, onder de goedkeurende ogen van de meegereisde supporters, die ook bij deze training weer langs de kant stonden te kijken. Na de training was het weer tijd voor 'latje-trap', waar Jaco niet meer aan mee mocht doen van roomie Sjaak. Gelegenheidsroomies Thomas en Tim waren vandaag als een van de eerste klaar en wisten de bal vrij snel op de lat te schieten. Na een flink aantal pogingen bleven de kamers Dick & Luc en Erik & Janco over, dit tot groot ongenoegen van Janco, die niet eens aan de beurt is geweest. De schoten van Dick richting de lat bevestigden wat we eigenlijk al vermoeden, dat is lastig zat. Na de training kregen de heren de verantwoordelijkheid over de spullen, die ze morgen ook weer mee mogen sjouwen naar de training.

Na de training werd er om 13.30 geluncht en konden de nieuwelingen van de selecte zich op gaan maken voor de vreemdelingenbokaal 2018. De nieuwelingen van dit seizoen zijn Youri, Ruben, Angelo, Rick en Dick. Deze heren werden aangevuld met twee verzakers bij het opruimen van het kerstrad; Tom en Stan. Dit resulteerde in 7 deelnemers en dus ongelijke aantallen. Gelukkig kregen we ook een vrijwillige aanmelding binnen van Boy, zodat er twee teams van 4 geformeerd konden worden, die tegelijkertijd een estafette parcours moesten afleggen. De heren moesten zichzelf flink inspannen en bereikten allen wederom hun anaerobe drempel, wat weer een extra conditioneel prikkeltje voor de heren betekende. Na een mooie strijd won uiteindelijk het team met Stan, Youri, Ruben en Dick nipt van het team van Tom, Angelo, Rick en Boy en mochten zij de vreemdelingenbokaal 2018 in ontvangst te nemen. Klasse gedaan mannen!

Aan het einde van de middag konden de mannen nog heel even genieten van de Spaanse zon, waarna men zich op kon maken voor het avondeten van de kundige chefkok van ons hotel. Nadat The Beaoux de eerste jaren in vriend Tom van Schie een maat had voor een lekker glaasje rode wijn bij het eten, heeft hij sinds vorig jaar in Stan een waardig opvolger gevonden, nu Tom niet meer in de selectie speelt. Het rode huiswijntje van vanavond kreeg het predikaat; Ribfluwelig, koud en ietwat zurig. Waarschijnlijk is deze wijn alleen te krijgen in de betere delicatessenwinkels van Benidorm..... Na het avondeten stond de quiz op de planning, samen met de meegereisde supporters, onder de bezielende leiding van Sjaak. In 10 teams van ca. 4 a 5 personen werden allerlei vragen gesteld en beantwoord over internationale, nationale en lokale voetbal gerelateerde zaken. Na 22 vragen kwam het team van Dre Penning, Janco, Brug en Leon als winnaar uit de bus. Meegereisde supporter Ed Kooij had wat moeite met de winst van Dre en met name met de zoveelste 2e plek van hemzelf tijdens de voetbalquiz. Na de goed georganiseerde voetbalquiz had Sjaak wederom zijn tante An weer gevraagd om de prijsuitreiking te verzorgen. Nadat de winnaars de beker in ontvangst hadden genomen, konden de mannen nog een drankje nemen in de lokale pub en zocht een ieder op tijd zijn bedje op, zodat men morgen weer fit aan het ontbijt kan verschijnen. We gaan er weer een mooie dag van maken.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Zoomin'