Dag 2: Na inspanning komt ontspanning
vrijdag 4 januari 2019

Na een vermoeiende eerste reis- en trainingsdag, werden de mannen om 08:30 uur verwacht aan de ontbijttafel, daar zij zich aan konden sterken voor de training van deze dag. Iedereen was netjes op tijd en gekleed in de grijze polo, gesponsord door Work Specialist uitzendbureau. Het verslag van de eerste dag werd, ondanks het AVI4 niveau van Mark Post, foutloos voorgedragen aan de groep. Na het ontbijt verzamelde de groep om 09:45 uur in de lobby, om gezamenlijk naar het trainingscomplex te lopen. We kunnen pas vertrekken als Piet alle namen op zijn lijstje heeft afgevinkt. Achter de naam van Janco stond bij Piet echter nog geen kruisje en daarom ging hij hard op zoek naar Janco in de lobby. Nadat hij minutenlang aan het zoeken was, zette hij zijn bril op en zag dat Janco vlak voor zijn neus zat. Klasse Piet.

De veldtrainingen worden, net als voorgaande jaren, afgewerkt op het complex Ciudad Deportiva Guillermo Amor. Sommige begeleiders hadden liever gezien dat de wandeling van het hotel naar het veld korter was geweest dan 20 minuten. Teammanager Henk van Renesse daarentegen zag deze wandeling als een uitgelezen kans om de beentjes lekker los te gooien en vroeg zich hardop af of we niet meer van dit soort wandeltochten konden maken.

Eenmaal aangekomen bij het veld, werden de kicksen ondergebonden, waarna Sjaak de warming-up begeleidde. Iedereen werd voorzien van een hartslagmeter, zodat er een conditiemeting kon worden gedaan. Ook Alexander, Erik en Dick deden mee aan de loopvorm en konden goed meekomen met de mannen. Na de pittige loopoefening stapte Erik uit voorzorg van het veld af, bang als hij was om wederom door kramp getroffen te worden. De training werd vervolgd met een goedlopende patroonvorm van Frank en een paar rondes afwerken, waarbij keepers Dahley, Lance en Boy flink op de proef werden gesteld. De training werd afgesloten met een scherp partijspel, waarbij niemand voor elkaar onder wilde doen. Marcel zorgde uiteindelijk voor de beslissende pass waaruit Luke het winnende doelpunt scoorde. Beetje jammer dat deze assist niet bij een medespeler terecht kwam. Supporter Kevin Koelewijn kon deze goal op de valreep nog net meemaken, nadat hij vlak voor het partijspel uitgeslapen aan kwam wandelen op het trainingscomplex.

De training wordt ook dit jaar weer afgesloten met het traditionele latje-trap, waarbij de roomies per kamer het tegen elkaar opnemen. De twee verliezende kamers krijgen de twijfelachtige eer en verantwoordelijkheid om de spullen van en naar het trainingscomplex te dragen. Na wat rondjes inschieten, vlogen de ballen achter elkaar op de lat. De kamers van Nigel & Boy, Nando & Rik (zonder c, met een k) en gelegenheidsroomies Robbin & Brent hadden beduidend meer moeite met dit onderdeel. Keer op keer schoten zij richting de goal, maar zelden in de buurt van de lat. Precies op het moment dat iedereen zichzelf er al bij had neergelegd dat we hier mogelijk nog tot zonsondergang zouden staan, schampte Rik met het nodige geluk de lat, waardoor Roomie Nando ook een poging mocht wagen. Twee rondes later raakte eerst Robbin de lat en mocht Nigel vervolgens van geluk spreken, daar de zeer coulante trainers Piet en Frank zijn misser toch promoveerden tot rake trap. Boy had hier al geen rekening meer mee gehouden en was plotseling naarstig op zoek naar een geschikte bal en ontnam zichzelf hiermee de kans om de lat te raken. Nando kon uiteindelijk slechts twee pogingen wagen, omdat Robbins gelegenheidsroomie Brent het goede voorbeeld gaf door de bal in één keer op de lat te schieten. Dit tot grote frustratie van Boy, die wonder boven wonder nog steeds geen bal had gevonden. Ondanks het geluk wat Nigel had gehad, stond hij toch weer met zijn handen in de lucht en was op zoek naar woorden om het wanbeleid rondom het latjetrap te omschrijven. Tot zichtbaar ongenoegen van Nando mocht ook hij, samen met roomie Rik en roomies Boy & Nigel de spullen naar het hotel dragen. Morgen mogen de mannen de spullen ook weer naar het veld meenemen en krijgen zij een nieuwe poging om de lat te raken. We zijn benieuwd of zij dan dichter bij de laten komen dan vandaag…..

Na de training konden de mannen hun buikjes weer vullen aan de lunchtafel, waarbij het dit jaar overigens ook weer opvalt dat verschillende leden van de begeleiding echt alles weer willen proeven. Laten we het erop houden dat wij Honselersdijkers goede eters zijn… De lunch werd direct vervolgd met een wandeling naar het strand om daar ongedwongen een potje voetvolleybal te spelen. De jonge enthousiastelingen gingen direct druk met de bal aan de haal, daar de oudjes hun rust probeerden te pakken. Zij kennen hun lichaam, en natuurlijk ook de staf, al wat langer en weten dat ze deze week nog flink aan de bak moeten. Aan het eind van de middag werd er hier en daar een kaartje gelegd en werden attributen gewonnen voor in het verzorgingshok. Marina en Patricia zijn hier oprecht blij mee.

Om 19.30 uur werd er aangeschoven voor het diner waar het al een aantal jaar gebruikelijk is dat na het eten de eerstejaars getrakteerd worden op enkele goocheltrucs onder leiding van de broers Rico en Nando. Ook Youri mocht weer meedoen, daar hij de trucs vorig jaar nog niet doorhad. Nadat hij wederom meer dan een halfuur toeschouwer was, had hij eindelijk door dat hij al meer dan een jaar in de maling wordt genomen. Je zou zeggen dat hij beter zou moeten weten…

Vanavond stond in het teken van het gezamenlijk bekijken van de wedstrijd Manchester City – Liverpool, de kraker in de Premier League. Onder leiding van Frank, die Benidorm nog steeds op zijn duimpje lijkt te kennen, werd een wandeling ingezet naar een geschikte sportsbar. Onderweg lieten Sjaak en Nando zich van hun beste kant zien door een gestruikelde, oudere Spaanse dame weer overeind te helpen na een struikelpartij. Hoe deze señiorita ten val was gekomen blijft voor iedereen een raadsel. Na verwoede pogingen en verschillende bar’s verder, eindigden we in Vincent’s Bar, ook wel bekend als de karaokebar, waar we jaarlijks verschillende nummers ten gehore brengen. Na de wedstrijd gingen de mannen terug naar het hotel om daar hun welverdiende rust te pakken. Morgenochtend wacht een veldtraining, waarna we in de avond aantreden tegen de plaatselijke FC.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Prins Group