S.V. Honselersdijk wacht nog steeds op zijn eerste thuisoverwinning
zondag 30 november 2014

Gezien het wedstrijdbeeld had het eigenlijk een koud kunstje moeten zijn voor S.V. Honselersdijk. Deze gure middag had het elftal een groot veldoverwicht, maar het liet zich toch weer 2 punten afsnoepen door een machteloos Quick Steps. Ook scheidsrechter de Graaf liet zich in deze Sinterklaas tijd gelden als een goedheiligman. Hij had deze middag een aantal cadeautjes in petto.

Op deze koude zaterdagmiddag was het niet hartverwarmend wat S.V. Honselersdijk liet zien. Het had veel moeite met het spel van Quick Steps. De gastheren konden weinig anders doen, dan de bal hard naar voren rammen en rekenen op de enkele kansjes.

Op eigen helft werd er fel door Quick Steps verdedigd, en was het in het begin geen doorkomen aan voor de Dijkenaars. Dat was ook te wijten aan het feit, dat de ballen niet goed werden aangespeeld. De ballen waren of te zacht, of belandden in de voeten van de tegenstander. Veelal werd op links ook Nick Peeters gezocht, maar die had veel moeite deze middag met zijn tegenstander. Het meeste gevaar kwam echter van rechts. In de 16e minuut was de eerste ver doorgevoerde aanval op rechts. De veelal sterk opkomende Rico, wist de bal goed terug te leggen op zijn broer Nando. De bal werd goed ingeschoten door Nando, maar keeper Albert Roos kon er nog een voet achter zetten (foto 1). De druk op het doel van Quick Steps werd opgevoerd, want van veel tegenstand had men niet te duchten. Maar 5 minuten later kreeg de Dijk een grote domper te verwerken. Een verre trap van Quick Steps naar voren, leek op zich geen probleem. Keeper Tom van Schie gaf te kennen dat hij de bal zou hebben, maar was toch net te laat. De spits van Quick Steps omzeilde keeper Tom van Schie en scoorde de 0-1. Een minuut later had de stand al weer gelijk kunnen zijn. Frank omzeilde de buitenspelval en kon alleen op het doel af gaan.

Alleen voor de keeper was toch even de twijfeling, en hij besloot de bal af te geven op de meegekomen Bryan. De bal was niet zuiver genoeg, zodat een ideale mogelijk de mist in ging. In de 34e minuut een cadeautje van scheidsrechter de Graaf. Rico mocht in buitenspel positie op rechts opkomen. Hij gaf de bal op de meegekomen Bryan, en die wist de 1-1 te maken (foto 2). Net voor rust raakte Rico, de beste man van de 1e helft, geblesseerd in een kopduel en moest zich in de rust laten vervangen door broer Branco.

Tweede helft
De 2e helft was weer eenrichtingsverkeer richting doel van Quick Steps. Ook in de 2e helft was Nick Peeters op links niet gelukkig met zijn acties. Door dubbele mandekking, en het ver terug zakken van de verdediging, was het moeilijk zich vrij te spelen. Op rechts lag de ruimte, en daar kwamen, net als de 1e helft de kansen vandaan. In de 56e minuut was het Frank die op rechts Branco bediende. Bij de achterlijn volgde een strakke voorzet, maar niemand van de Dijk was meegekomen, waardoor de bal voorlangs ging. Even later volgde een afstandsschot van Nando, die maar net over de kruising ging. In de 68e minuut kreeg Quick Steps een cadeautje van scheidsrechter de Graaf. Een lange bal van achteruit, bereikte in buitenspelpositie staande spits van Quick Steps. Hij mocht door gaan, en de uit zijn doel komende Tom van Schie was te laat. Net als in de 1e helft scoorde Quick Steps de bal in het lege doel, 1-2.

Deze achterstand werd binnen 4 minuten teniet gedaan. Na een pass van Branco op zijn broer Nando, was Nando op rechts zijn tegenstander te snel af. Zijn voorzet bereikte Tim, en deze wist via de keeper de gelijkmaker te scoren, 2-2 (foto 4). Het publiek ging er achter staan, want het voelde dat de eerste thuisoverwinning er aan zat te komen. Quick Steps voelde dat het ook moeilijker werd, en hanteerde weg is weg met de bal. Ook moesten de Dijkse jongens menige tackels ontwijken. In de 74e minuut was het bijna raak voor S.V. Honselersdijk. Een voorzet van Nick bereikte de net binnen het strafschop vrijstaande Frank Vellekoop. Zijn schot werd net uit de hoek getikt door keeper Albert Roos (foto 6). In de 84e minuut stond Quick Steps, na 2e keer geel, met 10 man. Een alles of niets werd het voor S.V. Honselersdijk. In de 87e een actie van Branco die de bal voor gaf op Nando. Zijn kopbal in de kruising werd net gepakt door de keeper Albert Roos van Quick Steps. Het is jammer dat Tom Lobert zich even liet gaan in blessure tijd, en met rood kon vertrekken. Na 9 minuten in blessure tijd floot scheidsrechter de Graaf af.

Al met al een teleurstellende uitslag op Super Saturday.

Tom van Schie, Rico Kok (-45, Branco Kok), Michel van Giesen, Marcel Bruggeling (A), Tom Lobert (rood), Tim van der Meer, Frank Vellekoop, Loek Grootscholten, Nando Kok, Bryan de Brabander (geel, -75 Nick van Rhee), Nick Peeters