De Club van Honsel op bezoek bij Nico Duijvestijn en Concorde Orchids
dinsdag 26 september 2017

Afgelopen vrijdag hebben de leden van De Club van Honsel per fiets een bezoek gebracht aan 2 Honselse bedrijven die zijn aangesloten bij onze businessclub. Nico Duijvestein van de gelijknamige Tomatenkwekerij Nico Duijvestijn en Ed van Marrewijk van Concorde Orchids hebben hun bedrijven opengesteld voor het eerste uitje van het seizoen 2017/2018.

De tocht startte bij de voetbal van waaruit de aanwezige leden richting Bospolder zijn gefietst waar Nico ons op de Pouwelslaan opwachtte. Kwekerij Nico Duijvestijn is een moderne tomatenkwekerij van 4 hectare gevestigd in Honselersdijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van de Red Egg (pruimtomaat) en de Coeur de Boeuf. Naast deze 2 hoofdproducten teelt Nico nog een fijn smaaktomaatje van een ras waar nog geen naam voor is. Om een goede indruk te krijgen zijn de aanwezigen via de schuur, over het middenpad het bedrijf op en neer gereden (zie foto's). Bij terugkomst heeft Nico het woord genomen en de mensen geïnformeerd over de teelt en de bedrijfsvoering. Het bezoek werd afgesloten met een proeverij van een heerlijk tomatensoepje met een bruscetta en tomaten met mozzarella. Erg origineel en lekker.

Vervolgens is de fietstocht voortgezet richting de Mariëndijk waar Concorde Orchids is gevestigd. Concorde Orchids is een moderne kwekerij van 38.000m2 die wordt gerund door de gebroeders Ad, Rene en Ed van Marrewijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opkweek en verkoop van Phalaenopsis in 12cm potten. Bij aankomst hebben de aanwezigen eerst een drankje genuttigd waarna Ed het woord nam. Er is uitgebreid gesproken over het ontstaan van het bedrijf en de uitbreidingen die door de jaren hebben plaatsgevonden. De bedrijfsvoering, inkoop en afzet zijn uitgebreid aan bod gekomen. Ed en Ad hebben ons op een zeer enthousiaste manier rondgeleid en het feit dat er op dat moment geen activiteit was, werd opgevangen door een mooi bedrijfsfilmpje.

Het was een interessante avond bij 2 bedrijven die zich, ieder op zijn manier, in de afgelopen 30 jaar hebben weten te onderscheiden van de massa. We willen de bedrijven daarom ook bedanken voor het verzorgen van het eerste uitje van dit seizoen!

Het was na afloop nog lang gezellig met heerlijk eten wat verzorgd werd door Family Treffers, eveneens lid van De Club van Honsel.

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek