S.V. Honselersdijk doet goede zaken
zondag 19 mei 2024

Een beste overwinning met 3-5 tegen S.V. Nootdorp hield het eerste elftal weg van directe degradatie. Met een uitstekende eerste helft legde S.V. Honselersdijk de basis voor de overwinning. De eerste twintig minuten zette de Dijkenaars volop druk op Nootdorp. En dat resulteerde in diverse kansen. Het duurde tot de 11e minuut voordat de 0-1 op het scorebord verscheen. Door een handsbal na een actie van Steyn de Bruijn belandde de bal op de stip. De strafschop werd netjes ingeschoten door Tom van Veen. Vijf minuten later was het weer raak. Na goed doorzetten van Luke Groenenboom kwam de bal bij Steyn en die maakte na een soort ‘lucht spagaat’ fraai met een boogje de 0-2.
De 0-3 hing in de lucht en na een prachtige lange bal ('over de hele') van Vince van Hagen maakte Steyn mooi de 0-3.
Nootdorp deed wel iets terug vanzelfsprekend en kwam na een missertje van onze aanvoerder bij een corner op 1-3. Dit was de tevens de ruststand.
Na de rust bleef de verwachte druk van Nootdorp uit en zette S.V. Honselersdijk door met 1-4 en 1-5. Uit een corner van Joey Valstar kopte Luke fraai de 1-4 in. Drie minuten later was het in de 61e minuut Tom van Veen met zijn tweede doelpunt de 1-5. De assist kwam van Steyn. Enige verslapping trad vervolgens op bij het eerste elftal, dat Nootdorp nog twee doelpunten zag maken en een aantal keren de bal van de doellijn gehaald zag worden.
Op deze zonnige zaterdag drie punten mee naar De Strijphorst waar volgende week de kraker tegen Velo op het programma staat. Het wordt nacompetitie of directe handhaving. We gaan het zien.

Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Vince van Hagen, Nigel Hendrix, Rik van Schie, Daan van Elswijk, Joey Valstar, Lars Ammerlaan (-88 Bart v.d. Ende), Luke Groenenboom (-80 Djehnairo Holder), Tom van Veen (A) (-88 Ben Wagener) , Steyn de Bruijn (-88 Ricardo van der Zijden)