Dag 3 – De LAT-relatie & de wandelende encyclopedie
maandag 6 januari 2020

Na een ouderwets Benidorms avondje zat iedereen wederom op tijd, om 9:30 uur, aan het ontbijt. Edoch werd er door een aantal nog het nodige slaapzand uit de ogen gewreven. Het buffet werd geopend door trainer André, daar de spelers zaten te smachten om de lege magen van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Het verslag van de vorige dag werd na het ochtendeten voorgelezen, in een rustige lobby, door Ruben. Na herhaaldelijk aandringen en enige tegenstand van trainer André, mocht ook hij de karaokemicrofoon gebruiken om zijn stem extra kracht bij te zetten.

Hierna werd de gehele groep om 10:45 uur buiten het hotel verwacht om het, vooraf afgesproken, ochtendprogramma te vullen met een strandwandeling. Op de, op het oog oneindige, met zonovergoten, boulevard marcheerde het Honselse gezelschap de baai op en af. Na een loop van om en nabij 60 minuten, werd er door enkele stafleden gesmeekt om een rust- en waterpauze, om op adem te kunnen komen. Leider Perry maakte het overigens wel erg bont door verschillende pogingen te wagen om bij spelers op hun rug te klimmen. Na het rustmomentje werd er rechtsomkeert gemaakt om de route terug naar het hotel weer in te zetten.

Vervolgens werden de spelers weer om 13:00 uur verwacht in de eetzaal om een welverdiende lunch te nuttigen. Na het middageten gingen de spelers hun hotelkamer in om zich op te maken voor de tweede veldtraining. Om 14:30 uur vertrok de groep naar ‘Het biljartlaken van Benidorm’ om daar een intensieve training af te werken. De geblesseerde spelers, die ook vandaag apart zouden trainen in een bijgelegen sportschool onder leiding van Tim, trainden mee op een eigen deel van het veld, omdat de gym dicht was i.v.m. het groots gevierde Driekoningen. Deze spelers werden bijgestaan door krachtpatser Dick, die op deze manier liet zien nog te beschikken over een bovengemiddeld fit lichaam. Zal dit ook te maken hebben met de prakkies met jus van schoonmoeder Ineke? Aangekomen bij het veld, werd de groep getrakteerd op een oorverdovend applaus van de supporters.

De training bestond vandaag uit een warming-up, een pass-en-trapvorm, waarbij in driehoekjes de bal werd rondgespeeld, en een pittig partijspel. Terug naar de basis. Alexander nam de wedstrijdleiding voor zijn rekening en werd geassisteerd door Dicks en El Presidente. De match werd door de groep tot bijna in perfectie opgepakt. De ene na de andere vloeiende combinatie werd op de mat gelegd, waarna prachtige doelpunten volgden. De supporters waren onder de indruk en klapten dan ook nogmaals hun handen stuk. Zelfs gelegenheidsscheidsrechter Alexander, gehuld in een geleende scheidsrechteroutfit van Bjorn Kuipers, kon zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. De assisterende Dicks dacht dat hij bij een buitenspelgeval alleen ‘Buitenspel’ hoefde te zeggen en dit via de intercom in de oortjes zou komen van de scheidsrechter. Echter was hij vergeten dat deze hulpmiddelen vandaag niet aanwezig waren.

Net als de andere trainingen werd ook vandaag afgesloten met latje-trap. Achter elkaar werd de bal door menigeen binnen 2 á 3 beurten op de lat gelegd. Eén speler viel echter op, helaas wederom in negatieve zin. Nigel kreeg met zijn verfijnde doch houterige traptechniek met geen mogelijkheid de bal enigszins richting de lat. Een machteloze Rico Kok moest lijdzaam toezien hoe zijn roomie bal, na bal, na bal verprutste. Het werd steeds meer duidelijk dat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de helft van de spullen. Ook roomies Angelo en Brian hadden moeite om het horizontale houtwerk te vinden. Zij waren samen met Rico en Brian overgebleven en zijn vandaag en morgen verantwoordelijk voor de trainingspullen.

Na de training in de namiddag en een wandeling terug naar het hotel, was het tijd voor een uurtje rust. Om 19.30 konden spelers en begeleiding zich opmaken voor een welverdiend diner. Hierna werd er verzameld in de lobby om gezamenlijk naar Sherry’s Bar te lopen. Gelukkig was de route bekend, omdat dit de vaste plek is voor de jaarlijkse pubquiz. De hulp van trainer Frank was dan ook niet nodig. De supporters waren reeds aanwezig in de bar toen de selectie arriveerde. Al gauw werden er middels nummers teams gemaakt, zodat elke groep was voorzien van iemand van de supporters, de staf en 2 spelers. Trainer Frank zat vandaag de quiz voor die, na enkele hoofdbrekens en lange nachten met weinig slaap, in elkaar was gezet door Lars. Klasse Lars!

Iedereen werd verplicht zijn mobiele telefoon in te leveren om fraude te voorkomen. Het was niet voor iedereen even makkelijk om afstand te nemen van deze, voor sommige, primaire levensbehoefte. Tijdens de quiz werd de voetbalkennis van de gehele groep, net als voorgaande jaren, aardig op de proef gesteld. De wat ‘makkelijkere’ vragen werden afgewisseld met vragen waarbij alleen de echte voetbalkenner het antwoord op wist. Lijdend voorwerp Maikol werd het op sommige momenten allemaal even te veel. Na bemoedigende woorden van verschillende spelers, waarbij zijn naam meermaals werd gescandeerd, kon hij er weer tegenaan.

Na 9 rondes van 10 vragen waren de voetbalbreinen uitgeput en werden de punten bij elkaar opgeteld. Team Elluf en team 6-pack eindigden samen met een gelijke stand op plek 1. Er was dan ook een extra beslissende ronde nodig om de uiteindelijke winnaars te bepalen; de finaleronde. Deze ronde werd betiteld als de ‘puzzelronde’. Beide teams kregen een scoreverloop en doelpuntenmakers van wedstrijden van het Nederlands elftal op een EK of WK. Hierin moest er geraden worden wie de tegenstander was en het jaartal van de wedstrijd. Het was de wandelende voetbalencyclopedie Dré Penning die in de diepste krochten van zijn hersencapaciteit moest graven om te weten dat Gaston Taument in 1994 tegen Saudi-Arabië het winnende doelpunt had gescoord. Team 6-pack achtte zich dan ook in het walhalla met hem aan hun zijde en wonnen om deze reden de quiz. Zij ontvingen de prestigieuze ‘wisselbeker’ die het komende jaar zal glunderen in de huiskamers van de winnaars.

Na de avondvullende quiz werd nog een kleine nabespreking gedaan van de vragen om vervolgens gezamenlijk terug te keren naar het hotel. Iedereen heeft zijn rust hard nodig en zocht dan ook zijn kamer op. Morgen wordt iedereen om 8:30 uur weer verwacht in de ontbijtzaal om vervolgens voor de derde opeenvolgende dag te trainen.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Sosef & v/d Knaap