Een zonnig bericht uit Valencia: de supporters op reis
donderdag 6 januari 2022

Het oorspronkelijke plan van onze senioren selectie was om begin januari op trainingskamp te gaan naar Valencia. Eerder werd er tijdens diverse trainingskampen al genoten van de Spaanse voetbalfaciliteiten in Torremolinos en Benidorm, maar de spelersgroep en de technische staf hadden dit jaar hun zinnen gezet op een eerste trainingskamp naar Valencia.

Eind vorig jaar werd de knoop doorgehakt om het trainingskamp te annuleren. Vanwege de in Nederland geldende restricties wat betreft het amateurvoetbal en sporten in algemene zin, was het te tegenstrijdig om toch op trainingskamp te gaan naar de Spaanse sinaasappelstad. De spelersgroep en begeleiding blijven graag solidair aan de rest van de vereniging en dus werd het trainingskamp afgeblazen.

Tijdens de vorige trainingskampen konden de spelers en begeleiding rekenen op een grote groep enthousiaste supporters die de oranje trots van ons dorp achterna reisden. Dit jaar stond dit opnieuw op de planning, nadat het trainingskamp vorig jaar geannuleerd werd, stond er nu een extra grote groep supporters klaar om de oranjehemden toe te juichen in Spanje.

Ondanks dat de spelersgroep niet naar Valencia is afgereisd, is een grote groep supporters alsnog naar de Spaanse stad gevlogen om te genieten van een welverdiende vakantie. En zo is er dus alsnog sprake van een soort "trainingskamp", waarbij de groep supporters zelfs het dagelijkse verslag van de spelersgroep overneemt.

Veel plezier bij het lezen van de dagverslagen van de supporters!

Dag 1 - Start "trainingskamp" supporters

De dag begon vandaag erg vroeg, aangezien we om 03.00 uur al bij Ed welkom waren. Maikel had de taxi bus een keer wel op tijd geregeld, maar voordat we naar Schiphol gingen hadden we al de nodige voorpret. Een dag voor vertrek ff lekker schelden op die Spaanse app, want het is immers corona tijd. Kevin was er al klaar mee en had z´n computer al bijna het raam uitgeflikkerd.

Ed had de groep verteld dat Dre al in Spanje zou zijn, maar bij het vertrek bleek dat toch anders. Niemand snapte er wat van, maar Dre had zich de avond voor vertrek toch afgemeld dus hij ging helaas niet mee. Blijkbaar waren de amaryllisen en fresia´s belangrijker. Op Schiphol zat de stemming er al goed in. Ed had ook het advies van Jacq opgevolgd om gezond te eten. Hij nam dus gelijk een grote punt appeltaart met heel veel slagroom en Mitchell vond het nodig om alvast een pilsje te nuttigen. Verstandig. Dat bleek later ook wel in de stad, want Mitchell ging navigeren en dat leidde tot een lange wandeltocht richting het strand. Uiteindelijk zijn we bij een tentje beland waar de goudgele rakkers te verkrijgen waren. Gelukkig! Iedereen weer tevreden.

Het bier sloeg al gauw in als een bom en sommigen zochten snel hun bed op. Richard was dat ook van plan, maar eenmaal in z´n bed vond hij het toch wat eenzaam zonder Bianc. Hij sloot dus weer aan om toch nog ff een biertje te drinken.

Moe maar voldaan is uiteindelijk iedereen in z´n bed beland, want morgen staat de fietstocht door de stad gepland!

Tot morgen!

Advertentie

Condubouw