Nieuwjaarsspeech voorzitter Erik Sosef
maandag 14 januari 2019

Beste aanwezigen,

Voordat ik met mijn speech begin, wil ik graag een moment van stilte voor de mensen die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Zowel in familiaire kring, vriendenkring of mensen van de club.
Tijdens een Nieuwjaarsspeech willen we graag horen wat ons te wachten staat in het jaar 2019. Maar voordat we gaan vooruitblikken op 2019 wil ik met jullie terugkijken op het afgelopen jaar.

Het jaar 2018:
- 2018 was het jaar van de grote verbouwing van onze kleedkamers. Het was een ambitieus plan, waar we hard aan gewerkt hebben. Samen hebben we het voor elkaar gekregen. Een mooie accommodatie die klaar is voor de toekomst!
- 2018 was het jaar dat we de inning van de contributie uitbesteedt hebben aan Club Collect, wat onze vrijwilligers moet verlichten in hun taak.
- 2018 was het jaar dat Alex Prins de voorzittershamer van de businessclub heeft overgedragen aan Jos Scheffers. Alex mag met een goed gevoel terug kijken op zijn periode als voorzitter. Hij heeft de club verder laten groeien en heeft samen met zijn bestuur vele goede doelen binnen de vereniging financieel ondersteund!
- 2018 was het jaar dat Hugo van Velden na 7 jaar het bestuur verlaat en zijn politieke ambities gaat volgen. Daar wensen wij hem heel veel succes mee. Trudie van Giessen is ons bestuur komen versterken en zal zeker een toegevoegde waarde hebben gezien de lange tijd die ze bij de club betrokken is.
- 2018 was sportief gezien een fantastisch jaar! Ons tweede en derde elftal wisten zich te plaatsen voor de nacompetitie. Helaas strandden beide teams vroegtijdig maar voor zowel het tweede en derde elftal een goede prestatie, gezien het niveau waarin ze spelen. Ook het eerste elftal wist zich in de derde periode te plaatsen voor de nacompetitie. Na drie prachtige overwinningen tegen respectievelijk DCV, Valken en Sparta (av). Mochten wij als terechte winnaar promoveren naar de 1e klasse. Voor het eerst in ons clubbestaan van de vereniging voetballen wij op dit niveau. Het feest was daarna wederom een echt Honsels feestje! Met dankzij de Prins Group, een prachtig optreden van Gerard Joling en een fantastische huldiging!
- 2018 was ook het jaar dat wij een sponsorcontract met Prins Group hebben gesloten voor de komende 5 jaar. Een prachtig bedrijf, welke zowel sportief als sociaal verbonden is met onze club!
- 2018 was het jaar dat we kunnen terugkijken op een goed georganiseerd kerstrad. Een kerstrad die de Honselse identiteit weer heeft terug gekregen. Dit feest is tot stand gekomen door een nieuwe commissie die de feestjes op onze club verzorgen. Zij noemen zich “het ministerie van feest”, welke door Ricardo van der Zijden in het bestuur vertegenwoordigd is. Een groot compliment hoe zij zich inzetten om van iedere supersaturday of welk feest dan ook, iets bijzonders te maken.
- 2018 was het jaar dat wij afscheid moesten nemen van onze selectieteams van de zaalvoetbal. Door te weinig stabiliteit en vertrouwen hebben wij eenzijdig de band verbroken en als gevolg daarvan zijn bijna al onze overige zaalelftallen vertrokken naar FC Westland. Jammer dat dit zo heeft moeten lopen maar voor de rust binnen de vereniging was dit het beste besluit.

Heb ik alleen goed nieuws?! Helaas niet, er zijn een aantal dingen binnen de vereniging die mij zorgen baren. We zijn een vergrijzende dorpskern en daardoor hebben wij bij de jeugd (te) weinig aanwas. Sterker nog, wij krimpen als vereniging! Dat is een logisch gevolg. Daarom zijn wij op de achtergrond, samen met de middenstandsvereniging, bezig om wat plannen te lanceren.

Het alcoholgebruik bij de jeugd tussen de 15 en 18 jaar blijft ons zorgen baren. Daarom zullen wij proberen om deze groep jongeren het zo moeilijk mogelijk te maken om op de vereniging alcohol te nuttigen.

