Informatieavond blessurebegeleiding voor de jeugd
maandag 4 november 2013

Afgelopen vrijdag hadden wij (Verzorging van S.V. Honselersdijk) samen met Hofland en van Geest Sportbegeleiding een avond georganiseerd voor alle jeugdtrainers van de F t/m A Jeugd. De onderwerpen die aan bod kwamen waren: blessures bij jeugdspelers, coördinatie en rompstabiliteit.

We begonnen deze avond boven in de kantine. Corne van Geest, sport fysiotherapeut, vertelde over verschillende blessures bij jeugd spelers. Hoe het komt dat er tegenwoordig meer blessures zijn dan een aantal jaren terug en wat wel en juist niet te doen bij een blessure.

Na de pauze werd het 2e gedeelte van de avond in de sporthal gegeven. Fifa 11+ coördinatie en rompstabiliteit. Helaas was de opkomst deze avond niet groot, maar wat wel erg positief was dat de jongens uit de C-jeugd, die allemaal elke week de F-jeugd trainen, aanwezig waren. Zeker met het praktijk gedeelte deden zij allemaal enthousiast de oefeningen mee.

Aan het einde van deze informatieve avond bedankte wij Corne voor zijn goede uitleg. Als cadeau kreeg hij een canvas doek met de selectie van Honselersdijk daarop. Deze krijgt een mooi plekje in de praktijk van Hofland en van Geest sportbegeleiding. Corne Bedankt. En natuurlijk alle jeugdtrainers die deze avond wel aanwezig waren ook bedankt, namens de
verzorging van S.V. Honselersdijk.

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek