S.V. Honselersdijk in bizarre slotfase toch langs RAS
zondag 5 mei 2013

Veel wedstrijden werden bij S.V. Honselersdijk in de slotfase beslist en deze was er ook een en die niet gauw vergeten zal worden. Ver in blessure tijd, na 2 oponthouden en een penalty als slot akkoord, die in de rebound alsnog benut werd door Leon. Het was een wedstrijd waarin respect voor scheidsrechter Korbee ver te zoeken was. Enkele RAS spelers waren het niet eens met de beslissing dat de scheidsrechter een penalty gaf, en al vluchtend zocht scheidsrechter Korbee de kleedkamer op. Het mag een wonder heten dat de wedstrijd toch nog uitgespeeld werd.

De wedstrijd stond ook in het teken van afscheid van enkele selectiespelers. Mike, Patrick en Rino namen afscheid als selectievoetballer en gaan een stapje lager voetballen. Op het zonnige sportpark de Strijphorst was het de harde wind dwars over het veld die het spel parten speelde. De thuisploeg moest,zo bleek al gauw, het spel gaan maken. RAS liet zich massaal terugzakken en gokte op de counters. Het was dus zoeken naar de opening. Mede door de wind ging het balletje niet snel genoeg rond en kon RAS zich elke keer weer snel groeperen. In de 10e minuut leek een doorbraak te komen. Het was Mike die goed breed lag op Azzedine. Hij mocht alleen op de keeper van RAS afgaan en had een ideale mogelijkheid. I.p.v. te schieten probeerde hij zijn tegenstander te omspelen, maar verloor de bal. Het was eenrichtingsverkeer richting RAS doel maar echte grote kansen kregen we niet. De grootste kans was na een verkeerde uittrap van de keeper van RAS. Deze schoot de bal in de voeten van Azzedine. Azzedine kon vrij op de doelman aflopen maar de doelman herstelde zich knap. In de 25e minuut kreeg de Dijk wat meer ruimte voorin. Het was Azzedine die de achterlijn haalde en de bal goed breed lag op de inkomende Jeroen, maar de bal ging net achter hem langs.

Een minuut later was het dan toch raak. Azzedine werd op snelheid gelanceerd. De twijfelende vlagger van RAS werd terecht genegeerd door scheidsrechter Korbee en Azzedine kon alleen op de keeper van RAS af gaan en scoorde de 1-0. Organisatorisch zag het er af en toe niet best uit op het middenveld. Er werd ook niet goed ingegrepen gelijk na de aftrap van de 1-0. David Mohaphuli van RAS mocht zo doorlopen richting keeper Martijn van der Hoek en de stand binnen één minuut weer gelijk trekken. Maar de ervaren ploeg wist zich weer knap terug te vechten. Een lobje van Jeroen over de verdediging van RAS bereikte de op snelheid zijnde Leon, echter zijn schot ging over. Even later stond dan toch terecht de 2-1 op het scorebord. Een actie van Azzedine leek te stranden op de verdediging van RAS. Door een kluts kwam de bal voor de voeten van Joost en via de paal bepaalde Joost de stand op 2-1. Net voor de rust dreigde nog gevaar voor het doel van S.V. Honselersdijk. RAS kreeg een vrije trap te nemen net buiten de 16 meter. Keeper Martijn moest nog even gestrekt naar de hoek om een kopbal onschadelijk te maken.

Tweede helft
Het begin van de tweede helft leek S.V. Honselersdijk het strakker aan te pakken. Het zette RAS goed vast en van links en rechts werd het doel van RAS bestookt, en was het wachten op de volgende treffer van de Dijk.

Maar toch weer door een paar foutjes kwam RAS weer in de wedstrijd. Was het eerst Tom die een te zachte terugspeelbal gaf aan keeper Martijn. Gelukkig werd deze kans teniet gedaan, maar even later ging het toch mis. Said verspeelde de bal aan RAS speler Theo Wildschut, deze wist wel raad met dit buitenkansje en ronde bekwaam af, 2-2. De ploeg van trainer Piet Boon kreeg mentaal een tik en het vertrouwen was verdwenen. Aanvallen deed de ploeg wel maar de gretigheid was weg. Het was zoeken naar de juiste opening maar dat viel niet mee tegen een muur van “geel”. De tijd begon te dringen en trainer Piet Boon begon zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien. De ploeg ging meer en meer naar voren spelen maar van goede opbouw was geen sprake. RAS pakte alle mogelijkheden om onze spitsen af te stoppen en S.V. Honselersdijk kreeg een aantal vrije trappen te nemen die helaas niets opleverden. Het eind van de wedstrijd werd het onvriendelijker en moest scheidsrechter Korbee regelmatig zijn kaarten tonen. In de 88e minuut een overtreding van een RAS speler en hij kreeg geel. Na commentaar op de leiding kon hij met 2x geel vertrekken. In blessuretijd was er het onsportieve gedrag van enkele RAS toeschouwers, door de bal niet terug te geven. Hierdoor ontstond enig tumult en scheidsrechter Korbee besloot tijdelijk het duel te staken. Na 5 minuten werd de wedstrijd hervat. Zelfs keeper Martijn werd naar voren gedirigeerd bij een van de laatste corners. De bal werd door de RAS verdediging weggewerkt. De volgende aanval veel duw en trekwerk in het strafschopgebied. Toen Jeroen werd vastgehouden wees scheidsrechter Korbee terecht naar de stip. Nu waren de rapen echt gaar bij RAS en moest scheidsrechter hals over kop naar de kleedkamer vluchten voor enkele RAS spelers. Hij werd goed opgevangen door bestuursleden van de S.V. Honselersdijk. Na alles wat er gebeurd was wilde de scheidsrechter eigenlijk niet meer verder. Maar na overleg met bestuur S.V. Honselersdijk en de voorzitter van RAS besloot de scheidsrechter alleen de strafschop nog te laten nemen. De ogenschijnlijke moeilijk taak voor Leon om deze op zich te nemen. Mist hij, dan is de titelstrijd definitief over. Het klokje stond inmiddels al op kwart voor 5. Door de wind was het al moeilijk om de bal op de stip te leggen. De bal werd in eerste instantie gestopt door de keeper van RAS maar Leon wist alsnog in de rebound de verlossende 3-2 te scoren.

Het sprookje van verleden jaar lijkt zich te herhalen. Toen moest S.V. Honselersdijk de tweestrijd aan met Lombardijen. Dit jaar gaan we de tweestrijd aan met MVV’27 voor het kampioenschap. De Dijk moet uit tegen MSV’71 winnen en dan maar afwachten wat MVV’27 doet tegen Westlandia.
Dus komt allen onze jongens aanmoedigen.

Opstelling: Martijn van der Hoek; Ralph Heskes, Tom Lobert, Marcel Bruggeling, Roy van den Berg; Said Aouladsaid, Leon de Brabander (A), Jeroen Vogels; Azzedine El Khalifi (geel), Mike Mast (-70, Roy Steekelenburg), Joost Zandvliet