Waar ik ook erg van ben geschrokken is het feit dat er mensen nog steeds weigeren om iets te doen voor de vereniging. Onze eigen vereniging die we samen moeten dragen! Mensen die helemaal niks doen voor de vereniging en maar zeuren wat er allemaal niet goed gaat binnen de vereniging!
Met deze mensen wil ik graag in discussie en op alle gemak nogmaals uitleggen waar een vereniging voor staat, ik ben benieuwd naar hun argumenten….

Kijkend naar komend jaar zie ik nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

Zoals jullie misschien gezien hebben, wordt er een oranjeclub van 100 opgericht. Deze club krijgt een eigen bestuur en mogen zelf het geld investeren in de jeugd, de club of de lagere senioren. Je kan je aanmelden en voor 100 euro staat jouw naam op het bord!

In het komende seizoen zullen we een 4e elftal oprichten. Dit zal een opleidingsteam worden voor eerste jaar senioren welke het niveau nog niet aankunnen in de A-selectie. Deze jongens kunnen nog wel lekker trainen en wellicht in de nabije toekomst de A selectie versterken.

Het komende seizoen zullen we afscheid moeten nemen van onze hoofdtrainer Piet Boon. Piet kwam 8 jaar geleden ons helpen als hoofdtrainer. We voetbalden in de derde klasse en probeerden dat seizoen veilig te spelen zodat we geen P/D wedstrijden hoefde te spelen om degradatie te voorkomen. Samen met Frank, Janco en op latere termijn Sjaak hebben zij S.V. Honselersdijk geholpen bij het tot stand brengen van de jeugdopleiding en heeft ons eerste elftal naar de 1e klasse gebracht! Uiteraard doen we alles samen maar uiteindelijk moet er wel een plan komen. Met dat plan moet er ook vertrouwen en draagvlak zijn. Ik durf te beweren dat we samen met het bestuur en TC grote stappen hebben gemaakt qua beleving, uitstraling, lef en overtuiging. Onze dank gaat dan ook naar Piet en zijn technisch en medische staf!
Wij hopen op korte termijn met Frank van Zijl eruit te komen en Frank minimaal 1 jaar aan ons te binden. We moeten nog enkele plooien glad strijken, maar de intentie is om door te gaan.
Met het vertrek van Piet komt de vacature hoofdtrainer vrij. Een kleine commissie met Marcel Bruggeling, Maikel Middelburg, Guy Tanguy en Jan van Marrewijk hebben uitstekend werk verricht. Na veel overleg en vele gesprekken kwam André Lourens uit de hoger Hoed. Ik heb zelf ook een gesprek gehad met André en ik ben er van overtuigd dat hij de juiste man is voor S.V.Honselersdijk. André is een man die heel graag voor Honselersdijk wil werken. Is een man met een open karakter, die graag de kantine binnen loopt en graag gesprekken voert met mensen binnen de vereniging. Het bestuur en de TC zullen binnenkort kennis met hem maken en medio juni zal de groep kennis maken met André. Ik heb vertrouwen in André en samen zullen we de weg blijven volgen welke we zijn ingeslagen. Uiteraard met nieuwe zienswijzen…

Wat S.V.Honselersdijk zo bijzonder maakt is dat wij een hele sociale vereniging zijn. Wij zelf vinden dit allemaal heel normaal, dat is onze cultuur. Als ik andere bestuursleden en voetballers van andere verenigingen spreek vinden zij Honselersdijk daarin een unieke vereniging. Dat voorbeeld zie ik op het trainingskamp in Benidorm. Maar een mooi voorbeeld is ook het medeleven bij het overlijden van Maria Hagman, de dochter van Toos en de zus van Johan. De grote opkomst door de leden en begeleidng van de G-afdeling bij het condoleren en de uitvaart. Daar kan je zien dat voetbal niet alleen een sport is maar veel groter dan dat. Vriendschappen worden geboren, mensen binnen de vereniging zorgen voor elkaar. Persoonlijk heb ik dat mogen ervaren en dat maakt mijn cluppie en jullie cluppie zo bijzonder. Ik ben trots en het is een eer om voorzitter te zijn van zo een club. Bedankt daarvoor.

Voordat ik een ieder veel gezondheid, liefde en geluk wens voor het nieuwe jaar. Wil ik graag Nando en Boy naar voren roepen. Zij mogen de envelop in ontvangst nemen van de Gemeente Westland. Daarin staat dat wij genomineerd zijn voor de beste sportploeg van het jaar 2018. Ik denk een terechte nominatie waar de hele vereniging trots op mag zijn! Ik wens een ieder veel liefde en gezondheid voor 2019!!

Advertentie

Prins Group