S.V. Honselersdijk naar miraculeuze overwinning
zondag 3 februari 2019

Extra mooi nieuws was er deze week. Allereerst verlengde hoofdsponsor Prins Group het sponsorcontract met 5 jaar. Een geweldige opsteker voor de vereniging die de laatste tijd volop in het nieuws staat door de goede resultaten. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt in theater de Naald dat het eerste elftal ook de titel van Sportploeg van het jaar 2018 kreeg. Een meer dan terechte keuze aangezien de ploeg van trainer Piet Boon zich in de nacompetitie superieur was en iedereen van de mat speelde. Hiermee verzekerde de ploeg zich voor het eerst in zijn bestaan voor een plek in de eerste klasse. En dan zaterdag uit tegen SHO, één van de beste ploegen uit de competitie, slaagde S.V Honselersdijk in de laatste seconden van de wedstrijd met 10 man een overwinning op te strijken door met 3-2 te winnen. Het geluk kon niet op bij spelers en de meegereisde toeschouwers die de verre reis naar Oud Beijerland trotseerden.

Op een koud en kil sportpark de Kikkershoek moest de formatie van trainer Piet Boon flink aan de bak. SHO, de nummer 2 uit de competitie, pakte in de heenwedstrijd de eerste periodetitel op de Strijphorst en de Dijkenaars kregen toen met 3-0 het nakijken. Het was dus zaak voor de Dijkenaars om verdedigend de zaakjes goed op orde te houden. Immers de goed combinerende Oud-Beijerlanders heeft maar weinig ruimte nodig om een kans te creëren. In de eerste minuut van de wedstrijd was het bijna al raak voor de thuisploeg. Te snel instappen van de dijkse verdediging creëerde SHO een man meer situatie. De bal werd voorgebracht, maar een ultieme sliding van Rick van Schie voorkwam een vroege achterstand. Aan de andere kant had S.V. Honselersdijk bijna een vroege openingstreffer. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Youri Riepe, echter zijn uithaal ging via de voet van een tegenstander tegen de paal waarna de bal op tijd werd weggewerkt door de SHO verdediging. Het eerste kwartier was een gelijk opgaande strijd, maar daarna trok SHO de wedstrijd gauw naar zich toe. Met snelle combinaties wisten ze de verdediging van S.V. Honselersdijk te ontregelen. In de 19e minuut was de organisatie even weg en SHO profiteerde daar van. Op een simpele manier werd het middenveld uitgespeeld en de bal kwam links bij Kevin Angel Queijo. Bij de achterlijn bereikte zijn voorzet de geheel vrijstaande Ricky Bokhoven die vrij eenvoudig de 1-0 scoorde. Amper bekomen van de schrik was het weer de behendige Kevin Angel Queijo die Nigel Hendriks opzocht. Met een heerlijke actie omspeelde hij Nigel en schoot de bal in de verste hoek, 2-0. De dijkse toeschouwers vreesden voor het ergste. Op de tribune werd door de supporters van SHO al 6-0 gescandeerd. Het lukte de dijkse ploeg maar niet om een redelijke aanval op te bouwen. Te vaak werd de lange bal gehanteerd waar onze spitsen weinig mee konden doen en ook de zogenaamde tweede bal was constant voor SHO, zodat de druk bleef op de Dijkse helft. Het is dat de voorhoede van SHO niet scherp genoeg was anders had de kloof gauw groter kunnen worden. In de 36e minuut eindelijk een goed aanval. Luke Groenenboom werd op rechts gelanceerd en zijn voorzet werd weggehaald door de verdediging van SHO. Joey Valstar pikte de bal goed op en zijn uithaal was onhoudbaar voor keeper Peter Konings, 2-1. Dit doelpunt kwam precies op tijd en bracht wat rust in de ploeg. De ploeg ging nu wat meer uit de verdediging spelen. In de 43e minuut een aanvaring tussen Leon de Brabander en SHO speler Rowdy Rijsdijk. De behendige middenvelder kwam bij het neerkomen lelijk terecht en moest noodgedwongen het veld verlaten.

De tweede helft was nog maar net 2 minuten oud en een misser in de verdediging van SHO was het een koud kunstje voor Youri Riepe om de gelijkmaker te scoren, 2-2. SHO had even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken, maar via een knappe actie van de snelle Kevin Angel Queijo was het bijna raak. Zijn schot ging maar net naast. In de 57e minuut kwam S.V. Honselersdijks goed weg. Na een schot van Dennis Groosjohan belandde de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in en de rebound van Ricky Bokhoven werd door Rick van Schie uit het doel gekopt. Even later moest ook topscoorder van SHO’er Bob Vermunt, hij scoorde al de 3 doelpunten in de heenwedstrijd tegen S.V. Honselersdijk, het veld verlaten door een blessure. De Oud-Beijerlanders waren niet gerust door de gelijke stand en er ontstonden wat irritaties. Er werden wat meer risico’s genomen. Bij S.V. Honselersdijk ging het steeds beter draaien en er kwamen ruimtes. De aanvallen liepen weer wat beter en er kwamen kansen. Maar in de 71e minuut kreeg de ploeg met een fikse tegenvaller te maken. De net 2 minuten in het veld staande Pawel Rubin werd na een sliding op de bal van het veld gestuurd door scheidsrechter Post. Het leek er gevaarlijk uit te zien met zijn tegenstander in de buurt en daarom trok scheidsrechter Post de rode kaart en de enige kaart in deze uiterst sportieve wedstrijd. De VAR beelden, er stonden 3 camera’s op de tribune, kunnen misschien nog uitsluitsel geven of dit echt een rode kaart was. Dit was een geweldige domper aangezien de Dijkenaars beter gingen draaien. Met nog dik 20 minuten te gaan was het zaak om het dicht te houden en te gokken op de uitvallen. In de 78e minuut een ingelaste drinkpauze aangezien scheidsrechter Post voor zichzelf een sanitaire stop nodig had. De druk op het doel Boy Zuijderwijk werd groter, maar de scherpte was er een beetje af bij SHO. De ballen in het zestien meter gebied waren allemaal voor Boy. Terwijl de dijkse aanhang allang blij was met een gelijkspel, liet scheidsrechter Post in de 96e minuut nog een vrije trap nemen na een overtreding op Tom van Veen. De vrije trap van Tom bereikte bij paal Angelo Zwirs en met een snoekduik kopte hij de 3-2 binnen. Hierna floot scheidsrechter Post gelijk voor het einde en was op wonderbaarlijke wijze toch nog de winst binnengehaald. Door deze zege staat de S.V. Honselersdijk op een knappe 6e plek en de hoogst geklasseerde regioploeg in 1B op dit moment.

Boy Zuijderwijk, Rik van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe, Luke Groenenboom (-69 Pawel Rubin (-71 rood)), Angelo Zwirs, Tom van Veen

Verslag en foto's: Jan de Brabander