Honselse Feestweek: Online & Corona-proof
dinsdag 30 juni 2020

De Honselse Feestweek stond oorspronkelijk voor deze week op het programma, waarbij het de bedoeling was dat het hele dorp weer uit zou rukken voor de gezelligste feestweek van het Westland. Helaas kon de feestweek niet in de oorspronkelijke vorm doorgaan, maar de organisatie heeft ervoor gezorgd dat er deze week een online en corona-proof programma te wachten staat. Lees het hieronder!

PROGRAMMA HONSELSE FEESTWEEK BEKEND: ONLINE EN CORONA-PROOF
Teneinde het Coronavirus ‘er onder te krijgen’ zijn er deze zomer logischerwijs geen vergunningsplichtige evenementen. Dus ook de traditionele, Westlandse Feestweken hebben er aan moeten geloven. Om toch een week plezier voor de dorpsgemeenschap te kunnen verzorgen, kiest de Honselse Feestweek voor een programma dat grotendeels online plaats vindt in de vorm van ‘Feestweek TV’. Bij het maken en deelnemen aan de feestweek worden de geldende Coronamaatregelen uiteraard strikt nageleefd.

Vol trots presenteert de Honselse Feestweek een uitgebreid programma voor jong en oud van 1 t/m 5 juli. Zoals elk jaar, is ook in 2020 de Honselse Feestweek ‘Het Startschot van de Zomer’! Feestweek TV is te volgen via een live-stream op https://tv.honselsefeestweek.nl of via de Honselse Feestweek app voor IOS en Android.

Woensdag 1 juli: kick off met Honsels Harmonie en Quiz Brothers
Ook dit jaar wordt de aftrap verzorgd door Honsels Harmonie met de integrale uitzending van één van hun memorabele concerten op woensdag om 19:00 uur. Een uur later zal de Feestweek officieel worden geopend, waarna het woord is aan de Quiz Brothers voor de Grote Honselse Pubquiz. Thuis, vanaf de bank kunt u lekker meedoen met deze gevarieerde quiz, waarin alle vragen betrekking hebben op Honselersdijk. Rond 21:30 wordt de quiz kort onderbroken voor de officiële loting van het FIFA-toernooi dat op vrijdag plaats zal vinden. Nadat de winnaars van de pubquiz bekend zijn, kan er vanaf 23:00 uur gedanst worden op de eetkamertafel op de beats van de eerste voorrondes van de DJ Contest.

Horizontale programmering op donderdag, vrijdag en zaterdag
De uitzending start op donderdag, vrijdag en zaterdag om 15:00 met herhaling van de muziekale events van de voorgaande avond. Om 16:00 volgt ‘Honsel Kids’ voor de jeugd. Hierin elke dag een live bingo, uitzending van de beelden van de jeugd-events in het dorp én een dagelijkse ‘Freerunning-Challenge’ door de gymnasten van UDI. Om 17:00 uur biedt ‘Honsel Max’ entertainment voor de senioren van het dorp. Om 18:00 uur volgen de ‘highlights’ van de Feestweek in het dagelijkse 6-uur Journaal; uiteraard mét gebarentolk. Aansluitend zorgen de recepten o.b.v. Westlandse groenten van Kook-TV voor de nodige inspiratie in de keuken.

Dagelijks wordt om 21:30 een DJ-set uitgezonden; vastgelegd op een unieke locatie in Honselersdijk. De Honselse Feestweek wil de andere Westlandse Feestweken inspireren ditzelfde te doen en de mooiste plekjes van hún dorp te combineren met gave muziek!

Op alle dagen van de Feestweek is het mogelijk om bij Café bij ’t Hof tussen 18:00 en 20:00 de speciale ‘Feestweek Hap’ te nuttigen. Conform de geldende horeca-regels is reserveren daarvoor vereist. Ook is het de hele feestweek mogelijk om mee te doen aan wedstrijden als ‘Versier je straat’ en de online Vossenjacht.

Donderdag 2 juli: alternatieve wielerronde in ‘Honsel Sport’
De donderdag is traditioneel de dag van de Wielerronde van Honselersdijk. Dit jaar in een ander, maar niet minder vermakelijk jasje. Om 13:30 uur kunnen de kinderen tot 12 jaar bij Cor de Bruin gewoon hun fietsen versieren, zodat ze de volgende dag met een vrolijk rijwiel naar school kunnen. Honsel Max staat op donderdag in het teken van bloemschikken. Een workshop i.s.m. De Bloemendijk, waaraan u thuis kunt meedoen.

