Vanuit de kantine...
maandag 12 augustus 2019

Vakantietijd!
Zaterdag 6 juli was het laatste evenement van 2018-2019 bij S.V. Honselersdijk.
Een zeer geslaagd toernooi voor de G-afdeling.

Het afgelopen seizoen is er weer hard gewerkt door alle kantinevrijwilligers. En niet alleen tijdens de bardiensten volgens het vaste rooster op zaterdag en door de weeks, maar zeker ook tijdens alle extra activiteiten die we graag binnen S.V. Honselersdijk organiseren, zoals de Supersaturday’s, toernooien, het Kerstrad etc.
Het is ontzettend fijn dat de bereidheid bij onze groep kantinevrijwilligers groot is om de handen - daar waar nodig - nog eens extra uit de mouwen te steken. Het is belangrijk dat vrijwilligerswerk door ons allemaal gedaan wordt, de vereniging is immers van ons allemaal en dan maken vele handen licht werk.
En ja natuurlijk, ik weet het, we hebben het allemaal druk….maar als we het samen doen, dan valt het best wel mee toch?! Zeker als je er zelf een feestje van maakt!

Stoppen of iets anders doen
Helaas zijn er onlangs een aantal kantinemedewerkers gestopt. Gelukkig niet omdat ze het niet naar hun zin hadden, maar vanwege hele legitieme redenen, zoals meer tijd en aandacht aan het gezin kunnen besteden, het niet meer kunnen combineren met ander vrijwilligerswerk, een andere sport of omdat ze na heel veel jaren bar- en keukendienst draaien, aan een andere uitdaging toe zijn.
• Diane van Velzen, Nicole Gregoire, Astrid de Bruyn en Marieke Riezebos stoppen definitief met vrijwilligerswerk;
• Linda Zuiderwijk gaat zich als vrijwilliger meer op jeugdactiviteiten richten;
• Vera Broch maakt de overstap van de grote kantine naar de buitenbar, ze gaat haar man Michel Broch ondersteunen;
• Saskia v/d Kraan en Patricia Gardien blijven gelukkig nog wel actief als gastvrouw van De Club van Honsel;
• Marnix Alsemgeest gaat na heel veel jaar onze club openen (op zaterdag om 7.15 uur!) weer eens lekker uitslapen en van zijn gezin genieten.
Gelukkig blijft ook Marnix als vrijwilliger aan onze vereniging verbonden.
Vanuit Kantinezaken en het Bestuur van S.V. Honselersdijk bedanken we deze toppers voor hun fantastische inzet!

Vacatures kantinezaken nieuwe seizoen
Nu, bijna een maand later, zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020 alweer in volle gang.
Half augustus gaan de selectieteams namelijk alweer trainen.
Heel graag willen we de kantinebezetting dan weer rond hebben.

Zoals jullie eerder in dit bericht hebben kunnen lezen, stoppen er een aantal vrijwilligers.
Ze stonden ingedeeld op verschillende plekken en tijden: de keuken, de bar, openen, ochtend, middag, avond, zaterdag, door de weeks…..en hadden ontzettend veel ervaring.

Jullie zullen begrijpen dat het weer een aardige klus wordt om de komende maanden de bezetting weer rond te krijgen en de nieuwe vrijwilligers in te werken. Daarom vraag ik jullie om met mij mee te denken hoe we dit zo snel mogelijk weer geregeld kunnen krijgen.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om 1x per 4 weken of 8 weken in de keuken of achter de bar te helpen? Of vind je het leuk om nieuwe vrijwilligers in te werken? Laat het mij graag weten! 06-54912050

Op dit moment staan deze vacatures open:

- 7.15 – 10.00 uur openen – 1x per 4 weken
We zijn op zoek naar 2 vroege vogels die het gebouw kunnen openen. Uiteraard worden jullie ingewerkt. Samen zorg je ervoor dat de voorraad in de koelkasten wordt aangevuld en dat de (simpele) voorbereidingen in de keuken worden gedaan, denk aan het maken van broodjes ham/ kaas en snacks en tosti’s ontdooien.
Er is nog weinig bezoek, dus je verkoopt voornamelijk koffie en thee. Zo kun je in alle rust voorbereidingen treffen en rustig wakker worden. Muziekje aan, maak het gezellig, voor je het weet, is het 10.00 uur en word je door het volgende team alweer afgelost.

- 13.00 – 16.00 uur of van 16.00 – 19.00 uur bardienst – 1x per 4 of 8 weken
Wil je graag mensen leren kennen? Vind je het leuk om een praatje te maken? En mensen blij te maken met iets te drinken of te eten? Kom dan achter de bar helpen! Je word uiteraard ingewerkt en mag zelf aangeven of je het komende seizoen 1x per 4 weken of 1x per 8 weken bardienst wil draaien. Je staat met 3-4 personen, waarvan 1 keukendienst en 2-3 mensen achter de bar. Samen maak je er een gezellig dienst van.

- Evenementen en toernooien – op afroep
Zou je ook graag je steentje bij willen dragen, omdat je weet dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan, maar is het voor jou lastig om in een structureel rooster mee te draaien? Geen probleem! Meld je aan voor bar-/ keukendiensten tijdens evenementen en toernooien. Denk hierbij aan een pubquiz, een nieuwjaarsreceptie, een toernooi etc.
Veel data ten behoeve van het seizoen 2019-2020 worden in september a.s. al vastgezet. Zo kun je je tijdig aanmelden en ze alvast vrij houden in je agenda.

- Barcommissie
Houd jij van plannen en organiseren? Vind je het leuk om te helpen werven van nieuwe vrijwilligers en te fungeren als contactpersoon voor circa 10-15 kantinevrijwilligers?
Meld je dan aan voor barcommissielid. Samen met andere barcommissieleden en bestuurslid kantinezaken zorg jij ervoor dat de kantine goed draait.
Je kan zelf aangeven voor welke groep je in aanmerking wilt komen:
• Van 07.15 tot 10.00 uur op zaterdag
• Van 10.00 tot 13.00 uur op zaterdag
• Van 13.00 tot 16.00 uur op zaterdag
• Van 16.00 tot 19.00 uur op zaterdag
• Doordeweekse avonden
• Buitenbar
• Bijzondere bijeenkomsten i.s.m. evenementen (nieuwjaarsreceptie, pubquiz, JAL etc.)

- Bestuurslid kantinezaken
Enkele maanden geleden heb ik bekend gemaakt dat ik – na 6 jaar bestuurslid – met ingang van oktober a.s. mijn functie als Bestuurslid Kantinezaken wil dragen aan een nieuw bestuurslid.
Ik ben op zoek naar een opvolg(st)er die het leuk vindt om op operationeel niveau verantwoordelijk te zijn voor de kantinezaken bij S.V. Honselersdijk.
Als bestuurslid kantinezaken ben je op operationeel niveau verantwoordelijk voor kantinezaken. Je bent voorzitter van de commissie kantinezaken en verantwoordelijk voor de taakinhoudelijke aansturing van de leden van deze commissie. Jaarlijks stel je de plannen aangaande de voortgang van het kantinebeheer op en bespreek je deze uiteraard in de bestuursvergaderingen.
Een intensieve samenwerking alsmede een goede afstemming met de Directeur Bedrijfsvoering is een voorwaarde. Contacten met de leveranciers, schoonmaakwerkzaamheden, inkoop, kas e.d. worden namelijk door de Directeur Bedrijfsvoering geregeld.

Vind jij het leuk om vrijwilligers te vinden, binden en boeien? Denk jij in oplossingen? Word jij enthousiast van dienstverlenend werken en staat de bezoeker bij jou centraal? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Ik hoop je snel te ontmoeten om meer te vertellen over de functie en om alle mogelijke vragen die je nog hebt te kunnen beantwoorden. We gooien je zeker niet in het diepe, ik en de overige bestuursleden zullen uitgebreid de tijd voor je nemen om je bij te praten en te informeren over de gang van zaken!
Voor meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met mij via kantine@svhonselersdijk.nl of 06-54912050. Ik hoop snel van je te horen!

Tot slot
Via deze weg wil ik alle kantinevrijwilligers hartelijk danken voor hun inspanningen in het afgelopen seizoen. Geniet van jullie welverdiende zomer/ vakantie en graag tot ergens in augustus/ september!

Bestuurslid kantinezaken Kim van Zanten

Advertentie

Sosef & v/d Knaap