Schijnt de zon ook voor S.V. Honselersdijk?
vrijdag 19 april 2019

Morgenmiddag zal het eerste elftal het in een thuiswedstrijd voor de competitie opnemen tegen RVVH. Op Sportpark de Strijphorst zal de ploeg van trainer Piet Boon onder zonnige omstandigheden strijden voor een ticket die toegang geeft tot de nacompetitie. Wat voorafgaand aan het seizoen voor onmogelijk werd gehouden, blijkt nu toch echt tot de mogelijkheden te behoren. Het eerste elftal staat op een 4e plek op de ranglijst en doet ook nog volop mee in de strijd om de derde periodetitel. Kortom: genoeg om voor te strijden...

Vorige week: de ontsnapping
Afgelopen zaterdag kwam Heinenoord op bezoek bij S.V. Honselersdijk. Halverwege de tweede helft stond het Honselse vlaggenschip op een comfortabele voorsprong, door twee doelpunten van Angelo Zwirs: 2-0. Geheel onverwachts sloeg de wedstrijd op een krankzinnige manier om. De ploeg uit Heinenoord wist in een tijdsbestek van 5 minuten tijd maar liefst 3 keer te scoren en zette de wedstrijd compleet op z'n kop. Gelukkig voor de Honselersdijkers was Pawel Rubin in de absolute slotfase van de wedstrijd in staat om met een bekeken stiftbal een punt veilig te stellen: 3-3.

Door het resultaat van vorige week is de doelstelling die voorafgaand aan dit seizoen werd gesteld definitief behaald. S.V. Honselersdijk heeft zich veilig gespeeld, met nog 4 competitiewedstrijden voor de boeg. Momenteel zijn de oranjehemden op een 4e plaats terug te vinden, met een puntenaantal van 39 uit 22 wedstrijden. Hiermee staat het elftal 3 punten achter op nummer 3 Kloetinge en koestert het een voorsprong van 5 punten op nummer 5 Forum Sport. In de strijd om de derde periode staat de Honselse formatie 1 punt achter de gedeelde koplopers SHO en Rijsoord.

Dit weekend: RVVH
Morgen staat de thuiswedstrijd tegen RVVH te wachten. Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden tegen de nummer 13 van de ranglijst. De Ridderkerkers hebben uit 21 gespeelde duels 19 punten weten te verzamelen, waarmee de ploeg zich nog niet veilig mag wanen. In strijd tegen degradatie zal RVVH morgen op jacht gaan naar 3 belangrijke punten die op Sportpark de Strijphorst te behalen zijn.

Eerder dit seizoen resulteerde de wedstrijd tussen S.V. Honselersdijk en RVVH in een late 1-2 overwinning voor de oranjehemden. Luke Groenenboom wist als invaller de wedstrijd in de laatste minuten te beslissen, zodat de 3 punten mee in de bus konden richting Honselersdijk.

Pupil van de Week: Bodey Flaton
Zoals gebruikelijk zal er ook deze week een jeugdspeler de gehele dag met de 'grote mannen' van het eerste elftal meelopen. Ditmaal is de eer aan Bodey Flaton, speler van de JO11. We wensen Bodey veel plezier toe en hopen dat hij het eerste doelpunt van de wedstrijd zal verzorgen bij de aftrap! In een eerder item was meer informatie terug te vinden over de Pupil van de Week.

Super Saturday: Nog betere zaterdag
Zoals inmiddels bij iedereen in Honselersdijk en omstreken bekend is vindt morgen ook weer de gezelligste derde helft van het Westland plaats. Tijdens de Super Saturday zal het complex van S.V. Honselersdijk omgetoverd worden tot een walhalla voor dorstige paashazen en dansende kippen. De geheel in de Paassfeer verkerende kantine zal het decor zijn van wederom een Super Saturday voor in de boeken! Meer informatie over Super Saturday is terug te vinden op het Facebook-evenement.

Westlandse Derby voor tweede elftal
Op Super Saturday staat er voor het tweede elftal van S.V. Honselersdijk een Westlandse Derby te wachten. Om 11:30 zal het elftal van trainer Frank van Zijl het op het hoofdveld opnemen tegen SC Monster. De Honselersdijkers zijn de afgelopen weken flink op dreef in de reserve 1e klasse, door tweemaal met 3-1 te winnen van respectievelijk BVCB 2 en koploper Katwijk 2.

Zorg dat je erbij bent...
De aftrap zal om 14:30 uur door de Pupil van de Week en scheidsrechter van dienst, R.M.C. Duindam, verzorgd worden op een zonovergoten Sportpark de Strijphorst. Het grasveld is gemaaid, de lijnen zijn gekrijt en de buitenbar is geopend. Kortom: we zien jullie morgen langs de lijn om het eerste elftal naar de winst te juichen!

Tot morgen!

Advertentie

Solware