Even voorstellen.....
maandag 1 december 2014

Nieuw commissielid Plezier & Respect Ilse Prins in drie woorden ...

Pfffffft, moeilijk. Ik praat gemakkelijk dus in drie woorden is erg lastig voor mij…..
- Enthousiast
- Actief
- (gek op) Humor

Kan je wat vertellen over je achtergrond en waarom juist deze commissie bij je past?
Ik ben moeder van drie kinderen die alle drie al vanaf heel jong voetballen op SVH. Roos de oudste van ruim 15 jaar speelt in de C1 als het enige meisje tussen de jongens. Mels, ruim twaalf, speelt in de D2 en Suus, bijna negen jaar, in de F3. Mijn man Alex is ook een echte voetballiefhebber. Regelmatig gaan we naar onze favoriete club in Rotterdam. Alex is voorzitter van de business club bij S.V. Honselersdijk dus we brengen met ons gezin heel wat uurtjes door op de voetbal.

Zelf voetbal ik niet, sterker nog, ik kan echt geen bal raken! Dat is ieder jaar weer goed zichtbaar tijdens het ouder- en kind voetbal. Gelukkig probeer ik dat altijd een beetje te camoufleren met een gekke outfit en veel dramatiek in het veld. Dan lijkt het nog wat....

Al een tijdje dacht ik na over op welke manier ik als vrijwilliger iets zou kunnen betekenen voor de club en toen Rino mij benaderde voor de commissie Plezier en Respect besloot ik dat deze rol mij wel past. Door mijn jarenlange ervaring in de jeugdzorg en de laatste jaren in de jeugd- en volwassen GGZ denk ik dat ik in deze commissie wel een bijdrage kan leveren.

Regelmatig ervaar ik langs de lijn dat voetbal een sport vol emotie is. Ik zie veel enthousiaste en fanatieke spelers, ouders en toeschouwers die veel plezier aan het spel beleven. Gedrevenheid, inzet, de wil om te winnen, samen iets bereiken, lol hebben met elkaar. Het hoort er allemaal bij. Laten we elkaar helpen om vooral sportief te blijven en zorgen dat emoties niet de overhand nemen. Aan den lijve heb ik ook wel eens ervaren dat dit niet altijd lukt. Gelukkig is voetbal een teamsport, niet alleen als speler maar ook als vaste groep toeschouwers van een team vorm je vaak door de jaren heen een (hechte) club. Elkaar helpen om het spel fair te laten verlopen, vind ik een mooi streven.

Wat doe je op dit moment voor de kost?
Al meer dan tien jaar werk ik in mijn eigen praktijk. Deels particulier en deels via de GGZ. Ik ben gespecialiseerd in hechting en adoptie. Er komen echter ook veel niet geadopteerden in mijn praktijk. Het komt erop neer dat ik veel kennis heb over de band tussen ouders en kinderen. In mijn praktijk komen gezinnen die vragen hebben over bijvoorbeeld het zelfvertrouwen van hun kind. Ook werk ik met volwassenen. Bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met (zelf)vertrouwen en relaties. Mijn bedrijf heet nu nog Prins van Haarlem maar nadat mijn nieuwe site in de lucht is, ga ik verder onder mijn eigen naam.

Ik geniet enorm van mijn werk en vind het altijd weer een uitdaging om aan de slag te gaan met iemand. Ik ben vooral van ‘niet al te lang praten, maar doen!’. Mijn methodieken zijn vooral gericht op de samenwerking tussen brein, denken en lichaam. Vandaar dat ik sporten stimuleer als mensen problemen ervaren. Bewegen is ontzettend belangrijk om stress te reduceren.

Sport je zelf ook?
Uiteraard! Met een vast groepje loop ik hard. Ook ga ik iedere woensdagochtend wielrennen met Razend Relaxed, de gezelligste fietsclub van Honselersdijk en omstreken. We doen regelmatig mee met toertochten. Nu zijn we weer aan het trainen voor de Amstel Gold Race. Verder spin ik eenmaal per week. Ook wandelen we veel met onze hond Sep.

Hoe wil jij invulling geven aan de commissie en wat hoop je te bereiken?
De commissie Plezier en Respect heeft vooral een preventieve functie binnen de club. We willen vooral gaan inzetten op hoe we met elkaar op een positieve manier met voetbal bezig kunnen zijn.

Vanuit de KNVB is er al veel goed materiaal ontwikkeld om actief mee aan de slag te gaan. De komende periode zullen we moeten gaan bekijken wat past bij S.V. Honselersdijk en waar mensen heel praktisch behoefte aan hebben. Ik heb er zin in.

Samen trots zijn op een sportief S.V. Honselersdijk, daar gaan we voor!

Advertentie

Van der Meer verzekeringen