Om 18:30 geeft het duo Komfort & Joy (Jolentha Zaat en Koos Sekreve) op Feestweek TV een muzikale opwarmer voor ‘Honsel Sport’ dat om 19:00 begint. Geheel in de stijl van ‘Wilfried en Matthijs’ worden in deze twee uur durende wieleruitzending inspirerende wielergasten geïnterviewd, nemen de kopmannen van de Westlandse wielerploegen het tegen elkaar op in het wielerspel en kan het publiek thuis deelnemen aan een variant op ‘petje-op / petje-af’. Zoals elk jaar wordt de ‘Wielerronde’ ook dit jaar aan elkaar gepraat door de onvolprezen John Vingerling. Komfort & Joy zal tijdens en na de uitzending zorgen voor muzikaal entertainment.

Vrijdag 3 juli: workshops, Burchtloop en FIFA toernooi
De basisscholieren kunnen vrijdag tussen 10:00 en 13:00 deelnemen aan een gevarieerd workshopprogramma op Basisschool De Hoeksteen. Honsel Max zendt om 18:00 onvervalste oud-Hollandse smartlappen uit. Meezingen dus!

Coverband West Pack trapt om 18:30 de live uitzending van Honsel Sport af. In het eerste uur komt de Bar de Burchtloop aan bod. Gedurende de hele vrijdag kunnen teams via Strava de snelste tijd neerzetten voor het Westlands Kampioenschap Ploegentijdloop. Ook worden de leukste hardloopfilmpjes van de Honselse Kids uitgezonden. Het tweede uur van Honsel Sport bevat de ontknoping van het FIFA toernooi dat reeds om 18:00 uur gestart is in Café Bij ’t Hof. Voorzien van professioneel commentaar en analyses nemen de finalisten het live tegen elkaar op via Feestweek TV.Om 21:00 kan er worden deelgenomen aan een online Whiskeyproeverij. De whiskeys worden bij u thuisbezorgd en vervolgens online en live voorzien van de nodige instructies en achtergronden. Schrijf u snel in, want vol = vol.

Zaterdag 4 juli: family hike, bromparade en de grote finaleshow
Op zaterdag kunt u vanaf 9:00 meedoen aan de Family Hike van Scouting Honselersdijk. Ga met de familie naar de Kom In een maak een avontuurlijke speurtocht van ongeveer een uur door het dorp. Geen feestweek zonder Westlandse Bromparade. Onder strikte inachtname van de corona-maatregelen rijden de brommers vanaf 14:00 uur hun ronde door de regio. Startend en eindigend op het terrein van Wim de Voeght. Honsel Max staat om 17:00 in het teken van een live-bingo.

Op zaterdagavond nadert Feestweek TV het hoogtepunt in de vorm van de grote Finaleshow. Deze wordt vanaf 18:30 opgewarmd door coverband Source. In de Honselse Feestweek Finaleshow volgen verrassing na verrassing elkaar op. Alle prijswinnaars van de Feestweek worden blij gemaakt. Denk hierbij aan Versier je Straat, DJ Contest, online Vossenjacht en de Brommer Beauty Contest. Entertainment voor iedereen!

Na de DJ set op locatie zorgen de winnaars van de DJ Contest 2019 en 2020 dat de handjes bij de kijkers van Feestweek TV nog één keer de lucht in gaan!

Zondag 5 juli: online kerkdienst
Hoewel er dit jaar geen feesttent is om te delen met de Honselse geloofsgemeenschappen, kunt u op zondag vanaf 10 uur uiteraard wel de online-kerkdienst volgen via Feestweek TV. Met dit laatste onderdeel komt de Honselse Feestweek 2020 tot een einde en wordt er vol verwachting uitgekeken naar een ‘normale’ Feestweek in 2021!

Kijken, inschrijven en meedoen
Feestweek TV is vijf dagen lang te volgen via live-streams op www.honselsefeestweek.nl of via de Honselse Feestweek app voor IOS en Android. Houd deze kanalen dus goed in de gaten. Ook kunt u de officiële Honselse Feestweek App downloaden voor IOS en Android. Hiermee bent u direct op u smartphone op de hoogte van het programma en kunt u direct meekijken. Ook valt er voorafgaand aan de Feestweek bij alle Honselersdijkers een programmagids op de mat.

Sponsoren
De Honselse Feestweek kiest ervoor haar trouwe sponsoren dit jaar kosteloos te promoten. Daarnaast zijn er toch diverse bedrijven die zich op eigen initiatief hebben gemeld om Feestweek TV te ondersteunen. Geweldig! Speciale vermelding hierbij de voor Brance Media, Rovents en DataClicks die hun schouders hebben gezet onder beeld, geluid en interactie tijdens deze unieke Feestweek.

Advertentie

Prins Group