S.V. Honselersdijk start eerste oefenwedstrijd met overwinning op Westlandia
dinsdag 23 augustus 2022

Al direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Cor van Elswijk maakte een met hoge druk spelend Westlandia het S.V. Honselersdijk moeilijk om in het spel te komen.
Westlandia trok fel ten aanval en de paal voorkwam de eerste treffer van Westlandia. S.V. Honselersdijk probeerde door de lange bal te hanteren daar onderuit te komen, maar de verdediging van Westlandia had alles onder controle. In de 35e minuut was het onoplettendheid in de verdediging van de Dijkenaars waaruit Vince Olsthoorn van Westlandia de 1-0 scoorde. Maar niet veel later stond S.V. Honselersdijk alweer op gelijke hoogte. Een pass van Max van der Kraan bereikte het hoofd van Steyn de Bruijn. Steyn kopte de bal door op Tom van Veen en alleen voor Westlandia doelman Jari Duijvestijn omspeelde Tom de keeper en scoorde de 1-1.

De tweede helft bracht een meer aanvallend S.V. Honselersdijk. In het begin waren er kansen voor Lars Ammerlaan en Luke Groenenboom, maar Westlandia keeper Duijvestijn hield nog stand. In de 60e minuut was het toch raak. Een actie van Tom van Veen eindigde met een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter Cor van Elswijk kon niks anders doen dan een penalty geven. Deze werd benut door Tom zelf, 1-2. In de 70e minuut een mooi uitgespeelde aanval via Steijn de Bruijn die Tom van Veen alleen voor de Westlandia keeper Duijvestijn zette. Net voor de uitlopende keeper legde Tom de bal breed op de opkomende Luke Groenenboom en hij scoorde de 1-3. Westlandia probeerde nog wat terug te doen via een kopbal op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

A.s. Dinsdag start het DCVH toernooi op de Strijphorst. S.V. Honselersdijk opent het toernooi tegen V.V. Naaldwijk aanvang 19:30 uur.

Quinten van der Helm, Brent Gardien (-30 Nigel Hendrix), Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar (Vince van Hagen), Luke Groenenboom, Kevin Bogaards (-45 Lars Ammerlaan), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Foto's en verslag: Jan de Brabander