Geslaagd trainingsweekend voor derde elftal
woensdag 22 januari 2020

Het weekend van 10 ,11 en 12 januari stond in teken van het trainingskamp van het derde elftal. In de Katjeskelder in Breda werd toegewerkt naar de tweede seizoenshelft, waarin de ploeg van trainer Patrick van Schie bovenin mee wil draaien en meedoen om de strijd voor promotie naar de 2e klasse. S3 wil De Club Van Honsel bedanken voor het mede mogelijk maken van dit trainingskamp.

De alom bekende Anton was na zijn trainingskamp in Benidorm ook met de spelers en begeleiding van het derde elftal mee naar Brabant afgereisd. Lees hieronder het verslag van Anton over het trainingsweekend.

Dag 1: SLAPS & DE VERJARING VAN ROB
Na een kleine week Benidorm had Anton er nog geen genoeg van, en vervolgde hij zijn route naar de Katjeskelder in Breda voor het trainingskamp van het derde. Eenmaal aangekomen bleek hij wel de enige meegereisde supporter te zijn. Lees hieronder zijn verslag van dag 1.

Voor de meeste spelers zat het er na een ochtend werken al op, in het begin van de middag vertrokken de meesten naar het altijd zonnige Breda, de Katjeskelder. Helaas niet zo zonnig als ik de afgelopen dagen was gewend, maar voor Nederlandse begrippen was het goed toeven. Door afwezigheid van Joost was Yorick de oudste van de groep, hij nam dan ook de verantwoording op de boodschappen, welke door onze rechtsback annex disjockey Rob van Veen per bus werden vervoerd richting het vertrouwde huis aan de Katjeskelder 1. Eenmaal aangekomen bleek het vernieuwde huis niet erg vernieuwd, maar met onze ervaring was dat misschien maar beter ook. Leiders Lexus en Stanley hadden het voortouw genomen, waarna de overige begeleiding en reisgenoten binnen druppelden. De groene flessen van weleer werden veilig gesteld in de koelruimte, waarna iedereen ook zijn eerste dorst leste.

Iedereen kwam netjes tussen de aangegeven tijd van 16.00 en 17.00 binnen, behalve Barry en Timo. Zij werden dus direct verantwoordelijk gesteld voor het ophalen van de pizza's. Ondertussen werd er al flink gepokerd en was een groot gedeelte van de groep het nieuw geïntroduceerde spel 'slaps' aan het spelen. Nadat de maagjes waren gevuld werd de spelersgroep in vieren gedeeld. Iedere groep kreeg een spelsituatie voor zich van de eerste seizoenshelft waarin we positioneel niet goed stonden en uiteindelijk puntverlies leden. Per groep werd gediscussieerd waarom we niet goed stonden op dat moment en hoe we dat in het vervolg wel moeten doen. Na een goed half uur werd per groep gepresenteerd wat het plan van aanpak was, en door de luisteraars werden verschillende vragen gesteld. Dit leverde flinke discussies op, zo bleek dat er geen eenduidig plan was bij dergelijke situaties. Conclusie van dit onderdeel was dat (de overigens afwezige) Joost geen rode prent meer moest bemachtigen na 20 minuten. Uitgepraat zal men waarschijnlijk nooit raken, maar het volgende onderdeel stond alweer op de planning.

Leider Lexus had namelijk een quiz voorbereid, bestaande uit 5 ronden met ieder 10 vragen. De drank was inmiddels al goed genuttigd, maar op basis van lootjes werd de groep in duo's verdeeld om toch het een en ander te kunnen bespreken. Na een plaatjesronde, algemene kennis, een ronde over S3, WK's en EK's en recordkampioenen was het Team 68, bestaande uit Luuk en Yorick, dat uiteindelijk nipt met de overwinning aan de haal ging.

Inmiddels was het al na middernacht en was Rob verjaard, wat met name door de jongere generatie werd gevierd in de binnenstad van Breda. Uiteraard was iedereen wel bijtijds thuis, aangezien er morgen vroeg wordt ontbeten. Hierna volgt een wandeling door het bos en staat ook een wedstrijd gepland tegen Olympia 60.

Tot morgen,
Anton

Dag 2: MATCHDAY EN DE VERJARING VAN RICK
Dag 2 was de dag van de wedstrijd tegen Olympia 60. Anton was wederom aanwezig om verslag te doen van alle mooie momenten. Lees hieronder zijn verslag.

Na een bewogen avond voor de verjaardag van Rob waren de mannen nog wat slaperig bij het ontbijt, dat gepland stond om 9.00 uur. Na een stevig buffet ging de groep het bos in om een frisse neus te halen en zich in alle rust voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Omstreeks half 12 werd vertrokken naar het sportpark van Olympia, waar gespeeld zou worden tegen het 2e elftal. Eenmaal aangekomen bleek hier een heuse super saturday gehouden te worden, ze waren alleen vergeten om ook mensen uit te nodigen. Of dit met de club te maken heeft of met het thema Perzisch laten we in het midden.

Na een wat warrige warming-up namen liefst 5 spelers op de bank plaats en mocht Barry vlaggen in plaats van keepen. Leider Stanley had zijn kicksen van stal gehaald en nam plaats onder de lat. Vooraf was uitgestippeld dat iedereen een uur zou spelen. Dat de verjaring van Rob goed was gevierd bleek wel in de eerste helft. Veel mannen leken nog wat slaperig en door onze eigen fouten was het dan ook snel 2-0 voor de tegenstander.

In de rust werd besproken dat de tegenstander niet de beste ploeg was waar ooit tegen hebben gespeeld en het plan was dan ook om snel na rust de aansluitingstreffer te maken. Gelegenheids spits (om het wisselbeleid wat te vergemakkelijken) Rob wist binnen een seconde of 20 te scoren, zijn tweede van de dag. Nick was daarentegen achterin gezet, wat het beter af ging dan doelpunten maken. In de tweede helft werd niks meer weg gegeven en was het zaak om de boel om te draaien. Na een mooie aanval maakte Rick 2-2 en besliste Ros het duel uiteindelijk met een frommel goal: 2-3.

Als dank voor onze overwinning kregen we een kistje jupiler pinten van Olympia. Op de terugweg werd nog wat nieuwe voorraad gehaald bij trompetter spar Claasen en kon de avond langzaam aan gestart worden. Wederom werd er gepokerd en een kaartje gelegd, de inleiding voor een nieuwe verjaring. Om 0.00 uur was Rick namelijk de volgende die jarig was. Middels doosjes fl├╝gel vierden we dit in de Miller Time. Geen moeite mee. Vervolgens werd er nog flink wat drank genuttigd, maar eindigde iedereen inclusief kinders weer netjes in de pussybasement 521.

Morgen rest alweer de laatste dag van het trainingskamp, die vooral in teken staat van uitslapen en het opruimen van de villa. Er is weer een hoop gebeurd in 2 dagen, maar met 3 punten op zak en iedereen nog in goede toestand mogen we spreken van een geslaagd trainingskamp.

Groet,
Anton

Advertentie

jem-id