Van de kantinecommissie
zondag 8 december 2013

Hiermee willen wij jullie informeren over twee actuele zaken: Als eerste de vervanging van de kassa’s. A.s. dinsdag worden onze bestaande kassa’s vervangen. Op zich doen deze kassa’s het nog prima, maar ze bieden geen mogelijkheden zoals, pinnen, voorraad beheersing, digitale output, e.d.

Meerdere betaalmogelijkheden
Wij worden geregeld geconfronteerd met de vraag of het mogelijk is om digitaal te betalen. Dat was tot op heden dus niet mogelijk, maar vanaf donderdag wel. De nieuwe kassa’s zijn voorzien van een eenvoudige bediening via touch-screen. Qua betalen krijgen we nu, naast contant, de mogelijkheid om per pin te betalen. Wij hopen dat dit zal aanslaan, zodat we in de nabije toekomst steeds minder contant geld in huis hebben. Het is daarnaast onze bedoeling dat we het zgn. eigen verbruik via de kassa’s gaan bijhouden. Per sectie wordt dit verbruik bijgehouden.

Bierprijs
We worden wederom geconfronteerd met een stijging van de inkoop van bier. Dit als gevolg van de verhoging van de accijnzen op o.a. bier door de overheid en een verhoging van de inkoopprijs dor Heineken zelf. Hierdoor zijn we helaas weer genoodzaakt om de bierprijs in onze kantine met € 0,10 te verhogen. Deze verhoging gaat 1-1-2014 in.

Alcoholbeleid 1-1-2014
Door een wijziging van de wet is het vanaf 1 januari 2014 verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Alle jongeren onder de 18 jaar zijn dan strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Bijvoorbeeld in het café, onze kantine en op straat. Ook hier moeten wij als vereniging ons beleid op gaan aanpassen.

Advertentie

Solware