S.V. Honselersdijk start competitie met verlies
zondag 1 oktober 2023

De start van de competitie leverde helaas geen punten op. De uitwedstrijd tegen LFC in Leiden eindigde in 3-1 verlies. Dat lag vooral aan de eerste helft waarin we een wat slappig S.V. Honselersdijk zagen. Op onze keeper na, die met uitstekende reddingen een grotere achterstand voorkwam. De 9e minuut was het al raak (foto 3). Balverlies op het middenveld leidde tot een corner en tot de 1-0. Een bal in de breedte, notabene tijdens een aanval van S.V. Honselersdijk, bracht LFC in een counter tot 2-0. En dat terwijl het eerste al na een vijf minuten op 0-1 had kunnen komen door een niet te missen kopbal. Natuurlijk had S.V. Honselersdijk kansen met name door Tom, zoals op de foto's is te zien.
De tweede helft zag er totaal anders uit. S.V. Honselersdijk zette druk en creƫerde diverse kansen. Van een kopbal tot schoten, naast of gekeerd door de keeper van LFC. In de 56e minuut viel dan toch de 1-2. Uit een corner tikte Nigel de bal in het doel (foto 20). De 2-2 behoorde tot de mogelijkheden. LFC counterde er ook vrolijk op los en ook in de tweede helft bleef S.V. Honselersdijk door Quinten op de been. Zeker drie doelrijpe kansen hielp onze keeper om zeep. De 3-1 viel in 87e minuut na balverlies in de verdediging. Een valse start van S.V. Honselersdijk. Maar volgende week zijn er al nieuwe kansen.

Quinten van der Helm, Niels van Wingerden (81- Sean v.d. Stap), Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Kevin Bogaards (75 - Lars Ammerlaan), Brian Valstar, Tom van Veen, Steyn de Bruijn