Dag 7: Het was weer geweldig!
woensdag 9 januari 2019

Vandaag was dan echt de laatste dag aangebroken van ons trainingskamp in Benidorm. Deze dag stond in het teken van onze laatste activiteit in Benidorm en in de avond de terugreis naar Nederland. Om 8.30 uur zat iedereen (wederom) keurig op tijd klaar om voor de laatste keer een heerlijk ontbijt met elkaar te nuttigen in het gesponsorde shirt van Kwekerij Marc de Wijs. Na het ontbijt werden de koffers ingepakt en werd er om 10.30 uur verzameld in de lobby om gezamenlijk te wandelen naar de activiteit van vanmiddag, georganiseerd door eerstejaars Mark. Of toch niet…

De afgelopen dagen had Mark het naïeve deel van de groep wijs gemaakt dat hij wel een fietsspeurtocht zou organiseren op de laatste middag in Benidorm. Iedere dag wel een stuk of twintig keer heeft Mark zichzelf moeten verdedigen tegen verbouwereerde jongens, die zelf wel een leukere activiteit konden bedenken. Een paar jaar geleden is er al eens een mountainbike tour door Benidorm gereden, waar vooral Marina nog goede herinneringen aan zal hebben. Na het ontbijt ging Mark, samen met wandelfanaat Henk, voorop richting de fietsverhuur en naar zijn zeggen het startpunt van de tocht. De route hier naar toe leek verdacht veel op de weg welke zo’n beetje iedere dag genomen werd (richting het heerlijke zandstrand van Benidorm), maar werkelijk waar niemand viel dit op. Uiteindelijk liepen Mark en Henk het strand op en toen pas begon er bij sommige spelers toch iets te dagen en je zag ze denken; “heeft hij ons in de maling genomen..?”. Vervolgens nam Piet het woord en verbaasde de meesten met het feit dat er geen fietsspeurtocht, maar een korte strandloop en voetgolf parcours op het programma stond. Klasse Mark!

Toevalligerwijs liepen de spelers met de strandloop langs een grote groep overwinteraars tijdens hun dagelijkse yoga sessie. Op de heenweg trokken beide groepen elkaar al sterk aan, dus op de terugweg maakte de Honselersdijkse selectie dankbaar gebruik van deze kans en sloot een tijdje bij hen aan om gezamenlijk de spieren los te gooien. Nederland in beweging kon hier nog wat van leren. Ondertussen waren de voetgolf holes uitgezet door de begeleiding. Het voetgolf parcours bestond uit 7 holes, waarbij de bal eerst omheen, doorheen, tussendoor of doorheen verschillend, bestaand strandmeubilair moest. Er werden tweetallen gevormd en het tweetal met het meest aantal pogingen nam de verantwoordelijkheid over de spullen over van de laatste latje-trap verliezers Angelo & Rick en Bryan & Mark. Waarschijnlijk had Nigel vandaag wél de banaan uit z’n schoen gehaald, want niet hij maar eerstejaars Lance en Bas hadden het meeste pogingen voor het voetgolf parcours nodig. Boy had voor dit onderdeel een andere maat dan zijn roomie Nigel gekozen en dit pakte niet verkeerd uit. De eerste plaats werd namelijk gedeeld door de tweetallen Brent & Nick en Nando & Boy. Gefeliciteerd mannen!

Rond 17.00 zou de bus ons komen ophalen en ons afzetten op het vliegveld van Alicante, waarna we om 20.30 weer terug zijn gevlogen naar Schiphol, waar wij om even over 23.00 uur veilig geland zijn. In tegenstelling tot andere jaren verliep de bagageafhandeling dit jaar iets minder soepel. Aan de massagetafel zaten enkele langere stokken getaped die gebruikt zouden worden tijdens een training. Hierdoor zou de tafel op de bagageband voor afwijkende bagage afgeleverd moeten worden. We zagen de tafel ook wel in de toevoer van de bagageband liggen, maar we konden er niet bij. Iemand had in al zijn wijsheid besloten om de band iets te vroeg uit te zetten en daardoor werd rond middernacht nog even het geduld van enkele leden van de groep op de proef gesteld. Nadat we alle bagage in bezit hadden, konden ook de laatste mensen naar de bus, gesponsord door Work Specialist Uitzendbureau, lopen om ons weer naar S.V. Honselersdijk te brengen, waarmee een geweldig trainingskamp ten einde is gekomen.

Het is echt een fantastische week geweest, waarbij alles klopte. In de Spaanse zon is er hard getraind door de mannen en naarmate de dagen vorderde werd duidelijk dat dit harde werken zeker het gewenste effect heeft op de mannen. Sterker nog. Een aantal jaar geleden werd nog met dubbele cijfers verloren van de Spaanse tegenstander die, weliswaar met een andere samenstelling speelde maar nog wel op hetzelfde niveau actief is, dit jaar met liefst 4-1 verslagen werd. Kortom, we hebben afgelopen week weer de nodige stapjes gezet, waarmee we allemaal hopen dat we wederom een goede basis hebben gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. De groepsdiscipline was ook dit jaar voorbeeldig, de sfeer in de groep was écht ontzettend goed en tot slot was ook het weer wederom fantastisch met veel zon en een erg aangename temperatuur.

De spelers en begeleiding beseffen maar al te goed, dat het niet vanzelfsprekend is dat wij als eersteklasser op trainingskamp kunnen naar een heerlijke, zonnige bestemming. Daarom willen wij vanaf deze plek heel graag een ieder bedanken, die zichzelf heeft ingezet om dit fantastische trainingskamp mogelijk te maken. Als eerste gaat er een bijzonder woord van dank uit naar de Club van Honsel, de technische commissie, het bestuur van S.V. Honselersdijk en natuurlijk onze hoofdsponsor Prins Group voor het beschikbaar stellen van het budget om op trainingskamp te kunnen gaan. Verder willen we Moek van der Meer bedanken voor het sponsoren van de bus in Nederland van en naar de luchthaven en de shirtsponsors voor het beschikbaar stellen van de shirts waarmee de mannen er iedere dag uniform bij kunnen lopen. Tot slot willen we de leiders, technische staf en de verzorging bedanken voor het in elkaar zetten en invullen van het strakke, goede programma. Nogmaals heel hartelijk dank namens alle spelers (en natuurlijk de begeleiding) van de selectie. Het was, nogmaals, écht geweldig!

Anton

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek