S.V. Honselersdijk strandt in eerste ronde van de Flynth Westland Cup
maandag 7 februari 2022

S.V. Honselersdijk mocht na ruim 2 maanden weer het veld op en wel tegen 3e klasser SC Monster voor de Flynth Westland Cup. Het elftal van trainer Andre Lourens speelde een prima eerste helft. Het had een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.

Tom van Veen had in de 2e minuut al voor de voorsprong kunnen zorgen, maar helaas belandde de bal via de keeper van Monster in het zijnet. Zo was de druk op het Monsterse doel groot, maar de beslissende pass kwam niet aan in de 16 meter. Een afstandsschot in de 20e minuut door Kevin Bogaards verraste bijna de doelman van Monster, maar de lat bracht redding. In de 22e minuut was het Lars Ammerlaan die zich door de verdediging worstelde en scoorde. Echter scheidsrechter Cor van Elswijk had toch iets onreglementairs gezien en keurde de treffer af. Monster was in deze fase onzichtbaar, maar via een counter van Jordi van Maanen kwam het in de 30e minuut toch op voorsprong.

In de 2e helft ging de strijd gelijk op en was S.V. Honselersdijk het overwicht kwijt. De enige kans was in de 58e minuut toen Tom van Veen met een knappe solo heel ver kwam en alleen de keeper er nog een stokje voor kon steken. Hierna zakte het spel ver weg en wist Monster in de slotfase wel goed met de kansen om te gaan en zodoende kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong.

Aanstaande zaterdag begint de herstart van de competitie weer en komt het Amsterdamse AFC op bezoek.

Quinten van der Helm, Brent Gardien, Michel van Giesen (-70 Marcel Bruggeling) , Max van der Kraan (-77 Nigel Hendriks), Rik van Schie (-20 Steyn de Bruijn), Lars Ammerlaan (-85 Ben Wagener), Nick van der Kraan, Joey Valstar, Tom van Veen (A), Youri Riepe, Kevin Bogaards

Verslag en foto: Jan de Brabander