S.V. Honselersdijk weerstaat storm in Zoutelande
zondag 17 maart 2019

Het eerste elftal van S.V. Honselersdijk deed goede zaken in Zoutelande en behaalde in een zwaar bevochten wedstrijd tegen De Meeuwen een belangrijke 3-2 overwinning. In de stand steeg het weer naar plek 4 en een goede stap naar het lijfsbehoud in de 1e klasse.

Afgelopen weekend was het weer een dag om niet te vergeten in de rijke geschiedenis van S.V. Honselersdijk. Een bus vol supporters vertrok vrijdagmiddag al richting het mooie Zoutelande om daar alvast de sfeer te proeven voor de wedstrijd zaterdag tegen De Meeuwen.

Na de vele regen van afgelopen dagen was menigeen benieuwd of de wedstrijd op het sportpark D’n Hooghe Hilt door zou gaan. Uitwijk naar kunstgras was er niet, maar door het bestuur van De Meeuwen zou er alles aan gedaan worden om de wedstrijd door te laten gaan. Dus met een gerust hart kon de Borrelbus met de supporters vrijdagmiddag richting Zoutelande gaan. Na een uur oponthoud op de Strijphorst arriveerde de bus zo rond half 7 bij het hotel. Hierna liepen we via een strand pad naar het prachtige Strandpaviljoen "de Branding" van de hoofdsponsor van onze vrienden van De Meeuwen voor een hapje & drankje. Het eerste rondje werd gegeven door Voetbal vereniging De Meeuwen wat met groot applaus werd begroet. Het werd gezellige avond en tot in de kleine uurtjes werd er gefeest.

De volgende morgen met windkracht 7 richting het knusse sportpark van De Meeuwen waar de supporters hartelijke ontvangen werden door v.v.De Meeuwen. De spelersbus arriveerde niet veel later.

De wedstrijd begon met één minuut stilte wegens het overlijden van bestuurslid Wim Ovaa. Hierna werd er afgetrapt onder stormachtige omstandigheden, wat het spel niet ten goede kwam. S.V. Honselersdijk tornde de eerste helft tegen de wind in en kwam verrassend genoeg tot de eerste kansen. Het was Angelo Zwirs die op rechts goed aangespeeld werd door Rick van Schie, maar zijn uithaal ging maar net naast. Van goed spel was geen sprake. Beide ploegen hanteerden vaak de lange bal die niets opleverde. Vooral bij de Meeuwen liepen de aanvallen met sterke wind mee op niets uit. Boy Zuijderwijk kon menig bal zo oppikken. In de 8e minuut moest hij wel snel zijn doel uit, omdat Menno de Nooijer doorging na een doorgeschoten bal. In de 11e minuut werd de bal op het middenveld opgepikt door Youri Riepe die Angelo Zwirs op rechts vond. De scherpe voorzet van Angelo werd door Tom van Veen hard ingeschoten, 0-1. De Meeuwen konden hier weinig tegenover stellen. In de 16e minuut wel een verraderlijk schot die net hard over de kruising ging. Het kreeg ook een aantal corners te nemen maar daar werd te weinig rendement uitgehaald. Bij S.V. Honselersdijk waren de uitvallen veel gevaarlijker en het was aan keeper Jesse Kerkhove te danken dat S.V. Honselersdijk niet verder uit liep. In de 22e minuut was het Pawel Rubin die er dicht bij was en even later was het een uithaal van Youri Riepe die gered werd door keeper Jesse Kerkhove. De Meeuwen probeerden de druk op te voeren op de Dijkse verdediging en pompten de bal naar voren. Het wegwerken van de bal zorgde er door de zuidwesterwind voor dat de bal de meest rare capriolen maakte en het daardoor toch uitkijken geblazen werd. Aan het eind van de eerste helft was het toch de ploeg van Piet Boon die met uitvallen weer grote mogelijkheden kreeg. Zo stond Angelo Zwirs na een goede actie van Tom van Veen alleen voor keeper Jesse Kerkhove, maar hij mistte. Vlak voor de rust de laatste aanval van De Meeuwen. De bal werd voorgebracht en na een halve omhaal van Robin Dek kwam de bal bij Kevin Janse die met links goed binnen schoot, 1-1.
De 2e helft was het een fel S.V. Honselersdijk die verbeten op jacht ging naar de voorsprong. En het was weer keeper Jesse Kerkhove die De Meeuwen op de been hield. In de 47e minuut ranselde hij een schot van Youri Riepe uit de kruising. Zo stapelden de kansen zich op. In de 51e minuut een cruciaal moment. Tom van Veen wist zich lost te rukken van Maas Bogaard, waarbij Bogaard ook het shirt van Tom pakte. Tom kon doorgaan maar schoot over. De overtreding van Bogaard werd alsnog bestraft door scheidsrechter Jesse Knetsch met een penalty en Bogaard kon met rood vertrekken. De penalty werd feilloos door Tom benut, 1-2. Hierna was S.V. Honselersdijk die volledig de wedstrijd naar zich toe trok en De Meeuwen geen schijn van kans meer gaf. Met het nodige geluk van de thuisploeg en de doelrijpe kansen die S.V. Honselersdijk mistte, bleef De Meeuwen op de been. In de 71e minuut weer een cruciaal moment in de wedstrijd. Bij een terugspeelbal van Youri Riepe op keeper Boy Zuijderwijk , zat Robin Dek goed tussen. Alleen op de keeper omspeelde Robin Dek keeper Zuijderwijk, maar werd even vastgehouden en ook De Meeuwen kreeg een penalty en Boy kon ook met rood vertrekken. Leon de Brabander werd opgeofferd voor keeper Dahley le Duc die de plaats in nam voor Boy Zuijderwijk. De penalty van Robin Dek werd knap in eerste instantie gestopt door le Duc maar in de rebound was het toch Robin Dek die voor de gelijkmaker aantekende, 2-2. Deze tegenslag werd weer snel ongedaan gemaakt. Het was Joey Valstar die ongenadig hard uithaalde in de 77e minuut en keeper Jesse Kerkhove kansloos liet. De wedstrijd werd hierna niet meer uithanden gegeven. Ook Nick van der Kraan mocht in de laatste minuten zijn debuut in de competitie nog maken waarna scheidsrechter na 5 minuten af floot voor het einde van de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd werd in de kantine van de Meeuwen met de supporters en spelers van beide verenigingen er nog een groot feest van gemaakt. Het bier vloeide rijkelijk en er werd zelfs een wedstrijd gehouden door beide verenigingen, wie de grootste stapel lege kratjes kon verzamelen, die uiteindelijk door de Meeuwen gewonnen werd.
Voor deze gelegenheid was de kantine langer geopend en werd na een dankwoord van voorzitter Erik Sosef de terugreis door spelers en begeleiding naar Honselersdijk aanvaard. De supporters werden een uur later uitgezwaaid door De Meeuwen.

Voor de supporters waren het 2 onvergetelijke dagen, met dank aan vv De Meeuwen en organisatoren Ed Kooij en Maikel Middelburg

Boy Zuijderwijk (-70 rood), Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Pawel Rubin, Leon de Brabander (geel, -71 Dahley le Duc), Youri Riepe , Joey Valstar (-89 Nick van der Kraan), Tom van Veen, Lars Ammerlaan (-63 Brian Valstar), Angelo Zwirs

Verslag en foto's: Jan de Brabander & Pierre van Giesen