Teamspirit en collectief S.V. Honselersdijk JO19-1 wint van VELO
donderdag 1 oktober 2020

Terwijl het eerste elftal zaterdag op het hoofdveld Monnickendam met 3-1 aan de zegekar bond deed de JO19-1 dat op veld 2 met dezelfde cijfers tegen het op voorhand sterker geachte VELO JO19-2. Derk Kester (1-0), Frenk Kester (2-1; strafschop) en Milan Vijftigschild (na rust) scoorden. Het elftal van trainer Erwin Bouwman staat na 2 competitiespeeldagen ongeslagen zonder puntverlies op de eerste plaats in de Hoofdklasse-D. “De eerste 15 minuten kwamen we uitstekend uit de startblokken. We zetten VELO direct vast en creëerden zo vier kansen, waaruit we een keer scoorden. Daarna hadden we moeite met de wisselend diepgaande middenvelders van VELO waar ze kansen door kregen, maar keeper Matthijs Nieuwenhuizen bracht steeds redding. De 1-1 kwam voort uit te gemakkelijk balverlies op ons middenveld. Op slag van rust werd het 2-1. We kregen een strafschop, nadat Bart van den Ende in kansrijke positie uit balans was gebracht. Na rust stonden we verdedigend beter en hebben we nagenoeg niets meer weggegeven. Ik denk dat we na de 3-1 zelfs hebben nagelaten om de score uit te breiden. Als collectief en met veel teamspirit hebben we van VELO gewonnen. Daar zijn we als staf heel blij mee.” Centrale verdediger Dylan Crozier vierde de overwinning in vrijetijdskleding vanaf de reservebank mee. Noodgedwongen heeft hij zijn sponsortas met sponsorkleding ingeleverd. De doorgaans solide en sterke rots in de branding is zeer blessuregevoelig. “Ik heb het nu al heel veel geprobeerd om terug te komen na een blessure, maar iedere keer heb ik weer een terugval. Nu stop ik ermee om niet iedere keer het risico te lopen te vroeg te beginnen. Ik wil heel graag maar mijn lijf laat me in de steek. Je zult mij niet horen zeggen dat ik nooit meer voetbal, maar ik sport nu verder in de sportschool. Dan zien we later wel weer verder. Ik blijf wel zoveel mogelijk bij het team betrokken.”