Tweede leven voor SVH-kleding in Kenia, Tanzania en Zimbabwe
woensdag 27 september 2017

Oude S.V. Honselersdijk-kleding die hier niet meer gebruikt wordt, wat kunnen we daar als vereniging zijnde voor moois mee doen? Via de Dutch Flower Foundation hebben we hierop een antwoord gevonden. Via de foundation vinden de SVH-spullen nu een tweede leven bij kinderen in Kenia, Tanzania en Zimbabwe.

Zo is er in Nairobi (Kenia) een kindertehuis van 45 kinderen, waar de kinderen vaak een potje met elkaar voetballen. De Dutch Flower Foundation heeft ervoor gezorgd dat bij dit kindertehuis een tas vol SVH-kleding is afgeleverd, wat tot schitterende foto's van blije kinderen in het 'echte oranje' leidt. Daarnaast is er een tas meegegeven aan twee Masaai dames die de tas vol trots meenamen naar hun dorp Oiletoktok, een plaats op de grens van Kenia en Tanzania.

Sinds 1999 is de Dutch Flower Foundation opgericht, met als doel in gebieden waar de foundation gevestigd/actief is, goede doelen te steunen om zodoende het leefklimaat en welzijn van de hulpbehoevende medemens te verbeteren. S.V. Honselersdijk is blij dat de overbodig geworden kledingstukken via de Dutch Flower Foundation goed terecht komen in Kenia, Tanzania en Zimbabwe.

Advertentie

Condubouw