2001 Ons huidige Kasteel
maandag 15 november 2004

Het onderkomen dat we in 1964 betrokken, óns Kasteel. Daar moest het nieuwe sportgebouw in 1979 natuurlijk nog wel steeds wat van weg hebben. Kantine boven, kleedkamers beneden. En als het kon, een karakteristieke entree. Zo geschiedde.
Toen gedurende het seizoen `97/`98 de eerste stappen richting herverbouwing van het in 1979 opgeleverde complex werden gezet, bleek al snel, dat het woord kasteel ook toen nog steeds een grote rol speelde binnen onze club. Want waar we naar toe wilden, had misschien wel nog méér weg van ons oude Kasteel…
Stormachtig, wat de club de voorbije 10, 15 jaar aan zich voorbij zag trekken. Een herverbouwing kon daar nog wel bij. Oók weer een niet geringe opdracht…
Waar deden we het nu eigenlijk allemaal voor? Ruimtegebrek. Natuurlijk. Té weinig kleedkamers, te weinig vergaderruimte, te weinig opslagruimte, te weinig… Vul maar in!
Het ontwerp van het nieuwe geheel, werd enthousiast door de leden onthaald. Toen bleek dat ook de gemeentelijke overheid ons enthousiasme deelde middels (opnieuw) de nodige financiële ondersteuning, kon de bouwcommissie definitief aan de slag.
De daadwerkelijke verbouwing nam stevig wat maanden in beslag. Waarbij menig klussenpoeler (een Dijks fenomeen?) menig vrij uurtje aan zijn SV besteedde. Want álles uitbesteden, dat ging het budget te boven.
De daadwerkelijke verbouwing zorgde voor een rommelig seizoen. We moesten, vóórdat we konden beschikken over méér verkleed- en opslagruimte, éérst een stapje terug doen… Schipperen geblazen, derhalve.
Maar het bleek alle ontberingen waard, want we kregen er uiteindelijk heel wat voor terug, voor al onze inspanningen. Niet alleen méér verkleed- en opslagruimte. Maar bijvoorbeeld ook een nieuwe toiletgroep, nieuwe ontvangst- en bestuurskamers, een nieuwe entree, een moderne verzorgingsruimte, ja zelfs een nieuwe vloer in de sporthal en een heuse sportkiosk!
Sinds 2001 staat het er. In al haar glorie!
Ons huidige Kasteel…

Advertentie

Condubouw