Dag 1 trainingskamp: een goed begin is het halve werk
donderdag 5 januari 2023

Na 2 jaar van afwezigheid werd de selectie omstreeks 4.00 uur verwacht op de Strijphorst voor het trainingskamp. Na vele jaren Benidorm is er besloten naar een nieuwe bestemming af te reizen, namelijk het Portugese Albufeira. Met 33 spelers, 15 man begeleiding en voorzitter Erwin van der Mark werd er in de presentatie kleding van Prins Group dinsdagochtend vroeg afgereisd naar luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Helaas moest Ben zich om medische redenen op het laatste moment afmelden, namens de groep wensen wij hem sterkte toe. Bij aankomst bleken de koffers toch niet inbegrepen, waardoor de spelersraad deze één voor één alsnog moest betalen en er wat lichte vertraging ontstond. Hierna kon het vliegtuig inclusief de meereizende supporters vertrekken naar het zonnige Portugal.

Na een vlucht van bijna 3 uur en een busrit kwam de voltallige selectie aan in het hotel Muthu clube Praia da Oura, waar een deel van de kamers al beschikbaar was. Wachtende op de overige kamers zagen de meeste spelers ruimte voor een kaartspelletje, gevolgd door een lunch in het hotel. Na de lunch stond de eerste activiteit op het programma: padellen. In teams van 2, ingedeeld op basis van roomies, werd een onderling toernooi gespeeld. Voor velen was dit de eerste keer, maar na een fanatiek toernooi waren het de ervaren padellers Ricardo en Lars die het toernooi wisten te winnen. Hier hadden met name de trainers wat moeite mee, die zelf ook intensief deelnamen aan het toernooi. Ondertussen werd er op het strand een intensieve hersteltraining afgewerkt door Quin en Stef, die beide aan het herstellen zijn van een knie-operatie. Onder leiding van hersteltrainer Sjaak bivakeerden zij op het strand en in het zwembad van het hotel.

Bij terugkomst in het hotel was het tijd voor het diner in het plaatselijke Mexicaanse restaurant behorend bij het hotel. Met een goed gevulde maag zocht de groep de supporters op in café Celebrations, waar onder luid gezang naar de finale van het WK darts van Michael van Gerwen werd gekeken. Ondanks het verlies hield het gezang aan en bleef het nog even gezellig, waarna de spelers het hotel weer opzochten en de eerste dag van het trainingskamp erop zat.

Morgen staat de eerste (pittige) veldtraining van 2023 op het programma en een nieuwe middagactiviteit.

Tot morgen,
Andries (zoon van Anton)

Advertentie

Zoomin'