S.V. Honselersdijk verspeelt dure punten in korte tijd
maandag 14 oktober 2019

S.V. Honselersdijk verloor onnodig van Neptunus-Schiebroek. Het kreeg de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar halverwege de 2e helft was het binnen een paar minuten beslecht en kreeg het 2 doelpunten om de oren. De 2-0 achterstand kwam de formatie van Andre Lourens niet meer te boven.

Tegen de promovendus Neptunus-Schiebroek moest er wat recht gezet worden om de onderste regionen achter zich te laten en waren 3 punten noodzaak.
Op een druilige zaterdagmiddag waren het 2 ploegen die voor de winst gingen. Op het gladde kunstgras was het moeilijk voetballen en daar hadden beide ploegen last van. Het was de thuisploeg die na 3 minuten de eerste kans kreeg. Ruben de Groot haalde spits Claudio Santos Silva onderuit net buiten het strafschopgebied. De vrije trap nam hij zelf, maar keeper Dahley le Duc keerde de vrije trap. Nauwelijks één minuut later was het een diepte pass op Nando Kok die knap laatste man Sander van Duin opzij zette en alleen op keeper Ryan Lol af ging. Maar Nando had niet de kracht om hard uit te halen, zodat die kans verloren ging. Zo ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Het was de thuisploeg die druk probeerde te zetten op de Dijkse verdediging. Maar als de uitvallen van S.V. Honselersdijk beter waren uitgespeeld dan had de ploeg op voorsprong kunnen komen. In de 20e minuut kwam S.V. Honselersdijk op rechts er goed uit. De voorzet van Brian Valstar bereikte Angelo Zwirs in het strafschopgebied, echter zijn omhaal werd nipt door keeper Ryan Lol uit de hoek getikt. De Dijkenaars kwamen meer en meer in hun ritme en Neptunus-Schiebroek moest terug. In de 33e minuut een mooie actie van Joey Valstar. Nabij het strafschopgebied speelde hij Machiel Lourens uit door de bal tussen benen door te spelen, echter zijn schot werd in de verste hoek knap gehouden door Ryan Lol. De wedstrijd bleef levendig en aan beide kanten ontstonden kansen. In de 40e minuut claimde heel Neptunus om een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Xander Stoffer wuifde dit terecht weg. Vlak voor het verstrijken van de 1e helft een overtreding op Ricardo van der Zijden ver buiten het strafschopgebied. Uit de vrije trap van Tom van Veen werd de bal door Ruben de Groot doorgekopt op Nando Kok. Bij de uithaal van Nando had keeper Ryan Lol de bal niet klemvast, maar kon toch in 2e instantie grabbelend de bal oprapen voordat Michel van Giesen alsnog kon uithalen.

Begin 2e helft was S.V. Honselersdijk die de beste mogelijkheden kreeg. Een lange aanval bereikte op rechts Brian Valstar die zijn voorzet in eerste instantie gesmoord zag worden, maar uiteindelijk toch bij broer Joey terecht kwam. Zijn uithaal werd in het overvolle strafschopgebied weggewerkt. In de 47e minuut een mooie actie van Tom van Veen die een aantal tegenstanders rond het strafschopgebied omspeelde, maar niet tot een schot kwam. In de 49e minuut was het Angelo Zwirs die de bal zo in zijn voeten kreeg geschoven, zijn schot ging rakelings over de lat. Zo kreeg het wat mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was uitkijken geblazen voor de snelle counters van Neptunus-Schiebroek omdat ze toch veel ruimte kregen op het middenveld. In de 69e minuut kreeg de thuisploeg een corner te nemen. De bal werd door keeper Dahley le Duc weggewerkt, maar werd daarna randje strafschopgebied hard ingeschoten door Daniel van Delft. Hij scoorde via de onder kant van de lat geheel tegen de verhouding in, 1-0. Het offensief van S.V. Honselersdijk leverde even later een vrije trap op. Echter dit werd slecht uitgevoerd, waardoor Neptunus-Schiebroek er razend snel uitkwam en via Elroy Wijngaarde op een 2-0 voorsprong kwam. Een alles of niets offensief leverde niets op en zodoende stond de ploeg van Andre Lourens weer met lege handen.
Door dit resultaat bevindt S.V. Honselersdijk zich in de gevarenzone met alleen BVCB onder zich.

Dahley le Duc, Rick van Schie, Ruben de Groot (-76 Luke Groenenboom), Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Joey Valstar, Ricardo van der Zijden, Tom van Veen, Brian Valstar, Angelo Zwirs, Nando Kok (-70 Kevin Bogaards)

Verslag en foto's: Jan de Brabander